|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() A czemu cyrk? Coś boli, zęby, czy fanaberia? _________________ U nas była pobudka z płaczem o 21. Na rękach się wybudził i tańcował do 22. Dałam kaszę, a ten ani myśli spać. ![]() ![]() Za to dziś wstał o 6. ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Bydgosiu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#422 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
O CHUSTACH co do pionizowania to wg mnie sadzanie na kolankach na chwile, trzymanie na rekach w pionie jest czyms naturalnym, podobnie wykonywanie cwiczen rehabilitacyjnych, natomiast sadzanie dzieciaczka, bo sie podrywa do siadu i podtrzymywanie go poduchmi jest szkodliwe, dziecko usiadzie wtedy, gdy jego miesnie i kregoslup beda gotowe, tak mi to tlumaczyli i ja sie tego trzymam ![]() Cytat:
ja przytylam 22 kg to bylam locha ![]() teraz zostalo 7 kilosow do zrzutki, czytam Dukana, ale nie pasi mi, ze tyle miecha, ja uwielbiam ryby, ale tez nie na okraglo, podpatruje tez diete 1000 kalorii ![]() Cytat:
![]() ogromne caluski dla Fistaszka malego ![]() Cytat:
![]() -------------------------------------------- hej, dzien dobry ja juz od 5 na nogach, synus sie wyspal i postanowil pogadulic z mama ![]() po 7 oddalam w rece tatusia i popijam poranna kawke, rozpalilam w kominku, mrozik idzie ![]() nie jedziemy na swieta do PL ![]() ![]() SMOK KLOCKI ZABKA ZABAWKI DO AUTA a tu kojec do zabawy jak zacznie raczkowac: TAKI chce jeszcze ksiazeczki piszczace do kapieli i koniecznie basnie Andresenai Dzieci z Bullerbyn ![]() poszalalam, ale bede miala i na mikolaja i na swieta ![]() teraz musze to wszystko jakos przewiezc z PL, hehe no i walowke na swieta, nie wyobrazam sobie salatki bez ogorasow kiszonych, bigosu bez grzybko, stolu bez sledzikow lisnera, tego tu nie dostane ![]() a co do bajek na plytkach ja juz dawno kupilam Bibulkowi basnie Andresena czytane przez Zebrowskiego i Kubusia Puchatka oraz Chatka Puchatka czytane przez Gajosa, codziennie sobie puszczamy ![]() na razie zainteresowanie srednie, ale bede mu puszczac i czytac, moze sam w przyszlosci zalapie ksiazki, niestety komputery, telewizja to zabija wyobraznie a ciezko w dzisiejszych czasach odseparowac dziecko calkowicie, na pewno tak jak pisala ktoras z was trzeba z dzieckiem siedziec i pracowac, poswiecac mu czas, bawic sie uczac, moja mama jest nauczycielem, wiec pamietam jak to u nas wygladalo, akurat ten schemat bede powielac u mnie ![]() okrutnie denerwuje mnie, gdy rodzice obwiniaja szkole, ze dziecko nie robi postepow, zle sie uczy itd., to w domu zaczyna sie ksztaltowac maluch, oczywiscie, ze nie ma gwarantu jaka droga pojdzie dziecko, ale mysle, ze rola rodzica kluczowa (hAmeryki nie odkrylam hehe ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() to szkoda że nie uda się do PL przyjechać - nie ma to jak świeta w domu nie dałam rady nadrobić...za dużo więc tak na szybko Bydgoś dobrze że już jesteście na prostej, dużo zdrówka dla Malutkiej i dla Was sił.... ![]()
Agusiek ![]() Edytowane przez tygrysek99 Czas edycji: 2010-11-06 o 07:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pogoda u mnie okropna....pada i jest zimno....brrrrr Dzisiejsza nocka była spokojna, a bałam się. Myślałam, że maleńka będzie sie budzić z płaczem, wspominając podawanie lekarstw. Ja się wyspałam na swoim łóżku, w szpitalu spałam na materacu, ale to nie był mocny sen, bo co chwila pielegniary coś robiły, chodziły. No ale nie byłam tam na wczasach ![]() W szpitalu Luizka nauczyła się wołać mam, co znaczy mama ![]() ![]() justin, fajne zakupy zrobiłaś ![]()
#425 |
Zakorzenienie
|
zamelduję się na szybk,bo dopiero nadrobiłam poprzednią część i ze 2 str.obecnej
![]() u nas wsio oki Tośka oczywiście się nie przestawiła,ale pracujemy nad tym ![]() budzi się o 5.30 wesoła jak skowronek ![]() dłużej póki co się nie da przymierza się tez do zmiany rytmu-dłuższy czas aktywności,cyc i dłuższa drzemka ![]() obraca sie we wszystkie strony i porusza we wszystkich kierunkach ![]() robi podchody do pełzania,ale coś mi się wydaje,że jest to tylko krótki epizod,bo nóżki podkurcza,doopkę wysoko zadziera i podnosi się na rączkach podnosząc tułów jakby chciała poraczkować już... od wczoraj wprowadzam też jej gluten dostaje słoiczek warzyw zmieszanych z owocami-same warzywa tak średnio jej wchodzą i powodują zatwardzenia a z owockami wszystko wchodzi i wychodzi pięknie ![]() póki co reakcjii alergicznych brak,na gluten też źle nie reaguje to tyle na szybko, w wolnej chwili doczytam co tam u Was niestety starsza przynosi z p-la zarazę i siedzę w domu z dwójeczką czasu na wszystko brak... Bydgosiu-aż mnie zmroziło i wzruszyła relacja Twego małża ![]() ![]() całuski w piętkę dla Lusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
Po dyni wyszły małej chrostki. Moja od 1.00 spała u nas w lóżku.Mąz ją próbował uspać ale mu sie nie dała wiec spała z nami.Wstała o 6.00. Teraz spi po 10 minutowym usypianiun z szuszarką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
Dzień doberek w ten bardzo nieoptymistyczny dzień
![]() ciemno,wieje,leje brrr dziś maluszek spał od 18 do 8 z 2 pobudkami na jedzonko ![]() a ja dziś sama - tż na szkoleniu do jutra, to która wpada na imprezę? ![]() ![]() bydgosiu dobrze, że jesteście już w domku, wypocznijcie ![]() justin ale zaszalałaś! zabawki świetne ![]()
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Luizka śpi od 9, a zaraz muszę jej podać antybiotyk.
![]() |
#429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziś podałam dynie z ziemniakiem,ale moze wcisnełam ze 3 łyżeczki bo tak mu bardzo to nie smakuje ![]() Zdrowia dla Luizy ![]() ![]() ![]() Mały teraz już godz śpi,aż szok...po tej zmianie czasu te poranne drzemki zrobił dłuższe i postanowiłam,że będe z nim się kładła,żeby troszkę odespać ![]() z innej beczki,chyba muszę iść do reumatologa,po nocy tak mnie bolą wszystkie stawy,że nóg nie mogę rozprostować,kolana,łocie ,nadgarstki,nawet stawy w palcach czasami ...nie wiem może krew trzeba zbadać,czy mi czegoś nie brakuje ![]() ![]() ![]() U nas dziś też brzydko....muszę iść do solarium,trochę światła bo nastrój mi się pogarsza w taką aurę.. ![]() Pomimo pogody,miłego dzionka laseczki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Więc koniecznie muszę go kupić i jakąś inną kaszkę bo malina nie spisała się
![]() No możliwe dynia często uczula ![]() U nas też okropna noc- mała cały czas przy cycku. |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko chyba reaguje na pogodę. Próbowałam z nim wyjść na dwór - taki cyrk odwalił, że głowa mała. Przy ubieraniu już było wyjątkowo, ale po włożeniu do wózka jest zwykle spokój, mogę włożyć buty i kurtkę. Tym razem marud przerodził się w histerię.
Wyjście bez sensu, on czerwony i mokry, mnie się leje po łbie... wróciłam, rozebrałam, leży i dalej robi cyrk. Brakuje tylko żeby tupał. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a tak serio to nie zazdroszczę, u nas przed wyjściem to zazwyczaj marudek bo czapa a tak to generalnie fajnie ![]()
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
współczuję cyrków przed wyjściem na spacer
![]() u nas jeśli najedzona,szybko ubrana i nie przemęczona to jest oki a jak wrzeszczy to jedną nogą lulam a drugą się ubieram ![]() albo próbuję ją zagłuszyć śpiewaniem ![]() czasem patrzy się jak na wariatkę,czasem się uspokoi tak czy siak ja się uspakajam a jak już wyjdziemy na dwór to od razu się uspakaja T.z wielkim obrzydzeniem i otrząsaniem potraktowała dynię z ziemniakiem i szpinak z nim ![]() właśnie wtrząchnęła 125g mixu jarzynek z gruszką ![]() ![]() dziewczyny-te którym dzieciaczki nie chcą spać-może kupcie nebulizatory? ![]() ![]() Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-11-06 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Albo pas będzie wisiał jak u dziadków, na gwoździu. ![]() Czapa też robi swoje, ale zaczął już przy położeniu do ubierania. Czyli coś wyjątkowo nie halo. Cytat:
![]() Ale dziś to i woda święcona by nie pomogła. Chyba coś nie dospał (choć nie wiem czemu bo drzemka: 8:10 - 9:50), bo jak przestał się rzucać, wzięłam na kolana, oparłam o siebie, dałam monia i zaczęłam coś nucić, a ten po chwili ucichł, aż w końcu tak na mnie zasnął. O 11:30 więc nawet dwie godziny nie minęły od pobudki... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Konto usunięte
|
A skąd takie wieści
![]() Cytat:
Biedna ![]() Mała śpi. Ja walczę z początkującym grypskiem czy innym poaskudztwem. Jak mi się mamę uda wyrzucić na spacer, to Agu pójdzie, ja nie czuję się na siłach :/ Wzięłam 2 gripeksy i odlatuję normalnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zabawki super - podpatrzyłam ten panel do auta i sie zastanawiam ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja mam meża od 4 nad ranem ![]() młoda zrobiła pobudke o 6 jak co dzien , pobawiła sie z tatą zjadła flache a o 8mej jeszcze usneła na godzine ![]() teraz też kima ![]() byłam w aptece i zakupiłam jej syropek IBUM- nie chce jej ciągle paracetamolu dawac a meczy mi sie dziewcze strasznie - w nocy było krecenie i wybudzanie z bólu ale po przytuleniu spała dalej. na razie wysmarowałam jej dziąsła i kima ![]() u nas dalej wieje i mam wrażenie że coraz mocniej ![]() nie lubie wiatru.. Młoda dostała też nową zabawke od znajomej z niemiec , fajna tylko gada i śpiewa po niemiecku ![]() ![]() do przywieszenia w łóżeczku - dwie funkcje - po pociągnieciu za kółko , oznajmia oczywiscie wczesniej przestawiona czy pora na spanie czy na zabawe i wygrywa albo piosenki albo kołysanki ![]()
![]() |
#438 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23081618]
Mała śpi. Ja walczę z początkującym grypskiem czy innym poaskudztwem. Jak mi się mamę uda wyrzucić na spacer, to Agu pójdzie, ja nie czuję się na siłach :/ Wzięłam 2 gripeksy i odlatuję normalnie...[/QUOTE] ![]() Ratuj się jakimiś witaminami, czosnkami i innymi cudami, żeby szybko poszło. ![]() ![]() _______________ Moje dziecię wszystko co robi nowe to robi nagle, fik i już. Wasze też tak? Nie wyciągał rąk po zabawki i nagle któregoś dnia leżąc na brzuchu sięgnął sobie po książeczkę. Teraz to już ma taką wprawę, że przesuwa się na macie i sięga to co poza nią. Wczoraj to były kabelki tatusia z playstation. ![]() Pięknie łapie zwierzaki na leżaczku. Moje włosy. Nos ojca. ![]() Tak się stresowałam, a tu się samo z dnia na dzień wyrównało. Aha - przez lewe ramię też się umie odwrócić, tylko nogi podkula wtedy i temu mu nie wychodzi. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#440 |
Rozeznanie
|
juz sama nie wiem czy to zęby czy tesknota za mężem bo zawsze mi cos odwali jak meza nie ma
![]() ale posmarowalam dziasełka bobodentem i spal do 2 w nocy. potem wziełam go do siebie i spal do 7.30. obudzilo mnie gadanie, normalnie jak nakręcony,dalam cyca i spal dalej do 9.30! zdazylam kawe wypic( zbożową) pranie wstawic a dopiero królewicz sie obudzil,no tak w łóżku rodziców najlepiej ![]() spacer mamy juz zaliczony,na szczescie obyło sie bez płaczu tylko ładnie zasnął,potem wciągnelam wózek do domu i spal jeszcze z 20 minut. rano dostal kaszke(2 dni jadł super) zostałam opluta,za kazda łyzeczka mial odruch wymiotny, a krzywil sie jakbym mu nie wiem co dala ![]() wiec z kaszka robimy przerwe na kilka dni.przed spacerem zjadł poł deserku wloskie smaki mus morelowy. no a teraz lezy mi na kolanach i cyca,to jego ulubiona pozycja.ja na sofie,on lezy mi na kolanach, ja sobie siedze na necie a on grzebie mi raczkami w buzi ![]() super zajęcie.....eh wazne ze jest cicho ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23082578]witajcie. ![]() ![]() ![]() Wczoraj nie miałam neta, znów kabel z TP-sy podprowadzili. ![]() Ja też dostałam wczoraj próbkę pampersów. ![]() ile czekałyscie na te pampersy?ja w czwartek tez wysłałam o próbke. |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
echh współczuje wam tego wstawania nocnego, moja śpi od tak jak my czyli zaypia koło 23/24 (my około 1) i śpi do jakieś 10-11... oby tak zostało
![]() jak długo czekałyście na pampersy? |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Rozeznanie
|
u nas dzis sliczne sloneczko, lekki wiaterek,
wyszlam w koncu, w 5 minut zasnal, spi do tej pory na tarasie ![]() oczywiscie tluka mnie wyrzuty sumienia przez to, ze sie znowu wscieklam na Bilbulka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#443 | ||
Zadomowienie
|
Rany u nas to chyba halny wieje
![]() ![]() Dobrze, że wczoraj troche połaziłam z małą, bo dziś to by nam bankowo głowy pourywało ![]() Mamy juz trzecią drzemkę dziś - dwie poprzednie po 30 min i marud na maxa ![]() ![]() A moje dziecko obroty ćwiczy namiętnie juz od jakiś 2 tygodniu i ciągle jej nie wychodzi. Od pasa w dół już jest obrócona, tylko jeszcze z ramionami nie umie sobie poradzić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() na pampersy niezbyt długo czekałam, chyba nie dluzej niz 2 tygodnie ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Rozeznanie
|
dziewczyny jakich chusteczek nawilżanych uzywacie?
ja na poczatku mialam pampers sensitive ale zapach mi nie odpowiadal ![]() potem kupilam happy 4 pak....dobrze ze sie skonczyly bo tez dziwnie pachniały ostatnio kupilam jakies z lidla i dostał takie czerwone plamy(jakby poparzenia) teraz nimi kurze scieram najlepiej pachna i jak narazie najbardziej mi odpowiadaj z biedronki lawendowe ale zastanawiam sie nad NIVEA(mialam 1 na próbe i byly calkiem ok,grube i mokre,ale po 1 ciezko mi cokolwiek okreslic) i pampers ale te pomaranczowe sleep&play? miala któras z Was moze te chusteczki? jeszcze widzialam z huggies chyba ogórkowe-tez zastanawialam sie nad kupnem ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-47934.png http://s2.pierwszezabki.pl/032/032416980.png?7074 Edytowane przez Oolcia86 Czas edycji: 2010-11-06 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() miałam tez 1 paczkę pampers sleep & play - są cieńsze w porównaniu do sensitive, bardzij nawilżone i mają bardziej intensywny zapach, ale całkiem znośny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
te pomarańczowe chusteczki pampersa są dla mnie całkowicie nie do zniesienia!!! Mąż musiał przewijać bo niedobrze mi się robiło
![]() ![]() Teraz używamy akurat bambino i johnson baby W szpitalu były nivea, super pachniały ale są drogie i ich nie bierzemy Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-11-06 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oolcia my mamy aktualnie huggisy pure te w żółtawym opakowaniu moim zdaniem są bardzo dobre -mocno nawilżone i mało zapachowe dużo grubsze od pampersów sensitive |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | ||||
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez mam 7 kilo... ale czuję sie duzo grubiej...... Dukan nie dla mnie... ja kocham pieczywo, nienawidze nabiału, nawet dżogurtów ![]() 1000 kcal to jest to jak mam cos do zrzutki to po prostu mniej jem i juz.. ale teraz nei chce mi sie jak niewiem co... Cytat:
![]() Cytat:
a teraz uzywam tylk rossmanowskich, rozowe delikatniejsze ale niebieskie slicznie pachną ![]() co do tych probek pampkow.. nie pamietam ile czekalam.. zamawialamwtedy co wszystkie i widze razem dostalysmy ![]() 1 mialy taka siatkę, i ona super kupe chlonie a te maj to samo co wszystkie inne pampki, ale wg mnie i tak sa prima sort ![]() aha, maz kupil Huggiesy Premium jak narazie jestem mile zaskoczona gruboscia, fajne cieniutkie ![]() tylko tych wydluzonych wypustek w pasie mi jakos brakuje, co do chlonnosci jeszcze nie wiem ![]() mala pierdzioszka jak szalona ustami ![]() siala strasznie mi sie podoba to twoje krzeselko, juz zaczelam urabiac męża ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-11-06 o 13:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
ja używam pampersowych chusteczek Sensitive. Nicea używałam na początku owszem grube ale miałam wrażenie że szybciej w opakowaniu wysychają
![]() ![]() My spacer zaliczony prawie godzinny ale wiało tak że myślałam że mnie razem z wózkiem porwie- ostatni raz na takie wiatr się wybrałam- u nas tereny otwarte i nie bardzo jest się gdzie między domami schronić. Mała wciągła cały słoiczek jarzynek z królikiem i wypiła 65ml soku jabłko brzoskwinia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zadomowienie
|
tez miałam te chusteczki bella happy milk&honey, w użyciu fajne, ale jak przeczytałam skład to podziekowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.