|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Harmonet-wady i zalety. - zbiorczy
A'propo dodatkowego zabezpieczenia. Kontynuacja antykoncepcji ze zmianą tabletek nie wiąże się ze spadkiem ich skuteczności. Działają od razu, więc bez obaw
Jeszcze wczoraj o to pytałam
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję ulżyło mi, tak czy inaczej muszę chyba zmienić ginekologa bo coraz bardziej niekompetentnie wypada w moich oczach
|
|
|
#423 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
[quote=Metallica;5778966] dziękuję za życzenia, masz rację-okres dniu ślubu- no przesada, zwłaszcza jak bierze się piguły i można wyliczyć sobie TE dni- w końcu dzięki tabletkom mogłam wyznaczyć datę ślubu bez obawy, że mi się przytrafi miesiączka a teraz przez nie miałabym.. ech.. dziękuję
Loteria Bitcoin - aż 2 BTC do wygrania Edytowane przez LadyInBlack2 Czas edycji: 2007-11-14 o 19:45 Powód: potrzeba dopisania komentarza |
||
|
|
|
|
#424 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
, ale trakcie drugiego jest fatalnie. Mam depresyjne zmiany nastroju, i od wczoraj pojawily sie palmienia (brazowy i krwawy sluz) . Czytałam w ulotce ,że moze to byc objaw uboczny , ponadto mam bol w podbrzuszu i placach w okolicy krzyza. Ponadto po 7 -dniowej przerwie miesiaczka sie pojawila ale byla bardzo skapa. I tu pytania do Was drogie Panie czy , któraś z Was miała też takie plamienia i bole brzucha i krzyza. Bedę wdzięczna za każdą odpowiedź z Waszej strony. Są to pierwsze tabletki , które biorę i szczerze mowiąc nie wiem czy jest sens dalej je brać (bo obajwy np zniknal po którymś opakowaniu ) czy lepiej zrezygnować z tego leku i iść do lekarza po inny środek . Pozdrawiam Was kobietki gorąco i proszę o jakąś radę. |
|
|
|
|
#425 |
|
Konto usunięte
|
wydaje mi sie ze powinnas isc z tym do lekarza.
|
|
|
|
|
#426 |
|
Przyczajenie
|
witam. Kobietki mam Hormonet do sprzedania zostało mi jedno opakowanie ponieważ kupiłam 3 dwa zarzyłam ale strasznie sie po nim fatalnie czułam i zmieniłam tabletki na yasmin takze jak by któras z was była zainteresowana to moge odstąpic niewime za 20 zł. bo u mnie sie zmarnuja a komuś sie moga przydac . moj numer gg: 6370671. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm wydaje mi się że tu się nie sprzedaje...
Biorę harmonet i mam takie pytanko, miałam wziąć tabletkę z 2 opakowania w niedziele ale nie wzięłam jej do tej pory (bo ich nie mam a apteke gdzie mogę je kupić mam w innym mieście i jutro wezmę dopiero 1 tab z 2 opakowania czyli miałam 10 dni przerwy. Czy działanie znowu sie zacznie tak jak od 1 opakowania? Czułam się okropnie biorąc pierwsze opak wszystkie objawy niemal miałam ale nie wiem czy to było do końca spowodowane tab czy ciężkim okresem bo miałam dużo nerwów i stresów. Więc sprobuje jeszcze opakowanko albo dwa i zobaczę. Mam nadzieje że nie będzie tak samo jak przy 1 opakowaniu...Pozdrowionka.
|
|
#428 |
|
Podróżniczka
|
Dobrze , że trafiłam na ten wątek.
Od czerwca miałam przerwę w braniu tabletek ,ale ciągły stres spowodowany zajściem w ciąze oraz robienie kolejnych testów skłniły mnie znowu do wizyty u gina i przepisaniu talbetek.Wcześniej brałam yasmin ,ale po nim i sucha byłam i nie miałam ochoty na sex więc lekarz mi zaproponował Harmonet. Jestem właśnie w 3 tyg. brania tych tabletek i zaczeły się ze mną dziać dziwne rzeczy gdzieś tak po 7 tabletce: -Piersi mam obrzmiałe , dużo większe aż z takimi zyłkami -boli mnie bardzo podbrzuszek i jajniki -taka wzdęta jestem -odczuwam to samo co jedna dziewczyna wyzej-czyli bóle krzyża ,które mi się nigdy wcześniej nie zdarzały -dziwna wydzielina -o braku chęci na sex to już bie wpomnę Myślalłam , że to może ciąża jest , bo już innego wytłumaczenia nie miałam , ale to chyba jednak te cholerne tabletki , skończe opakowanie i ide do lekarza po yasmin. I mam jeszcze pytanko troszke z innej beczki....bo akutualnie leże w domu chora na zapalenie oskrzeli , biorę antybiotyki (tak wiem , pamiętam o dodatkowym zabezpieczenium ,ale poki co nawet nie mam ochoty na sex) i chyba złapałam infkcję po atybiotykach .Infekacja to też chyba żle napisane...coś mi sie dziwnego od wewnętrznej strony warg sromowych zrobiło ze 2 dni temu (taki ranki , ciemne ) , dziś już mi z tego ropa leci i piecze przy oddawaniu moczu.Jedyne co mam na stanie to czopki propolisowe i klotrimazolum krem i sobie aplikuje , ale wcale nie jest lepiej.Do gina będę sie mogla wyrac najwczesniej w przyszłym tyg. bo mam 40 stop. i nie mam sił żeby wyjść z domu dlatego postanowiłam się was poradzić....bo nie wiem co robić i z czego to może być? Dobijający Harmonet Zapalenie oskrzeli I te siąpiące rany Chyba sobie w łeb strzele ((pozdrawiam Monika |
|
|
|
|
#429 |
|
Przyczajenie
|
Witam was kobietki
Właśnie od wczoraj zaczęłam brać Harmonet. Wcześniej 3 lata brałam Microgynon nie miałam absolutnie rzadnych skutków ubocznych poza tym że libido spadło praktycznie do zera ........więc wybrałam się do ginekologa i zmieniłam na Harmonet. Mają mniejsza zawartość hormonów więc może libido wróci do normy? Dogadałam się z lekarzem że za dwa miesiące przyjdę pochwalić się czy się coś zmieniło czy nie. Mam nadzieje że libido wróci do normy i Tz w końcu będzie zadowolony |
|
|
|
|
#430 |
|
Przyczajenie
|
mam pytanie czy po tygodniu stosowania tego leku moge uprawiac sex?? biore tabletki od pierwszego dnia krwawienia
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
możesz, przecież tabletki chronią Cię od pierwszego dnia zażycia tabletki
![]() mordusiak trzymam kciuki żeby powróciło Ci libido, ja po harmonecie mam... i to nawet duże dlatego nie chce zmieniać na inne...
|
|
#432 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki DsC
![]() Mam pytanko czy od początku bierzesz Harmonet czy też tak jak ja metodą prób i błędów dobrałaś te odpowiednie? |
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
od początku, to moje pierwsze tabletki
|
|
#434 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie jaka jest rózniaca miedzy hormonami w yasminelle a harmonet?
Gdyz niby yasminelle maja najmnijsza dawke hormonow ale jak patrze na liczny stojace przy hormonach wychodzi ze hamonet ma mnij? I nic z tego nei rozumie... Biore yasminnele (koniec 5 opakowania) i niestety jets coraz gozej ;\ moja idealna cera poszła w zapomnienie ,bol piersi,bole zoładka zgaga bole głowy uczucie goraca bole konczyn;\ przesuszanie sie cery i przytycie 3 kg ;\ Nie moge sie polecic mojego gin bo jest beznadzijny a z tym niby "dobrym" zobacze sie dopiero za 5 miesiecy;\ Nie wiem co teraz zrobic..i myslałam nad harmonettem gdyz mama je bierze a zauwazylam z emamy podobne reakcje na leki..wiec mzoe niebylo by zle.. No i zauwazylam ze jak komus było dobrze przy yasmin to zle przy harmonet i odwrotnie... |
|
|
|
|
#435 |
|
Przyczajenie
|
harmonet wady i zalety
(( chcialam Yasmine ale moj lekarz mi odradził, podobno maja wiele skótków ubocznych, o ktorych nie mowi sie głośno.... |
|
|
|
|
#436 |
|
Przyczajenie
|
harmonet wady i zalety
(( chcialam Yasmine ale moj lekarz mi odradził, podobno maja wiele skutków ubocznych, o ktorych nie mowi sie głośno.... |
|
|
|
|
#437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ponawiam pytanie |
|
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym na Twoim miejscu spróbowała wziąć inne tabletki, możliwe że te Ci kompletnie nie pasują...wiadomo, każdy organizm inaczej reaguje....
Jeśli chcesz harmonet to kup sobie harmonet i zobaczysz jak się po nich będziesz czuła
|
|
#439 |
|
Przyczajenie
|
Witam ja przez 5 miesięcy brałam tabletki NOVYNETTE które kosztują ok. 30 zł. Od pierwszego opakowania do ostatniego miałam co 1,5 tygodnia krwawienia. Lekarka powiedziała ze organizm musi sie przyzwyczaić ale ja miałam tego dość. Więc je odstawiłam bo zresztą i tak nie uprawiałam seksu. Po odstawieniu miałam normalna miesiączkę ale po dwóch miesiącach już okres mi zanikł. Wiedziałam, że nie mogę być w ciąży bo przecież wiatropylna nie jestem. Poszłam na usg ginekologiczne wykryto u mnie pęcherzyk , który jak stwierdził lekarz może grozić ciążą. Wydawało mi się to śmieszne bo przecież nie kochałam sie od 4 miesięcy hehe. Lekarka przepisała mi hormony na wywołanie okresu nie dostałam go od razu dopiero po 2 tygodniach. |
|
|
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
Jestem zadowolona z harmonetu. Zalety to takie ze nie przytyłam, po 3 miesiącach poprawiła mi sie znacznie cera (wygląda teraz jak "pupcia niemowlaczka"
), biust mi urósł z mis. A do C, a libido powiększyło sie 10-cio krotnie i jest git Tylko troche sie martwie bo biore go tak z przerwami... na początq brałam miesiąc, później miesiąc przerwy i znowu 5 miesięcy brania, miesiąc przerwy no i tydzień temu zaczełam znowu czy to moze wpłynąc na skutecznośc? od teraz bede systematyczna....
|
|
|
|
|
#441 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny mam pytanie po ilu dniach działa harmonet biore juz 15 dzien
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
po 1: wyszukiwarka
po 2: wyszukiwarka po 3: wyszukiwarka po 4: od 1 tabletki |
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Używam Harmonetu od roku. Zabezpieczenie? Maksymalne 100% =] Przytyć? Owszem przytyłam na początku ich zażywania 4 kg, ale zrzuciłam je zaraz na siłowni. Moim największym problem z tymi tabletkami były rozstępy... Niestety. Mam duży biust rozmiar C i te małe diablki zafundowały mi niewielki rozstępy na biuście, ale nie jest problem ani dla mnie ani dla mojego chłopaka. Na pewno bym ich nie zmieniła.
|
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
Biorę Harmonet od 3 dni
szczerze mówiąc jestem trochę przerażona niektórymi wypowiedziami tutaj .. no,ale wszystko zależy od organizmu . Zrelacjonuję za jakiś czas jak się po tym czuję . |
|
|
|
|
#446 |
|
Przyczajenie
|
Kochane mam jeszcze jedno pytanko co do tych tabletek bo zawsze gdy mialam owulacje to bolal mnie brzuch (jajnik) teraz nic nie mam juz tez tych gestych plodnych sluzow i przed okresem zawsze bolaly mnie piersi i brzuch a terz ic zostaly mi tylko jeszcze 2 tabletki i przerwa to jest spowodowane tymi tabletkami czy ciaza
??
|
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotka ja też byłam przerażona opiniami niektórych forumowiczek...ale spróbowałam przełamać sięi jestem zadowolona
mija pół roku odkąd biorę... czy muszę robić przerwe? czy mogę brać dalej ;>?Dziubek przed braniem tabletek też miałam problemu przed okresowe, ale teraz nie boli mnie brzuch a za to czasami głowa... niestety piersi dalej mam nabrzmiałe i wrażliwe na każdy dotyk...
|
|
#448 |
|
Przyczajenie
|
harmonet za 23 zł?tak!
zdarzalo mi sie kupic za 42...to dopiero zdzierstwo. w aptece dr. max po zalożeniu karty pacjenta (bezpłatne, kilka minut) harmonet i inne leki mam taniej harmonet za 23 to moj rekord taniości
"Miłość to nie staw, w którym zawsze można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okręty, zatopione miasta. ośmiornice, skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko." |
|
|
|
|
#449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ojeeej ale tanio ! ja zapłaciłam za swoje tabletki prawie 37 zł. Muszę poszukać tańszej apteki ... Biorę już 5 dzień.. boli mnie troszkę brzuch i wczoraj było mi niesamowicie niedobrze.Poza tym wyszły mi straszne pryszcze, ale zawsze przed i w trakcie okresu tak mam, więc narazie nie chce zwalać winy na harmonet . Wczoraj kochaliśmy sie z TŻ bez zabezpieczenia.Mam nadzieję,że zasada bezpieczeństwa od 1 tabletki zadziała
|
|
|
|
|
|
#450 |
|
Przyczajenie
|
No ja nareszcie sie zdecydowalam na tabletki :P i z tego co przeczytalam to równiez jestem zszokowana niekotorymi wypowiedziami :P Mam bardzo obfite i bolesne miesiączki
mam nadzeije ze te tabletki mi pomoga A jesli chodzi o współzycie to sie boje bez dodatkowych zabezpieczen... Ale nie po to bede sie truc, zeby jeszcze stosowac gumki...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

Jeszcze wczoraj o to pytałam

ulżyło mi, tak czy inaczej muszę chyba zmienić ginekologa bo coraz bardziej niekompetentnie wypada w moich oczach
, ale trakcie drugiego jest fatalnie. Mam depresyjne zmiany nastroju, i od wczoraj pojawily sie palmienia (brazowy i krwawy sluz)
. Czytałam w ulotce ,że moze to byc objaw uboczny , ponadto mam bol w podbrzuszu i placach w okolicy krzyza. Ponadto po 7 -dniowej przerwie miesiaczka sie pojawila ale byla bardzo skapa.
Bedę wdzięczna za każdą odpowiedź z Waszej strony. Są to pierwsze tabletki , które biorę i szczerze mowiąc nie wiem czy jest sens dalej je brać (bo obajwy np zniknal po którymś opakowaniu ) czy lepiej zrezygnować z tego leku i iść do lekarza po inny środek . Pozdrawiam Was kobietki gorąco i proszę o jakąś radę. 
i jutro wezmę dopiero 1 tab z 2 opakowania czyli miałam 10 dni przerwy. Czy działanie znowu sie zacznie tak jak od 1 opakowania? 

Witam ja przez 5 miesięcy brałam tabletki NOVYNETTE które kosztują ok. 30 zł. Od pierwszego opakowania do ostatniego miałam co 1,5 tygodnia krwawienia. Lekarka powiedziała ze organizm musi sie przyzwyczaić ale ja miałam tego dość. Więc je odstawiłam bo zresztą i tak nie uprawiałam seksu. Po odstawieniu miałam normalna miesiączkę ale po dwóch miesiącach już okres mi zanikł. Wiedziałam, że nie mogę być w ciąży bo przecież wiatropylna nie jestem. Poszłam na usg ginekologiczne wykryto u mnie pęcherzyk , który jak stwierdził lekarz może grozić ciążą. Wydawało mi się to śmieszne bo przecież nie kochałam sie od 4 miesięcy hehe. Lekarka przepisała mi hormony na wywołanie okresu nie dostałam go od razu dopiero po 2 tygodniach. 
czy to moze wpłynąc na skutecznośc? od teraz bede systematyczna....
szczerze mówiąc jestem trochę przerażona niektórymi wypowiedziami tutaj .. no,ale wszystko zależy od organizmu . Zrelacjonuję za jakiś czas jak się po tym czuję .