Biedronka - produkty godne polecenia - cz. VII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-04, 10:52   #421
Asiaa90
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia - cz. VII

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
kilo jajek niespodzianek..dobre ale o mandarynkach była mowa
jak dla mnie wyraznie widac, ze chodzilo o sztuke- jajka niespodzianki

Cytat:
Napisane przez kokarda87
cieszę się,że od 9 grudnia pojawią się znowu mandarynki moje ukochane owoce zimowe
jestem zawiedziona,bo w mojej Biedronce nie pojawiły się jajka niespodzianki chciałam chrześnicy zakupić a tu kicha

Cytat:
u mnie cały czas są .... już w sumie długo leżą .... zaintersowania w sumie nie ma, bo drogo wychodzą
kupiwalam ostanio w auchan 1,84zł za sztukę

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Asiaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 12:01   #422
antunka
Zakorzenienie

Dlatego jak się cytuje kogoś wypowiedź dobrze jest wykasować niepotrzebną część albo chociaż pogrubić zdanie do którego się odnosimy
antunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 12:08   #423
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
laski a kapuste kiszoną dostane w biedrze?
wczoraj otworzyli nową obok mnie i własnie chce sie wybrać, ale tez chcialabym kupic wszystko w jednym sklepie..
Coś ciekawego jest w tej nowej biedrze? jakieś kuszące promocje?:P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 15:45   #424
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antunka Pokaż wiadomość
Dlatego jak się cytuje kogoś wypowiedź dobrze jest wykasować niepotrzebną część albo chociaż pogrubić zdanie do którego się odnosimy
Otóż to. Ja myślałam, że autorka chciała przekazać, że kupiła w tym auchan mandarynki za 1,84(bo cytowała wypowiedź o mandarynkach), tylko zamiast za kilo napisała przez pomyłkę za sztukę ale to autorka musiałaby się wypowiedzieć bo w sumie 1,84 za kg mandarynek to właściwie nie jest cena niemożliwa..

Szkoda, że pomelo już nie w promocji..Ale może wybiorę się po fistaszki i kolejną świecę zapachową. Mam już jabłko z cynamonem i pięknie pachnie, też wygląda fajnie po zdjęciu naklejki

I jak tam sprawuje się ładowarka kodaka? Ktoś może już wypróbował?
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 15:50   #425
moja imaginacja
Zakorzenienie

w Biedro znowu nowe mandarynki, ale jakie dobreeeee
Swoją drogą jak to możliwe żeby za jedną mandarynkę zapłacić ponad 1 zł? Te z Biedry są za ponad 4 zł/kg, i są nawet duże, a w kilogramie zmiesciło się ok 15-20 (tak na oko,nie liczyłam)
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 17:13   #426
roamer
Raczkowanie

czy w biedronce sa lakiery do wlosow? a jesli tak to moze taft-y?
roamer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 17:22   #427
gasolina84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roamer Pokaż wiadomość
czy w biedronce sa lakiery do wlosow? a jesli tak to moze taft-y?
widziałam lakiery Welli w dużym opakowaniu

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 18:18   #428
claudi19
Raczkowanie

W poniedziałek w Biedronce będzie blender firmy Braun i zastanawiam się, czy warto go kupić... Jak myślicie? A może któraś z Was już go miała?

Piękne broszki

http://elna.pinger.pl/
claudi19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 18:31   #429
Dorcia91
Zakorzenienie

dziś kupiłam deser bondi-jest pyszny niczym monte ale tańszyi śledzie w sosie śmietanowymgenialne

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 18:32   #430
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez claudi19 Pokaż wiadomość
W poniedziałek w Biedronce będzie blender firmy Braun i zastanawiam się, czy warto go kupić... Jak myślicie? A może któraś z Was już go miała?
też mnie interesuje ten blenderek
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 21:12   #431
monykaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudi19 Pokaż wiadomość
ja mam blender brauna juz od hmmm, nie wiem ale od conajmniej 4lat?! jest to moj jedyny sprzet kuchenny uzywam go do niemalze wszystkiego -"miele" mieso na mielone, miele otreby na puch (nie probowalam, ale podejrzewam ze da sie ze zwyklego cukru zrobic cukier puder), idealny do zrobienia zupy-krem, duzym plusem jest ten wysoki kubek -mozna w szybki sposob zrobic piane z bialek,bita smietane, wymieszac koktajl czy przygotowac mase na omlet-kubek latwo sie myje bo maly (nie to co garnek) i malo miejsca zajmuje. ostatnio nawet jak mi sie nie chce albo mam malo czasu to nawet ziemniaki zamiast zetrzec na tarce na placki to "szatkuje" w tym pojemniku z nozykami-byle nie za dlugo bo zrobi sie papka , idealnie mozna tez posiekac ser zolty na pizze no i tez jak coreczka byla mala i przechodzila z zupek papek na bardziej normalne -to warzywka na zupe -typu marchewka, ziemniak, buraczek itp -najpierw surowe chwile "szatkowalam" zeby powstaly male czastki a potem to gotowalam -i nie musialam juz pozniej zupki widelcem traktowac czy nozem wszystko drobno kroic szczerze mowiac nie umialabym teraz zrezygnowac z blendera

nie wiem czy mozna dokupic noze bo w sumie przydala by sie jakas nakladka ktora np kroi w slupki, czy trze -ale w sumie to nie jest robot kuchenny wiec nei bede wymagala :P

ja mam ten http://www.mbank.pl/indywidualny/zak..._k=197&kat=325
porownujac go z biedronkowym, to ten w biedronce to ubozsza wersja-ale mimo to polecam tym bardziej ze na allegro trzeba duzo wiecej doplacic za ten sam zestaw -wiec warto

Edytowane przez monykaa
Czas edycji: 2010-12-04 o 21:19
monykaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 21:13   #432
jess_starsmith
Przyczajenie

A czy są u Was dyski twarde 1TB, które miały być od czwartku według gazetki pomysły na gwiazdkę 2? Byłam w trzech biedronkach i w zadnej nie bylo.
jess_starsmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 21:25   #433
blair witch
Zakorzenienie

Po ile ma być ten blender? Wiem że w Lidlu bedzie po 69 chyba, w tym samym czasie

A co do mandarynek - kupowałam w carrefourze po ok. 1,8 za kg, więc taka cena możliwa... Aczkolwiek średnie w smaku

Jess - takie rzeczy zwykle schodzą od razu i nie dowożą już, rzucają po kilka sztuk na jedną biedronkę
Stary 2010-12-04, 21:36   #434
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Po ile ma być ten blender? Wiem że w Lidlu bedzie po 69 chyba, w tym samym czasie

po 89zł
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 21:40   #435
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jess_starsmith Pokaż wiadomość
A czy są u Was dyski twarde 1TB, które miały być od czwartku według gazetki pomysły na gwiazdkę 2? Byłam w trzech biedronkach i w zadnej nie bylo.
Jess a pytałaś się obsługi czy w ogole były? W jednej mojej biedro były kiedyś na zapleczu, bo nie mieli miejsca w gablotce
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 21:52   #436
moniuleczka
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj w Biedronce i kupiłam sobie m.in. takie jabłko na świeczkę(podgrzewacz). A od kilku dni chodzę i szukam tostera takiego co robi zapiekane kanapki (za 29,99zł) ale nigdzie go nie ma. Pewnie już wszystkie wykupione.

moniuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:31   #437
jess_starsmith
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
Jess a pytałaś się obsługi czy w ogole były? W jednej mojej biedro były kiedyś na zapleczu, bo nie mieli miejsca w gablotce
Tak, kobieta z obsługi nie bardzo rozumiała o co mi chodzi stwierdzając, że "jak nie ma w gablocie to nie ma w ogóle"
jess_starsmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 09:05   #438
monykaa
Raczkowanie

moje wczorajsze odkrycie dzem truskawkowy-owocowa rapsodia wzielam go do rogalikow -podczas pieczenia wyplynal :/ ale na kanapki idealny-moja corcia jest nim zauroczona dzem niskoslodzony, ale slodziutki i co mnie w nim zaskoczylo jest duzo truskawek w calosci -jak dla mnie porownywalny z lowiczem

juz od kilku dni poluje na ciasto francuskie wczoraj przyjechala ciezarowa z dostawa i mam nadzieje ze dowiezli -tylko zastanawiam sie czy towar bedzie dzisiaj juz wystawiony czy dopiero swiezy towar wykladaja na poniedzialek

Cytat:
ten blender z lidla to taki "no name" nie ma trzepaczki i tych kubkow -w biedronce bardziej oplaca sie kupic pomimo ze ma mniejsza moc
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_14891.htm
za to ciekawa oferta na grill
o rany jakie to musi byc pyszne http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_14848.htm

Edytowane przez monykaa
Czas edycji: 2010-12-05 o 09:18
monykaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 10:06   #439
blair witch
Zakorzenienie

No faktycznie popatrzyłam teraz w gazetkę i ma więcej bajerów, no i braun to braun Zobaczę jak będę z kasą stać

Dżemy z Rapsodii są fantastyczne, moja chłopina wyżera łyżeczką w jeden wieczór Jak mieszkałam sama to słoik dżemu miałam na 2 tygodnie, teraz jeden dzień to mało Spróbuj jeszcze brzoskwiniowego, naprawdę smaczny Z rzeczy do kanapek jest dobry jeszcze krem czekoladowy (nie pamiętam nazwy, ale on w takim kubeczku stoi przy dżemach, jest niebieski i zielony, mi niebieski podchodzi bardziej). Jeszcze galaretki są dobre - i tanie

Dziewczyny, wy czujecie jakąś różnicę w produktach produkowanych dla biedronki a tymi samymi kupowanymi w innych sklepach? Np. jak ten serek wiejski z pątnicy - dla mnie smakuje identycznie, a znajomi że na pewno gorszy bo produkowany dla biedry
Stary 2010-12-05, 10:28   #440
ktsw
Zakorzenienie

ja wczoraj poczułam różnice w paluszkach rybnych z frosty, byly ochydne
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 11:31   #441
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny, wy czujecie jakąś różnicę w produktach produkowanych dla biedronki a tymi samymi kupowanymi w innych sklepach? Np. jak ten serek wiejski z pątnicy - dla mnie smakuje identycznie, a znajomi że na pewno gorszy bo produkowany dla biedry
ja nie odczuwam różnicy ... No ale są tacy którzy twierdzą że z biedry tanio i słabo ... Zrobiłam kiedyś eksperyment na wujku. który mówił bym mu z biedry nie kupowała parówek bo mu nie smakują ( a sprawdzałam skład i jest tyle samo % mięsa co z tych sokołowa też dostępnych w biedro) więc podmieniłam opakowania i wsuwał aż mu się uszy trzęsły...
Więc ludzie chyba tylko sobie wmawiają.

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 11:34   #442
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

czy są jeszcze kaki?
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 11:36   #443
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Otóż to. Ja myślałam, że autorka chciała przekazać, że kupiła w tym auchan mandarynki za 1,84(bo cytowała wypowiedź o mandarynkach), tylko zamiast za kilo napisała przez pomyłkę za sztukę ale to autorka musiałaby się wypowiedzieć bo w sumie 1,84 za kg mandarynek to właściwie nie jest cena niemożliwa..
chodziło o jajko z niespodzianką

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 11:37   #444
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
czy są jeszcze kaki?
u mnie nie ma juz, za to pomelo ostatnio spróbowałam. Całkiem fajne, taki ogromy grejpfrut
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 11:41   #445
GOśka T.
Zakorzenienie

ja ostatnio kupiłam herbatkę o smaku grzanego wina poraz pierwszy i zaparzyłam mocno mocno i myślałam ze nie wypije bo tak mnie "szczypało" w gardło o ranyyy,jaki zapach jaki smak ehuehu. ale drugi raz słabiej zaparzyłam i mi posmakowała.

no i krakersy mniam mniam trzy paczki z mamą i bratem na raz poszy neimalże

dopeiro zauwazyłam ze są nowe smaki małego jogurtu fruvita zatem wziełam skonsumowałam o smaku piernika z orzechami laskowymi i pieczone banany z orzechami laskowymi <czy jakoś tak> trochę słodkie pozostaje taki śmeiszny posmak w ustach ale dobre sa zwłąszcza piernik. dodałam do środka jeden wafel ryżowy i zdecydowanie bardziej mi posmakował.
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 12:27   #446
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
absolutnie ja nie czuję
kupujemy serki właśnie z piatnicy (te duże) i są pycha
a małż dzwonił przed chwila i mówi że jadł pstrąga wędzonego tego zamykanego i mówi że pycha....
poza tym herbaty, slodycze, wędliny, mięso..... jak dla mnie bez różnicy a i w innych marketach się trafi że się kupi nieświeże...
generalnie powiem wam, że od dłuższego czasu zaopatruję się w biedrze (no bo taniej) i kurcze jakoś nie widzę żeby było gorzej niż w innych sklepach....
poza tym nie wiem czy to tutaj (w ktorejś poprzedniej części) było czy gdzieś indziej wyczytałam, że wiele produktów robionych dla biedronki musi przejść bardziej zaostrzone procedury żeby jakość była dobra (kurde zamotałam chyba)
no i mam kolegę co pracuje w firmie (nazwy z wiadomych względów nie napiszę), która importuje owoce dla biedry i mówil kiedyś, że bidra chce tylko najlepsze..... fakt, że śmiać mi się chce jak słyszę, że owoc jest przywożony do Czwy po czym jedzie do wawy czy do innego magazynu i z powrotem wraca do czwy ale takie procedury.....
no to popisałam sobie

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 13:48   #447
blair witch
Zakorzenienie

No właśnie dla mnie też nie czuć różnicy w niczym, zwłaszcza z jedzenia, bo przecież cifa czy domestosa próbować nie będę Tych filetów z frosty nie kupowałam, ale np. łosoś jest wspaniały, ten w płatach na kanapki, tartinki itd
A mięso... Tylko w biedronce Mielone z łopatki jest fantastyczne, podobnie jak schabik krojony na kotlety - nigdy się nie przejechałam. Natomiast w tesco kupiłam kiedyś filety z kurczaka na niedzielny obiad (był piątek), i w sobotę już mi w lodówce śmiedziało
Też się przerzuciłam z mamą na biedronkę i lidla, praktycznie wszystko oprócz wędlin tam kupujemy, nikt w domu nie narzeka

A i gyros z biedronki jest pyszny, jak ktoś chce to mam 2 dobre przepisy na wykorzystanie i 3-4 osoby spokojnie pojedzą
Stary 2010-12-05, 13:59   #448
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

no nie pytaj tylko dawaj ten przepis

ja uwielbiam szynkę babci z biedry....
nieraz leży otwarta 2 dni i nic jej sięnie dzieje a normalnie kolo siebie kupię wędline i już na drugi dzień jakaś taka "maślata" się robi....
w sumie lidla mam bliżej ale i tak wole biedronke

Stary 2010-12-05, 14:28   #449
blair witch
Zakorzenienie

1 opakowanie gyrosa z kurczaka (pikantnego)
2 duże cebule
1 marchewka
3 woreczki ryżu (raz robiłam nawet z 4 )
4-5 ząbków czosnku lub więcej, jak kto lubi
Przyprawy - ostra papryka (jak ktoś nie lubi ostrego to może być słodka)

Cebulę kroimy w kosteczki, podsmażamy na maśle razem ze startą marchewką (w paseczki, a nie na miazgę, najlepiej w woku smażyć), jak się zeszkli cebula wgniatamy czosnek, jak marchewka zmięknie dodajemy całe opakowanie gyrosu i już na wolnym ogniu smażymy. Dalej są 2 drogi - albo ugotowany na sypko ryż wrzucamy do woka i mieszamy wszystko razem, posypujemy papryką ostrą i dobrze mieszamy, albo podajemy na talerzu osobno (wtedy nie sypiemy papryką)

Jak podajemy osobno to do wody gotującej się na ryż wrzucamy 2 kostki rosołku drobiowego - wtedy nie trzeba solić, a ryż ma ciekawy smak, aromat i kolor

Druga wersja jest z makaronem, i tutaj już bez marchewki i bez papryki robię, za to z dodatkową cebulą, ale też - albo wrzucam wszystko do garnka z makaronem i mieszam (makaron nie może być rozgotowany, najlepiej al dente, ja robię z typowego spaghetti lub świderków), albo nakładam makaron na talerz i na to z patelni mięsko

Wiem że dobre jest też z nacią pora podsmażoną do tego, ale ja akurat za nią nie przepadam więc nie robię, ogólnie to można różne wariacje wypróbowywać, na razie te dwie mam sprawdzone tak że oboje z moim wcinamy aż się nam uszy trzęsą Już kilku znajomym dałam ten przepis i też zachwycone Bo szybciutko, smacznie i tanio

Skrzydełka z kurczaka które z tej serii co gyros też robię, dodatkowo je panieruję albo w panierce chrupiący kurczak albo normalnie w jajku i bułce tartej Dodaję frytki (akurat z lidla ) i sos słodko kwaśny z tao tao do maczania w nim skrzydełek i pyszności

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2010-12-05 o 14:29
blair witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 14:43   #450
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

jesoooo zaśliniłam kompa.......
chyba powiem małżowi żeby kupił i mu takie jedzonko skomponuję....
czyli po prostu gyros na winie..... co się nawinie to wrzucasz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości