UAM Poznań - WĄTEK ZBIORCZY - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-05, 23:53   #421
cotusie
Raczkowanie

Dot.: UAM Poznań - WĄTEK ZBIORCZY

.

Edytowane przez cotusie
Czas edycji: 2016-02-05 o 20:16
cotusie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-06, 00:30   #422
Heru19
Rozeznanie

widzę, że z tymi akademikami w każdym mieście inaczej jak tak to super miło by było nie mieszkać pod mostem
Heru19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-06, 00:56   #423
cotusie
Raczkowanie

.

Edytowane przez cotusie
Czas edycji: 2016-02-05 o 20:21
cotusie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-06, 01:28   #424
Heru19
Rozeznanie

hahhaha ta mina jest świetna tak tragicznie to chyba nie będzie a co studiujesz?
Stary 2015-06-09, 00:43   #425
Wespe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Heru19 Pokaż wiadomość
Już tyle buszowałam po necie, że wcale mnie nie dziwi że tak piszesz na każdym kierunku jest masakra wyższy poziom nauki i w ogóle ilość studia nie są dla ludzi, którzy idą ot tak sobie postudiować i ja to wiem nie spodziewam się, że będzie lajtowo a ciężka praca mnie nie odstrasza bo chce się uczyć i tego nawału pracy nie da się obejść w inny sposób jak po prostu go przetrwać zdziwiłabym się gdyby to było łatwe i proste O germie myślę już od gimnazjum zdawałam wtedy certyfikat na B1 ile przeklinania było bo dla 14 latka do jednak był wysoki poziom i przeskok i żyję więc tu też jakoś będzie a imprezy nie są mi tak potrzebne żeby żyć XD dzięki że się odezwałaś i powodzenia ! zalicz wszytko jak dotrwałaś do teraz to znaczy, że ty naprawdę potrafisz i chcesz musi ci się udać szkoda tyle pracy zmarnować [COLOR="Silver"]
nie dziękuję, oby jakoś poszło z tą sesją napisałam, bo sądzę, że każdy powinien wiedzieć w co się pakuje idąc na RAF teraz już nie, ale w sesji zimowej teksty typu "Płakałam wczoraj. -O! Ja też!" były na porządku dziennym aczkolwiek są i tacy wśród nas, którym idzie lżej. Najgorzej jak się zacznie łapać poprawki, dlatego trzeba się uczyć na bieżąco. W pt. można odpuścić, czasem i wolna sobota wpadnie, ale tak to codziennie się kuje. Z ciekawych rzeczy-piszemy dyktanda po rosyjsku, mimo iż uczymy się go od podstaw. Odrabia się normalne zadania domowe jak w liceum. Przez RAF da się przejść, to jest do zrobienia, ale boli, oj boli i boją się wszyscy, czy się uda nawet ci najlepsi.
Wespe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 01:13   #426
Heru19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wespe Pokaż wiadomość
nie dziękuję, oby jakoś poszło z tą sesją napisałam, bo sądzę, że każdy powinien wiedzieć w co się pakuje idąc na RAF teraz już nie, ale w sesji zimowej teksty typu "Płakałam wczoraj. -O! Ja też!" były na porządku dziennym aczkolwiek są i tacy wśród nas, którym idzie lżej. Najgorzej jak się zacznie łapać poprawki, dlatego trzeba się uczyć na bieżąco. W pt. można odpuścić, czasem i wolna sobota wpadnie, ale tak to codziennie się kuje. Z ciekawych rzeczy-piszemy dyktanda po rosyjsku, mimo iż uczymy się go od podstaw. Odrabia się normalne zadania domowe jak w liceum. Przez RAF da się przejść, to jest do zrobienia, ale boli, oj boli i boją się wszyscy, czy się uda nawet ci najlepsi.
trzymam kciuki napisz nawet później jak poszło bo ciekawa jestem ach że na bieżąco to wiadomo słówek nie da się zrozumieć to trzeba wkuć na pamięć ja co prawda na germę się wybieram ale przypuszczam, że jakoś porażająco przez wkład pracy to to się nie różni może nawet mniej pracy bo ty z dwoma językami wojujesz a ja z jednym plus ten angielski nieszczęsny na zaliczeniu w zasadzie boję się trochę czy ogarnę i dam radę ale z drugiej strony nie mogę się też doczekać żeby się uczyć w końcu będę umiała więcej i lepiej!
Stary 2015-06-10, 00:25   #427
Wespe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Heru19 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki napisz nawet później jak poszło bo ciekawa jestem ach że na bieżąco to wiadomo słówek nie da się zrozumieć to trzeba wkuć na pamięć ja co prawda na germę się wybieram ale przypuszczam, że jakoś porażająco przez wkład pracy to to się nie różni może nawet mniej pracy bo ty z dwoma językami wojujesz a ja z jednym plus ten angielski nieszczęsny na zaliczeniu w zasadzie boję się trochę czy ogarnę i dam radę ale z drugiej strony nie mogę się też doczekać żeby się uczyć w końcu będę umiała więcej i lepiej!
brawo za optymizm, na pewno sie nie zawiedziesz w kwestii rozwoju, studia daja ogrom wiedzy i mozliwosci

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-10, 00:47   #428
Heru19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wespe Pokaż wiadomość
brawo za optymizm, na pewno sie nie zawiedziesz w kwestii rozwoju, studia daja ogrom wiedzy i mozliwosci
taką mam nadzieję, że się rozwinę oczywiście nie liczę na kokosy bo takich studiach ale tyle żeby się utrzymać usamodzielnić i w ogóle realizować potem następne języki może już na kursach może jeszcze jakieś studia z psychologii jak coś drgnie w kierunkach byłoby super zobaczy się jestem ciekawa co mi z tego wyjdzie
Stary 2015-06-11, 13:05   #429
Amy366
Raczkowanie

Pozwole sie wtracic w dyskusje......... czy ktos z was moze wie, czy zeby isc na filologie germanska z rosyjska trzeba znac rosyjski? Wiem, ze to nowy kierunek, ale moze komus obilo sie o uszy.
Stary 2015-06-11, 15:08   #430
Heru19
Rozeznanie

kurczę na stronie Poznania to nic z takich info nawet nie ma chyba będą jakieś grupy od podstaw jak z niemca są to na odwrót też się chyba da w końcu nie każdy się rosyjskiego uczył
Stary 2015-06-11, 19:26   #431
260c4d4fdb0e7f4840fc70476d5f7e46d82a0f3e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Amy366 Pokaż wiadomość
Pozwole sie wtracic w dyskusje......... czy ktos z was moze wie, czy zeby isc na filologie germanska z rosyjska trzeba znac rosyjski? Wiem, ze to nowy kierunek, ale moze komus obilo sie o uszy.
Nie trzeba, brana jest pod uwagę matura z języka polskiego i języka obcego. Stosowna informacja jest na stronie UAM w zakładce "Dla kandydata" (dalej: Kierunki studiów, Filologia).
260c4d4fdb0e7f4840fc70476d5f7e46d82a0f3e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-11, 20:09   #432
Amy366
Raczkowanie

Dzięki. Na stronie jest napisane , że nie wymagają matury z rosyjskiego, ale w zasadzie nie piszą nic o tym, że nauka tego języka będzie od podstaw. Ale skoro piszecie, że nie trzeba ruskiego znać, to wam wierze. Teraz mam dylemat czy filologia germańska z rosyjska czy lingwistyka
Stary 2015-06-11, 20:17   #433
martita012
Przyczajenie

dziennikarstwo i komunikacja społeczna studia uam

cześć
mam do was pytanie..... studiuje ktoś z Was na UAM w Poznaniu? Jestem tegoroczną maturzystką i mam w planach studiować właśnie tam dziennikarstwo i komunikację społeczną...... studiuje ten kierunek ktoś z Was ? Dokładniej chciałabym wiedzieć czy to dobry kierunek studiów(jakieś doświadczenia) a studentów prosić o rady za i przeciw
Już z góry dziękuję!
martita012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-12, 00:04   #434
260c4d4fdb0e7f4840fc70476d5f7e46d82a0f3e
Konto usunięte

Dot.: dziennikarstwo i komunikacja społeczna studia uam

Cytat:
Dzięki. Na stronie jest napisane , że nie wymagają matury z rosyjskiego, ale w zasadzie nie piszą nic o tym, że nauka tego języka będzie od podstaw. Ale skoro piszecie, że nie trzeba ruskiego znać, to wam wierze. Teraz mam dylemat czy filologia germańska z rosyjska czy lingwistyka
Te dwie kwestie są ze sobą ściśle powiązane - jeśli nie wymaga się matury z rosyjskiego, to znaczy, że nauka będzie od podstaw. Na specjalnościach z kontynuacją matura jest wymagana.
Oczywiście z racji nowości kierunku trudno będzie o radę wynikającą z doświadczenia, ale filologie w Poznaniu generalnie uchodzą za najlepsze w Polsce, a filologia łączona rosyjska z angielską cieszy się dużym powodzeniem - kilka postów wyżej jest zresztą dyskusja o tym kierunku (jest ciężko, ale najwyraźniej warto). Oby nowa kombinacja była równie udana.

Cytat:
Napisane przez martita012 Pokaż wiadomość
cześć
mam do was pytanie..... studiuje ktoś z Was na UAM w Poznaniu? Jestem tegoroczną maturzystką i mam w planach studiować właśnie tam dziennikarstwo i komunikację społeczną...... studiuje ten kierunek ktoś z Was ? Dokładniej chciałabym wiedzieć czy to dobry kierunek studiów(jakieś doświadczenia) a studentów prosić o rady za i przeciw
Już z góry dziękuję!
Nie studiowałam na tym wydziale, ale przyglądam mu się z boku i trzeba przyznać, że ich oferta edukacyjna i naukowo-kulturalna (konferencje, spotkania, warsztaty, koła naukowe, media studenckie...) jest imponująca; polecam zresztą przejrzenie pod tym kątem strony internetowej i profilu na fb. Znam kilkoro zadowolonych absolwentów.
260c4d4fdb0e7f4840fc70476d5f7e46d82a0f3e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-12, 17:08   #435
kropeczkaa89
Raczkowanie

Dot.: dziennikarstwo i komunikacja społeczna studia uam

Cytat:
cześć
Już z góry dziękuję!
Dziennikarstwo- kierunek, na którym nie da się nie zdać. Pierwszy rok totalnie ogólny- dużo niepotrzebnych przedmiotów. Ciekawiej zaczyna się od drugiego, gdy wybierzesz specjalizację, chociaż większość zaliczeń z przedmiotów specjalizacyjnych polega głównie na robieniu prezentacji. Za dużo nauki i zajęć nie ma- ot, takie luźne studia. Żadnych większych konsekwencji za nadmiar nieobecności też nie ma( chociaż tu wiadomo zależy od wykładowcy). Studia, które nie specjalizują w żadnej dziedzinie tak naprawdę, bo masz tam wszystko i nic. Wiele przedmiotów, ale mało przydatnych Co do WNPiD to serdecznie polecam, super atmosfera i nowoczesne zaplecze jeżeli chodzi o rozwój i technologię, jest możliwość wypożyczania sprzętów itd. Dużo się dzieje (mamy jakieś noce filmowe, Wielka Gala itd)- są z tego filmy na YT. Jeżeli chodzi o wydział- zdecydowanie warto. Dziennikarstwo- jako kończąca te studia, raczej nie polecam. Trudno potem o pracę.

kropeczkaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-12, 18:17   #436
martita012
Przyczajenie

dzięki kropeczkaa89 i leno4ka
taak, zdaje sobie sprawę z tego, że te studia tak naprawdę nie przygotują do zawodu dziennikarza czytałam dużo opinii, w większości negatywnych marzy mi się specjalizacja dziennikarstwo sportowe i zarządzanie w sporcie ale czy potem uda mi się znaleźć pracę???????????
Stary 2015-06-12, 22:47   #437
kropeczkaa89
Raczkowanie

Cytat:
dzięki kropeczkaa89 i leno4ka
taak, zdaje sobie sprawę z tego, że te studia tak naprawdę nie przygotują do zawodu dziennikarza czytałam dużo opinii, w większości negatywnych marzy mi się specjalizacja dziennikarstwo sportowe i zarządzanie w sporcie ale czy potem uda mi się znaleźć pracę???????????
Na magisterce jest specjalizacja dziennikarstwo sportowe, o ile dobrze mi się wydaje Lekko nie jest, ale jak będziesz dużo działać na własną rękę, to może Ci się udać Najlepiej właśnie zacząć od mediów studenckich, wyrobić sobie jakiekolwiek doświadczenie i już od drugiego roku celować w jakieś pozauczelniane media.

kropeczkaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 01:20   #438
Wespe
Rozeznanie

Cytat:
jesli nie lubisz literatury i historii, a nie zalezy ci az tak na rosyjskim (bo rozumiem, ze sie zastanawiasz miedzy fil ros-germ, a lingwistyka germ-ang) to lepiej idz na lingwistyke. nie wiem jak bedzie to wygladalo na tej ros-germ, ale u nas na ros-ang angielski jest traktowany strasznie po macoszemu (rosyjski idzie dobrze, takim samym poziomem jak na filologii rosyjskiej). dostajemy slabych wykladowcow od angielskiego i oprocz wymowy progres jest malutki, a moze nawet i mamy regres. nie chce zniechecac, ale na ros-ang sie wiele osob przejechalo, wiec rownie to byc moze, tym bardziej, ze nowy kierunek, a poznanska lingwistyka to jednak jest sprawdzona marka, rosyjski zawsze mozna na kursie zrobic
Stary 2015-06-13, 10:48   #439
martita012
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kropeczkaa89 Pokaż wiadomość
Na magisterce jest specjalizacja dziennikarstwo sportowe, o ile dobrze mi się wydaje Lekko nie jest, ale jak będziesz dużo działać na własną rękę, to może Ci się udać Najlepiej właśnie zacząć od mediów studenckich, wyrobić sobie jakiekolwiek doświadczenie i już od drugiego roku celować w jakieś pozauczelniane media.
tak też bym chciała przede mną trudny wybór - z jednej strony marzenia a z drugiej.... rodzina i przyjaciele, którzy trochę mi to odradzają

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-13, 10:55   #440
diagnoza
Przyczajenie

Cześć dziewczyny,

zamierzam kontynuować studia na UAM, interesuje mnie Pedagogika, specjalność profilaktyka i interwencja kryzysowa - II stopień, raczej zaoczne.
Czy któraś z Was ma doświadczenia z tym kierunkiem, nauką na WSE?
diagnoza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-14, 14:06   #441
Heru19
Rozeznanie

mam jeszcze jedno pytanie! w rekrutacji na germanistykę jest brana pod uwagę matura ustna gdy ją zdawałam miałam na listach napisane: bez określenia poziomu. Natomiast w przeliczaniu punktów do rekrutacji mam napisane matura ustna na poziomie podstawowym 0,1 a na rozszerzonym 0,2 no i co teraz ? będę musiała w oba wpisać ten sam wynik? taki detal ale nie wiem jak to rozwiązać co najśmieszniejsze na innych filologiach poziom nie ma znaczenia waga dla obu jest taka sama a u mnie tak skomplikowali https://rejestracja.amu.edu.pl/Stron...ka-(DLx-German) o tu

Edytowane przez Heru19
Czas edycji: 2015-06-14 o 14:46
Stary 2015-06-22, 17:10   #442
AlbertoA
Raczkowanie

Ma ktoś jakieś inforacje dotyczące kierunku Administracja na UAM czy warto ?? czy opłaca sięgo studiować??? czy jest łatwy czy trudny?? za kazde info dziękuje
AlbertoA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-22, 17:28   #443
Wenress
Zakorzenienie

Kierunek nie jest trudny ale zdarza się, że masz duuużo przedmiotów no i cóż, w sesji trzeba przysiąść ale to na zasadzie, że jak poczytasz to ogarniesz i zdasz, sam materiał trudny nie jest. Nie wiem czy się opłaca studiować, zależy co chcesz potem robić, wiadomo to nie jest informatyka że będziesz szybko zarabiać kupe kasy i znajdziesz łatwo pracę - ale gdzieś się na pewno zaczepisz, pewnie za małe pieniądze ale też się nie narobisz dużo osób robi drugi kierunek a administrację jako dodatkowy.
Ja polecam jeśli nie masz na siebie lepszego pomysłu

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-22, 17:32   #444
AlbertoA
Raczkowanie

mysle pomiedzy administracja a ekonomia w łodzi
I z kazdym dniem mam większy mętlik w głowie
i to jest wlasnie najgorsze
Stary 2015-06-22, 17:45   #445
Wenress
Zakorzenienie

Hmm no nie znam nikogo po ekonomii ale prawdę mówiąc brzmi bardziej przyszłościowo na UAM jest też kierunek prawno-ekonomiczny ale nie wiem nic więcej oprócz tego, że jest, możesz pogooglać
No i Poznań jest super miastem, bardzo bardzo polecam, dużo się dzieje, mnóstwo studentów, miejsc pracy też więcej, Łódź nie ma takich możliwości

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-22, 17:57   #446
AlbertoA
Raczkowanie

ten prawno-ekonomiczny to mi sie zbytnio nie widzi. a na ekonomie na UEP sie nie dostane, poznan na pewno lepsze miasto
I dlatego mam coraz większy mętlik i sam nie wiem co zrobic. skladam na pewno tu i tu ale co dalej gdzie isc to obecnie nie wiem ;///
Stary 2015-06-22, 18:01   #447
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 02:27   #448
killemall
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AlbertoA Pokaż wiadomość
Ma ktoś jakieś inforacje dotyczące kierunku Administracja na UAM czy warto ?? czy opłaca sięgo studiować??? czy jest łatwy czy trudny?? za kazde info dziękuje
ja studiuję czy warto? nie wiem, jeszcze nie skończyłam, ale wydaje mi się, że po takim kierunku mozna dostac prace w jakimkolwiek biurze po prostu... jest ciężko jeśli chodzi o ilośc egzaminów, ja w 2 semestrze 2 roku miałam chyba 13.... wiec sporo. Ale to też zależy jak sobie zakombinujesz, niekiedy da się ściągnąc czy cos generalnie studia dosyc nudne, ale jesli nie masz pomysłu na siebie, to jedna z lepszych opcji
edit: jak potrzebujesz więcej szczegolow to pisz na priv,mogę poopowiadać

Edytowane przez killemall
Czas edycji: 2015-06-24 o 02:29
killemall jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 17:06   #449
diagnoza
Przyczajenie

Czy UAM ma swój spotted?
diagnoza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 10:57   #450
Fru Mannelig
Ekshuldra

Hej dziewczyny, przepraszam, że tak się wtrącam, ale czy są tu jakieś studentki wydziału biologii? Albo konkretnie biotechnologii lub biologii? Byłabym wdzięczna za każdą informację
Fru Mannelig jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości