|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia - cz. VII
jak dla mnie wyraznie widac, ze chodzilo o sztuke- jajka niespodzianki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Dlatego jak się cytuje kogoś wypowiedź dobrze jest wykasować niepotrzebną część albo chociaż pogrubić zdanie do którego się odnosimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szkoda, że pomelo już nie w promocji..Ale może wybiorę się po fistaszki i kolejną świecę zapachową. Mam już jabłko z cynamonem i pięknie pachnie, też wygląda fajnie po zdjęciu naklejki ![]() I jak tam sprawuje się ładowarka kodaka? Ktoś może już wypróbował? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
w Biedro znowu nowe mandarynki, ale jakie dobreeeee
![]() Swoją drogą jak to możliwe żeby za jedną mandarynkę zapłacić ponad 1 zł? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
czy w biedronce sa lakiery do wlosow? a jesli tak to moze taft-y?
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
widziałam lakiery Welli w dużym opakowaniu
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
W poniedziałek w Biedronce będzie blender firmy Braun i zastanawiam się, czy warto go kupić... Jak myślicie? A może któraś z Was już go miała?
#429 |
Zakorzenienie
|
dziś kupiłam deser bondi-jest pyszny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem czy mozna dokupic noze bo w sumie przydala by sie jakas nakladka ktora np kroi w slupki, czy trze -ale w sumie to nie jest robot kuchenny wiec nei bede wymagala :P ja mam ten http://www.mbank.pl/indywidualny/zak..._k=197&kat=325 porownujac go z biedronkowym, to ten w biedronce to ubozsza wersja-ale mimo to polecam ![]() ![]() Edytowane przez monykaa Czas edycji: 2010-12-04 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Przyczajenie
|
A czy są u Was dyski twarde 1TB, które miały być od czwartku według gazetki pomysły na gwiazdkę 2? Byłam w trzech biedronkach i w zadnej nie bylo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
Po ile ma być ten blender? Wiem że w Lidlu bedzie po 69 chyba, w tym samym czasie
![]() A co do mandarynek - kupowałam w carrefourze po ok. 1,8 za kg, więc taka cena możliwa... Aczkolwiek średnie w smaku ![]() Jess - takie rzeczy zwykle schodzą od razu i nie dowożą już, rzucają po kilka sztuk na jedną biedronkę ![]()
#434 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj w Biedronce i kupiłam sobie m.in. takie jabłko na świeczkę(podgrzewacz).
![]() ![]()
#437 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Raczkowanie
|
moje wczorajsze odkrycie
![]() ![]() ![]() juz od kilku dni poluje na ciasto francuskie ![]() ![]() Cytat:
![]() http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_14891.htm za to ciekawa oferta na grill ![]() o rany jakie to musi byc pyszne http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_14848.htm Edytowane przez monykaa Czas edycji: 2010-12-05 o 09:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
No faktycznie popatrzyłam teraz w gazetkę i ma więcej bajerów, no i braun to braun
![]() ![]() Dżemy z Rapsodii są fantastyczne, moja chłopina wyżera łyżeczką w jeden wieczór ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, wy czujecie jakąś różnicę w produktach produkowanych dla biedronki a tymi samymi kupowanymi w innych sklepach? Np. jak ten serek wiejski z pątnicy - dla mnie smakuje identycznie, a znajomi że na pewno gorszy bo produkowany dla biedry ![]()
#440 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj poczułam różnice w paluszkach rybnych z frosty, byly ochydne
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc ludzie chyba tylko sobie wmawiają.
![]() |
#442 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
czy są jeszcze kaki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio kupiłam herbatkę o smaku grzanego wina poraz pierwszy i zaparzyłam mocno mocno i myślałam ze nie wypije bo tak mnie "szczypało" w gardło o ranyyy,jaki zapach jaki smak
![]() no i krakersy mniam mniam trzy paczki z mamą i bratem na raz poszy neimalże ![]() dopeiro zauwazyłam ze są nowe smaki małego jogurtu fruvita zatem wziełam skonsumowałam o smaku piernika z orzechami laskowymi i pieczone banany z orzechami laskowymi <czy jakoś tak> trochę słodkie pozostaje taki śmeiszny posmak w ustach ale dobre sa zwłąszcza piernik. dodałam do środka jeden wafel ryżowy i zdecydowanie bardziej mi posmakował. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupujemy serki właśnie z piatnicy (te duże) i są pycha a małż dzwonił przed chwila i mówi że jadł pstrąga wędzonego tego zamykanego i mówi że pycha.... poza tym herbaty, slodycze, wędliny, mięso..... jak dla mnie bez różnicy a i w innych marketach się trafi że się kupi nieświeże... generalnie powiem wam, że od dłuższego czasu zaopatruję się w biedrze (no bo taniej) i kurcze jakoś nie widzę żeby było gorzej niż w innych sklepach.... poza tym nie wiem czy to tutaj (w ktorejś poprzedniej części) było czy gdzieś indziej wyczytałam, że wiele produktów robionych dla biedronki musi przejść bardziej zaostrzone procedury żeby jakość była dobra (kurde zamotałam chyba) no i mam kolegę co pracuje w firmie (nazwy z wiadomych względów nie napiszę), która importuje owoce dla biedry i mówil kiedyś, że bidra chce tylko najlepsze..... fakt, że śmiać mi się chce jak słyszę, że owoc jest przywożony do Czwy po czym jedzie do wawy czy do innego magazynu i z powrotem wraca do czwy ![]() no to popisałam sobie ![]()
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
No właśnie dla mnie też nie czuć różnicy w niczym, zwłaszcza z jedzenia, bo przecież cifa czy domestosa próbować nie będę
![]() ![]() A mięso... Tylko w biedronce ![]() ![]() Też się przerzuciłam z mamą na biedronkę i lidla, praktycznie wszystko oprócz wędlin tam kupujemy, nikt w domu nie narzeka ![]() A i gyros z biedronki jest pyszny, jak ktoś chce to mam 2 dobre przepisy na wykorzystanie i 3-4 osoby spokojnie pojedzą ![]()
#448 |
Zakorzenienie
|
no nie pytaj tylko dawaj ten przepis
![]() ja uwielbiam szynkę babci z biedry.... nieraz leży otwarta 2 dni i nic jej sięnie dzieje a normalnie kolo siebie kupię wędline i już na drugi dzień jakaś taka "maślata" się robi.... w sumie lidla mam bliżej ale i tak wole biedronke ![]()
#449 |
Zakorzenienie
|
1 opakowanie gyrosa z kurczaka (pikantnego)
2 duże cebule 1 marchewka 3 woreczki ryżu (raz robiłam nawet z 4 ![]() 4-5 ząbków czosnku lub więcej, jak kto lubi Przyprawy - ostra papryka (jak ktoś nie lubi ostrego to może być słodka) Cebulę kroimy w kosteczki, podsmażamy na maśle razem ze startą marchewką (w paseczki, a nie na miazgę, najlepiej w woku smażyć), jak się zeszkli cebula wgniatamy czosnek, jak marchewka zmięknie dodajemy całe opakowanie gyrosu i już na wolnym ogniu smażymy. Dalej są 2 drogi - albo ugotowany na sypko ryż wrzucamy do woka i mieszamy wszystko razem, posypujemy papryką ostrą i dobrze mieszamy, albo podajemy na talerzu osobno (wtedy nie sypiemy papryką) ![]() Jak podajemy osobno to do wody gotującej się na ryż wrzucamy 2 kostki rosołku drobiowego - wtedy nie trzeba solić, a ryż ma ciekawy smak, aromat i kolor ![]() Druga wersja jest z makaronem, i tutaj już bez marchewki i bez papryki robię, za to z dodatkową cebulą, ale też - albo wrzucam wszystko do garnka z makaronem i mieszam (makaron nie może być rozgotowany, najlepiej al dente, ja robię z typowego spaghetti lub świderków), albo nakładam makaron na talerz i na to z patelni mięsko ![]() Wiem że dobre jest też z nacią pora podsmażoną do tego, ale ja akurat za nią nie przepadam więc nie robię, ogólnie to można różne wariacje wypróbowywać, na razie te dwie mam sprawdzone tak że oboje z moim wcinamy aż się nam uszy trzęsą ![]() ![]() ![]() Skrzydełka z kurczaka które z tej serii co gyros też robię, dodatkowo je panieruję albo w panierce chrupiący kurczak albo normalnie w jajku i bułce tartej ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2010-12-05 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
jesoooo zaśliniłam kompa.......
![]() chyba powiem małżowi żeby kupił i mu takie jedzonko skomponuję.... czyli po prostu gyros na winie..... co się nawinie to wrzucasz ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.