Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-06, 08:53   #421
szizuho
Raczkowanie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
gdzie te 10kg ja 7.5 przytyłam a wyglądam już jak słoniątko a ty taka zgrabna; ach! co za niesprawiedliwy los hihi

no ja jakoś nie zwracam uwagi na wagę, mój TŻ jest chudziutki, zawsze chciałam żeby nabrał troszkę masy w udach bo ciężko się siedzi na wieszaczku ale on tylko w brzuchu zbiera

oj ja się bałam sanek bo kiedyś tata mnie zmusił wręcz żebym jednak spróbowała zjechać sama z górki i zaliczyłam orła na twarz i się wystraszyłam potem

Ja też nie wiem gdzie to 10 kg u werki, u mnie niby dopiero 4 kg na plusie ale brzuch mam większy, zeszło mi z tyłka trochę z ud i poszło w brzuch. Mój tez jest raczej szczupły, piłkarz więc nogi ma mocne góra raczej dobrze zbudowana ale nie jakiś mięśniak, przy wzroście 186 cm waga 85kg to chyba dobrze. Ale zawsze aktywny. A mój brzuch mu nie przeszkadza i czasami jak zaczyna masowac, głoskac to mnie to już drażni, zasypi z ręką na brzuchu i czasami mi to przeszkadza. Ja i córka z tych większych jesteśmy a on szczuplejszy. Mam nadzieje że druga córa w niego się wrodzi jeśli chodzi o budowę
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 09:02   #422
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Coś w tym musi być że chłopcy lubią dłużej w brzuszku posiedzieć;
mojej sąsiadki obydwaj synkowie urodzili się tydzień i drugi dwa tygodnie po terminie;
w rodzinie gdzieś tam dalszej trochę ciotka nie mogła urodzić, po terminie już 2tyg była i stresior... a ja się zaśmiałam że na pewno chłopak (bo nie chcieli wiedzieć płci) no i teraz na dniach urodziła chłopaka ;
z dziewczynkami nie spotkałam się by urodzone były po terminie - bardziej im się spieszy, może i tak natura też pozwala na to - bo dziewczynki są silniejsze zazwyczaj więc dają sobie bardziej radę z wczesniejszym wyjściem na świat... a chłopcy to takie nieporadne małe szkraby (i potem co tu się dziwić że chłopak urodził się po 4-5kg jak po terminie )

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Ja tez mam nadzieje że to prawda co piszesz bo ja młodą mam przywitac terminowo 22 lutego, ale bardziej mi pasuje 10 lutego. Pierwszą nosiłam dłużej a teraz nie chceeee, i też obawiam się że zostanę tu sama. 27 grudnia mam kolejne badanie USG genetyczne z programu badań prenatalnych i się dowiem jaka dokładnie duża ONA jest.

A i u nas w domu mamy problem, wielki problem. Córka wymyśliła na początku ciąży że jak bedzie dziewczynka to ona wybiera imię dla siostry a my z mężem dla synka i się zgodziliśmy. Julia wybrała dla siostry imię Michalina i na początku mi i mężowi się podobało ale teraz już jemu coś nie leży to imię. Jemu podoba się Nadia ale córce się nie podoba. Jest jeszcze propozycja Liwia ale to moi rodzice mówia daj lepiej Olivia bo i tak wszyscy będą do niej mówic Olivia a nie Liwia. Zgłupiałam, z pierwszą córą było od pierwszego dnia wiadomo że to będzie Julia a teraz nie wiem. A dodam że nazwisko jakie nosimy jest takie że do niczego nie pasuje ale to już zasługa mojego męża. Macie jakieś ciekawe ale i pasujące do trudnych nazwisk propozycje imion????
e tam...kto będzie mówił "Olivia"? ludzie skracają sobie imiona

ale przyznam że "Julia i Michalina" bardzo ładnie współgra . Nadia ... no nie wiem, ładne ale nie zachwyca chyba aż tak .

Ciężka sprawa trudne nazwisko to typowo polskie czy typowo jakieś związane z czasownikiem/rzeczownikiem czy co

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

---------------------------------------------------------------
Teść się uparł że kupią nam prezent pod choinkę - coś co będziemy potrzebowali by nam zmniejszyć wydatki;
wcale mnie to nie rajcuje bo w zamian TŻ też im coś musi kupić.

No i uznali że skoro brakuje nam tylko laktatora, niani i bujaczka to im najbardziej komfortowo jednak będzie kupić nianię - bo laktator to tak... niby dla nas ale bardziej dla mnie.

