Sabat zazdrośnic, czyli jak zamienić oko jaszczurki w brylant. Część XX - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 09:40   #421
raingirl
Zakorzenienie

Dot.: Sabat zazdrośnic, czyli jak zamienić oko jaszczurki w brylant. Część XX

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Rain, ale wiesz, siłą rzeczy forum, np. Wizażu, może mniejszą wagę przywiązywać do dat niż ogólnopolski portal informacyjny, gdzie każda sekunda to pieniądze chodzi mi o to, że u nas to już nawet zwolnili faceta dyscyplinarnie, bo poszedł ten 1978 r. a jak jest pomyłka w godzinie czy dniu, to zmieniają ją ekstremalnie szybko.
zadałam Ci pytanie w klubie

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

w ogóle to tak mi się, nie wiem czemu, przypomniała opinia mojej rówieśniczki, że Komorowski to morderca, bo jest za refundowaniem in vitro (jak jej powiedziałam, że można refundować in vitro na zasadzie niemrożenia zarodków, tylko używania ich pojedynczo i problem etyczny - wyrzucanie zapłodnionych komórek - znika, to uznała, że dzieci z in vitro się nie mają duszy, bo Pan Bóg daje duszę tylko podczas aktu płciowego...)
naprawdę niepozorny człowiek, a zabija wszystko, co się rusza...
Zdaję sobie sprawę chciałam tylko Ilsie kolejnym przykładem zwrócić uwagę, że internet nie jest nieomylny w sprawie dat
Odpowiedziałam właśnie
A jest możliwość "użycia" tylko jednej komórki zawsze myślałam, że "robią" ich kilka i kilka wszczepiają, żeby była większa szansa a na ogół zdecydowana większość umiera... no jakby nie patrzeć to jest logiczne, bo jakby ludzie płacili grubą kasę za wszczepienie jednego zarodka to co by było w momencie, gdyby obumarł skoro nawet z tymi kilkoma nie zawsze się udaje...
Ja jestem przeciwna refundacji in vitro, ale z innych powodów

No co chcesz - w końcu myśliwy jeszcze się okaże, że to najbardziej zbrodniczy umysł w historii
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 09:49   #422
najfajniejsza
Zakorzenienie

Rain, z tego co wiem - jest możliwe ludzie nie będą wówczas płacić grubej kasy, bo in vitro byłoby refundowane, więc kwestia tylko wytrzymałości i prób - dla mnie to idealna sytuacja, bo pod względem etycznym nie ma problemu. a nawetjeśli wszczepiano by więcej zarodków i kilka by obumarło to i tak nie widzę w tym nic złego - to jak poronienie. przecież gdyby wszystkie przeżyły, to kobieta byłaby w ciąży mnogiej i tyle.
bardziej martwi mnie wyrzucanie zamrożonych i rozumiem, że to może być uznawane za nieetyczne.
ale ja jestem gorliwą zwolenniczką in vitro - moja kuzynka ma dziecko poczęte tą metodą
no i nie zrozumiem w tej kwestii nauki Kościoła, że in vitro jest np. sprzeczne z naturą. a czy przeszczepy nie są? czy przeszczepiając serce, nie bawimy się w Boga? dlaczego w jednych sprawach możemy korzystać z medycyny i nauki, a w innych nie...
ale ja to niewiele rozumiem
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 09:59   #423
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
no i nie zrozumiem w tej kwestii nauki Kościoła, że in vitro jest np. sprzeczne z naturą. a czy przeszczepy nie są? czy przeszczepiając serce, nie bawimy się w Boga? dlaczego w jednych sprawach możemy korzystać z medycyny i nauki, a w innych nie...
ale ja to niewiele rozumiem
Też się zastanawiałam nad tym... idąc tym tropem powinno się zakazać właśnie przeszczepów, przetaczania krwi czy sztucznego podtrzymywania życia
Ja do in vitro nic nie mam.Tyle tylko, że według mnie nie powinno być refundowane - ogrom leków ratujących życie ciężko chorym nie jest refundowany, ciężko się do nich dopchać i ludzie nie mają możliwości leczyć się. Wszędzie jakieś głupie "przedziały wiekowe". Jak moja babcia miała zawał i wszczepiali jej stenty to lekarz przed zabiegiem pytał o jej rok urodzenia. Jak usłyszał to powiedział do reszty ekipy "robimy". Babcia później mówiła "jak to dobrze, że jeszcze nie miałam 70 lat"
Jeśli ktoś chce in vitro - w porządku - niech zapłaci i poddaje się zabiegowi. Dziecko można adoptować równie dobrze - jest wiele niechcianych. Wiem, że "to nie to samo" ale sama postanowiłam, że jeśli nie będzie mi dane zajść w ciążę to postaram się o adopcję.
Stary 2010-07-01, 10:02   #424
Biska
Zakorzenienie

Macie Discovery travel&living? Ciekawy program się zaczął, o kobietach, które były w ciąży, nie mając żadnych objawów, miesiączkowały, chodziły po lekarzach z dolegliwościami, nie tyły... i okazywało się, że są w ciąży, bardzo często dopiero przy porodzie

Jedna myślała, że ma zatwardzenie.... a urodziła dziecko, w ubikacji

Edytowane przez Biska
Czas edycji: 2010-07-01 o 10:04
Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 10:04   #425
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Macie Discovery travel&living? Ciekawy program się zaczął, o kobietach, które były w ciąży, nie mając żadnych objawów, miesiączkowały, chodziły po lekarzach z dolegliwościami, nie tyły... i okazywało się, że są w ciąży, bardzo często dopiero przy porodzie
Niespodzianka mamusiu !
Stary 2010-07-01, 10:07   #426
Biska
Zakorzenienie

Czujecie to? Dowiadujesz się po kilku latach, że mamusia urodziła Cię.... na tronie

Stary 2010-07-01, 10:11   #427
najfajniejsza
Zakorzenienie

Rain - tu masz rację. najpierw powinno się zadbać o refundację leków i zabiegów ratujących życie

Bisia, ale to głównie u otyłych kobiet nie wiadomo, czy są w ciąży, czy nie, prawda? przynajmniej ja tak słyszałam bo w ogóle to sama mam wizję, że jestem w ciąży
co do porodu na tronie - podobno dobrze, jak dziecko mam kontakt z wodą w czasie porodu
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 10:14   #428
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Rain - tu masz rację. najpierw powinno się zadbać o refundację leków i zabiegów ratujących życie

Bisia, ale to głównie u otyłych kobiet nie wiadomo, czy są w ciąży, czy nie, prawda? przynajmniej ja tak słyszałam bo w ogóle to sama mam wizję, że jestem w ciąży
co do porodu na tronie - podobno dobrze, jak dziecko mam kontakt z wodą w czasie porodu
Ta Dziewczyna, o której właśnie teraz mówili przytyła tylko tyle, ile ważyło dziecko, czyli niecałe 2 kg, bo dzidziuś był malutki

Stary 2010-07-01, 10:18   #429
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Czujecie to? Dowiadujesz się po kilku latach, że mamusia urodziła Cię.... na tronie
Napisałabym pewne skojarzenie, ale boję się, że dostałabym banana za przekleństwa
Stary 2010-07-01, 10:31   #430
Ilsa Lund
Zakorzenienie

obyście miały rację z tym myleniem dat ciekawe czy kiedyś dowiemy się prawdy

a z in vitro to mój tata uważa, że skoro ludzie są bezpłodni to po coś są czyli ich geny są złe i nie powinni się rozmnażać

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 10:32   #431
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:

Oglądałam to jakiś czas temu, a ona przypadkiem nie urodziła dwójkę?
I będą mieli się czym pochwalić - urodziłam was na kibelku

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-01, 10:34   #432
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
Oglądałam to jakiś czas temu, a ona przypadkiem nie urodziła dwójkę?
I będą mieli się czym pochwalić - urodziłam was na kibelku
Tego jest kilka odcinków, więc pewnie oglądałaś jakiś inny, bo ta urodziła tylko jedno

Stary 2010-07-01, 10:35   #433
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Hej

Cytat:
j
a Basiek, Carmel, Ins (jeśli będzie nadal w Krk), Frezi...? nie pamiętam, czy więcej Was z Krk jest
Ja będę na pewno

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość

Basia Nas dzisiaj czytała

No czytałam, ale mnie rozłączyło z netem, później poszłam z bratem na rolki i wieczorem już nie miałam siły do kompa siadać...

Madziu, ale nastraszyłaś wczoraj dziewczyny i przykro mi, ,przez co ostatnio przechodzisz, ale trzymam kciuki, żeby się wszystko ułożyło

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
OBRONIŁAM SIĘ!!!!!!!!!!!!!!
Gratulacje

Widziałam, że Hawwa wróciła odwiedzaj nas częściej

Wczoraj rozmawialiśmy z Tż'em przez tel i mówił takie piękne rzeczy o przyszłości
W ogóle to zbliża się nasza 3 rocznica, a ja nie mam żadnego pomysłu na prezent miała być jakaś kolacja itp, ale nie udało mi się załatwić na ten dzień wolnego, no nie wiem co bym mogła zrobić

A dzisiaj dostałam @ i już nie jest tak kolorowo...

Muszę jeszcze przed praktyką pójść po zakupy, a najchętniej bym z domu w ogóle dzisiaj nie wychodziła
Stary 2010-07-01, 10:35   #434
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
obyście miały rację z tym myleniem dat ciekawe czy kiedyś dowiemy się prawdy
Myślisz, że gdyby komuś tutaj przyszła fantazja takie rzeczy robić, to całą misterną intrygę położyłby puszczając do prasy oświadczenie o te kilka godzin przed "planowanym wypadkiem" ?
Stary 2010-07-01, 10:57   #435
Zwies
Zakorzenienie

Cześć
Odcięli mi internet w domu - po południu będę na necie w szkole i trochę może jutro. Jutro wyjeżdżam, a zaraz mam 2 egz
Nic się nie uczyłam, bo wiem, że ich nie potrzebuję do niczego

A z PL pewnie do niedzieli wieczorem będę tylko klub czytać

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

BTW właśnie zobaczyłam zdjęcia koleżanki ze ślubu

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-01, 11:00   #436
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:

widziałam ten program jest dosyć dobry

dzień dobry dziś jest lepszy dzień.. zjadłam już tosty francuskie i niedawno wstałam zaraz się do lumpka wybiore
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:05   #437
aleksandrettaa
Zakorzenienie

czuje się odcięta od świata i przyjemności. Wczoraj montowali nam nowy dekoder i albo ja jestem głupia i nie umiem włączyć tej nowej telewizji albo coś nie działa. I jak mam pić kawę w samotności?
Dziewczyny mamy mieć dziś i jutro gości wieczorem a ja nie mam totalnie pomysłu co zrobić do jedzenia. Normalnie bym się nie przejmowała zbytnio ale jutro przychodzi były szef mojego TŻ-ta. Macie przepis na jakieś przegryzki? Bo 4 daniowego obiadu szykować jednak nie będę.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:06   #438
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Myślisz, że gdyby komuś tutaj przyszła fantazja takie rzeczy robić, to całą misterną intrygę położyłby puszczając do prasy oświadczenie o te kilka godzin przed "planowanym wypadkiem" ?
myślę że to nie Komorowski wysyła swoje oświadczenia tylko asystent a mógł nie zajrzeć i tylko wysłać jako oznaczone 'Oświadczenie dla TVP Info' czy coś, nie wiem ale jednak zatuszowano to mocno skoro trzeba grzebać żeby uzyskać pamięć google na ten temat, to mi się nie podoba.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
czuje się odcięta od świata i przyjemności. Wczoraj montowali nam nowy dekoder i albo ja jestem głupia i nie umiem włączyć tej nowej telewizji albo coś nie działa. I jak mam pić kawę w samotności?
Dziewczyny mamy mieć dziś i jutro gości wieczorem a ja nie mam totalnie pomysłu co zrobić do jedzenia. Normalnie bym się nie przejmowała zbytnio ale jutro przychodzi były szef mojego TŻ-ta. Macie przepis na jakieś przegryzki? Bo 4 daniowego obiadu szykować jednak nie będę.
guziczkiem okrągłym włącz

Stary 2010-07-01, 11:12   #439
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
zobacz moje wacusie na smacznym mój jedyny przepis możesz do nich naprzykład zrobić jaki dip ja robię jogurtowo czosnkowy.
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-01, 11:14   #440
Gleniusia
Zakorzenienie

Hejka

Katarakta, gratuluję
Aleks, Tobie też gratuluję

Madziu, cieszę się, że jednak coś się ruszyło...mam nadzieję, że się zejdziecie i że to będzie lekcja na przyszłość
Hawwa, kciukam

Byłam dzisiaj w tym studium języków obcych, na szczęście przepisali mi angola niestety ciągle nie znam wyników egzaminu z psycho, na wpisach nie mogłam być, pojechałam wczoraj na konsultacje, ale pocałowałam klamkę babka na maila nie odpowiedziała, nie wiem za bardzo jak się z nią skontaktować, a chciałabym wiedzieć czy mam w końcu ten wrzesień, czy nie

Aleks, ja proponuję bruschettę, mniam mniam
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:15   #441
Gwizdak
Zakorzenienie

napiszę w klubie
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 11:31   #442
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulację. Jesteście cudowne!!! Ten wątek jest magiczny nie tylko dlatego, że zsyła pierścionki ale przede wszystkim ze względu na atmosferę. Miło mi bardzo, ze cieszycie się moim małym sukcesem. No i to co wczoraj robiłyscie by dowiedzieć się co u Madzi - mistrzostwo.
Poza tym nadrabiam i chciałam pogratulować siostrze katarakcie dyplomu.klaski :
Aniołka przytulam Nie łam się. Skoro nie miałaś w planach studiów w tej chwili to nic takiego się nie stało. Masz fajną pracę, zbierasz doświadczenia (a to ważniejsze niż papier) więc idziesz do przodu. Będzie dobrze. A maturę zdasz za rok i tyle.
Trzymam kciuki za Hawwę i inne zdające dziewczyny.
No i kibicuję Madzi by wszystko się poukładało.
Gleniusia dzięki za podrzucenie pomysłu, szukam czegoś takiego właśnie

Edytowane przez aleksandrettaa
Czas edycji: 2010-07-01 o 11:32
Stary 2010-07-01, 11:52   #443
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
myślę że to nie Komorowski wysyła swoje oświadczenia tylko asystent a mógł nie zajrzeć i tylko wysłać jako oznaczone 'Oświadczenie dla TVP Info' czy coś, nie wiem ale jednak zatuszowano to mocno skoro trzeba grzebać żeby uzyskać pamięć google na ten temat, to mi się nie podoba.
Z całym szacunkiem, ale trochę to naiwne
W każdym innym przypadku byłaby potrzeba pogrzebania głębiej, żeby odzyskać pierwsze dane. Dla mnie cały ten film i rewelacja z nim związana to tylko szukanie BARDZO NA SIŁĘ taniej sensacji i to już nawet nie jest science-fiction i techno-thriller tylko żałosna komedia
Stary 2010-07-01, 12:42   #444
skimos
Zakorzenienie

Aleks graty! No wiadomo było że się uuuuda

Ja wczoraj byłam na piwie z TŻtem i jego szefem, ogólnie to jeśli zostanie w pracy to ma pewne perspektywy ciekawe... ale musiałby zainwestować w szkolenie no i zaufać szefowi, a troszkę to grubymi nićmi szyte...
Ale strasznie mnie podziobały komary, w ogóle to ja chyba jestem na nie uczulona, bo jak się tylko zacznę drapać to aż mi puchnie np mam 2 ugryzienia na dłoni i podrapałam i pół dłoni mi SPUCHŁO
i cała w kropkach jestem czerwonych, jakbym ospę miała
smaruję się maścią ale słabo pomaga :P

Dziś idę na piwo z koleżankami, muszę jeszcze projekt jeden skończyć na sobotę :/
I ogólnie to nic mi się nie chce, czyli nic nowego

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 12:45   #445
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Ale strasznie mnie podziobały komary, w ogóle to ja chyba jestem na nie uczulona, bo jak się tylko zacznę drapać to aż mi puchnie np mam 2 ugryzienia na dłoni i podrapałam i pół dłoni mi SPUCHŁO
i cała w kropkach jestem czerwonych, jakbym ospę miała
smaruję się maścią ale słabo pomaga :P
Wypij wapno z witaminą C. Dobrze robi na wszelkie uczulenia - powinno pomóc i teraz
Stary 2010-07-01, 12:48   #446
skimos
Zakorzenienie

A o polityce się nie wypowiadam, obydwaj są kłamcami a wszystkim i tak manipulują media

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Dzięki Rain już sobie robię

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

w ogóle taaaaaaaaaaaak mi się chce pepsi że masakra ale będę twarda, już widać efekty odstawienia słodyczy
tylko piwo by się przydało też odstawić :P

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 13:12   #447
OlkaR
Zakorzenienie

Bry
zaraz nadrobię tylko coś Wam powiem... otóż... wczoraj pisałam, że K ma wyłączony telefon... Położyłam się wcześniej spać, bo dzisiaj musiałam po 6 rano jechać do dentysty. No i tak sobie już słodko przysypiałam, gdy obudził mnie SMS "Co porabiasz?" po godzinie 23. Odpisałam "leżę w łóżku :P".
Odp. "a chciałabyś buziaka na dobranoc?"
ja "a dasz?"
on "dam jak mi powiesz gdzie mieszkasz"
No i ja napisałam jak dojechać (bo mniej więcej się orientuje gdyż często przejeżdża przez Leżajsk) i dopisałam "zadzwoń jak będziesz pod domem :P". I generalnie to myślałam, że sobie jaja robi. Dzwoni telefon- odbieram i słyszę "Miałem dzwonić to dzwonię". Ja i cisza.
On "chętnie bym sobie postał całą noc pod Twoim domem ale muszę jechać do Lublina a jest już trochę późno, więc może wyjdziesz?".
Wychodzę pod dom w zarąbiście seksownej koszulce nocnej z psem na biuście - no stoi pod moją bramką. Ja się zaczęłam śmiać, że odpowiednią porę na odwiedziny sobie wybrał, a on, że nie na odwiedziny tylko na buziaka na dobranoc, bo chce, żebym miała kolorowe sny. Dał buziaka i pojechał...
No cóż, snów nie było bo nie mogłam spać całą noc I dopiero przez smsy wyjaśnił, że był u rodziny i jak przejeżdżał przez Leżajsk to sobie o mnie pomyślał...
Miło

No a poza tym to byłam u dentysty na kanale znowu ten przystojny pan mi zębisko robił. Wymordował mnie okrutnie, bo leżałam na tym fotelu 3h, po 1,5h padła im klima i wszyscy myśleliśmy, że tam umrzemy. Całe 3h miałam otwartą paszczę, bo nawet na momencik nie pozwolił mi przymknąć. No i boli. Znieczulenie zeszło i boli Ponoć 2-3 dni tak będzie... ehhh.....

A po dentyście odwiedziłam kolegę w pracy. Wyśmiał mnie, bo się śliniłam przez to znieczulenie i mówić niebardzo mogłam, no ale było miło

A zaraz jak mi się będzie chciało ogolić nogi to się obfocę w sukienuni

Edytowane przez OlkaR
Czas edycji: 2010-07-01 o 13:14
OlkaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 13:15   #448
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Olu fajny ten K.

Tak mi się nic nie chce a muszę zrobić zakupy, ugotować obiad, jechać do gina, posprzatac mieszkanie, zrobić coś do żarcia na wieczór i jeszcze szybka kawa ze znajomą tż-ta po drodze. I pranie powiesić... Ech za dużo tego. Nie wiem jak się wyrobię. Spadam. Buziaki

Edytowane przez aleksandrettaa
Czas edycji: 2010-07-01 o 13:17
Stary 2010-07-01, 13:18   #449
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Olka, on się serio o Ciebie stara ! Lalka, nie spieprz tego podziękowałaś mu ładnie za 'kolorowe sny' ?

Stary 2010-07-01, 13:19   #450
raingirl
Zakorzenienie

Ola no, no
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości