![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
wszystkie te zabawki i tak w rękach malutkich bejbików czesto kończą marnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
zgadza sie
![]()
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darusia przecudne to body heheheh ![]() ![]() ![]() Ja się nażarłam dosłownie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
No to się melduję
![]() Byłam dziś i gina. Potwierdził ciążę. Na 100% nie jest pozamaciczna, jak to sobie wkręcałam. USG wyszło cienko, bo to bardzo wczesna ciąża. Widoczne były dwie plamki, ale mam nadzieję, że nie oznacza to bliźniaków ![]() Dostałam progesteron (polska Luteina), który muszę brać dopochwowo 2x po 100mg. Dodatkowo zapisał mi sporą dawkę magnezu oraz Centrum Materna. No ten magnes to może się przyda. Ale zastanawiam się czy to nie za wcześnie na Maternę? Nie wiem czy zacząć ją brać już teraz? No i podpowiedzcie mi jeszcze co z tym dopochwowym hormonkiem, jak to się ma do przytulania ![]() Następna wizyta i USG za 2 tygodnie. Wtedy dokładniej się wypytam. No i będzie już dokładnie widać, co tam mam ![]() ![]() Mężowi jeszcze nic nie powiem. Może po następnej wizycie... Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-02-23 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Wtajemniczenie
|
Darusiaaa masz świetne podejście do wychowania dziecka!
Ja też ostatnio tak sobie myślałam,ze nie można dać się zwariować.Nie przecież o to chodzi żeby dziecko miało full zabawek, tylko kochających rodziców.Zabawki zresztą zawsze dostaję się od rodziny, znajomych. Ja to nawet ostatnio zastanawiałam się, czy warto kupować te wszystkie podgrzewacze i sterylizatory.Nie lepszy garnek z ciepła woda,a do sterylizacji nie wystarczy garnek do gotowania na parze?Musze to wszystko rozważyć, bo to drogie sprzęty a kasę lepiej wydać na coś faktycznie potrzebnego. Śliczne to wasze łóżeczko, pościel i słodziutkie te rożki, a body to wogle rewelka! Kasiu tak się cieszę , że wszystko dobrze!!! No ja zaszalałam i kupiłam 2 butelki.Była promocja ![]() W zabobony też nie wierzę.
#426 | |
Zakorzenienie
|
ja za nie 12,99 zaplacilam takze nie moglam sie oprzec po prostu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
BAN stały
|
Weronisiu, chyba beda blizniaki
![]() Zastanawiam sie dlaczego zapisal Ci materne za 60 euro?? Przeciez powinien Ci wlasciwie tylko powiedziec jakie wit potrzebujesz, czyli kwas foliowy i pozostawic do wyboru preparat .... Ja kupilam wczoraj tabletki z kwasem foliowym - dawka dla ciezarnych za 3 euro ![]() Edytowane przez Cosmaaaaaaa Czas edycji: 2010-02-23 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie ... Piszę na tym wątku pierwszy raz... aczkolwiek czytywałam go już wcześniej... chciałabym się z Wami podzielić swoją radością : robiłam teścik 2x i dwukrotnie wyszły dwie kreseczki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Wtajemniczenie
|
Weronisia Cosmaaaa dobrze pisze, a co zrobisz jak będą bliźniaki? Przecież się nie pochlastasz. Pochlipiesz w poduszkę i przejdzie.
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj kochana! Przede wszystkim gratuluje fasolinki!!!!!!!!!!!!! I mocno tzrymam kciuki zeby wszystko było ok!!!!!!!! Daj znać jak tam na usg!!! Napsiz nam cos więcej o sobie ![]() Weronisia 2 plamki hmmmmmmmmmmmm wiesz co, zgadzam sie z Cosma, mogą byc bliźniaki ![]() ![]() Ja brałam luteinke dopochwowo,i jeszcze duphaston doustnie, ale ja mialam zakaz przytulanek z powodu polipa. Tera juz jest ok, ale i tak sie wstrzymujemy, bo sie zwyczajnie boję zeby znowu się nic nie przypętało!!! Trzymam za Ciebie też kochana żeby wszystko było dobrze ![]() ![]()
![]() |
#435 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() co do kaski po urodzeniu,ja mysle ze raczej i na dodatek z tyt urodzenia i na becikowe sie zalapie.ja nie pracuje tylko maz,wiec moze sie uda. a co tych przeslicznych ubranek....ja juz dostaje fiola jak siedze na all..,mam szczescie bo po corci mam mnostwo pochowanych,i wozek,lozeczko,ubranek mnostwo.nowe napewno dokupie ale raczej szalec nie bede ,male i tak moment wyrosnie.zreszta moja mamuska juz szaleje,drugi wnusio,a ona tak daleko(,mieszka niemczech.)a tak od zera wsio kupowac to losie....studnia bez dna! ![]() ![]()
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
Coś więcej.. hmm.. mam 28 lat (rocznikiem 29), moja rodzinka jest już 3-osobowa, ja, mąż i nasze oczko w głowie - 4,5 letnia córeczka Wikulka.. teraz bardzo chcielibyśmy chłopczyka, no ale najważniejsze, żeby dzidzia była zdrowa.. Córeczka też bardzo chciałaby mieć braciszka...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moja corcia tez woli braciszka gdyz jak uznala "dziewczynki bardzio bjoja" ![]()
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
O matuchno co za dzien!!!
Skorpionek witam i serdecznie gratuluje!!! Pisz do nas kochana, im nas wiecej tym weselej ![]() Dziewczynki ja padam na twarz. Dopiero teraz skonczylam prace, nawet nie mialam czasu isc do toalety ![]() ![]() Weronisia te 2 plamki to bardzo zastanawiajace sa... To by byla niespodzianka, tylko przypadkiem sie potem nie zalamoj!!! Bierz co bozia daje, na starosc bedzie wam duuuzo weselej z piekna gromadka doroslych dzieci i wnukow!!!! ![]() Kochane ja uciekam do domku. Oczywiscie zaraz do was zajrze jak dojde ale pewnie tez szybciutko zapadne w drzemke... Sciskam was mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Rozeznanie
|
Monia - No to widzę, ze mamy to samo zadanie do zrealizowania
![]() Edytowane przez skorpionek19 Czas edycji: 2010-02-23 o 17:43 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
Monia, u nas chyba wszyscy chcielibyśmy chłopca... no mąż przede wszystkim, prawdziwy ojciec hehe..
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Dziękuję Wam wszystkie moje kochane za ciepłe przywitanie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | ||
Zakorzenienie
|
wrocilam z zakupow , matkooo ile tego a jeszcze dostalam wiazany rozek i inne *******ki, ogolnie caly worek taki niebieski jak do kosza duzy przywiozlam ciuszkow a zaplacilam 170 zł.
lece z mama obejrzec, jejku ale sie ciesze ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czytałam, że nieraz ta druga plamka znika, wchłania się, albo ta większa wchłania tą mniejszą... jeju u mnie była mała i duża ![]() Mąż się chyba wyprowadzi. Ja nie wiem jak on zareaguje na wieść o ciąży, a co dopiero o bliźniaczej! Chyba będę udawać, że nic nie wiedziałam ![]() No cóż, na następną wizytę u gina przewiduję wysokie ciśnienie. Normalnie mam bardzo niskie w granicach 80/50, a dziś u lekarza miałam 134/95 !!! To co będzie za 2 tygodnie? A może przez to ciśnienie on mi zapisał magnez... Tak czy siak wzięłam wszystko jak mi kazał. Będę o siebie dbać, a czas pokaże, co tam mam ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
dostalam chyba z 8 par niedrapek i taka kolderke do wozka i w ogole duuuzo rzeczy dstalam i nie placilam....
jak podladuje baterie to jesli chcecie wkleje wam.. ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Chyba najwazniejsze ze wszystko jest dobrze prawda? zwlaszcza ze mowilas ze mialas problemy !!! glupia babo ty!!! nawet jak tych plamek byloby 12 czy 20 to sie cieszyc powinnas ze jest wszystko dobrze prawda? nooo i bez paniki kochaniutka!!!
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
No to jestem
![]() ![]() Skorpionka trzymam kciuki za jutro ![]() Weronisia skarbie nie panikuj ![]() ![]() ![]() Darisua no u ciebie najwyzsza pora zeby sobie ubranka, posciele i lozeczka skladac do kupy... Nim sie obejrzysz bedzie was trzy. Czas leci jak szalony. Ja pewnie zaraz odplyne tak mi sie oczki kleja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skorpionku a możesz nam jeszcze powiedziec jak masz na imię? ![]() My tez chcemy synusia i 2 razy już lekarz stwierdził, ze to chłopak,ale na połówkowym 4D dopiero będzie dokąldnie widać ![]() ![]() Weronisiu nic sie nie martw kochanie, bedzie dobrze, moze USG ześwirowało i już, z resztą tak jak mówią dziewczynki, byleby było (były ![]() Darusia dawaj zdjęcia ![]() ![]() Kasiu my obie z tym spaniem tak mamy, ja po obiedzie 3h spałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
bo jak czytam jaka to rozpacz 2 plamki nawet nie wiedzac co to dokladnie to mnie wrrr... ciesz sie babulcu!!!
sama nam kochaniutka mowilas ze mialas problemy i nie chcesz tego przezywac, uslyszalas ze jest wszystko OK i to najwazniejsze!! Tym sie trzeba cieszyc!!! A ja i moj Kacperek gratulujemy bardzo ![]() ![]() ![]() a teraz wklejam zdjecia, pominelam te co sa jednokolorowe
![]() |
#450 |
Zadomowienie
|
A ja wam tylko wklejam fragment serialu komediowego ktory przed chwila lecial. Usmialam sie na calego
![]() http://www.youtube.com/watch?v=ApDvj6WqYOw Darusia ciuszki sa sliczne!!! Znowu sie nie moge doczekac mojej dzidzi a to jeszccze pol roku!!! Edytowane przez Kasia_Dublin Czas edycji: 2010-02-23 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.