|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: sukienki studniówkowe dla grubasek:-)
Podpatrz jak ubiera się projektantka Gosia Baczyńska.Mistrzostwo świata.
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
Makijaż do brązowej sukienki
Witam wszystkie Wizażanki
![]() Za tydzień mam studniówke i zaczęłam myśleć o jakimś ciekawym makijażu. Mam brązową długą sukienke ( kolor ciemnej mlecznej czekolady) i nie wiem jakie kolory dobrać do takiej sukienki. Mam jasnobrązowe włosy i ciemne piwne oczy. Jestem otwarta na wszelkie pomysły, linki, rady. Bedę bardzo wdzięczna !! ![]() ![]()
![]() |
#423 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Makijaż do brązowej sukienki
A mogłabyś załączyć jakieś zdjęcie siebie i sukienki ?
Może zajrzyj na parę tych stepów : http://www.wizaz.pl/forum/showthread...krok+po+kroku& http://www.wizaz.pl/forum/showthread...krok+po+kroku& http://www.wizaz.pl/forum/showthread...krok+po+kroku& http://www.wizaz.pl/forum/showthread...krok+po+kroku& http://www.wizaz.pl/forum/showthread...krok+po+kroku& |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
BAN stały
|
złoto- brązowy, lub brązowo- beżowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Rozeznanie
|
możesz spróbować brudny róż, lub śliwka (oberżyna ewentualnie), zależy jaki masz typ cery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
Dziękuje ślicznie za pomysły i mam nadzieje że jeszcze coś dorzucicie
![]() ![]() Z góry slicznie dziekuje ![]() ![]()
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
![]()
Proszę pomóżcie mi wybrać makijaż,ale najpierw (i w zasadzie to zwłaszcza kolor sukienki) na 100dniówkę. Myślę o czerwieni...ale w jakiej bedzie mi dobrze??
![]() Edytowane przez sha Czas edycji: 2007-01-10 o 19:22 Powód: zapomniałam wtsawic zdjecia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Dot.: makijaż i kolor sukienki do mojego typu urody
ja tu nadal zdjęcia nie widzę
![]()
![]() |
#429 |
Przyczajenie
|
![]()
WITAM
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Makijaz Do Złotej Sukienki
Makijaz przydymiony w kolorach brązu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
Może smky eyes? Jakimś gorzkoczekoladowym grafitem? Cera porcelanowa - idealna, rozświetlona ciepłym blaskiem.W końcu to na wieczór. Powinno dać taki hollywoodzki efekt
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Wtajemniczenie
|
smokey eyes w odcieniach brązu będzie dla Ciebie IDEALNY !!!!
poszukaj w tym wątku ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=86321 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki makijaż do tej sukienki?
hm?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
Makijaż do sukienki w brązie i minimalnymi elementami bordo...
Mam taką "kieckę" na studniówkę... materiał to coś a'la satyna, "lejący"... biżuteria - złoto. Kompletnie nie wiem, co do tego może pasować
![]() ![]() Studniówka 20 stycznia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
Dot.: Makijaż do sukienki w brązie i minimalnymi elementami bordo...
Wydaje mi się, że mogłabyś dokupić jakiś złotawy cień i pokombinować coś na oczach w tych kolorach. Ja np. lubie mieć 3 kolory i nakładać najjaśniejszy wewnatrz, ciemniejszy w srodek i najciemnijszy na zewnatrz powieki. Wychodzi efekt przejścia kolorow, choc zwykle pośredni i ciemny kolor sa bardzo podobne. Nie wiem co z kredką, ale pasowałaby raczej brązowa. Tusz brązowy lub czarny. A co do ust to nie wiem, chyba musisz sprawdzić sama jak się będzie poszczególny kolor komponował z całością.
