![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
Kochana nie możesz, aż tak się denerwować, bo to też wpływa na dzidziusia, poprostu musisz leżeć jak najmniej wstawać jedynie co do ubikacji, ile bierzesz tego duphastonu?[/QUOTE]
3x1 tabl. wczoraj miałam nerwowy dzień i od razu większe krwawienie ale trudno w 100% wyeliminować stres z naszego życia |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Juszencja jeżeli często się denerwujesz warto pić melise, mi lekarz przepisał, bo od samego początku miałam problemy ze snem(spanie po 3-4 godz)Pomyśl sobie,że nie możesz tak wszystkim się denerwować . bo to właśnie wpływa na Twojego maluszka, wiem,że łatwo jest tak powiedzieć, ale ja tak jak wcześniej wspominałam miałam kiedyś 2 poronienia, i w tej ciąży też się bardzo przejmuję, ale wmawiam sobie,że nie mogę non stop się zamartwiać.Przyszła mamusiu wiedz o tym,że Twój maluszek wyczuwa emocje i kiedy jesteś wesoła, on też się cieszy. Co powiedział Twój lekarz jeżeli chodzi o leżenie,że masz leżeć plackiem czy możesz się poruszać po domu?I pamiętaj gdyby było bardzo źle kazał by Ci się zgłosić do szpitala, skoro jesteś w domu tzn, że nie jest tak źle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z dziewczynami. Popracuj trochę nad stresem. Może oglądaj jakieś fajne filmy, czytaj książkę? Tak żeby zająć czymś myśli.
I na pewno musisz być dobrej myśli. Jakby było bardzo źle to byś pewnie leżała w szpitalu. Trzymam kciuki za to, żeby krwawienie odeszło raz na zawsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
zalatw sobie jakies seriale np "True Blood "albo "Jak poznałem Waszą matkę?"
śmieszne sa i troche sie oderwiesz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Juszencja koniecznie nam napisz co Ci powiedział lekarz my wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki, co do duphastonu ja też biorę 3x1 tab., ale są dziewczyny, które biorą większe dawki tak więc widzisz nie jest z Tobą tak źle.Powiedz przyszłemu tatusiowi,żeby Ci nakupował sporo gazet, pooglądaj seriale tak jak radzi irsin, ja np mam za sobą wszystkie sezony Gotowe na wszystko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe słowa! Jesteście kochane
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- A wy jak dziewczyny znosicie ciąże? To rewolucja w waszych życiach? Ja do samego faktu posiadania dziecka podchodzę bardzo spokojnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Uciekam ciężarówki robić sobie coś na obiad, bo teraz mam niezły apetyt, na początku ciąży nie mogłam patrzeć na jedzenie. Juszencja Ty się nie martw, uśmiech na buziaku, ja będę trzymała jutro kciuki za Ciebie u lekarza i ja wierzę,że będzie wszystko oki, pamiętaj,żeby dać jutro znak, ja rano na badania, a w poniedziałek też bardzo ważna kontrola u gina (usg). ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie?Hmm przestalam pic alkohol, nie pale papierochow, mam mdlosci, wielkie piersi, brak apetytu - mozna to uznac za mala rewolucje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Basima;17948779]My z narzeczonym bardzo chcieliśmy mieć dzidziusia, tak więc w sierpniu odstawiłam tabletki ant. i co miesiąc jak głupia robiłam testy ciążowe i non stop się dołowałam,że może jestem już za stara,że wcześniejsze poronienia wpłynęły na możliwość zajścia. W najmniej spodziewanym momencie w styczniu okazało się,że jesteśmy w ciąży, na początku troche strach, że trzeba teraz zmienić troche funkcjonowanie, tu L4 i siedzenie w domu, dodatkowo remont i obawa,że znowu poronię, ale z dnia na dzień z tygodnia na tydzień mocno wierzę,że wszystko będzie oki, staram się jak najwięcej śmiać, dużo wypoczywać i myśleć jak to będzie kiedy nasz dzidziuś wyjdzie na świat.[COLOR="Silver"][QUOTE]
Ja robiłam dokładnie to samo. Co miesiąc test i co miesiąc zwątpienie. Tak od ciązy pozamacicznej w sierpniu. A zaszłam w ciąże w lutym, kiedy z powodu choroby zupełnie sobie wszystko odpuściłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Dla mnie to jest właśnie rewolucja. Mam taką ochotę na czerwone wino! Ech |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
![]() Pozwoliłam sobie dołączyć do Was, chociaż dopiero zrobiłam test i pokazały się upragnione dwie kreseczki ![]() Z internetowych kalkulatorów termin porodu wychodzi 20.11.2010, ale zobaczymy co powie lekarz. ![]() PS. zdjęcie mojego teściku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi taka nigdy nie wyszła ![]() gratuluje bardzo bardzo i witam ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- [QUOTE=Juszencja;17949262][QUOTE=Basima;17948779]My z narzeczonym bardzo chcieliśmy mieć dzidziusia, tak więc w sierpniu odstawiłam tabletki ant. i co miesiąc jak głupia robiłam testy ciążowe i non stop się dołowałam,że może jestem już za stara,że wcześniejsze poronienia wpłynęły na możliwość zajścia. W najmniej spodziewanym momencie w styczniu okazało się,że jesteśmy w ciąży, na początku troche strach, że trzeba teraz zmienić troche funkcjonowanie, tu L4 i siedzenie w domu, dodatkowo remont i obawa,że znowu poronię, ale z dnia na dzień z tygodnia na tydzień mocno wierzę,że wszystko będzie oki, staram się jak najwięcej śmiać, dużo wypoczywać i myśleć jak to będzie kiedy nasz dzidziuś wyjdzie na świat.[COLOR="Silver"] Cytat:
Czy ciaza pozamaciczna objawiala sie tak samo jak 'zwykla'? o tym,ze jest cos nie tak dowiedzialas sie na wizycie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
Irsin-
![]() no mi ciąża na głowe się chyba rzuciła ![]() boje sie okropnie,płaczę troche morze to hormony. boje sie i wszystko i o ciążę i o to co potem jak ja dam radę itd/itp... poza tym mam objawy i to dobrze podobno bo ciąża sie rozwija okropnie mdli mnie a rano lekkie ![]() bolące cycki,senność i czasem brzuch zamuli. aj słaba jestem a wyglądam chyba jak ściereczka wykręcona ![]() ewciula-gratujuję daj dane to wpisze cię na liste. a Juszencja my na suwaczku mamy tak samo ale termin rózni sie dwa dni. Edytowane przez bela14 Czas edycji: 2010-03-17 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
[/QUOTE] , przepraszam,ze o to pytam - moze nie chcesz o tym mowic?
Czy ciaza pozamaciczna objawiala sie tak samo jak 'zwykla'? o tym,ze jest cos nie tak dowiedzialas sie na wizycie?[/QUOTE] Ciąża była potwierdzona betą, wszystko wydawało się w porządku. Aż pewnej nocy strasznie bolał mnie lewy bok, tak jakby nerka i powyżej. I z rana dostałam krwawienia. Pojechałam do lekarza, zrobili mi usg (to był 7tc), na którym w macicy nie było nic, za to w lewym jajniku lekarz coś zobaczył. Zawieźli mnie karetkę na izbę przyjęć i przeleżałam w szpitalu 10 dni. Nie miałam na szczęście laparoskopii, bo doszło do poronienia trąbkowego, czyli organizm sam pozbył się niechcianej ciąży, a to co było w jajowodzie z każdym dniem stawało się mniejsze. Wchłaniało się. Pobyt w szpitalu to był koszmar, bo leżałam na oddziale z dziewczynami, które dopiero co urodziły. Ale opieka medyczna była bez zastrzeżeń. Leżałam w św. Zofii i wiem, że bardzo chciałabym tam urodzić. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Kochana, termin zależy chyba od długości cyklów. Mój był średnio 30 dniowy, stąd kalkulator liczy termin na 8 listopada. Ja zauważyłam, że jak już się rozluźnię i nie martwię się, to śmieję się o wiele więcej niż do tej pory. Czasem jak głupia, z totalnych bzdur. Czyli hormony szaleją! |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
Mdłości świadczą o tym, że ciąża jest silna?
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Rozeznanie
|
witaj ewciula, gratulacje
![]() ![]() Juszencja nie martw się, moja przyjaciółka też na początku ciąży miała krwawienia, leżała i brała duphaston a potem wszystko wróciło do normy, pracowała do 7 miesiąca,urodziła zdrowego synka, który pieknie się rozwija. Każda z nas na pewno zna taką historię.Po prostu dbaj o siebie, nie rozmyslaj za dużo a wszystko będzie dobrze. ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- mdłości świadczą o tym że ciąża się rozwija ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
jest skrzypkiem solowym sam komponuje
#441 |
Raczkowanie
|
WOW! to pewnie u Was w domu ciekawie musi być! Bardzo podziwiam wszystkich ludzi, którzy mają talent i pasje. Tak trzymać!
![]() Edytowane przez Juszencja Czas edycji: 2010-03-17 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
ewciula witaj
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A odnośnie mdłości. Dziewczyny czy próbowałyście imbiru? Ja kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością herbatkę zieloną z cytryną i imbirem i samą imbirową z cytryną. Powiem Wam, że 2-3 łyczki tego paskudztwa i mdłości mijają. Fakt, że to tak wstrętne jest, że nie jestem w stanie wypić więcej. Ale skoro te parę łyków wystarcza, to wolę się zmusić, niż mieć mdłości cały dzień ![]() Spróbujcie ![]() A na okropną zgagę polecam namoczone siemię lniane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
Ja na mdłosci piję zwykłą herbatę z kilkoma kawałeczkami (plasterkami lub starte na tarce) imbiru właśnie. Dla mnie jest pyszna! Lepsza niż z cytryną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie kobietki
![]() Wiolaslonko Próbowałam domowych sposobów ale nie pomogly zabardzo...niby juz lepiej ale kaszel dalej sie utrzymuje jak i katar i przy kaszlu wydobywa sie niezaciekawa wydzielina z gardła.. ehhh no ale dobrze ze przynajmniej to ze mnie wychodzi.... Co do mdłości to mam straszne a jak sie położe do łózka albo schyle zbyt szybko to od razu pawik gotowy chyba cofa mi sie wszystko to co mam w żoładku...bardzo niemiłe uczucie.... Ostatnio z mezem sobie pozwolilismy na male "conieco" i skonczylo sie plamieniem;/ tzn sluz byl podbarwiony krwia ale na drugi dzien juz nic nie bylo przeczekalam i juz ok...ale wychodzi na to ze narazie nie mozemy sie przytulac eh....no ale bączek ważniejszy ![]()
#448 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() Mnie na mdłości też pomaga imbir i generalnie picie dużo płynów. Właściwie nic nie robię tylko piję. Nawet nie mogę myśleć o jedzeniu, tak do 16 przynajmniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Rozeznanie
|
znacie może herbatę ROOIBOS? zaczęłam "badać" temat herbat i ogólnie co pić w ciąży, i wychodzi na to że zielona niebardzo, czerwona niebardzo, czarna mnie odrzuca poza tym też niecałkiem jest zdrowa, a rooibos ponoć nadaje sie dla kobiet w ciąży jak i małych dzieci bo nie zawiera kofeiny i garbników oraz nie pogarsza wchłaniania żelaza. a i jeszcze zapobiega mdłościom, hmm nie wiem czy to nie za piękne żeby było prawdziwe
![]() Edytowane przez Gustawek Czas edycji: 2010-03-18 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Ze mną to od początku był problem, bo mi w ciąży nie smkuje, żadna herbata, pijam jedynie wodę niegazowaną, soki w kartonie rozcieńczone z wodą, a rano przed śnadaniem piję miód z cytryną. Ja na szczęście mdłości miałam tylko przez jakieś 3 tyg, ale gino mi powiedział,że przed snem lekka kolacja i rano zanim wstanę suchary i przeszło.
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Juszencja kochana, a powiedz mi jak Ty się dzisiaj czujesz i o której do lekarza idziesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.