|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Ja też nie wiem gdzie to 10 kg u werki, u mnie niby dopiero 4 kg na plusie ale brzuch mam większy, zeszło mi z tyłka trochę z ud i poszło w brzuch. Mój tez jest raczej szczupły, piłkarz więc nogi ma mocne góra raczej dobrze zbudowana ale nie jakiś mięśniak, przy wzroście 186 cm waga 85kg to chyba dobrze. Ale zawsze aktywny. A mój brzuch mu nie przeszkadza i czasami jak zaczyna masowac, głoskac to mnie to już drażni, zasypi z ręką na brzuchu i czasami mi to przeszkadza. Ja i córka z tych większych jesteśmy a on szczuplejszy. Mam nadzieje że druga córa w niego się wrodzi jeśli chodzi o budowę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Coś w tym musi być że chłopcy lubią dłużej w brzuszku posiedzieć;
mojej sąsiadki obydwaj synkowie urodzili się tydzień i drugi dwa tygodnie po terminie; w rodzinie gdzieś tam dalszej trochę ciotka nie mogła urodzić, po terminie już 2tyg była i stresior... a ja się zaśmiałam że na pewno chłopak (bo nie chcieli wiedzieć płci) no i teraz na dniach urodziła chłopaka ![]() z dziewczynkami nie spotkałam się by urodzone były po terminie - bardziej im się spieszy, może i tak natura też pozwala na to - bo dziewczynki są silniejsze zazwyczaj więc dają sobie bardziej radę z wczesniejszym wyjściem na świat... a chłopcy to takie nieporadne małe szkraby ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() ale przyznam że "Julia i Michalina" bardzo ładnie współgra ![]() ![]() Ciężka sprawa ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- --------------------------------------------------------------- Teść się uparł że kupią nam prezent pod choinkę - coś co będziemy potrzebowali by nam zmniejszyć wydatki; wcale mnie to nie rajcuje bo w zamian TŻ też im coś musi kupić. No i uznali że skoro brakuje nam tylko laktatora, niani i bujaczka to im najbardziej komfortowo jednak będzie kupić nianię - bo laktator to tak... niby dla nas ale bardziej dla mnie. Nawet nie wiecie jak mnie to teraz stresuje, bo podałam im modele 2 jakie mi się podobają, z tym że zaznaczyłam że lepiej na allegro albo w internetowym sklepie kupić - bo w sklepie normalnym są 2x droższe - z tym że oni są takimi osobami które w internecie nie kupują ... i znając życie kupią mi zupełnie inną niż będę chciała ![]() ![]() tak jak uparli się na prezent na urodziny i dostali od TŻ dokładnie opakowanie jakie witaminy spożywam by mnie zaopatrzyć i co... kupili CAŁKOWICIE inne które mi CAŁKOWICIE nie odpowiadają ![]() ![]() Zupełnie inaczej dogaduje mi się z rodzicami, bo chcieli mi kupić prezent pod choinkę ale skoro wiedzą że ja jestem lepiej obcykana w tym co chcę dokładnie i jak cenowo co stoi - to tylko dają mi kasę określoną na tą rzecz i ja sama zamawiam...tak więc dziek itemu mam zawsze wymarzone rzeczy....i nic zbędnego co mogę wywalić.
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-12-06 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nasze nazwisko to zdrobniała nazwa przedmiotu ![]() A co do prezentów, znam ten ból tez nie mam pomysłu na prezent dla teściów. Z moimi rodzicami każdy wie do jakiej kwoty może sobie coś kupic i każdy robi prezent dla siebie to co sie potrzebuje a nie jakieś bzdety. I jeszcze odnośnie kupowania, dawania dla naszych młodych nienarodzonych to teściowa nam tez nic a nic nie dała ale i nie obiecywała. A moja mama to jakieś pierdoły za które później chce połowe kasy ode mnie. Sami na siebie liczymy i nie czekam aż mi ktoś coś da. Chciałam miec dziecko to teraz musze miec na to kase. Oni swoje dzieci odchowali, dawali co mogą. My czekaliśmy z drugim dzieckiem długo by właśnie miało to co mu bedzie potrzebne, byśmy mogli dziecku zapewnic godne życie i nie liczyc że ktoś coś mi da.... wychodzę z założenia umiesz liczyc licz na siebie.... ale to tylko moje zdanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nasze rodziny (rodzice męża, moi rodzice, pewnie męża brat też bo ma być chrzestnym) składają nam się na święta na wózek dla małego. Dołoży się tyle ile będzie brakowało i po świętach będziemy chcieli go kupić. Z naszej strony prezenty będą raczej symboliczne, na wypasiony zalapie się synek brata męża tylko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Konto usunięte
|
Dokładnie z tymi Oliwiami i Juliami tak już jest wszędzie ich pełno ,fakt -faktem ładne imiona .U mojej młodszej córci w klasie jest 6 Oliwii i 4 Julki na 14 dziewczynek.Oliwierów ma 4 ,2 Bartków dalej nie pamiętam .Pani się śmiała że dużo imion do zapamiętania mie będzie miała.
JeSuis- a nie może na przykład Twój Tż po cichu zaproponować rodzicom że on zamówi na ich adres ,a oni zapłacą przy odbiorze ,będzie taniej i taki model jaki chcecie Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 Czas edycji: 2010-12-06 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
już była taka propozycja że my zamówimy itp... ale oni twierdza że to ma być prezent włożony pod choinkę i oni sami się o to zatroszczą... rany; no cóż pozostało mi się modlić
![]() ![]() ja tam wcale nic od nich nie chcę...więc trochę mnie irytuje ten pomysł ![]() wiadomo jak to jest potem z prezentami "na zyczenie" - a bo wybrała takie...a bo to tamto...
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-12-06 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
oj z tymi imionami
![]() ![]() ![]() ![]() Nad imieniem dla synka nadal myślimy ... Chcieliśmy Jan po tacie mojego męża ale obecnie jest bardzo modne ... Michalina mi się bardzo podoba. Oliwie, Julki, Zosie, Antosie, Marysie u nas bardzo modne ... Kurka mało przytyłyście dziewczyny ja mam 8,5 na + wielki brzuch ... szizuho ja mam podobne zdanie tak planuję by mi starczyło jak nie mogę kupic nowego wózka jaki mi sie podoba kupię używany ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
dziewczyny oszczędzają się wagowo
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- mi się zawsze podobały takie imiona jak Antonina, Pola i ... Józefinka ![]() ![]()
#429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też strasznie lubie robic prezenty ale moją rodziną teraz jest mój mąż i córa i dla nich robienie prezentów jest dla mnie wielką radochą. Ale już dla teściów lub moich rodziców to tak średnio. Moja mama zawsze ma jakiś problem jak coś od nas dostanie na urodziny, imieniny. Teściowa też że po co wydawaliśmy pieniądze, dla teścia tylko książki o II wojnie wchodza w grę, juz brak tytułów. A co do zakupów, ja wózek kupiłam używany bo ten model mi się strasznie podobał a nowy kosztuje ok 3 tyś. szkoda na to kasy jak dla mnie, resztę też już mam tylko brak kosmetyków i jakiś drobiazgów dla mnie, a i jeszcze laktator. Wolę kupic to na co mnie stac i co mi się podoba niż dostac i poźniej nosem kręcic że niby dziekuję że dostałam ale nie chce używac bo mi się nie podoba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
BAN stały
|
W rodzinie TŻa też będzie problem z prezentami. U mnie co rok jest ustalone (wspólnie, zależnie od tego jaki wszyscy mniej więcej mają okres jeśli chodzi o finanse - lepszy czy gorszy) - np. max do 50zł lub do 100zł (rzadko). Więcej nigdy nie szalejemy (ewentualnie rodzice sobie nawzajem ale też raczej nie) bo tu chodzi o samą pamięć i radość z upominku niż o wartość. I jest fajnie, bo wie się jakiej wartości spodziewać się od babci czy cioci i jak się odwdzięczyć.
U TŻa za to zawsze mam wrażenie że jest konkurs, kto da droższy prezent bratankowi TŻa. Ja nie mam zamiaru brać w tym udziału. Ciocie ścigają się z dziadkami i rodzicami, kupują prezenty dla niego po 200-400zł (wg mnie lekka przesada, u nas na takie prezenty składają się np. rodzice, dziadkowie i ciocie), a na pozostałe osoby właściwie już nie wystarcza. I właściwie nie wiem czego się spodziewać (bo czasem mimo wszystko też wyskoczą z prezentem dla nas) i co mamy kupić im... |
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam imię dla chłopaka które mi strasznie się podoba czyli Tymon, tak miało byc ale jest dziewczyna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
BAN stały
|
Ja uwielbiam samodzielnie robić prezenty, niestety większość nadaje się dla kobiet: biżuteria, torebki, portfeliki itp. Ale u rodziców TŻa to się nie sprawdzi, bo jego mamie nic się nie podoba. W zeszłym roku nie nosiła korali (piękne, z kamieni) które jej kupiliśmy, bo do kompletu nie było kolczyków, a jak to tak nosić (duże!) korale bez kolczyków... Po pól roku sobie jakieś dokupiła, korale przerobiła (!) i teraz nosi.
