|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() A czemu cyrk? Coś boli, zęby, czy fanaberia? _________________ U nas była pobudka z płaczem o 21. Na rękach się wybudził i tańcował do 22. Dałam kaszę, a ten ani myśli spać. Woda mi w wannie zamarzła, w końca padłam sama, a ten chyba wkrótce po mnie, bo jak mąż się kładł to spaliśmy oboje. ![]() Za to dziś wstał o 6. ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Bydgosiu |
||
|
|
|
#422 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
O CHUSTACH co do pionizowania to wg mnie sadzanie na kolankach na chwile, trzymanie na rekach w pionie jest czyms naturalnym, podobnie wykonywanie cwiczen rehabilitacyjnych, natomiast sadzanie dzieciaczka, bo sie podrywa do siadu i podtrzymywanie go poduchmi jest szkodliwe, dziecko usiadzie wtedy, gdy jego miesnie i kregoslup beda gotowe, tak mi to tlumaczyli i ja sie tego trzymam ![]() Cytat:
ja przytylam 22 kg to bylam locha ![]() teraz zostalo 7 kilosow do zrzutki, czytam Dukana, ale nie pasi mi, ze tyle miecha, ja uwielbiam ryby, ale tez nie na okraglo, podpatruje tez diete 1000 kalorii Cytat:
ogromne caluski dla Fistaszka malego Cytat:
-------------------------------------------- hej, dzien dobry ja juz od 5 na nogach, synus sie wyspal i postanowil pogadulic z mama po 7 oddalam w rece tatusia i popijam poranna kawke, rozpalilam w kominku, mrozik idzie ![]() nie jedziemy na swieta do PL no i teraz musze organizowac sobie paczki swiateczne z Polski, wczoraj pozamawialam juz prezenty dla malego, o takie:SMOK KLOCKI ZABKA ZABAWKI DO AUTA a tu kojec do zabawy jak zacznie raczkowac: TAKI chce jeszcze ksiazeczki piszczace do kapieli i koniecznie basnie Andresenai Dzieci z Bullerbyn maly od babci dostanie pchacz FPposzalalam, ale bede miala i na mikolaja i na swieta teraz musze to wszystko jakos przewiezc z PL, hehe no i walowke na swieta, nie wyobrazam sobie salatki bez ogorasow kiszonych, bigosu bez grzybko, stolu bez sledzikow lisnera, tego tu nie dostane a co do bajek na plytkach ja juz dawno kupilam Bibulkowi basnie Andresena czytane przez Zebrowskiego i Kubusia Puchatka oraz Chatka Puchatka czytane przez Gajosa, codziennie sobie puszczamy na razie zainteresowanie srednie, ale bede mu puszczac i czytac, moze sam w przyszlosci zalapie ksiazki, niestety komputery, telewizja to zabija wyobraznie a ciezko w dzisiejszych czasach odseparowac dziecko calkowicie, na pewno tak jak pisala ktoras z was trzeba z dzieckiem siedziec i pracowac, poswiecac mu czas, bawic sie uczac, moja mama jest nauczycielem, wiec pamietam jak to u nas wygladalo, akurat ten schemat bede powielac u mnie ![]() okrutnie denerwuje mnie, gdy rodzice obwiniaja szkole, ze dziecko nie robi postepow, zle sie uczy itd., to w domu zaczyna sie ksztaltowac maluch, oczywiscie, ze nie ma gwarantu jaka droga pojdzie dziecko, ale mysle, ze rola rodzica kluczowa (hAmeryki nie odkrylam hehe
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
||||
|
|
|
#423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajne zabawki nad klockami też się zastanawiałamto szkoda że nie uda się do PL przyjechać - nie ma to jak świeta w domu nie dałam rady nadrobić...za dużo więc tak na szybko Bydgoś dobrze że już jesteście na prostej, dużo zdrówka dla Malutkiej i dla Was sił....
Agusiek Edytowane przez tygrysek99 Czas edycji: 2010-11-06 o 08:16 |
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pogoda u mnie okropna....pada i jest zimno....brrrrr Dzisiejsza nocka była spokojna, a bałam się. Myślałam, że maleńka będzie sie budzić z płaczem, wspominając podawanie lekarstw. Ja się wyspałam na swoim łóżku, w szpitalu spałam na materacu, ale to nie był mocny sen, bo co chwila pielegniary coś robiły, chodziły. No ale nie byłam tam na wczasach ![]() W szpitalu Luizka nauczyła się wołać mam, co znaczy mama Jak ją zabierali żeby zmienić opatrunek, to zawsze tak wołała. Dzisiaj jak poszłam do łazienki, to też tak mówiła justin, fajne zakupy zrobiłaś
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
zamelduję się na szybk,bo dopiero nadrobiłam poprzednią część i ze 2 str.obecnej
u nas wsio oki Tośka oczywiście się nie przestawiła,ale pracujemy nad tym ![]() budzi się o 5.30 wesoła jak skowronek daję cyca i odkładam,jakieś 30min jeszcze dośpi albo leży tylko,ale spokój jest to najważniejszedłużej póki co się nie da przymierza się tez do zmiany rytmu-dłuższy czas aktywności,cyc i dłuższa drzemka obraca sie we wszystkie strony i porusza we wszystkich kierunkach ![]() robi podchody do pełzania,ale coś mi się wydaje,że jest to tylko krótki epizod,bo nóżki podkurcza,doopkę wysoko zadziera i podnosi się na rączkach podnosząc tułów jakby chciała poraczkować już... od wczoraj wprowadzam też jej gluten dostaje słoiczek warzyw zmieszanych z owocami-same warzywa tak średnio jej wchodzą i powodują zatwardzenia a z owockami wszystko wchodzi i wychodzi pięknie ![]() póki co reakcjii alergicznych brak,na gluten też źle nie reaguje to tyle na szybko, w wolnej chwili doczytam co tam u Was niestety starsza przynosi z p-la zarazę i siedzę w domu z dwójeczką czasu na wszystko brak... Bydgosiu-aż mnie zmroziło i wzruszyła relacja Twego małża cieszę się,że już macie to za sobą i wszystko oki całuski w piętkę dla Lusi |
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
Po dyni wyszły małej chrostki. Moja od 1.00 spała u nas w lóżku.Mąz ją próbował uspać ale mu sie nie dała wiec spała z nami.Wstała o 6.00. Teraz spi po 10 minutowym usypianiun z szuszarką. |
|
|
|
|
#427 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek w ten bardzo nieoptymistyczny dzień
ciemno,wieje,leje brrr dziś maluszek spał od 18 do 8 z 2 pobudkami na jedzonko a ja dziś sama - tż na szkoleniu do jutra, to która wpada na imprezę? a jutro po południu do rodziców tż na jakieś imieniny, już mnie nosi bydgosiu dobrze, że jesteście już w domku, wypocznijcie justin ale zaszalałaś! zabawki świetne
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Luizka śpi od 9, a zaraz muszę jej podać antybiotyk.
|
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez po kąpieli cyc...i tez miałam nadzieje,że jak tak się najadł to dłuzej pośpi....równo po 3 godz obudził się na cycusi![]() dziś podałam dynie z ziemniakiem,ale moze wcisnełam ze 3 łyżeczki bo tak mu bardzo to nie smakuje i wcale się nie dziwiębo naprawdę w smaku straszne...Zdrowia dla Luizy Mały teraz już godz śpi,aż szok...po tej zmianie czasu te poranne drzemki zrobił dłuższe i postanowiłam,że będe z nim się kładła,żeby troszkę odespać ![]() z innej beczki,chyba muszę iść do reumatologa,po nocy tak mnie bolą wszystkie stawy,że nóg nie mogę rozprostować,kolana,łocie ,nadgarstki,nawet stawy w palcach czasami ...nie wiem może krew trzeba zbadać,czy mi czegoś nie brakuje ...ale oczywiście najpierw do internisty co jest dla mnie poprostu głupotą,ale zobaczymy co wymyśli...pewnie ze jestem zdrowa i coś sobie uroiłam.... doprosić się o skierowanie to normalnie jakbym prosiła o liczby w totolotka....albo pójdę prywatnieU nas dziś też brzydko....muszę iść do solarium,trochę światła bo nastrój mi się pogarsza w taką aurę.. ![]() Pomimo pogody,miłego dzionka laseczki |
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Więc koniecznie muszę go kupić i jakąś inną kaszkę bo malina nie spisała się
![]() No możliwe dynia często uczula U nas też okropna noc- mała cały czas przy cycku. |
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko chyba reaguje na pogodę. Próbowałam z nim wyjść na dwór - taki cyrk odwalił, że głowa mała. Przy ubieraniu już było wyjątkowo, ale po włożeniu do wózka jest zwykle spokój, mogę włożyć buty i kurtkę. Tym razem marud przerodził się w histerię.
Wyjście bez sensu, on czerwony i mokry, mnie się leje po łbie... wróciłam, rozebrałam, leży i dalej robi cyrk. Brakuje tylko żeby tupał.
|
|
|
|
#432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
|
#433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a tak serio to nie zazdroszczę, u nas przed wyjściem to zazwyczaj marudek bo czapa a tak to generalnie fajnie
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
współczuję cyrków przed wyjściem na spacer
u nas jeśli najedzona,szybko ubrana i nie przemęczona to jest oki a jak wrzeszczy to jedną nogą lulam a drugą się ubieram ![]() albo próbuję ją zagłuszyć śpiewaniem czasem patrzy się jak na wariatkę,czasem się uspokoi tak czy siak ja się uspakajam a jak już wyjdziemy na dwór to od razu się uspakaja T.z wielkim obrzydzeniem i otrząsaniem potraktowała dynię z ziemniakiem i szpinak z nim ![]() właśnie wtrząchnęła 125g mixu jarzynek z gruszką popchnęła 1/2banana i odleciała podczas inhalacji ![]() dziewczyny-te którym dzieciaczki nie chcą spać-może kupcie nebulizatory? ![]() Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-11-06 o 11:57 |
|
|
|
#435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Albo pas będzie wisiał jak u dziadków, na gwoździu. Czapa też robi swoje, ale zaczął już przy położeniu do ubierania. Czyli coś wyjątkowo nie halo. Cytat:
To go bawi, nie wiedzieć czemu. Ale dziś to i woda święcona by nie pomogła. Chyba coś nie dospał (choć nie wiem czemu bo drzemka: 8:10 - 9:50), bo jak przestał się rzucać, wzięłam na kolana, oparłam o siebie, dałam monia i zaczęłam coś nucić, a ten po chwili ucichł, aż w końcu tak na mnie zasnął. O 11:30 więc nawet dwie godziny nie minęły od pobudki...
|
|||
|
|
|
#436 | |
|
Konto usunięte
|
A skąd takie wieści
NIGDY nie spotkałam się z uczuleniem na dynię, a przegrzebuję sieć w poszukiwaniu wieści o alergiach jak wściekła. Na ziemniaka owszem, zdarza się, choć szalenie rzadko, ale o dyni nic nie znalazłam. Cytat:
Biedna ![]() Mała śpi. Ja walczę z początkującym grypskiem czy innym poaskudztwem. Jak mi się mamę uda wyrzucić na spacer, to Agu pójdzie, ja nie czuję się na siłach :/ Wzięłam 2 gripeksy i odlatuję normalnie... |
|
|
|
|
#437 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i współczuje śledzi na słodko![]() zabawki super - podpatrzyłam ten panel do auta i sie zastanawiam jak bym mojej taki sprawiła może by polubiła jazde autem![]() Cytat:
A ja mam meża od 4 nad ranem młoda zrobiła pobudke o 6 jak co dzien , pobawiła sie z tatą zjadła flache a o 8mej jeszcze usneła na godzine ![]() teraz też kima ![]() byłam w aptece i zakupiłam jej syropek IBUM- nie chce jej ciągle paracetamolu dawac a meczy mi sie dziewcze strasznie - w nocy było krecenie i wybudzanie z bólu ale po przytuleniu spała dalej. na razie wysmarowałam jej dziąsła i kima ![]() u nas dalej wieje i mam wrażenie że coraz mocniej ![]() nie lubie wiatru.. Młoda dostała też nową zabawke od znajomej z niemiec , fajna tylko gada i śpiewa po niemiecku ale młoda i tak nie kuma jeszcze po jakiemu![]() do przywieszenia w łóżeczku - dwie funkcje - po pociągnieciu za kółko , oznajmia oczywiscie wczesniej przestawiona czy pora na spanie czy na zabawe i wygrywa albo piosenki albo kołysanki
|
|
#438 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23081618]
Mała śpi. Ja walczę z początkującym grypskiem czy innym poaskudztwem. Jak mi się mamę uda wyrzucić na spacer, to Agu pójdzie, ja nie czuję się na siłach :/ Wzięłam 2 gripeksy i odlatuję normalnie...[/QUOTE] Ratuj się jakimiś witaminami, czosnkami i innymi cudami, żeby szybko poszło. _______________ Moje dziecię wszystko co robi nowe to robi nagle, fik i już. Wasze też tak? Nie wyciągał rąk po zabawki i nagle któregoś dnia leżąc na brzuchu sięgnął sobie po książeczkę. Teraz to już ma taką wprawę, że przesuwa się na macie i sięga to co poza nią. Wczoraj to były kabelki tatusia z playstation. Pięknie łapie zwierzaki na leżaczku. Moje włosy. Nos ojca. Tak się stresowałam, a tu się samo z dnia na dzień wyrównało. Aha - przez lewe ramię też się umie odwrócić, tylko nogi podkula wtedy i temu mu nie wychodzi. Dziś mu się udało raz.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 |
|
Rozeznanie
|
juz sama nie wiem czy to zęby czy tesknota za mężem bo zawsze mi cos odwali jak meza nie ma
![]() ale posmarowalam dziasełka bobodentem i spal do 2 w nocy. potem wziełam go do siebie i spal do 7.30. obudzilo mnie gadanie, normalnie jak nakręcony,dalam cyca i spal dalej do 9.30! zdazylam kawe wypic( zbożową) pranie wstawic a dopiero królewicz sie obudzil,no tak w łóżku rodziców najlepiej ![]() spacer mamy juz zaliczony,na szczescie obyło sie bez płaczu tylko ładnie zasnął,potem wciągnelam wózek do domu i spal jeszcze z 20 minut. rano dostal kaszke(2 dni jadł super) zostałam opluta,za kazda łyzeczka mial odruch wymiotny, a krzywil sie jakbym mu nie wiem co dala ![]() wiec z kaszka robimy przerwe na kilka dni.przed spacerem zjadł poł deserku wloskie smaki mus morelowy. no a teraz lezy mi na kolanach i cyca,to jego ulubiona pozycja.ja na sofie,on lezy mi na kolanach, ja sobie siedze na necie a on grzebie mi raczkami w buzi ![]() super zajęcie.....eh wazne ze jest cicho ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23082578]witajcie. Wczoraj nie miałam neta, znów kabel z TP-sy podprowadzili. ![]() Ja też dostałam wczoraj próbkę pampersów. ile czekałyscie na te pampersy?ja w czwartek tez wysłałam o próbke. |
|
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
echh współczuje wam tego wstawania nocnego, moja śpi od tak jak my czyli zaypia koło 23/24 (my około 1) i śpi do jakieś 10-11... oby tak zostało
![]() jak długo czekałyście na pampersy? |
|
|
|
#442 |
|
Rozeznanie
|
u nas dzis sliczne sloneczko, lekki wiaterek,
wyszlam w koncu, w 5 minut zasnal, spi do tej pory na tarasie ![]() oczywiscie tluka mnie wyrzuty sumienia przez to, ze sie znowu wscieklam na Bilbulka
|
|
|
#443 | ||
|
Zadomowienie
|
Rany u nas to chyba halny wieje
o ile halny może wiać poza górami Dobrze, że wczoraj troche połaziłam z małą, bo dziś to by nam bankowo głowy pourywało ![]() Mamy juz trzecią drzemkę dziś - dwie poprzednie po 30 min i marud na maxa Mam nadzieję, że teraz pośpi dłużej, zwykle pierwsza poranna drzemka u nas trwa 2 - 2,5h. Zawsze w weekendy wszystko nam sie rozreguluje ![]() A moje dziecko obroty ćwiczy namiętnie juz od jakiś 2 tygodniu i ciągle jej nie wychodzi. Od pasa w dół już jest obrócona, tylko jeszcze z ramionami nie umie sobie poradzić Choć niektóre rzeczy zaczyna robić tak po prostu, jakby od dawna to robiła ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
a było to ho ho albo i jeszcze wcześniej ![]() na pampersy niezbyt długo czekałam, chyba nie dluzej niz 2 tygodnie |
||
|
|
|
#444 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jakich chusteczek nawilżanych uzywacie?
ja na poczatku mialam pampers sensitive ale zapach mi nie odpowiadal potem kupilam happy 4 pak....dobrze ze sie skonczyly bo tez dziwnie pachniały ostatnio kupilam jakies z lidla i dostał takie czerwone plamy(jakby poparzenia) teraz nimi kurze scieram najlepiej pachna i jak narazie najbardziej mi odpowiadaj z biedronki lawendowe ale zastanawiam sie nad NIVEA(mialam 1 na próbe i byly calkiem ok,grube i mokre,ale po 1 ciezko mi cokolwiek okreslic) i pampers ale te pomaranczowe sleep&play? miala któras z Was moze te chusteczki? jeszcze widzialam z huggies chyba ogórkowe-tez zastanawialam sie nad kupnem
http://suwaczki.maluchy.pl/li-47934.png http://s2.pierwszezabki.pl/032/032416980.png?7074 Edytowane przez Oolcia86 Czas edycji: 2010-11-06 o 13:45 |
|
|
|
#445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam tez 1 paczkę pampers sleep & play - są cieńsze w porównaniu do sensitive, bardzij nawilżone i mają bardziej intensywny zapach, ale całkiem znośny |
|
|
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
te pomarańczowe chusteczki pampersa są dla mnie całkowicie nie do zniesienia!!! Mąż musiał przewijać bo niedobrze mi się robiło
wydawało mi się ze są strasznie perfumowane... u nas najlepsze są pampersa białe- sensitive. Kiedyś mieliśmy też happy zapach milk&honey, tez bardzo fajne, natomiast huggisy... no cóż, dla mnie nie do przyjęcia... miałam ciarki gdy je wyjmowałamTeraz używamy akurat bambino i johnson baby W szpitalu były nivea, super pachniały ale są drogie i ich nie bierzemy Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-11-06 o 14:22 |
|
|
|
#447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oolcia my mamy aktualnie huggisy pure te w żółtawym opakowaniu moim zdaniem są bardzo dobre -mocno nawilżone i mało zapachowe dużo grubsze od pampersów sensitive |
|
|
|
|
#448 | ||||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez mam 7 kilo... ale czuję sie duzo grubiej...... Dukan nie dla mnie... ja kocham pieczywo, nienawidze nabiału, nawet dżogurtów ![]() 1000 kcal to jest to jak mam cos do zrzutki to po prostu mniej jem i juz.. ale teraz nei chce mi sie jak niewiem co... Cytat:
Cytat:
a teraz uzywam tylk rossmanowskich, rozowe delikatniejsze ale niebieskie slicznie pachną co do tych probek pampkow.. nie pamietam ile czekalam.. zamawialamwtedy co wszystkie i widze razem dostalysmy a sa inne niz te kiedys... no chyba ze rozm 1 a rozm 4 tez sie rozni1 mialy taka siatkę, i ona super kupe chlonie a te maj to samo co wszystkie inne pampki, ale wg mnie i tak sa prima sort ![]() aha, maz kupil Huggiesy Premium jak narazie jestem mile zaskoczona gruboscia, fajne cieniutkie ![]() tylko tych wydluzonych wypustek w pasie mi jakos brakuje, co do chlonnosci jeszcze nie wiem ![]() mala pierdzioszka jak szalona ustami ![]() siala strasznie mi sie podoba to twoje krzeselko, juz zaczelam urabiac męża
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-11-06 o 14:32 |
||||
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
ja używam pampersowych chusteczek Sensitive. Nicea używałam na początku owszem grube ale miałam wrażenie że szybciej w opakowaniu wysychają
no i po jakimś czasie zapach kojarzył mi się z kupką My spacer zaliczony prawie godzinny ale wiało tak że myślałam że mnie razem z wózkiem porwie- ostatni raz na takie wiatr się wybrałam- u nas tereny otwarte i nie bardzo jest się gdzie między domami schronić. Mała wciągła cały słoiczek jarzynek z królikiem i wypiła 65ml soku jabłko brzoskwinia normalnie w szoku jestem zawsze 20 jak wypijała było super.
|
|
|
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
tez miałam te chusteczki bella happy milk&honey, w użyciu fajne, ale jak przeczytałam skład to podziekowałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

Woda mi w wannie zamarzła, w końca padłam sama, a ten chyba wkrótce po mnie, bo jak mąż się kładł to spaliśmy oboje. 

no i teraz musze organizowac sobie paczki swiateczne z Polski, wczoraj pozamawialam juz prezenty dla malego, o takie:
cieszę się,że już macie to za sobą i wszystko oki 

no i po jakimś czasie zapach kojarzył mi się z kupką