|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Zadomowienie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
Cytat:
![]() http://www.tvnstyle.pl/news/3573/view nie polecałabym lepiej zrobić sobie dzień wcześniej wieczorem obiad do pracy wstawić do lodówki i następnego dnia wziąść do pracy
![]() Edytowane przez julitta17 Czas edycji: 2011-02-03 o 18:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#423 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i co z tego, lepiej na raz wciągnąć ptasie mleczko, które co tam ma: trochę jogurtu, żelatynę, wodę, odrobinę mleka w proszku odtłuszczonego i kakao lub kawę (ja wolę z kawą ![]() ![]() Cytat:
![]() Pewnie jutro wszystko wyskaczesz ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Myślę, że tak, jeżeli tylko kalorycznie w tabelkach się mieści... tylko, że nie codziennie, bo chemii tam od groma ![]() Edit: U mnie katar to rzadkość, bo mam krzywą przegrodę nosową (miałam mieć prostowaną, ale uciekłam ![]() ![]() Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2011-02-03 o 18:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
Zmieściłam się dziś w 1300kcal
![]() ![]()
![]() |
#425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak w ogóle to w szoku jestem! Pół dnia mnie nie było a tu już 2 strony wiecej...rozkręcacie sie dziewczyny ![]() ![]() ![]() Oby tak dalej!! Motywujmy się ^^
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
dziewczynki odkrylam loda fajnego
![]() ![]()
![]() |
#427 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
ja to jestem gigantka w żarciu !!!!! :/ az wstyd, że tyle wpiepszylam .
Jutro biorę ostro się za siebie ! nie ma, że booli ![]() Muszę nastawienie zmienic do wszystkiego ![]() poissonivy- motywujesz mnie i dzieki za lanie !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
julitta- tylko ze nie bedzie mnie w domu okolo 9 godzin... :| ale ja robie jadlospisy wieczorami, tylko mi sie wkradaja rzeczy niezdrowe miedzy posilki.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zadomowienie
|
dzovana jesteś sportowcem i młodą dziewczyną ok ale inne rzeczy też dodaja kopa i energii i nie koniecznie baton ale skoro nie możesz tego opanowac to nie eliminuj ich całkowicie zjedz sobie np jednego w tygodniu albo dwa mniejsze ale tak żeby mieściły się w przedziale 1200 ew 1300 kcal bo jeśli uda Ci się jakimś cudem je wyeoiminowac całkowicie to po jakimś czasie rzucisz się i zjesz kilka na raz.. a to jest bad
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#432 |
Zadomowienie
|
melduje ze jestem juz po cwiczonkach
![]()
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
ja mam starą przedpotopową
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Witam Was poranną kawką z mlekiem i słodzikiem ( nie 3w1 ![]() PriVativ: Ja też nie zawsze mam pomysł i możliwość przygotować dla siebie danie dietetyczne, jem wtedy to co mam, ale w mniejszej porcji : np. zamiast 10 pierogasów jem 5 i do tego duużo sałatki.
ja ![]() Edytowane przez zelki Czas edycji: 2011-02-04 o 07:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
A ja dziś na śniadanko owsianka
![]() ![]() Mam nadzieę dziewczyny , żę damy dziś radę bez żadnych grzeszków? ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
jem w granicach 1700 kcal
![]() ![]() dzis tak : I- pół szklanki mleka 2%, muesli z torebeczki + płatki owsiane + otręby ![]() II- jogurt nat. + jabłko III- bułka pełnoziarnista z wszelkimi warzywami + plasterek szynki drobiowej IV- tutaj coś lekkiego, może jakiś jogurcik bo to będzie przed meczem ![]() V- tu obiad w restauracji :P jakies warzywka, tak jak doradzałyście ![]() VI- kolacja, nie wiem jaka ![]() o i tak. Dziś zero słodyczy!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
witam w dniu 4 mojej dietki:P Jestem juz po śniadanku z racji tego ze dzis mam proteinkowy dzionek to zjadłam omleta (Dukana) z serkiem fitnes i piersia kurczaka gotowaną
![]() Dziewczyny!!!!!! jak mnie miesnie bolą ud po tym buns i legs!!! Jezu!!!! A rowerkiem jezdze 50 minut czasami sie zdazało 70 minut i nie bolały mnie a teraz wystarczylo 8 minut!!! Jak ja dzis je zrobie??? A w polanach dzis tez 40 minut rowerka. Jutro chyba nie wstane ![]()
