|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz to w domu powinien siedziec z Toba, bo wszystko moze sie zdarzyc. Mnie od rana ojciec wpienia, ciagle przeklina, wrzeszczy i w ogole masakra mala mnie kopie, moze slyszy ale sie zle czuje no i to gardlo
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
ja na wszystkich świętych nie ide - tzn na nabożeństwa na cmentarzu - bo raczej nie wystałabym - tylko popołudniu pojadę z TZ zapalić znicze, cmentarze mamy dość blisko wiec będzie ok
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
mela, to mala choinka?
My mamy mala 50cm na komode. Zazwyczaj zywe byly, ale teraz nie chcemy.. a jak byla sztuczna to okolo 2 metrów, ale mielismy inne ustawienie w pokoju mebli i nie na kazdej scianie byly a teraz mamy na kazdej meble i nie ma gdzie choinki postawic.
|
#424 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
) jesli w nocy mnie chwyci lub wieczorem to on sie przez korki nie przebije-normalnie debil
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy ktoras widziala ta lampeczke na zywo????
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20010833 |
|
|
|
#426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mojemu TZowi zamarzyła sie taka lampka nad łóżeczkiem
|
|
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zalamana, powiedzialam spokojnie do ojca zeby nie wchodzil mi w butach do pokoju to zrobil mi awanture ze nie sprzatam ze on ciagle wszystko robi a NIC NIE ROBI! i w dodatku dostalam po twarzy bede miec siniaka na bank Odechcialo mi sie isc do fryzjera. Poloze sie
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
![]() U nas dziś była już lepsza nocka Tomuś nakarmiony przed 1:00 wstał dopiero przed 5:00 i pozniej o 8:00 całą noc spał w swoim łóżeczku i jest juz spokojniutki tzn nie pręzy sie i nie płacze a to znaczy że nie ma kolek. Narazie jest ok zobaczymy jak bedzie w ciągu dnia bo wczoraj non stop musiałam bidulka nosić bo go bolało...zasypiał mi na piersi leząc sobie na brzuszku widocznie w takiej pozycji go brzusio nie bolał.Anecka hmm wiesz co to chyba instynkt mówi że kolka dzidziola dopadła...ja na poczatku zabardzo nie wiedziałam sama ale jak go nakarmiłam przebrałam a on dalej płakał do tego pręzył sie i podciągał i prostował nózki w bardzo nerwowym rytmie to juz wiedziałam ze kolka... A te podkłady na łózko to bardzo przydatne są. My mamy takie z firmy "Seni" i w szpitalu bez nich to bym musiała mieć non stop zmienianą pościel...nie wiem jak po normalnym porodzie ale po cesarce normalnie bezcenne a i w domku uzywamy bo czesto zanim przebrałam małego schyliłam sie na polke po pampersa to miał obsikane świerzo przebrane ciuszki i dlatego zawsze podkladamy mu pod pupe jak juz ma ją gołą ![]() Pozdrawiamy w razie pytań pytać chetnie odpowiem tylko że teraz mniej wchodze i zanim odpisze moze troszke potrwać
|
#430 |
|
Raczkowanie
|
Artystka... faceci co najmniej czasami nie myślą... niestety .. mój się wczoraj zapytał czy jakieś piwko na weekend może sobie zaplanować...
My mamy miejsce też tylko na małą komodową choinkę, chciałabym żywą w doniczce, ale też taką z 50 cm. Myszka a ta lampka to kinkiet , czy na końcu tego kabla jest wtyczka?
|
#431 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Malowanie naturalnym pedzlem czadowe ![]() Zaraz jedziemy do tesciow, ciekawe ile bedzie przekonywania, ze drugi wozek nam niepotrzebny ![]() A u nas zaczal sie 36 tydzien. |
||
|
|
|
#432 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie pozwolilabym sie tak traktowac.Nawet za cene tego, ze musialam oplacac pokoj i mieszkac u obcych.Ale mialam chociaz spokoj.
|
|
|
|
|
#434 | ||
|
Dragonfly
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Do taksowki pewnie bym doszla,bo zawsze znajduje sily kiedy trzeba,tylko ze on przy porodzie ma byc ze mna i ma mnie wspierac i najgorsze byloby dla mnie gdyby on nie zdarzyl-pewnie nigdy bym mu tego nie wybaczyla,ze przez jego glupote zostalam sama kiedy go najbardziej potrzebowalam "bo on uwaza ze ja w ten weekend jeszcze rodzic nie bede a jakby co to on bedzie gnal do mnie ile sil",a skad on to moze wiedziec-tylko mala wie kiedy zachce sie jej wyjsc
|
|
|
#435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostałas po twarzy??? od ojca??? ty? kobieta w ciąży?? brak mi słów Cytat:
chociaz dla mnie to bez roznicy bo w razie co TZ przerobi lampke na taka jaka potrzebujemy ale wydaje mi sie ze tam na koncu kabla bedzie wtyczka Cytat:
![]() pozatym tak jak dziewczyny pisza - ty sie ciagle denerwujesz przez to i napewno to odbija sie na dzidzi a jak sie urodzi to tym bardziej bedzie wyczuwala twoje zdenerwowanie
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2010-10-30 o 11:08 |
|||
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
Kretencja co do długości krwawienia po CC to ja we wtorek bede mieć 3 tygodnie po cesarce a jeszcze krwawie dosyć...myśle że to zależy od tego jakie sie miało okresy przed ciążą bo ja miałam dość obfite...no ale i tak u każdej osoby inaczej z tym krwawieniem. Ja zuzyłam jusz w samym szpitalu tych wielkich podpach poporodowych jakieś 3 paczki a miałam kupioną jedna bo myślałam ze zuzyje mniej...w domu poszly mi jeszcze 2 tych duzych a wczoraj skonczylam opakowanie juz normalnych podpasek z belii ale tych maxi na noc...także u mnie to tak wygląda. Ale życze Ci zeby u Ciebie było mniej i krócej. Ja mam taki urok widocznie
pozatym ja jestem po dość powaznym krwotoku ktory byl podczas cesarki takze moze tez to miało na to wplyw...Irsin Nie jesteś sama!! U mnie podobnie...czuje sie troszke samotnie bo ja non stop robie przy dziecku a męża nie ma calymi dniami pozatym małe zgrzyty są bo właśnie mam pretensje do niego o to że za mało uczuc okazuje...ale myśle że to sie ustabilizuje...myśle że to też troszke wina naszych hormonków ktore musza wrócic do normy... Także buziak dla Ciebie i głowa do gory wszystko bedzie dobrze
|
#437 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Ja znowu nie nadążam za wami bo nawet nie mam kiedy do komputera zasiasc... Wiecznie gdzies jezdzimy,zakupy itd... A jutro juz w południe jedziemy spowrotem do Niemiec wiec dzisiaj latanie na maxa za wszystkim. Nie mam w ogóle na nic siły, czuje sie jak wieloryb normalnie... |
|
|
|
#438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Cytat:
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-10-30 o 11:13 |
|
|
|
|
#439 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale za to budzę się za każdym razem jak ruszam nogą Cytat:
Anecka przytulam Cię mocno i mam nadzieję ze wymyślicie coś z TŻem żeby wynieść się stamtąd jak najszybciej
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, ubawił mnie najpierw link, który wstawiłaś, a potem mi szczęka opadła, tak się w****iłam
Ishka, dzięki. Pewnie u Ciebie mogło to rzeczywiście mieć związek z krwotokiem. A miesiączki miałam niezbyt obfite, więc kto wie, może po zabiegu nie będę długo krwawić
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sorki ale się wnerwiłam . |
|
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
melabn, Kulfon wymiata ![]() ![]() Anecka, aż mnie telepię całą jak czytam o Twoim ojcu!! jest ktoś, kto może mu przemówić do rozumu??? przecież jak mozna uderzyć swoją córkę, która w dodatku jest w ciąży!!?? Szkoda, że nie chce wyjechać za granice, za dobrze ma z Tobą. Trzymaj się
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka kochana, Ty i tak placisz za to mieszkanie. Poszukajcie czegos z TZ w tej samej cenie
i sobie tatus zobaczy jak to jest utrzymywac swoj dom. Obdukcja tez dobry pomysl - zawsze trzeba miec jakiegos haka na dziada. Ja dzis ide na basen Mimo ze sie znowu obudzilam cala spocona ale w koncu dzis sie lepiej czuje, nawet odkurzylam mieszkanko Jedno pranie dzieciowe mi zostalo - a juz trzy szuflady mam zajete ja nie wiem gdzie ja to wsadze
|
|
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
melabn - boski avatarek, od razu przypomniało mi się, jak z corka oglądałyśmy Kulfona i Monikę. Anecka- strasznie mi przykro z powodu ojca, myślę, że jak Nina się urodzi, to będzie Ci łatwiej podejmować decyzje o zmianie tej sytuacji- dziecko daje niesamowite pokłady siły, wiary i optymizmu i wszystko zaczyna się samo układać. Na dziś pewnie nie widzisz rozwiązania, ale ono się pojawi, nawet sie nie spodziewasz. Trzymaj się mi dzis rano odszedł czop- chyba nie cały, ale już zaczął. Ale czuję, że i tak będize po terminie i tym razem. Chociaż mąż mi dziś zaproponował seks codziennie, żeby mała się wkurzyła, że ktoś ją w głowę uderza i wyszła- chyba na to przystanę
|
|
|
|
#447 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A swoją drogą ciekawe co powie moja teściowa, która widziała mnie ostatnio pod koniec sierpnia. ![]() Cytat:
Na razie podoba mi się ta: http://allegro.pl/lampa-do-pokoju-dz...277891197.html Cytat:
![]() Po pierwsze Twój tż powinien jakoś sie do tego zajścia ustosunkować. Po drugie - zaraz będziesz miała córeczkę. Postaraj się ją uchronić od tego człowieka i atmosfery jaką wokół siebie wytwarza. A jeśli kiedyś uderzy wnuczkę?? Tfu tfu. Cytat:
![]() A co do męskich uczuć to może faceci czekają, żeby dziecko było bardziej kumate? Poczekajcie jak maluchy obdarzą tatę pierwszym uśmiechem - duma będzie ich rozpierała. A swoją drogą ciekawe jak mój mąż będzie się angażował. |
|||||
|
|
|
#448 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje za wszystkie komplementy odnosnie avatarka
|
|
|
|
#449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tz mowi, ze bardzo ladnie wygladam a ja w lustrze widze co innego
|
|
|
|
|
#450 |
|
Dragonfly
|
tez robie sie duza
a wlasciwie to chyba puchne-najbardziej mnie uda przerazaja
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Teraz to w domu powinien siedziec z Toba, bo wszystko moze sie zdarzyc.
ale sie zle czuje 

a NIC NIE ROBI! i w dodatku dostalam po twarzy 
A ja sama w domu.

Nie pozwolilabym sie tak traktowac.Nawet za cene tego, ze musialam oplacac pokoj i mieszkac u obcych.Ale mialam chociaz spokoj.
dostałas po twarzy??? od ojca??? ty? kobieta w ciąży??
brak mi słów 
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm