|
|
#421 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Mlode Kielce - część VI
Cytat:
|
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny kiedy zaczynacie rozwozić zaproszenia ?? czy trzy miesiące przed ślubem to za szybko ???
|
|
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
Ja uważam że nie za szybko ale w domu wszyscy mnie wyśmiali, że za wcześnie także nie wiem niech się inne dziewczyny wypowiedzą.
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
Kochana..3 miesiące na rozdawanie zaproszeń to w sam raz, oczywiście to też zalezy od tego ile masz osób. My zapraszamy ok. 150 prosimy od 3 tygodni i dopiero zaprosiliśmy 24 osoby
W czerwcu mamy sesję, a na tygodniu ludzie tez nie bardzo chcą s ię spotykać, bo a to pracują a to zebranie w szkole itd.Zaczeliśmy od zapraszania tych daleko i tych, którzy nie wiedzieli dokładnie kiedy mamy ślub. Poza tym jeśl chodzi o miesiące wakacyjne to trzeba zapraszac wczesniej żeby ktoś nie wyjechałw tym okresie. Dodatkowo większość chce potwierdzenia miesiąc przed ślubem, więc nieładnie jest komuś dać kilka dni przed tym terminem.
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba też jeszcze wziąć pod uwagę to, że jeśli masz ślub w okresie urlopowym, to lepiej wcześniej powiedzieć, żeby ktoś sobie mógł zaplanować ewentualny wyjazd bez kolizji z Waszym terminem
|
|
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
ja chce tak wcześnie bo rzadko jetem w ck ;/ bo pracuje w wawie i jeszcze studiuje zaocznie ;/ więc znaleźć czas na zapraszanie jest ciężko ;/
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że są wyrozumiali i im to nie przeszkadzało
|
|
|
|
|
#428 |
|
Rozeznanie
|
Alice the Bride, grka, ona10101, fallsi, ewelkafly
dziewczynki wszystkiego najlepszego Jesli chodzi o zaproszenia ja uważam że 3 miesiące przed ślubem jest w sam raz. |
|
|
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
No to tym bardziej nie ma się co przejmować, lepiej zaprosić kogoś wcześniej (zwłaszcza te osoby, które w ogóle nie znają daty Twojego ślubu), niż na kilka dni przed terminem.
|
|
#430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym było parę takich sytuacji, że kogoś nie zastaliśmy więc musieliśmy jechać do Kielc w następny weekend i już się wszystko przesunęło w czasie. Spokojnie możecie rozwozić zaproszenia
|
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
Lammpeczka bardzo ładnie wyglądałaś i miałaś piękna suknię
![]() ale się dziewczynom udała piękna pogoda.. śrubka my też wzięliśmy najzwyklejsze obrączki ![]() jak odbierzemy to wstawię ![]() pozdrawiam
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki chyba jednak zdecyduję się na tą suknię tylko nie wiem czy ją szyć( w pracowni Klara na Zgórsku bo w Annie chcą za jej uszycie o 500zł więcej) czy lepiej nie ryzykować efektu końcowego i kupić z salonu?? Zależy mi na kasie a zaoszczędziłabym 1tys. a dla nas to dużo tym bardziej że my robimy tylko malutkie przyjątko ale z drugiej str gorzej jak wyjdzie nie tak jak powinna i nie wiem co tu robić a trzeba się decydować bo już niecałe 2 mies do ślubu...
Licze na Waszą pomoc. P.S.Tą drugą suknie co Wam wcześniej pokazywałam nikt by się nie chciał podjąć szyć.
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym wolała w salonie szyć.. choć jeśli zależy Ci na pieniądzach to może odkup od kogoś tę suknię, potem tylko ja upierzesz i uzupełnisz kryształki. A gdzie robisz to przyjęcie?
|
|
#434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj! Też stałam przed wyborem sali, zdecydowaliśmy się na Dworek Staropolski. Wesele we wrzesniu, z tego co się dowiedziałam wszystko jest w porządku, kwestia dogadania się z właścicielem. Znam dwie opinie znajomych , którzy mieli tam wesele i wszystko było dobrze. Więc okaże sie we wrześniu. Pozdrawiam
|
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczynki, człowiek może zgłupieć z tym wszystkim
|
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ktora z Was nalezy do Milosierdzia Bozego? Musze sie tam wybrac po akt chrztu i nie wiem kiedy i w jakich godzinach otwarta jest kancelaria. W razie czego moze ktos ma tam nr tel, lub wie o ktorej sa msze w niedziele? Myslicie, ze moglabym podejsc po ten akt chrzu w niedziele po mszy?
|
|
|
|
#437 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() http://www.sanktuarium-kielce.pl/ |
|
|
|
|
#438 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkim sobotnim PM życzę wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia
![]() |
|
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
nas będzie wiózł taki młody chłopak srebrnym Audi A4 za 250zł. jak chcesz to namiary podam Ci na priv.
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19533876]Ja należę do Miłosierdzia Bożego,ale niestety nie znam na pamięć kiedy kancelaria jest otwarta. Na stronie internetowej powinno pisać
![]() http://www.sanktuarium-kielce.pl/[/QUOTE] Dziekuje pieknie ![]() Widze, ze na stronie maja adres e-mail, wiec napisze maila
|
|
|
|
#441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny mam problem, koleżanka którą poprosiłam żeby była świadkem na naszym ślubie poszła do szpitala - drugi raz w ciagu 3 miesiecy i ma mieć robiony znowu jakiś zabieg i teraz nie wiem co mam trobić bo ten pobyt w szpitalu jest nieprzewidziany ( miało sie skończyć na tym zabiegu w marcu ) wczoraj z nią rozmawiałam i powiedziała mi, że może powinnam poprosić kogos innego bo jak jej znowu coś wyskoczy i wyląduje w szpitalu to będę miała problem przed samym weselem a teraz jeszcze trochę czasu jest i mogę spokojnie kogoś poprosić. Nie wiem co mam robić liczyć, że wszystko będzie w porządku czy jednak poprosić kogoś innego i mieć spokojną głowę tylko nie wiem czy to nie za późno posić kogoś żeby został świadkiem - ślub 10 lipca
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2010-05-24 o 09:09 |
|
|
|
|
#442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
margaret82, w sumie trudna sytuacja, trzeba mieć nadzieję, że będzie dobrze, ale faktycznie skoro ta koleżanka sama tak powiedziała, to może powinnaś poprosić kogoś innego. A może masz taką osobę, która i tak idzie na Twoje wesele, a nie obrazi się za to, że poprosisz ją, żeby "w razie czego" była świadkiem (jakby była jakaś awaryjna sytuacja niedługo przed Twoim ślubem).
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
domika88 ja szyje suknie w Klarze w Zgórsku efekt zobaczę dopiero w sierpniu ;/ ale co ma być to będzie
|
|
|
|
#446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm co do śwadkowej to moja taka najlepsza koleżanka znamy sie od liceum i dlatego ją poprosiłam, ale My podchodzimy do tego tak, że świadkowie mają podpisać dokumenty i dobrze się bawić na weselu. Nie oczekujemy od nich niewiadomo czego bo to Nasze wesele i sami wszystko załatwiamy. Z jednej strony bym nie zmieniała i liczyła że będzie dobrze, ale skoro ona to zaproponowała tzn. ze może nie czuje się najlepie Jeszcze dzisiaj pomyśle a jutro ma wpaść do mnie kuzynka to najwyżej ją poproszę tylko nie wiem jak to zrobić. Czy po prostu poprosić ją żeby została Naszym swiadkiem czy wyjaśnić jaka jest sytuaja Nie chcę żeby się poczuła urażona że proszę ja dopiero teraz jak nie mam wyjścia
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
Moje miłe
![]() powiedźcie kiedy do miłosierdzia bożego lub na Karczówkę można wskoczyc na spowiedź? orientuje sie któraś? bede wdzięczna a co do obsługi w skorpionie na sienkiewce ja tam nie narzekałam, bardzo miło i rzetelnie nas obsłużono a wybrzydzaliśmy przeokrutnie
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
potrzebuję Waszej pomocy. muszę zdecydować się na dekorację auta ślubnego. chciałabym jakaś delikatną tylko nie mam czasu żeby poszperać w necie. macie może jakieś propozycje? najlepiej ze storczyków? ale mogą być też inne kwiaty to sobie kolor dopasuję do wiązanki. będę wdzięczna
bo wiem, że na Was zawsze można liczyć
|
#450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
p.s. co ciekawego ustaliłaś z p.Marią jak sobie poszliśmy wszyscy ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

W czerwcu mamy sesję, a na tygodniu ludzie tez nie bardzo chcą s ię spotykać, bo a to pracują a to zebranie w szkole itd.Zaczeliśmy od zapraszania tych daleko i tych, którzy nie wiedzieli dokładnie kiedy mamy ślub. Poza tym jeśl chodzi o miesiące wakacyjne to trzeba zapraszac wczesniej żeby ktoś nie wyjechałw tym okresie. Dodatkowo większość chce potwierdzenia miesiąc przed ślubem, więc nieładnie jest komuś dać kilka dni przed tym terminem.
Trzeba też jeszcze wziąć pod uwagę to, że jeśli masz ślub w okresie urlopowym, to lepiej wcześniej powiedzieć, żeby ktoś sobie mógł zaplanować ewentualny wyjazd bez kolizji z Waszym terminem
Dobrze, że są wyrozumiali i im to nie przeszkadzało