Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-22, 10:53   #421
lalaith
Zakorzenienie

Dot.: soczewki kontaktowe

Cytat:
Napisane przez meggara Pokaż wiadomość
dzieki za odpowiedz orange_girl. Narazie pozostaje przy optixach ale zamierzam zmienic na B&L pure vision do przedluzonego noszenia. Coz skutki mojego lenistwa... nie chce mi sie wyjmowac soczewek na noc

A moze ktos uzywal i wie czy sa lepsze NIGHT&DAY czy PURE VISION?
(bo w cenie to one sie duzo roznia)
Jeśli faktycznie masz takie suche oczy to pod żadnym pozorem nie noś soczewek bez zdejmowania ich na noc!!! Owszem, zainwestuj w soczewki na dzien i na noc (maja o wiele wieksza przepuszczalnosc tlenu), ale zdejmuj je na noc bo sie dorobisz b.duzych komplikacji albo wrecz zapalenia rogowki!
Ja nosilam soczewki trzymiesieczne i zdarzalo mi sie w nich zdrzemnac godzinke, czasem dwie po imprezie. Bylam pewna ze tak mozna bo wszyscy moi znajomi ktorzy nosza soczewki po 10 lat tak mowili.
A moje oczy po poltora roku noszenia sa tak suche ze mam problemy zeby nosic jakiekolwiek soczewki, bo wszystkie czuje w oczach, choc wczesniej bylo swietnie.
Dodam, ze zawsze gdy sie zdrzemnelam w soczewkach (to nawet nie byl sen) to pozniej 24h albo i dluzej chodzilam bez ale to i tak niczego nie zmienia. Teraz nawadniam oczy czym sie da, ale zmiany na lepsze nie widze, suche oczy mam tez w okularach.
Postanowilam poprobowac jeszcze z soczewkami night&day wlasnie ze zdejmowaniem je na noc, bo skoro moga sluzyc jako opatrunek na chore oczy i po operacjach Iinformacja producenta) tzn ze musza byc naprawde super (napewno lepsze od pure vision) i z soczewkami jednodniowymi bo w okularach chodzic nienawidze
No a jesli wszystko nie wroci do normy pozostaje mi tylko operacja.

A jak Twoja kolezanka ktora zrobila sobie operacje? Jaka miala wade, gdzie robila, nie miala powiklan i czy widzi dobrze???
3mam kciuki zeby wszystko bylo ok!
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-22, 11:59   #422
margitta
Zakorzenienie

Ja używam PureVision i powiem wam, ze jak macie je używać ściągając na noc to polecam raczej zwykłe jak Acuvue. PureVision są takie grube, twarde i same w sobie o wiele bardziej suche niż normalne miesiączne soczewki (subiektywna opinia). Ja noszę je non stop i nie mogę ich ściągnać, bo wtedy tak jakby od razu traciły swoje właściwości. Jak ściągnę raz to już muszę ściągać codziennie Dlatego jak mi wyschną oczy to używam kropli do soczewek - od razu pomaga.

Co do tabletek to ja też mam o wiele bardziej suche oczy, ale nie jest źle.
Stary 2007-05-22, 14:39   #423
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
A jak Twoja kolezanka ktora zrobila sobie operacje? Jaka miala wade, gdzie robila, nie miala powiklan i czy widzi dobrze???
3mam kciuki zeby wszystko bylo ok!
dzieki za odpowiedzi. Pojde za Wasza rada dziewczeta i bede zdejmowac na noc mino lenistwa. Trzeba u siebie lenistwo zwalczać.
lalaith a czy to o operacji kolezanki bylo moze do mnie? Bo ja niestety nie mam nikogo znajomego co przechodzil taka operacje (niestety bo bym sie z checia cos dowiedziala z pierwszej reki)
Ale koty to potęga.
Co Wizaż robi z Kobietami?
Odpowiedź:
Farmaceutka
meggara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 15:56   #424
wertusia
Zakorzenienie

Dot.: Soczewki - koszt .

