|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kucyk/koński ogon - wątek zbiorczy
|
|
|
|
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
kilka postów wyzej dziewczyny podawały stronke
![]() własnie z tej aukcji zamowilam ![]() a co do szoguna to wydaje mi sie,z e mam chyba za krotkie wlosy ![]() jakos tak z boku mi to tak stoi dziwnie...
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() popróbuj a na pewno ci się uda, z tego co wiem większość dziewczyn odgina głowę do tyłu i wtedy jest łatwiej, próbowałaś? |
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo często spinam włosy w kucyk - nie mam do tego idealnie kształtnej twarzy, ale tak mi wygodnie, więc nie specjalnie sie tym przejmuję. Najczęściej robię kucyk niezbyt wysoko, z przedziałkiem. Podobają mi się takie zupełnie gładkie kucyki, jednak mam bardzo dużo porastających włosków i wyglądam śmiesznie. Nie lubię nakładać wosku ani żelu bo mam wrażenie, że moje cienkie włosy sprawiają wtedy wrażenie jeszcze bardziej cienkich i oklapniętych. Mój TŻ uwielbia kucyki, zwłaszcza na boku
|
|
|
#425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymaj sie
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram się utrzymywać włosy w dobrej kondycji, ale mam mnóstwo takich małych kłaczków przy czole czy na skroniach i to wygląda dziwnie, jak jakaś za krótko przycięta grzywka. Czy istnieje jakiś preparat który "przyklei" te małe włoski, ale nie natłuści ich? Jestem totalnie zielona w preparatach do stylizacji.
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam kiedyś szoguna, ale poleciał na wymiance na targowisku. Nie obejmował wszystkich włosów i bardzo słabo sie trzymał - może przez to że mam gęste i ciężkie włosy??
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#430 |
|
Raczkowanie
|
ja mam malego szuguna i mimo ze mam nie wiele wlosow to jakos dziwnie on wyglada na mich wlosach...hmmm nie wiem moze nie umiem tego ladnie upiac albo ze moje wlosy sie nie nadaja
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to akurat "domowy" kucyk, czyli taki bez czesania ![]() Ale właśnie w takim kucyku odstają mi te maleńkie włoski
|
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
Maja sliczne kucyki!
a ja wczoraj probowalam z tym szogunem to updalego ![]() no jest lepeij troszke ![]() jeszcze kilka prob i bedzie idealnie
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
A ja takie troche odstępstwo od tematu. Na pewno to było ale trudno cos takiego znaleźć. Jak zrobić takiego kucyka że nie widać gumki tylko wlosy są oplecione tak w miejscu tej gumki ;p zrozumiecie? W sumie to teoretycznie trzeba przypiac wsuwka ale ją widac i nie wiem czy jest jakis wspanialy sposob zeby nnie bylo ; p
|
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Maja, ślicznie wyglądasz w kucyku, uważam, że masz właśnie kształtną, szczupłą buzię, która dobrze wygląda odsłonięta. Ja nie jestem taką szczęściarą, mam nieregularne rysy, ale i tak chodzę w kucyku - wygoda nade wszystko
![]() Co do tych krótkich włosków to też mam z tym problem, nie mogę np. upiąć mojej nieszczęsnej, odrastającej grzywki do góry, bo takie kłaczki mi sterczą i niefajnie to wygląda
|
|
#435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
![]() Cytat:
No, chyba ze jakiejś ozdobnej, która robi za dodatek do stroju.Wyciągam jedno pasmo, obwijam nim kucyk i spinam pod spodem 2 wsuwkami. Jak podniesie się kucyk, to oczywiście widać wsuwkę, ale generalnie nikt nie podnosi mi włosów żeby zobaczyć, czy nie spięłam ich wsuwką ![]() Możesz tez dopasować wsuwki do koloru włosów, tak żeby były mniej widoczne. Cytat:
![]() Mam bardzo szczupła twarz(problem ze znalezieniem okularów np) ale wcale nie taką kształtną, zwęża sie jakoś dziwne nad policzkami, a później znów rozszerza. Ale tak jak pisałaś - wygoda przede wszystkim ![]() Na te "kłaczki" jedynym sposobem jest chyba żel/wosk Ja nigdy nie miałam grzywki, tylko po prostu porastają mi nowe włoski. Wygląda to komicznie.
|
|
|
#436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję Włosy w szogunie fajnie wyglądają, niestety mi się zsuwa cokolwiek bym nie robiła. Efekt jak dla mnie chwilowy, a szkoda. Maju bardzo mi się podobasz na pierwszym zdjęciu Najlepiej Ci właśnie w zaczesanych włosach do tyłu. Nie przejmuj się tymi kłaczkami Też mam takie w okolicach czoła i nie przeszkadzają mi w niczym. Choć kiedyś wpadłam na bardzo 'mądry' pomysł, żeby je obciąć na szczęście tego nie zrobiłam
|
|
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
a mi sie nie chcialo otworzyc wczesniej zdjecie Gween.
dopiero teraz... matko!!!! co za cudne wlosy! dziewczyny, wy to macie takie sliczne dlugie wlosy ![]() a ja to co? zamiast wkleic pieknego kuca to wkleje jakiegos wypierdka ![]() jutro postaram sie zrobic zdjecie ![]() a mozecie pokazac swoje kucyki(te z szogunami) jak wygladaja z boku? bo ja nie wiem, czy moj wyglada tak jak powinien
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
Maja, prześlicznie ci w kucyku.
czy wcześniej prostujesz włosy?zanim robisz kucyk.
|
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Odgapilam i kupilam sobie szoguna
3zl z groszami w rossmanie. Nie wiem jak wyglada, bo nie ogladalam sie od tylu, ale z zapieciem nie mam zadnego problemu. Pozniej zrobie fotke i wrzuce Chociaz wolalabym poczekac az moje wlosy zregeneruja sie, zeby bylo czym sie pochwalic Dobrze jednak widziec wasze zadbane fryzurki, bo to duza motywacja, zeby dbac dbac i jeszcze raz dbac
|
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam te rossmannowe szoguny, male i dziwnie okragle zamiast podlozne
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na moich włosach tez większość takich spinek się nie trzyma. Cytat:
![]() Ojj, dobrze, że ich nie obciełaś, to by dopiero był kłopot. Cytat:
![]() Nie, nie prostuję włosów, nie mam nawet prostownicy. Mam naturalnie cienkie i proste włosy.
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
ja chyba zamiast malego zakupie sobie duzego szoguna bo naprawde moje wlosy nie wygladaja pieknie jak zaloze ta spinke
a szkoda
|
|
|
#444 |
|
Przyczajenie
|
Wow dziewczyny naprawde jestescie cuudne...ja tez mam dlugie wlosy i czasem az za duzo czasu zajmuje mi ich ukladanie lub wymyslanie nowych fryzur-lubie miec rozpuszczone ale czasami gdy jest wiatr jest to nie wygodne
![]() Za tydzien jade do polski i chce zrobic no wiecie...hmmm...furore,fa jnym wygladem,a ze przytylam troche to zostaja wloski ![]() Mozecie pomoc?? Chodzi mi o jakies proste ale fajne,sexowne fryzury z rozpuszczonymi wlosami oraz Kucyki(ktore w miare latwo robi sie samej) Bardzo podoba mi sie fryzura J.Alby ktorą kturas z was zamiescila,oraz te "z podniesionymi czubami "A i wlosy mam prawie ze do pasa=) |
|
|
|
|
#445 |
|
Przyczajenie
|
OMG Jaki sliczny kucyk tylko jak go zrobic takiego"grubego i puszystego"?
![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=3606372 |
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubie tak nosić kuca
Dość wysoko ale luźno
|
|
#447 |
|
Przyczajenie
|
Ja tez lubie wysoko ale nie luzno-ale w sumie to zalezy od fryzurki i kucyka
|
|
|
|
|
#448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam na tym unkcie jobla
|
|
|
#450 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny, tak sobie oglądam te wasze kucyki i aż mi się źle robi że ja nie mogę sobie na taką fajną fryzurkę pozwolić. Tzn. teoretycznie mogę, mam włosy za ramiona więc bez problemu zbiorę je w gumkę, ale mój problem polega na tym że mam wtedy strasznie "przylizane" włosy, a przy mojej dużej, okrągłej buzi to średnio fajnie wygląda:/ Próbowałam jakoś natapirować włosy, ale wtedy nie umiem ich gładko zaczesać- co robię źle?
Możecie mnie jakoś poinstruować żeby udało mi się z tym tapirem? Wiem że ciężko będzie to opisać, ale proszę niech ktoś spróbuje- może do mnie dotrze p.s. kucyki z szogunami są boskie
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

?

Jutro idę na poszukiwania kolejnego szoguna, może ten się nie będzie zsuwał.
trzymaj sie

czy wcześniej prostujesz włosy?zanim robisz kucyk.
Dobrze jednak widziec wasze zadbane fryzurki, bo to duza motywacja, zeby dbac dbac i jeszcze raz dbac

Możecie mnie jakoś poinstruować żeby udało mi się z tym tapirem? Wiem że ciężko będzie to opisać, ale proszę niech ktoś spróbuje- może do mnie dotrze