|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
a ja wzielam odpreeeeezajaca kapiel w wannie
![]() i tak sie zaczelam tam na dole macac i sie zastanawiam, jak tamtedy moje dziecko ma wyjsc, jak tam jest taaak malutko miejsca ![]() a ja majonez tylko winiary dekoracyjny zaden inny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
mimbi no witamy witamy !!!
Renessme1985 dobrze że mi przypominacie ja jeszcze nie kupiłam staników musze jechac kupic chyba jednak chce najpierw przymierzyc, teraz mam fioła na punkcie wygody w stanikach więc pewnie bo urodzeniu będzie jeszcze gorzej ![]() antropia ![]() ![]() ![]() moniqac nie nerwuj sie droga ! principessina ja do fryzjera w przyszłym tygodniu bo je się że przed sammymi świętami nie zdążę codo golenie to woskiem - matko boska chyba bym umarła, ja teraz co tydzień kremem veet żeby byc gotowa ![]() Siasiek Reebok moja ukochana firma sportowa, ale japonek ani sandałó nigdy nie miałam, osttanio miałam Merelle super buciki ale moze bym sobie takie japoneczki reeboka sprawila w kolorze wózeczka na spacerki, hmmm..... Grazin druknij sobie to starczy ja tak robie Dziewczyny ja dzis zrobiłam ciasteczka musli wmawiam sobie ze zdrowsze i wogole, mniam mniam ![]() Ogladam powtorke faktów co z tymi planami porodowymi wymyslili Potem filmik i do łózia bo padam Miłej nocki, do jutra !
#423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kurde zolta fasolka z zasmażką ![]() mary dla mnie koncowka byla super, niespodziewałam sie tego, mogliby druga czesc nakrecic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
atiz powiem Ci, ze ja od kilku lat chodze na wosk, robie bikini i nogi, na nogach to naprawde b.malo mi juz wloskow rosnie i cienkie, ale bikini wciaz boli jak robi, calosci sobie nie wyobrazam...a krem na okolice intymne nie szkodzi
![]()
#425 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A kielecki jest super http://www.majonez.pl/majonez-kielec...lecki-obecnie/ Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i wlasnie jem fryty mary ja tez z jogurtem jem wszystko, a wlasciwie jadlam. ale jak nie robie tylko dla siebie to musze dodac majonez bo moj tz go kocha. a zjechalam go bo nieznalam kieleckiego, myslalam ze to jakis no name produkt, z dolnej polki ze tak powiem delikatnie. w smaku bomba, a jaja byly jak sie kiedy w zartach wyzalilam babci a babcia mi powiedziala ze u nas od lat kieleckiego nie widziala a to byl najlepszy majonez pod sloncem ![]() jezu nie wiem co sie dzisiaj ze mna dzieje. od popoludnia mi goraco, a teraz w sekunde ogarnela mnie fala goraca i zalalam sie potem jakbym spod prysznica wyszla |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Wtajemniczenie
|
tak aguś winiary dekoracyjny
![]()
![]() |
#428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
najlepszy !!!
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
ja bym zjadla majonez Babuni
![]() ![]() Dziewczyny macie jakis banalnie prosty przepis na mazurka, zaznaczam ze nigdy nie robilam, moze byc mazuro podobny ![]()
#430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
princi, a powiedz mi, nie boja sie ciebie woskowac ? w sensie okolic bikini? siorka mojego tz to kosmetyczka i pameitam jak po szkoleniu(duzo lat temu) mowila ze mowili im o kategorycznym zakazie woskowania TAM kobiet w ciazy(chyba zaawansowanej) ze to moze skurcze wywolac ![]() ale to bylo duzo lat temu i nie wiem czy nadal ma odzwierciedlenie w praktyce siasiu to ze byl za granica swiadczy tylko o jego renomie. u nas w sklepach ja go nie widze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
widze tu spory majonezowe
![]() jak mieszkalam w Czewie- tylko winiary ![]() w Krakowie-Kielecki ofkors ![]() a tutaj mamy tutejszy w .....tubce ![]() aga pe dziekowalam ci juz za linka?? ![]() daisyyy 3 dni tylko a a piatek moja naj naj naj psiapsiola z liceum przylatuje na weekend!!!! i potem jestem juz tylko wasza ![]() princi to wysylaj maila ![]() wiesza wam sie tez wizaz??! grrrr siedzialam ponad godzine z kumpela na skypie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
![]() princi ja mazurka nie lubie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Moderatoreska
|
Wizaż się wiesza, nie wyświetla nowych postów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
kasia łódzka, anula_81 Tż czuje się dobrze, zadziwiająco dobrze, jak na tyle dolegliwości... Dziś robili mu całą serię badań i może jutro będzie wiadomo coś dokładniej
![]() Grazin, kasia łódzka, the_sania, agus87, gugasiatko, andziot, moria, Lolka, moniqac, agnieszka_pe, enchant, anula_81 Dziękuję za komplementy dot. brzuszka ![]() GrazinPępek mam, bo miałam baaaaaaardzo głęboki ![]() gugasiatko ![]() the_sania Wydaje się być większy niż był ![]() ![]() Lolka A krecha faktycznie się mocno wybiła ![]() ![]() moniqac Mi się bardziej Rocky podoba ![]() mimbi ![]() ![]() antropia ![]() ![]() ![]() Siasiek Dokładnie tak się czuję... Jakby brzuch miał mi zaraz eksplodować ![]() Ale Twój też pokaźny ![]() ![]() Renessme ![]() ![]() ![]() Ale 159 zł ![]() ![]() anula_81 No obniżył się jakiś czas temu, ale mały na razie nie wstawia się w kanał rodny ![]() Przepraszam, jeśli coś przeoczyłam, ale nadrabiam pół okiem, bo mam sporo pracy. Dziecko mi się wbija w prawy bok ![]()
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
antropia gratuluję wizyty !!! zdjęcia śliczne !!!
24kasia86 fajnie ze z tym mandatem da się załatwić ![]() lepszy majonez --- KIELECKI ![]() ddaaiissyy szkoda że maż nie da rady być na każdym zajęciach SR, ale niech będzie chociaż na tych co uczą razem oddychać i masować bo to podobno pomaga moniqac to on Ci ma doslać tylko te boki ??? a przecież farba schodzi podobno ... Grazin mi też strasznie szybko farba schodzi w ciąży, masakra normalnie ![]() ![]() Siasiek fajne brzuszki ![]() ![]() byliśmy na małych zakupach kupiłam pieluchy dla Gabi, jedne pampers premium care, jedne pampers te żółte, ale obie 1 .... i co najlepsze to Zosia zrobiła kupke w sklepie a my nie mieliśmy pielucha dla niej na zmianę ![]() i założyliśmy jej te "1" ![]() ![]() ![]() jak je wyjęłam z paczki to szok przeżyłam jakie one malutkie ![]() na Zosi to jak podpaska była ![]() kupiłam sobie też dwie zwykłe bawełniane bluzki na krótki rękaw w Cubusie bo tak mają długie bardzo i mi brzusio zakrywają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widziałam, że aga_pe już Ci podesłała linka ale ten z aukcji to jest starszy model, do tego powystawowy i z Angli więc z przejściówkami trzeba używać. Ty chyba chciałaś AC401: http://allegro.pl/angelcare-ac401-mo...523856033.html Na aukcji jest opis różnic między wersją angielską a polską, najważniejsze dla mnie były dwie płytki, bo wiadomo dzidzia się kręci w łóżeczku i takie dwie płytki ograniczają ilość fałszywych alarmów. Akurat przed chwilą testowałam ten monitor, jestem bardzo zadowolona ale musimy dokupić płytę pod materacyk, taką sklejkę, bo przy szczebelkach monitor rejestruje delikatne ruchy od dołu np. chodzenie mojej suni. Woooow! Ale różnica ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() moniqac - ja znam ten ból, bo swoje z wózkiem przeszłam i też mnie TŻ nie rozumiał i jeszcze krytykował, bo wada jest nieznaczna, bo to bo tamto i zamiast mnie wspierać to jeszcze mnie wkurzał więc też się spłakałam ale nie dałam się i dopięłam swego. Trzymam kciuki aby i u Ciebie wszystko zakończyło się pomyślnie ![]() Dziewczynki, jeszcze tak odnośnie tych kocyków MC - porządnie je wytrzepcie przed praniem. Nie wiem czy tylko ja miałam taki egzemplarz ale mnóstwo farfocli z niego leciało, trzepałam i trzepałam, całą bluzkę miałam w kłaczkach no ale po tym trzepaniu a następnie wypraniu jest już w porządku. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- mary ja też mam zamiar zakupić "dżapanesy" easytone. Chciałam je najpierw gdzieś przymierzyć, z tym że teraz to ja mam stopy takie balony, że ledwo EMU wciskam ![]()
![]() |
#437 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem cholernie zła...W moczu mam cukier.Jutro czeka mnie glukoza.Czy mając cukier w moczu,glukoza może wyjść prawidłowa??????????????. .Alunia waży dwa kilo,wszystkie pomiary w normie,ktg też prawidłowe,szyjka długa i zamknięta,ułożenie główką w dół...
#438 | ||
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25; wcinaj na zdrówko
![]() 24kasia86; a ja po sniadanku dziś i po 2 kawach wazyłam 70,1 więc nie ma bata, na czczo musi być 6 z przodu ![]() ![]() Cytat:
Podobnie zauwazyłam z chrzanem, centusie wszystkie jak jeden mąż kupują firmy polonaise czy jakos tak, z granatową nakretką (nie mylic z krakusem) andziotko, jak Zosia zareagowała na te "1" ? Nie dziwiła sie w co ją ta mama stroi hihi ![]() Powaznie w centralnej i północnej czesci PL nie znaja majonezu kieleckiego ? O kurcze, pojecia nie mialam ![]() moria44, dziekuje za kocykowe wskazówki ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
Jednakże nie bierz sobie moich słow do serca, nie znam sie, nie jestem lekarzem... być moze jeszcze inne czynniki powodują obecnośc glukozy w moczu ![]() A czy robiłas wczesniej glukoze ??
![]() |
#439 |
Moderatoreska
|
Możesz mieć tzw. cukromocz, ale to nie oznacza że glukozę we krwi możesz mieć wysoką, ja w pierwszej ciąży miałam właśnie cukier w moczu, a we krwi jeśli dobrze pamiętam w normie. Ale to też trzeba kontrolować, jeśli dojdzie do tego ciśnienie, obrzęki może nie być za wesoło bo to oznacza gestozę. Piszę to tylko z własnego doświadczenia, może dziewczyny coś więcej napiszą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
Melduje się po wizytce i zakupkach
![]() ![]() ![]() U ginka wszystko super ![]() Synuś póki co ułożony główkowo.. USG też w porządku, wymiary główki i kości udowej prawidłowe jak na mój tydzień ciąży ![]() ![]() Synuś waży 1800 i mierzy 42 cm.. czyli z tego co patrzę sobie na normy, jest średniaczkiem ![]() Wklejam fotkę buźki.. to debiut zdjęciowy mojego syneczka na forum ![]() ![]() ![]() Po wizytce byliśmy zamowić wózek i fotelik! Wszystko zgodnie z planem - czarna Mura 4 i fotelik Pebble ![]() Do odbioru po świętach.. pan nawet zaczął coś mówić, że być może będzie wcześniej, ale my i tak wyjeżdzamy z miasta w rodzinne strony na święta, więc tak czy tak, odbierzemy dopiero pod koniec kwietnia.. W zupełności mi to wystarczy ![]() I sprawa z mebelkami załatwiona.. będzie mój wymarzony komplecik ![]() ![]() Dzień jak najbardziej udany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Najważniejsze,że wózeczek już zamówiony ![]() ![]()
![]() |
#443 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja spadam na dzisiaj dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() slodki synek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wózio też ![]() zjadłam pomidorki w śmietanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluję ![]() ![]() A czarnej Mury zazdraszczam ![]()
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mi sie ta mura 4 nie podoba i za te pieniadze.. ![]() i jeszcze ten czarny kolor toz to w sloncu to dzieciatko sie tam utopi z goraca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Zadomowienie
|
Mimbi witamy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aga_Pe ale śliczne zdjęcia synka wkleiłaś ![]() ![]() Siasiek fajnie, że dolder brzuszkowy zaktualizowany ![]() Gusiagatka widzę, że czapeczka dołączyła do kompletu ![]() ![]() Ddaaiissyy to czemu tak z USG? Dlaczego nie na wizycie? A co do SR i TŻta to spryciula z niego heheh Faceci ![]() Moniqac znalezliście jakiś zastępczy karton? Dobrze, że bojowo nastawiona jesteś! Wedlug mnie równiez brak pudełka nie może być podowdem odrzucenia reklamacji ![]() Moria ten kocyk ażurkowy, do którego linka wkleiłaś to Mothecare czy nie? Bo ja już się zakręciłam.. Szukam na All tych z MC, ale tylko uzywane znalazłam ![]() Anulka, Ddaaiissyy jak miło, że pamiętałyście o mnie i dopytywałyście jak po wizytce ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Buziaki dla was ode mnie i mojego małego przystojniaka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Gusiagatko gratuluję córeczki ![]() ![]() Cytat:
Mi się bardziej podoba rocky, ale że na volcano była fajna promocja, to kupiliśmy volcano. Agnieszka_pe no deweloper ciągle mówi, że akt będzie kwiecień/maj, także sytuacja bez zmian i obstawiam czerwiec. Dlatego póki co postanowiliśmy odświeżyć ściany w starym mieszkaniu. Nawet lepiej, bo jakby co, to będzie lepiej wyglądało przy wystawieniu na sprzedaż. Antropia gratuluję udanej wizyty ![]() ![]() Moniqac ale masz przeboje z tym łóżeczkiem. Tak swoją drogą, to skoro boki są nie takie, szczyty są nie takie, to on i tak praktycznie całe musiałby wymienić. No co za sprzedawca. Ja bym się dowiedziała jakie to niby mają być wymiary kartonu, żeby kurier mógł przyjąć, kupiłabym taki i odesłała. A jak tam wiadomości dotyczące męża, czyżby rozmowa w sprawie pracy? Lolka gratuluje udanego dnia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.