|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: soczewki kontaktowe
Cytat:
Ja nosilam soczewki trzymiesieczne i zdarzalo mi sie w nich zdrzemnac godzinke, czasem dwie po imprezie. Bylam pewna ze tak mozna bo wszyscy moi znajomi ktorzy nosza soczewki po 10 lat tak mowili. A moje oczy po poltora roku noszenia sa tak suche ze mam problemy zeby nosic jakiekolwiek soczewki, bo wszystkie czuje w oczach, choc wczesniej bylo swietnie. Dodam, ze zawsze gdy sie zdrzemnelam w soczewkach (to nawet nie byl sen) to pozniej 24h albo i dluzej chodzilam bez ale to i tak niczego nie zmienia. Teraz nawadniam oczy czym sie da, ale zmiany na lepsze nie widze, suche oczy mam tez w okularach. Postanowilam poprobowac jeszcze z soczewkami night&day wlasnie ze zdejmowaniem je na noc, bo skoro moga sluzyc jako opatrunek na chore oczy i po operacjach Iinformacja producenta) tzn ze musza byc naprawde super (napewno lepsze od pure vision) i z soczewkami jednodniowymi bo w okularach chodzic nienawidze ![]() No a jesli wszystko nie wroci do normy pozostaje mi tylko operacja. A jak Twoja kolezanka ktora zrobila sobie operacje? Jaka miala wade, gdzie robila, nie miala powiklan i czy widzi dobrze??? 3mam kciuki zeby wszystko bylo ok! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Ja używam PureVision i powiem wam, ze jak macie je używać ściągając na noc to polecam raczej zwykłe jak Acuvue. PureVision są takie grube, twarde i same w sobie o wiele bardziej suche niż normalne miesiączne soczewki (subiektywna opinia). Ja noszę je non stop i nie mogę ich ściągnać, bo wtedy tak jakby od razu traciły swoje właściwości. Jak ściągnę raz to już muszę ściągać codziennie
![]() Co do tabletek to ja też mam o wiele bardziej suche oczy, ale nie jest źle.
#423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() lalaith a czy to o operacji kolezanki bylo moze do mnie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Soczewki - koszt .
Jestem zapisana do okulisty w przychodni na czwartek. Przed wizytą mam sobie zakropić oczy 4 razy tymi kroplami powiększającymi źrenicę (bo bylam juz jakies 2tyg temu i dal mi na to receptę) i sprawdzi jaką mam wade...
Czy on mi od razu moze przepisac soczewki ? Czy mając astygmatyzm mozna je nosić ? |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
A jak wygląda sprawa z soczewkami przy alergii? Mam dość wrażliwą skórę i zastanawiam się czy przy uczuleniu na pyłki roślin, które objawia się zmianami skórnymi mogłabym nosić soczewki?
Druga sprawa -mam wadę tylko w jednym, prawym oku -1,5, w drugim 0. Czy jest możliwość kupienia soczewek pojedynczo? |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam 2 różne wady i kupuję pojedynczo, to zaden problem. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
A ja noszę soczewki miesięczne zmieniające kolor oczu i na wadę -3,5 i - 3,75. Za jedną soczewke na allegro płacę 22,50, tam też kupuje płyn. Nosiłam ciemnoniebieskie, teraz zakupiłam jasnoniebieskie i zielone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Wtajemniczenie
|
Wiec wreszcie wypróbowałam soczewki PURE VISION i moim subiektywnym okiem sa lepsze od OPTIXow.
![]() Teraz nie mam takich problemow ![]() ![]() tfu, tfu - nie chce zapeszyc i przechwalic ![]()
![]() |
#430 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może tez jeszcze je wyprobuje.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
Hej, ja noszę soczewki Johnsona, w jednym opakowaniu jest 6 sztuk, każdą można nosić miesiąc. Opakowanie kosztuje od 100 zł. Mi starcza na trzy miesiące bo mam tyle samo dioptrii w prawym i w lewym oku. Więc liczmy stówę na trzy miechy + płyn do soczewek. 300 ml płynu kosztuje ok.50 zł (są tańsze typu iWear i droższe np. Baush&lomb, ale kupuj tańsze- moim zdaniem nie ma żadnej różnicy między nimi). Generalnie trudno określić na ile starcza mi płynu. Ja używam go dłużej, ale np. mój chłopak, który też nosi soczewki, prawie dwa razy częsciej go kupuje. I krople do oczu, chociaż niekoniecznie- na wypadek efektu "suchego oka"
![]() Przy czym ja noszę soczewki od 7 lat i nie wyobrażam sobie bez nich życia. Zero jakiś powikłań (jest wielu postrzelonych okulistów, którzy będą Cię namawiać, żebyś nie rezygnowała z okularów), full komfort. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te Zeiss są naprawdę lepsze dla suchego oka i jak zaczęłaś je nosić to Ci się nawilżenie poprawiło ![]() A Tobie od czego się poprawiło nawilżenie? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Wtajemniczenie
|
[quote=lalaith;4553686]Bo ja sobie szczerze mówiąc nie bardzo wyobrażam spać całą noc w soczewkach, co innego godzinka czy dwie w ciągu dnia, a co innego 10-12 godz bez przerwy..
A te Zeiss są naprawdę lepsze dla suchego oka i jak zaczęłaś je nosić to Ci się nawilżenie poprawiło ![]() Jak już mówiłam od tabsów miałam bardzo suche oczy, nawet założyć soczewek nie mogłam, piekły i były zaczerwienione. Soczewki Zeiss polecam, teraz z oczami nie mam problemów, nawet kropli nie używam a oczy są calutki dzień nawilżone. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Wtajemniczenie
|
Ja, podobnie jak mona_ja miałam problemy przez tabsy anty. Przy pierwszym opakowaniu myslalam ze oczy zaraz zmienia sie w wyschnieta zabe
![]() A poprawilo mi sie samo. Naprawde nie wiem jak to mozliwe ![]() Dodatwoko zmienilam soczewki na pure vision i jestem zadowolona. U nas to "suche oko" bylo wynikiem hormonow. Jesli Twoja przypadlosc jest "wrodzona" (ze tak powiem) to niestety nie wiem czy moze sie poprawic... ![]() Co do zdejmowania to jeszcze moge dodac ze zdarzalo mi sie nosic maxymalnie optixy tj. przez 6dni i nocy i bylo u mnie wszystko ok. (to bylo przed anty to moje oczka byly normalnie uwodnione) mona_ja napisz prosze cos wiecej o tych soczewkach Zeiss. Nigdy jakos na takie nie natrafilam, a jesli to chyba nie zwrocilam uwagi.
![]() |
#438 |
Rozeznanie
|
Witam. Noszę soczewki od 6 lat. Początkowo miesięczne lub trzymiesięczne Baush&Lomb i Ciba Vision, od roku J@J One Day Acueve Moist, z których jestem bardzo zadowolona.
Cena za 30 sztuk - 85 zł, czyli za 30 par 170 zł miesięczneie, za to komfort noszenia super. |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Wtajemniczenie
|
fajna sprawa z jednodniowymi... tylko szkoda ze tak droga. Ale z drugiej strony plynow nie trza...
![]() |
#440 |
Wtajemniczenie
|
To są soczewki niemieckiej firmy Zeiss, pełna nazwa soczewek to:Zeiss compatic contact day 30 ( tak pisze na opakowaniu). Są to miesięczne soczewki do noszenia dziennego, uwodnienie 54%, krzywizna(BC) 8,6; średnica (DIA) 14,20. Ja kupiłam opakowanie z 6 soczewkami, na allegro zapłaciłam 95 zł. A taki jest opis tych soczewek, nie tylko na allegro, ale też innych stronach z soczewkami "ZEISS COMPATIC TO NOWA BIOKOMPATYBILNA MIESIĘCZNA SOCZEWKA KONTAKTOWA,WYPRODUKOWANA WEDLUG OPATENTOWANEJ TECHNOLOGII BioLens.DZIĘKI POŁĄCZENIU NADZWYCZAJ DOBRZE TOLEROWANEGO MATERIAŁU NOWEJ GENERACJI Vitalfilcon A ORAZ CIENKIEJ GEOMETRII SOCZEWKI O DUŻEJ RUCHOMOŚCI - ZEISS CONTACT JEST ODPOWIEDNIA DLA OCZU WRAŻLIWYCH A NAWET SUCHYCH.KAŻDEGO DNIA,PRZEZ CAŁY MIESIĄC"
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Ja noszę soczwki jakieś 10 lat. Najpierw 3-miesięczne, teraz miesięczne Bauscha. jestem zadowolona
![]() ![]() ![]()
#442 |
Wtajemniczenie
|
czy któraś z Was nosiła juz te soczewki ??
http://www.allegro.pl/item198570312_...ki_bc_8_8.html i może ktoś wie jak rozpoznac właściwą strone soczewki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Miuoshowa
|
Wszystkie Johnsony, wiec te pewnie tez, maja napisik 123 i trzymajac soczewke na opuszce palca trzeba widziec go na jej wypuklej czesci w dobra strone. Uf, mam nadzieje, ze rozumiesz
![]()
#444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Miuoshowa
|
Cytat:
![]()
![]() |
#446 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
beznadziejne.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny po długim weekendzie
![]() A Ty teraz już nosisz tylko te Zeissy czy zdarza Ci się nosić inne? A czy mozna sie w nich czasem zdrzemnac np godzinke, dwie w ciagu dnia, czy trzeba za każdym razem zdejmować? Jakiego używasz do nich płynu? A jak Wy dziewczyny czyścicie pojemniczek na soczewki rano, wodą czy płynem? Ja wlewam troche płynu i czyszcze palcem, ale nie wiem czy to dobrze.. |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do czyszczenia to woda absolutnie czyscic pojemniczka nie mozna ![]() Ja co rano (jesli zdejmuje na noc) przemywam plynem a od czasu do czasu (co pare dni) czyszcze tak jak Ty. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.