Z brązu na blond - wątek zbiorczy - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-04, 16:12   #421
kaska1487
Przyczajenie

Dot.: Jak przefarbować włosy z czarnych na jasny blond?

Cytat:
Napisane przez kiziamiziaxdxd Pokaż wiadomość
Mój naturalny kolor włosów to ciemny blond , ale miesiąc temu przefarbowałam na czarny ... chciałabym teraz przefarbować na najjaśniejszy platynowy blond , czy wystarczy rozjaśniacz a potem farba? .. pomóżcie co mam zrobić ?
witam!!!heh...jak bym sama siebie słyszała.....przechodze przez to bardzo często.....raz jasne,raz ciemne.....a wiec uwaga!!!!takie eksperymenty najlepiej powierzyc fryzjerowi....niech ci zrobi dużo jasnych pasemek.....i z miesiaca na miesiac coraz wiecej...az do uzyskania wmiare jednolitego koloru.....systematycznie scinaj koncówki....po pierwszym zabiegu nie bedzie to efekt wymarzony...ale troszke cierpliwosci.....a uzyskasz swoje wymarzona platynke....bez zbednego niszczenia włosków.....z czasem kolor sie ujednolici wymiesza....i wtedy można juz sobie pozwolic na farbowanie włosków...sama farba.....same odrosty.....wiem co mówie.....jestem niedoszłą fryzjerka...i sama kocham kombinowac z włoskami....zmiana wizerunku to mój mały swiatek.....wiec zaufaj....mi.....acha...i dbaj o włoski...odżywiaj je....maski......nie odżywki a maski do włosów....do włosów suchych rozjasnionych......powodz enia
kaska1487 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 18:13   #422
mirkaaa
BAN stały

podacie linka do tego watku dekoloryzacji, bo cos niemoge znalesc
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 21:11   #423
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość
podacie linka do tego watku dekoloryzacji, bo cos niemoge znalesc
a szukałaś chociaż?

jak wół: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311500
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-06, 12:13   #424
Caroolina177
Przyczajenie

Dot.: Z brązu na blond - WĄTEK ZBIORCZY.

Cytat:
Napisane przez margot1991 Pokaż wiadomość
Mam włsoy średni brąz, czy któraś próbowała bezpośrednio nałożyć na takie szamponetkę blond ? Jeśli tak napiszcie jaki miałyście efekt, albo jaki może wyjśc ! please !
Ja probowałam ;]
Nawet nie tkneło ;/
Tyle ze miały ładny połysk, ale to tez nie długo.
Caroolina177 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-09, 22:26   #425
margot1991
Wtajemniczenie

racja, tez mi nic nie wzieło. a dzis wyprobowalam wywar z rumianku i cytryny , podobno lekko rozjasnia. chociaz po pierwszym razie ja nic nie widziałam.

a co gdyby na brąz nałożyć trwałą farbę (jakiś blond, np. ciemny a w ostatecznosci złocisty)? Czy ktoraś z Was pobowała ?
margot1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-10, 10:39   #426
Lenka87
Rozeznanie

Zależy jaki będzie w farbie utleniacz
Ale obawiam się, że i tak zwykła farba drogeryjna nie chwyci, zwłaszcza kolor ciemny blond.
Lenka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-10, 17:14   #427
straconemarzenia
Raczkowanie

doradzcie mi co mam zrobić, na brązowe włosy robiłam balejaż jasny, pozniej pomalowalam blondem, efekt rozlany kolor nie podoba mi sie. co mam zrobic zeby miec jeden kolor, dodam ze wlosy mam bardzo zniszczone i boje sie rozjasniacza klasc zwlasza na pasemka
straconemarzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-15, 14:34   #428
paulinka1098
Przyczajenie

Z ciemnego brazu na blond

Witam. Kilka razy rozjaśniałam włosy z ciemnych brązowych na blond (Joanną). W wyniku czego mam strasznie zniszczone włosy. Poszukuje farby, która rozjaśni mi włosy ale ich tak nie będzie niszczyć. Z góry dziękuje za pomoc.
paulinka1098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 16:47   #429
tennyo4
Zadomowienie

Dot.: Z ciemnego brazu na blond

Wg mnie nie ma takiej farby - każde rozjaśnianie jest trudne, zwłaszcza dla zniszczonych włosów. Ja bym doradziła wizytę u fryzjera, żeby ocenił potencjalne szkody.

Jeżeli rzeczywiście masz bardzo zniszczone włosy to raczej radziłabym Ci zając się ich regeneracją, bo mogą się zacząć wykruszać a wtedy stracisz ich bardzo dużo.

Terry Pratchett
Maskarada
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 20:40   #430
paulinka1098
Przyczajenie

Już zaczynają się kruszyć ale mój naturalny kolor wogóle do mnie nie pasuje co polecacie
Stary 2010-08-16, 10:59   #431
tennyo4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinka1098 Pokaż wiadomość
Już zaczynają się kruszyć ale mój naturalny kolor wogóle do mnie nie pasuje co polecacie
Jeżeli już zaczynają się kruszyć to ja bym nie martwiła się czy naturalny kolor pasuje czy nie tylko tym, że wkrótce będę miała postrzępione krótkie siano na głowie. Poważnie. Bo zniszczone włosy po prostu się łamią w połowie, w 1/3 różnie i na głowie zostaje dramat.

Jeżeli jesteś tu nowa to zapoznaj się z wyszukiwarką wątków - dziewczyny nie raz opisywały swoje dramaty ze zniszczonymi włosami i sposoby ratunku oraz z KWC - tam znajdziesz opinie o farbach.
Zainteresuj się też porządnymi kosmetykami do włosów - te fryzjerskie często nie są takie drogie a są lepsze niż drogeryjne.

Terry Pratchett
Maskarada

Edytowane przez tennyo4
Czas edycji: 2010-08-16 o 11:00
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-20, 13:19   #432
paulinka1098
Przyczajenie

Tylko że mam włosy do pasa i powrócenie do naturalnego koloru będzie trudne i mego odrosty nie wyglądają za najlepiej. Więc mam pytanie jaka jest najlepsza farba aby z ciemnego brązu wyszedł blond
Stary 2010-08-23, 10:29   #433
blacha1992
Przyczajenie

Czy aby przejść z takiego koloru jaki
mam, na blond podobny do blondu Jessici Alby potrzebna jest dekoloryzacja?
Proszę o pomoc
blacha1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 13:39   #434
prezesowaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blacha1992 Pokaż wiadomość
Czy aby przejść z takiego koloru jaki
mam, na blond podobny do blondu Jessici Alby potrzebna jest dekoloryzacja?
Proszę o pomoc
jestem w podobnej sytuacji jak ty dość mam brązu i chce z powrotem mój blond ale ja zacznę chyba od pasemek schodzić z koloru... chociaz nie wiem cz to dobry pomysł ??

ale moje pytanie miało dotyczyć czego innego drogi koleżanki...
na brąz ufarbowałam sie dokładnie 25 marca... czy 5 miesiecy to nie za krotki okres czasu? boje sie dobic moje włosy ale juz mam dosc koloru ciemnej czekolady który co chwile zmywa sie do rudego
Stary 2010-08-24, 08:30   #435
craliti
Raczkowanie

GG do craliti

Ja również schodzę z brązu do blondu. Na razie udało mi się uzyskać takie efekt https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...metrics=gemius z tym, że końcówki mam nadal troszkę ciemniejsze. Jak będę miała więcej czasu wkleję zdjęcia.

Farbowałam włosy w domu- sama, gdyż żadna fryzjerka nie chciała się tego podjąć- bo mój wcześniejszy kolor był dosyć ciemny- więc stwierdziły że bez silnej wody nie na rady, do tego mam cienkie wł0sy, więc nie ma sensu tak ich niszczyć.
Kupiłam więc na początek dwie farby Joanny- te najjaśniejsze blondy- stwierdziłam że jak nie wyjdzie to z powrotem wrócę do brązu.
Zużyłam więc pierwszą farbę- praktycznie w ogóle nie ruszyło ciemnego koloru- włosy rozjaśniły się tylko leciutko na czubku głowy. Zużyłam więc drugą farbę- która rozjaśniła lekko włosy- ale też nie było jakiegoś powalającego efektu. Na drugi dzień postanowiłam znowu spróbować- raz joanna- drugi raz Garnierem color naturals- jakimś blondem bez rudości- po tych farbowaniach włosy rozjaśniły się bardziej. Wpadały jednak za bardzo w rudy- więc po tygodniu potraktowałam je znowu garnierem. Końcówki mam nadal ciemniejsze- ale one i tak nadają sie do ścięcia. Te zabiegi w ogóle nie zniszczyły w moich włosów, nie wypadają jak na razie. Za dwa, trzy tygodnie znowu chcę zafarbować jaśniejszym garnierem.
craliti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 10:04   #436
iwona200
Zakorzenienie

Witajcie. Chciałabym pozbyc sie tego czegoś co mam aktualnie na głowie

Wcześniej miałam farbowane włosy jakimś miedzianym brązem. Wczoraj zrobiłam pasemka, bo chciałam rozjaśnic wlosy a potem ewentualnie polozyc jakas farbe blond. I nie wiem teraz czy nie zrobia mi sie calkiem zolte te wlosy.

Czy gdybym polozyla farbe profesjonalna np. z utleniaczem 6% lub 9% to wyjdzie mi blond i nie będzie widac tych pasemek? Poradźcie, bo nie chce mieć takich włosów
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 17:22   #437
Evcia1306
Przyczajenie

a ja mam taki problem. Mam włosy karmelowo brązowe (pasemka) i na dniach chce nałożyć na całość włosów krem rozjaśniający z garniera jasnybląd, i chciałabym wiedzieć co mi wyjdzie na włosach,czy inwestowac od razu w jakąś bląd farbe? czekam na odp.
Evcia1306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 14:36   #438
LilyOfTheValley
Przyczajenie

Hej dziewuszki! No wiec pisze bo mam pewien problem. Moj naturalny kolor to ciemny blond i mialam na nim pasemka jasne ale potem farbowalam na ciemno potem znow wracalam do blondu i moje wlosy okropnie sie zniszczyly... Jakis czas temu przefarbowalam wlosy na moj naturalny i chcialam juz nie farbowac... Ale... oczywiscie nei moge juz wytrzymac... Troche je zapuszczalam. Problem w tym ze farba troche mi zeszła i wiekszosc wlosow mam takie jasniejsze a odrosty okolo 4/5 cm sa troche ciemniejsze i okropnie mnie to denerwuje. I teraz tak... Bardzo chce przefarbowac wlosy na blond taki platynowy i musze sciac wlosy (chce bobika ) bo beda zniszczone, ale boje sie ze na odrosty chyci mi inny kolor a na te porafbowane inny... Jak myslicie?? pomozcie bo mnie juz tak korci ale nie wiem czy w ogole jest mozliwe pofarbowanie wlosow farbowanych i odrostow na ten sam odcien... Help dziewczynki help!
LilyOfTheValley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 20:27   #439
blackpaola
Przyczajenie

Dot.: propozycje fryzur dla chłopaka

Za jakis czas planuje rozjasnic wlosy na blond .
Fryzjerka dala mi do zrozumienia ze czekaja 2 do 3 baleyage i prosilabym informacje co ile mozna robic bayelage ? Mam na mysli odstepy czasowe (tygodnie/miesiace) .Prosze o odpowiedzi a z mila checia bym przeczytala posty dziewczyn ktore tez jakis czas temu przeszly z ciemnych wlosow do jasnych.
blackpaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 21:27   #440
kaska222
Moderator

Cytat:
Napisane przez blackpaola Pokaż wiadomość
Za jakis czas planuje rozjasnic wlosy na blond .
Fryzjerka dala mi do zrozumienia ze czekaja 2 do 3 baleyage i prosilabym informacje co ile mozna robic bayelage ? Mam na mysli odstepy czasowe (tygodnie/miesiace) .Prosze o odpowiedzi a z mila checia bym przeczytala posty dziewczyn ktore tez jakis czas temu przeszly z ciemnych wlosow do jasnych.
Ja przechodzilam w odstepach 4/5miesiecy to dlatego ze mieszkam za granicä.Jak mieszkalam w PL to robilam co 1,5/2 miesiäce w tym czasie dobrze odzywialam.
Tym razem tez bede musiala je rozjasnic zeby pozbyc sie jasnego bräzu.Ech..

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 10:22   #441
prezesowaaa
Raczkowanie

ja ide na baleyage we wtorek.. zobaczymy co wyjdzie na tych nieszczenych wlosach... mam nadzieje ze wyjdzie jakis poczciwy blond

juz po wizycie u fryzjera.. niestety baleyage nbie wyszedłby i byłamm skazana na dekoloryzacje... w tej chwili jestem ciemną blondynką.
nastepna wizyta za miesiac... baleage albo refleksy.. ----> jaśniutki blond już niedługo

Edytowane przez prezesowaaa
Czas edycji: 2010-09-14 o 20:41
prezesowaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-17, 18:04   #442
marisol123
Raczkowanie

Post jak to zrobic....

witam Was serdecznie, czy ktos moze mi powiedziec jak z brazu przejsc do sredniego blondu - podkreslam sredniego blondu? nie chce juz balejazy i pasemek, przejzalam cale forum i nie znalazlam odp, tam tylko jest o pasemkach albo dekoloryzacji, fryzjerka tez powiedziala ze najpierw rozjasni mi wlosy rozjasniaczem (stopniowo pasemkami), a pozniej nalozy farbe sredniego blondu ale to potrwa z pol roku... ah nie wiem sama, prosze o pomoc
Stary 2010-12-17, 18:58   #443
Zilka
Rozeznanie

Dot.: jak to zrobic....

Inaczej niż pasemka, dekoloryzacja lub rozjaśnianie nie uzyskasz średniego blondu na ciemniejszych włosach.
Zilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-17, 20:52   #444
marisol123
Raczkowanie

Dot.: jak to zrobic....

Cytat:
Napisane przez Zilka Pokaż wiadomość
Inaczej niż pasemka, dekoloryzacja lub rozjaśnianie nie uzyskasz średniego blondu na ciemniejszych włosach.
i wlasnie , dlaczego najpierw musze je doprowadzic do bardzo jasnych zeby pozniej przyciemnic, to glupie
Stary 2011-01-01, 15:47   #445
Angella238
Przyczajenie

Ja mam taki plan , by przefarbować z nie dość ciemnego brąz na ciepły, piaskowy blond . Akurat zniszczenia włosów się nie boje . Moje ciemne włosy tak się przetłuszczają, że codziennie muszę je myć ... Mam nadzieję, że jak przefarbuje na blond ten problem zniknie (jednak jasne włosy mniej są podatne na przetłuszczenie i mniej to przetłuszczenie widać)
Angella238 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-02, 21:13   #446
marisol123
Raczkowanie

hej, czyli bedziesz klasc farbe a cale wlosy piaskowy blond, tak? dodaj fotki, ja mam balejaz blond z ciemnym blondem i czuje sie jak staruuuucha ;(
Stary 2011-01-03, 00:56   #447
paaulinkaaaa
Przyczajenie

Co myślicie..Byłam naturalna blondynka ,której coś szczeliło żeby przefarbować sie na brąz..a teraz chciałabym walnąc sobie kolorek ala blake lively albo heidi klum. Myślicie że fryzjerka mogłaby mi zdziałać takie cuda za jednym zamachem??
Stary 2011-01-05, 12:45   #448
ilooonaaa
Raczkowanie

GG do ilooonaaa

WItam dziewczyny
To może ja Wam opowiem o mojej długiej przygodzie z blondem. Jakiś czas temu miałam długie, zdrowe, zadbane włosy w kolorze jak widać na zdjęciu głównym. Potem zrobiłam sobie na tych włosach pare pasemek blond z czego nie byłam zbytnio zadowolona - wyglądałam okropnie. Po jakimś czasie poszlam do fryzjerki żeby coś z tym zrobić i szok patrze, a moja fryzjerka która miała podobny odcień wlosów do moich nagle jest jasną blondynką. W dodatku stwierdziła, że doszła do takiego koloru za 1 razem. Ja zawsze chciałam zrobić się na blond ale bałam się że zniszcze włosy. No ale jej nie wypadły to ja tez się zdecydowałam.

Wyobraźcie sobie, że miałam położony na włosy najpierw dekoloryzator, zmywanie, suszenie, potem rozjaśniacz na całe włosy, zmywanie ,suszenie i na koniec farbę. Wyszly blond to fakt... No ale włosy słabiutkie się zrobiły i popalone trzeba było obciąć pare centymetrów...

No cóż, ale samo rozjaśnienie to jeszcze nic, zawsze włosy mi szybko rosły więc odrosty ciemno brazowe pojawiały się szybciutko. Przy jasnym blondzie wyglądało to okropnie. Co za tym idzie czesto chodziłam robić odrosty, a że wlosy mało podatne na rozjaśnianie to najpierw na odrosty rozjaśniacz ( 9 miałam zawsze robione) to potem jeszcze farba na całe włosy żeby kolor wyrównać (co jakiś czas zaczynały niektóre pasemka żółcieć). No i za każdym razem podcinałam.

Moje włosy tego nie wytrzymały. Po którymś pomalowaniu po muciu wypadło mi pałe paseko nie licząc paru garści pojedyńczych. Wróciłam załamana do domu, włosy zostawiałam wszędzie, kruszyły mi się niesamowicie, doszlo do tego, ze cześć mi poprostu odpadła na pewnej dlugości około 4 cm przy głowie. Szok!

Od tamtej pory powiedziałam nigdy więcej blondu. Poszłam do fryzjerki Włosy odżywką koloryzującą pomalowałam na jasny brąz żeby nie musieć malowac odrostów przez dluższy okres czasu, do tego opitoliłam je na długość równo z brodą. Teraz kondycyjnie dochodzą do siebie, a ja marzę żeby miec znowu długie włosy ;(;(;(;( Powolutku rozną ale juz nie w takim tempie jak kiedyś niestety ;(

Kochane dziewczyny moja rada od serca 3 razy zastanowić się przed rozjaśnieniem.
Stary 2011-01-10, 09:33   #449
Wiktoria M
Raczkowanie

GG do Wiktoria M

Jeśli ktoś się zdecyduje na blond to nie może się już wycofać! Na pewno uda się osiągnąć taki kolor, który będzie nas zadowalał. Ja niedawno taki osiągnęłam
Wychodziłam z ciemnego brązu, czerni można powiedzieć na blond! Trwało to dosyć długo, ze względu na przerwy pomiędzy kolejnymi ingerencjami we włosy ale już mam spokój. Teraz mogę tylko dbać o włosy.

Dodam zdjęcia przed, w trakcie i po farbowaniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0141.jpg (19,0 KB, 213 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0046.jpg (33,6 KB, 202 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0091.jpg (35,2 KB, 234 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0114.jpg (39,6 KB, 243 załadowań)

Wish You were here..

Zrzucam kilogramy

..jeszcze dwa.

Wiktoria M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 10:26   #450
ilooonaaa
Raczkowanie

GG do ilooonaaa

Cytat:
Napisane przez Wiktoria M Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś się zdecyduje na blond to nie może się już wycofać! Na pewno uda się osiągnąć taki kolor, który będzie nas zadowalał. Ja niedawno taki osiągnęłam
Wychodziłam z ciemnego brązu, czerni można powiedzieć na blond! Trwało to dosyć długo, ze względu na przerwy pomiędzy kolejnymi ingerencjami we włosy ale już mam spokój. Teraz mogę tylko dbać o włosy.

Dodam zdjęcia przed, w trakcie i po farbowaniu
A jaki jest Twój naturalny kolor włosów? Chdzoi mi o odrosty Bo ja mam ciemne i w moim przypadku jasny blond się nie sprawdził. CO chwila musiałam malować.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości