![]() |
#421 | |
BAN stały
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem jednak uznałam ze nic nie daje efektow za pierwszym razem (przynajmniej w moim przypadku), no i probowalam dalej. Przy kolejnym razie zaczelam zauwazac pierwsze zmiany. policzki oczyscily się, z brody powoli wszystko schodzi. Regualrnie zluszam skore, bo olejek ją wysusza (mimo iz moja cera jest bardzo tlusta), po kazdym smarowaniu mieszanka zmaruje to zinerytem (od dermatologa) wyczulam ze nic zlego mi to nie zrobi wiec sie smaruje i jest super ![]() a slonce - juz nie raz sie przejechalam na nim... W wakacje bylam swietnie opalona, ale kiedy opalenizna zaczela znikac, po prostu wszystko wylazło mi na wierzch. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja mam do użytku zewnętrznego, i chyba wszystkie moje olejki były takie, bo nie płaciłam drożej niż 10 zł za 10 ml. Mimo wszystko działa super i wogóle nie wiedziałam ze ten na twarz to ma być wogóle do wewnętrznego, no ale nic, w moim przypadku (i moich znajomych) sprawdza sie super.
pozdrawiam ![]()
![]() |
#425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() TAK, CODZIENNIE NA MOJE KONTO WPŁYWAJĄ MILIONY DOLARÓW ZA ROZPOWSZECHNIANIE TEGO BADZIEWIA, WOGÓLE TO JESTEM WŁAŚCICIELKĄ WSZYSTKICH APTEK W POLSCE I ZARABIAM NA SPRZEDAŻY TEGO OLEJKU I PETROLEUM. DOROBIŁAM SIĘ NA TYM PRAWDZIWEJ FORTUNY. BEZ KOMENTARZA ![]()
![]() |
![]() |
#426 |
Wtajemniczenie
|
A ja od 3 dni używam tej miksturki. Nie zaczęłam od jakiegoś "mega tarcia"
![]() ![]() ![]() pozdrawiam i dzięki dla daisydee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
Sylwusiaczku, napisz mi proszę jakich kwasów uzywasz, i z jakiego powodu, bo ja nie mam zielonego pojęcia o nich,ale słyszałam,że wielu dziewczynom pomogły. Aha i ile kosztuje taka zabawa czy są jakieś ograniczenia wiekowe. Z góry dziękuję i pozdrawiam
![]()
![]() |
#428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Wtajemniczenie
|
daisydee ja używam glyco A 12% to bardzo silny krem, jeśli chcesz się bawić sama w kwasy to może zacznij od mniejszych steżeń, niestety tu nic Ci nie poradzę, bo ja zaczęłam od glyco a , ale pod opieką dermatologa. mówie uważaj, bo można sobie krzywde nimi zrobić! najlepiej wejdź na forum pytania do kosmetyczki tam jest temat "kwasy kwaski i kwaseczki" czy coś takiego i tam jest dużo na ten temat, jest też link na stronke na wizażu gdzie są informacje o kwasach. wogóle jak wpiszesz w wyszukiwarke "kwasy" to sporo tematów się pojawi. Ja stosuję ten krem ponieważ mam dużo zasórników(ale nie tych czarnych) i grudek no i rozszerzone pory stosuje już 2 tygodnie i jest super cera się wygładziła no ale z policzków po mału wszystko wyłazi (kwasy mają to do tego że wywlekają zanieczyszczenia na wierzch), skóra mi się teraz mało co przetłuszcza, wogóle wygląda lepiej i jest taka mięciutka. pory się zwęzyły, przebarwienia zaczynają znikać.na poczatku stosowania wystapilo u mnie jakby poparzenie skóry (tzn byłam czerwona i skóra łuszczyła się okropnie) przeszło po dwóch dniach, szczęście weekend... ale się rozpisałam... no ale polecam glyco jak skóra się przyzwyczai... acha ja nakładam go codziennie na czoło nos i brode, na policzki (gdzie skóra jest wrażliwsza, co 2 -3 dni, w zależności od stanu skóry)
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Wtajemniczenie
|
o widze że guia mnie uprzedziła pozdawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zadomowienie
|
skonczył mi sie ten nasz specyfik ..i musze powiedziec ze poki go uzywałam wągrow było mniej ..ale były tez mniejsze ..a teraz znowu wylazły takie wielkie ;(;( ja juz mam dosc nie weim co z tym zrobic ..moze ktos zna jeszcze jakies dobre srodki (powiem odrazu ze forum przeszukałam chyba całe ) ;( Jak macie jeszcze jakies pomysły to piszcie ..pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
a może maseczka z cebuli??sama jeszcze jej nie stosowałam ale jutro rano napewno jasobi przyządze
![]() oto przepis: starta cebula+łyzka otrab owsianych+łyzeczka miodu słyszałam ze wyciaga zaskórniki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
szkoda ze nie mam akurat w domku otrebów..ale napewno sprobuje .xzytałam gdzies niedawno na wizazu ze moze tez bym zwykła mąka..tzn starta cebula+mąka ..jak uwazacie, moge spróbowac z mąką ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
ale czy to dziala tylko na zaskórniaki czy równeiż an zwykłe pryszcze??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
Chyba możesz sprobować z ta maka... a nie lepiej z mąką ziemniaczaną?? Wiem, że ona jest dobra dla tłustej cery...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uratowalas mnie mowiac o Acnefanie ![]() Miksture musialam odstawic i raczej na twarz juz nie naloze niczego wlasnej produkcji bo przezylam horror z podraznieniem i wogole,w kazdym razie dobrze sie skonczylo ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#438 |
Przyczajenie
|
Wiecie co albo mi się wydaje, albo jesteście czarownicami!!!!! Zrobiłam tak jak radziłyście
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
a mi ten olejek wypala skóre
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Przyczajenie
|
Witam.Ja również mam problem z zaskórnikami.Ale nieco innymi mianowicie pod skórą zbiera sie ropa (tak przypuszczam) robi sie górka i jak próbuje pozbyć sie jej (albo jakimś preparatem np.bezacne,albo poprzez wyciśniecie)to zawsze sie rozbabrze i później mam strupki.Czy da sie jakooś wyleczyć to albo jak usuwać żeby sie nie babrało.pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
ja tez sprobowałam tej mieszanki z olejkiem... i narazie nie widze zeby znikneły zaskórniki.. ale dopiero stosuje od dwoch dni.. i bede stosowac nadal bo ładnie mi skóre rozjasniło...i zniknęły wszystkie zaczerwienienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Przyczajenie
|
Własśnie sobie zrobiłam tonik (10ml olejku i 40ml nafty) i nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
hej, w sumie zwracam sie do daisy dee i nie tylko czyli do was dziewczyny!!!zakupilam odpowiednie prosukty do mikstury na wagry ale mam pytanie..gdszies na poczatku tego watku ktoras z was pisala (czy wkleila cytat) ze mozna go uzywac na wypadajace wlosy(o.pichtowy oczywiscie).sluchajcie ale jak??sam olejek wcierac??potem zmyc szamponem?czy jakas maseczke moze?macie jakies pomysly??poradzcie!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
Opiumalfa : to nie olejek stosuje sie na włosy tylko nafte! DAjesz troche nafty, zółtko, mozesz olejek rycynowy i na główke
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie o nafcie wiem, ale przeczytaj pierwsze posty z tego watku i tam ktos wkleil ze wlasnie z tym olejkiem pichtowym sie to robi!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Zadomowienie
|
hmm..no to nie weim tam jest napisane ze NAFTA PICHTOWA..to moze to jest nazwa nafty ..a oleje tez jest pichtowy :P:P...nie weim, nie wiem -ale chetnie sie dowiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
nafta pichtowa czyli ta mikstura oktorej mowa w tym watku tylko sie zastanawiam jak to wcierac??tak jak maseczke z nafty olejku rycynowego i jajka??nie iwem nie wiem..czekamy na sugestie!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Witam, masz rację , nafta pichtowa czyli połączenie nafty kosmetycznej (nie petroleum) i olejku pichtowego bardzo pozytywnie wpływa na włosy, przede wszystkim mniej się przetłuszczają, bo roztwór oczyszcza skórę głowy i rosną zdrowsze.
pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.