|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabrzenskie Panny Mlode - Witajcie.
Cytat:
ale zobaczymy - ja liczę się z jakimiś 10-20zł i mam nadzieję że nie więcej
|
|
|
|
|
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze apropo Verony, to wczoraj pisałam do nich i Pan mi powiedział że moj termin jest pod znakiem zapytania i dzisiaj postara się dowiedzieć czy będzie na 100% wolny, także szansa jest!!!
muszę wszystko przekalkulować jak mnie to wyjdzie cenowo wszystko bo niestety w 100% finansujemy sami nasze wesele, ale z drugiej strony nie chce żeby goście byli nie zadowoleni , a powiedzcie mi dziewczyny ile tak średnio się napojów i alkoholu (wódki bo te inne alkohole to mniej więcej kupię wdeług gustów gości), liczy na osobę?? aha i jak w Veronie z miejscem dla okolo 60 osób?? nie będzie za mało za albo za dużo??będe wdzięczna drogie Zabrzańskie PM-ki![]()
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Wtajemniczenie
|
więcej niż 10-20 zł na pewno nie a może w ogóle nie podwyższą
![]() ja ostatnio się tak zastanawiałam co będzie za 2-4 lata ile wtedy wesela od osoby będą wynosić 250-300 zł dobrze ze się tak szybko zdecydowałam Cytat:
![]() u mnie na weselu bardzo dużo piwka poszło z cala beczka czyli ok 300 zl soki sami kupiliśmy 20 litrów no i napoje gazowane według zużycia czyli ok 500 zl a wodka to smiech na sali bardzo malo nam poszlo ale to dlatego ze byl straszny upal teraz juz nie pamietam we wczesniejszych postach pisalam my mielismy 62 osoby i bylo w sam raz nie za malo i nie za duzo gosci na sali do tanczenia akurat i przy stolach tak samo nie bylo zadnego scisku ![]() kule dziewczyny ja przez ten watek jeszcze sie strasznie jaram swoim weselem
Edytowane przez ultraradiola Czas edycji: 2010-10-26 o 09:09 |
|
|
|
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
Ultraradiola: to chyba dobrze że się ciągle nim jarasz
to znaczy że to był cudowny i wymarzony, a taki powinien chyba być?? dzięki za wszystkie informacje. tak mnie wkręciłyście w tą Verone dzięki też za informację o napojach.
|
|
|
|
|
#425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miejsce na pewno będzie na 60 osób - bo na tyle mniej więcej ta sala jest Cytat:
|
||
|
|
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
o nie wpadłabym na to z ta podwyżka VAT-u
ach dzisiaj wybitnie mi się nudzi w pracy
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
lokata jeśli Wam fundusze pozwalają t zróbcie sobie małą kameralna imprezę na ranczu.. niech Wam stolik przygotują, obsłużą itp. wtedy będziesz wiedziała czego się spodziewać :P
ja słyszałam że ejdzenie jest tam bardzo dobre.. jednak lokalu nie wybraliśmy bo "wlascicielka" miała 100 innych kliengtów oprócz mnie i nie miała czasu mi menu wysyłać mailem (3 kliknięcia na krzyż to naprawde czasochłonne jest )
|
|
|
|
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
macie stronkę może tegoo rancza ??
|
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
Macie stronke: http://www.mnger.yoyo.pl/
tylko trzeba wejśc w zakładkę lokale i tam jest sląskie ranczo, nie ma tam za wiele zdjęć, potem w zakładce galeria w plikach o tytule WEBERA i Catering są forki z rancza.
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra - możesz mi dać namiary waszej firmy z której wypożyczaliście busy (transport gości) i orientacyjny koszt? Kiedy to by trzeba było zamawiac - teraz za wcześnie chyba, nie?
|
|
|
|
|
#431 |
|
Wtajemniczenie
|
Nam kazali miesiąc przed zarezerwować termin i tydzień przed podać liczbę gości, wiec jeszcze macie na to dużo czasu
Nas transport gości na ok 55 osób wyszedł 1100 zł: - na sale 500 zl i powrot do domu - 600 zl busikami (100 zl za godzine liczone od momentu wyjazdu kierowcy z bazy do powrotu) Byla to najtansza oferta z posrod tych co szukalismy. Jednakze niebylismy za bardzo zadwoleni. Kierowca w ostatnim kursie zachowal sie bardzo nie milo do gosci. Ale namiary moge podac tylko musze poszukac
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jeszcze czas ale właśnie w ofercie chciałam się zorientować i myślałam że masz takich "poleconych" nie miło to nie dobrze
|
|
|
|
|
|
#433 |
|
Wtajemniczenie
|
tak nie milo w sensie znajomy zapytał czy może ich pierwszych ze swoja dziewczyna zawieść do domu a ten nakrzyczał na jednego ze to on decyduje jaka trasa pojedzie żeby jak najkrócej jechać (czyt. chciał jak najszybciej machnąć kurs bo był juz zapłacony) jednakże zadzwoniłam na skargę do jego szefa tyle pieniędzy się za to płaci wiec ze nie wyobrażam sobie takiej sytuacji
wydaje mi się ze z Zabrza transport wyjdzie sporo mniej bo chyba bliżej
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam nadzieję że później odwózka tez będzie za godzinę bo mamy sporo gości z Katowic i tam musimy ich odstawić
|
|
|
|
|
|
#435 |
|
Wtajemniczenie
|
no myślę z 800 zł na pewno musisz liczyć
![]() lepiej wychodzi godzinowo płatne niz liczone od kilometra wtedy byśmy chyba z 2000 zł zapłacili ![]() Moj tz to nawet się juz zastanawiał nad otwarciem takiej firmy transportowej bo fajny interes
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję, że mój kolejnego biznesu otworzyć nie będzie chciał |
|
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
co tu tak cicho
wszystkie wywiało
|
|
|
|
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jestem codziennie
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm co by tu napisać oooo może to ![]() ![]() ![]() macie juz pomysły na podroż poślubną
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny! Dołączę do waszego grona
. Ślubik mamy 27 sierpnia 2011. mam juz zalatwiaoną salę, muzykę i kościół i to chyba tyle. Powoli czas zacząć cała resztę, ale jakoś brak czasu i nastroju...
|
|
|
|
|
#443 |
|
Wtajemniczenie
|
Tynka witamy serdecznie
|
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Tynka...poprosimy o szczegóły
gdzie wesele, w jakim kosciele slub i wogóle a ja dziewczyny mam problem...była któraś z was w salonie Anna w Gliwicach i przymierzała tam takie bolerko z tiulu chyba takie kółko??tak jak by zszyty końcami szalik?? fantastyczna sprawa dla mnie takie bolerko bo nie krępuje ruchów i można je na tysice sposobów założyć, tylko nie potrafię nigdzie znaleźć czegoś takiego żadnej fotki, nikt na allegro nie wystawia a potrzebuje jakiegoś modelowego zdjęcia żeby uszyć takie w salonie gdzie kupiłam sukienkę!kojarzycie coś takiego??będę wdzięczna za pomoc drogie PM-ki
|
|
|
|
|
#445 |
|
Wtajemniczenie
|
lokata83 ja nie stety nie pomogę
![]() a ja tez mam pytanie do was dziewczyny ![]() czy wiecie gdzie można w okolicy wyczyścić suknie ślubną ?? W końcu muszę to zrobić
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
Ultra: wiem że suknie czyszczą w tej pralni w platanie i m1 ale w jakiej cenie to nie mam pojęcia. może podjedz tam i zapytaj...
|
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
tyle mnie nie było a tu 3 posty na krzyż napisane
|
|
|
|
|
#448 |
|
Wtajemniczenie
|
no Potterko musisz nam pomoc
|
|
#449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nic innego mi nie wpadło w oko a w Gliwicach w Annie nie byłam niestety Cytat:
Edytowane przez dottta Czas edycji: 2010-11-05 o 19:36 |
|||
|
|
|
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
Już Wam wszystko piszę! Slub w kosciele Sw. Tereski - to jest w Mikulczycach, a wesele w Silvii tylko ze w Sośnicowicach. Fotografa mamy z Katowic, a opcję muzyczną rozegraliśmy tak że mamy d.j. z wodzirejem. teraz pozostaje jeszcze cała reszta, ale trochę czasu jeszcze jest. Szukam jakiś dobrych i niedrogich ciast, bo na tort juz mam koncepcję tylko kosztowną niestety i jeszcze nie wiem czy nie będziemy musieli jakiś oszczędności wprowadzić
. Obraczki chcemy z bialego zlota tyle, że jakos nic nam sie jeszcze nie rzuciło w oczy ...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

muszę wszystko przekalkulować jak mnie to wyjdzie cenowo wszystko bo niestety w 100% finansujemy sami nasze wesele, ale z drugiej strony nie chce żeby goście byli nie zadowoleni
, a powiedzcie mi dziewczyny ile tak średnio się napojów i alkoholu (wódki bo te inne alkohole to mniej więcej kupię wdeług gustów gości), liczy na osobę?? aha i jak w Veronie z miejscem dla okolo 60 osób?? nie będzie za mało za albo za dużo??będe wdzięczna drogie Zabrzańskie PM-ki![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
dobrze ze się tak szybko zdecydowałam 
)

to nie dobrze

hmmm co by tu napisać