Nawet nie wiecie jak mnie to teraz stresuje, bo podałam im modele 2 jakie mi się podobają, z tym że zaznaczyłam że lepiej na allegro albo w internetowym sklepie kupić - bo w sklepie normalnym są 2x droższe - z tym że oni są takimi osobami które w internecie nie kupują ... i znając życie kupią mi zupełnie inną niż będę chciała SIET SIET!
tak jak uparli się na prezent na urodziny i dostali od TŻ dokładnie opakowanie jakie witaminy spożywam by mnie zaopatrzyć i co... kupili CAŁKOWICIE inne które mi CAŁKOWICIE nie odpowiadają

Zupełnie inaczej dogaduje mi się z rodzicami, bo chcieli mi kupić prezent pod choinkę ale skoro wiedzą że ja jestem lepiej obcykana w tym co chcę dokładnie i jak cenowo co stoi - to tylko dają mi kasę określoną na tą rzecz i ja sama zamawiam...tak więc dziek itemu mam zawsze wymarzone rzeczy....i nic zbędnego co mogę wywalić.
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-12-06 o 09:05
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 09:10   #423
szizuho
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

ale przyznam że "Julia i Michalina" bardzo ładnie współgra . Nadia ... no nie wiem, ładne ale nie zachwyca chyba aż tak .

Ciężka sprawa trudne nazwisko to typowo polskie czy typowo jakieś związane z czasownikiem/rzeczownikiem czy co

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Nasze nazwisko to zdrobniała nazwa przedmiotu

A co do prezentów, znam ten ból tez nie mam pomysłu na prezent dla teściów. Z moimi rodzicami każdy wie do jakiej kwoty może sobie coś kupic i każdy robi prezent dla siebie to co sie potrzebuje a nie jakieś bzdety.

I jeszcze odnośnie kupowania, dawania dla naszych młodych nienarodzonych to teściowa nam tez nic a nic nie dała ale i nie obiecywała. A moja mama to jakieś pierdoły za które później chce połowe kasy ode mnie. Sami na siebie liczymy i nie czekam aż mi ktoś coś da. Chciałam miec dziecko to teraz musze miec na to kase. Oni swoje dzieci odchowali, dawali co mogą. My czekaliśmy z drugim dzieckiem długo by właśnie miało to co mu bedzie potrzebne, byśmy mogli dziecku zapewnic godne życie i nie liczyc że ktoś coś mi da.... wychodzę z założenia umiesz liczyc licz na siebie.... ale to tylko moje zdanie
Stary 2010-12-06, 09:13   #424
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:

Teść się uparł że kupią nam prezent pod choinkę - coś co będziemy potrzebowali by nam zmniejszyć wydatki;

No i uznali że skoro brakuje nam tylko laktatora, niani i bujaczka to im najbardziej komfortowo jednak będzie kupić nianię - bo laktator to tak... niby dla nas ale bardziej dla mnie.

Nawet nie wiecie jak mnie to teraz stresuje, bo podałam im modele 2 jakie mi się podobają, z tym że zaznaczyłam że lepiej na allegro albo w internetowym sklepie kupić - bo w sklepie normalnym są 2x droższe - z tym że oni są takimi osobami które w internecie nie kupują ... i znając życie kupią mi zupełnie inną niż będę chciała SIET SIET!
tak jak uparli się na prezent na urodziny i dostali od TŻ dokładnie opakowanie jakie witaminy spożywam by mnie zaopatrzyć i co... kupili CAŁKOWICIE inne które mi CAŁKOWICIE nie odpowiadają

Zupełnie inaczej dogaduje mi się z rodzicami, bo chcieli mi kupić prezent pod choinkę ale skoro wiedzą że ja jestem lepiej obcykana w tym co chcę dokładnie i jak cenowo co stoi - to tylko dają mi kasę określoną na tą rzecz i ja sama zamawiam...tak więc dziek itemu mam zawsze wymarzone rzeczy....i nic zbędnego co mogę wywalić.

Nasze rodziny (rodzice męża, moi rodzice, pewnie męża brat też bo ma być chrzestnym) składają nam się na święta na wózek dla małego. Dołoży się tyle ile będzie brakowało i po świętach będziemy chcieli go kupić. Z naszej strony prezenty będą raczej symboliczne, na wypasiony zalapie się synek brata męża tylko
Stary 2010-12-06, 09:19   #425
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

Dokładnie z tymi Oliwiami i Juliami tak już jest wszędzie ich pełno ,fakt -faktem ładne imiona .U mojej młodszej córci w klasie jest 6 Oliwii i 4 Julki na 14 dziewczynek.Oliwierów ma 4 ,2 Bartków dalej nie pamiętam .Pani się śmiała że dużo imion do zapamiętania mie będzie miała.

JeSuis- a nie może na przykład Twój Tż po cichu zaproponować rodzicom że on zamówi na ich adres ,a oni zapłacą przy odbiorze ,będzie taniej i taki model jaki chcecie

Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Czas edycji: 2010-12-06 o 09:22
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 09:49   #426
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

już była taka propozycja że my zamówimy itp... ale oni twierdza że to ma być prezent włożony pod choinkę i oni sami się o to zatroszczą... rany; no cóż pozostało mi się modlić

ja tam wcale nic od nich nie chcę...więc trochę mnie irytuje ten pomysł bo pewnie i tak nic dobrego z tego nie wyjdzie;
wiadomo jak to jest potem z prezentami "na zyczenie" - a bo wybrała takie...a bo to tamto...

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-12-06 o 09:50
Stary 2010-12-06, 09:52   #427
Patrilla
Zakorzenienie

oj z tymi imionami zależy też chyba od regionu Moja córka to Apolonia - POla w skrócie i jak jej nadawałam wszyscy sie zachwycali mówili, ale rzadkie a część kręciła nosem Moje koleżanki nie znają innych Apolonii, a moja cóka ma w grupie 2 Pole (nie Apolonie )
Nad imieniem dla synka nadal myślimy ... Chcieliśmy Jan po tacie mojego męża ale obecnie jest bardzo modne ...
Michalina mi się bardzo podoba.
Oliwie, Julki, Zosie, Antosie, Marysie u nas bardzo modne ...
Kurka mało przytyłyście dziewczyny ja mam 8,5 na + wielki brzuch ...

szizuho ja mam podobne zdanie tak planuję by mi starczyło jak nie mogę kupic nowego wózka jaki mi sie podoba kupię używany za toMy uwielbiamy robić prezenty w tym roku nie poszalejemy bo nowe mieszkanie i maluch ...
Stary 2010-12-06, 09:56   #428
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

dziewczyny oszczędzają się wagowo

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

mi się zawsze podobały takie imiona jak Antonina, Pola i ... Józefinka
Stary 2010-12-06, 10:02   #429
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
oj z tymi imionami zależy też chyba od regionu Moja córka to Apolonia - POla w skrócie i jak jej nadawałam wszyscy sie zachwycali mówili, ale rzadkie a część kręciła nosem Moje koleżanki nie znają innych Apolonii, a moja cóka ma w grupie 2 Pole (nie Apolonie )
Nad imieniem dla synka nadal myślimy ... Chcieliśmy Jan po tacie mojego męża ale obecnie jest bardzo modne ...
Michalina mi się bardzo podoba.
Oliwie, Julki, Zosie, Antosie, Marysie u nas bardzo modne ...
Kurka mało przytyłyście dziewczyny ja mam 8,5 na + wielki brzuch ...

szizuho ja mam podobne zdanie tak planuję by mi starczyło jak nie mogę kupic nowego wózka jaki mi sie podoba kupię używany za toMy uwielbiamy robić prezenty w tym roku nie poszalejemy bo nowe mieszkanie i maluch ...

Ja też strasznie lubie robic prezenty ale moją rodziną teraz jest mój mąż i córa i dla nich robienie prezentów jest dla mnie wielką radochą. Ale już dla teściów lub moich rodziców to tak średnio. Moja mama zawsze ma jakiś problem jak coś od nas dostanie na urodziny, imieniny. Teściowa też że po co wydawaliśmy pieniądze, dla teścia tylko książki o II wojnie wchodza w grę, juz brak tytułów.

A co do zakupów, ja wózek kupiłam używany bo ten model mi się strasznie podobał a nowy kosztuje ok 3 tyś. szkoda na to kasy jak dla mnie, resztę też już mam tylko brak kosmetyków i jakiś drobiazgów dla mnie, a i jeszcze laktator. Wolę kupic to na co mnie stac i co mi się podoba niż dostac i poźniej nosem kręcic że niby dziekuję że dostałam ale nie chce używac bo mi się nie podoba.
Stary 2010-12-06, 10:02   #430
make_up_istka
BAN stały

W rodzinie TŻa też będzie problem z prezentami. U mnie co rok jest ustalone (wspólnie, zależnie od tego jaki wszyscy mniej więcej mają okres jeśli chodzi o finanse - lepszy czy gorszy) - np. max do 50zł lub do 100zł (rzadko). Więcej nigdy nie szalejemy (ewentualnie rodzice sobie nawzajem ale też raczej nie) bo tu chodzi o samą pamięć i radość z upominku niż o wartość. I jest fajnie, bo wie się jakiej wartości spodziewać się od babci czy cioci i jak się odwdzięczyć.
U TŻa za to zawsze mam wrażenie że jest konkurs, kto da droższy prezent bratankowi TŻa. Ja nie mam zamiaru brać w tym udziału. Ciocie ścigają się z dziadkami i rodzicami, kupują prezenty dla niego po 200-400zł (wg mnie lekka przesada, u nas na takie prezenty składają się np. rodzice, dziadkowie i ciocie), a na pozostałe osoby właściwie już nie wystarcza. I właściwie nie wiem czego się spodziewać (bo czasem mimo wszystko też wyskoczą z prezentem dla nas) i co mamy kupić im...
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 10:04   #431
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny oszczędzają się wagowo

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

mi się zawsze podobały takie imiona jak Antonina, Pola i ... Józefinka

Ja mam imię dla chłopaka które mi strasznie się podoba czyli Tymon, tak miało byc ale jest dziewczyna.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 10:07   #432
make_up_istka
BAN stały

Ja uwielbiam samodzielnie robić prezenty, niestety większość nadaje się dla kobiet: biżuteria, torebki, portfeliki itp. Ale u rodziców TŻa to się nie sprawdzi, bo jego mamie nic się nie podoba. W zeszłym roku nie nosiła korali (piękne, z kamieni) które jej kupiliśmy, bo do kompletu nie było kolczyków, a jak to tak nosić (duże!) korale bez kolczyków... Po pól roku sobie jakieś dokupiła, korale przerobiła (!) i teraz nosi.
Najsmutniejsze jest to, ze ani ona ani tata TŻa nie potrafią po prostu okazać radości,że coś dostali...

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-12-06 o 10:08
Stary 2010-12-06, 10:07   #433
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

witam cieplutko

dzisiaj spałam do 6.00, potem Młody wyprawiał takie harce w brzuszku, że sama się zdziwiłam. Prężył się, wierzgał, kopał to samo wczoraj, jak puściłam mu kołysankę na dobranoc, tak się rozhulał, że spać nie mogłam.

miałam iść dzisiaj do fryzjera, ale chyba sobie daruję, bo jest bardzo ślisko i mnie nie chcą z domu wypuścić.
Dostałam kozaczki od mamy mojego męża, baaardzo ładne, takie właśnie miałam sobie kupić o prezentach dla małego nie wspomnę, dostał ich mnóstwo. A tatuś kupił karuzelkę, misia uspokajającego, buciki, i jakąś matę. Jak tu ich nie kochać?

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 10:15   #434
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

JeSuis, tak to jest z tym prezentami "niespodziankami". Uważam, że anula_79 ma dobry pomysł. Może twój mąż mógłby tak i powiedzieć, że niby "za twoimi plecami" coś by kupił na ich adres. U mnie w domu jest tak, że dziadkowie (od strony taty) od lat albo dają nam kasę, albo np. jak dostawałyśmy jakiś sprzęt grający, czy komputer to dziadek brał nas oficjalnie do sklepu i mogłyśmy z siostrą same wybierać. Rodzice jak już dawali to skromnie i zazwyczaj jakieś pierdółki. Natomiast lata temu babcia ze strony mamy to zawsze jakieś ciuchy nam dawała, w których nigdy nie chodziłyśmy, bo miały typowo styl ja to określam "na wsioka". Nigdy nie były w naszym guście.
Teraz borykam się z prezentami dla siebie, bo niby mój wymyślił, że mam napisać listę 7 rzeczy, które chcę dostać. A ja mam problem, bo nie mam pomysłu, a jak już mam to zazwyczaj dla dziecka a nie dla siebie. Chociaż po ostatnich zdarzeniach to niczego się już nie spodziewam.
Co do "oszczędzania wagowego", to ja się nie oszczędzam i mam nadzieję, że nie będzie takiej tragedii, bo im bardziej się przejmuję wagą, tym szybciej ona rośnie, a im mniej tym lepiej mi to na psychę działa. Mam tylko pytanie do tych dziewczyn, które są już mami. Kiedy najbardziej się tyje? W ostatnich miesiącach tzn 8,9, czy może taki nagły wzrost następuje wcześniej. Jak wy to zauważyłyście u siebie?

