|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Ja tylko na moment
![]() ![]() Kiedy jasna gwiazdka błyśnie Niech Ci serce radość ściśnie Niech choinka jasno świeci Niech nadziei płomień wznieci Niech kolęda zabrzmi w koło Niech świat śmieje się wesoło Będzie miło i serdecznie A Twe szczęście niech trwa wiecznie. Wesołych Świąt dziewczyny i maluszki ![]()
#422 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
enter - to u mnie tak samo, w chacie NIC świątecznego oprócz zapakowanych prezentów, porządki pobieżne, lodówka pusta, ale my też wybywamy dziś do rodziców, więc czuję się usprawiedliwiona. I czasowo to ja jestem jeszcze dalej niż w czarnej d.
![]() Wesołych świąt dla wszystkich! |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
nie nadrabiam bo jestem zabiegana i już spóźniona i nigdy nie umiałam składać "porządnych " życzeń więc poprostu dla wszystkich WESOŁYCH ŚWIĄT Z NASZYMI NAJWIĘKSZYMI PREZENCIKAMI
mój prezencik kończy dzisiaj 5 miesięcy i smutno mi z tego powodu... za szybko... |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() p/s. Wioluś rozumiem Cię w tej kwestii doskonale dla mnie to też za szybko ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
witam
Najlepsze życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia - zdrowia, szczescia, radosci i usmiechu!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
#426 |
Zadomowienie
|
Zdrowych i wesołych Świąt kochane! Cieszę się, że was mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zadomowienie
|
Wesołych Świąt !
![]() ![]() ![]() Mam pytanko... zaczęłam od niedawna dawać mojemu brzdącowi jeść ze słoiczka i mam pytanko: kiedy dzieci zaczynają jeść z łyżeczki tak normalnie? Ile czasu musze poświęcić na to żeby jadł ładnie zamiast pluć dalej jak widzi jedzeniem :P mimo że mu smakuje (bo jak daje w butelce to całe wcina a jak z łyżeczki to pełno wypluwa bo nie potafi jeszcze) Dlatego chciałabym orientacyjnie się dowiedzieć ile czasu potrzebuje żeby się naczył w miarę jeść? Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2010-12-24 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
Kochane życzę Wam Wszystkim i Waszym rodzinkom wszystkiego dobrego z okazji Świąt!!!Dużo zdrowia, miłości, radości i spokoju oraz mile spędzonego czasu!!!
Buziaczki z okazji Świat dla wszystkich maluszków z naszego wątku!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
ufff i po pierwszej partii swiat, kurcze dalam sie wkrecic w prowadzenie auta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Rozeznanie
|
wpadłam tylko złożyć Wszystkim mamusiom i dzidziusiom Wesołych Świąt
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Rozeznanie
|
Witam!
![]() zdrowych, spokojnych... ![]()
#432 | |
Zadomowienie
|
ojjjj dziewczyny wyście nie widziały paskudnych ubrań !! to co ja dostałam po porodzie od teściowej to nie wiem kto wyprodukował ale z metkami było więc nowe
![]() szkoda, że nie obfociłam oj wielka szkoda i wrzuciłam do tych kontenerów co są na ubrania bo nie mogłam tego znieść nawet na dnie szafy ! ja już jestem zmęczona świętami dobrze, że jutro nigdzie nie idziemy to się wyśpię i planuję nic nierobić ![]() Cytat:
![]() kinia pewnie zależy od dziecka ale mój po ok 3 dniach jadł ładnie a teraz po 2 tygodniach to je prawie jak dorosły ![]() ja wkońcu zakupię krzesełko alusiowi i powiedzcie mi czy sprawdziło się u was i korzystaliście z regulowania podnóżka ? bo to krzesełko co siala wstawiała właśnie ma regulację ale wzorki mi się średnio podobają http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...385020887.html a bardzo podoba mi się to http://allegro.pl/krzeselko-pepe-bab...379680775.html ale ono własnie nie ma regulowanego podnóżka i nie wiem ![]() Frania co się nie odzywasz !! Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-12-26 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Rozeznanie
|
kurcze, tak jakos wszlo, afera, potem mialam robote w domu, szykowanie sie na wylot, przylot, perypetie po... nie spoddziewalam sie ze bede miec przeboje no i chrzest, swieta
ale jezdem ![]()
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
:P
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-12-26 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zadomowienie
|
my kupiliśmy pod choinkę krzesełko drewniane. Jakoś nam się nie widzą te plastikowe (ale nie mówię że są nie ładne ) Bardzo chciałam drewniane które wygląda jak te plastikowe ale takich nie było nigdzie :P Więc kupiliśmy zwykłe drewniane wraz ze stolikiem (takie że na stolik wsadza się krzesełko i jest takie "wyższe" od stołu) a jak dziecko podrośnie to ma samo krzesełko i stolik do tego (np. do rysowania sobie itp)
I tak szczerze że zastanawiałam się czy dobrze zrobiłam ze takie zamówiłam ale jak TŻ je złożył to jest śliczne, strasznie się cieszę że takie kupiliśmy. W końcu to ma być krzesełko do karmiena ![]() A dziecko raczej długo nie wytrzyma siedząc na krzesełku (chodzi mi tutaj teraz głównie o takie krzesełka gdzie są też "do zabawy") Nie mówię że są złe, każdy woli co innego, ale ja wolę krzesełko które ma funkcje "usiąść i zjeść" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
Frania no to już nie znikaj tak
![]() dzidzia wiem o co chodzi dzięki za opinie ![]() ![]() kinia ja też myślałam o tym drewnianym ze stoliczkiem ale jednak wygrało plastikowe ze względu na możliwość regulacji. już ciul z wysokością ale nachylenie siedzonka jest dla mnie ważne bo do drewnianego bym nie wsadziła jeszcze aleksa jak sam nie siedzi bo przecież tam jest normalne siedzenie pod kątem 90 stopni a nie można odchylić trochę do tyłu |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
wiolek to racja, też bym wolała z regulowanym oparciem, ale narazie daje mu jedzonko z foteliku, jak sam będzie siedział to dopiero krzesełko wykorzysta
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
Frania witaj wreszcie!!!!!!
![]() wiolek my chyba nie bedziemy jednak kupowac krzeselka. przydalo by sie ale gdzie to trzymac.... |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
święta święta i po....
dziękujęmy za życzenia i wzajemnie co do krzesełka to ja mam plastikowe chicco i jest ok ale nie mam porównania do innych a moja milena jak się znudzi w czasie jedzenia to też pluje więc daję jej coś do zabawy szeleszczącego i bawimy się w zawody która pierwsza trafi do buzi... i tak kończymy obiadek któraś z was pytała gdzie spędzam święta więc w uk już od 4 lat i prawie w tym samym gronie ![]() święta były organizowane u nas było 6 dorosłych i 3 dzieci a po wieczorynce w 1 dzień świąt już tylko 5 dorosłych bo jeden odpadł i podzedł spać zaraz po milenie ![]() pozdrawiam jeszcze raz poświątecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Rozeznanie
|
wiolek
![]() ania ![]() mnie choroba rozlozyla na lopatki, w nocy dzis malo spalam ale za to kaszlalam, bylam juz zapisac sie w przychodni to sie dowiedzialam ze moja karta zdrowia nie dziala i pani rozlozyla rece i z pretensja w glosie powiedzialal: ,,no prosze paaaaani, pani nie jest ubezpieczonaaaaaa,, oczywiscie jestem, ale nie tu, wiec zaptalam co w takim przypadku, a ona oczywiscie nie wiedziala... dobrze ze byla inna pielegniarka ktorej corka tez pracuje za granica i sie oburzyla strasznie ze jestesmy w unii i pomoc sie nalezy ![]() musze przynies swoja dyskietke na ta jakze zbawienna unie i bede miec wizyte na 11:30 alleluja!! ta Polska juz mnie chyba nie kocha, same perypetie ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- krzeselko tez mam drewniane, ale lezy zlozone i na razie nie zapowiada sie zeby go uzyc ![]()
#441 |
Raczkowanie
|
heh...
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- święta, święta i po świętach. W sumie dobrze bo niektórzy już wczoraj przestali mówić ludzkim głosem ![]() A nasze krzesełko jest drewniane, z regulowanym oparciem, a wytrzymałe musi być bo to po mojej Gabrysi, czyli 5lat skończone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Frania zdrowiej szybko ![]() my zakonczylismy wprowadzanie glutenu. malemu nic nie bylo ![]() ![]() na obiadek dostanie chyba sloiczek z cielecinka bo krolika juz wcina dluzszy czas i mu pasuje. acha bym zapomniala. moj syncio tak sie zaczal przekrecac ze juz nie ma szans go zostawic samego na kanapie. przekreca sie we wszystkie strony, pelza do tylu i do przodu no i na brzuszku podnosi sie na wyprostowanych raczkach ![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-12-27 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bo lekarz mówił o 9 miesiącu i już sama nie wiem. gratki za pełzanie, my się turlamy, ale i tak do dawna urzędujemy na podłodze (chyba od 2 skończonego drugiego miesiąca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]()
![]() |
#445 |
Rozeznanie
|
Ania, skazowe dzieci nie moga cieleciny
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- o kurde nie wiedzialam a czemu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Rozeznanie
|
Aniaa tak mi powiedzial pediatra, zadnej wolowiny ani golebia ani ryb. Nie znam sie na teorii, ale jak karmi sie piersia dzieci z nietolerancja to tez sie nie powinno jesc. Mowila, ze miala przypadki, ze przywiezli dzecko skazowe, ktore zjadlo ciellecine i nie bylo wesolo. A dalas mu juz ten obiadek? Moze niekazde dziecko tak zareaguje, ale uwazaj
---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- W ogole to witam po swietach. U nas spokojnie, na szczescie. Przestaja powoli karmic piersia, ale ALex nie za bardzo lubi sloiczki miesne wiec nie iwem, jak to wszystko pogodzic, bo mi dr powiedziala, ze by mniej mleka a wiiecej miesa, bo grubsze dzieci potrzebuja wiecej zelaza w posilkach. Frania, zdrowiej szybko, witamy spowrotem! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Coś to szybko poszło Wam to wprowadzanie glutenu.. u nas zalecają jedną miarkę kaszy manny przez miesiąc a dwie kolejny miesiąc..
![]() Bo po prawdzie to ma być ekspozycja na gluten a nie jako takie wprowadzanie.. więc ekspozycja to działanie długoterminowe.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-12-27 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Rozeznanie
|
A Ty Siala coś działasz już z glutenem czy czekasz? Pamiętam kiedyś już gadałyśmy o tym.
Pytam, bo muszę sobie wypośrodkować opinie, bo już właściwie dwoje lekarzy mi inaczej mówiło, teraz dojdzie głos pediatry od szczepień, no i od Was. |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zrobilam tak jak mi kazala lekarka. powiedziala ze jesli po tygodniu nie bedzie biegunek itd to mozna uznac ze gluten jest wprowadzony |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.