Najsmutniejsze jest to, ze ani ona ani tata TŻa nie potrafią po prostu okazać radości,że coś dostali... Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-06 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Rozeznanie
|
witam cieplutko
![]() dzisiaj spałam do 6.00, potem Młody wyprawiał takie harce w brzuszku, że sama się zdziwiłam ![]() ![]() ![]() ![]() miałam iść dzisiaj do fryzjera, ale chyba sobie daruję, bo jest bardzo ślisko i mnie nie chcą z domu wypuścić ![]() Dostałam kozaczki od mamy mojego męża, baaardzo ładne, takie właśnie miałam sobie kupić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
JeSuis, tak to jest z tym prezentami "niespodziankami". Uważam, że anula_79 ma dobry pomysł. Może twój mąż mógłby tak i powiedzieć, że niby "za twoimi plecami" coś by kupił na ich adres. U mnie w domu jest tak, że dziadkowie (od strony taty) od lat albo dają nam kasę, albo np. jak dostawałyśmy jakiś sprzęt grający, czy komputer to dziadek brał nas oficjalnie do sklepu i mogłyśmy z siostrą same wybierać. Rodzice jak już dawali to skromnie i zazwyczaj jakieś pierdółki. Natomiast lata temu babcia ze strony mamy to zawsze jakieś ciuchy nam dawała, w których nigdy nie chodziłyśmy, bo miały typowo styl ja to określam "na wsioka". Nigdy nie były w naszym guście.
Teraz borykam się z prezentami dla siebie, bo niby mój wymyślił, że mam napisać listę 7 rzeczy, które chcę dostać. A ja mam problem, bo nie mam pomysłu, a jak już mam to zazwyczaj dla dziecka ![]() Co do "oszczędzania wagowego", to ja się nie oszczędzam i mam nadzieję, że nie będzie takiej tragedii, bo im bardziej się przejmuję wagą, tym szybciej ona rośnie, a im mniej tym lepiej mi to na psychę działa ![]() Co do imion to powiem szczerze, że te, które wymieniacie tutaj to kojarzą mi się z konkretnymi osobami. ![]() ![]() ![]() ![]() Powiedzcie mi jeszcze jedno, jakie kupiłyście, bądź będziecie kupować laktatory? Bo chciałam kupić z TT ręczny, ale widzę i czytam opinie najczęściej o Avencie.................. ... może coś mi doradzicie lub się wypowiecie na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zadomowienie
|
ja widze ze mi teraz waga za szybko wzrasta - a wczesniej malutko bylo... nie wiem
![]()
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po tym jak ostatnio napisałam, ze moje to się nie rusza i mam schizy, to zrobiło mi z soboty na niedzielę dyskotekę w brzuchu, a do tego sąsiedzi od 23 zrobili sobie balangę (już nie pierwszą), a przecież mają małe dzieci (ok 4-6 lat) i dziwię im się. Ja nie mogłam zasnąć, ta paskudna muzyka i obiecałam sobie, że przy następnej balandze, najpierw przejdę się do nich i grzecznie poproszę o ciszę nocną, a jak nie poskutkuje to inne środki się wymyśli.................. Pamiętam jak oni do nas wielkie ale mieli, bo problemy z gołębiami (nie z naszej winy) na balkonie były. Tak więc jestem już do tej kobiety uprzedzona. U mnie było tak, że jak ktoś chciał balangę zrobić to najbliższych sąsiadów informował o tym i tym sposobem nikt nie miał pretensji. A tak............ileż można ostrego Metalu słuchać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
ja kupuje laktator aventa ale elektr
#438 |
Raczkowanie
|
Witam poniedziałkowo
![]() Weraa!! Gdzie Ty chowasz to dziecko co? ![]() Dobrze, że mamy to forum. Można zobaczyć jak ciąża u kobiet może się różnić i nie świadczy to o niczym złym ![]() I cieszę się bardzo, że Twój Tż dojrzewa ![]() ![]() Say no no no ![]() ![]() Co do prezentów to zgadzam się z make_up_istką. Ściganie się kto kupi najdroższy prezent nie ma sensu. Święta wtedy tracą urok. Liczy się gest i element zaskoczenia ![]() Biorę się za jakieś słodkie wypieki bo już wszystko w domu zjedzone a ja dalej czuje niedosyt ![]() Miłego dnia życzę ![]()
#439 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() mój jak jest w pracy to każe małemu pisać smsy do siebie z mojej komórki ![]() Cytat:
![]() Co do laktatorów to też najczęściej pozytywne oponie słyszę o Avencie. Osobiście kupiłam sobie ręczny z TT. Postawiłam na TT, żeby mieć wszystko w komplecie, mam butelki antykolkowe TT, termoopakowanie no i laktator, który też byl w zestawie z butelkami, ale zwykłymi TT. Mam nadzieję, że się wszystko sprawdzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Co do laktatora no właśnie: też postawiłam, że wszystko z TT: butelki, smoczki, termoopakowanie i pewna byłam co do laktatora z TT, a teraz jednak małe wahanie mam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się chętnie dowiem co powiesz o imieniu Julia. A co do laktatora ja używałam właśnie ręcznego Avent i byłam bardzo zadowolona miłam i laktator, butelki, smoczki, podgrzewacz włąśnie z aventa byłu dobre. A teraz nie wiem co mnie podkusiło i kupiłam większośc rzeczy z TT więc i laktator pewnie zamówię z TT ale ręczny. Waga u jednych 6 i 7 miesiąc to czas kiedy nabierają najbardziej u niektórych 8. Ja tyłam całą poprzednia ciąże i zebrałam na koniec 30 kg. więc bardzooo dużo. I utyłam najwięcej w 7 miesiącu bo właśnie w 7 miesiącu wróciłam z Australii do Polski i mamusia mnie dopieszczała jedzeniem którego tam nie miałam. A teraz jem zdrowe rzeczy słodyczami się nie napycham bo nie mam ochoty, dużo owoców i warzyw. Jem to na co mam ochotę. A i jeszcze mam znajome które przed ciążą strasznie pilnowały co jedzą a teraz podczas ciąży wymyślają takie zachcianki że głowa mała, jak pytam czy naprawdę maja na to ochoę to mówią że nie ale tylko w ciąży moga sobie na to pozwolic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
A co do laktatorow - Lilijko ja mam właśnie ręczny TT. Wygląda solidnie i myślę, że będę z niego zadowolona, ale jak to będzie to się okaże
![]()
#443 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() A czy ten zestaw startowy z TT też ma butelki antykolkowe, bo szczerze mówiąc pogubiłam się trochę........ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
BAN stały
|
Saj ja też mam wszystko TT i mam nadzieję, że się sprawdzi
![]() Moja mała od wczoraj niesamowicie buszuje, nie mogę znaleźć sobie miejsca, brzuch mi się napina (ale bezboleśnie) jakby mi go ktoś na samym środku ściskał pasem... lilijko butelki anykolkowe można chyba tylko osobno kupić. Ja mam zestaw: termoopakowanie, pudełko, dwa pojemniczki na mleko, butelkę ze smoczkiem i laktator. O, taki: http://allegro.pl/laktator-tommee-ti...343999076.html (kupiłam za 62zł) Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-06 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
odnośnie upartości Julek potwierdzam Pola ma 2 koleżanki i są naprawdę stanowcze
![]() ![]() ale z tymi imionami to też różnie bywa ![]() ja waham się między laktatorem TT a avent Pola korzystała z butelek TT, smokówTT i super zadowolne byłyśmy obie ![]()
![]() |
#446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę Ci napisac że większośc rzeczy które o Julii napisałaś zgadza się z moją julka, ale przy tym jest strasznie grzeczna i rozsądna np. wczoraj w rynku na jarmarku bożonarodzeniowym chciała jakąś peruwiańską piszczałkę i jak juz miała mięc kupiona zapytała się tatuś a czy ja tego zaraz nie rzucę w kąt?? I stwierdziła że nie ma sensu jej kupowac. A co do zestawów TT ja nie mam pojęcia bo wszystko oddzielnie kupiłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zadomowienie
|
właśnie przypomniało mi się co mi się śniło!
że zamówiłam laktator i chciałam go wypróbować...no i na dłoni to mi zassał...i dostawiłam do piersi i zaczęła mi się sączyć siara...że nie mogłam w ogóle tego zatamować ![]() ![]() ![]()
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam się poniedziałkowo i jednocześnie Mikołajkowo. Saj wyglądasz prześlicznie. ![]() Ja niestety z tych co to maja wszystkie możliwe neagwtywne skutki ciaży..masakrycznie duza waga, celulit, rozstępy, nawet cera sie nie polepszyła a twarz mam jak księżyc w pełni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wera masz naprawde niesamowicie malutki brzuszek..mamy podobny wiek ciaży ale jak porownac nasze brzuchy to mój wyglada jakby tam 3 dzieciaczków mieszkała...ooo a może.. ![]() Taka twoja uroda..sliczny brzuszek. a Tz jak uważa ze jestes gruba to sory ale przeeeeeeeeeegięcie...:co nfused: ![]() Dziś Mikołajki..jak tam??Nie chwalicie sie prezentami??ja dostałam perfumki moje ulubione i....czekoladki ferrero ![]() ![]() Ja mężulkowi zakupiłam na Mikołaja whisky ze szklankami. Ostatnio mówił, ze za nim chodzi..a to dość luksusowy trunek i raczej nie gości u nas w barku..ale stwierdziłam niech.ma ...ale radość mu sprawiłam. I siostra tez zadowolona z Mikołaja, dostała od nas słodycze i zestaw do robienia bizuterii. Dziś zapłacimy za pościelke dla Nadii i będę wyczekiwała listonosza.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.