![]() |
#438 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja uwielbiam ![]() O pierwsza dziewczyna, która dziękuje za lanie ![]() Cieszę się, na pewno i u mnie przyjdzie kiedyś taki moment, że ja będę potrzebować Waszej pomocy, liczę na to, że będziecie mnie w trudnych chwilach wspierać ![]() Cytat:
Ja to sobie myślę, że jesteś osobą aktywną i czasami masz ochotę na cukry proste, bo to wynika z treningów, Jak wyskaczesz się, organizm wtedy czerpie energię z glikogenu, ale po treningu już wcale nie ma ochoty na to robić (przypomnę, że aby glukagon uaktywnił się, który z kolei powoduje rozpad cząsteczek glikogenu, czyli materiału zapasowego, musi być wysiłek dość duży). Poziom glukozy we krwi obniża się i nic dziwnego, że organizm wysyła do mózgu zapotrzebowanie na cukry proste ![]() 1. Żeby nie stało się to codziennością. 2. Musisz słodkości uwzględnić w bilansie kalorycznym. A i zamiast snikersa ja wybrałabym batonik owsiany w polewie czekoladowej ![]() Cytat:
Waga kuchenna jest koniecznością, już kiedyś o tym pisałam, jeżeli nawet w tych wszystkich tabelkach jest napisane, że jabłko średnie o wadze.... ma tyle, a tyle kalorii, to podświadomie ręka w sklepie sięga po największe, tak wynika z moich doświadczeń. Wydaje mi się też, że jak ktoś jest na diecie niskokalorycznej, to powinien wyposażyć się w dwie niezbędne rzeczy (a nawet w 3): 1. Waga kuchenna 2. Dobra waga łazienkowa (która po trzykrotnym zważeniu się pokazuje to samo) 3. Cierpliwość ![]() No i 4 od siebie dorzucę zeszycik ![]() Cytat:
![]() ![]() No pewnie, że damy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------------- Witam wszystkich z katarkowa spod pierzyny ![]() Mój wczorajszy dzień zamknął się w sumie nieźle, bo 947kcal. Nie doliczyłam aspiryny, bo nie wiem ile ma kalorii, ale pewnie niewiele. Wczoraj miałam 38stopni, paracetamol już wcale nie działa, a zależało mi na wygrzaniu się, dlatego aspirynka poszła w ruch. Dzisiaj już po śniadanku jestem: - kawusia z dodatkami - serek wiejski 3% - kiwi - mandarynki - winogrona różowe - słodzik A i waga pokazała mniej: dokładnie odkąd jestem na niskokalorycznej ubyło mnie o 0,9kg ![]() ![]() I jeszcze o 13 muszę iść z córką do fryzjera, bo jej obiecałam, tak mi się nie chce ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Rozeznanie
|
Wczoraj zamknęłam się w 1200 kcal pomimo kilku żelek i wina, bo mnie to malowanie rozwaliło, a mąż kupił moje ulubione żelko-pianki truskawki
![]() ![]() Dzisiaj nie planuję grzechów, a jeśli coś spsuję, to położę głowę pod Wasz topór ![]()
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Dzien Dobry! dzis mi waga pokazala kilo mniej niz wczoraj wiec to wczoraj rzeczywiscie jakies zaburzenia byly. niby stopniowo chudne ale wczoraj 2 osoby mi powiedzxialy ze biust mi urosl, a chlopak ze stwardnial heh -chyba dni plodne.. moze stad ta zabojcza waga wczoraj.
Ja juz po sniadanku -serek wiejski, 2 kromki BIO i mega salatka (360kcal) +litr herbaty, ide teraz zrobic jrszcze herbe i kawke ![]() po poludniu pojde na godzinny szybki spacerek
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() Dziś będzie dobrze, bo skoro jutro ważenie, to nie chcę zobaczyć jakiejś niespodzianki na wadze ![]() ![]()
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
wage łazienkową mam:P wage kuchenna zakupie po 10 po wypłacie:P a cierpliwosc tez mam. Zeszicik tez mam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#443 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no jak nie jak tak, mu nie damy rady ? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() plus dla Ciebie za śniadanko, ja zjadłam : chlebek wieloziarnisty+ szybka+ ogórki kiszone ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() btw ogromne ilości herbaty pijasz, moge spytać jakiej ? ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() też trzymam kciuki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
dawno to nic nie pisałam, ale praca potem ćwiczenia i czasu brak.
U mnie już mija 2 tydzień diety i czuje mały ubytek głównie po lużniejszych spodniach.. mam nadzieje tylko ze to nie wina materiału, który się rozciągnął ![]() Próbuje je zastąpić owocami, ale niekidy jest cięzko i już dziś postanowiłam sobie zrobić male święto i skusić się na kawałek ciasta ( choć obawiam się ze na1 kawalku się nie skończy),ale jak zgrzesze to wieczorek będzie spędzony na rowerku. Najbardziej zazdroszcze mlodszym osobą, bo niestety im czlowiek starszy to tym trudniej jest zrzucić kilogramy.Jeszcze parę lat temu małe ograniczenia o trochę ruchu i kilogramy leciały w dół, a teraz to już ciężka praca ,żeby cokolwiek zgubić. Ps.Czy w trakcie diety wspomagacie się jakimiś specyfikami typu jakies herbatki niby odchudzajace, chrom ,l-karnityna itd? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
Ja się obawiam jutrzejszego ważenia. Będzie to niespełna 2 tyg diety, liczę na pół kilo... no zobaczymy, nie będę martwić się na zapas. W każdym razie brzuch się trochę spłaszczył
![]() Muszę przyśrubować limit,bo zdarzały się dni 1500-1800... a biegam od wczoraj dopiero. menu na dziś: 1.bułka otrębowa , z chudym twarogiem , pomidorem, 1 łyż olej lniany budwigowy 2. 100 g chudego twarogu + 1 łyż olej lniany budwigowy 3.jabłko 4 zupa jarzynowa 5 sałatka: wędzony kurak , ogórek, groszek i inne warzywa lub koktajl pomarańczowy, bo przez olej, dziś nie powinnam nic jeść z tłuszczami. Pochłonęłam juz 680 kcal, mam nadzieję zmieścić się w limicie, bo twaróg nieźle zapycha i mam spokój na 3-4 h. ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Bezinwazyjna: Dokładnie, jak miało się 20 latek , to w tydzień 3 kg w dół nie było problemem, a teraz o 1 kg zgubiony na stałe trzeba miesiąc walczyć. Co do wspomagaczy- ja nic nie stosuję, bo nie wierzę w nie, jadłam już różne w przeszłości - to placebo , L karnityna działa tylko przy wysiłku fizycznym, a i to nie jest do końca udowodnione... Popijam tylko ziołowe herbatki oczyszczające ( nie przeczyszczające) , na bazie pokrzywy, bratka, skrzypu,mięty ... Moim zdaniem jedynym skutecznym wspomagaczem diety jest ruch ![]()
ja ![]() Edytowane przez zelki Czas edycji: 2011-02-04 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
zelki:a te ziołowe herbatki to pijesz w jakimś gotowym zestawie?
czy poszczególne ziółka osobno? Ja też nie wierze w te wszyskie cudowne specyfiki,ale bardziej właśnie interesują mnie jakies takei herbatki oczyszczające, zapobiegające gromadzeniu się wody i mogące pomóc mi walce z cellulitem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
Tak, piję gotowe.
Herbapol Herbatka oczyszczająca ok 5 zł Elanda herbatka dla utrzymania właściwego poziomu cukru ok 2zł Elanda przeciw niedoskonałościom cery - ta ma fajny skład pokrzywa , bratek , skrzyp - ok 2 zł Elanda na trawienie ok 2 zł Herbapol ma jeszcze odtruwającą Kupuję w DOZ-ie i sobie odbieram w moim mieście- nie chcę robić reklamy , później usunę
ja ![]() Edytowane przez zelki Czas edycji: 2011-02-04 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zadomowienie
|
ja tam też zadnych specyfików nie stosuję a co do herbat to dla mnei zielona i czerwona sypana to poprostu cud-miód
![]() bezinwazyjna, zelki będzie jutro widać efekty na ważeniu, takie mam przeczucie ![]() a wy tak nie narzekajcie juz na swój wiek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- jestem po drugim śniadaniu- koktajl z małego jogurtu naturalnego i truskawek ![]() ![]() ![]() edit. ja drugie śniadanie jem po 14 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Jutro kobietki wazenie
![]() Niewiem jak to u mnie bedzie bo mam @!i wielki brzuch ![]() Ja ostatnio nie grzesze wiec mam nadzieje ze polecial ten -1kg. staram sie jesc do 1200 max a minium 1000kcal. BUZIACZKI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.