Co do imion to powiem szczerze, że te, które wymieniacie tutaj to kojarzą mi się z konkretnymi osobami. Nie to, że mi się nie podobają, ale mam te skojarzenia i mogłabym opisać Michaliny, Julie itd. jakie mają najczęściej spotykane charaktery. Mam tak od czasu pracy w szkolnictwie czyli tak zwane zboczenie zawodowe

Powiedzcie mi jeszcze jedno, jakie kupiłyście, bądź będziecie kupować laktatory? Bo chciałam kupić z TT ręczny, ale widzę i czytam opinie najczęściej o Avencie.................. ... może coś mi doradzicie lub się wypowiecie na ten temat?
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 10:25   #435
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ja widze ze mi teraz waga za szybko wzrasta - a wczesniej malutko bylo... nie wiem az sie boje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 10:25   #436
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
witam cieplutko

dzisiaj spałam do 6.00, potem Młody wyprawiał takie harce w brzuszku, że sama się zdziwiłam. Prężył się, wierzgał, kopał to samo wczoraj, jak puściłam mu kołysankę na dobranoc, tak się rozhulał, że spać nie mogłam.

miałam iść dzisiaj do fryzjera, ale chyba sobie daruję, bo jest bardzo ślisko i mnie nie chcą z domu wypuścić.
Dostałam kozaczki od mamy mojego męża, baaardzo ładne, takie właśnie miałam sobie kupić o prezentach dla małego nie wspomnę, dostał ich mnóstwo. A tatuś kupił karuzelkę, misia uspokajającego, buciki, i jakąś matę. Jak tu ich nie kochać?
Fajnie, że spasowały Ci prezenciki.
po tym jak ostatnio napisałam, ze moje to się nie rusza i mam schizy, to zrobiło mi z soboty na niedzielę dyskotekę w brzuchu, a do tego sąsiedzi od 23 zrobili sobie balangę (już nie pierwszą), a przecież mają małe dzieci (ok 4-6 lat) i dziwię im się. Ja nie mogłam zasnąć, ta paskudna muzyka i obiecałam sobie, że przy następnej balandze, najpierw przejdę się do nich i grzecznie poproszę o ciszę nocną, a jak nie poskutkuje to inne środki się wymyśli.................. Pamiętam jak oni do nas wielkie ale mieli, bo problemy z gołębiami (nie z naszej winy) na balkonie były. Tak więc jestem już do tej kobiety uprzedzona.
U mnie było tak, że jak ktoś chciał balangę zrobić to najbliższych sąsiadów informował o tym i tym sposobem nikt nie miał pretensji. A tak............ileż można ostrego Metalu słuchać.
Stary 2010-12-06, 10:25   #437
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ja kupuje laktator aventa ale elektr
Stary 2010-12-06, 10:26   #438
_havana_
Raczkowanie

Witam poniedziałkowo

Weraa!! Gdzie Ty chowasz to dziecko co?
Dobrze, że mamy to forum. Można zobaczyć jak ciąża u kobiet może się różnić i nie świadczy to o niczym złym Wszystko najwidoczniej zależy od genów i ułożenia maleństwa.

I cieszę się bardzo, że Twój Tż dojrzewa Jednak facetom to trochę później przychodzi - wiem po swoim

Say no no no Co za figurka!

Co do prezentów to zgadzam się z make_up_istką. Ściganie się kto kupi najdroższy prezent nie ma sensu. Święta wtedy tracą urok. Liczy się gest i element zaskoczenia

Biorę się za jakieś słodkie wypieki bo już wszystko w domu zjedzone a ja dalej czuje niedosyt

Miłego dnia życzę
Stary 2010-12-06, 10:26   #439
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
witam cieplutko

ale uroczo kochany tatuś
mój jak jest w pracy to każe małemu pisać smsy do siebie z mojej komórki

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

Co do "oszczędzania wagowego", to ja się nie oszczędzam i mam nadzieję, że nie będzie takiej tragedii, bo im bardziej się przejmuję wagą, tym szybciej ona rośnie, a im mniej tym lepiej mi to na psychę działa. Mam tylko pytanie do tych dziewczyn, które są już mami. Kiedy najbardziej się tyje? W ostatnich miesiącach tzn 8,9, czy może taki nagły wzrost następuje wcześniej. Jak wy to zauważyłyście u siebie?

Powiedzcie mi jeszcze jedno, jakie kupiłyście, bądź będziecie kupować laktatory? Bo chciałam kupić z TT ręczny, ale widzę i czytam opinie najczęściej o Avencie.................. ... może coś mi doradzicie lub się wypowiecie na ten temat?
Jeszcze nie jestem mamą, ale mogę Ci powiedzieć, że ja największy skok miałam ok. 6 miesiąca, prawie 4 kg, teraz się uspokoiło i tak około kilograma (trochę ponad) na miesiąc tyję, ale nie wiem, czy nie czeka mnie jeszcze taki drugi skok pod koniec ciąży, hehe, zobaczymy

Co do laktatorów to też najczęściej pozytywne oponie słyszę o Avencie. Osobiście kupiłam sobie ręczny z TT. Postawiłam na TT, żeby mieć wszystko w komplecie, mam butelki antykolkowe TT, termoopakowanie no i laktator, który też byl w zestawie z butelkami, ale zwykłymi TT. Mam nadzieję, że się wszystko sprawdzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 10:31   #440
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
ja widze ze mi teraz waga za szybko wzrasta - a wczesniej malutko bylo... nie wiem az sie boje
wiesz co pocieszę Cie, bo moje dziewczyny w pracy mówiły o wadze. Otóż jedna przytyła 20 kg w ciąży, a druga 30!!!!!!!! I obie teraz mają super figurki

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
ale uroczo kochany tatuś
mój jak jest w pracy to każe małemu pisać smsy do siebie z mojej komórki

Jeszcze nie jestem mamą, ale mogę Ci powiedzieć, że ja największy skok miałam ok. 6 miesiąca, prawie 4 kg, teraz się uspokoiło i tak około kilograma (trochę ponad) na miesiąc tyję, ale nie wiem, czy nie czeka mnie jeszcze taki drugi skok pod koniec ciąży, hehe, zobaczymy

Co do laktatorów to też najczęściej pozytywne oponie słyszę o Avencie. Osobiście kupiłam sobie ręczny z TT. Postawiłam na TT, żeby mieć wszystko w komplecie, mam butelki antykolkowe TT, termoopakowanie no i laktator, który też byl w zestawie z butelkami, ale zwykłymi TT. Mam nadzieję, że się wszystko sprawdzi
no ja teraz mam taki skok w 5, 6 miesiącu po 1,5 kg. Ale moje wzrosty są bardzo regularne więc chyba to dobrze.......zrobiłam sobie nawet na próbę krzywą z przyrostem kg i jak dla mnie to nie ma źle.

Co do laktatora no właśnie: też postawiłam, że wszystko z TT: butelki, smoczki, termoopakowanie i pewna byłam co do laktatora z TT, a teraz jednak małe wahanie mam.
Stary 2010-12-06, 10:35   #441
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
JeSuis, tak to jest z tym prezentami "niespodziankami". Uważam, że anula_79 ma dobry pomysł. Może twój mąż mógłby tak i powiedzieć, że niby "za twoimi plecami" coś by kupił na ich adres. U mnie w domu jest tak, że dziadkowie (od strony taty) od lat albo dają nam kasę, albo np. jak dostawałyśmy jakiś sprzęt grający, czy komputer to dziadek brał nas oficjalnie do sklepu i mogłyśmy z siostrą same wybierać. Rodzice jak już dawali to skromnie i zazwyczaj jakieś pierdółki. Natomiast lata temu babcia ze strony mamy to zawsze jakieś ciuchy nam dawała, w których nigdy nie chodziłyśmy, bo miały typowo styl ja to określam "na wsioka". Nigdy nie były w naszym guście.
Teraz borykam się z prezentami dla siebie, bo niby mój wymyślił, że mam napisać listę 7 rzeczy, które chcę dostać. A ja mam problem, bo nie mam pomysłu, a jak już mam to zazwyczaj dla dziecka a nie dla siebie. Chociaż po ostatnich zdarzeniach to niczego się już nie spodziewam.

Co do imion to powiem szczerze, że te, które wymieniacie tutaj to kojarzą mi się z konkretnymi osobami. Nie to, że mi się nie podobają, ale mam te skojarzenia i mogłabym opisać Michaliny, Julie itd. jakie mają najczęściej spotykane charaktery. Mam tak od czasu pracy w szkolnictwie czyli tak zwane zboczenie zawodowe

Ja się chętnie dowiem co powiesz o imieniu Julia.

A co do laktatora ja używałam właśnie ręcznego Avent i byłam bardzo zadowolona miłam i laktator, butelki, smoczki, podgrzewacz włąśnie z aventa byłu dobre. A teraz nie wiem co mnie podkusiło i kupiłam większośc rzeczy z TT więc i laktator pewnie zamówię z TT ale ręczny.

Waga u jednych 6 i 7 miesiąc to czas kiedy nabierają najbardziej u niektórych 8. Ja tyłam całą poprzednia ciąże i zebrałam na koniec 30 kg. więc bardzooo dużo. I utyłam najwięcej w 7 miesiącu bo właśnie w 7 miesiącu wróciłam z Australii do Polski i mamusia mnie dopieszczała jedzeniem którego tam nie miałam. A teraz jem zdrowe rzeczy słodyczami się nie napycham bo nie mam ochoty, dużo owoców i warzyw. Jem to na co mam ochotę. A i jeszcze mam znajome które przed ciążą strasznie pilnowały co jedzą a teraz podczas ciąży wymyślają takie zachcianki że głowa mała, jak pytam czy naprawdę maja na to ochoę to mówią że nie ale tylko w ciąży moga sobie na to pozwolic.
Stary 2010-12-06, 10:38   #442
_havana_
Raczkowanie

A co do laktatorow - Lilijko ja mam właśnie ręczny TT. Wygląda solidnie i myślę, że będę z niego zadowolona, ale jak to będzie to się okaże
Stary 2010-12-06, 10:41   #443
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Ja się chętnie dowiem co powiesz o imieniu Julia.
Otóż Julia (w przedszkolu 3): mocny, zdecydowany charakter. Potrafią postawić na swoim, nie dają sobie dmuchać w kaszę. Zaradne, okręcają sobie wszystkich wokół palca. Potrafią skraść serce wszystkich napotkanych nowych osób. Są dość ufne i uwielbiają manipulować osobami, które sobie upatrzą Bardzo zdolne, bo szybko się uczą podstaw. (to już całkiem prywatna uwaga do konkretnych osóbek, które znam )
A czy ten zestaw startowy z TT też ma butelki antykolkowe, bo szczerze mówiąc pogubiłam się trochę........
Stary 2010-12-06, 10:42   #444
make_up_istka
BAN stały

Saj ja też mam wszystko TT i mam nadzieję, że się sprawdzi

Moja mała od wczoraj niesamowicie buszuje, nie mogę znaleźć sobie miejsca, brzuch mi się napina (ale bezboleśnie) jakby mi go ktoś na samym środku ściskał pasem...

lilijko butelki anykolkowe można chyba tylko osobno kupić. Ja mam zestaw: termoopakowanie, pudełko, dwa pojemniczki na mleko, butelkę ze smoczkiem i laktator. O, taki: http://allegro.pl/laktator-tommee-ti...343999076.html (kupiłam za 62zł)

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-12-06 o 10:48
Stary 2010-12-06, 10:46   #445
Patrilla
Zakorzenienie

odnośnie upartości Julek potwierdzam Pola ma 2 koleżanki i są naprawdę stanowcze jedna jak jej nie pasuje to agresor jest
ale z tymi imionami to też różnie bywa
ja waham się między laktatorem TT a avent Pola korzystała z butelek TT, smokówTT i super zadowolne byłyśmy obie
Stary 2010-12-06, 10:48   #446
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Otóż Julia (w przedszkolu 3): mocny, zdecydowany charakter. Potrafią postawić na swoim, nie dają sobie dmuchać w kaszę. Zaradne, okręcają sobie wszystkich wokół palca. Potrafią skraść serce wszystkich napotkanych nowych osób. Są dość ufne i uwielbiają manipulować osobami, które sobie upatrzą Bardzo zdolne, bo szybko się uczą podstaw. (to już całkiem prywatna uwaga do konkretnych osóbek, które znam )
A czy ten zestaw startowy z TT też ma butelki antykolkowe, bo szczerze mówiąc pogubiłam się trochę........

Muszę Ci napisac że większośc rzeczy które o Julii napisałaś zgadza się z moją julka, ale przy tym jest strasznie grzeczna i rozsądna np. wczoraj w rynku na jarmarku bożonarodzeniowym chciała jakąś peruwiańską piszczałkę i jak juz miała mięc kupiona zapytała się tatuś a czy ja tego zaraz nie rzucę w kąt?? I stwierdziła że nie ma sensu jej kupowac.

