|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
ja musze wam cos o moim teżeciku kochanym opowiedzieć
![]() odnośnie porodu, bo ja cały czas chce zeby on przy mnie był, a on sie troche obawiał i nie byłpewny. i wydrukowąłam mu ostatnio dwa artykuły na neta, na temat uczestnictwa taty przy porodzie, jak to wyglada z perspektywy ojca i co moze zrobic jak ewentualnie pomóc. zostawiłam mu to na stole w kuchni... i dostaje smsa w pracy czy jak mi cos powie to sie nie bede smiać. powiedział, że nie . i mi napisał że juz robi trzeci8e podjescie do tego tekstu, bo tak sie wzruszył ze cały czas mu łzy leca... ![]() ![]() cudowny jest... ![]() oczywiscie stwierdził ze to mało meskie tak sie rozpłakac nad jakims tekstem i on tak nigdy nie mial, a teraz cuje sie gotowy do bycia tata i tak go wszystko wzrusza ![]()
#422 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Wtajemniczenie
|
chodziło mi o to że niektóre z nas leżą cały czas w łóżku i nie mogą aktywnie wypoczywać basen spacer joga itd a te które mogą to niech korzystają
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem trzeba chodzić do poradni laktacyjnej, bo dzidzia nie chce jeść ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zadomowienie
|
To ja się z Wami żegnam bo mi się gorąco zrobiło.
Czuje, że umyje sobie dzisiaj okno i firanki zmienię, to mnie chyba odpręży ![]() A i robię dzisiaj zdrowy obiadek ![]() ![]() banan, w cieście banan ![]() Miłego dnia
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale odnośnie wagi: Jako że już jestem dużo starszą panią od Ciebie i co za tym idzie (tak myślę ![]() ![]() Także nie ma reguły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dooooobry!
Ale mam nadrabiania.... a jeszcze od rana zamiast zasiąść i czytać nowelkę, musiałam aktywować Iguśkę. Rano mnie nie pokopała, pod prysznicem też nic, po przytulankach z TŻ'tem też nic... no już myślałam, że się ubiorę i pojadę do szpitala no ale zjadłam trochę ciastek, wypiłam chłodny koktajl z truskawek i położyłam się na boku. W końcu dała znać ale mało tych ruchów było, co prawda naliczyłam 10 ruchów w 40 minut ale jak na nią to trochę mało. Nie wiem czy mam teraz się martwić czy nasłuchiwać ciągle ![]() No nic, odpowiadam na raty: Spice , Siasiek– super brzusie ![]() Siaśku – Twój synek jest genialny ![]() ![]() Dziewczonka – ja też na 90% wezmę tego Bubble’a ![]() Martynka – ja uważam, że to czy będziesz pracować czy nie zależy tylko od Ciebie. Jeśli czujesz się bezpiecznie w tej pracy to ok ale jeśli z jakiegoś względu obawiasz się o ciążę, to na wizycie u lekarza powiedz wprost jakie masz warunki w pracy i, że boisz się o dziecko. A jeśli lekarz nie będzie chciał Ci wystawić zwolnienia to poproś go aby dał Ci odmowę na piśmie, że mimo Twojej prośby on odmawia Ci zwolnienia. Uwierz mi, podziała ![]() the sania – ja biorę progesteron dowcipnie od 1 dnia ciąży , na początku 3x dziennie a teraz 2. Zmieniam wkładki 4-5 razy dziennie i jest ok. No i mycie bronchildy rano i wieczorem. anula dzięki ![]() ![]() Katarzynko00 – my mamy Boston Terriera ale buldożki też b. dobrze znam i lubię tą rasę ![]() kasia – zabraniam palenia ciąży! ![]()
#428 |
Wtajemniczenie
|
wiem że nie ma reguły ale zawsze lepiej mieć mniej kg do noszenia moja mama przy mnie przez 8 miesięcy leżała w klinice i przytyła 38kg nigdy nie straciła wszystkiego to też zależy od genów dlatego wolałabym mieć mniej niż więcej to chyba normalne
![]()
#429 |
Wtajemniczenie
|
suma sumarum jesc trzeba, tak samo jak powinno sie jesc to na co ma sie ochote w danej chwili, bo to organizm wola!
moim zdaniem malo a czesto przynosi najlepszy skutek. Owoce, warzywa, mieso, jak najbardziej! nie dajcie sie zwariowac... robcie tak zeby was nie ssalo, myslcie o dzieciach. Przyjdzie czas a bedziemy zrzucac! rozumiem ze slodycze sa grozne, ale do przesady ![]() jezeli nie palimy, nie pijemy alkoholu to jest git i tego sie trzymajmy! ![]()
![]() |
#430 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zadomowienie
|
Kochane, która tu jest super dobra z ang? Bo tłumacze coś i potrzebuję żeby ktoś sprawdził tekst ile błędów narobiłam:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
A od ilu zaczyna się wiele?
![]() ![]() Kiedyś bardzo chciałam być wyższa, potem niższa, a teraz myślę, że jest OK. Buty na obcasie przy tż mogę założyć, ale nie zadzieram głowy do nieba, żeby mu w oczy spojrzeć ![]()
![]() |
#433 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blagam napiszcie mi wiecej, czy mam ja sprzedawac czy nie. Przeciez i tak nigdy juz jej nie ubiore i bedzie wisiec w szafie. Ja nigdzie - to Elianka ukryla u siebie na blogu! ![]() http://eliankowepoddasze.blogspot.co...ver-after.html http://www.slide.com/r/7HA_Stjo6D939...v1?map=2&cy=bb Cytat:
Mozesz podac linki do tych artykulow, co wydrukowalas? Moze sama sie bardziej przekonam. Cytat:
Na pewno w przypadku wagi dziala genetyka i tryb zycia, ale mysle, ze jak zaczniemy zasuwac z wozkami po ulicach to szybko wrocimy do normalnej wagi ![]() A propos spacerow - wybieram sie wlasnie pospacerowac po galerii handlowej i wydac troche pensji ![]() ![]() PS. Nie pisze, ze macie cudowne brzuszki, bo to nudno sie tak powtarzac, ale wiecie, ze macie cudowne, prawda??? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
W starych dowodach (tych zielonych książeczkach) od 165 cm wpisywali "wzrost wysoki'
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() W sumie mój tż też malutki jak na faceta bo on ma w okolicach 166-168cm wzrostu, więc jakbym ja chciała mieć 170cm to on musiałby mieć z 175 ![]() A najlepsze jest to że mój synal ma już prawie 160cm, 3 lutego będzie miał 11lat i juz wysoki w porównaniu do innych dzieci i rodziców wysokich nie ma, a on rośnie i rośnie ![]() Mimbi co do sukienki ja bym sprzedała, po co ma leżeć i się kurzyć, po latach ją wyrzucisz, albo nie wiem co z nią zrobisz, a tak trochę kasy wpadnie ![]() Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-01-27 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może ja też się przekonam do tego, żeby tż był ze mną, bo od początku ciąży nie chciałam, potem mnie trochę mama przekonała (bo tata był z nią, jak rodziła mojego brata), bo ona to dobrze wspomina i tata też... Ale nadal nie wiem, może na szkole rodzenia coś o tym będzie... Ale artykuły z chęcią przeczytam, może mnie przekonają do tego, żeby zabrać tż ze sobą na salę porodową... listopadowa80, eweska Ja zawsze byłam najniższa w klasie i potem jakoś mi tak skoczyło i się zatrzymało na 168 cm... Ale z tego też powodu szukałam faceta ponad 170 cm, bo kiedyś jak miałam takiego, co miał 169 cm, to ZABRANIAŁ mi zakładać buty na obcasie ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-27 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Wtajemniczenie
|
mimbi dla ducha i ciała
![]() a ja nie chce zeby mój tż był przy mnie kiedy będę rodzić choć on się upiera żeby być przy nas,ale od razu zastrzegł że nie będzie odcinał pępowiny bo zemdleje on na sam widok pępka świruje to chyba jedyna rzecz która mu się nigdy u nikogo nie podobała a teraz kiedy widzi mój płaski pępek to zawsze słyszę tylko proszę cię schowaj go ![]() ale pieczorkiem jak jest już ciemno to sie tuli do brzucha i rozmawia z kacperkiem
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sa kobiety, ktore w ciazy pozwalaja sobie na wszystko sa takie, ktore strasznie uwazaja tak jak moja szwagierka uwazala co by nie przytyc za duzo i urodzila w 37 tygodniu dziecko wazace 1780 g no boze swiety co za debilizm dziecko zaliczone do wczesniakow ze wgledu na wage jej brzuch w 9 miesiacu wygladal tak jak moj w 7 ![]() a bo tego nie bo tego nie bo to za duzo kalorii ![]() pisalam juz o tym ja teraz uwazam, ale beda dni kiedy sobie pozwole, bo kiedy jak nie teraz no a ja wiem, ze schudne ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() takze podziwiam meza i szacun dla niego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a jakby co to mnie zbijesz-pozwalam ![]() oj no to jak bedziesz wazyc 55kg to lacha na 102 bedzie z ciebie ![]() matallewar odkad pamietam chcialam byc wyzsza-158cm to strasznie malo... szczegolnie jak sie ma chlopa 192cm ( ja i ddaaiissyy cos o tym wiemy) i czasem to nawet kory na 12cm nie pomagaja... ale do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Wtajemniczenie
|
ja mam 166 mój mąż 190 ale ja uwielbiam wysokie obcasy i zawsze w nich chodziłam och jakie było jego zdziwienie kiedy zobaczył mnie pierwszy raz w balerinkach już wtedy wiedział że coś jest nie tak i pierwsze pytanie jakie mi zadał to czemu ty jesteś taka malutka -kochanie jestem w ciąży nie mogę nosić wysokich obcasów
![]()
#442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też fanka Inglota ![]() Co do spania z mężem – to ja lubię bez niego zasypiać i najczęściej tak robimy, ja już o 22 w łóżku a on jeszcze 2h buszuje po mieszkaniu. Gdy czasem próbuje się ze mną kłaść jednocześnie to go wyganiam bo on najczęściej zasypia przede mną i chrapie ![]() Agus – też oglądałam o tych kaszach i zaraz będę szukać przepisów z kaszą jaglaną. A może znacie jakieś dobre przepisy na sos z mięskiem, ja jestem w tym bardzo słaba, nigdy nie zrobiłam takiego mięska co się pirtoli do miękkości 2 godziny w sosie więc jeśli możecie coś polecić, to będę bardzo wdzięczna ![]() Moja Iguśka ciągle jakaś niemrawa ![]() ![]() Do później!
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-01-27 o 15:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz nie wyobrazam sobie nosic buty na obcasie bo jestem w ciazy. Raz tylko zalozylam na swoj slub cywilny, ale na przyjeciu juz chodzilam na plaskim ![]() szczerze to mam to w nosie jak wygladam, najwazniejsze zeby sie dobrze czuc bo jak nam dobrze to dziecku rowniez. Przyjdzie czas bedziemy szalec ![]() kurde tak mi przykro ze nie wiem co nosze pod sercem...wy juz mowicie : moj maly, moja myszka itp... ehhhhh ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Rozeznanie
|
Ne musi być kodu B na L4, żeby było płatne 100%. Wystarczy, że dostarczy się pracodawcy zaświadczenie od ginekologa, w którym się jest tygodniu ciąży. Ja pierwsze L4 miałam z powodu przeziębienia i nawet jeszcze nie było wiadomo, że jestem w ciąży, więc L4 było zwykłe. Miałam je zapłacone80 %, a potem już po wizycie u ginekologa dostarczyłam zaświadczenie i mi nadpłacili to poprzednie L4 do 100%. Żeby było śmieszniej miałam też 1 dzień L4 31 sierpnia, jak wróciłam z urlopu i mi się nie chciało iść do pracy i ten dzień też mi nadpłacili, bo z zaświadczenia wynika, że już wtedy byłam w ciąży (1 dzień ostatniego okresu 25 sierpnia).
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Zadomowienie
|
Żadna nie jest fluence z ang?
![]() ![]() Oooo, może Anula_81 mi pomoże? ![]() ![]() Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-01-27 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Moderatoreska
|
Dobra kobitki ja będę spadać, muszę jechać do Katowic na tą sesje, będę później, miłego dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to był ten artykuł i jeszcze jeden o fazach porodu, jest tam kilka rzweczy dla tatusiów ![]() ![]() ja wiem ze moze sie dziac duzo brzydkich rzeczy, ale stanie sie ówniez jedna piękna... wydamy na świat dziecko i myśle ze pot i tłuuste włosy nie beda miały wtedy wiekszego znaczenia ![]() Cytat:
![]() dla mnie to bardzo wazne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jest to smutne dla mnie ale trudno podejrzewam ze przy moim ginekologu dowiem sie dopeiro po porodzie jaka jest prawda ![]() posżłabym an 3d ale mnie nie stac na razie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.