|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciekawe i zwariowane pomysly na prezenty
Cytat:
![]() wszystko jest zrobione z krepiny i tiulu robię ruloniki na każdy cukierek i potem je wklejam do każdego i to wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Proponuję, żebyś zrobiła mamie np. broszkę- zajmie Ci to ok 1-2 h, np. taką jak ta w załączniku. Wystarczy mieć ozdobny guzik, trochę materiału, broszkową agrafkę i .. świeczkę ![]() Co do reszty, musisz opisać bardziej co tata lubi, czy się babcia zajmuje? Np. jeśli robótkami ręcznymi- to może jakiś koszyczek na wełnę czy coś? Koszyczek można zrobić ze wszystkiego, począwszy od gazet i ulotek(przeszukaj forum, znajdziesz z pewnością dużo instrukcji). Z tatą jest największy problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
O dziękuję bardzo, ale mama to broszek nie nosi, więc dla babci to zrobię (moja babcia lubi takie rzeczy) i jakiś dezodorant jej kupię. Tacie to chyba właśnie będę musiała jednak coś kupić. A mamie to nie wiem co dać, chyba jej kupię kosmetyki typu lakiery do paznokci, balsam do ciała, błyszczyk. I zrobiłam wczoraj kolczyki dla Niej to też to dam. Tylko chciałabym to np ciekawie zapakować, lub właśnie coś jeszcze zrobić sama. Zawsze mam tak, że mamie daje największy prezent
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
A'propo pakowania prezentów: mam świetną instrukcję, ale nie jestem pewna, czy można wstawiać linki do blogów amerykańskich/angielskich czy w ogóle.
Jest to torebeczka z gazety tj. The Times, Wyborcza czy jakakolwiek inna dużych rozmiarów. Zrobienie jej nie zajmie Ci więcej niż 1 h. Moja pierwsza wyglądała mniej-więcej tak jak w załączniku(zrobiona z greckiej gazety). Drugiej, nieco większej i ładniejszej zapomniałam zrobić zdjęcia, a już poszła w świat... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Więc tak chciałabym zrobić coś w stylu quizu... zagadki albo jakis podchodów żeby pytania wiązały się z nami ale żeby trzeba było trochę pokombinować i jakaś nagroda za poprawne rozwiązanie. np mąż mojej kolezanki kiedyś kupil jej 5 róż do każdej była przywiązana wstążeczka innego koloru i karteczka z datą z jakiegoś wspólnego wydarzenia i szyfrem oraz dwie podpowiedzi 1. tęcza 2. szyfr cezara no i gdy róże uporządkowało się według kolorów tęczy daty na karteczkach były w porządku chronologicznym a szyfr odczytało się według szyfru cezara wychodzilo hasło... chciałabym własnie wymyślić coś podobnego ale róże odpadają i ogolnie nie chciałąbym żeby to było zbyt proste może ktoś ma jakieś pmysły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio kupiłam koledze, który założył niedawno firmę, przepiękną szklaną pieczątkę, zobaczcie http://www.stampglass.eu/galeria
bardzo mu się spodobała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Przyczajenie
|
cześć DZIEWCZYNY
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Patrząc na wasze pomysły zaczynam sama coś wymyślać... Ostatnio na urodziny swojemu facetowi zrobiłam świeczki z buteleczek po sokach od tymbarkach... żeby butelka nie była w środku pusta wsypałam do niej piasek w jego ulubionych kolorach... Wcisnęłam świeczkę w miarę długą i białą i oblałam ją woskiem w kolorach piasku jaki wsypałam... Piasek miałam w dwóch kolorach dlatego do butelki sypałam je warstwami na zmianę... Wszystko nie wyszło mi więcej niż 20zł na dwa świeczniki. Trzeba uważać tylko przy zakupie świeczek na wosk czy w środku są białe czy kolorowe... A co do świeczek to ja wybierałam zapachowe aby było ciekawiej ![]() Efekt był nawet dobry a co najważniejsze podobał się osobie obdarowanej... Zdjęć niestety nie wstawię bo gdzieś je zawieruszyłam ale jeśli znajdę to wstawię jeśli będziecie chciały. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To są tzw. kupony miłości. Nie jestem pewna, ale chyba ten temat był poruszany w tym wątku, oprócz tego jest osobny wątek na tym forum poświęcony całkowicie tym kuponikom : (https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ny+mi%B3o%B6ci). Dodatkowo w google wpisz coupons of love i wyskoczy masa pomysłów i szablonów. Wystarczy papier, drukarka, pomysł i trochę serca w to, co się robi ![]() W załączniku moje kupony dla chłopaka z okazji rocznicy ![]() + znalezione pomysły na kupony w j. angielskim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Przyczajenie
|
Palemq dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | ||
Zakorzenienie
|
te kupony sa naprawde swietne
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#432 |
Przyczajenie
|
Faktycznie, świetne pomysły prezentowe są tu prezentowane
![]() ![]() - Miałam około 10 lat, gdy z siostrą na prezenty świąteczne wykorzystałyśmy wiele nazbieranych wcześniej pustych pudełek po zapałkach – pomalowałyśmy je farbami, posklejałyśmy bokami i grzbietami/denkami i stworzyłyśmy skrzyneczki dla rodziców – dla mamy na guziki, dla taty na gwoździki i śrubki. Nic w tym specjalnego teraz, bo pełno takich pudełek w sklepach, ale tamto Boże Narodzenie odbywało się w czasach, gdy w sklepach niewiele było do zakupienia… Rodzice byli naprawdę zadowoleni, bardzo im prezenty uporządkowały posiadane zasoby. - Potem jako nastolatka – jeszcze w czasach przedmailowych i przedesemesowych ![]() ![]() - Innego razu ta sama dziewczyna otrzymała ode mnie i dwóch innych koleżanek „zestaw kąpielowy”, składający się z mięciutkiego płaszcza kąpielowego, miękkich domowych kapci oraz kompletu szczotka + lusterko – wszystko było w podobnej kolorystyce. Bajer polegał na tym, że każda z wręczających zapakowała jeden z elementów z innym nie do pary, np. pasek od płaszcza z jednym kapciem, szlafrok ze szczotką, a drugi kapeć zawierał w sobie lusterko. Było wesoło przy rozpakowywaniu ![]() - Innym razem tej samej osobie kilku gości przyniosło w prezencie po jednym talerzyku – oczywiście, wszystkie były wcześniej zakupione przez jedną osobę, by stanowiły komplet i rozdane kilka dni przed imprezą. Każdy z nas dodał jeszcze jakiś drobiazg od siebie. - Mam koleżankę, która przepada za psami i zawsze, gdy mam taką okazję, kupuję jej jakiś przedmiot z wizerunkiem jej ulubieńców i wręczam przy okazji Okazji ![]() - Moja siostra dostała ode mnie kilka razy zestaw książek, zawsze pakowanych każda osobno – fajna zabawa, gdy je po kolei z zaciekawieniem rozpakowywała. Potem fajnie wyglądały na półce ![]() - Na jeden z wieczorów panieńskich z motywem przewodnim „kobiecość” przygotowałam koleżance składankę polskich i angielskich/amerykańskich piosenek ze słowem „kobieta”, „baba” lub „dziewczyna” w tytule lub treści („Być kobietą” Alicji Majewskiej, „Jestem kobietą” Edyty Górniak, „Ach, te baby” Ryszarda Rynkowskiego i Andrzeja Zauchy, „Woman In Love” Barbry Streisand & Bee Gees, „Woman” Johna Lennona, itp.) Znalazłam ich 27, więc składanka była konkretna ![]() - Inna przyszła panna młoda dostała ode mnie kilka (chyba 3) hmmm raczej średniej urody miseczki z komentarzem, że gdyby ją przyszły mężulo wkurzył tak konkretnie, że chciałaby rzucać talerzami, to te zdekompletowane miski nadadzą się do tego wyśmienicie… - Dla niej kilka lat wcześniej przygotowałam podkładki pod kubki, które kupiłam w Rossmannie – wyglądały jak minimalne antyramy, można było pod szybkę włożyć zdjęcie lub inny element ozdobny. Ja powkładałam komentarze wydrukowane na zwykłym kolorowym papierze do drukarki o treści w stylu: „Bardzo proszę umieścić tu jakieś zdjęcie”, „Naprawdę będzie ładniej, gdy umieścisz tu jakieś zdjęcie”, „Ewa, kiedy wreszcie dasz tu jakieś zdjęcie???”, „Chyba wiesz, co by tu ładnie wyglądało…?” itp. Nie pamiętam tych komentarzy dokładnie, pamiętam tylko klimat swego rodzaju „marudzenia”… Koleżanka, wbrew nawoływaniom, długo zostawiła sobie właśnie te teksty dla ozdoby i zabawy. Potem urodził się jej synek i jego zdjęcia były dużo bardziej atrakcyjne ![]() - Kupony to fajna sprawa, kiedyś zrobiłam koleżance taki do kina. Okazało się, że brzmiał na tyle „profesjonalnie”, że ruszyła z nim prosto do kasy… ![]() - Jednak najbardziej lubię takie spersonalizowane prezenty, zwłaszcza te, na które pomysł przychodzi niespodziewanie – tak powstała poduszka dla kolegi, który kilka dni wcześniej żalił się, że ma problemy z zasypianiem. Żartowałam wtedy, że przydałaby mu się „zosia”, czyli odpowiednik „jaśka” dla mężczyzn ![]() ![]() - A jeszcze śmieszniejszą minę miał inny kolega, który zażyczył sobie wykonanego na drutach krawatu. Miał być „tęczowy, z szumiącym morzem po brzegach”. Dostał krawat wydziergany w tęczowe paski, obrobiony na brzegach szydełkiem tak, że ładnie falował. Chciałam jeszcze przymocować kilka maleńkich muszelek przy tym brzegu, ale czasu mi zabrakło. - W zeszłym roku nie miałam czasu na wymyślanie prezentów dla znajomych, wykorzystałam przepis na peelingi – kawowy i cukrowy i każda z mych koleżanek dostała po 2-3 pudełeczka (zakupione w sklepie internetowym) zrobionych niemal chwilę wcześniej peelingów. Dla każdej kawowy + inny o zapachu określonego olejku eterycznego. Były naprawdę ucieszone. W tym roku też będą kosmetyki własnej roboty ![]() Uwielbiam robić prezenty i często chętnie je robię. Niezrealizowanym pomysłem jest jeszcze zestaw samodzielnie wykonanych kartek – zapas na cały rok, czyli przynajmniej po 2-3 sztuki na każdą ważniejszą okazję i święto w roku. Ogólnie lubię dawać (i dostawać) prezenty tzw. praktyczne, ale „ubarwione” w jakiś sposób – czasem opakowaniem, czasem ozdobą, czasem dodatkową funkcją. To świetna zabawa! A widok zaskoczonych obdarowywanych – bezcenny…. ![]() Edytowane przez Katarzynkas2 Czas edycji: 2010-12-01 o 23:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Przyczajenie
|
Muszę Ci powiedzieć, jesteś niesamowicie kreatywna.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Przyczajenie
|
Ja chcę kupić swojemu synowi taki program do nauki angielskiego: http://pcfoster.pl/artykul/poradnik-...010/542-7.html - megapakiet wychodzi całkiem tanio. Tylko nie wiem czy będzie działał na starym laptopie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Przyczajenie
|
Bardzo rzadko nie umiem dobrać komuś prezentu, ale w tym roku muszę coś kupić dla teściowej i zupełnie nie wiem co, spędzamy razem pierwsze święta. Chciałabym żeby to było coś eleganckiego i neutralnego. Koleżanki w pracy powiedziały, żebym kupiła jej jakiś fajny zestaw oryginalnych herbat z czajniczkiem czy filiżanką i znalazłam dużo takich zestawów tu: http://sklep.richmont.pl/ myślicie, że to będzie odpowiedni prezent? Wiem, że lubi ona wszelkie herbaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
A ja pomyślałam o stworzeniu niezbędnika osiemnastolatki
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
witajcie. nie chce zakładać nowego wątku dlatego dopisuję się tutaj. może któraś podrzuci z czego zrobić bukiecik dla młodej mamy? chciałam zrobić z cukierków, ale tak sobie myślę, że może coś jeszcze da się dorzucić do tego?
