![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame część VII
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zadomowienie
|
Pani z infolinii Oriflame tak mi wyjaśniła e-płatności: e-płatności-przelewy w niedzielę nie działają, e-płatności-karty kredytowe działają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz tak sobie myślę, że to ja w sumie tej pani z infolinii powiedziałam, że przelewy nie działają w weekend, a karta działa, i ta pani przytaknęła, może sama nie wiedziała, i powiedziała, że tak jest, żeby się mnie pozbyć. A to fakt, że tu na forum dziewczyny wiedzą więcej, niż na tej infolinii. Z drugiej strony nadal nie mogę tego pojąć jak ta e-płatność może nie działac w weekend, bo bank jest zamknięty, ale przecież bank w dni powszednie jest otwarty do 18, to co o 18,15 już nie zapłacę przez e-płatność, przeciez to bez sensu. Przeciez tej mojej e-płatności nie potwierdza jakas panienka za biurkiem ![]() ![]() Edytowane przez just75 Czas edycji: 2010-09-13 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dalej wytłumaczę e-płatności. To nie jest tak jak zwykły przelew. Kiedy wysyłasz przelew realizowany przez e-płatności, to tak naprawdę przelew zaksięgowany zostanie na koncie odbiorcy tak samo jak zwykły przelew. Jednakże firma świadcząca usługi e-płatności zaraz po wysłaniu przelewu daje "znać" odbiorcy, że taki przelew został wykonany i dlatego odbiorca, tu akurat ori "odhacza" że faktura jest zapłacona i realizują zamówienie, a pieniążki wpłyną na ich konto tak samo jak zwykły przelew. Odnosząc się do tego powyżej, jesli system jest off-line to firma świadcząca usługi e-płatności nie otrzymuje informacji o przelewie i nie może przekazać ori że zapłaciłaś ![]()
![]() |
#426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
Li O to bardzo dobrze wytłumaczyła
![]() Ja jeszcze dodam coś o e-płatności kartą kredytową bo ja tak własnie realizuje e-przelewy. Nie mam konta internetowego, tylko kartę do bankomatu. Klikam że e-płatność kartą kredytową, dalej wpisuje taki numer który jest na mojej karcie i pieniązki się ściągają z mojej karty ![]()
Każdy błysk w jego błękitnych oczach wywoływał u niej gęsią skórkę. Jego spojrzenie hipnotyzowało, a ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca... ____ Piotruś! <3 ____ |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#429 |
Zadomowienie
|
Nie dajawała mi spokoju ta nieszczęsna e-płatność
![]() ![]() A odrzuciło mi moje zamówienia, bo może były ogólnie jakieś problemy w łączach bankowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
A tak mówiłyśmy od początku... Że przelew nie działa w weekend i wychodzi dopiero w dzień powszedni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jak się sprawuje baza pod makijaż Giordani.. Warto?
#432 |
Zakorzenienie
|
Mam trochę dziwne pytanie
![]() Czy któraś z Was wstawiała fotki swojego zbioru kosmetycznego (gdzie jest dużo kosmetyków Ori) na MM lub kosmetyczkę? Bo tak mnie naszło, że chciałabym obejrzeć, a przeszukiwanie wątków mało skuteczne jest (bo to przecież zdjęcia). |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Posiadam ją od ponad roku. Szczerze mówiąc latem jej nie używałam, bo przy temp. powyżej 25 stopni makijaż mi po prostu spływał jak po maśle. Z tym że ja mam cerę raczej tłustą, więc nie wiem jak przy innych typach cery. Natomiast jesień, zima i wiosna przy niższych temperaturach i niepalącym słońcu ta baza sprawdza się u mnie rewelacyjnie. Po 1 nawilża cerę. Mimo że mam tłustą cerę, to jest ona odwodniona i mam problem ze skórkami łuszczącymi się w miejscu gdzie były jakieś niedoskonałości. Kiedy używam tej bazy, to cera wydaje się zdrowsza i skórki tak się nie łuszczą, jak przy zastosowaniu samego podkładu. Po 2 łatwiej mi nałożyć na nią podkład. Mniej go wtedy muszę użyć, bo nie wchłania się tak szybko, no i nie robią się smugi. Po 3 przy nakładaniu cieni, eyelinerów, itp. łatwiej jest mi malować kosmetykiem, bo skóra jest taka jakby bardziej sprężysta i kosmetyk łatwo się suwa po niej. Zwłaszcza jeśli chodzi o cienie do powiek, to zawsze mam problem żeby nie tworzyły takiej siateczki, a nałożone na tą bazę są gładkie. Po 4 i dla mnie najważniejsze: łatwiej jest mi z niej zetrzeć i poprawić coś, jak się np. ciapnę tuszem czy eyelinerem, co często mi się niestety zdarza kiedy się akurat spieszę ![]() Niestety nie mam porównania z innymi bazami, bo to jest moja pierwsza...
![]() |
#434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja do oczu mam inna bazę... myślałam o tej właśnie na zimę...
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam 2 prośby: 1. Czy mogłybyście polecić mi krem pod oczy? Mam 24 lata, często opuchnięte rano, pierwsze zmarszczki mi się robią. Do tego noszę szkła kontaktowe. Jakoś zawsze używałam żeli Glos leku, ale na chłodne dni przyda się coś bardziej treściwego. 2. Odżywkę i szampon do włosów z serii Nature- włosy mam za łopatki, naturalne, puszące się, suche (za to skóra głowy bardzo szybko się przetłuszcza) i niestety rozdwajające się ![]() Edytowane przez akisia Czas edycji: 2010-09-13 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dotleniająco-nawilżający krem pod oczy Optimals Oxygen Boost Jest odpowiedni w każdym wieku, do każdego rodzaju skóry. Szybko się wchłania, konsystencja bardzo lekka. Ogólnie polecam. Można spróbować jeszcze Aqua pod oczy, ale z tego co mówi producent jest przeznaczony dla osób powyżej 30 roku życia. Nie próbowałam, ale znajome polecają. 2.Żadna odżywka nie sprawi, że włosy się zregenerują. Można je jedynie nawilżyć, ale nie odbudować. Dla zniszczonych włosów polecam specjalistyczne artykuły fryzjerskie, a w szczególności maseczki. Co do Oriflame odżywki i szampony z serii Nature są okropne. Ich lepszą alternatywą jest seria HairX chociaż szału nie robi. Zniszczone końcówki to odrębna kwestia. Końcówki, które się rozdwajają ścinamy i to jest dla naszych włosów najlepsze lekarstwo ( przestaniesz je szarpać i wyrywać przy czesaniu). Oriflame proponuje serum dla zniszczonych końcówek (też seria HairX), ale nie ma się co łudzić, cudów nie czyni. Edytowane przez Justyna.kociaczek Czas edycji: 2010-09-14 o 07:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Wiecie coś na temat tych zdrapek z ulotki?
https://poland.secure.oriflame.co m/p...ulotka_pos.pdf Rozumiem że daje się je klientkom, ale co mogą wygrać? Na jakich zasadach to działa?
#438 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o krem pod oczy, to ja zawsze i każdemu polecam krem do kompleksowej pielęgnacji okolic oczu Seeing is Beliving, ale lepiej najpierw sprawdzić próbkę, bo zdania na jego temat są skrajnie podzielone... ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Justyna.kociaczek, Li O dziękuję Wam za odpowiedzi
![]() Seeing is believing już miałam, dawno temu, chciałam coś treściwszego. A co do włosów- podcinam końcówki i one nie są rozdwojone- tylko tak dziwnie, wierzchnia warstwa włosów na długości, tak mniej więcej do połowy jest porozdwajana. Ścięcie tego chyba nie ma sensu, w zeszłym roku miałam podobną długość jak teraz, ścięłam dość mocno i znowu się robi to samo, heh. Moje włosy nie są jakoś bardzo zniszczone, tylko przez puszenie się takie sprawiają wrażenie ![]() ![]() Edytowane przez akisia Czas edycji: 2010-09-14 o 09:04 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta!!
Mam do was pytanie.Czy nowa woda "Sun" pachnie tak samo jak ta stara? |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Może rozczesujesz kłaczki jeszcze mokre? To dla nich największe świństwo jakie można im wyrządzić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Justyna.kociaczek;2 2053356]
Może rozczesujesz kłaczki jeszcze mokre? To dla nich największe świństwo jakie można im wyrządzić ![]() ![]() a to takie wazne? nie wiedzialam... zawsze czesze na mokro i pewnie dlatego mam takie siano... DZIEKI za info! ![]()
#443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na szczęście serum HairX pomaga, więc nie ma co robić tragedii ![]()
![]() |
#444 | ||
Rozeznanie
|
[QUOTE=theMonique;22053850]
Cytat:
Natomiast technika czesania długich włosów jest taka, że zaczynamy od kocówek, stopniowo przesuwając szczotkę coraz wyżej aż do nasady włosów. Dzięki temu nie zrobią się nam kołtuny, a już powstałe będzie łatwiej wyczesać. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. mam krem pod oczy Seeing is believing. Używam go mimo tego,że wyczytałam gdzieś,że powinno się stosować kremy pod oczy dopiero po 25 roku życia. Mam troszkę mniej,ale już widzę u siebie sińce i cienie pod oczami. Jeśli używam go regularnie,to jest super,naprawdę widzę poprawę. Lecz kiedy o nim czasem zapomnę,wszystko wraca. Mam do Was pytanie w związku z tym kremem. Czy mam wklepywać go też w powieki,czy tylko pod oczy?
![]()
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Wtajemniczenie
|
Nie robię nic specjalnego. Włosy myję regularnie co drugi dzień, letnią wodą używając szamponów HairX (głównie dodający objętości i przeciwstarzeniowy, ale czasem przeciwłupieżowy i na zimę - każdą butelkę kupuję inną). Najpierw nakładam troszkę szamponu aby zmyć je tak z grubsza, a potem nakładam normalną porcję i delikatnie wmasowuję do wytworzenia piany. Spłukuję i nakładam odżywkę rozmieszaną z wodą, choć coś mi te HairX ostatnio nie podchodzą... Po ok 1-2 minutach odżywkę spłukuję dość długo, aby mieć pewność, że są dobrze wypłukane. Chwilkę czekam aż woda spłynie z włosów i zawijam je w miękki ręcznik, w którym siedzę ok pół godziny. Potem zdejmuję ręcznik i rozczesuję włosy grzebieniem z szerokim rozstawem nieostrych zębów zaczynając od końcówek i przeczesując coraz wyżej. Jeśli używam serum to właśnie teraz je nakładam. Dwie porcje rozsmarowuję w dłoniach i między palcami i delikatnie miziam końcówki włosów, a potem przeczesuję jeszcze raz grzebieniem. Po ok godzinie suszę włosy suszarką z jonizacją powietrza (od TŻ dostałam taką przeznaczoną do salonów fryzjerskich, ale tańsze modele też są dobre). Przeważnie nie włączam w ogóle nagrzewania, a jeśli już to ustawiam najniższa temperaturę i tylko wtedy kiedy się spieszę do wyjścia i nie mam czasu czekać tej godziny do podeschnięcia włosów (na szczęście zdarza się to bardzo rzadko). Do prostowania używam wyłącznie tej suszarki i drewnianej szczotki do włosów. Przeczesuję szczotką włosy lekko zbliżając nawiew zimnego powietrza.
Niestety włosy farbuję, a nie ma farb które nie niszczyłyby włosów. Farbuję nie częściej niż raz na kwartał. Farba się spłukuje, zatem nie mam problemu z odrostami i nie muszę zbyt często tych włosów męczyć. Jednak po farbowaniu przez co najmniej 2 tygodnie po każdym myciu używam keratyny w sprayu, którą rozpylam na włosy przez suszeniem. Ponadto jeśli związuję włosy, to miękkimi, bardzo rozciągliwymi i szerokimi gumkami, ale najczęściej zaczesuję włosy z boków twarzy do tyłu i spinam je małą spinką TEGO typu. EDIT: Zapomniałam dodać, że na co dzień nie używam żadnych lakierów i pianek. Wyjątki robię wyłącznie kiedy robię fryzurę na wesele lub inną tego typu imprezę.
Jesteś tu pierwszy raz? Zanim o cokolwiek zapytasz przeczytaj pierwszy post lub skorzystaj z wyszukiwarki ![]() Edytowane przez Li O Czas edycji: 2010-09-14 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Dla dziewczyn które jeszcze nie zamawiały...
dużo nowych rzeczy przed weryfikacją dzisiaj dołożyli z rana jeszcze tego nie było... ![]()
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.