![]() |
#421 |
Przyczajenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część XI ::..
Jestem Wam dziewczynki bardzo wdzięczna
![]() Zjadłam dziś na sniadanie sałatkę z czerwonej fasoli,tuńczyka,jajka,ogó rka kiszonego i łyżeczki majonezu mniam mniam tylko nie wiem czy dobrze??? ![]() Na II sniadanie 2 plasteki szynki gotowanej z papryką czerwoną Na obiad: zupkę z pieczarek i brokułów z serkiem topionym ![]() A można zjeść obiad dwudaniowy?? Bo ja bym do tej zupki dołożyła pieczoną roladkę z kurczaka i sera,jak myślicie? Nie za dużo na jeden posiłek? |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że można jeść do woli produkty zalecane, zupka jest cienka, więc mięsko do tego jak najbardziej.
Ja już uciekam do domku na swój obiad... do zobaczenia A jakby ktoś miał inspiracje na słodyczowe zamienniki to będę wdzięczna za przepisy.
#423 |
Zadomowienie
|
mozna na pierwszej fazie fileta sledzia w oleju??
ja po obiedzie: kawalki piersi z kurczaka z grilla + pol cukinii z grilla i pieczarki z grilla+ troche gotowanej fasolki zielonej. |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Wtajemniczenie
|
można jeść do woli to co dozwolone
![]() ![]() Dzojsticzek sprawdź skład jak bez cukru to chyba można.. choć ja dopiero od 2 Pcolla ciocia dobra rada ![]()
#425 |
Rozeznanie
|
miczka a co
![]() ![]() dzojsticzek a zrób tak - włóż śledziki do garnka z wodą i mlekiem na noc, rano pokrój, zalej sosikiem z jogurtu nat i majonezu + cebulka drobno pokrojona (w niedużej ilosci) i starte jabłko ![]() ![]() ![]() Nawet zalecanych produktów nie mozna jeśc do woli, tylko jak pisal dotorek do zaspokojenia pierwszego uczucia glodu -ale kto by sie tam do tego zawsze stosowal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Wtajemniczenie
|
pscolla wymiękam i subskrybuję
![]() ![]() ![]()
#427 |
Wtajemniczenie
|
Witam.... no i jednak nie jestem w ciąży!!! chwała Bogu!!! dostałam dzisiaj okres w końcu
![]() Tak wogóle to przyszłam się pożalić. Nienawidzę swojego domu. Wiem że powinnam się cieszyć że mam ten dom, ale co to za dom???? Wracam ze szkoły(ok 15), mama każe mi robić obiad (który oni jedzą), ja sobie robie wcześniej osobno, bo jestem na SB. Po zrobieniu im obiadu ide do kompa, porobić coś do szkoły. Oni zjedza i odchodzą od stołu zostawiając wszystko na nim, jak gdyby nigdy nic np. wczoraj mieli kluski na parze to talerze, dżem sztućce i nawet kluski leżały do dzisiaj, póki sama tego nie posprzątałam. Szklanki z kawy zostawiają na blacie, na stole, za trudno im włożyć do zmywarki;/ Co najlepsze, jak mój brak kroi sobie chleb to jak zbrudził tak wszystko leży, nawet chleb wyciągnięty z chlebaka. A poźniej ja dostaje opier... że nic nie robie. Wszędzie CHLEW!!! mam tego dosyć... Szkoła zajmuje mi dużo czasu, takie studia. Siedze do późna przy projektach a oni w tym czasie oglądaja TV. Jest to normalne??? ja już sobie z tym nie radzę ![]() ![]()
#428 |
Rozeznanie
|
miczka no co ty
![]() mielnus kurcze nie wiem co ci poradzic... Może miej ich w nosie i sprzataj tylko po sobie, myj tylko to co ci potrzebne, gotuj tylko sobie - postaw się... Albo porozmawiaj z mamą szczerze... Nie wiem, nie znam twojej rodziny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Wtajemniczenie
|
wierz mi, nie wytrzymuje!!! Moja mama to księżniczka!!! Najgorsze jest to że im nie przeszkadza ten chlew... a ja tak nie potrafie.... Dzisiaj wszystko wykrzyczałam mamie, że nie będę po nich sprzątać!!!!!!!!! nie jestem służbą !! Moj brat wraca z pracy to idzie spać, albo przed kompa siada, palcem nie kiwnie! A mama teraz wróciła z miasta i siedzi przed TV, a pozniej narzeka że kasy nie ma. Ja o wszystko muszę się prosić, nawet o głupi serek wiejski. I chyba moja mama ma jakiś problem... codziennie musi jechać do miasta, nawet po byle gówno, byle jechać. Ucieka, ale nie wiem czemu. Ma zakład w domu i całe życie dom był miejscem pracy, chyba tak odreagowuje. Zawsze od domu byłam JA, ale koniec. Już się postawiłam, bo do jasnej cholery , nie tylko ja tu mieszkam! KONIEC
#430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
7of9 - co do słodyczy, ciastka z masła orzechowego albo kokosanki? Jest też przepis na sernik z ricotty - właśnie wróciłam z zakupów i mam ricottę, więc nie wykluczam, że w weekend zrobię i wtedy wrzucę na bloga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Wtajemniczenie
|
Mielnuś w takim razie powinnaś się postawić trzymam kciuki że się poukłada
![]() ![]()
#432 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję. Właśnie to staram się zrobić, niestety jestem zbyt uległa i dla świetego spokoju to wszystko robie
#433 |
Wtajemniczenie
|
wiadomo powinno się pomagać ale ty chyba wykorzystywana jesteś więc musisz im pokazać heeh
![]()
#434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=7of9;26205345]Cześć, przyjmiecie nową na plażę? ![]() QUOTE] jesli ci waga skoczyla to ne ma co sie martwic niektore dziewczyny na 1fazie tak mialy.moze masz problemy z regularnym wyproznianiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ja dzis z dietka ok ale cwiczyc jeszcze nie cwiczylam;/ umowilam sie z kumpela na rower ale napisala ze pada wiec nie jedziemy ehh a to tylko chwile kropilo[no moze troche dluzsza chwile ale ulewa to jakas wielka nie byla hihi ![]() za to mialam niezly spacer.obeszlam pol miasta w poszukiwaniu zoltych nadkolanowek i oczywiscie nie znalazlam.i teraz nie mam jak sie przebrac na jutrzejsze juwenalia ![]() ![]() najbardziej rozbroil mnie tekst babki z ostatniego sklepiku"ja to juz jestem zmeczona tymi waszymi juwenaliami,dniami wiosny itp bo chcecie takie kolory co to ich mi nikt nie kupi" ![]() ![]()
![]() |
#435 |
BAN stały
|
Witam nowe dziewczyny! Niestety jestem ograniczona jezeli chodzi o pisanie na forum ,cytowanie itp. niewchodza w gre stad witam sie z nowymi dziewczynami w taki o to sposob. Dalej nie mam laptopa, dzisiaj dowiedzialam sie ze naprawa potrwa dluzej, pan ma zadzwonic z serwisu, pewnie bedzie to dopiero w nastepnym tygodniu..a mi pozostal tylko telefon jako ostatnia deska ratunku, dlatego z gory przepraszam niektore dziewczyny. U mnie generalnie mega kaszowy zastoj, no coz taki urok wegli. Mam nauczke ze trzeba sie pilnowac z kasza a szkoda bo bardzo ja polubilam.
Aga zdaje sie ze mamy niemal takie same wymiary, ja tez jestem typowa klepsydra, w tali mam 77cm, 98cm w biodrach i 105 w biuscie.. Co do tarczycy, to zeby wam smutno nie bylo tez choruje. Niepokoja mnie tylko wasze wyniki tsh, jajkim cudem mozna miec 0.7? Norma to 4, ja np. mam 4.09 czyli lekko podwyzszony. A i mam takie pytanie co to jest kapsulka z jodem radioaktywnym, bo bardzo mnie to zaciekawilo? |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
znacie jakies dobre zielone herbaty? bo ostatnio sobie kupilam ale tego nie mozna nazwac herbata:/
ja na kolacje zjadlam 1/3 kostki twarogu bez tluszczu + szczypiorek + pieprz +sól+łyzeczka jogurtu greckiego ale nie smakowalo mi ![]() no i do tego 1/4 papryki. a na jutro przygotowalam sobie paste z makreli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Przyczajenie
|
Mirkaa oto moje TSH 0,17 norma jest od 0,35 do 4,94 czyli nadal nadczynność ale 2 miesiące temu było 0,005.Więc jest poprawa
![]() 10 lutego zażyłam jod radioaktywny,który ma zniszczyć nadczynność i guza. Byłam w ubiegłą sobotę na kontroli i guz zmniejszył się 3|4.Ale ostateczną diagnozę podadzą za pół roku.Będzie wiadomo czy trzeba powtórzyć czy mam nie.No i w okresie 10 lat napewno pojawi się niedoczynność ![]() Dziwna ta moja nadczynność ponieważ powinnam być chuda a ja 8 lat temu ważyłam 100kg .W ciąży wykryli nadczynność i podali leki i po tych lekach powinnam tyć a ja chudłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
mirkaa moja endokrynolog mówi, że dla osoby w moim wieku najlepsze jest tsh = 1 lub koło tego. Ja startowałam z wielkości 6,525 i było długo, długo zbijane ( co 2 m-ce zmieniana dawka, bo długo schodziło tylko o setne cześci). teraz mam 0,784 i endo mówi, że to dobry wynik i mam pozostać przy ustalonej dawce.
Ten wczorajszy kg w górę to był fałszywy alarm!!! ![]() ![]() Mówicie, że majonez light jest bee, że lepiej zwykły majonez, bo ja używam tylko do posmarowania ugotowanych jajek. Ktoś mi zarzucił na innym portalu, że za dużo w diecie produktów light. ale przecież doktorek zaleca twarogi light, serki light...Czytam składy, patrzę czy nie ma węgli, ile tłuszczu...Hm, jak to jest? a teraz do tej plażowiczki, co ma taki pokręcony dom: dziewczyno nie daj się!!! to nie są normalne relacje między wami, buntuj się, bo zobili z ciebie darmową gosposię. trzymam za ciebie kciuki.
#439 |
Przyczajenie
|
7of9 przecież nawet produkty light zawierają węglowodany
![]() Oczywiście wybieram produkty które mają w składzie więcej białka niż węgli. Cyba że coś żle robie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
tak tak, wiem, że light mają węgle ale zawsze patrzę na stosunek węgli do białek (tak jak ty). Ale jak myslicie lepszy plasterek zwykłego sera żółtego czy np. Holendra 17 % czy rolady ustrzyckiej (3,5 %), twaróg 2% czy normalny, tłusty ? Czasem sama się gubie w tych domysłach
![]()
#441 |
Wtajemniczenie
|
no i nie wytrzymałam.... wstałam rano i znowu to samo... chlew. NIe mam zamiaru robić śniadania a tym bardziej jeść w chlewie... posprzatałam wszystko i łązienke i wyatrłam wszędzie podłogę, ale powiedziałam mamie że to ostatni raz!! żeby się nauczyli wkoncu za sobą sprzątac!!! a ona na to ,że to ja robie ten syf, że to ja za sobą nie chowam... A jak jej powiedziała żeby mi kazała co jest moje, to nie potrafiła.... Dzisiaj już palcem nie kiwne, obiadu też nie będę robic! Ona już ryby wyciągneła mi do smażenia, koniec;/ Mimo że mam na przyszłość mieszkać z rodzicami, bo dom będzie przepisany na mnie, to z MOIM stwierdziliśmy że lepiej jak zamieszkamy w mieszkaniu w mieście, nie chceby się użerac ze starszymi... Co o tym myślicie??? i Wogóle jak wygląda mieszkanie w bloku czy kamienicy finansowo?? bo trochę jestem tym przerażona
![]() A teraz jak juz dostałam ten okres to waga w ciągu dnia kg mniej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
CEL - 56kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mielnus Czas edycji: 2011-04-08 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
Super, że ci waga spadła. Wiesz co, dziwne są te relacje u ciebie w domu. jak ja mieszkałam z rodzicami to obiady robiła mama, tato albo ja na zmianę, zależy kto krócej pracował i wcześniej był w domu. Jak ja siedziałam w domu z dzieckiem (mąż konczył studia w innym mieście i czekaliśmy aż dokończą nam budowę własnego M) to ja robiłam obiady, bo mama i tata w pracy. jak tata przeszedł na emeryturę - to on wtedy gotował. Sprzątanie było moim zadaniem, ale takie ogólne jak odkurzanie, mycie garów na zmianę... Mam wrażenie że jesteś u nich jako gosposia, bo przecież odziedziczysz dom. W moim własnym domu też dzielimy się rolami, córka ma 13 lat i staram się uczyć ją prostych potraw, ma porządki robić u siebie w pokoju, odkurzac w mieszkaniu ale nie jest tak, że ja nogi na pufę, gazetka i kawka a ona lata i mi usługuje. Mieszkanie samodzielne jest fajne ale trzeba miec zaplecze finansowe na czynsz (ja mam własne M, bezczynszowe), wodę, światło, ogrzewanie no i na jedzenie. Trochę kasy idzie, jak się jest na etacie i 2 osoby pracują to się zyje, raz lepiej raz gorzej. W twojej sytuacji to bym się wyniosła!!
#444 |
Rozeznanie
|
mielnus ja wiem jak to jest gdy rano się wstaje i syf w kuchni, bo na mieszkaniu studenckim to przyznam się, ze często tak bylo... No ale wtedy impreza, nocne jedzenie i komu się na bani chcialo sprzatać... Ale ja bym dzisiaj już sprzatnęła tylko maly kącik, zeby wkolo mnie czysto bylo i tam robila i jadla... A resztę mimo że by się gotowalo we mnie to mialabym w dupie...
Ja mieszkam z synkiem i z moim tatą... Ja gotuję sobie, a on sobie i mojemu kluskowi (synek jakos nie pala miloscia do moich dietetycznych obiadkow), bo resztę synkowi gotuję ja... On zazwyczaj zmywa gary i ogarnia kuchnię (chyba że jest w pracy), ja zajmuje się lazienką... Kurze każdy sprzata u siebie, a podlogi na zmianę... Wtedy kazdy ma cos do roboty, a nie że wszystko na jednej osobie spoczywa... |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
BAN stały
|
Mielnus dziewczyny maja racje, musisz sie zdystansowac, olac to, rob tylko co do Ciebie nalezy i tylko to czego Ty sama potrzebujesz a reszte zostaw i nie kiwnij palcem, pomysl sobie ze juz niedlugo wyksztalcisz sie, znajdziesz prace, wyprowadzisz sie z domu, pojdziesz na swoje i to powinno Ci pomoc jakos przetrwac ten trudny czas. Ja osobiscie wspolczuje Ci na maksa bo ja jestem taka pedantyczna ze sie w glowie nie miesci, ale ja tak mam juz od wielu lat ,przyczynil sie do tego tez pewnie wykony zawod ale to inna sprawa. Glowa do gory kochana i do przodu!
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ja chce płaty śledziowe ale nie mam gdzie kupić marzą mi się pscollowe śledzie ![]() Mielnuś zgadzam się z pscolla powinnaś sobie ogarnąć kawałek stołu ![]() ![]()
#447 |
Wtajemniczenie
|
Rozmawiałam z nimi nie raz... to nic nie daje. Oni twierdzą że jeśli chodzą do pracy, a ja TYLKO do szkoły to ja mam się domem zajmować. Ja już poprostu nie wytrzymuje. Przez półtorej roku mieszkałam w akademiku, ale i tak czy siak jak wracałam na weekend to moim obowiązkiem było posprzątać dom, a w niedziele wracałam do akademika. I tak co tydzień. Mama twierdzi, że skoro mnie utrzymuje to ja muszę jakos na to utrzymanie zapracować (np. sprzątaniem).Ja lubie jak jest czysto, naprawde, mi się wtedy lepiej pracuje, uczy. Ale sama mam ten porządek utrzymywać. Ja naprawde lubie też sprzątac (wiosenne porządki), ale tylko wtedy gdy wiem że ten porządek będzie na dłużej a nie na góra 2 dni, bo wtedy to jest bez sensu. Jak byłam młodsza to z bratem się dzieliliśmy pracą, a on ma teraz ok 30 lat mieszka dalej w domu, bo buduje sobie dom i i tak nic nie robi, bo on jest zmeczony po pracy. Jak zamieszkałam w tym akademiku to naprawde żyło mi się spokojnie, miałam czas na wszystko i nawet dla siebie. Ale od ponad 1,5 roku mam chłopaka z okolicy, więc postanowiłam dojeżdrzac na uczelnie, żeby się z nim móc spotykać. Czasami marze o powrocie do tego miasta... wtedy było łatwiej. Jakieś pare lat temu moja matka nawet WYNAJMOWAŁA kobiete która sprzatała dom, co tydzien w sobotę (z racji że mamy ogromy dom), później mi w zamian za sprzątanie dawała keiszonkowe, teraz kompletnie nic nie robi i ja tez nic nie dostaje, nawet jeśli chciałąm na buty, to z wielkim ubolewaniem (że ja nie potrafie kupić butów na dłużej, tylko na 3 miesiące) mi dała 70 zł. Naprawde marzę o wyprowadzeniu się, bo zaczełam odeagowywać na moim ukochanym to wszystko. Boję się tylko że będziemy mieli problem z utrzymaniem sie w mieście
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziękuję wam dziewczyny za rady.... Ja nie chce sie z nimi użerac, wynosic im do pokojów brudne naczynia, chce ze spokojem życ, a nie jest mi dane. A tak szczerze to to wszystko poszło mi na głowe, bo nie potrafie juz z mamą normalnie rozmawiać ![]() wierzcie mi, tak samo być teraz na SB I fazie jest mi ciężko. Mama nie chce mi kupować innych produktów, mówi że mam jeść to co wszyscy a nie "extrować". Za swoje zaorbione pieniążki (np. ze sprzedazy perfumów) kupuję produkty SB, czasem mamy coś w domu co pasuje. I tak wytrwałam 2 tygodnie. eh.... Na II będzie mi już łatwiej... Jak byłam u dermatologa (mam problemy ze skóra) to za te kremy na twarz, które kosztowały 100zł też musiałam sobie sama zapłacić. Wszystko idzie w jedną stronę.... muszę zacząc chodzić do normalne pracy, wtedy wynając coś i żyć.
CEL - 56kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mielnus Czas edycji: 2011-04-08 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Wtajemniczenie
|
Mielnuś to przykre
![]() ![]() ![]() ![]()
#449 |
Rozeznanie
|
mielnus serio współczuję... Ja jak byłam na studiach w innym mieście, to rodzice dawali mi kasę na utrzymanie, bo byli ze mnie dumni że dostalam sie na taki kierunek i na taka dobra uczelnie... Jak sobie dorabialam to było to dla mnie... Jak wracalam na weekendy do domku to nie było problemu w lodowce bylo to co lubilam najbardziej, zawsze mi pomagali gdy potrzebowalam - dlatego nie jestem w stanie zrozumiec takiej sytuacji, nie mieści mi sie w glowie... Jeszcze rozumiem gdybyscie się umowiły, że płaci ci za sprzatanie po wszystkich, ale tak... Ja wiem, że dzieci tez maja obowiązki i powinny pomagac starszym, no ale nie niewolnictwo
![]() Ale się nasiedziałam w kuchni - robilismy z synkiem kotlety z fasoli i ciasto fasolowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Wtajemniczenie
|
u mnie aż tak kolorowo nie było bo miałam płatne studia, ale rodzice robili co mogli, miałam jakąś niewielką kasę na swoje wydatki, tż mi coś zawsze kupił. Dokładnie za sprzątanie powinnaś mieć kieszonkowe, zawalcz o nie od nowa!!
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.