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Przyczajenie
|
![]()
witam wszystkie dziewczyny
![]() ostatnie dni spędziłam na przeglądaniu różnych wątków o prezentach i jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem! ![]() niektóre pomysły.. znakomite i nigdy by mi do głowy nie przyszło że można tak wiele zrobić samemu ze zwykłych, codziennych rzeczy ![]() ale mam też taki oto problem. od jakiegoś czasu spotykam się z kolegą, którego znam dosyć długo, lecz wcześniej nie utrzymywaliśmy tak kontaktu. spotkaliśmy się kilka razy, a że ja niedawno mialam urodziny to też zrobił mi niezłą niespodziankę... teraz w lutym to On ma urodziny i kompletnie nie wiem co Mu podarować! nie wiem za dużo o Jego obecnym życiu i dlatego dość trudno mi coś wymyslić, co radzicie? myślalam o tych pudełeczkach, gdyż można tam włożyć uniwresalne życzenia, ale hmm... ma ktoś jeszcze jakiś ciekawy pomysł na taki początek znajomości? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
W tamtym roku mojemu TŻ na walentynki uszyłam ręcznie dużą (1mx50cm) poduzke serducho z napisem Kocham Cię,wypchałam ją syntetykiem,który wyprułam z starych jasków.Bardzo sie ucieszył i wozi ja w samochodzie bo lubi na niej spać
![]() Jeżeli chodzi o 18nastki to moja koleżanka dostała od swoich kuzynek wielka antyrame ze zdjęciami z dzieciństwa,bukiecikami,w ierszykami. Ja koleżance na 18stkę upiekłam 18 muffinów i ozdobiłam je kolorowym marcepanem tzn.na każdą babkę połozyłam jakąś figórkę pasującą do kumpeli np.aparat bo lubi fotografię,szminkę bo je uwielbia,serce bo ma chłopaka,czekoladę(tu akurat prawdziwą)bo jest uzalezniona od niej ![]()
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
Kochane Wizażanki potrzebuję pilnie pomysłu na śmieszny prezent dla 50 latki.Czekam na Wasze pomysły.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
now or never
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
ja osobiście polecam wypalanie portretów w drewnie. Już dwa razy zamawiałem na stronie www.pirografia.org i za kazdym razem byłem zadowolony ja i osoba którą obdarowywalem.
Z czystym sumieniem POLECAM! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Przyczajenie
|
Witam,
mój synek ma zrobić pracę z odpadków prezentującą ich wtórne wykorzystanie /praktyczne i pomysłowe/. Może ktoś mi coś podpowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
Propozycja ode mnie:
![]() |
#447 |
Przyczajenie
|
Śliczne! Dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Przyczajenie
|
A macie może jakiś pomysł dla chłopaka na 17 urodziny?
interesuje się sportem, dokładniej piłką nożna (ale niekoniecznie prezent musi być z tym związany). Chciałabym mu dać coś nietypowego i koniecznie zrobionego własnoręcznie ![]() Z góry dziękuje za pomysły, bo ja to już myślę od kilki dni, szperam w Internecie ale nie bardzo mogę coś znaleźć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
Hej,
macie może pomysł w jakiej formie wręczyć pieniądze na prezent ślubny? Przyszła panna młoda to moja siostra, dlatego zależy mi, żeby to nie było tak o , w kopercie. Myslalam o jakims koszyczku zeby w nim jakos na patyczkach umocowac te pieniadze, ale szczerze to brak mi weny. Pomóżcie ! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.