|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Choroba Hashimoto - zbiorczy
Cytat:
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
ukrycior poprostu szok i taka kase za to biora...gydby nie ten moj odwolany lot, juz bym miala leczenie
azakanowa czy Twoim zdaniem ten progesteron moze blokowac owu? czy poprostu blokuje na ten miesiac tylko, a pozniej sie wszystko unormuje? tylko wydaje mi sie, ze branie go tylko przez jeden cykl to za krotko...
|
#423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
qrczę, czyli kolejna stówa wywalona w błoto ... no po prostu ręce opadają ... a liczyłam że przepisze mi leki i wreszcie skończy się ten koszmar
![]() a tu znowu tylko kolejne badania i wyniki - załamać się można
|
#425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o niebezpieczne leki w ciąży to naczytałam się ostatnio o fatalnych skutkach nospy, która jest lekiem "bezpiecznym"i zalecanym po 3 dziennie we wczesnej ciąży. Nie da się wszystkiego ogarnąć. Spróbuj poszukać takiego lekarza, do którego będziesz miała 100% zaufania i go słuchać. Chociaż też nie na ślepo bo ja zawsze zanim coś łyknę to wolę poszperać i popytać na wszelki wypadek. ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie działa długofalowo - po prostu uzupełniasz dzienną dawkę i tyle - tak jak w euthyroxie tyroksynę. Zmień koniecznie tego lekarza.
|
|
#427 |
|
Przyczajenie
|
czy przy hashimoto i endometriozie jest duże prawdopodobieństwo bezpłodności??
|
|
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
od 2006 roku leczę się na niedoczynność tarczycy (Hashimoto) TSH wyszło mi 16,04.Poza tym mam bardzo dużo torbieli na każdym z jajników. Czy któraś z was też miała takie przypadłości? Jak klaruje się moja przyszłość w macierzyństwie? Z tak wysokim można zajść w ciążę? |
|
|
|
#429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Endometriozę można wyleczyć czy chociaż zaleczyć? Jeżeli tylko to jest Twoim problemem to raczej nie martwiłabym się niepłodnością Poza tym u każdej kobiety to prawdopodobieństwo będzie inne.Cytat:
|
|
#430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co mówił lekarz są to torbiele. Zaczełam leczyć torbiele w grudniu 2008 r. , miałam 3 miesiące przerwy i teraz znówi biorę Nuva Ring. |
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
A jaką masz dawkę tyroksyny? To TSH już po lekach? Co na to endokrynolog?
|
|
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
od listopada brałam euthyrox 75 (TSH 13.05) , byłam we wtorek u endo. z wynikiem 16,04 i przepisał mi euthyrox 25 przez 14 dni , a później 50 i za miesiąc wizyta.
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież to bez sensu. Zamiast zwiększyć dawkę to on ją zmniejszył... albo ja czegoś nie wiem, albo mamy lekarzy-konowałów...
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Ukrycior chyba jednak to drugie
![]() Kurcze co za lekarz przy takim TSH zmniejsza dawkę leku? Bez sensu kompletnie.
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę, chyba muszę kolejny raz zmienić lekarza
![]() Jeszcze gamonie tak się cenią, każda wizyta 100,- + badania + usg tarczycy, jednorazowo 200,- ;/ z co? ehh.. Dziękuję wam za odpowiedzi. Będę szukała kompetentnego lekarza. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Nelly, może to głupia rada, żeby się do czasu znalezienia lekarza na własną rękę leczyć, ale pomyślałam, że przy tak wysokim TSH ja bym kota dostała sama ze sobą, więc... jak masz receptę na leki, to wzięłabym setkę co najmniej i szukała lekarza. Po miesiącu warto byłoby skontrolować jak się ma TSH po takiej dawce. Dam sobie głowę uciąć, że zaczęłoby spadać.
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
po co endokrynolog ten cholesterol przypisuje?
widze ze nie tylko mi>? pozatym zlecil mi zbadanie cukru, watroby, nerek szczerze to badania niechetnie robie, juz nie wyrabiam z pieniedzmi, ja wiem że mi proby watrobowe zle wychodza, i co w zwiazku z tym odstawi mi euthyrox? bez sensu
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2010-04-23 o 09:16 |
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i inne badania też ... nie mające związku ze sprawą, przynajmniej pozornie ... u mnie tez już z kasą krucho, zastanawiam się czy nie olać tego usg po prostu, zawsze to stówa do przodu ... bo mam wrażenie że kolejne badania są zlecane tlyko po to żeby nabijać kasę klinikom - są przeciwciała, to chyba wiadomo co jest grane! ![]() a moja wątroba też cienko przędzie
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze ktos nam wytlumaczy, bo widze że te badania to praktyka wielu endo ![]() a o kase napewno nie chodzi, bo i tak robie badania w swojej przychodni, tylko naprawde juz te wydatki przewyzszaja moje mozliwosci ![]() a co do usg, jesli jeszcze nie mialas robionego to jest konieczne, mojej znajomej wykryło raka, zreszta ogolnie musi byc zmierzona wielkosc tarczycy, u mnie okreslal tez kolor ale jak juz mialas niedawno to sama nie wiem....samo usg 5 dych
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u mnie usg kosztuje 9 dych, a nie 5 ... Dobrze że cholesterol tylko 6 zeta a ja biedna doktorantka, to domyślacie się ile zarabiam ...
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drogooo..to jak we wroclawiu stoi po 5 dych to powinna to byc jedna z wyzszych cen, mysle że znajdziesz taniej... ogolnie mysle że najlepiej u swojego lekarza robic usg, ja za dwa anty, i za 3 hormony plciowe plus TSH i morfologie zaplacilam ponad 2 stowy ![]() wsumie zdrowie wazne, tylko teraz mi zal bo wszystko wyszlo w pozadku wiec jakby wyzusone w bloto poza TSH bo wiem że mam dobra dawke leku---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
noo tak to wsumie trzeba...mam nadzieje że bede miala ok ten cholesterol.. a nerki nie wiecie po co? ja wsumie u dr Grabinskiego chyba nie mam mozliwosci chodzic prywatnie? Czy ktos do niego tak chodzi? ale wsumie zrobilam podobnie jak Ty z moja dermatolog i ginekolog, pierwsza wizyte poszlam prywatnie, potem mnie pokierowaly na NFZ,widzac że szybko mnie nie wylecza
|
||
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
SzpiegzKrainyDeszcowcow chetnie bym przefaksowala te moje wyniki, nawet dla mojego komfortu psychicznego, tylko nie wiem czy lekarz tak nie znajac mnie cos moze zasugerowac...
EdziaO to by bylo chyba najdrozsze expresso, 100euro haha Powiedz mi Moja Droga jak dlugie byly Twoje cykle przed ciaza i czy regularne i jak bralas ten dufaston? nelly21y oj jakby sie cieszyla gydby wizyta kosztowala 100pln, tylko tutaj to 100euro...tez pomalu u nas zaczyna sie kryzys...doszlismy juz prawie do 1000euro i nic...tylko tarczyce mam unormowana...ale wydalabym nawet 3 gydby byla nadzieja....
|
|
#444 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo ja z nerkami mam problemy od dawna i do dziś tak naprawdę nikt mi nie wyjasnił w czym rzecz ....
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
EdziaO no widzisz czyli mi zle przepisal ten progesteron, bo mam cykle b.dlugie a kazal brac od 16tego dnia cyklu...czyli blokowaloby mi to owu...tak mi sie przynajmniej wydaje
![]() a prolaktyne na jakim mialas poziomie bez obciazenia po meta.? jeszcze mi sie przypomnialo EdziaO czy bromergon bralas codziennie, bo on ponoc "ingeruje" z luteina/dufastonem, czyli w dniach kiedy bierze sie luteine nalezy odstawic bromergon..?
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2010-04-23 o 15:54 |
|
|
|
#447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dostaję kota. Mam dni że jest super, zadowolona uśmiechnięta, a za pare dni czepiam się o byle co. Aż mi głupio bo na chłopaku to się odbija ![]() Nawet na rodziców nakrzyczałam ostatnio ![]() Poza tym ostatnio przytyłam z 5 kg ( jakiś miesiąc ;/) Znacie jakiegoś dobrego endo z Wrocławia? Bo teraz nie wiem co mam robić ;/ |
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
nelly ja mam teraz uregulowana tarczyce, ale i tak mam takie "fazy", jeden dzien usmiechnieta, a nast. depresja...tak czasem sobie mysle, ze moj maz ze mna wytrzymuje, biedny jest...a jeszcze jak teraz staramy sie o bebe i nie wychodzi i nie wiadomo kiedy wyjdzie, to bedzie ciezki okres...
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
qrczę, to ja mam tak samo ... tylko że ja nieleczona więc jest pewnie jeszcze gorzej
ale nie wiem czy się z TŻtem nie rozstaniemy bo i ja mam dość, i jemu się też powoli cierpliwość kończy ![]() a ja ciągle deprecha, łzy albo nerwy
|
#450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlaczego nieleczona? Może warto zacząć leczenie, tak żeby i wasz związek przetrwał? Mój też o mały włos by się zakończył, ale na szczeście TŻ ma anielską cierpliwość
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.

Poza tym u każdej kobiety to prawdopodobieństwo będzie inne.

bez sensu

wiec jakby wyzusone w bloto poza TSH bo wiem że mam dobra dawke leku