A co do zestawów TT ja nie mam pojęcia bo wszystko oddzielnie kupiłam.
Stary 2010-12-06, 10:49   #447
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Saj ja też mam wszystko TT i mam nadzieję, że się sprawdzi

Moja mała od wczoraj niesamowicie buszuje, nie mogę znaleźć sobie miejsca, brzuch mi się napina (ale bezboleśnie) jakby mi go ktoś na samym środku ściskał pasem...

lilijko butelki anykolkowe można chyba tylko osobno kupić. Ja mam zestaw: termoopakowanie, pudełko, dwa pojemniczki na mleko, butelkę ze smoczkiem i laktator.
Dokładnie tak, też mam taki zestaw co make_up_istka. Antykolkowe zamawiałam osobno.
Stary 2010-12-06, 10:49   #448
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

właśnie przypomniało mi się co mi się śniło!

że zamówiłam laktator i chciałam go wypróbować...no i na dłoni to mi zassał...i dostawiłam do piersi i zaczęła mi się sączyć siara...że nie mogłam w ogóle tego zatamować

Stary 2010-12-06, 10:52   #449
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
odnośnie upartości Julek potwierdzam Pola ma 2 koleżanki i są naprawdę stanowcze jedna jak jej nie pasuje to agresor jest
ale z tymi imionami to też różnie bywa
ja waham się między laktatorem TT a avent Pola korzystała z butelek TT, smokówTT i super zadowolne byłyśmy obie
tak to prawda, jak coś nie pasuje to potrafią być agresywne
Stary 2010-12-06, 10:53   #450
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Coś w tym musi być że chłopcy lubią dłużej w brzuszku posiedzieć;
mojej sąsiadki obydwaj synkowie urodzili się tydzień i drugi dwa tygodnie po terminie;
w rodzinie gdzieś tam dalszej trochę ciotka nie mogła urodzić, po terminie już 2tyg była i stresior... a ja się zaśmiałam że na pewno chłopak (bo nie chcieli wiedzieć płci) no i teraz na dniach urodziła chłopaka ;
z dziewczynkami nie spotkałam się by urodzone były po terminie - bardziej im się spieszy, może i tak natura też pozwala na to - bo dziewczynki są silniejsze zazwyczaj więc dają sobie bardziej radę z wczesniejszym wyjściem na świat... a chłopcy to takie nieporadne małe szkraby (i potem co tu się dziwić że chłopak urodził się po 4-5kg jak po terminie )

---------------------------------------------------------------

Zupełnie inaczej dogaduje mi się z rodzicami, bo chcieli mi kupić prezent pod ch oinkę ale skoro wiedzą że ja jestem lepiej obcykana w tym co chcę dokładnie i jak cenowo co stoi - to tylko dają mi kasę określoną na tą rzecz i ja sama zamawiam...tak więc dziek itemu mam zawsze wymarzone rzeczy....i nic zbędnego co mogę wywalić.
Jak dla mnie Nadia zdecycdowanie zachwyca Nasza córeczka będzie tak miała na imię

Witam się poniedziałkowo i jednocześnie Mikołajkowo.
Saj wyglądasz prześlicznie.

Ja niestety z tych co to maja wszystkie możliwe neagwtywne skutki ciaży..masakrycznie duza waga, celulit, rozstępy, nawet cera sie nie polepszyła a twarz mam jak księżyc w pełni ale co zrobic w końcu ja będe miała córę, muszę sie podzielić urodą...a mężowi i tak sie podobam..nierozumiem kompletnie:hahaha :ale jest na to wytłumaczenie..coś mu się ostatnio wzrok pogorszył od siedzenia w pracy po godzinach przed komputerem wiec moze dlatego nadal jestem dla niego atrakcyjna i seksowna

Wera masz naprawde niesamowicie malutki brzuszek..mamy podobny wiek ciaży ale jak porownac nasze brzuchy to mój wyglada jakby tam 3 dzieciaczków mieszkała...ooo a może..
Taka twoja uroda..sliczny brzuszek. a Tz jak uważa ze jestes gruba to sory ale przeeeeeeeeeegięcie...:co nfused::confuse d:

Dziś Mikołajki..jak tam??Nie chwalicie sie prezentami??ja dostałam perfumki moje ulubione i....czekoladki ferreroaj męzulek wie jak cięzarnej żonie przyjemność sprawić...słodycze
Ja mężulkowi zakupiłam na Mikołaja whisky ze szklankami. Ostatnio mówił, ze za nim chodzi..a to dość luksusowy trunek i raczej nie gości u nas w barku..ale stwierdziłam niech.ma ...ale radość mu sprawiłam.
I siostra tez zadowolona z Mikołaja, dostała od nas słodycze i zestaw do robienia bizuterii.

Dziś zapłacimy za pościelke dla Nadii i będę wyczekiwała listonosza.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości