|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
![]() Co do usg to dostaliśmy skierowanie od pediatry na wizycie. Powiedziała żeby zadzwonić i się zapisać. Ale jak wszędzie terminy są kosmiczne!!
![]() |
#422 |
Zadomowienie
|
my idziemy w pt do pediatry zobaczymy na kiedy my bedziemy miec termin na usg
![]()
#423 |
Wtajemniczenie
|
TZ nas dziś zapisał na 6 kwietnia bo się jakieś miejsce zwolniło
![]() najpierw mówię że za wcześnie. mała będzie miała dokładnie miesiąc wtedy ale jak piszecie że też się już zapisujecie to jednak chyba zostanę przy tym terminie. nam w szpitalu mówili żeby zrobić to USG do końca 2 miesiąca ![]() no i trzeba mieć skierowanie ze sobą w dniu wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Wtajemniczenie
|
Pytanie do mam lutowych: Od kiedy dziecko jest na tyle komunikatywne że nadaje się na mate edukacyjną?
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
kochane Montii napisała mi przed chwilką smsa. Są z Fabiankiem w szpitalu bo on w ogóle nie przybiera na wadze. Waży obecnie 3230 a po spadku miał 3200... badają go co jest tego przyczyną a Montii mówi że siedzi i płacze jak patrzy na kroplówkę w jego główce...
biedactwa i Fabianek i Montii...
#426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#427 |
Wtajemniczenie
|
Montii biedactwa wy nasze
![]() trzymam kciuki żebyście szybciutko wrócili do domku i żeby Fabianek zaczął przybierać ładnie ![]() jejuu sama się zaczęłam zastanawiać czy moja mała przybiera. nie ważyłam jej od wyjścia ze szpitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#429 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Montii, mam nadzieje że wszystko z fabiankiem wróci do normy!!!!
My dziś 2 dzien w domu, powoli się ogarniamy... ![]() Mała jest slodka, ale 1 nocy dała nam w kość, bo poszła spać o 2 ![]() Cytat:
![]() czuje się "nie swojo" ze słodyczy wcinam biszkopty i sucharki.....mniam... ![]() ciągle krwawie i mam straszne skrzepy ![]() dzis na kąpiel wpadła teściowa.....jejuuuuu te jej rady do grobu mnie wprowadzą , a mój małż sluchaj jej jak zaczarowany!!! ![]() ![]() Mam pytanko czy pijecie jakieś soki??? czy tylko wodę?? a dziewczyny co miały cc - czy boli zdjęcie szwu??? w ogóle to ciagnie mnie to niemiłosiernie, powoli jest lepiej ale w niedziele jak wychodzilam ze szpitala to ledwo doszłam do samochodu ![]() na dniach wstawię foty mojej królewny bo już się budzi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zadomowienie
|
u mnie dzis troche lepiej psychicznie...
mi zostalo jeszcze 6kg. tylko ze ja nie karmie, nie mam apetytu. jakby jedzenie nie istnialo. mam pytanko gdzie spia wasze dzieciaczki? bo Tymek caly czas ze mna, tż sie boi i uciekl na noc do innego pokoju. i chcialbym powoli klasc go w lozeczku,zeby sie nie przyzwyczaił do spania ze mna. mam kolezanka ktora ma 2 letniego synka i on odpoczatku do teraz z nimi spi. dla mnie to paranoja!!! chcialbym dzis zeby synek spał w wózku koło łóźka, ale mam cykora troche. chciałam si e pochwalic ze dzis konczymy pierwszy tydzien!!! biedna Montii i Fabio, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-03-22 o 22:36 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdjecie szzwu w zasadzie nie boli. Troszke mnie jakby zaszczypalo jak wyciagali mi petelki. Tamta czesc brzucha jest odretwiala, wiec tez tak nie czuc bylo specjalnie. Ja mialam jeden szew i jak mi go lekarz wyciagal to wrazenie jakby ktos mi wyciagal dlugiego robala ![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Wtajemniczenie
|
nie nie boli czujesz jakby laskotanie , trudne do opisania uczucie ale na pewno nie bol
Cytat:
a ja dziewczyny padam na pysk od tego sciagania, podgotowywania, studzenia i karmienia, wprowadzilam znow mm bo nie nadazam z procedura i co druge karmienie Rafał dostaje mm :-( eh to wszystko sie tak uklada zebym nie mogla karmic piersia.... a ja chcem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Rozeznanie
|
Monti kochanie trzymamy kciuki za Fabianka
![]() ![]() Naszego Alanka niestety chyba dopadła kolka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-03-23 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
Smsik z rana
![]() "Dzisiaj o 5.40 przyszła na świat nasza córka Idalia ![]() ![]()
![]() |
#436 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja zawsze soki rozcieńczam. Jak narazie piłam jabłkowy, grejfrutowy z pomelo, wieloowocowy. a wyciąganie szwu mnie akurat bolało ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
Patrycja współczuje kolek. Oby te kropelki pomogły
![]() Monti trzymam kciuki zeby z Fabiankiem było wszystko w porządku ![]() Iizabelaa grztulacje ![]() ![]() Szymelka- moja to je normalnie co godzine! Ja mam chyba wode w tych cyckach ![]() ![]() Do tego mój TŻ jest w sanatorium jeszcze 2,5 tyg.Jestem sama z tym wszystkim, Już w nocy wyłam,bo znikąd pomocy! Mama wpada czasem,ale to chwila i już.Ehhh...
#438 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam na zbyciu czopki viburcol-10sztuk,, infacol ok 3/4 buteleczki, wit D I K 30kapsułek twist off jakby któraś była chętna to proszę na prv
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mokra6 - jakbym czytała przez siebie opisaną nockę - szok!! Może nasze dzieci umówiły się miedzy 2 a4?? No i to jedzenie! ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- mokra6 chyba bym zwariowała sama ![]() ![]() Mam nadzieję, że nastąpi poprawa - kiedyś musi przecież być lepiej, i tego się trzymajmy. ![]()
![]() |
#440 |
Wtajemniczenie
|
Iza gratulacje!!!!!!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny!!! moja córcia jest już zdrowa i od wczoraj jesteśmy razem w domku!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzięki za trzymanie kciuków!!! ![]()
#442 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Nawet gdybym bardzo chciała,to nie dam rady tego wszystkiego nadrobic! ![]() Dziewczyny,gratuluję wszystkim mamusiom dzidziusiów! Przez ten szpital jestem tak po tyłach,że nawet nie wiem kto,co,gdzie i jak? ![]() Montii Wszystko będzie dobrze,głowa do góry,Kochana! iweczka ja na szczęscie mam rozpuszczalny szew ![]()
![]() |
#443 | ||||
Zadomowienie
|
wczoraj zaliczyłyśmy pierwszy spacerek i połaziłyśmy ok 40 min, położna kazała 15 ale tak było tak pięknie
![]() ![]() śliczna ![]() Tity szok ![]() ![]() patrycja ja chyba przejdę na 2 jak mała będzie ważyła ponad 4 kg, współczuje kolek mam nadzieję że kropelki pomogą ![]() Cytat:
ja tak miałam i też się przestraszyłam bo jeszcze mi wielgachny skrzep wtedy wyleciał, ale to była jednorazowa sytuacja i od tego czasu coraz mniej ze mnie leci, nocami mam już czyściutką podpaskę agattek my używamy penatenu przeciwko odparzeniom a jak raz zauważyłam koło pupci zaczerwienione miejsce to wysmarowałam bephantenem i na kolejny dzień już zaczerwienienia nie było castia mi położna powiedziała że piersi mogą wydawać się puste ale mleko w nich jak najbardziej jest i żeby się nie przerażać, jak mała je co 2-3 godz tzn że się najada ja już zapisałam się na usg bioderek ale wizyta dopiero na końcówkę maja ![]() Cytat:
![]() ![]() kasiapruszkow my dostałyśmy skierowanie od pediatry Cytat:
o matko biedna Montii ![]() ![]() ![]() mi chce się płakać jak młoda się pręży i kwili przez sen i nie umiem jej pomóc a co dopiero taki widok i taka sytuacja ![]() iweczka ja pije soki, czarna porzeczka i jabłkowy (nierozcieńczane) diatoma Nadia śpi w łóżeczku, jak ma czuwanie a akurat nie śpię to kładę ją między nas i tak zasypiamy a potem tż ją wynosi do łóżeczka Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam problem z kolkami. Mała wczoraj tak się darła,że wylądowalismy u lekarza. Ma przepisane krople,zrobiłam jej herbatke koperkową..mam nadzieje,ze pomoze. Noc przespała super;
![]() |
#445 | |||
Zakorzenienie
|
Montii trzymajcie się!!!!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nam mały wieczorek 4,5 h dokazywał. Pod koniec tatuś chciał go uspokoić i nie było siły...darł się mały jak potępiony, stwierdziłam, że ja go wezmę. Położyłam go na ramieniu i dziecko w pól minuty zasnęło.... ![]() Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-03-23 o 10:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Inke ![]() wyciagniecie szwow nie boli nawet nie poczułam kiedy mi wyciagnela szew p.doktor ja tez ledwo szlam i ledwo wsiadlam do auta ale bedzie tylko lepiej ![]() diatoma ja tez sie bałam odlozyc mala do łózeczka(bo po cc nie moglam sie zerwac z łóżka trwałó to wiecznosc ) ale w 3 dobie w szpitalu spala juz w łóżeczku obok łóżka ![]() ![]() miamore witaj w domu ![]() izabela ![]() ![]()
![]() |
#448 |
Wtajemniczenie
|
jejuuu Malwinka zakrztusiła mi sie mlekiem.Boże cała się trzęsę
![]() ![]() ![]() nie mogła złapać tchu przez chwilę aż robiła się już fioletowa. nie mogę dojść do siebie jeszcze ![]() masakra!!!!! ![]() ![]() miamore cieszę się że już w domku jesteście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Kochane Mamusie!!!!
Wybaczcie, że tak rzadko piszę (ale czytam prawie na bieżąco ![]() Przede wszystkim wielkie wielkie gratulacje dla wszystkich Was, które dołączyły na odchowalnię - ale ten czas leci!!!! ![]() Wasze Skarby są prześliczne!!!! Co jeden to piękniejszy!!! Cudnie się patrzy na takie Maleństwa - aż nie mogę uwierzyć, że Ola była jeszcze mniejsza!!! ![]() U nas czas ucieka niemiłosiernie. Mała waży już ok 5kg!!!! Pięknie się rozwija i mimo, że taki z niej wcześniak wygląda, że pięknie się wywinęła i jest zdrowiuteńka!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Jesteśmy już po usg bioder - dla Mam z Krakowa - w Siemiradzkim jest za darmo dla mieszkanek Krakowa i terminy króciutkie. Nam napisali, żeby robić usg między 2 a 4 miesiącem albo po uzyskaniu przez dziecko 3kg. Jesteśmy też już po szczepieniu. Nie kupowaliśmy skojarzonych, ale za to dokupiliśmy rota (jedna dawka 300zł!!!!). UWAGA - pierwsza dawka MUSI być podana przed ukończeniem 12 tygodnia życia!!! Są dwa rodzaje szczepionek - dwu i trzydawkowa. Nam powiedzieli, że wystarczą dwie (nie wiem od czego to zależy). Mała dostała też pneumokoki, ale to za darmo, bo w szpitalu gdzie szczepimy jest jakiś tam program i dla dzieci z grup wysokiego ryzyka (a takim jest wcześniak) pneumokoki właśnie są darmowe. Bolało ją jak jasny gwint, ale pocieszam się, że nie będzie tego pamiętać. Poza tym nic się nie działo po szczepieniu - ani gorączki, ani rozdrażnienia. Co do kolek to współczuję!!!! Ale pocieszające jest to, że w 3cim miesiącu mija i powoli obserwujemy poprawę - znacznie rzadziej Oleńka stęka i sie pręży, no i pięknie potrafi juz się wypurkać, więc głowy do góry i trzeba to przeżyć. Nam lekarka powiedziała, że te wszystkie kropelki, leki, okłady itp rzeczy, to głównie działa na rodziców (myśl że pomagają), a na dzieci to nie bardzo i że kolki po prostu trzeba przeżyć. I że jak ktoś znajdzie lek na kolkę to z pewnością dostanie NOBLA!!! MONTII trzymam kciuki za Fabianka i za Ciebie, bo widok Dzieciątka z kroplówką jest straszny (coś o tym wiem). W ogóle to mam wyrzuty sumienia, że wcześniej nie napisałam, jak czytałam, że Fabianek tyle śpi. Mogłam napisać, że musi go wybudzać, bo taki maluszek po spadku cukru może się nie budzić z głodu. U nas to był przymus - co 2,5 max 3 h była pobudka i do cyca. No nic to, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze - musi być!!!! Castia jeśli piersi zrobiły się miękkie to znaczy, że nawał za Tobą i laktacja się unormowała - przynajmniej tak było u mnie. Też miałam czas, że wydawało mi się, że nie mam pokarmu za dużo. Wystarczyło, że mi Małą zważyli i już wiedziałam, że jest ok ![]() ![]() ![]() Uciekam bo Ola się budzi i trzeba na spacerek, bo w krakowie śliczne słońce!! Całuję Was wszystkie mocno mocno, jeszcze raz gratuluję!!!! Wybaczcie te rady, ale skoro ja już to wszystko przeszłam i choć w małym stopniu mogę poradzić to to czynię ![]() ![]() Buziaki dla wszystkich Mam i ich CUDÓW!!!! ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Castia wiem co przeżyłaś!! Jak Ola była taka całkiem maleńka to często się krztusiła. W szpitalu pokazali, że jak juz się tak stanie, to nie panikować (dobrze się mówi) tylko szybko przełożyć dzieciątko na brzuszek i lekko klepać między łopatkami, aż przejdzie!!!! Dzieciątko też się potrafi nieźle tym wystraszyć, więc trzeba uspokoić. Powiedzieli mi też, że nawet jeśli przez chwilę nie może złapać oddechu to nic sie nie stanie - dopiero po 3 minutach nieoddychania zachodzą jakieś zmiany w mózgu. Musisz się przygotować, że jeszcze nie raz Ci się zakrztusi!!!! Wiem jaki to stres, trzymaj się i najważniejsze nie trać głowy!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zadomowienie
|
dziewczyny z jakiej firmy podajecie herbatkę koperkową?? i jak ubieracie dzieciaki na spacer ??
miamore super, że mała już w domu ![]() o kurcze castia tego właśnie najbardziej się boje ![]() ![]() u nas odpadł dziś pępuszek ![]() ![]() kolba wpadaj częściej i dawaj rady bo jak dla mnie to bardzo przydatna rzecz ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.