![]() |
#421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Co u nas, czyli ploty, ploteczki :)
Cytat:
![]() ![]() a faceci to się na czymś takim nie znają - nie widzą różnicy jak paznokcie są w różnej długości to co tu mówić o wzorkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
delicja_paryskaoj nie wszyscy moj to ma jakis czujnik w oczach wszystki eniedociagniecia na pazurkach mi wylapie.
Pumas pytalas czemu nie moge myslec o mieszaniu z Tz. Po pierwsze nie mamy pracy - ja mam staz a jak wiesz kasa z tego nie jest wielka a Tz niby pracuje ale juz tylko do konca wrzesnia i bezrobocie chyba ze jakims cudem mu przedluza. Gratuluje Ci wspolnego niedlugo mieszkanka z twoim Tz. ![]() Gorzka prawda - juz luzuje luzuje a wogole dziekuje za wiare we mnie. U mnie w Sadzie wszyscy trzymaja za mnie kciuki bo oczywiscie kazdy juz pyta czy chcialabym zostac ![]() A tak sie zastanawiam bo mi wlasnie kolezanka z Sadu podsunela zeby skladac podanie na staz w US bo u nas maja zwyczaj dobrych stazystow zostawiac tak jej corka wlasnie sie tam dostala. Tylko nie wiem czy skladac o 2 staz odanie do UP czy zrobic tak ze przedluzyc ten staz pobyc jeszcze 2 miesiace w Sadzie a potem przeniesc sie wlasnie do US jakby mnie przyjeli. Mam 2 miesiace na myslenie ![]() A ja za chwilke uciekam do "salonu pieknosci" robic sie na bostwo.
Nie pisze polskich literek - prosze nie ![]() ![]() Edytowane przez KOCI Czas edycji: 2010-08-13 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Kochane, moj Tz tez jest bardzo spostrzegawczy (w ogole sorry za bledy, jesli je popelniam, ale cos mi dzisiaj nie idzie pisanie i myslenie :P), widzi doslownie wszystko... Kazda zmiane... hmmm
![]() Koci, ja tez nie mam pracy, moj TZ ma, no ale jedna pensja starczy co najwyzej na codzienne zycie. a gdzie przyjemnosci????????? Ale pewnie, macie jeszcze czas. My zdecydowalismy sie dosc pozno na ten krok ![]() Mialam dzisiaj piekny dzien ![]() Zrobilam male przemeblowanie w domu, jest ladnie ![]() Pozwolilam sobie na male zakupy..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
A ja mam dziś doła.
![]() Do tego w nocy byla burza piorun trafił w dom brata TŻ. :/ Spalił im się jeden pokój a dziś mieli jechać na urlop gdzieś. Współczuję ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-08-14 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja masz dziś dzień z d*** (tak to nazywam) to najlepiej idź na rower i nie wpadaj na Swojego. Ja zawsze wtedy staram się izolować od reszty, żeby nie wybuchać ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Ariena, ale pech z tym piorunem!!
![]() Faceci maja to do siebie, ze sa dosc leniwi i chca miec wszystko pod nos podkladane. O nie, ja tepie takie zachowania. Idz spokojnie na rower, TZtem sie nie przejmuj, przejdzie mu, a Ty przynajmniej sie wyluzujesz i nie bedziesz musiala patrzec na niego i sie klocic. ja dzisiaj mam labe, jestem jeszcze w pizamie, ogladam tv, robie pranie, mialam okna szorowac, ale mi sie jednak odechcialo (a tylko dlatego, ze sie wykapalam, a przy tych oknach niezle bym sie namachala). O 5 rano strasznie u mnie lalo, ale burzy nie bylo. wieczorem rodzina i przyjaciele i impreza u mnie, a potem w jakims klubie. na pewno bezie fajnie, ale troche bede musiala sie orobic na ich przybycie... Zla jestem, bo w poniedzialek mialo byc malowanie, a wlasnie malarz mi odmowil, gdyz ma tyyyyleeee roboty, ze nie opyla mu sie przychodzic do mojego malego mieszkanka! No i zostalam na lodzie, kuzwa!!!!!! Nie mam kompletnie nikogo w zastepstwie, jak ktos jest ok, to zajety do wrzesnia, a reszta to porazka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |||||
Zadomowienie
|
Mój angielski jest na poziomie B1, niestety. Kiedyś było znacznie lepiej, ale lenistwo i brak systematyczności wpłynęły na jego obniżenie. Od września będę się pilnie doszkalała, bo chce mieć certyfikat.
![]() PS. otwarta jestem na propozycje ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co do przedłużenia stażu, to wydaje mi się, że za krótko byłabyś w tym US. Skoro w tym sądzie cię doceniają to ja bym jednak obstawiała do końca ten sąd, bo czasem jak za dużo chcemy to nie mamy nic. Ale to absolutnie moje zdanie. A gdzie? ![]() W ogóle jaką kosmetyczkę w stolicy mi polecisz, najlepiej salon. Niedaleko mnie jest ten http://goclaw.dermikasalony.pl/index...144&Itemid=268 Jeszcze tam nie byłam, ale planuje go sprawdzić. Ktoś korzystał z usług tych salonów? ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() A co kupiłaś? ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() Idź gdzieś sama Arienko, ochłoń, zrób sobie jakaś przyjemność. ![]()
![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
No tak, tylko ciągle sama... W tygodniu siedzę w domu i nie ma TŻ, jak przyjeżdża to ma dość i nie chce mu się już nigdzie jechać i idzie na kompa, potem oglądamy razem film.
W weekendy ja bym chciała gdzieś wyjść i mnie nosi, a on chce odpocząć w domu po tygodniu pracy. Więc muszę gdzieś sama znowu wychodzić. ![]() Byłam na zakupach w tesco, teraz idę zamarynować udka kurczaka i ogórki a potem jadę na rower, choćby sama. On jest po prostu leniem i tyle, najlepiej się odpoczywa na łonie natury przecież... ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-08-14 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Gorzka, kupiłam kurtke i troche kosmetykow - kurtawe pokaze wam pozniej, jutro moze, jak zrobie zdjecie
![]() Zloczyniec, tak, ale to dluzsza historia ![]() Ariena, moj TZ tez jest domatorem!!!!!!! Jak ja tego nie cierpie! On tez by siedzial w weekend w domu, a ja bym gdzies jezdzila, chodzila. Ale po prostu roznimy sie charakterami, gdyz ja jestem energiczna, wyziolowa, nie umiem usiedziec w miejscu i najchetniej cale dnie spedzalabym poza domem bawiac sie i spotykajac z ludzmi, a on wrecz przeciwnie... lozko, pilot, tv, komp. grrrrrrrr i tez cale dnie spedzam sama, no dobra, z psem ![]() Dobra dziewczyny, ja chyba sie zwijam, obiad robie wlasnie, na zakupach bylam, lodówka peka i impreze czas zaczac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś go dziś nie lubię. :/ Irytuje mnie i denerwuje, po obiedzie muszę na ten rower iść bo mam ochotę się pokłócić.
![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
ja mimo, ze tak sie roznimy, to go przekrecam na swoje i niestety nie ma bidny chlop wyjscia. Ogolnie fajnie, ze jeszcze jest cierpliwy i ze mna wytrzymuje i co raz to musi wysluchiwac moich planow na najblizsze weekendy i co gorsza - realizowac je hehe. Ja juz planuje sylwestra, ze pojedziemy na deske troche poszalec, i prawdopodobnie bedzie to krynica, juz nocleg zaklepany :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda ![]() Wiem, że moja ,,znajomość" angielskiego mnie bardzo blokuje na rynku pracy, ale to juz tylko kwestia czasu. Dziękuje za pamięć o mnie ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Mnie czekają spore zimowe wydatki. Musze kupić kozaki, bo oczywiście te kupione w zeszłym roku za prawie 400 zł przemokły i szlag je trafił. Gdy poszłam złożyć reklamacje usłyszałam, że to buty na śnieg, a nie na wodę. Tak, mój błąd, bo nie przewidziałam, że będzie odwilż! ![]() Ja mam słabość do kupowania kosmetyków, głównie tych pielęgnacyjnych do ciała. Ostatnio kupiłam kolejny balsam. W ogóle wszystkiego mam po kilka rodzajów, a potem część wyrzucam, bo nie zdążę wszystkiego zużyć. To trzeba leczyć! Ale jak ![]()
![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Ja już mam lepszy humor i chciałam jechać nad jeziorko poopalać się a tu lipa ciągle pada.
![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-08-15 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
Zły dzień. Czuję się źle, katar, kaszel, chyba gorączka. Jest to standard, co rok w lato choruję przez cholerną wszechobecną klimatyzację!!!!! Normalnie jakby ludzie przestawali funkcjonować powyżej 25 stopni Celcjusza i musieli mieć nawiew nastawiony na 15 :[ Nienawidzę tego!! Czy tylko mi przeszkadza lodówkowa temperatura latem w biurach i centrach handlowych?!
W dodatku jutro zaczynam pracę i mam jeszcze mnóstwo pierdów do nauczenia się idealnie na pamięć, co doprowadza mnie do szału. Jak na to patrzę, to umiem, jak zamykam skrypt to już nie ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
Arienko mi tez się dzisiaj nie chce nigdzie wyłazić, a to dlatego, że u mnie grzeje od rana, 35 stopni w cieniu. Zupełnie nie mam sił ani ochoty na nic. Zaraz chyba padnę z tego gorąca.
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Jula ja tez nie nienawidzę klimatyzacji, bo zaraz jestem chora. Jak jeszcze studiowałam to po każdym zjeździe walczyłam z przeziębieniem, bo mieliśmy zajęcia na klimatyzowanym audytorium. I chociaż nienawidzę upałów, to wolę się męczyć niż być wciąż chora. Z kolei 15 stopni to przesada w drugą stronę. Życzę powodzenia jutro w pracy, jeszcze mnóstwo czasu do jutra, zdążysz się wszystkiego nauczyć ![]()
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
kurde byłam wczoraj na imprezie, wróciłyśmy do koleżanki o 7 rano
![]()
![]() |
![]() |
#438 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oszczedzam na kosmetykach i nie kupuje niczego, co mam w jednej sztuce i mi sie nie skonczylo. Radze wdrozyc projekt denko, naprawde sie oplaca. Ale o tym w watku o oszczedzaniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja za to lubie klime, ale w rozsadnych ilosciach. Jak bylam na jednych wakacjach z moim TZ, to on w nocy wlaczal klime na 16 stopni, ja zamarzalam, cale noce nie spalam, a potem wrocilam do Polski i od razu na dwutygodniowe L4. Cytat:
Ja wczoraj tez mialam impreze u mnie, skonczyla sie o 4 nad ranem, bylo super! Jedzonko przerozne przygotowalam, ale nie nameczylam sie zbytnio, bo wiadomo, jak to na grillu. Wszystko zjedzone, takze sie ciesze ![]() Obejrzalam wlasnie slumdoga i znow sie wzruszylam. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez bossy Czas edycji: 2010-08-15 o 19:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Bossy, Twoje szpile mnie zadziwiaja! Mnie sie bardzo podobaja, ale kurde, nie sztuka kupic, a potem chodzic jak na szczudlach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
wiesz co one są b.wygodne. maja chyba 10cm obcasa ale też schowaną platformę, więc rzeczywisty obcas jest ok 8cm.
![]() |
![]() |
#442 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do klimy to nie znoszę ani w pomieszczeniach ani w samochodzie i nigdy nie zrozumiem dlaczego wianie po nerach zimnym powietrzem jest niby fajne. Cytat:
![]() Co do oszczędności to zastanawiam się nad tym, czy nie zrobić sobie szlabanu na zakupy ciuchowe. Właściwie wszystko mam [oprócz paru rzeczy typu żakiet, baletki, kozaki] tylko, że kupowałam przez ostatnie 2 lata jak szalona i te rzeczy, mimo, że mało używane, już mi się opatrzyły. Chyba, że to to komuś opchnę ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Lepiej opchnij ciuchy, zawsze to jakis grosz, a bedziesz mogla sobie co nieco nowego kupic. Ja ostatnio przystoowalam z ciuchami, z wiadomych wzgledow, jednak cos mi sie zdaje, ze w tym tygodniu poszaleje... pare rzeczy wypatrzylam i pewnie po nie wroce
![]() Bossy, nie twierdze, ze sa niewygone, bo pewnie dla kogos, kto chodzi na obcasach to jak najbardziej, ale, ze nie umialaybm na takich chodzic. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Konto usunięte
|
Mi się marzy kupno płaszczyka jesiennego, bo mam tylko kurtkę, taką niezbyt elegancką. Ale zapewne z powodu braku pracy nie będzie mnie na to stać
![]() ![]() ![]() ![]() Tak w ogóle proszę trzymać kciuki za mieszkanie, oby udało się nam kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Dana, kiedy finalizujecie sprawe?
Ja mam butow sporo, jednak pewnie i tak kupuja cos. Poza tym ja przemieszczam sie autem, wiec nie potrzebuje cieplych butow. ew na wypad w góry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Konto usunięte
|
Czekamy na odpowiedź w sprawie jednego mieszkania. Przeglądam jeszcze ewentualnie oferty na rynku pierwotnym, ale kiepsko z nimi... A chcemy jeszcze w sierpniu starać się o kredyt
![]() A ja się staram o pracę i niestety w ogóle mi nie wychodzi. Ostatnio codziennie przeżywam załamania nerwowe i już mnie siły opuszczają. Wysyłam po kilka CV dziennie od dwóch miesięcy i niestety zero odezwu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Eh Dana, coz ja moge powiedziec w sprawie tej niesczesnej pracy... Wprawdzie przestalam wysylac, ale dzisiaj wznawiam poszukiwania, bo ilez mozna czekac na odzew i sie łudzić jak glupia. cierpliwosci i powodzenia z mieszkaniem
![]() Ja dzisiaj sie wscieklam, bo mial przyjsc malarz, jakies 15 min temu, i wlasnie zadzwonil, ze w ogole nie przyjdzie, bo na razie nie ma czasu. Ludzie sa chamscy. I co ja teraz zrobie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A mieszkanie, to raczej z wtórnego. Z pierwotnego są drogie mieszkanie i średnio się opłaca, biorąc pod uwagę wykończenie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Tak Dana, na Goldenie sie pytalam, ale tu na regionalnym nie. Moze sprobuje. Ale jestem załamana ogolnie. Jak tak mozna. I to nie byloby nic zlego, gdyby gosc mi drugi raz takiego numeru nie wywinal. W piatek mial przyjsc, zadzwonil, ze nie przyjdzie, bo ma inna robote (w domysle lepiej platna) i nie wie, kiedy sie u mnie zjawi, moze za 2 tyg. Po czym w sobote zadzwonil, ze jednak przyjdzie, bo mu jest glupio, ze tak mnie na lodzie zostawil. No i mial byc dzisiaj i znowu nie przyszedl. Brak mi slow wiecie?
![]() Ja kolejne mieszkanie, jakie kupie, to z rynku pierwotnego - wole takie, wiadomo, nowe strzezone osiedla, inny klimat niz w starym budownictwie, w jakim mam teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.