Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-30, 11:13   #421
kasiek87
Kokon pro

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

ja zamowilam wlasnie onyksa dla siebie i sis i jej perelke, bo z mojej czerwonej pantery wyroslam, tak samo z baklazana eh szlag by to, glupie cycki moglyby juz sie nie zmieniac ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 11:13   #422
c81a2b06a90b0b22eaedbaac3ab80ae1b1771235_65838171ebe9a
Konto usunięte

LaCandy, ale Triumph o ile kojarzę to ma dość drogie staniki

ja robię z zakupami tak jak Dottoressa na ebay'u często można złapać jakiś fajny stanik za 10-12Ł (albo i mniej )
c81a2b06a90b0b22eaedbaac3ab80ae1b1771235_65838171ebe9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 11:14   #423
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaCandy Pokaż wiadomość
Nie zawsze wszystkie parametry są zgodne, to akurat fakt ale przynajmniej na początku użytkowania przez jakiś czas jest okej. Przyzwyczaiłam się do kompromisów że tak powiem.
Ciekawe wobec tego gdzie znaleźć taką bieliznę. Naprawdę można dostać już coś fajnego za 60zł? To nie jest drogo. Jeśli o mnie chodzi to żeby przymierzyć biustonosz musiałabym iść do sklepu najlepiej we Wrocławiu albo w okolicach Wrocławia bo właśnie tutaj mieszkam.

A co do sprzedaży wysyłkowej to nie boicie się że coś nie będzie na was dobrze pasować? Czy po prostu wiecie dokładnie jaki rozmiar z jakiej firmy powinnyście kupić bo go wcześniej przetestowałyście?
stacjonarnie muzisz liczyc sie z tym ze najtaniej nie bedzie. Chyba , ze trafisz na jakas wyprzedaz, promocje...
Jesli mieszkasz we Wrocławiu to masz tam trochę sklepów, chociażby o nl y her Warto pierwszy stanik kupic stajonarnie, a potem latwiej jest juz zmawiac przez internet, kiedy wiesz jaki mniej wiecej rozmiar bedzie najlepiej na Tobie lezal.

Co do zamowien internetowych. W sklepach mozna do 10 dni towar zwrocic. tracisz tylko na wysylce, a za zwroconą biliznę przelewaja ci pieniazki z powrotem na konto.
Jest jeszcze allegro, ale z licytacji stanika takiego zwrocic nie mozna. No, ale mozna zawsze pusic go dalej w swiat Czesto na licytacjach mozna upolowac cos taniego. Wiem, że niektorrzy kupuja nawet na ebayu za na prawde male pieniądze.

Ja zaczynalam kupowanie przez internet. Wiele razy trafilam zly rozmiar, ale lecial zznowu na aukcje, a ja miałam pieniadze, żeby kupic kolejny. teraz wiem mniej wiecej czego potrzebuje. Wiem jakie wymiary mi pasuja, kiedy stanik jest obmierzony... Zazwyczaj na aukcjach podaj obwod w spoczynki, obwod rozciagniety, szerokosc fiszbin, glebokosc miski. Tym zawsze sie kieruje
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 11:14   #424
dottoressa
Zakorzenienie

[1=c81a2b06a90b0b22eaedbaa c3ab80ae1b1771235_6583817 1ebe9a;27202873]LaCandy, ale Triumph o ile kojarzę to ma dość drogie staniki

ja robię z zakupami tak jak Dottoressa na ebay'u często można złapać jakiś fajny stanik za 10-12Ł (albo i mniej )[/QUOTE]

Szczególnie gdy kupuje się je stacjonanie

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 11:17   #425
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
ja zamowilam wlasnie onyksa dla siebie i sis i jej perelke, bo z mojej czerwonej pantery wyroslam, tak samo z baklazana eh szlag by to, glupie cycki moglyby juz sie nie zmieniac ;]
ja tam sie ciesze jak rosna Ale z drugiej strony czasami sie wkurzam, że nie mam stanika, bo wszystkie za male sie zrobily ;PP No, ale niech sobie rosną

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2011-05-30 o 11:19
Stary 2011-05-30, 11:18   #426
LaCandy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dottoressa Pokaż wiadomość

LaCandy, we Wrocławiu jest kilka sklepów
Co do kupna przez internet: ja najczęściej kupuję na eBay'u. Staram się wcześniej zmierzyć stanik w sklepie stacjonarnym. Jeśli nie mam okazji, weryfikuję swoje wymiary na Balkonetce i kupuję najbardziej odpowiedni wg mnie rozmiar. Gdy się okaże, że jednak do siebie nie pasujemy - sprzedaję go
Rozumiem... To w sumie fajny układ, bo w momencie kiedy w sklepie zmierzysz jakiś model to później o wiele łatwiej kupić to samo albo coś podobnego na internecie za o wiele mniejsze pieniądze no a jak coś nie gra to wiadomo, można sprzedać.
Trzeba się zainteresować rzeczywiście tym tematem i przestać traktować bieliznę po macoszemu. Dla mnie to zawsze było strasznie irytujące bo trudno było znaleźć stanik który pasuje i wygląda ładnie bo to też ważne, żeby był estetyczny. Nikt nie bedzie nosił czegoś co jest brzydkie nawet jesli jest w dobrym rozmiarze...

Annieee --- nie mają aż tak drogich. Ostatnio była taka promocja z okazji dnia matki że ceny były o ileś tam procent poobniżane i wiesz co, większość biustonoszy była po 60zł albo po 40 pare... Chociaż czasami zdarza się że są droższe modele to generalnie można trafić dużo rzeczy o wiele poniżej 100zł.

Edytowane przez LaCandy
Czas edycji: 2011-05-30 o 11:20
LaCandy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 11:21   #427
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Weekendy nie. Teraz pojawiła się zmiana w regulaminie.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

To niedobrze, bo to dopiero szosty dzien. Poczekam chyba sobie jeszcze troche

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Dziewczyny ile wynosi was wysylka jesli kupujecie stanik na ebay ? Nigdy nie kupowalam w ten sposob.. .
Stary 2011-05-30, 11:26   #428
c81a2b06a90b0b22eaedbaac3ab80ae1b1771235_65838171ebe9a
Konto usunięte

max chyba 3Ł za wysyłkę w moim wypadku liczyli generalnie to w przedziale 1,5-2,75Ł. Z tym, że to przesyłki nierejestrowane, za rejestrowaną by trzeba trochę więcej zapłacić

a w tym tygodniu sobie kupię asankowy stanik, powiem Wam, że podoba mi się ta firma biorąc pod uwagę fakt, że w Poznaniu zbyt wielu sklepów stanikowych nie ma, effuniaki niedostępne, to asanka w jakimś stopniu zapełnia lukę

Edytowane przez c81a2b06a90b0b22eaedbaac3ab80ae1b1771235_65838171ebe9a
Czas edycji: 2011-05-30 o 11:29
c81a2b06a90b0b22eaedbaac3ab80ae1b1771235_65838171ebe9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 11:27   #429
Cay
Wtajemniczenie

LaCandy - jak kupisz w sklepie internetowym to możesz stanik odesłać, jeśli okaże się niepasujący.
Stary 2011-05-30, 11:29   #430
LaCandy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
stacjonarnie muzisz liczyc sie z tym ze najtaniej nie bedzie. Chyba , ze trafisz na jakas wyprzedaz, promocje...
Jesli mieszkasz we Wrocławiu to masz tam trochę sklepów, chociażby o nl y her Warto pierwszy stanik kupic stajonarnie, a potem latwiej jest juz zmawiac przez internet, kiedy wiesz jaki mniej wiecej rozmiar bedzie najlepiej na Tobie lezal.

Co do zamowien internetowych. W sklepach mozna do 10 dni towar zwrocic. tracisz tylko na wysylce, a za zwroconą biliznę przelewaja ci pieniazki z powrotem na konto.
Jest jeszcze allegro, ale z licytacji stanika takiego zwrocic nie mozna. No, ale mozna zawsze pusic go dalej w swiat Czesto na licytacjach mozna upolowac cos taniego. Wiem, że niektorrzy kupuja nawet na ebayu za na prawde male pieniądze.

Ja zaczynalam kupowanie przez internet. Wiele razy trafilam zly rozmiar, ale lecial zznowu na aukcje, a ja miałam pieniadze, żeby kupic kolejny. teraz wiem mniej wiecej czego potrzebuje. Wiem jakie wymiary mi pasuja, kiedy stanik jest obmierzony... Zazwyczaj na aukcjach podaj obwod w spoczynki, obwod rozciagniety, szerokosc fiszbin, glebokosc miski. Tym zawsze sie kieruje

Mhm, czyli na początek lepiej kupić coś na miejscu i dobrze to przymierzyć. Będę pamiętać o tych wszystkich wymiarach które napisałaś, nie widziałam że nawet szerokość fiszbin się aż tak bardzo liczy. Muszę sie wyedukować jeszcze a propo prawidłowego przymierzania biustonosza.
Do internetowych aukcji nie byłam przekonana ale od kiedy zaczęłam w ten sposób kupować buty i okazało się że są o wiele lepsze i tańsze niż sklepowe to mi się spodobało. Bez wychodzenia z domu można mieć potrzebne rzeczy, zdecydowanie poszukam dzisiaj na aukcjach i zagranicznych i polskich żeby mieć rozeznanie w cenach też....
Stary 2011-05-30, 11:50   #431
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
ja tam sie ciesze jak rosna Ale z drugiej strony czasami sie wkurzam, że nie mam stanika, bo wszystkie za male sie zrobily ;PP No, ale niech sobie rosną
mi juz moj metr w cycu styknie bo zaczynam wypadac z brytyjczykow G a w gg wiadomo, ze malo co jest do wyboru.
effuniaki mam w sumie 4, ale 2 sa za male, 3 zaczyna sie robic maly eh, a debet na koncie rosnie :P oprocz tego 2 freye mi zostaly, jedna samplowa, i matilda ktora tez musi poszukac nowego domu eh.

ja tez czesto na ebay kupuje ostatnio kupilam za jakies 4 funty nowy stanik z metka, ze mna byl niekompatybilny, ale na kolezanke idealnie. no jak ktos chce za 300 kupic to prosze bardzo, ale mozna znalezc nowki za grosze

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-30, 12:48   #432
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
mi juz moj metr w cycu styknie bo zaczynam wypadac z brytyjczykow G a w gg wiadomo, ze malo co jest do wyboru.
effuniaki mam w sumie 4, ale 2 sa za male, 3 zaczyna sie robic maly eh, a debet na koncie rosnie :P oprocz tego 2 freye mi zostaly, jedna samplowa, i matilda ktora tez musi poszukac nowego domu eh.

ja tez czesto na ebay kupuje ostatnio kupilam za jakies 4 funty nowy stanik z metka, ze mna byl niekompatybilny, ale na kolezanke idealnie. no jak ktos chce za 300 kupic to prosze bardzo, ale mozna znalezc nowki za grosze
A no do metra to mi dużo brakuje Więc moj moze rosnąc do woli
Stary 2011-05-30, 12:52   #433
miss_alchemist
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]LaCandy, we Wrocławiu jest kilka sklepów
Co do kupna przez internet: ja najczęściej kupuję na eBay'u. Staram się wcześniej zmierzyć stanik w sklepie stacjonarnym. Jeśli nie mam okazji, weryfikuję swoje wymiary na Balkonetce i kupuję najbardziej odpowiedni wg mnie rozmiar. Gdy się okaże, że jednak do siebie nie pasujemy - sprzedaję go
Powiedz mi, że żartujesz, albo ja coś zrozumiałam źle - idziesz do sklepu stacjonarnego, żeby PRZYMIERZYĆ stanik, a potem kupujesz ten sam taniej na eBay? Mam nadzieję, że to tylko nieporozumienie

LeCandy, polecam na początek odwiedzanie sklepów stacjonarnych - jeśli chodzi o ceny regularne, to niewiele różnią się od internetowych (z wyjątkiem staników Ewy Michalak, ale to zupełnie inna bajka). Oczywiście, że dużo taniej można kupić na eBay czy Allegro, ale wtedy niestety z całym dobrodziejstwem inwentarza - może nie pasować i może być tak, że nie będzie możliwości odsyłki. A niestety, nie jest tak, że jeden raz ustalimy rozmiar, to już wszystko będzie się kupowało, jak leci Dlatego kupowanie na eBay polecam raczej już trochę doświadczonym stanikomaniaczkom - może się okazać, że przy kupowaniu i odsprzedawaniu niepasujących staników wydasz tyle pieniędzy, że bardziej opłacałaby się wizyta w stacjonarnym Zwłaszcza, że pomoc brafitterki jest nieoceniona nawet dla doświadczonych stanikomaniaczek. Mimo, że już od dłuższego czasu noszę dobrze dopasowane biustonosze, nadal miałam kilka nieudanych zakupów :P

Polecam odwiedzić forum Lobby Biuściastych - tam sklepy stacjonarne zamieszczają informacje o promocjach w danym miesiącu i czasem na miejscu da się kupić coś taniej, niż w Internecie

Cytat:
A ja jeszcze wylecę z pytaniem odnośnie zamówień U Pani Ewy. Dni liczy sie od zamówienia czy od daty zaksięgowania pieniedzy na ich koncie ?
Nie mam dobrych wieści - zmienili regulamin i liczą od daty zaksięgowania wpłaty. Dlatego nie zamawiam Effu kostiumu przez neta, tylko czekam, aż będzie w stacjonarnym, to sobie przymierzę (bo się waham między 70C a 70D) i na miejscu kupię (chociaż po kieszeni bardziej uderzy).
miss_alchemist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 13:10   #434
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss_alchemist Pokaż wiadomość

Nie mam dobrych wieści - zmienili regulamin i liczą od daty zaksięgowania wpłaty. Dlatego nie zamawiam Effu kostiumu przez neta, tylko czekam, aż będzie w stacjonarnym, to sobie przymierzę (bo się waham między 70C a 70D) i na miejscu kupię (chociaż po kieszeni bardziej uderzy).
Wlasnie dojrzalam notkę n atsronie głównej...niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość...
Trochę glupio, ze większość towaru jest na doszyciu, bo bardzo długo to wszystko trwa, a jesli jeszcze okaże się stanik trzeba wymieniać to juz wogole miesiac mozna czekac. W przypadku strojów kąpielowych tym bardziej bo sezon jest krotki.
Stary 2011-05-30, 13:31   #435
miss_alchemist
Raczkowanie

Cytat:
Wlasnie dojrzalam notkę n atsronie głównej...niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość...
Trochę glupio, ze większość towaru jest na doszyciu, bo bardzo długo to wszystko trwa, a jesli jeszcze okaże się stanik trzeba wymieniać to juz wogole miesiac mozna czekac. W przypadku strojów kąpielowych tym bardziej bo sezon jest krotki.
No ja tak czekałam w zeszłym roku, myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. Ale to wynika w dużej mierze z faktu, że Ewa ma bardzo małą produkcję, podobno mało rąk do pracy i generalnie nie wyrabia z zamówieniami chyba, bo teraz dużą część rozmiarówki zamawiają sklepy stacjonarne. W ogóle tak mi się coś wydaje, że na razie sprzedaje staniki na granicy opłacalności, bo przy tak szerokiej rozmiarówce i przemyślanej konstrukcji ta cena jest naprawdę niska.
Stary 2011-05-30, 13:36   #436
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No ja tak czekałam w zeszłym roku, myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. Ale to wynika w dużej mierze z faktu, że Ewa ma bardzo małą produkcję, podobno mało rąk do pracy i generalnie nie wyrabia z zamówieniami chyba, bo teraz dużą część rozmiarówki zamawiają sklepy stacjonarne. W ogóle tak mi się coś wydaje, że na razie sprzedaje staniki na granicy opłacalności, bo przy tak szerokiej rozmiarówce i przemyślanej konstrukcji ta cena jest naprawdę niska.
Oczekiwanie dobija, ale w sumie się im nie dziwie. Rozmiarówka jest szeroka, a też nie wszystko zawsze schodzi. Lepiej jest im szyc na zamówienie. Generalnie coś za coś. My klientki jako uświadomione kobiety mamy co chcemy i za niską cenę.

Ja wyjdę z siebie jak te staniki nie będą na mnie pasować. Najwyżej będę zmuszona jechać stacjonarnie coś kupic ;/

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2011-05-30 o 13:37
Stary 2011-05-30, 13:52   #437
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz mi, że żartujesz, albo ja coś zrozumiałam źle - idziesz do sklepu stacjonarnego, żeby PRZYMIERZYĆ stanik, a potem kupujesz ten sam taniej na eBay? Mam nadzieję, że to tylko nieporozumienie
a co w tym złego? ja też tak robię
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 14:12   #438
Cay
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
No generalnie to trochę nie fair, bo sklep to nie przymierzalnia.
A tak to wykorzystujesz to, że ktoś ma sklep, korzystasz z tego faktu, że za mierzenie się nie płaci i nie ma przymusu kupować, żeby potem sprytnie sobie kupić taniej na ebayu. Mocno nie fair.
Ja jak już idę mierzyć do sklepu to jak mam ochotę kupić ten konkretny stanik to go kupuję, a nie wracam do domu i szukam na ebayu taniej. A jak mam ochotę kupić taniej na ebayu to ryzykuję, ze rozmiar może być nietrafiony, ale nie idę mierzyć wcześniej do sklepu czy mi będzie pasował, bo mi jest po prostu głupio.
Ktoś ten sklep prowadzi i na nim zarabia, za sprowadzone staniki też płaci - nie po to, żeby całe miasto się zwaliło do poprzymierzenia, żeby potem kupić sobie taniej.
Stary 2011-05-30, 14:27   #439
miss_alchemist
Raczkowanie

Cytat:
Sklep to nie przymierzalnia! Takie praktyki doprowadzą kiedyś do upadku sklepów stacjonarnych Szczególnie denerwuje mnie, gdy ktoś do tego korzysta z pomocy brafitterki, która poświęca klientce czasem i półtorej godziny, a potem wychodzi z niczym, by kupić taniej na Allegro :/ Jest to wg mnie naganne moralnie i zwyczajnie nieuczciwe. Jeśli już kupujesz przez Internet, to z całą odpowiedzialnością, czyli ryzykiem niedopasowania i koniecznością odesłania. Potępiam wykorzystywanie sklepów stacjonarnych w takim celu. Co więcej, takie zachowanie potępia też niemal cała społeczność biuściastych skupiona wokół Lobby i Balkonetki.

Wstyd by mi się było nawet przyznać, że robię coś takiego :/
Stary 2011-05-30, 15:36   #440
madeline10
Raczkowanie

Natchniona przez wątki na forum postanowiłam w końcu raz,a porządnie znaleźć swój właściwy rozmiar.Dotychczas nosiłam biustionosze,które po prostu miałam,nie zważając na to,że nie są idealnie dobrane.Wydaje mi się,że skrzywdziłam przez to swoje piersi.Jakież było moje zdziwienie,gdy okazało się,że zamiast nosić 65E nosiłam 75B!
Nigdy nie jest za późno na zmiany,dziękuję.
madeline10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 16:54   #441
JellyJumper
Zadomowienie

Dziewczyny wyliczyło mi 60FF, po biustem miałam 73 a w biuście 88. Myslicie że to możliwe? Czy źle pomierzyłam? Bo kurde zwykle kupuje 70 C, wiem że rozmiar źle dobrany ale jak miałabym sie zapiąć w 60 jak 65 ledwo zapinam?

Edit: to był rozmiar brytyjski stanik bardzo ściśliwy

W tym skróconym kalkulatorze wysżło mi 65E

Waga:67kg--> 63 kg-->60
Udo: 55 cm-->52
Łydka: 34cm
Biodra: 96cm-->94
Talia: 68cm-->66

ZAPUSZCZAM WŁOSY

21.11 Jest: 33 cm

Edytowane przez JellyJumper
Czas edycji: 2011-05-30 o 16:57
JellyJumper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 16:58   #442
Cay
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JellyJumper Pokaż wiadomość
Dziewczyny wyliczyło mi 60FF, po biustem miałam 73 a w biuście 88. Myslicie że to możliwe? Czy źle pomierzyłam? Bo kurde zwykle kupuje 70 C, wiem że rozmiar źle dobrany ale jak miałabym sie zapiąć w 60 jak 65 ledwo zapinam?

Niemożliwe, żebyś miała 60. 70, lub 65 z rozciągliwców.
Stary 2011-05-30, 17:01   #443
Black Casshmere
Rozeznanie

Witajcie Dziewczyny!
I ja postanawiam do Was dołączyć..mam dość odstających miseczek..
Moje wymiary:
1. Pod biustem: 69 cm, ciasno i ściśle mierzone.
2. W biuście: 78 cm, luźno.
Czy możecie doradzić mi jakiś rozmiar konkretny?
Wychodzi mi w kalkulatorze: 60 C
Przedtem wyszło mi 60 D
Pozdrawiam
Black Casshmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 17:08   #444
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Black Casshmere Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!
Moje wymiary:
Przedtem wyszło mi 60 D
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o staniki Ewy Michalak, to w kalkulatora wyszło mi 70AA, ale musiałabyś mierzyć.
Być może ok byłby też 65B.
Stary 2011-05-30, 17:18   #445
JellyJumper
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cay Pokaż wiadomość
Niemożliwe, żebyś miała 60. 70, lub 65 z rozciągliwców.
Z rozciągliwców wyszło mi 60 FF, dlaczego niemożliwe?
Ze ściśliwców 70 D

Na skróconym kalkulatorze 65 E.

Który wynik jest najlepszy? Tzn na miare naszych biustonoszy

Waga:67kg--> 63 kg-->60
Udo: 55 cm-->52
Łydka: 34cm
Biodra: 96cm-->94
Talia: 68cm-->66

ZAPUSZCZAM WŁOSY

21.11 Jest: 33 cm

JellyJumper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 17:43   #446
Cay
Wtajemniczenie

Cytat:
Z rozciągliwców wyszło mi 60 FF, dlaczego niemożliwe?
Ze ściśliwców 70 D

Na skróconym kalkulatorze 65 E.

Który wynik jest najlepszy? Tzn na miare naszych biustonoszy
Tzn. możliwe, że pokazał Ci tak kalkulator, one czasem różne rzeczy pokazują. Ale uwierz mi, nie zapniesz się w 60. Ja mam 66cm pod biustem i są 60 w których się nie dopnę.
A to który wynik najlepszy zależy już od konkretnej firmy, modelu stanika, nawet czasem koloru. Musisz mierzyć.
Stary 2011-05-30, 17:54   #447
fallen_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Black Casshmere Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!
Moje wymiary:
Przedtem wyszło mi 60 D
Pozdrawiam
Myślę, że obwód 60 będzie jednak za ścisły. Spróbuj na początek brytyjskie 30B (65B).
Stary 2011-05-30, 18:05   #448
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cay Pokaż wiadomość
No generalnie to trochę nie fair, bo sklep to nie przymierzalnia.
A tak to wykorzystujesz to, że ktoś ma sklep, korzystasz z tego faktu, że za mierzenie się nie płaci i nie ma przymusu kupować, żeby potem sprytnie sobie kupić taniej na ebayu. Mocno nie fair.
Ja jak już idę mierzyć do sklepu to jak mam ochotę kupić ten konkretny stanik to go kupuję, a nie wracam do domu i szukam na ebayu taniej. A jak mam ochotę kupić taniej na ebayu to ryzykuję, ze rozmiar może być nietrafiony, ale nie idę mierzyć wcześniej do sklepu czy mi będzie pasował, bo mi jest po prostu głupio.
Ktoś ten sklep prowadzi i na nim zarabia, za sprowadzone staniki też płaci - nie po to, żeby całe miasto się zwaliło do poprzymierzenia, żeby potem kupić sobie taniej.
Cytat:
Sklep to nie przymierzalnia! Takie praktyki doprowadzą kiedyś do upadku sklepów stacjonarnych Szczególnie denerwuje mnie, gdy ktoś do tego korzysta z pomocy brafitterki, która poświęca klientce czasem i półtorej godziny, a potem wychodzi z niczym, by kupić taniej na Allegro :/ Jest to wg mnie naganne moralnie i zwyczajnie nieuczciwe. Jeśli już kupujesz przez Internet, to z całą odpowiedzialnością, czyli ryzykiem niedopasowania i koniecznością odesłania. Potępiam wykorzystywanie sklepów stacjonarnych w takim celu. Co więcej, takie zachowanie potępia też niemal cała społeczność biuściastych skupiona wokół Lobby i Balkonetki.

Wstyd by mi się było nawet przyznać, że robię coś takiego :/

fakt, trochę racji macie, ale to nie znaczy że mam zamiar przepłacać.
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 18:11   #449
201607260936
Konto usunięte

Witam! W tym wątku jestem pierwszy raz i mam pytanie..Czy biustonosz o nazwie Róża Lady warto kupić na allegro? Zastanawiam się , bo bardzo mi się podoba, a nie wiem, czy w sklepach bym go znalazła..A Może któraś z Was widziała go gdzieś we Wrocławiu albo w Warszawie? Nie wiem też, czy rozmiar 80 D to taki standardowy 80 D..Bo może się przecież okazać, że jednak nie pasuje. Proszę o opinie
I widzę zdanie wyżej i od razu mówię, że jak trafię go w sklepie to kupię, nawet drożej, bo taki ładny jest

Edytowane przez 201607260936
Czas edycji: 2011-05-30 o 18:13
201607260936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 18:31   #450
miss_alchemist
Raczkowanie

Cytat:

Wbrew pozorom 70C nie jest tak dalekie od ideału, jeśli faktycznie zmierzyłaś się pod biustem ściśle, na wydechu. Niemniej jednak sugerowałabym przy tym obwodzie w biuście próbować już miskę więcej, tj 70D w ściśliwych biustonoszach, natomiast w niektórych potrzebne będzie 65DD(65E). Obwodu 60 nie polecam. No i oczywiście 70 innej siedemdziesiątce nierówne - w niektórych modelach Ewy Michalak noszę 70, w innych potrzebowałabym 65, w niektórych brytyjczykach 65 mi wystarcza, ale w wielu z kolei musiałabym wziąć obwód 60 - mam 66 cm pod biustem.

Cytat:
fakt, trochę racji macie, ale to nie znaczy że mam zamiar przepłacać.
To nie przepłacaj i kupuj na eBay, ale z całym dobrodziejstwem inwentarza - czyli bez możliwości wcześniejszej przymiarki. W cenie biustonosza w sklepie zawarta jest również możliwość przymiarki, jak i usługa brafittingu, więc jeśli z tego korzystasz, to za to zapłać
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości