|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak przefarbować włosy z czarnych na jasny blond?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
BAN stały
|
podacie linka do tego watku dekoloryzacji, bo cos niemoge znalesc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
a szukałaś chociaż?
![]() jak wół: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311500 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Przyczajenie
|
Dot.: Z brązu na blond - WĄTEK ZBIORCZY.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Wtajemniczenie
|
racja, tez mi nic nie wzieło. a dzis wyprobowalam wywar z rumianku i cytryny , podobno lekko rozjasnia. chociaz po pierwszym razie ja nic nie widziałam.
a co gdyby na brąz nałożyć trwałą farbę (jakiś blond, np. ciemny a w ostatecznosci złocisty)? Czy ktoraś z Was pobowała ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
Zależy jaki będzie w farbie utleniacz
Ale obawiam się, że i tak zwykła farba drogeryjna nie chwyci, zwłaszcza kolor ciemny blond. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
doradzcie mi co mam zrobić, na brązowe włosy robiłam balejaż jasny, pozniej pomalowalam blondem, efekt rozlany kolor nie podoba mi sie. co mam zrobic zeby miec jeden kolor, dodam ze wlosy mam bardzo zniszczone i boje sie rozjasniacza klasc zwlasza na pasemka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Przyczajenie
|
Z ciemnego brazu na blond
Witam. Kilka razy rozjaśniałam włosy z ciemnych brązowych na blond (Joanną). W wyniku czego mam strasznie zniszczone włosy. Poszukuje farby, która rozjaśni mi włosy ale ich tak nie będzie niszczyć. Z góry dziękuje za pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zadomowienie
|
Dot.: Z ciemnego brazu na blond
Wg mnie nie ma takiej farby - każde rozjaśnianie jest trudne, zwłaszcza dla zniszczonych włosów. Ja bym doradziła wizytę u fryzjera, żeby ocenił potencjalne szkody.
Jeżeli rzeczywiście masz bardzo zniszczone włosy to raczej radziłabym Ci zając się ich regeneracją, bo mogą się zacząć wykruszać a wtedy stracisz ich bardzo dużo.
![]() |
#430 |
Przyczajenie
|
Już zaczynają się kruszyć ale mój naturalny kolor wogóle do mnie nie pasuje co polecacie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli jesteś tu nowa to zapoznaj się z wyszukiwarką wątków - dziewczyny nie raz opisywały swoje dramaty ze zniszczonymi włosami i sposoby ratunku oraz z KWC - tam znajdziesz opinie o farbach. Zainteresuj się też porządnymi kosmetykami do włosów - te fryzjerskie często nie są takie drogie a są lepsze niż drogeryjne.
Jeśli ludzie koniecznie chcą pouczać innych ludzi, to powinni pamiętać, że inni ludzie też wiedzą to i owo o ludziach. Terry Pratchett Maskarada Edytowane przez tennyo4 Czas edycji: 2010-08-16 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Przyczajenie
|
Tylko że mam włosy do pasa i powrócenie do naturalnego koloru będzie trudne i mego odrosty nie wyglądają za najlepiej. Więc mam pytanie jaka jest najlepsza farba aby z ciemnego brązu wyszedł blond
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale moje pytanie miało dotyczyć czego innego drogi koleżanki... na brąz ufarbowałam sie dokładnie 25 marca... czy 5 miesiecy to nie za krotki okres czasu? boje sie dobic moje włosy ale juz mam dosc koloru ciemnej czekolady który co chwile zmywa sie do rudego ![]()
![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
Ja również schodzę z brązu do blondu. Na razie udało mi się uzyskać takie efekt https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...metrics=gemius z tym, że końcówki mam nadal troszkę ciemniejsze. Jak będę miała więcej czasu wkleję zdjęcia.
Farbowałam włosy w domu- sama, gdyż żadna fryzjerka nie chciała się tego podjąć- bo mój wcześniejszy kolor był dosyć ciemny- więc stwierdziły że bez silnej wody nie na rady, do tego mam cienkie wł0sy, więc nie ma sensu tak ich niszczyć. Kupiłam więc na początek dwie farby Joanny- te najjaśniejsze blondy- stwierdziłam że jak nie wyjdzie to z powrotem wrócę do brązu. Zużyłam więc pierwszą farbę- praktycznie w ogóle nie ruszyło ciemnego koloru- włosy rozjaśniły się tylko leciutko na czubku głowy. Zużyłam więc drugą farbę- która rozjaśniła lekko włosy- ale też nie było jakiegoś powalającego efektu. Na drugi dzień postanowiłam znowu spróbować- raz joanna- drugi raz Garnierem color naturals- jakimś blondem bez rudości- po tych farbowaniach włosy rozjaśniły się bardziej. Wpadały jednak za bardzo w rudy- więc po tygodniu potraktowałam je znowu garnierem. Końcówki mam nadal ciemniejsze- ale one i tak nadają sie do ścięcia. Te zabiegi w ogóle nie zniszczyły w moich włosów, nie wypadają jak na razie. Za dwa, trzy tygodnie znowu chcę zafarbować jaśniejszym garnierem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Witajcie. Chciałabym pozbyc sie tego czegoś co mam aktualnie na głowie
![]() Wcześniej miałam farbowane włosy jakimś miedzianym brązem. Wczoraj zrobiłam pasemka, bo chciałam rozjaśnic wlosy a potem ewentualnie polozyc jakas farbe blond. I nie wiem teraz czy nie zrobia mi sie calkiem zolte te wlosy. Czy gdybym polozyla farbe profesjonalna np. z utleniaczem 6% lub 9% to wyjdzie mi blond i nie będzie widac tych pasemek? Poradźcie, bo nie chce mieć takich włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Przyczajenie
|
a ja mam taki problem. Mam włosy karmelowo brązowe (pasemka) i na dniach chce nałożyć na całość włosów krem rozjaśniający z garniera jasnybląd, i chciałabym wiedzieć co mi wyjdzie na włosach,czy inwestowac od razu w jakąś bląd farbe? czekam na odp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Przyczajenie
|
Hej dziewuszki! No wiec pisze bo mam pewien problem. Moj naturalny kolor to ciemny blond i mialam na nim pasemka jasne ale potem farbowalam na ciemno potem znow wracalam do blondu i moje wlosy okropnie sie zniszczyly... Jakis czas temu przefarbowalam wlosy na moj naturalny i chcialam juz nie farbowac... Ale... oczywiscie nei moge juz wytrzymac... Troche je zapuszczalam. Problem w tym ze farba troche mi zeszła i wiekszosc wlosow mam takie jasniejsze a odrosty okolo 4/5 cm sa troche ciemniejsze i okropnie mnie to denerwuje. I teraz tak... Bardzo chce przefarbowac wlosy na blond taki platynowy i musze sciac wlosy (chce bobika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Przyczajenie
|
Dot.: propozycje fryzur dla chłopaka
Za jakis czas planuje rozjasnic wlosy na blond .
Fryzjerka dala mi do zrozumienia ze czekaja 2 do 3 baleyage i prosilabym informacje co ile mozna robic bayelage ? Mam na mysli odstepy czasowe (tygodnie/miesiace) .Prosze o odpowiedzi a z mila checia bym przeczytala posty dziewczyn ktore tez jakis czas temu przeszly z ciemnych wlosow do jasnych. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Tym razem tez bede musiala je rozjasnic zeby pozbyc sie jasnego bräzu.Ech.. ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
ja ide na baleyage we wtorek.. zobaczymy co wyjdzie na tych nieszczenych wlosach... mam nadzieje ze wyjdzie jakis poczciwy blond
![]() ![]() ![]() juz po wizycie u fryzjera.. niestety baleyage nbie wyszedłby i byłamm skazana na dekoloryzacje... w tej chwili jestem ciemną blondynką. nastepna wizyta za miesiac... baleage albo refleksy.. ----> jaśniutki blond już niedługo ![]()
![]() Edytowane przez prezesowaaa Czas edycji: 2010-09-14 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
![]()
witam Was serdecznie, czy ktos moze mi powiedziec jak z brazu przejsc do sredniego blondu - podkreslam sredniego blondu? nie chce juz balejazy i pasemek, przejzalam cale forum i nie znalazlam odp, tam tylko jest o pasemkach albo dekoloryzacji, fryzjerka tez powiedziala ze najpierw rozjasni mi wlosy rozjasniaczem (stopniowo pasemkami), a pozniej nalozy farbe sredniego blondu ale to potrwa z pol roku... ah nie wiem sama, prosze o pomoc
![]() |
#443 |
Rozeznanie
|
Dot.: jak to zrobic....
Inaczej niż pasemka, dekoloryzacja lub rozjaśnianie nie uzyskasz średniego blondu na ciemniejszych włosach.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Raczkowanie
|
Dot.: jak to zrobic....
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#445 |
Przyczajenie
|
Ja mam taki plan , by przefarbować z nie dość ciemnego brąz na ciepły, piaskowy blond
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
hej, czyli bedziesz klasc farbe a cale wlosy piaskowy blond, tak? dodaj fotki, ja mam balejaz blond z ciemnym blondem i czuje sie jak staruuuucha ;(
![]() |
#447 |
Przyczajenie
|
Co myślicie..Byłam naturalna blondynka ,której coś szczeliło żeby przefarbować sie na brąz..a teraz chciałabym walnąc sobie kolorek ala blake lively albo heidi klum. Myślicie że fryzjerka mogłaby mi zdziałać takie cuda za jednym zamachem??
![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
WItam dziewczyny
![]() To może ja Wam opowiem o mojej długiej przygodzie z blondem. Jakiś czas temu miałam długie, zdrowe, zadbane włosy w kolorze jak widać na zdjęciu głównym. Potem zrobiłam sobie na tych włosach pare pasemek blond z czego nie byłam zbytnio zadowolona - wyglądałam okropnie. Po jakimś czasie poszlam do fryzjerki żeby coś z tym zrobić i szok patrze, a moja fryzjerka która miała podobny odcień wlosów do moich nagle jest jasną blondynką. W dodatku stwierdziła, że doszła do takiego koloru za 1 razem. Ja zawsze chciałam zrobić się na blond ale bałam się że zniszcze włosy. No ale jej nie wypadły to ja tez się zdecydowałam. Wyobraźcie sobie, że miałam położony na włosy najpierw dekoloryzator, zmywanie, suszenie, potem rozjaśniacz na całe włosy, zmywanie ,suszenie i na koniec farbę. Wyszly blond to fakt... No ale włosy słabiutkie się zrobiły i popalone trzeba było obciąć pare centymetrów... No cóż, ale samo rozjaśnienie to jeszcze nic, zawsze włosy mi szybko rosły więc odrosty ciemno brazowe pojawiały się szybciutko. Przy jasnym blondzie wyglądało to okropnie. Co za tym idzie czesto chodziłam robić odrosty, a że wlosy mało podatne na rozjaśnianie to najpierw na odrosty rozjaśniacz ( 9 miałam zawsze robione) to potem jeszcze farba na całe włosy żeby kolor wyrównać (co jakiś czas zaczynały niektóre pasemka żółcieć). No i za każdym razem podcinałam. Moje włosy tego nie wytrzymały. Po którymś pomalowaniu po muciu wypadło mi pałe paseko nie licząc paru garści pojedyńczych. Wróciłam załamana do domu, włosy zostawiałam wszędzie, kruszyły mi się niesamowicie, doszlo do tego, ze cześć mi poprostu odpadła na pewnej dlugości około 4 cm przy głowie. Szok! Od tamtej pory powiedziałam nigdy więcej blondu. Poszłam do fryzjerki Włosy odżywką koloryzującą pomalowałam na jasny brąz żeby nie musieć malowac odrostów przez dluższy okres czasu, do tego opitoliłam je na długość równo z brodą. Teraz kondycyjnie dochodzą do siebie, a ja marzę żeby miec znowu długie włosy ;(;(;(;( Powolutku rozną ale juz nie w takim tempie jak kiedyś niestety ;( Kochane dziewczyny moja rada od serca 3 razy zastanowić się przed rozjaśnieniem.
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Jeśli ktoś się zdecyduje na blond to nie może się już wycofać! Na pewno uda się osiągnąć taki kolor, który będzie nas zadowalał. Ja niedawno taki osiągnęłam
![]() ![]() Wychodziłam z ciemnego brązu, czerni można powiedzieć na blond! Trwało to dosyć długo, ze względu na przerwy pomiędzy kolejnymi ingerencjami we włosy ale już mam spokój. Teraz mogę tylko dbać o włosy. Dodam zdjęcia przed, w trakcie i po farbowaniu ![]()
![]() |
#450 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.