BEZROBOTNI łączmy się:) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-31, 13:34   #421
kawaarabska
Zadomowienie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)

a olewam to nie jadę, nikt nie wie co oni później będą z tymi nagraniami robić jeszcze się kiedyś na youtube znajdę :P

MÓJ BLOG książkowy

WYMIANKA wszystkowątek nowy
Oszczędzam i staram się nie zaglądać na wątek wspólnozakupowy
kawaarabska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 14:21   #422
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka1404 Pokaż wiadomość
Kurcze ja wlasnie na go work poczytałam o tej firmie gdzie mam zamiar jutro jechać i kaaapa jak nie wiem co...
Dostałam meila że jutro o 10.00 i pisze, że pracownik biurowy, a tu wychodzi na to, że to będzie telemarketing Bardzo złe są tam opinie, że zle, że sprzedaję się jakieś badziewie. Kurcze ja nie chce zaaaaś telemarketingu:/

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Już pojechałam kiedyś na taką rozmowę, że pisało w ogłoszeniu pracownik biurowy, a był telemarketing Coś mi się wydaję, że nie ma sensu tam jechać. Same negatywne wpisy o tej firmie, zarówno w Sosnowcu jak i w Krakowie
No ale masz 7 kwietnia jeszcze więc nie ma co jeździć na jakieś badziewie. Ja dziś dzwonię: praca biurowa w dziale wysyłek. Oczywiście okazała się to sprzedaż przez telefon, podziękowałam.
Na dziś koniec szukania, od 11 siedzę i szukam, jadę do LM po korek do brodzika od kabiny prysznicowej, bo nie mam jak firan namaczać. Trochę się odprężę.
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 14:29   #423
stokrotka1404
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
No ale masz 7 kwietnia jeszcze więc nie ma co jeździć na jakieś badziewie. Ja dziś dzwonię: praca biurowa w dziale wysyłek. Oczywiście okazała się to sprzedaż przez telefon, podziękowałam.
Na dziś koniec szukania, od 11 siedzę i szukam, jadę do LM po korek do brodzika od kabiny prysznicowej, bo nie mam jak firan namaczać. Trochę się odprężę.
No raczej nie pojadę jutro.
Mam 6 kwietnia rozmowę w swoim mieście oraz 7 kwietnia w Wiśle, wiec po co tracić pieniądze i czas na coś takiego. Już kilka razy się przewiozłam na tego typu rozmowach. Pisało pracownik biurowy a okazało się, że telemarketing. Wkurzają mnie takie oferty eh:/
stokrotka1404 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 15:09   #424
c0c0
Raczkowanie

od miesiąca telefon milczy

o5.o9.2oo8

DJ Mog feat. Sarah Lynn - Somewhere (Extended Mix)
c0c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 16:12   #425
kasia11
Raczkowanie

Cytat:
No raczej nie pojadę jutro.
Mam 6 kwietnia rozmowę w swoim mieście oraz 7 kwietnia w Wiśle, wiec po co tracić pieniądze i czas na coś takiego. Już kilka razy się przewiozłam na tego typu rozmowach. Pisało pracownik biurowy a okazało się, że telemarketing. Wkurzają mnie takie oferty eh:/
A gdzie masz ta rzomowe w Wiśle w jakims hotelu? Może w Hotelu Bavaria?
kasia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 16:22   #426
stokrotka1404
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia11 Pokaż wiadomość
A gdzie masz ta rzomowe w Wiśle w jakims hotelu? Może w Hotelu Bavaria?
Nie nie, akurat nie, ale z tego co pamiętam wysyłałam jakiś czas temu swoje cv, a cio??? Niech zgadnę jakaś kicha???
Stary 2010-03-31, 18:43   #427
martaaa34
Raczkowanie

Laseczki mnie nic nie przebije właśnie wysłałam cv na sprzedawce/ przedstawiciela opon do aut ciężarowych a coooooooooooo się będę szczypac!!!,Ważne żeby zapłacili i nie było ogólnego syfuJak się kończą pieniążki to i wymagania podupadająDzisiaj całą noc będę zaklinac telefon żeby w końcu zadzwonił!!!
Stary 2010-03-31, 19:46   #428
kasia11
Raczkowanie

Cytat:
Nie nie, akurat nie, ale z tego co pamiętam wysyłałam jakiś czas temu swoje cv, a cio??? Niech zgadnę jakaś kicha???
Też tam aplikowałam, dostałam zaproszenie na rozmowę ale ponoć kicha i zrezygnowałam zresztą widzę, że cały czas kogoś szukają na to stanowisko. A gdzie jedziesz na rozmowę? Ja też mam rozmowę 7.04.2010.
Stary 2010-03-31, 20:17   #429
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaaa34 Pokaż wiadomość
Laseczki mnie nic nie przebije właśnie wysłałam cv na sprzedawce/ przedstawiciela opon do aut ciężarowych a coooooooooooo się będę szczypac!!!,Ważne żeby zapłacili i nie było ogólnego syfuJak się kończą pieniążki to i wymagania podupadająDzisiaj całą noc będę zaklinac telefon żeby w końcu zadzwonił!!!
O matko No ale wydaje mi się, że do takiej pracy to jakiegoś wulkanizatora przyjmą.
Stary 2010-04-01, 09:56   #430
martaaa34
Raczkowanie

Cytat:
O matko No ale wydaje mi się, że do takiej pracy to jakiegoś wulkanizatora przyjmą.
Ha ha nie to stanowisko Przedstawciela Handlowego, matko do czego to doszło Teraz żałuję , jakbym mogła cofnąć czas o 10 lat zaczęłabym jakies studia, ale poświeciłam się wychowywaniu córek to teraz mam nauczkę że czasami trzeba byc samolubnym i myślec też o sobie Może córki pójdą na studia za jakies 4 lata i ja też
Stary 2010-04-01, 13:05   #431
KOCI
Raczkowanie

No i z mojej rozmowy nici
Dla pewnosci zadzwonilam dzis do Pani z ktora mialam miec rozmowe zeby dowiedziec sie szczegolow i wspomnialam ze ja juz studenta nie jestem - ( wlasnie sie niedawno bronilam ) na co Pani stwierdzila ze bardzo dobrze ze zadzwonilam bo oni wola jednak zaocznych studentow.

Po swietach mykam do UP moze juz bedzie cos wiadomo na temat stazu.

----------------------------------

KOCI jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 13:15   #432
kliwia
Zakorzenienie

a do mnie dzis zadzwonił telefon z Banku spółdzielczego :d
Za tydzien rozmowa
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 13:27   #433
stokrotka1404
Zadomowienie

Ja dziś znów miałam telefon o pracę. Rozmowa w przyszłym tygodniu. Wiec 6, 7, 8 kwietnia mam same rozmowy o pracę, żeby coś się udało
Dziś jednak nie pojechałam, bo to ewidentny telemarketing. Właśnie dało mi to do myślenia, jak dostałam meila, że mam się zjawić na rozmowę. Co to za firma, eh:/
Nawet szkoda żeby zadzwonić
Stary 2010-04-01, 14:33   #434
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaaa34 Pokaż wiadomość
Ha ha nie to stanowisko Przedstawciela Handlowego, matko do czego to doszło Teraz żałuję , jakbym mogła cofnąć czas o 10 lat zaczęłabym jakies studia, ale poświeciłam się wychowywaniu córek to teraz mam nauczkę że czasami trzeba byc samolubnym i myślec też o sobie Może córki pójdą na studia za jakies 4 lata i ja też
Jak ja bym mogła cofnąć czas to nie poszłabym na studia. Po co mi one były jak i tak nie mam pracy. A nawet jeśli się gdzieś zahaczę to nie w zawodzie. Jakbym cofnęła czas to poszłabym do jakiegoś studium medycznego na ratownika, pielęgniarkę, położną, albo analityk medyczyny, który pracuje w laboratorium
Stary 2010-04-02, 13:57   #435
kluska234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
a do mnie dzis zadzwonił telefon z Banku spółdzielczego :d
Za tydzien rozmowa
Zazdroszczę U mnie chwilowo cisza, zero rozmów

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Ja dziś znów miałam telefon o pracę. Rozmowa w przyszłym tygodniu. Wiec 6, 7, 8 kwietnia mam same rozmowy o pracę, żeby coś się udało
Dziś jednak nie pojechałam, bo to ewidentny telemarketing. Właśnie dało mi to do myślenia, jak dostałam meila, że mam się zjawić na rozmowę. Co to za firma, eh:/
Nawet szkoda żeby zadzwonić
Jaki maraton to trzymam kciuki!

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Jak ja bym mogła cofnąć czas to nie poszłabym na studia. Po co mi one były jak i tak nie mam pracy. A nawet jeśli się gdzieś zahaczę to nie w zawodzie. Jakbym cofnęła czas to poszłabym do jakiegoś studium medycznego na ratownika, pielęgniarkę, położną, albo analityk medyczyny, który pracuje w laboratorium
Kiedyś z koleżanką, gdy zaraz po studiach nie mogłyśmy znaleźć pracy, stwierdziłyśmy, że zamiast do liceum, trzeba było iść do szkoły zawodowej, być kosmetyczką albo fryzjerką.

kluska234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-02, 22:29   #436
pumas
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny. Dlugo mnie tu nie bylo, a tu takie zmiany !! Ariena, nie lam sie utrata pracy. To trudne, wiem, bo czlowiek czuje sie jak niepotrzebny smiec i pewnie za jakis czas podziele Twoj los, no ale zyje sie dalej i trzeba szukac innego swojego miejsca na ziemi. Praca zajmuje 3/4 naszego zycia, wiec musi nas w jakimkolwiek stopniu satysfakcjonowac!!!!!!!!! !!!!!

Chyba tez zaczne wysylac jakies CV, skoro taki wysyp rozmow widze
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 09:09   #437
Ariena
Zakorzenienie

Dzięki pumas Już mi troszkę przeszło, a to dlatego że biorę udział w 2 procesach rekrutacji do laboratorium i pewnie jeszcze pozwolą mi startować do Urzędu. No ale szanse, że akurat mnie wybiorą w tych trzech rekrutacjach jest jak 1:50,...100,... 200?
Stary 2010-04-03, 12:26   #438
pumas
Zakorzenienie

Ojjj przestan, a czemu niby? Czego nie masz, co maja inni ? Tak trzeba do tematu podejsc
Stary 2010-04-03, 21:22   #439
Ariena
Zakorzenienie

Pumas wystarczy, że znajdą kogoś kto już pracował w labo i ma praktykę. A do Urzędu to może jakaś ciotka, siostra, kuzyn itp, jak powszechnie wiadomo-pewnie znowu ustawione z góry.
No ale zobaczymy, wystarczy mi lepsze samopoczucie, że przynajmniej biorą mnie pod uwagę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 14:02   #440
stokrotka1404
Zadomowienie

Ja jutro mam rozmowę o pracę na stanowisko koordynatorka do spraw realizacji zamówień.

Podchodzę na luzie, wybrali 22 osoby, i co mam uwierzyć, że żadna osoba nie znajdzie się z dośw.??? yyyyyyyy jakoś nie wierzę
CO MA BYĆ to będzie
Stary 2010-04-05, 18:15   #441
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jutro mam rozmowę o pracę na stanowisko koordynatorka do spraw realizacji zamówień.

Podchodzę na luzie, wybrali 22 osoby, i co mam uwierzyć, że żadna osoba nie znajdzie się z dośw.??? yyyyyyyy jakoś nie wierzę
CO MA BYĆ to będzie
Nie łam się, mnie się udało dostać na dokładnie takie samo stanowisko niecałe dwa miesiące temu. Do mojej firmy wybrali dwie osoby, więc trzymam kciuki

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 18:20   #442
stokrotka1404
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Nie łam się, mnie się udało dostać na dokładnie takie samo stanowisko niecałe dwa miesiące temu. Do mojej firmy wybrali dwie osoby, więc trzymam kciuki
Gratuluje
Stary 2010-04-05, 20:17   #443
kasia11
Raczkowanie

W środę mam rozmowę juz dziś się stresuje chociaż Pani Z HR powiedziała, że jest dobrej myśli, zależy mi i boję się jak wypadnę Dodatkowo obecna praca bardzo mnie stresuje, ostatnio jestem kłębkiem nerwów od tego wszystkiego przytryłam bo jak się zdenerwuje to podjadam. Marzy mi się troszke spokoju.

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 06:21   #444
kasia11
Raczkowanie

Unhappy Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)

Idę zaraz do pracy brzuch mnie boli ze stresu Byle do 16:00.
Stary 2010-04-06, 09:58   #445
martaaa34
Raczkowanie

Kasia wiem co czujesz, pracowałam w takim stresie kilka lat i powiem Ci że do dzisiaj nie mogę sobie wybaczyc ,że nie zruciłam tego po 1 roku.Szkoda zdrowia , najpierw stres poźniej wrzody, jak mój mąż dostał za granicą wiele lepiej płatną pracę , pierwszy telefon był RZUCAJ TĄ KOSZMARNĄ PRACĘ , dzien po wypowiedzeniu poczułam wolna, szczesliwa normalnie szok! Załuję tylko tego ze tyle tam siedziałam , ale zobowiązania finansowe nie pozwalały mi odejsc Powodzenia , ja jutro idę na rozmowę do sekretariatu, pewnie żle robię ale jakoś nie wierzę w siebie i to że mi się uda...(
Stary 2010-04-06, 11:03   #446
Ariena
Zakorzenienie

Kasia ja też wiem co czujesz. Też byłam w takiej pracy, gdzie przed wyjściem z domu miałam odruchy wymiotne.
Zresztą w ostatniej pracy też była nerwówka, ale nie aż taka, tam to miałam policzki czerwone jak burak, ale to był inny rodzaj stresu, bardziej mobilizujący.
Nie ma co pracować w takiej pracy, szkoda nerwów, także życzę Ci zmiany pracy na coś lepszego.
Stary 2010-04-06, 11:23   #447
kluska234
Raczkowanie

Martaaa34 Powodzenia! Napisz jak Ci poszło.
Ja czuję się podobnie, czasami miałam ochotę zrezygnować z rozmowy, bo moja samoocena teraz jest strasznie mała...

kluska234 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 12:52   #448
nieznosna1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia11 Pokaż wiadomość
W środę mam rozmowę juz dziś się stresuje chociaż Pani Z HR powiedziała, że jest dobrej myśli, zależy mi i boję się jak wypadnę Dodatkowo obecna praca bardzo mnie stresuje, ostatnio jestem kłębkiem nerwów od tego wszystkiego przytryłam bo jak się zdenerwuje to podjadam. Marzy mi się troszke spokoju.
A na jakie stanowisko aplikujesz i gdzie?Chyba dość konkretne, skoro taki stres cio???
Nie daj sie

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

i powodzonka
Stary 2010-04-06, 16:44   #449
martaaa34
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kluska234 Pokaż wiadomość
Martaaa34 Powodzenia! Napisz jak Ci poszło.
Ja czuję się podobnie, czasami miałam ochotę zrezygnować z rozmowy, bo moja samoocena teraz jest strasznie mała...
Kluseczko napiszę zaraz jak wróce z rozmowy, ja coraz czesciej mam tak ze nie chce mi się wyjsc nawet po zakupy do sklepu, czuję się stara, brzydka, i niedouczona I nie wiem czy to przesilenie wiosenne czy deprecha, ale zaczynam unikac ludzi , koleżanki zbywam byle wymówką , jak nie znajdę pracy, nie kupię sobie parę fajnych fatałaszków i nie podbuduję swojego samopoczucia u fryzjera będzie zle!!! Ale narazie nie ma za bardzo za co...i kólko się zamyka ,ech my kobiety
Stary 2010-04-06, 20:14   #450
pumas
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja tez tak czasem mam, ze mnie brzuch boli i najchetniej z domu bym nie wychodzila. Tlumacze sobie potem, ze nie jest to tego warte, ze nie ma sie co przejmowac, ze to tylko praca, ale ilez ona naszego czasu absorbuje i kazdy sie boi ja stracic. Porazka. Potrzebuje zmian i wolnosci, przerwy na kilka miesiecy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości