|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Ja mialam dlugie jeszcze kilka dni temu.Teraz zupelnie krociutkie zeby dzidzi nie podrapac przypadkiem.Lakier tez juz zmyty, bo nie bede biegac ze zmywaczem w drodze na porodowke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
boshe,patrzcie na te smoczki
![]()
#423 |
Raczkowanie
|
patinka_ WYMIĘKŁAM!!!
![]() ![]() ![]() Szczęka wymiata! ![]() Nadal 2 w 1... Mam na Was namiary od Brzoskwinki więc w razie"W" ![]() brzoskwinko ![]() ![]() ![]() Torbę dopakowałam-dobrze że sobie przypomniałam o sztućcach i kubku-ostatnio w tym harmidrze zapomniałam(wzięłam też trochę soli i wegety bo smaku żadnego nie miało jedzenie) Tylko mały ból bo szlafrok przepadł ![]() Piorę sobie mój ukochany polarek-będzie jak znalazł. Ściskam Wszystkie Mamunie i Wasze Brzusiolinki
#424 |
Zakorzenienie
|
misiapysia to masz termin jak moj drugi bo pierwszy mam na 22 stycznia a drugi na 3 lutego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
BAN stały
|
witajcie
![]() ja naarzie pokrotce opisze porod a foto pozniej malej...bo jeszcze na kompie zgranej nie mam bo kabelek sie gdzies zapodzial... ![]() a wiec 5 stycznia....siedzialam jeszcze do po 24 na wziazu....i patrzylam sobie tez na inne forum i tam odkrylam watek "niespotykane imiona" i wyczailam tam ta Jowite...i jakos tak dodalam moje miemie jako 2 jej i wyszlo Jowita Malgorzata..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jakos po 1 w nocy dojechalismy do szpitala.....a takie naprwde skurcze zaczely sie od 2.30.....i tak trwaly do...9 rano......gdzie powiedzilama ze ja nie dam rady i chce CC a na to lekarz ze Zobaczy pani z 5 parc i bedzie dzidzi.....no i bylo 5 bolesnych parc i sie urodzila o 10:15 moje slonce....Jowitka....:lov e: ![]() ![]() ![]() Ooglnie mowiac bylo ciezko....ale dalam rade...Bardzo duzo mi pawel pomogl i za to mu dziekuje..... a teraz musze leciec...bo mala sie przebudzila.... buzka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekamy na fotkę małej ![]()
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Malga
![]() ![]() No i czekamy na fotke ....bo już nie możemy się doczekać.... Wiecie co zauważyłam że u nas na forum dużo porodów zaczyna się odejściem wód ....a statystyki mowią, niby że cześciej poród zaczyna się od skurczy ![]() ***************** Ciekawe jak Madziulek ![]() ![]()
#429 |
Zakorzenienie
|
pysiu ale udane zakupy
![]() Malga gratulacje ![]() ![]() Co do sposobów porodu to dobre spostrzeżenie pysi że u nas jakoś mamuśki najpierw chlustają wodami a potem skurcze... ![]() ![]() ![]() Co do pazurków to ja najbardziej lubię króciutkie pomalowane na jakiś ciemny kolorek ![]()
#430 |
Raczkowanie
|
kasya mały po prostu uroczy!!słodziak - nic tylko schrupać :marzy:
a ja dziś mam taki sobie leniwy dzionek - śniegu po pachy i wszedzie na około bielusieńko ![]() miałam dziś milusich gości - kuzynka z mężem i półrocznym synkiem, małemu non stop się śmiał ten jego uroczy pysiak ![]() nie przeszkadzalo mu nawet jak sobie sliwe pod okiem nabil grzechotka od cioci ![]() dostałam cały wór ciuszków - fakt że głównie bodziaków z krótkim rękawkiem, ale nie tylko - jakieś śpioszki, pajacyki i czapeczki też są ![]() ogólnie jestem bardzo zadowolona ![]() ahhh - i trzymam kciuki za madziulkę ![]() patinka - smoki nieziemskie <hahaha> |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Rozeznanie
|
Kanciu chcę zrobić Twoją szynke pieczoną. W jakich proporcjach robisz musztradę z olejem?
#432 |
Zadomowienie
|
malga
![]() ja cały dzien spałam a wy tu tak mało piszecie...mało czytanka miałam. pysiamn ja już od 2tyg spie z podkładem bo może te wody w łózko....ale zobaczymy czy uceluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zawsze przynajmniej tu na Towarowej ![]() Zawsze przy wózkach i fotelikach jest wielki stojak i tam jest dużo przecenionych ciuszków.... ![]() Ponadto ja mam kartę 8% rabatu zawsze ....więc wszystki zakupy są taniej ![]() Cytat:
![]() Bo z Kubusiem zaczeło sie od skurczybyków jak to mawia Malinka ![]() A wody to mi przebijali jak już rodziłam ![]() Pamiętam tylko ciepło i mowili że dobre bo czyste ![]() Cytat:
![]() Ale dziś tak gadałyście...że zmyłam te ciemne i mam tylko bezbarwnym ![]() Jak nie jaaaaa ! Ale jutro zaczynamy 37 tydz ![]() Cytat:
![]() Fika to za cela ![]() ![]() Na serio to też podkład może się okazac zbędny...bo może zacznie się od skurczy ![]() **************** Ps. Chciałam też zaapelowac o KCIUKI ![]() Rano z mężusiem jedziemy do LIM-u na badania i m.in. zaplanowane USG ![]() Już nie moge się doczekać....by zobaczyć Pysiolinkę ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-10 o 18:36 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Rozeznanie
|
Spokojnie Pysiu nie rodzę, chociaż ze 3 skurczybyki były
![]() Pierwszy poród zaczął się u mnie odejściem wód w łóżku, ale miałam pod prześcieradłem podkłady i nic nie zalało.
![]() ![]() ![]() ![]() - 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2010-01-10 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
witam
![]() czekam sobie dalej.. resztki czopu mi jeszcze maleńkimi kawałeczkami dzisiaj wyszły.. jak brałam prysznic to bałam się, że mi wody odejdą i nie poczuję ![]() Malga ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | ||
Zakorzenienie
|
Witam, ja na chwilkę...
Cytat:
Tak, cały czas bierzemy Infacol 3 x po pół dawki... Po miesiącu możemy przejść na całą dawkę... Można tak brać nawet przez trzy miesiące, bo to się nie wchłania tylko przelatuje... Śliczności... Cytat:
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nawet jak dasz więcej to myśle, ze nic się nie stanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Wtajemniczenie
|
Na pogotowie nie dojechałam, wyjazd z naszego osiedla jest niemozliwy
![]() Ząb juz mniej boli cały dzień praktycznie przespałam ech... Ale nie o tym miałam pisać... Wiem wiem jestem monotematyczna ale może ktoś jeszcze nie wysłał SMS-a SMS O TREŚCI SERCE POD NUMER 7547 na WOŚP |
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kancia, dziękuję właśnie mniej więcej tyle dałam, już ładnie siedzi w lodówce. Mężuś już się cieszy, że znowu coś nowego sprobuje ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() - 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2010-01-10 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Zadomowienie
|
Kurcze ale nam cos dzisiaj slabo idzie...od godz 15 meczymy ta sama strone
![]() ![]() A my i idziemy dzis do kina na Ciacho, ale dopiero na 22:30 bo na wczesniejsze seanse byly tylko pojedyncze miejsca na samym przedzie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego polecam książkę "Język niemowląt" Tracy Hogg Cytat:
Cytat:
A to wszystko dzięki naszej Pysi, bo wysłała mi książkę "Uśnij wreszcie". |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Zadomowienie
|
Grzeczna dziewczynka
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
pysia -
![]() bardotka my sms nie wysyłaliśmy: tż sam się zakręcił po zakupach koło wolontariuszy, żeby przynieść synkowi serduszko, a potem "dopadli" nas jak pojechaliśmy do kina gosbaj o 22.30 do kina ![]() My byliśmy z synkiem na 16.40 w kinie 5D na filmie o Mikołaju - filmu raptem coś ok. 10 minut, ale efekty fajne - jak sypnęło śniegiem, to miałam całą szyję mokrą ![]() Agape mam nadzieję, że się uda wprowadzić zasady z książki Uśnij wreszcie ![]() Jak jechaliśmy dziś do kina, to ulice (i to te główne) były całe białe, a śnieg dalej sypał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super musialo byc na takim 5D - nawet jesli byl krotki. Bylam kiedys na takim filmie jak bylam duzo mlodsza przy okazji obozu we Wloszech i pamietam do dzis. U mnie w miescie jest tylko Helios i 3D to wszystko na co go stac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
BAN stały
|
heheh
wiecie musilam was jakos podbudowac.... a to moja mala Jowitka (Witka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ********************** Ja kupiłam takie silikonowe osłonki na piersi u sprzedawcy rp77, za niecałe 10 zł. Nie pamiętam co to za firma, a przez ten remont, to nawet nie mogę sprawdzić, bo mam gdzieś w kartonie, ale w którym...? Nie było tam podanego rozmiaru. ************************* * Pyśka, to może kup te silikonowe nakładki z kolcami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Malinko, Addiceted dziekuje za kciukaski
![]() ![]() Malga ...cudnaaaaaa fajnie ma włoskiiiiii ![]() Addicted ...fajnie 5D ...ja bylam kilka razy na 3D i bardzo mi sie podobalo ...tylko za długo sie nie da bo mąż mowił że go potem oczy bolały ![]() Fajnie że się wybraliście ![]() Agape dzieki za miłe slowa ![]() cieszę się że książki na coś się zdały....ja naprawdę uwazam że są super....kazda mama wiadomo wysupła z nich co wg niej najistotniejsze ...ja wszystkiego nie stosowałam.... Nie wiem jak teraz nam pojdzie ale z Kubusie m wszystko się super sprawdzalo ....od poczatku spał i zasypiał sam przy nas.... potem gładko w swym pokoiku....i dziś też po kąpieli i jedzonku idzie sam do siebie tylko chwilkę z nim siedzimy by zasnał bez mówienia i luz do 8 rano ![]() Ciekawe jaki będzie drugi egzemplarz Pysiolinkowy ![]() Spadammmmm ![]()
#449 |
Zadomowienie
|
malga jowitka jest super,a jaka ma minke fajna
![]() pysiamn trzymamy kciuki ja już moge rodzić bo karpatka cała zjedzona ![]() coś mi komp sie zawiesza,mam nadzieje ze jeszcze da rade jakiś czas bo już 3,5roku ma a teraz nowy kupić przy wydatkach z mała ![]() acha kupiłam ksiązke językk niemowląt Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-01-10 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.