![]() |
#421 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: metamorfoza do nowego roku 2011
Cytat:
![]() takie coś ma nie pomóc? ![]() ![]() schudnąć nie powinnaś, może nawet nieco przybyć ![]() Bo chodzi o to, żeby organizm się dowiedział, że jedzenia nie zabraknie. Jak już przyspieszy to zanim się zorientuje że trochę mu zabierasz zdąży trochę zapasów spalić. ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() poza tym nie chce do konca zycia jesc 1500kcal ![]() ok,wiec za tydzien w czw wejde na wage i sprawdze co słychac ![]() o 21 czeka mnie jeszcze twaróg z cynamonem,niecałe 100g z cynamonem. Moze wskoczyc jeszcze na twister na 15min,jak myslisz Amelio? Btw,piękne imie ![]()
![]() |
![]() |
#423 |
Przyczajenie
|
He mogę dołączyć ??
![]() ![]() Nie wiem tylko jak powstrzymać się od nie jedzenia słodyczy bo w sumie to bym najbardziej chciała zmienić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Przyczajenie
|
Hej, hej! Zapisz się do wątku 100 dni bez słodyczy, dla mnie to dobra motywacja, chociaż to dopiero 3ci dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Przyczajenie
|
oo dziękuję bardzo ;p zapisze się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak chcesz możesz wskoczyć, ale to chyba jest aerobowe, nie? ![]() ![]() Amelia to tylko pseudo ![]() ![]() ![]() nie tylko Tobie ![]() generalnie jestem przeciwniczką takich rzeczy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Spoko,przejdzie mi. Jeden w tył,dwa w przód ![]() Twister działa na boczki,talia sie bardziej zarysowywuje ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lepiej częściej, a mniej ![]() Jeśli aż tak się boisz to może zrób przez tydzień 1800. Twaróg nic nie zaszkodzi, na noc to bardzo dobre rozwiązanie. A czy do końca życia to zależy. Im lepszą sylwetkę chcesz utrzymać tym więcej wyrzeczeń Cię czeka. Nie panikuj kochana ![]() ![]() Pamiętaj tylko: dużo białka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozkręcić metabolizm możesz tylko poprzez cwiczenia czy także sposób odżywiania. tak wlasciwie to nie było mnie od czwartku. Nocowałam u koleżanki, dziś weszłam i moja motywacja poszła ostro w górę. Jak poczytałam jak pieknie cwiczycie tez postanowiłam ![]() Ogolnie to trochę grzeszków było j np. paczka chrupek - prażynek i popcorn, ale naszczęście nie tknełam słodkiego juz od jakis 6 dni ![]() Biorę się za ćwiczonka, by walczyc z tym tłuszczem !!! ![]() Edytowane przez ewcia392 Czas edycji: 2010-08-27 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() już mi troche lepiej ![]() kurcze chyba się starzeje :PPP bo jak mi kompletnie nic nie wychodzi z tego co zaplanowałam i to tego dochodzi masa innych problemów i ciagle cos ktos ode mnie chce to zaczynam sie zamulać, oczytwiście robie wszystko to co mam zrobic nawet kosztem mojego wolnego czasu choc teraz bedzie z nim marnie ![]() ehhh.. szkoda gadac... miała cały dzien sie uczyc a nie miałam chwili siaść do książek :/ bo a to z mamuśka rano na badania, potem troche dom ogarnac i sniadanko dzieciom zrobic ![]() ![]() zaraz brat pokazuje mi zdjecia (tzn ksiazke ze zdjeciami) z sesji ślubnej bo 10 kwietnia pobrał sie.... to przypomniało mi sie że miały byc moje zareczyny.... ale narazie nici z nich ![]() pozniej ta kolacja i Wasz skwirczacy tluszcz ![]() ale jak pisałam juz jest lepiej ![]() piesek nakarmiony.... chociaż na niego tez nerwa złapałam... bo chodze do niego dwa razy najpierw daje mu jesc, i za jakis czas ide zabrac mu pusta miske (bo ona jest metalowa i sie łajza nauczyła nia bawic jak piłka wiec starsznie nia chałasuje) i zawsze jest tak ze domaga sie on pieszczot i lize mi rece na znak ze dziekuje za jedzenie (tak to sobie tłumacze :PP) a dzis ide drugi raz i co .. łajzie nawet sie nosa z budy nie chciało wystawic przez ta pogode :PP powiedziałam mu ze jak taki jest to jutro do niego nie przyjde ![]() ![]() ![]() wiem glupia jestem :PP zeby na psa sie denerwowac za takie rzeczy ![]() ![]() ![]() no i teraz juz jest wieczór i mi sie nie chce juz kompletnie nic ... nawet tlułka szczotkować, chociaż wczoraj było mi boooosssko ![]()
![]() |
![]() |
#431 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Rozeznanie
|
To do Kahve oczywiście:
![]() Wiem, że jedząc przez dłuższy czas 1500 kcal, 2000 wydaje się przerażające. Ale całe życie nie można być na redukcji. W końcu tak sobie spowolnisz przemianę materii, że będziesz tyć jak to się mówi od szklanki wody. Taki reset nie trwa długo, więc nie złapiesz 15 kilo nadwagi, a potem będzie dużo łatwiej ![]() Nie chcę żebyś miała później do mnie żal, że kazałam Ci tyle jeść i tylko przytyłaś. Dlatego jak wyżej napisałam możemy ograniczyć kalorie do 1800. Musisz się przekonać, że jedzenie to nic złego. Też miałam pomysły z głodówkami, jeszcze dziś pamiętam jak wyrzucałam jedzenie jak nikt nie patrzył ![]() Może niepotrzebnie Cię nastraszyłam, że możesz przytyć, ale chcę żebyś wiedziała że jet taka możliwość. Opisywałam wcześniej swoją masę. Wiesz, że wtedy jeden z kilku moich posiłków to była góra makaronu z twarogiem i dżemem? Tony węgli i cukrów, a nie odbiło się to na mojej sylwetce. A ćwiczyłam tylko siłowe. To jak? Damy radę? ![]() ![]() Trening będzie bez zmian, dieta 1800 przez pierwszy tydzień, potem zobaczymy co dalej. To powinno zminimalizować ryzyko złapania tłuszczu prawie do zera, zwłaszcza przy tak wymagających ćwiczeniach. Węglowodany dasz tylko do okołotreningowych tak jak dzisiaj ryż ![]() ![]() Zmierz sie jeszcze, żeby porównać potem wymiary ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez Amelia_bm Czas edycji: 2010-08-27 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Rozeznanie
|
Amelio ja mam dni albo totalnie na obrotach albo leze do góry kołami :PP
dobra mam wyczesany tyłek że ho ho ![]() ![]() a tak sie wczoraj ze mnie nabijał jak mu opowiadałam co mam zamiar zrobic i sie smiał zebym sobie mózg wyczesała bo sie naczytam na fomum jakis rzeczy i zaraz chce wszystkiego spróbować a dzius jak przez tel skwirczał ze go łopatka boli po pracy to ja sie śmiałam z niego ze go nie bede masowac ani czesać :PP dobra dziewczyny pytanie za sto punktów bo ja juz sama nie wiem.... wpadłam na pomysł żeby dokumentować moje postepy w odchudzaniu, że wrazie dołków miec sie czym motywować, wziełam wiec tel i robiłam sobie zdjecia brzuszka, tali, pupy i ud chodzi głównie o to że bym widziała czy mi z brzucha spada i celulitu sie pozbywam itd i w ogole jak tam to mojke ciałko wyglada i ku mojemu zaskoczeniu (wielkiemu zaskoczeniu) na tych zdjeciach wyszło że wcale ja tak duzo celi\ulitu nie mam... troche tam z tyłu na udkach pod pupą poleciałam do lustra i to samo widac co na zdjeciach a pamietam jakies dwa czy trzy miesiace temu bylo tragicznie od tamtej pory nie ogladałam swopjego ciała w lustrze no i pytanie czy to mozliwe ze mimo to ze od tamtego czasu ubylo mi ok 3-4kg i praktycznie minimalnie cm, oraz ze nadal mam grube udka to prawie nie mam celulitu???? bo ja sie juz zmieszałam, coprawdy ćwiczyłam areobik prawie codziennie (z małymi przerwami kilkudniowymi) i wcierałam najtańsze balsami wyszczulajace i to tez niecodziennie.. bo ja juz zgłupiałam... bo od jakiegoś czasu faktycznie zauważyłam że mi sie tak juz nie trzesa bardzo uda jak galareta i nawet troche miesni wyczuwałam (tzn nabrały trochę jędrności) ale to naprawde mozliwe??? ja naprawde zglupiałam a pamietam dobrze ze miałam spore grudki a teraz praktycznie nic nie ma:d ale naprawde w cm mi malo co ubylo... moze ze 1-2 cm bede wdzieczna za odp bo ja juz nie wiem czy mam sie cieszyc czy płakać czy palnąć siebie w łeb ze glupoty pisze :PP
![]() |
#434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
witam
![]() ale postów od wczoraj napłodziłyście.. ![]() ja sie trzymam... dzis mierzyłam ciuszki z przed 1-2 lat i... sa coraz bardziej normalne ![]() ale marze,,zeby byly za luzne ![]() dobra,mykam spac, pa ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
ehh dziewczyny, muszę się wyżalić
![]() ![]() ![]() ![]() Mam wrażenie że zaczynam popadać w paranoję i coraz bardziej ograniczam jedzenie, żeby przyspieszyć chudnięcie. Co z tego, że wiem co powinnam zrobić, jak nie potrafię tego zastosować w rzeczywistości ![]() Jedyne co mnie pociesza to to, że zjadłam dzisiaj 132g białka, spadło mi w talii 3cm i 1500 kcal to dla mnie za mało na dłuższą metę. Nienawidzę odchudzania. Moje dzisiejsze postanowienie - sobota będzie dniem na ładowanie baterii i rozpęd na kolejne 6 dni redukcji (oczywiście bez słodyczy)
Edytowane przez Amelia_bm Czas edycji: 2010-08-27 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no nie no nie kryzysować tu Kochana podporo tego forum ![]() wiesz co jest najfajniejsze w małych kryzysach... ze człowiek po nich rusza z lepsza motywacja... bo co nas nie zabije to nas wzmocni ![]() dla mnie tak szczerze to w wiekszości o tym co piszesz z Kahve19 to czarna magia :PPP wiec nie wiem co Ci napisać co by kopnąć w tyłek byś sie nie smutała ![]() a jak bedziesz sie smutała to bedzie ![]() ![]() ![]() tym bardzie zobacz juz tyle kobieto osiągnełaś i idzie Ci po prtostu świetnie ładuj dzisiaj akumulatorki i od niedzieli ruszaj dalej w bój o nową Ty ![]() ---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() bo o szczupłych z celulitem słyszałam ale o osobach z nadwaga bez celulitu nie :PP mysle ze moja tarczyca nie ma nic z tym wspolnego bo jak narazie powoduje mi ona tycie i przestoje wagi, a hormonów jescze nie brałam chociaż czeka mnie to w niedługim bliżej nieokreślonym czasie ;/ a po leczeniu radiojodem mam mnóstwo innych dolegliwości ![]() ![]() ![]() a wracajac do Ciebie to zjadłabym taka galaretkę ![]() ![]() nie wiem czy oglądałaś ostatnio kabarety na polsacie było cos niedawno, i tam był skecz o zielonej herbacie ![]() "ale sie nie denerwować, wziąć zielona herbata włożyć woreczek do buzi , trzymać sznureczek iii naciągać... iii naciągać """ rozbraja mnie to wiec nie kryzysować, nie denerwować tylko naciągać :PP słodkich snów życze i naciągać :PP
![]() |
![]() |
#438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja wczoraj przepadłam bez wieści, ale robiłam brzuszki, a potem biegałam. Czułam się cudownie, po prostu bajecznie, energia mnie rozpierała, z każdym nastepnym biegiem jst lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Czasem trzeba podpalić cały świat, by w kimś zabłysnął płomień... Edytowane przez honeyasik86 Czas edycji: 2010-08-28 o 05:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Włąsnie niedawno sobie uświadomiłam,że nie moge całe życie być na diecie, ze kiedys to sie musi skończyć,że 1500 to jest dla mnie za mało. Wiesz,nie chodzi o to ze sie boje tych 2000 kcal dziennie. Przez ostatni tydzien jadałam nawet wiecej przy tym pożal sie Boże resecie i nie przytyłam. Sama nie wiem o co chodzi, Chzyba o to,że wszystko musi być tak w zegarku,tak perfekcyjnie,tyle a tyle białka,odpowiednie przed i po treningowe bla bla bla. Nie wiem czy to dobrze na mnie wpływnie. Tez cierpiałam/cierpię (?) na kompulsywne objadanie sie,wiem co to znaczy. Chodzisz do psychologa? Ja chodze. I wlasnie pani psycholog kazała mi łamać moje schematy dnia,tj cwiczen por posiłków,itd. Bo to tylko pogłębia ED. A ja co chce robic? Chce sie jeszcze bardziej w to wkręcic,i to mnie martwi bo nie wiem co robic. Nie wiem czy redukcja jest mi faktycznie potrzebna. Mam niestety zaburzony obraz samej siebie. Nie boje sie cwiczen,wrecz przeciwnie bardzo je lubie i cieszą mnie. Nie boje sie potu i wysiłku. Boje sie tego,ze przestane byc normalna,ze jedzenie bedzie dla mnie tylko weglem,tluszczem i bialkiem. Albo ze w koncu sie zlamie i kompulsy powrócą. Chyba ta głupia pogoda tak na mnie wpływa i podsuwa pytania typu dlaczego inni moga jesc co chca i sie tym nie przejmowac,a inni musza sie bic ciagle z myslami co zjesc i ile zeby nie przesadzic. Wiesz, marze o tym, zeby zapomniec o tym całym bagnie. Tak,bagnie,bo to cały czas siedzi w głowie,jedzenie,pory,cwic zenia. To nie jest normalne. Albo ja tego normalnie nie potrafie traktowac? Marzy mi sie normalne jedzenie,jak jedza 20 latki,nie myslac o tym,ze juz ta i ta godzina to powinnam cos zjesc,tylko jak sie jest glodnym to cos zjesc. Albo jak sie zje 5kawalkow ciasta bo mama zrobila i pysznie wyszlo to juz nie dopychac kubłem lodów i kanapką na wieczor bo przeciez spieprzylam dzien, a od jutra... Marzy mi sie normalnosc. W jedzeniu,we wszystkim. Przepraszam,za smęcenie,to przez ten deszcz ![]()
![]() |
![]() |
#440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Amelia_bm;21676002]
![]() ![]() ![]() tak, biegam srednio 5 razy w tygodniu. Przygotowuje sie do maratonu warszawskiego, 26. wrzesnia. to bylby moj debiut, na razie mam za soba "tylko" 21 km, ale nawet udalo mi sie stanac na podium w mojej kategorii wiekowej ![]() Chodz nie widze jakis rewelacyjnych skutkow... Dlatego postanowilam dolaczyc i do was. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Siedze juz w ed 4 lata. 4lata mojego zycia.zmarnowane. jedzenie,cwiczenie,anorek sja,objadanie sie. teraz co będzie? kiedy bedzie normalnosc ja sie pytam. normalne zycie 20latki. spontaniczne,ciekawe,nie z zegarkiem w ręku. ![]()
![]() |
![]() |
#443 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny głowa do góry. DAMY RADĘ !!!
Zrzucimy tłuszczyk raz, a dobrze. Zastanawianie się co by było gdyby nic nie zmieni, tylko obniży naszą pewność siebie. Spójrzcie na inne swoje zalety !!! ![]() Dziś owisanka z bananem, pestkami dyni, łyżeczką dżemu i cynamonem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
Carolas, to wytrwała jesteś, ja się nigdy nie mogłam zmusić do biegania, nudziło mnie zawsze strasznie, w przeciwieństwie do pływalni na szczęście, która sprawia mi przyjemność, tylko kasa niestety...
![]() na mnie jakoś sycąco działa ta zielona herbata, przechodzi mi po niej ochota na jedzenie. Zrobiłam sobie dzis pyszny omlet, niewiem czy taki sam jak Amelia(?), ale tak: rozbiłam jajko, dodałam troszke wody, proszku do pieczenia, słodziku i cynamonu. Jabłko pokroiłam na bardzo drobne paseczki/kosteczki i wrzuciłam do jajka, usmażyłam na parafinie i mam takie zapiekane jabłko cynamonowe. Pychotka. A przy odrobinie wyobraźni prawie jak szarlotka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
Amelio,spojrzysz na jadłospis,chyba w miare ładny, co ?
I:grahamka podłużna cienko z maslem,150g twarożek piątnicy(11g białka/100g),7plasterków wędliny z indyka,jajco na twardo,plastry pomidora,susz warzywny,szczypiorek,kawa ,multuwitamina do picia 655 kcal SIŁOWY II: 2łyżki ryżu brązowego,pierś z kury,10pomidorków cherry,kawa 310 kcal (foto poniezej) III: 2jajka,puszka tunczyka wsw,cebula,troche ketchupu- wybełtane na teflonie 400 kcal IV:serek wiejskim,pomidor,susz warzywny,szczypiorek 225 kcal V: pstrąg wędzony 65g,pomidorki cherry 100kcal V:100g chudego twarogu z cynamonem 110kcal ok 1800 kcal
![]() |
#446 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#447 |
Rozeznanie
|
Dzięki diewczyny za wsparcie
![]() Justyna - świetny ten tekst, obiecuję że będę naciągać ![]() honey - ja to podziwiam jak Ty się trzymasz, ciągle masz tyle energii trzymając dietę i ćwicząc i nigdy się nie łamiesz carolas - trzymam kciuki za maraton, daj znać potem jak poszło ![]() ![]() no i Kahve ![]() zacznę trochę od końca - dzisiejsza micha super ![]() Ja nie chodzę do psychologa, czasem płaczę sobie w poduszkę. Mi taki rygor pomaga, po tylu latach zmagania się z wieloma zaburzeniami i obsesjami na punkcie jedzenia stało się to moim sposobem na życie. Spróbuj nie myśleć o tym, daj sobie trochę luzu. Skoro nie boisz się jedzenia więcej kalorii to nie odmawiaj sobie drobnych przyjemnoci. Jesteś z siebie zadowolona, więc nie ma sensu się katować. Myślałam że poprostu boisz się wyjścia z diety i że kilogramy wrócą. Spróbuj zachować tylko podstawowe zasady żywienia, ale nie aż tak kategorycznie. Pozwól sobie czasem na pizze ze znajomymi czy lody z koleżanką, byle nie wiadrami ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- I tak muszisz zacząć jeść noramlnie, ale rozsądnie ![]() Idę robić owsiankę ![]()
![]() |
![]() |
#448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bo zaszkodzic to chyba ten sam twaróg nie zaszkodzi,prawda. Moze spróbuje przez tydzien z tym twarogiem na noc,sama nie wiem. Bardziej obawiałam sie zmiany pór posiłków,bo jadłam o konkretych godzinach przez kilka lat,i obawiam sie ze to zle na mnie wpłynie,nie wiem ze przytyje przez to czy cos. Z tego co piszesz,Twoje zycie tez chyba nie jest do konca normalne,prawda?Mowie o tym rygorze,trzymaniu sie w ryzach. Czy z tego naprawde nie da sie wyjsc ![]() No własnie ja tez boje sie , ze nie bede umiala znalezc tego zlotego srodka,tego umiaru. Ze bede jadła i jadła. Chciałabym nigdy nie zaczac sie odchudzac .. Byc sobie nawet przy kosci jaka byłam,ale szczesliwa i normalna ![]()
![]() |
![]() |
#449 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A moje życie? Nie trzymam rygoru cały czas, właśnie dlatego mam teraz tyle do zrzucenia. Jeszcze niedawno jadłam wszystko co chciałam, normalnie chodziłam na piwo i się niczym nie przejmowałam, do czasu aż nie okazało się że spodnie są ciasne i brzuch mi sterczy. Mam taką figurę, że tyłek jest gruby, a brzuch płaski i kiedy okazało się że i brzuch jest za duży zapaliła się czerwona lampka. Poprostu okresy mega obżarstwa przeplatam odchudzaniem, bo nie potrafię jeść cały czas normalnie. Ale dla mnie to już codzienność. Muszę mieć jakiś cel, dlatego chcę potem zrobić dietę na masę, potem znowu redukcję i jak będę zadowolona to utrzymanie. Boję się "normalnego jedzenia" bo wiem do czego to prędzej czy później doprowadzi. Ale bycie na diecie bardzo mnie pochłania ![]() Zawsze brakowało mi wytrwałości bo doprowadzałam się do takiego stanu (psychicznie), że nie dawałam rady dłużej tego ciągnąć i rzucałam to z płaczem. Dzięki Wam i dzięki temu że wszystko tu opisuję jest mi lżej i dostrzegam kiedy moje zachowanie zaczyna być absurdalne. Poradzimy sobie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
czescc dziewczynkii!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hm a jakie plany na dzis? bieganie, jesli pogoda pozwoli. w przeciwnym razie domowe tbc;D rozgrzewka 15 min podskoki itp a potem cwiczenia z hantelkami + pupcia i nogi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.