Jestem zapisana do okulisty w przychodni na czwartek. Przed wizytą mam sobie zakropić oczy 4 razy tymi kroplami powiększającymi źrenicę (bo bylam juz jakies 2tyg temu i dal mi na to receptę) i sprawdzi jaką mam wade...
Czy on mi od razu moze przepisac soczewki ?
Czy mając astygmatyzm mozna je nosić ?
wertusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 16:43   #425
Shell
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wertusia Pokaż wiadomość
Jestem zapisana do okulisty w przychodni na czwartek. Przed wizytą mam sobie zakropić oczy 4 razy tymi kroplami powiększającymi źrenicę (bo bylam juz jakies 2tyg temu i dal mi na to receptę) i sprawdzi jaką mam wade...
Czy on mi od razu moze przepisac soczewki ?
Czy mając astygmatyzm mozna je nosić ?
Przy astygmatyźmie można nosić soczewki, ale niestety są one o wiele droższe niż te zwykłe...

Shell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 17:38   #426
moona1990
Rozeznanie

A jak wygląda sprawa z soczewkami przy alergii? Mam dość wrażliwą skórę i zastanawiam się czy przy uczuleniu na pyłki roślin, które objawia się zmianami skórnymi mogłabym nosić soczewki?

Druga sprawa -mam wadę tylko w jednym, prawym oku -1,5, w drugim 0. Czy jest możliwość kupienia soczewek pojedynczo?
moona1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 21:38   #427
Shell
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moona1990 Pokaż wiadomość
A jak wygląda sprawa z soczewkami przy alergii? Mam dość wrażliwą skórę i zastanawiam się czy przy uczuleniu na pyłki roślin, które objawia się zmianami skórnymi mogłabym nosić soczewki?

Druga sprawa -mam wadę tylko w jednym, prawym oku -1,5, w drugim 0. Czy jest możliwość kupienia soczewek pojedynczo?
Z alergią to nie wiem, ale ja też mam wrażliwą i suchą skórę i przy noszeniu soczewek mam tzw. suche oczy, po prostu za malo nawilżone i po dłuższym noszeniu jest to dosyć niekomfortowe. Można wtedy używać kropli tzw. sztucznych łez i jest niby lepiej chociaz mi i tak to nie pomaga. Ale jak zmienilam z soczewek J&J na Ciba Vision to jest lepiej i uzywam plynu Solo Care czy jakos tak. Ale każdemu co innego pasuje, należy samemu popróbowac. W każdym razie najlepiej skonsultować się z okulistą.

Ja mam 2 różne wady i kupuję pojedynczo, to zaden problem.

Shell jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-24, 23:16   #428
żurawinka
Zakorzenienie

A ja noszę soczewki miesięczne zmieniające kolor oczu i na wadę -3,5 i - 3,75. Za jedną soczewke na allegro płacę 22,50, tam też kupuje płyn. Nosiłam ciemnoniebieskie, teraz zakupiłam jasnoniebieskie i zielone Kobieta zmienną jest. Mimo że mam mały astygmatyzm nie kupowałam soczewek redukujących tę wadę ale i tak dobrze widzę. Acha,noszę Focusy
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-25, 11:02   #429
meggara
Wtajemniczenie

Wiec wreszcie wypróbowałam soczewki PURE VISION i moim subiektywnym okiem sa lepsze od OPTIXow. Widze w nich lepiej (nie zamazuje mi sie obraz) a co najwazniejsze dla mnie, moge czytac i ogladac cos z bliska. Przy O2 mialam z tym problem, bo przewaznie mi sie litery zamazywaly jak czytalam. No i mialam zamazany ekran komputera, wiec zawsze musialam do pracy przy kompie zdejmowac soczewki.
Teraz nie mam takich problemow czasami warto spróbować cos innergo
tfu, tfu - nie chce zapeszyc i przechwalic
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka
Stary 2007-06-11, 19:16   #430
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Wiec wreszcie wypróbowałam soczewki PURE VISION i moim subiektywnym okiem sa lepsze od OPTIXow. Widze w nich lepiej (nie zamazuje mi sie obraz) a co najwazniejsze dla mnie, moge czytac i ogladac cos z bliska. Przy O2 mialam z tym problem, bo przewaznie mi sie litery zamazywaly jak czytalam. No i mialam zamazany ekran komputera, wiec zawsze musialam do pracy przy kompie zdejmowac soczewki.
Teraz nie mam takich problemow czasami warto spróbować cos innergo
tfu, tfu - nie chce zapeszyc i przechwalic
Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Ja długo żywałam o2 Optix, jednak ostatnio nie mogłam ich nigdzie kupić, więc zamiast nich kupiłam Focus visitint. Jakoś źle się je zakładało, tak się dziwnie zwijały i "wędrowały" w oku. Potem kupiłam Purevision i moge powiedzieć że są tak komfortowe w noszeniu jak optixy. Zauważyłam też że dla mnie wygodniejsze są te z niskim uwodnieniem ( optix i purevision mają 33% uwodnienia, a Focusy coś ponad 60%).
A czy Wy nosicie te soczewki tylko w dzien i sciagacie na noc, czy tez nosicie non stop noc i dzien bez zdejmowania przez 30 dni i nocy?
Może tez jeszcze je wyprobuje..
Stary 2007-06-12, 22:34   #431
rumiana Kaśka
Raczkowanie

GG do rumiana Kaśka

Hej, ja noszę soczewki Johnsona, w jednym opakowaniu jest 6 sztuk, każdą można nosić miesiąc. Opakowanie kosztuje od 100 zł. Mi starcza na trzy miesiące bo mam tyle samo dioptrii w prawym i w lewym oku. Więc liczmy stówę na trzy miechy + płyn do soczewek. 300 ml płynu kosztuje ok.50 zł (są tańsze typu iWear i droższe np. Baush&lomb, ale kupuj tańsze- moim zdaniem nie ma żadnej różnicy między nimi). Generalnie trudno określić na ile starcza mi płynu. Ja używam go dłużej, ale np. mój chłopak, który też nosi soczewki, prawie dwa razy częsciej go kupuje. I krople do oczu, chociaż niekoniecznie- na wypadek efektu "suchego oka" Około 10-15 zł. Podsumowując- góra 200 zł na trzy miesiące. Co daje między 60 a 70 zł miesięcznie. Może trochę przesadziłam z wydatkami na płyn, ale soczewki też możesz dostać ciut droższe, więc równoważąc- będzie te 60 zł miesięcznie.
Przy czym ja noszę soczewki od 7 lat i nie wyobrażam sobie bez nich życia. Zero jakiś powikłań (jest wielu postrzelonych okulistów, którzy będą Cię namawiać, żebyś nie rezygnowała z okularów), full komfort.
Pozdrawiam
rumiana Kaśka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 12:40   #432
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
A czy Wy nosicie te soczewki tylko w dzien i sciagacie na noc, czy tez nosicie non stop noc i dzien bez zdejmowania przez 30 dni i nocy?
na szczęście ostatnio poprawilo sie uwodnienie moich oczu wiec jak wypadnie tak noszę - czasami w nich spię a czasami zdejmuje na noc. Tak czy inaczej dla mnie PURE VISION sa bardzo komfortowe
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka
Stary 2007-06-13, 18:50   #433
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zdejmuję soczewki na noc prawie zawsze, raz czy dwa zdarzyło się że nie zdjełam optixów, rano przepłukałam płynem i znów założyłam.Jeśli chodzi o soczewki 02 optix i Purevision to nie nadają się do suchych oczu- od czasu brania tabsów musiałam zamienić na Zeiss, bo oczy zrobiły się wrażliwe, piekły, nawet nawilżanie kroplami nic nie pomogło. Ale teraz jest już ok
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 19:01   #434
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moona1990 Pokaż wiadomość

Są specjalne soczewki dla wrażliwych oczu, myśle ze są też dobre dla alergików np. Zeiss. Kosztują ok 100 zł za 6 sztuk (allegro), więc jeśli masz wade tylko w jednym oku to wystarczy ci na pół roku!
Stary 2007-06-13, 21:18   #435
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zdejmuję soczewki na noc prawie zawsze, raz czy dwa zdarzyło się że nie zdjełam optixów, rano przepłukałam płynem i znów założyłam.Jeśli chodzi o soczewki 02 optix i Purevision to nie nadają się do suchych oczu- od czasu brania tabsów musiałam zamienić na Zeiss, bo oczy zrobiły się wrażliwe, piekły, nawet nawilżanie kroplami nic nie pomogło. Ale teraz jest już ok
Bo ja sobie szczerze mówiąc nie bardzo wyobrażam spać całą noc w soczewkach, co innego godzinka czy dwie w ciągu dnia, a co innego 10-12 godz bez przerwy..
A te Zeiss są naprawdę lepsze dla suchego oka i jak zaczęłaś je nosić to Ci się nawilżenie poprawiło?

Cytat:
na szczęście ostatnio poprawilo sie uwodnienie moich oczu wiec jak wypadnie tak noszę - czasami w nich spię a czasami zdejmuje na noc. Tak czy inaczej dla mnie PURE VISION sa bardzo komfortowe
A Tobie od czego się poprawiło nawilżenie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-14, 18:24   #436
mona_ja
Wtajemniczenie

[quote=lalaith;4553686]Bo ja sobie szczerze mówiąc nie bardzo wyobrażam spać całą noc w soczewkach, co innego godzinka czy dwie w ciągu dnia, a co innego 10-12 godz bez przerwy..
A te Zeiss są naprawdę lepsze dla suchego oka i jak zaczęłaś je nosić to Ci się nawilżenie poprawiło?

Jak już mówiłam od tabsów miałam bardzo suche oczy, nawet założyć soczewek nie mogłam, piekły i były zaczerwienione. Soczewki Zeiss polecam, teraz z oczami nie mam problemów, nawet kropli nie używam a oczy są calutki dzień nawilżone.
Stary 2007-06-14, 21:34   #437
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
A Tobie od czego się poprawiło nawilżenie?
Ja, podobnie jak mona_ja miałam problemy przez tabsy anty. Przy pierwszym opakowaniu myslalam ze oczy zaraz zmienia sie w wyschnieta zabedramat!
A poprawilo mi sie samo. Naprawde nie wiem jak to mozliweale przy kolejnym opakowaniu anty bylo juz lepiej z nawilzeniem... chyba organizm sie przestawil i przyzwyczail.
Dodatwoko zmienilam soczewki na pure vision i jestem zadowolona.
U nas to "suche oko" bylo wynikiem hormonow. Jesli Twoja przypadlosc jest "wrodzona" (ze tak powiem) to niestety nie wiem czy moze sie poprawic...

Co do zdejmowania to jeszcze moge dodac ze zdarzalo mi sie nosic maxymalnie optixy tj. przez 6dni i nocy i bylo u mnie wszystko ok. (to bylo przed anty to moje oczka byly normalnie uwodnione)

Cytat:
od czasu brania tabsów musiałam zamienić na Zeiss, bo oczy zrobiły się wrażliwe, piekły, nawet nawilżanie kroplami nic nie pomogło. Ale teraz jest już ok
mona_ja napisz prosze cos wiecej o tych soczewkach Zeiss. Nigdy jakos na takie nie natrafilam, a jesli to chyba nie zwrocilam uwagi.
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka
Stary 2007-06-15, 07:51   #438
afternoon
Rozeznanie

Witam. Noszę soczewki od 6 lat. Początkowo miesięczne lub trzymiesięczne Baush&Lomb i Ciba Vision, od roku J@J One Day Acueve Moist, z których jestem bardzo zadowolona.

Cena za 30 sztuk - 85 zł, czyli za 30 par 170 zł miesięczneie, za to komfort noszenia super.
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-15, 14:31   #439
meggara
Wtajemniczenie

fajna sprawa z jednodniowymi... tylko szkoda ze tak droga. Ale z drugiej strony plynow nie trza...
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-15, 19:02   #440
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
mona_ja napisz prosze cos wiecej o tych soczewkach Zeiss. Nigdy jakos na takie nie natrafilam, a jesli to chyba nie zwrocilam uwagi.
To są soczewki niemieckiej firmy Zeiss, pełna nazwa soczewek to:Zeiss compatic contact day 30 ( tak pisze na opakowaniu). Są to miesięczne soczewki do noszenia dziennego, uwodnienie 54%, krzywizna(BC) 8,6; średnica (DIA) 14,20. Ja kupiłam opakowanie z 6 soczewkami, na allegro zapłaciłam 95 zł. A taki jest opis tych soczewek, nie tylko na allegro, ale też innych stronach z soczewkami "ZEISS COMPATIC TO NOWA BIOKOMPATYBILNA MIESIĘCZNA SOCZEWKA KONTAKTOWA,WYPRODUKOWANA WEDLUG OPATENTOWANEJ TECHNOLOGII BioLens.DZIĘKI POŁĄCZENIU NADZWYCZAJ DOBRZE TOLEROWANEGO MATERIAŁU NOWEJ GENERACJI Vitalfilcon A ORAZ CIENKIEJ GEOMETRII SOCZEWKI O DUŻEJ RUCHOMOŚCI - ZEISS CONTACT JEST ODPOWIEDNIA DLA OCZU WRAŻLIWYCH A NAWET SUCHYCH.KAŻDEGO DNIA,PRZEZ CAŁY MIESIĄC"
Stary 2007-06-16, 16:07   #441
sandrunia83
Raczkowanie

Ja noszę soczwki jakieś 10 lat. Najpierw 3-miesięczne, teraz miesięczne Bauscha. jestem zadowolona Nigdy natomiast nie spałam w soczewkach!!! Zdarzyło sie przysnąć na 20 min ale wtedy soczeka przyklejała sie do oka i musiałam go podwazac paznokciem bo nie chciala sie oderwać, To napewno dlatego że nie byly to soczewki przeznaczona na dzien i na noc. Ale ja sie ciesze tym co mam, wole nie ryzykować... po co męczyc biedne oczka, niech sobie w nocy pooddychają pełnią Pytanko: czy mial ktos soczewki korygujace ( minusy) kolorowe? Ile kosztują?
Stary 2007-06-16, 17:57   #442
kaczorka
Wtajemniczenie

czy któraś z Was nosiła juz te soczewki ??
http://www.allegro.pl/item198570312_...ki_bc_8_8.html

i może ktoś wie jak rozpoznac właściwą strone soczewki
kaczorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 13:37   #443
blue2003
Miuoshowa

GG do blue2003 Wyślij wiadomość przez Yahoo do blue2003

Wszystkie Johnsony, wiec te pewnie tez, maja napisik 123 i trzymajac soczewke na opuszce palca trzeba widziec go na jej wypuklej czesci w dobra strone. Uf, mam nadzieje, ze rozumiesz

"...nasza wielkość miała iskrzyć, a wygasa gdy tak teraz na nią patrzę a ty milczysz..."
blue2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 16:53   #444
kaczorka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blue2003 Pokaż wiadomość
Wszystkie Johnsony, wiec te pewnie tez, maja napisik 123 i trzymajac soczewke na opuszce palca trzeba widziec go na jej wypuklej czesci w dobra strone. Uf, mam nadzieje, ze rozumiesz
no właśnie bo mój kolega zamówił te soczewki i nie ma na nich tego oznaczenia 123, nic na nich nie ma....albo my jesteś ślepi
Stary 2007-06-17, 17:16   #445
blue2003
Miuoshowa

GG do blue2003 Wyślij wiadomość przez Yahoo do blue2003

Cytat:
Napisane przez kaczorka Pokaż wiadomość
no właśnie bo mój kolega zamówił te soczewki i nie ma na nich tego oznaczenia 123, nic na nich nie ma....albo my jesteś ślepi
Ale to 123 jest malutkie, biale i tak jakby pikselami napisane. Ja zawsze szukam tego pod swiatlo, trzymajac soczewke na tle wylaczonego ekranu kompa

"...nasza wielkość miała iskrzyć, a wygasa gdy tak teraz na nią patrzę a ty milczysz..."
blue2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 08:03   #446
kaczorka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blue2003 Pokaż wiadomość
Ale to 123 jest malutkie, biale i tak jakby pikselami napisane. Ja zawsze szukam tego pod swiatlo, trzymajac soczewke na tle wylaczonego ekranu kompa
poszłam na sposób i zadałam pytanie sprzedającemu, to odpowiedź jaką dostałam : 'w tych j&j nie ma oznacznika'
beznadziejne....
Stary 2007-06-18, 12:36   #447
kasia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczorka Pokaż wiadomość
poszłam na sposób i zadałam pytanie sprzedającemu, to odpowiedź jaką dostałam : 'w tych j&j nie ma oznacznika'
beznadziejne....
Dziwne Ja noszę Acuvue i mam oznacznie 123 Tylko faktycznie trzeba się dobrze przypatrzeć.
kasia89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-18, 14:48   #448
kaczorka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia89 Pokaż wiadomość
Dziwne Ja noszę Acuvue i mam oznacznie 123 Tylko faktycznie trzeba się dobrze przypatrzeć.
no właśnie, ja miałam kilka razy jednodniowe soczewki z j&j i miały to oznaczenie, więc nie było problemu z założeniem soczewki
Stary 2007-06-18, 18:02   #449
lalaith
Zakorzenienie

Witam dziewczyny po długim weekendzie MONA JA zdecydowałam się wypróbować te soczewki Zeiss, u mnie problem z nawilżeniem nie jest związany z pigułkami, ale okulistka przepisała mi soczewki IWear które potwornie wysuszyły mi oczy (wczesniej nosilam 3miesieczne i wszystko było świetnie)
A Ty teraz już nosisz tylko te Zeissy czy zdarza Ci się nosić inne? A czy mozna sie w nich czasem zdrzemnac np godzinke, dwie w ciagu dnia, czy trzeba za każdym razem zdejmować? Jakiego używasz do nich płynu?

A jak Wy dziewczyny czyścicie pojemniczek na soczewki rano, wodą czy płynem?
Ja wlewam troche płynu i czyszcze palcem, ale nie wiem czy to dobrze..
Stary 2007-06-18, 20:00   #450
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam dziewczyny po długim weekendzie MONA JA zdecydowałam się wypróbować te soczewki Zeiss, u mnie problem z nawilżeniem nie jest związany z pigułkami, ale okulistka przepisała mi soczewki IWear które potwornie wysuszyły mi oczy (wczesniej nosilam 3miesieczne i wszystko było świetnie)
A Ty teraz już nosisz tylko te Zeissy czy zdarza Ci się nosić inne? A czy mozna sie w nich czasem zdrzemnac np godzinke, dwie w ciagu dnia, czy trzeba za każdym razem zdejmować? Jakiego używasz do nich płynu?

A jak Wy dziewczyny czyścicie pojemniczek na soczewki rano, wodą czy płynem?
Ja wlewam troche płynu i czyszcze palcem, ale nie wiem czy to dobrze..
lalaith jak juz wypróbujesz te soczewki Zeiss to podziel się wrazeniami. Sama jestem ich bardzo ciekawa, jednak ze wzgl. na cene to narazie sotane przy pure vision.

Co do czyszczenia to woda absolutnie czyscic pojemniczka nie mozna (tak mi mowiono)
Ja co rano (jesli zdejmuje na noc) przemywam plynem a od czasu do czasu (co pare dni) czyszcze tak jak Ty.
Ale koty to potęga.
Odpowiedź:
Farmaceutka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości