|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: OSTATNIE CHWILE NA ODCHUDZANIE !/ razem raźniej :) - 5 kg i więcej ! zapraszam
wiesz . chodzi mi o to czy przytyje tyle samo jedząc owoce/chleb które mają tyle samo kcal ;p i ta sama(no może podobna) zawartość białka itp.
|
|
|
|
|
#422 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: OSTATNIE CHWILE NA ODCHUDZANIE !/ razem raźniej :) - 5 kg i więcej ! zapraszam
Wydaje mi się, że owoce mają lepszy skład- ostatnio czytałam artykuł o tłuszczach utwardzonych. Podobno dodają go też do chleba, choć nie wiem, ile w tym prawdy- producenci nie mają obowiązku umieszczania na etykietce informacji o tym, że go użyli. Z drugiej strony owoce mają dużo cukrów (zależy też, które).
Może wiedzą o tym więcej pozostałe Wizażanki
|
|
|
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
Ja się nie znam dziewczyny,ale wydaje mi się,że kalorie to kalorie z tą różnicą że jedne puste jak słodycze a inne pełnowartościowe jak warzywa czy owoce. Myśle,że leprzy jest owoc od białego pieczywa,bo nie zawiera sztucznych konserwantów
|
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
a teraz proszę powiedzcie mi , że jabłka są bardzo zdrowe.
i , że mogę ich jeść dużo ;x ale nie tak na serio to jak jest z jabłkami ? |
|
|
|
|
#425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
czyli sumując są zdrowe
![]() a jeszcze jak to jest jeśli chodzi o cukry ? |
|
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
"Fruktoza jest znacznie wolniej przyswajana przez organizm, niż sacharoza i glukoza. Znaczne ilości fruktozy mogą powodować biegunkę i bóle żołądkowo-jelitowe. Powoduje też wyraźne podniesienie cholesterolu.Nadmiar fruktozy w diecie jest szkodliwy, może powodować dnę moczanową."
Sądze,że poprostu trzeba śledzić IG owoców i nie przejadać się
|
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
no to co mam jeść w owoców ? wiem, że aby zwalczyć CELLULIT trzeba jeść : kiwi, paprykę, catrusy, pomidor, truskawki( można je jeść prawie do WOLI!) i borówki.i nie mogę znaleźć nic o bananach w wyszukiwarce, a one nie są chyba dobre nie? jeśli znacie jakąś stronę to śmiało podawajcie
|
|
|
|
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
http://www.ochoroba.pl/artykuly/1489...-odchudzajacej
tutaj jest fajna tabelka produktów zakazanych i dozwolonych podczas diety
|
|
|
#430 |
|
Raczkowanie
|
no fajna, fajna
![]() dziewczyny co nic nie piszecie ? ja byłam w górach to nie mogłam . jak tak grzechy, waga ćwiczenia ? ja dziś chyba idę się ważyć. a co do grzechów to trochę ich była na wakacjach ;p ale nie aż tak dużo. co do ćwiczeń to nadal nic, ale po górach chodziłam duużo więc uznaję, że nie jest źle. ostatnio zobaczyłam, że lód GIBEK firmy nestle (chyba) ma tylko 51 kcal. także już wiem co będę jadła wychodząc na lody z koleżankami ;p
|
|
|
|
|
#431 |
|
Rozeznanie
|
ciekawy wątek
![]() jutro wyjeżdżam do Turcji na tydzień i boje się że moją dietę trafi szlak :/ czytałam że pytałaś o banany ... ponoć nie wolno ich jeść w czasie diety bo są skarbnicą cukrów ja osobiście lubię jabłka ,ale zawsze po nich mam wzdęcia ![]() tak samo jak po pieczywie pszennym ,dlatego i z tego i ztego i jeszcze z ziemniaków zrezygnowałam ... Dietę trzymam od jakichś 2,3 tyg. i schudłam z 68 przy wzr 173 do 65 jak na razie ...a planuje zejść do 58 najlepiej ..ale 60 też nie pogardzę Nie jest źle ... nie jem lodów ... staram się przynajmniej ![]() Ćwiczę jak tylko mogę i staram się panicznie pozbawić cellulitu z ud ! nie jest go dużo ,ale muszę się go pozbyć ...
|
|
|
|
|
#432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pychota obżrłam sie ich na noc aż brzuch mnie bolał
|
|
|
|
#433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale jak już chcesz zjeść loda to o wiele bardziej polecam wodne mają naprawdę nie tak dużo. teraz znów zauważyłam , że lód KWAŚNIAK firmy nestle ma 45 kcal chyba ![]() a od tego loda na pewno nie przytyłaś tyle żeby to było widoczne na wadze. ale chodzi o to , że więcej będzieesz miała do spalenia. sumując lody WODNE GÓRĄ jak dla mnie ![]() zdecydowałam jutro idę na wagę ! ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- hmm... mam nadzieję, że waga pokaże mniej, ale jak nie to trudno ![]() mam całe wakacje na schudnięcie . bo moim celem jest pokazać się we wrześniu w szkole w spodniach rozmiar 36 ![]() nie wiem czy tak będzie ale nawet jak się w ten rozmiar nie zmieszcze to i tak spodnie rozmiar (obecny) 38 ale luźniejsze mile widziane ;p ktoś tu mówił kiedyś o ramionach, nie ? to mógłby powiedzieć coś więcej ? Edytowane przez komicznaa96 Czas edycji: 2010-07-15 o 15:18 |
|
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co tam u was slychac?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

...

pychota obżrłam sie ich na noc aż brzuch mnie bolał