Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-24, 12:47   #421
aneciaslonko
Raczkowanie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Ja tylko na momentChciałabym złożyć Wam Świąteczne życzenia
Kiedy jasna gwiazdka błyśnie Niech Ci serce radość ściśnie Niech choinka jasno świeci Niech nadziei płomień wznieci Niech kolęda zabrzmi w koło Niech świat śmieje się wesoło Będzie miło i serdecznie A Twe szczęście niech trwa wiecznie.

Wesołych Świąt dziewczyny i maluszki
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 13:16   #422
modro
Rozeznanie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

enter - to u mnie tak samo, w chacie NIC świątecznego oprócz zapakowanych prezentów, porządki pobieżne, lodówka pusta, ale my też wybywamy dziś do rodziców, więc czuję się usprawiedliwiona. I czasowo to ja jestem jeszcze dalej niż w czarnej d.

Wesołych świąt dla wszystkich!

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 13:41   #423
wiolek1
Zadomowienie

nie nadrabiam bo jestem zabiegana i już spóźniona i nigdy nie umiałam składać "porządnych " życzeń więc poprostu dla wszystkich WESOŁYCH ŚWIĄT Z NASZYMI NAJWIĘKSZYMI PREZENCIKAMI

mój prezencik kończy dzisiaj 5 miesięcy i smutno mi z tego powodu... za szybko...
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 14:01   #424
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
mój prezencik kończy dzisiaj 5 miesięcy i smutno mi z tego powodu... za szybko...
wszystkiego najlepszego dla Rekinka od ciotki i Karolinki
p/s. Wioluś rozumiem Cię w tej kwestii doskonale dla mnie to też za szybko

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 14:36   #425
itakasia
Zakorzenienie

witam
Najlepsze życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia - zdrowia, szczescia, radosci i usmiechu!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
Stary 2010-12-24, 21:36   #426
martysek
Zadomowienie

Zdrowych i wesołych Świąt kochane! Cieszę się, że was mam
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 21:53   #427
kinia656
Zadomowienie

Wesołych Świąt ! nasze 1 wspólne święta z synkiem i TŻ cudniee

Mam pytanko... zaczęłam od niedawna dawać mojemu brzdącowi jeść ze słoiczka i mam pytanko: kiedy dzieci zaczynają jeść z łyżeczki tak normalnie? Ile czasu musze poświęcić na to żeby jadł ładnie zamiast pluć dalej jak widzi jedzeniem :P mimo że mu smakuje (bo jak daje w butelce to całe wcina a jak z łyżeczki to pełno wypluwa bo nie potafi jeszcze)

Dlatego chciałabym orientacyjnie się dowiedzieć ile czasu potrzebuje żeby się naczył w miarę jeść?

Edytowane przez kinia656
Czas edycji: 2010-12-24 o 21:54
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-24, 22:58   #428
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Kochane życzę Wam Wszystkim i Waszym rodzinkom wszystkiego dobrego z okazji Świąt!!!Dużo zdrowia, miłości, radości i spokoju oraz mile spędzonego czasu!!!
Buziaczki z okazji Świat dla wszystkich maluszków z naszego wątku!!!
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 23:14   #429
niezawsze
Zakorzenienie

ufff i po pierwszej partii swiat, kurcze dalam sie wkrecic w prowadzenie auta no trudno biore neta, ale nie bedzie wypadalo uzywac, ale bede podczas sciagania mleka

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 10:56   #430
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

wpadłam tylko złożyć Wszystkim mamusiom i dzidziusiom Wesołych Świąt
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 16:40   #431
FraniaPirania
Rozeznanie

Witam!

zdrowych, spokojnych...
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-25, 23:01   #432
wiolek1
Zadomowienie

ojjjj dziewczyny wyście nie widziały paskudnych ubrań !! to co ja dostałam po porodzie od teściowej to nie wiem kto wyprodukował ale z metkami było więc nowe
szkoda, że nie obfociłam oj wielka szkoda i wrzuciłam do tych kontenerów co są na ubrania bo nie mogłam tego znieść nawet na dnie szafy !

ja już jestem zmęczona świętami dobrze, że jutro nigdzie nie idziemy to się wyśpię i planuję nic nierobić

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego dla Rekinka od ciotki i Karolinki
p/s. Wioluś rozumiem Cię w tej kwestii doskonale dla mnie to też za szybko
dziękujemy

kinia pewnie zależy od dziecka ale mój po ok 3 dniach jadł ładnie a teraz po 2 tygodniach to je prawie jak dorosły

ja wkońcu zakupię krzesełko alusiowi i powiedzcie mi czy sprawdziło się u was i korzystaliście z regulowania podnóżka ?
bo to krzesełko co siala wstawiała właśnie ma regulację ale wzorki mi się średnio podobają
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...385020887.html
a bardzo podoba mi się to
http://allegro.pl/krzeselko-pepe-bab...379680775.html
ale ono własnie nie ma regulowanego podnóżka i nie wiem

Frania co się nie odzywasz !!

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-12-26 o 10:32
Stary 2010-12-26, 10:33   #433
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Frania co się nie odzywasz !!
kurcze, tak jakos wszlo, afera, potem mialam robote w domu, szykowanie sie na wylot, przylot, perypetie po... nie spoddziewalam sie ze bede miec przeboje no i chrzest, swieta
ale jezdem
Stary 2010-12-26, 11:56   #434
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
ja wkońcu zakupię krzesełko alusiowi i powiedzcie mi czy sprawdziło się u was i korzystaliście z regulowania podnóżka ?
bo to krzesełko co siala wstawiała właśnie ma regulację ale wzorki mi się średnio podobają
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...385020887.html
a bardzo podoba mi się to
http://allegro.pl/krzeselko-pepe-bab...379680775.html
ale ono własnie nie ma regulowanego podnóżka i nie wiem
my się zastanawialiśmy i doszliśmy do wniosku, że dziecko ma za krótkie nóżki, a jak już podrośnie do podnóżka, to nie będzie siedzieć przy stole, bo na krzesełku- przecież pod kątem prostym przy jedzeniu maluch nogi będzie trzymał, jak już będzie ładnie siedział...no wiesz o co mi chodzi
:P

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-12-26 o 12:34
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 15:10   #435
kinia656
Zadomowienie

my kupiliśmy pod choinkę krzesełko drewniane. Jakoś nam się nie widzą te plastikowe (ale nie mówię że są nie ładne ) Bardzo chciałam drewniane które wygląda jak te plastikowe ale takich nie było nigdzie :P Więc kupiliśmy zwykłe drewniane wraz ze stolikiem (takie że na stolik wsadza się krzesełko i jest takie "wyższe" od stołu) a jak dziecko podrośnie to ma samo krzesełko i stolik do tego (np. do rysowania sobie itp)

I tak szczerze że zastanawiałam się czy dobrze zrobiłam ze takie zamówiłam ale jak TŻ je złożył to jest śliczne, strasznie się cieszę że takie kupiliśmy. W końcu to ma być krzesełko do karmiena

A dziecko raczej długo nie wytrzyma siedząc na krzesełku (chodzi mi tutaj teraz głównie o takie krzesełka gdzie są też "do zabawy") Nie mówię że są złe, każdy woli co innego, ale ja wolę krzesełko które ma funkcje "usiąść i zjeść"
Stary 2010-12-26, 15:21   #436
wiolek1
Zadomowienie

Frania no to już nie znikaj tak

dzidzia wiem o co chodzi dzięki za opinie jeszcze ktoś się wypowie ?itakasia może ty bo wiem, że tobie zależało na regulacji podnóżka a masz doświadczenie po dziewczynkach

kinia ja też myślałam o tym drewnianym ze stoliczkiem ale jednak wygrało plastikowe ze względu na możliwość regulacji. już ciul z wysokością ale nachylenie siedzonka jest dla mnie ważne bo do drewnianego bym nie wsadziła jeszcze aleksa jak sam nie siedzi bo przecież tam jest normalne siedzenie pod kątem 90 stopni a nie można odchylić trochę do tyłu
Stary 2010-12-26, 15:41   #437
kinia656
Zadomowienie

wiolek to racja, też bym wolała z regulowanym oparciem, ale narazie daje mu jedzonko z foteliku, jak sam będzie siedział to dopiero krzesełko wykorzysta
Stary 2010-12-26, 21:00   #438
aniaa22
Zakorzenienie

Frania witaj wreszcie!!!!!!

wiolek my chyba nie bedziemy jednak kupowac krzeselka. przydalo by sie ale gdzie to trzymac....
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 21:40   #439
glooria
Raczkowanie

święta święta i po....
dziękujęmy za życzenia i wzajemnie
co do krzesełka to ja mam plastikowe chicco i jest ok ale nie mam porównania do innych
a moja milena jak się znudzi w czasie jedzenia to też pluje więc daję jej coś do zabawy szeleszczącego i bawimy się w zawody która pierwsza trafi do buzi... i tak kończymy obiadek
któraś z was pytała gdzie spędzam święta więc w uk już od 4 lat i prawie w tym samym gronie tylko teraz więcej dzieci
święta były organizowane u nas było 6 dorosłych i 3 dzieci a po wieczorynce w 1 dzień świąt już tylko 5 dorosłych bo jeden odpadł i podzedł spać zaraz po milenie
pozdrawiam jeszcze raz poświątecznie
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 07:06   #440
FraniaPirania
Rozeznanie

wiolek
ania

mnie choroba rozlozyla na lopatki, w nocy dzis malo spalam ale za to kaszlalam, bylam juz zapisac sie w przychodni to sie dowiedzialam ze moja karta zdrowia nie dziala i pani rozlozyla rece i z pretensja w glosie powiedzialal: ,,no prosze paaaaani, pani nie jest ubezpieczonaaaaaa,, oczywiscie jestem, ale nie tu, wiec zaptalam co w takim przypadku, a ona oczywiscie nie wiedziala...
dobrze ze byla inna pielegniarka ktorej corka tez pracuje za granica i sie oburzyla strasznie ze jestesmy w unii i pomoc sie nalezy
musze przynies swoja dyskietke na ta jakze zbawienna unie i bede miec wizyte na 11:30
alleluja!!
ta Polska juz mnie chyba nie kocha, same perypetie

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

krzeselko tez mam drewniane, ale lezy zlozone i na razie nie zapowiada sie zeby go uzyc
Stary 2010-12-27, 09:30   #441
chomiczek00000
Raczkowanie

heh...

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

święta, święta i po świętach. W sumie dobrze bo niektórzy już wczoraj przestali mówić ludzkim głosem
A nasze krzesełko jest drewniane, z regulowanym oparciem, a wytrzymałe musi być bo to po mojej Gabrysi, czyli 5lat skończone
chomiczek00000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 11:29   #442
aniaa22
Zakorzenienie

dzien dobry

Frania zdrowiej szybko dobrze ze jednak cie przyjeli do lekarza

my zakonczylismy wprowadzanie glutenu. malemu nic nie bylo no i juz jestesmy na nutra 2. a dzisiaj na drugie sniadanie misio zjadl pietke chlebka
na obiadek dostanie chyba sloiczek z cielecinka bo krolika juz wcina dluzszy czas i mu pasuje.

acha bym zapomniala. moj syncio tak sie zaczal przekrecac ze juz nie ma szans go zostawic samego na kanapie. przekreca sie we wszystkie strony, pelza do tylu i do przodu no i na brzuszku podnosi sie na wyprostowanych raczkach

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-12-27 o 11:31
Stary 2010-12-27, 13:34   #443
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

my zakonczylismy wprowadzanie glutenu. malemu nic nie bylo no i juz jestesmy na nutra 2. a dzisiaj na drugie sniadanie misio zjadl pietke chlebka
na obiadek dostanie chyba sloiczek z cielecinka bo krolika juz wcina dluzszy czas i mu pasuje.
a kiedy zaczęliscie gluten i jak wyglądało wprowadzanie? ja czekam na czwartek co mi powie lekarka,
bo lekarz mówił o 9 miesiącu i już sama nie wiem.

gratki za pełzanie, my się turlamy, ale i tak do dawna urzędujemy na podłodze (chyba od 2 skończonego drugiego miesiąca)
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 13:35   #444
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Dzień dobry

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 14:00   #445
scoobs
Rozeznanie

Ania, skazowe dzieci nie moga cieleciny
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 14:01   #446
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
a kiedy zaczęliscie gluten i jak wyglądało wprowadzanie? ja czekam na czwartek co mi powie lekarka,
bo lekarz mówił o 9 miesiącu i już sama nie wiem.

gratki za pełzanie, my się turlamy, ale i tak do dawna urzędujemy na podłodze (chyba od 2 skończonego drugiego miesiąca)
moja lekarka powiedziala zeby wprowadzic. kazala dawac po lyzeczce manny do obiadku przez 7 dni. kupilam manne zwykla ale nie moglam sie za to zabrac. ale udalo mi sie dostac kaszke manne z bobovity i na niej bylo napisane zeby poprostu proszek dodawac do obiadku lub deserku. i tak robilam. dawalam do obiadku a po 5 dniach zobaczylam ze ta kaszka jest owocowa ale miskowi smakowalo

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
Dzień dobry

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Ania, skazowe dzieci nie moga cieleciny
o kurde nie wiedzialam a czemu?
Stary 2010-12-27, 14:10   #447
scoobs
Rozeznanie

Aniaa tak mi powiedzial pediatra, zadnej wolowiny ani golebia ani ryb. Nie znam sie na teorii, ale jak karmi sie piersia dzieci z nietolerancja to tez sie nie powinno jesc. Mowila, ze miala przypadki, ze przywiezli dzecko skazowe, ktore zjadlo ciellecine i nie bylo wesolo. A dalas mu juz ten obiadek? Moze niekazde dziecko tak zareaguje, ale uwazaj

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

W ogole to witam po swietach. U nas spokojnie, na szczescie. Przestaja powoli karmic piersia, ale ALex nie za bardzo lubi sloiczki miesne wiec nie iwem, jak to wszystko pogodzic, bo mi dr powiedziala, ze by mniej mleka a wiiecej miesa, bo grubsze dzieci potrzebuja wiecej zelaza w posilkach.

Frania, zdrowiej szybko, witamy spowrotem!
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 14:38   #448
Siala_Bala
Zakorzenienie

Coś to szybko poszło Wam to wprowadzanie glutenu.. u nas zalecają jedną miarkę kaszy manny przez miesiąc a dwie kolejny miesiąc..

Bo po prawdzie to ma być ekspozycja na gluten a nie jako takie wprowadzanie.. więc ekspozycja to działanie długoterminowe.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-12-27 o 14:40
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 15:12   #449
entertete
Rozeznanie

A Ty Siala coś działasz już z glutenem czy czekasz? Pamiętam kiedyś już gadałyśmy o tym.
Pytam, bo muszę sobie wypośrodkować opinie, bo już właściwie dwoje lekarzy mi inaczej mówiło, teraz dojdzie głos pediatry od szczepień, no i od Was.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 15:13   #450
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Aniaa tak mi powiedzial pediatra, zadnej wolowiny ani golebia ani ryb. Nie znam sie na teorii, ale jak karmi sie piersia dzieci z nietolerancja to tez sie nie powinno jesc. Mowila, ze miala przypadki, ze przywiezli dzecko skazowe, ktore zjadlo ciellecine i nie bylo wesolo. A dalas mu juz ten obiadek? Moze niekazde dziecko tak zareaguje, ale uwazaj
nie, dalam krolika jednak ale to jeszcze zanim przeczytalam twoj post. w takim razie zapytam pediatry o ta cielecine

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Coś to szybko poszło Wam to wprowadzanie glutenu.. u nas zalecają jedną miarkę kaszy manny przez miesiąc a dwie kolejny miesiąc..

Bo po prawdzie to ma być ekspozycja na gluten a nie jako takie wprowadzanie.. więc ekspozycja to działanie długoterminowe.
ja zrobilam tak jak mi kazala lekarka. powiedziala ze jesli po tygodniu nie bedzie biegunek itd to mozna uznac ze gluten jest wprowadzony
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości