![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?
Guleczek korzystaj z tego : profesjonalistki
![]() http://free4web.pl/3/0,104875,defaul...CBBEAA61F5C4DE |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Rozeznanie
|
Dzięki Zadziorna19 za dobre słowo i rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
*sportaddict*
|
Dołączam się, przez węglowodany zaczęłam strasznie tyć
![]() Zabieram się zaraz za fachową lekturę, a póki co pożarłam na śniadanie jajecznicę z 2 jaj, pomidora i cebuli, mniam ![]() JAK JA WYTRZYMAM BEZ CHLEBKA I OWOCÓW?!?! ![]() trzymajcie za mnie kciuki, a ja będę się dzielić efektami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
syla może zacznij od jednej kromki chleba, powinno ci starczyć
I powiem ci że 2 faza wcale nie jest łatwiejsza, chciałabyś się obeżreć tym co zabronione w 1 fazie, bo już możesz i tu mozesz przecholować. Ja jak kończyłam 1 faze i kupiłam sobie chleb razowy to go cały czas wąchałam tak mi się go chciało, ale ukroiłam sobie tylko 1 kromkę na kolację i reszta do zamrażarki, żeby nie kusiło. |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Wtajemniczenie
|
Vadi- hihi... witamy
![]() nigdy bym nie przypuszczala ze sie bedziesz dietkowac ![]() Ja znow wracam do pierwszej fazy na tydzien ![]() ![]() PS. dziewczynki w kazdej chwili mozna powrocic do pierwszej fazy na jakies okres czasu prawda?? a co pozniej z II faza i owocami? jeden owocek raz na dzien przez tydzien i pozniej zmiana ? boje sie wprowadzac weglowodanki i dlatego jakos czuje sie ciezej bo nie poradzilam sobie z ta druga faza ![]() ![]() 1 weglowodan wprowadzamy co tydzien? dobrze zrozumialam? ![]() ![]()
#426 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() wiem, ze moja waga jest ok, ale zaczynam tyć, jak napisałam wyzej ![]() ![]() ![]() Kochane, czy KISIEL/GALARETKA BEZ CUKRU (ze słodzikiem) są możliwe w I fazie? Edytowane przez vadi Czas edycji: 2006-04-11 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
Witam,
Kubuś, dziękuję za radę ![]() Pozdrawiam wszystkie Plażowiszki i życzę powodzenie nam wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
o vadi vadi to ja chce z toba zaczac!! bo z tego jak kojarze twoje wypowiedzi z forum to mamy podobne problemy:PP ja tez wage mam w normie (obecnie 52/170) tylko mam grubszy dol(figura gruszki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Rozeznanie
|
A i co do efektów I fazy. Ja schudłam malutko do trzech kilo. Mój TŻ schudł 6 kilo. Napewno to zależy od wagi początkowej. On ma 1.94 i ważył 103, teraz 97. Ja, jak się okazało ważyłam chyba z 58, teraz 55 prz 1.70 cm. Okazało się, że moja poprzednia waga zaniżała, w niedzielę kupiłam elektroniczną i okazuje się, że ważę 55, a nie 53, jak tamta pokazywała. Poprzednia waga bardziej mi sie podobała
![]() Vadi, ja ma wymienioną w poradniku galaretkę bez cukru jako dozwoloną. Myślę, że kisiel bez cukru też można. Słodkie przysmaki ograniczaj do 75 kalorii dziennie. Parę stron wcześnie wypisałam wszystko, co można jeść w I i II fazie łącznie ze słodkimi przysmakami.Słodzika możesz używać, ale dozolone są: aspartam i sukraloza i staraj się nie przesadzać ze słodzkiem, niezbyt zdrowe to jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Widzę, że faktycznie mamy ten sam problem z figurą - niby szczupła, ALE... Ja dzisiaj już grzecznie dietkuję, tylko strasznie jestem głodna - wiadomo, brak węgli - i jem często: * jajecznica z pomidorem i cebulą * tofuburger z serem, sałatą i ogórkiem * kefir z odrobiną kakao * tuńczyk z wody z ogórkiem i kefirem (trochę tego kefiru, zeby się zlepiło ![]() * serek topiony i ćwiczyłam godzinkę aeroby i rozciąganie ![]() PS: jak można galaretkę, to może kisiel też? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#432 |
*sportaddict*
|
Dzięki! :d
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
to vadi trzymam za ciebie kciuki w swieta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
Jestem na siebie zła. Bardzo zła.
Od dzisiaj chcialam zaczac I faze. I co? I nic. Po prostu nie umiem tak. Muśze się ar4no obudzić i zacząć..sama z siebie. A nie-postanawiac sobie. Eh... niedługo się tak obudzę.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
zadziorna- aniołku dzieki za linka
![]() ja już po drugim dniu... jak narazie trzymam sie dobrze, moja mamusia skusiła sie na kostke czekolady i nie może przeżyć życia bez owoców ![]() chyba jest na mnie zła ![]() na śniadanko jajeczniczka z 2 jajek na oliwie z szczypiorkiem, na obiadek gotowane miesko z udka bez skory i kapusta kiszona, na kolację jajuszkox2 poł pomidorka ogóreczek konserwowy ![]() mam nadzieje ze nic nie sknociłam... a miedzy tym przekąski czyli: jogurt naturalny bez cukru, kilka orzeszków ziemnych. uff... chyba mi w brzuchu burczy... trudno, dla urody trzeba cierpieć... a jak nie schudne to sie załamie chyba... Buziaczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
*sportaddict*
|
a mi się udaało
![]() kalorycznie wyszło sporo, ale wszystko zgodnie z SB ![]() ![]() ale strasznie szybko głodnieję, też tak macie? Przechodzi? PS: sama siebie zszokowałam tym, że oparłam się świeżuteńkiej, pachnącej chałce z kruszonką i solonym czipsiurom, które uwielbiam... [A KYSZ, SZATANY!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
vadi: jak ja byłam przez tydzień na SB to odczuwałam może nie tyle, co GŁÓD [burczenie w brzuchu i te sprawy] tylko taki głód w postaci chęci zjedzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Rozeznanie
|
ssać to chyba ssie każdego, nie jest sie głodnym ale jednak ssie "bo by sie zjadło"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Vadi
jesli czujesz głod to robisz coś żle, po twoim menu widzę że za mało jesz, śniadanie ok, ale obiadek i kolacyjka mizerotka. guuleczek jak będziesz jadła jajka 2 razy dziennie to po kilku dniach na sam ich widok zwymiotujesz, nawet jeśli jesteś ich fanką. |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
ja jak bylam(przez rowno 2 tyg) na pierwszeja fazie to tez mialam takie dziwne uczucie- nie byl to glod ani burczenie tylko takie cos
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
no własnie to nie jest typowy głód, tylko takie dziwne uczucie, ja tez takie miałam, ale kiedyś zrobiłam sobie taki obfity obiad i nie było tego uczucia
pierś z kurczaka połowa z pieczarkami i cebulką puree z kalafiora sałatka z pomidora, ogórka, sałata lodowa obżarłam się jak świnia, ale byłam syta przez długi czas i z tego co widzę w jadłospisie w książce, obiady / w książce kolacje/ sa też dosyć obfite. |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
*sportaddict*
|
Ale ja nie jem mięsa, więc jem soję i tofu
![]() To uczucie faktycznie jest dziwne, organizm się czegoś domaga ostro w każdym razie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
zawsze do mięska albo rybki mozna sobie ugotowac soczewicę, fasolkę, groch, i oprócz tego jeszcze jakąś sałatkę albo gotowane warzywka. Przecież nie mamy jeść mało, bo nie na tym ta dieta polega.
Ja już jestem w 2 tyg. IIfazy i już nie jadam drugiej przekąski, bo solidny obiad starcza mi na 4 godziny do kolacji, a i czasami musze się zmusić żeby zjeść kolację . w 1fazie schudłam 4kg / mój cel 6kg/ |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
vadi jeśli nie jesz mięska, to wkładaj sobie większe porcje i różne składniki.
np na obiadek soja i soczewica, gotwane warzywa i sałatka. Kurcze, ja bym nie wytrzymała bez mięcha. |
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Kubusiu, wierz mi, mało napewno nie jem ![]() - jajecznica z 2 jajek + cebula + pomidor - tofuburger z serem żółtym i michą warzyw - kefir z kakaem i orzechami (troszeczkę, więcej nie było ![]() - cała puszka tuńczyka + ogórek + odrobina kefiru + przyprawy - kakao - serek topiony + jogurt mały 0% - serek wiejski - kisiel (0,5 litra ![]() Dla mnie to jest porcja dla górnika ![]() ![]() PS: czy zamiast orzechów można jeść np. pestki słonecznika? PS2: mięska nie jem ze względów ideologicznych, wcale mnie nie ciągnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
ooo kubus to ty tez z tej ksiazki bralas przepisy dr Agatstona?? bo ja wlasnie od dzisiaj jestem radosna posiadaczka i rzeczy sa fajne i mysle ze cos bym podlapala ale wielu rzeczy nie potrafie przeniesc w polskie realia bo te produkty niektore jakie stakie dziwne sa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
makę kupowałam w tesco typ 2000, makaron to tylko kupisz w sklepach ze zdrową żywnościa / wpisz przez google/. W Cerfurze jest makaron brązowy Fit, ale patrzałam skład i zawiera mąkę pszenną. A jako smietany używam serka homogenizowanego 0% Maćkowy.
A z tej książki no jak narazie robiłam tylko puree z kalafiora, jest dużo fajnych przepisów, ale nigdy nie mam czasu nic z niej zrobić. Nie chce mi się gotować osobno dla męża i dziecka i dla siebie. Po prostu modyfikuje sobie niektóre dania np jesli gotuje zupke jarzynową / na udku/, to osobno ziemniaki i dopiero pózniej dodaję, jak sobie odleję, pomidorowa z brązowym makaronem., schabowy pez panierki, zrazy wyciagam przed zaprawieniem. większość produktów kupisz w marketach, ale np. papryki pomidorowej to nigdy nie widziałam |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
vadi a to rybki jadasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.