Wrzucam fotki powiek w kolorach mniejwiecej pasujących, to takie moje nieudolne próby, ale może chociarz kolorystycznie Ci podpasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Dot.: Makijaż do sukienki w brązie i minimalnymi elementami bordo...
raczej ta pierwsza wersja
![]() a fryzurkę zmieniłam - zaczesane włosy do góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Przyczajenie
|
![]()
witaj!
potrzebuje porady na temat makijarzu, bardzo pilnie! otoz zwykle nie maluje sie w ogole, praca tego ode mnie wymaga. niestety (albo stety) wypadla mi okolicznosc gdzie wypadaloby sie pomalowac i ty pojawia sie problem, nie mam pojecia jak to zrobic, jakie kolory do jakiej sukienki itp. pomocy! p.s. suknia jest czerwona z srebrno-czarnymi blyszczacymi naszyciami (kwiatami), mam male oczy raczej delikatna cere, mam 25 lat ale zwykle oceniana jestem na 19, poza tym nie preferuje ostrego makijarzu. prosze o porade ![]() pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
Dot.: makijarz do czerwonej sukienki
Nic nie piszesz o swoim kolorycie ale przy takich kolorach sukienki i małych oczach może pasowało by tak w stylu japońskim na gejszę - jasna idealna cera, oczy wycieniowane grafitem i czerwone małe usteczka?
Ale to musi pasować do charakteru sukienki i Twojego. No i włosy najlepiej długie i zrobione na gładko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
Dot.: makijarz do czerwonej sukienki
ja proponuję cos takiego - o ile nie będzie Ci przeszkadzać szminka w ostrym kolorze. Ale w oczach proponuję postawić na rzęsy - a tak to tylko jakiś delikatny jasny cień może z interesującym połyskiem + (jeśli czerwona to tylko) dokładie dobrana do sukni odcieniem szminka.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Przyczajenie
|
Makijaż do czerwonej sukienki
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Moderatoreska
|
Dot.: Makijaż do czerwonej sukienki
Proponuje ci zerknac na ten watek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...enka+i+makijaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!
Chciala bym sie Was poradzic. Niedlugo czeka mnie bal gimnazjalny. KUpilam sobie bordowa sukienke z czarnym wykonczeniem i czarna falbanka, bede miala srebrna bizuterie, paznokcie bordowe ze srebrnym szlaczkiem. NIe wiem jaki kolor cieni do powiem powinnam dobrac. Prosze pomozcie mi. Z gory dziekuje za odpowiedz ![]() Chodzi mi bardziej o konkretny kolor a nie firme z jakiej maja byc cienie Edytowane przez Patiiiiii Czas edycji: 2007-01-27 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jakie cienie do bordowej sukienki......
zalezy czy chcesz pozostac w tej samej tonacji czy chcesz pokombinowa z makijazem.ja mam dla ciebie taka propozycje : cienie sa z inglota a rozswietacz z Bourjouis
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
![]()
Jeszcze raz was prosze o pilna pomoc w sprawie makijażu...
Doradzicie mi jak mam sie pomalować na bal gimnazjalny. Kupiłam bordową sukienkę i mam czarną biżuterię... Błagam o pomoc... ![]()
![]() |
#445 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jakie cienie do bordowej sukienki......
Moja koleżanka na swoja studniówke tez ma brodowa sukienke i tak jak Ty srebna bizuterie. dlatego dla dobrego efektu bedzie miala makijaż z odcieniami srebra, moze rowniez bordo. Dokupiła sobie opaske z srebnym brokatem i całosc wyglada rewelacyjnie. Tobie jednak na bal gimnazjalny radziłabym bezpieczny delikatny makijaz z odcieniami brodo i czarnego by pasowalo do falbanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki makijaż do bordowej sukienki?
hmm.. moze połacz odcienie bordo z czarnym? Albo wybierz sie do kosmetyczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
![]()
Niedługo idę wesele. Mam kreację złożoną z czarnych spodni i czerwonej tuniki. Dodatkiem będzie biżuteria srebrna. Zastanawiam się, jaki makijaż będzie pasował, jeśli mam okulary z czeronymi oprawakami (dosyć grubymi); mam zielone oczy, twarz drobną i owalną, włosy ciemnoblond. Bardzo proszę o radę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Dot.: makijaż do czerwonej sukienki i czerwonych okularów
moze jakies smoky eyes? byla troche watkow, poszukaj
![]()
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
A może jakiś szary z przebłyskami srebra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Jeżeli srebrna biżyteria to oko przydymione czarnym lub granatowym, do czerwieni pasuje złoto ale kłuciłoby si.ę to ze srebrem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.