|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czym dziś pachniesz Wizażanko ? część IV :D
"Voile d'ambre" Yves Rocher
|
|
|
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
Wystroilam sie na czerwonowisniowo i pachne cudnymi rozami z Tumulte
Pachnie na mnie zupelnie inaczej niz jesienia, cierpko i klujaco, jak swiezo pogniecione platki roz. Prawie nie czuje skroplonej slodyczy, ktora tak ciezko i zmyslowo poruszala sie wokol mnie jesienna pora.A na wieczor ubiore sie w Nu
|
|
|
|
#423 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=martyna101]
Cytat:
![]() Mój TŻ wykazuje wielką tolerancję w stosunku do mych zachcianek zapachowych. Jeśli mam rozterki czy kupić kolejny flakon (kolejny w miesiącu) zawsze jest na TAK. Własnie doszły dwa nowe ![]() Dzisiaj mam na sobie Poison klasyk . |
|
|
|
|
#424 |
|
Rozeznanie
|
ja dziś pachnę Pivoine YR, a wieczorem zaaplikuję moją kochaną
30.04.2014 3:15
|
|
|
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
Dune Dior...
(dzięki _Bjeata_ |
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
mój nowy nabytek: Cocon YR
![]() zapach który mógłby się nazywać "między niebem a ziemią" : początkowo czuję w nim cudowną czekoladę (niebo) a momentami coś jakby .. ziemia..mech..brzmi dziwnie ale dobrze pasuje do mojego obecnego stanu ducha po paru godzinach pachnie jakby bardziej waniliowo..ciepło..bezpie cznie..otulająco.. miał być przyjemny (ale nie do końca jednoznaczny), ciepły zapach na zimne dni i ten jak na razie pasuje.. w sumie dość nieoczekiwany zakup |
|
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś Duende, nadwrażliwość zapachowa mija (aspiryna czyni cuda hihi), więc pozwoliłam sobie na jeden psik
![]() Nadgarstki po wizycie w YR zlane są starym i nowym Ming Shu, uparłam się rozpracować różnice Nowe po dłuższym czasie pachnie czymś egzotycznym i słodkim, o wiele szybciej się ulatnia... stare pozostaje na skórze o wiele dłużej i nie "słodzieje" (uprzejmie przepraszam za słowotwór) do samego końca.Aha, balsamu i żelu starego MS już nie ma w ogóle- coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że starą wersję będą niedługo wycofywać... |
|
|
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio kupiłam sobie perfumki z Avonu Little Black Dress i bardzo mi się podobają
Narazie przerzuciłam się na nie . Może nie trzymają się długo jak Paco albo Chanel, ale mają coś w sobie .
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Eiri to daj znać jak się cosik dowiesz..
Dziś rozkoszuje się w Trouble Boucherona.Pudrowo i marzycielsko-dobrze że są miniaturki
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj Temperamento Sabatini + testy: Sensations i Ultraviolet.
Dzis... zaraz cos na siebie wyleje Chyba I love love.
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Kenzo Kashaya - fantastyczny zakup w ciemno - jak ja siebie uwielbiam za dobrą intuicję
|
|
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
A ja pachnę dziś prezentem urodzinowo - walentynkowym, bo mam urodziny 14 lutego
Mąż kupił Dolce Vita! Oczywiście z moja "małą" pomocą czyt. : wybrałam sobie zapach . Był to troche zakup w ciemno, bo wąchałam go tylko na blotterze, ale jestem w 100 % zadowolona, mimo, iż na mnie pachnie inaczej. Na papierku pachniały bardziej landrynkowo, a na mnie pachną bardziej wytrawnie, wyraźnie czuję moje okochane przyprawy Szumaczku : to także dzięki Tobie rozkoszuję się teraz Dolce Vitą Są piękne!A co do mężów czy TŻ-tów : mojemu jak narazie podobają się wszystkie moje zapachy, także te jeszcze nie-moje, ale takie, którymi się zachwycam po próbach w perfumerii. Lubimy chyba podobne zapachy, tzn. miło łechcące nos przyprawami, ciepłe, wibrujące. Najbardziej podobała mu się jak dotąd Belle de Minuit, zobaczymy, czy Dolce Vita ją pobije Zdarzyło sie też tak, że jednego dnia reagował na Theoremę entuzjastycznie, drugiego już dużo mniej mu się podobała, oczywiście nie był świadomy, że to ten sam zapach . Ogólnie nie rozróżnia na mnie zapachów oprócz Belle de M., zazwyczaj po prostu mówi, że pięknie pachnę i nie interesuje go za bardzo, czym |
|
|
|
#434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jasmin,ambra, vanilla juz mi sie podoba....ale co z top notte :/? a ja dzisiaj pachne sobie Cabaret Gres od stop do glow
|
|
|
|
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
Dzis orient o afrykanskim korzeniu i arabskim odcieniu - J.del Pozo
Ciezkie opary skondensowanej slodyczy i wabiacych podstepnie kwiatow.. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zeby na mnie mogla tak pachniec ta slodka wisniowka .. wprawdzie potem szlachetnieje i nabiera lekko orientalnego klimatu... |
|
|
|
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie dotrwałam do tego "lekko rientalnego klimatu" w J.del Pozo. Wyczułam mdłą wiśniówkę i to był koniec naszej znajomości
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Delikatnie. Pur Desir de Lys.
Mam jakieś perfumowe-ciche dni, nic mi nie pasuje
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie lubię kwiatowych nut, ale zapach o dziwo bardzo mi się spodobał - pewnie przez połączenie z owockami, czyzby mój nos wyczuwał wiosnę ? otwarcie ma intensywne i trzeba uważać z ilością, żeby przeżyć starcie ![]() wyraźnie czuję morelę i frezje na poczatku (chociaż mój mąż stwierdził, że mu konwalią pachnie , coś mandarynkowego i chyba własnie jasmin wychodza troche później, zapach pod koniec łagodnieje, końcówka jest własnie waniliowa, spokojna i bardzo przyjemna |
|
|
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
wy czujecie wiosnę a ja dziś przekornie pachnę Winter Delice
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapach prawie wcale nie pasujący na zimowy dzień. Zaś zrobiłam podejście do WD i na dziś mi nie podeszło. Przewrotna natura...
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś Carolina Herrera 212 Sexy i przyznam, że zapach całkiem ładny, ale dość szybko przestaję go czuć. Choć moja koleżanka przed godziną twierdziła, że ona czuje te perfumy całkiem wyraźnie, zwłaszcza, gdy "fruwają" mi włosy
.
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Lolita L. i test dzisiajszego prezentu urodzinowego Gucci Rush
Nawet ładny, będzie czekał do wiosny
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
do znudzenia...Cinema YSL, jakos sie oststnio jej uczepilam
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Lacoste Touch of pink
|
|
|
|
#446 | |
|
Raczkowanie
|
Dzis w Poznaniu spadl swiezy bialy snieg, wiec znowu pachne piekna marokanska slodycza - In Black J.d.P
Cytat:
Za to nieodmiennie fascynuje mnie gra miedzy wytrawnym odcieniem afrykanskim i arabska slodycza. Miedzy goracym i hebanowym a slodko pomadowym. Slodycz In Black ma dla mnie taki jakby nieco asfaltowy czy smolisty charakter - moze to lukrecja z cedrem taki efekt daja Od kiedy poznalam ten zapach kojarzyl mi sie z czernia i czekoladowym brazem, z welnianym golfem. A ostatnio odkrylam, ze In Black skomponowany z ciemna czerwienia nabiera dodatkowo odcienia hiszpanskiego, takiej zmyslowosci dumnej nieprzystepnej hiszpanskiej kobiety w garniturze albo eleganckiej sukni. To niesamowite jak kolor moze wplynac na odbior zapachu
|
|
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A ja pachnę dziś orientalnym, zmysłowym, słodkim i jednocześnie odrobinę pikantnym Cristobalem. Dobrze nam razem .
|
|
#448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#449 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja globalnie Angelem( kiedys moj anty-faworyt- teraz odczepic sie od niego nie moge, na szczescie staje sie juz mniej popularny
) mleczko wtarte w cale cialko, wlosy umyte szamponem i potraktowane odzywka i pare kropel na kark EDP ..po katastrofie zwiazanej z linia kapielowa N.R( mleczko- obrzydliwie pachnie na mnie parafina !) jedynie zel pod prysznic zachowuje aromar EDT , jestem zachwycona kapielowka z serii Angel Demoniku- masz bardzo trafny cytat ! az mam ochote zacytowac go komus ..
|
|
|
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś i wczoraj Tygrysem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.

Pachnie na mnie zupelnie inaczej niz jesienia, cierpko i klujaco, jak swiezo pogniecione platki roz. Prawie nie czuje skroplonej slodyczy, ktora tak ciezko i zmyslowo poruszala sie wokol mnie jesienna pora.

od stop do glow
, coś mandarynkowego i chyba własnie jasmin wychodza troche później, zapach pod koniec łagodnieje, końcówka jest własnie waniliowa, spokojna i bardzo przyjemna
Przewrotna natura...