|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Dzień Dobry
Witam kochane kobietki. Na razie szybciutko, mam nadzieję, wpać do Was później. Dzisiaj wielki dzień, mój przedszkolak rozpoczyna zajęcia. Magducha cze ja chętnie bym wypiła, ale zostawie sobie tą przyjemność na później...może w przedszkolu wypije, a teraz muszę zmykać |
|
|
|
#422 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Cytat:
A na mamuśkę przedszkolaka poczekam z drugą kawką
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
co wy tu o seksie i penetracji gadacie ??? nudzi wam sie
![]() ![]() jeszcze dycham, już chyba lepiej... Kubie już wyszły trzy czwórki z czterech już mniej marudzi co mnie bardzo cieszy bo bym chyba hopsia dostała tak po łebkach was poczytałam Cinka Flora mi się nie podoba... znaczy lubię Florę ale na śniadanie do kanapeczki no i współczuję powrotu do pracy po urlopie ojojo... 3 tygodnie laby a teraz powrót do rzeczywistości ![]() magduhahahah ja się napiję eklerka dziękuję, ale kawkę z przyjemnością Angel no dziś wielki dzien pierwszy dzień w przedszkolu ![]() ja swojego puszczę z domu dopiero na studia
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy wczoraj w wesołym miasteczku, Nisia raczej była w szoku niż się cieszyła a w dodatku padał deszcz
![]() Poza tym jakoś niewiele atrakcji dla małych dzieci... Tak Werona prowadziła autko (z asekuracją tatusia):
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2010-10-20 o 19:10 |
|
|
|
#425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że juz lepiej My jesteśmy dopiero na etapie dwójek ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cinka - Florka nieeee ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Ursullko - biedna Milusia, mam nadzieję, że juz lepiej chorowince
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
A mnie ząb boli Madzia śliczna fotka,moim zdaniem Nisia to skóra zdjęta z ciebie Angel trzymam kciuki za dzielnego przedszkolaka Pakusia dla zębolków,my nadal się z trójkami mięczymy ![]() Cinka miłego powrotu do pracy ![]() Malutka Gossik co u ciebie? Eve o której poszłaś spać? A u nas dzisiaj jakieś tam święto i wszystko pozamykane,więc i do dentysty będzie problem się dostać. Wzięłam paracetamol,ale ząb dalej ćmi,a ja tak nie lubię dentysty |
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babolki
Tak powinno być co dzień U nas ziiimno, dziś jestem w niemal zimowych ciuchach i aż mnie trzepie, brrr. I oczywiście standardowo mi niedobrze ![]() Ursull, cieszę się że Milence już lepiej a na lekarzy słów brakuje Ja w poprzedniej ciąży ani razu nie miałam zgagi a Aleks urodził się z włoskami, nie bujnymi co prawda ale były. Nie wierzę w przesądy ![]() Milena, Kubuś przystojniak Ciągle myślę "jakie dziecko, przecież ja już mam dziecko" ![]() Eve, a nia pamiętasz jak ja miałam, od 17-18 dc bóle podbrzusza i czułam się jakoś dziwnie. Wszystko jest możliwe, trzymam kciuki ![]() Malutka, Ale właśnie z tego względu chciałabym żeby był to inny dzień, niech 9 zostanie dniem Aleksa ![]() Cinka, ładne foteczki, fotogeniczna ta Twoja gwiazdka Magducha, Nisia słodka ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Ursull, oj współczuję bólu zęba Modlę się żeby mnie coś takiego nie dopadło...U mnie spokojnie, nadal mdłości i zgaga, leci powolutku już 9 tydzień |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
Ursullko - nie mów, że teraz jeszcze Ciebie boli ząb do tego wszystkiego
Oby tabletki przeciwbólowe zadziałały na zębola A jak Milusia dziś się czuje? Mam nadzieję, że lepiej... To ja Ci eklerków dokupię jak już będziesz mogła jeść A Nisia rzeczywiście jest identyczna jak ja, kiedy byłam w jej wieku, czyli milion lat temu ![]() Gosiaczku-zmarźlaczku
|
|
#429 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Dziewczyny, chyba jesień idzie, ja nie chcę Wczoraj było u mnie zimno, Marcel chodził po podwórku w rajstopach pod spodniami, bluzeczce z długim rękawem, bluzi dresowej i kamizelce z polaru. Jak zimą możnaby przestać dawać mu pieluchy. Poza tym mały zbój z niego, brudzi się tak samo jak Nina Cinusiowej, przy tym wciąz potwornie sie ślini. wyszła jedna trójka, kolejne 3 chyba są w trakcie. Nie wiecie kiedy dzieciom wychodza zęby piątki? Bo Marcel ma już cztery1,2,4 i jedną 3, więc mam nadzieję że jak te pozostałe 3 wyjdą będzie spokój na chwilę, chyba piątki wyłążą trochę później ? Muszę rzeczywiście zacząc zapisywać słownik mojego malucha, bo mnóstwo rzeczy już nazywa. Pół soboty spędziłam w łóżku, drugie pół w łazience, miałam grypę żołądkową, to było okropne. Straciłam cały 1 wolny dzień przez to cholerstwo Gosikk, oj, współczuję zgagi Ursull, biedna Milenka, mam nadzieję, że szybko jej przejdzie, a mówi się jak nie urok to sraczka ( w twoim przypadku akurat ból zęba), tobie też współczuję i życzę wam obu powrotu do zdrówkaMagducha, witaj, fotusia słodka Mellcia, w piątek tak sobie tylko zajrzałam do was z ciekawości, alem sie wystrachała, bo o seksie zaczęły gadać a mojego tż nie było w domu . I w razie czego jakby mi się zachciało nie miałabym go pod ręką, więc wolałam se iść i nie narażać się na pokusy![]() Cinka, śliczne foteczki, a Ninula z tym swoim "a co to"? jest powalająca . Marcel dużo mówi, ale "a co to" jeszcze nie potrafi. I chyba całe szczęście . Współczuję powrotu do pracy, chociaz ja czasem powiem ci chętnie idę do pracy, żeby odpocząc od tego małego zbója, bo faktycznie tylko w pracy mam czas sobie posiedzieć, w domu właściwie nawet obiad jem w biegu .Malutka, to sobie pourlopujesz Angel, pokaż swojego przedszkolaka. Ja rozważałam szukanie żlobka dla Marcela, ale jak tylko pomyślałam, że mam go oddać obcym ludziom pod opiekę chciało mi się ryczeć, na szczęście pogodziłam się z mamą i nadal będzie się Marcelem zajmować Pakusia, to dobrze, że z wami już lepiej Eve, podziwiam, jak dałas radę pracować tyle godzin i jeszcze na nogach do 8 miesiąca . Gdzie pracowałaś przed porodem?Buziaczek dla całej reszty |
|
|
|
#430 | ||
|
Zakorzenienie
|
i specjalnie dla Cinki
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Magducha, a może jednak się udało?
Wiesz, ja w sumie cieszę się z tych mdłości, to mnie utwierdza w przkonaniu że jest dobrze Gdyby nagle minęły zaczęłabym świrować ze strachu. Dlatego mam nadzieję że utrzymają się do końca trymestru Katrin, no idzie, idzie i ja też nie chcę Ranny ptaszek z Marcela ale Aleks niewiele lepszy. Zdarza mu się wstawać przed 6 a w weekendy przeważnie po 6, rzadko później niż przed 7. A zasypia też w okolicach 20:30 -21 więc późno. Ha, ja miałam nadzieję że przez mdłości i zgagę nie będę mieć apetytu więc chociaż nieprędko przytyję a może schudnę? Ale gdzie tam fakt ze jem mniej niz wczesniej bo mi niedobrze, slodyczy unikam, wymiotuje i co...i juz przytylam prawie kilo Chyba woda...
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dalyscie czadu od rana
![]() Ursull martwisz sie, ze sie nie wyspalam? Kolo 1szej... Wspolczuje bolu zeba, ja walczylam z bolem od wrzesnia do czerwca z przerwami oczywiscie, ale jak juz bolalo, to ... Gosikk no wiem, wiem, zobaczymy... juz 9ty ??? matko... to Ty zaraz rodzisz ![]() Katrin ano tak Magduhaha na ta kawe to juz pewnie za pozno ? A ciacho jeszcze dla mnie masz ??? |
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#434 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieeenn doooobryyy
(pamietacie jak mowiłysmy to w szkole?)Dzisiaj słonica u mnie swieci ale wiatr duzy i przez o chlodno. W piatek jedziemy do Pl do wtorku, bo idziemy na chrzciny. Mam nadzieje, ze bedzie tam wtedy cieplo. Gosikk 9tc, ale to tak zleci........ Magducha obys sie teraz czesciej tak nienajlepiej czuła ![]() Katrin ucałuj naszego zdolniaczka Marcelka Ursull ładne ciuszki i w dobrych cenach. Nam tesciowa czesto kupowala ciuszki w Pennys'ie, (teraz jakos długa przerwa ) to chyba cos podobnego jak PrimarkAngel czekamy na Ciebie... Marika no dobra odpoczełysmy juz od Ciebie... ...to teraz wychodz
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
Jestem znów - już po sprzątaniu i spacerku połączonym z zakupami, nawet obiadek mam już wstawiony, tak się dziś szybko obrobiłam
A teraz Nisia juz w łóżeczku zasypia w swoim pokoju, więc mam czas na druga kawkę Eve pijesz jeszcze kawkę? bo ciacha do kawki mam dla Ciebie jeszcze Katrin - Nisia tez zmarzła dziś w nocy, nie wiem jak mam ją kłaśc na noc, bo odkrywa sie minutgę po przykryciu jej, a nie jestem w stanie czuwać nad nią całą noc i wciąż przykrywać, a śpiworki nie wchodza w grę, bo Nisia dostaje szału jak próbuje w nim wstać w łóżeczku i się przewraca ![]() Brawo dla Marcelka za nocnikowi postępy ![]() A ranny ptaszek to nie tylko z Marcelka jest - Niska najczęściej budzi się przed 6, jednak ja nauczyłam ją, że je mleczko/kaszkę i dalej idzie lulać, no i najczęściej zasypia na szczęście i do 8-9 śpi Gosikk - nie sądze, by to było TO, bo w sumie mogłam zajść w ciągu ostatnich 4 dni, a wątpię, by od razu objawy byłby widoczne w taki sposób ![]() Mellania - ja bym nie liczyła, że będzie jeszcze ciepło w Pl Niemniej jednak pogody Ci życzę, żeby nie było, że wykrakałam Ci niepogodę
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
hej nie wierze wszystko mi ucieklo a ja tyle sie napisalam
|
|
|
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
nio to w wielkim skrócie bo siem zirytowała
W przedszkolu byliśmy tylko 2h Jaśko szalał, zareagował wielkim uśmiechem, wszyscy za nim biegali, dał popalić, wróciliśmy do domku- grzeczniutki synuś...nio i niech tak zostanie zdjątka 1. podstawowa wyprawka przedszkolaka 2. przed wyjściem Jaśko sprawdza czy oby wszystko zabrał |
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Mellka
a dlaczego do mnie nic nie napisalas ??? ![]() Primark i Pennyes to to samo. Magduchhaha kawke juz skonczylam, ale ciacho poprosze specjalnie polecialas po babeczki ??? no wiesz... |
|
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za trzymanie kciuków, jutro też będą potrzebne, bo Jaśko zostanie juz dłużej i sam
A teraz pomaleńku odpisuje Mmagducha Kawkę właśnie drugą piją to się wstrzeliłam czasowo, Weronka sliczna jak zawsze Ggosikk co tam mamuśka dzidziuśka? Pogoda w polsze nie fajna, jak to dobrze, że nie pojechałam Cinuś piękne Ninka ma wędzidełko Pakusia Trzy na raz, no to przeszliście , Jaśkowi teraz 3 wychodzą i ma huśtawkę nastrojówMilenka Słodziak Kubus z super fryzurką
|
|
|
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
Magducha zapomnialam pochwalic Nisie
Angel
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
Angel - z taką wyprawką sama chętnie bym została przedszkolakiem
![]() Eve - pewnie, że specjalnie
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#443 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
Człowiek chce być miły,a tu na za nim z siekierą latają
![]() Eveeee tak głośno krzyknęłaś, że az mi dziecko obudziłaś ![]() A tu kawa niedopita...
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Mell
![]() ![]() opanuj sie....![]() pojechalas... ![]() . ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
tralalalalala.... ![]() wiem, ze chcialas zebym przytyla.... przejrzalam Cie ![]() |
|
|
|
|
#446 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve, a wiesz....
tak sobie pomyslałam, ze nie całuję Cię publicznie ![]() i chciałam nadrobic.
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Mell
rozumiem... ale jeszcze kilku rzeczy nie robisz publicznie... i co teraz ??? |
|
|
|
#448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zebys była ukontentowana
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
ukontentowana...
coz za wysublimowane slownictwo ledwo wypowiedzialam w takim razie czekam... ![]() |
|
|
|
#450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tutaj są przedszkola prywatne między innymi do którego dziecko można oddać od 3 miesiąca życia, mają swoje grupy wiekowe, a w wieku 3 lat można zapisać na kilka godzin dziennie na zajęcia bezpłatne przed przed szkolne ja mam tylko dwa rozwiązania zostać w domu po wieki..., bo w przyszłym roku tez by się nic nie zmieniło,albo wrócić do pracy na polskie tzw. pół etatu a Jaśka dać do przedszkola; czekałam tylko żeby był w miarę samodzielny typu chodzenie.. zobaczymy jak sie wszystko poukłada, czy młody będzie zadowolony, uważam, że nie jestem w stanie bawić się z dzieckiem non stop w domu i kilka godzin dziennie Jaśkowi powinno sprawiać frajdę bawiąc się z innymi dzieciakami, a przy okazji ucząc się pomału pewnej dyscypliny, dobrych zachowań. a z drugiej strony nie wyobrażam sobie oddać dziecko na cały dzień pod opiekę innych nawet jeśli to byłaby babcia dziadek, nie rozumiem kobiet, której zostawiają dzieci w Pl i wyjeżdżają zagranicę na kilka lat, dla mnie to porażka, a nie matka Mell u nas nawet pogoda fajna, chociaż rano było zimno, ale słoneczko świeci cały czas i jest dość przyjemnie co dzisiaj porabiacie? Katrin podziwiam słownictwo Marcelka, Jjaśkowi zdecydowanie i wyraźnie wychodzi" nie chciem, nie chciem" chłopak wie czego chce, charakterek to już ma Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej ludzie którzy prowadzą to przedszkole są bardzo sympatyczni, od razu obdarzyłam ich zaufaniem i mam nadzieję, że się nie mylę, owszem widzę pewną wadę, ale to akurat nie ma aż tak wielkiego wpływu na dzieci Ursull Dobrze, że z Milą już lepiej, portrecik bardzo ciekawy, a macie wspólny taki małżeński do zawieszenia nad łożem ![]() Nie mogę uwierzyć że tż miał znów pecha, co się stało, ?byłam przekonana, że zda bez problemu, myślałam, że w pl jest trudno zdać, a Ty masz prawko? jak nie to nie chcesz zrobić? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.

nieeee 
Modlę się żeby mnie coś takiego nie dopadło...U mnie spokojnie, nadal mdłości i zgaga, leci powolutku już 9 tydzień
A jak Milusia dziś się czuje? Mam nadzieję, że lepiej... 

ja tu dietuje !!!

opanuj sie....