![]() |
#421 |
Kokon pro
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
ja zamowilam wlasnie onyksa dla siebie i sis i jej perelke, bo z mojej czerwonej pantery wyroslam, tak samo z baklazana eh szlag by to, glupie cycki moglyby juz sie nie zmieniac ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Konto usunięte
|
LaCandy, ale Triumph o ile kojarzę to ma dość drogie staniki
![]() ja robię z zakupami tak jak Dottoressa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli mieszkasz we Wrocławiu to masz tam trochę sklepów, chociażby o nl y her Warto pierwszy stanik kupic stajonarnie, a potem latwiej jest juz zmawiac przez internet, kiedy wiesz jaki mniej wiecej rozmiar bedzie najlepiej na Tobie lezal. Co do zamowien internetowych. W sklepach mozna do 10 dni towar zwrocic. tracisz tylko na wysylce, a za zwroconą biliznę przelewaja ci pieniazki z powrotem na konto. Jest jeszcze allegro, ale z licytacji stanika takiego zwrocic nie mozna. No, ale mozna zawsze pusic go dalej w swiat ![]() Ja zaczynalam kupowanie przez internet. Wiele razy trafilam zly rozmiar, ale lecial zznowu na aukcje, a ja miałam pieniadze, żeby kupic kolejny. teraz wiem mniej wiecej czego potrzebuje. Wiem jakie wymiary mi pasuja, kiedy stanik jest obmierzony... Zazwyczaj na aukcjach podaj obwod w spoczynki, obwod rozciagniety, szerokosc fiszbin, glebokosc miski. Tym zawsze sie kieruje ![]()
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
[1=c81a2b06a90b0b22eaedbaa c3ab80ae1b1771235_6583817 1ebe9a;27202873]LaCandy, ale Triumph o ile kojarzę to ma dość drogie staniki
![]() ja robię z zakupami tak jak Dottoressa ![]() ![]() Szczególnie gdy kupuje się je stacjonanie ![]()
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2011-05-30 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba się zainteresować rzeczywiście tym tematem i przestać traktować bieliznę po macoszemu. Dla mnie to zawsze było strasznie irytujące bo trudno było znaleźć stanik który pasuje i wygląda ładnie bo to też ważne, żeby był estetyczny. Nikt nie bedzie nosił czegoś co jest brzydkie nawet jesli jest w dobrym rozmiarze... Annieee --- nie mają aż tak drogich. Ostatnio była taka promocja z okazji dnia matki że ceny były o ileś tam procent poobniżane i wiesz co, większość biustonoszy była po 60zł albo po 40 pare... Chociaż czasami zdarza się że są droższe modele to generalnie można trafić dużo rzeczy o wiele poniżej 100zł.
If it is not important to you, you will find an excuse. Edytowane przez LaCandy Czas edycji: 2011-05-30 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Dziewczyny ile wynosi was wysylka jesli kupujecie stanik na ebay ? Nigdy nie kupowalam w ten sposob.. .
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Konto usunięte
|
max chyba 3Ł za wysyłkę w moim wypadku liczyli
![]() ![]() a w tym tygodniu sobie kupię asankowy stanik, powiem Wam, że podoba mi się ta firma ![]() ![]() Edytowane przez c81a2b06a90b0b22eaedbaac3ab80ae1b1771235_65838171ebe9a Czas edycji: 2011-05-30 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Wtajemniczenie
|
LaCandy - jak kupisz w sklepie internetowym to możesz stanik odesłać, jeśli okaże się niepasujący.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mhm, czyli na początek lepiej kupić coś na miejscu i dobrze to przymierzyć. Będę pamiętać o tych wszystkich wymiarach które napisałaś, nie widziałam że nawet szerokość fiszbin się aż tak bardzo liczy. Muszę sie wyedukować jeszcze a propo prawidłowego przymierzania biustonosza. Do internetowych aukcji nie byłam przekonana ale od kiedy zaczęłam w ten sposób kupować buty i okazało się że są o wiele lepsze i tańsze niż sklepowe to mi się spodobało. Bez wychodzenia z domu można mieć potrzebne rzeczy, zdecydowanie poszukam dzisiaj na aukcjach i zagranicznych i polskich żeby mieć rozeznanie w cenach też....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Kokon pro
|
Cytat:
![]() ![]() effuniaki mam w sumie 4, ale 2 sa za male, 3 zaczyna sie robic maly eh, a debet na koncie rosnie :P oprocz tego 2 freye mi zostaly, jedna samplowa, i matilda ktora tez musi poszukac nowego domu eh. ja tez czesto na ebay kupuje ostatnio kupilam za jakies 4 funty nowy stanik z metka, ze mna byl niekompatybilny, ale na kolezanke idealnie. no jak ktos chce za 300 kupic to prosze bardzo, ale mozna znalezc nowki za grosze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#433 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() LeCandy, polecam na początek odwiedzanie sklepów stacjonarnych - jeśli chodzi o ceny regularne, to niewiele różnią się od internetowych (z wyjątkiem staników Ewy Michalak, ale to zupełnie inna bajka). Oczywiście, że dużo taniej można kupić na eBay czy Allegro, ale wtedy niestety z całym dobrodziejstwem inwentarza - może nie pasować i może być tak, że nie będzie możliwości odsyłki. A niestety, nie jest tak, że jeden raz ustalimy rozmiar, to już wszystko będzie się kupowało, jak leci ![]() ![]() Polecam odwiedzić forum Lobby Biuściastych - tam sklepy stacjonarne zamieszczają informacje o promocjach w danym miesiącu i czasem na miejscu da się kupić coś taniej, niż w Internecie ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochę glupio, ze większość towaru jest na doszyciu, bo bardzo długo to wszystko trwa, a jesli jeszcze okaże się stanik trzeba wymieniać to juz wogole miesiac mozna czekac. W przypadku strojów kąpielowych tym bardziej bo sezon jest krotki.
![]() |
![]() |
#435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wyjdę z siebie jak te staniki nie będą na mnie pasować. Najwyżej będę zmuszona jechać stacjonarnie coś kupic ;/
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2011-05-30 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Wtajemniczenie
|
No generalnie to trochę nie fair, bo sklep to nie przymierzalnia.
A tak to wykorzystujesz to, że ktoś ma sklep, korzystasz z tego faktu, że za mierzenie się nie płaci i nie ma przymusu kupować, żeby potem sprytnie sobie kupić taniej na ebayu. Mocno nie fair. Ja jak już idę mierzyć do sklepu to jak mam ochotę kupić ten konkretny stanik to go kupuję, a nie wracam do domu i szukam na ebayu taniej. A jak mam ochotę kupić taniej na ebayu to ryzykuję, ze rozmiar może być nietrafiony, ale nie idę mierzyć wcześniej do sklepu czy mi będzie pasował, bo mi jest po prostu głupio. Ktoś ten sklep prowadzi i na nim zarabia, za sprowadzone staniki też płaci - nie po to, żeby całe miasto się zwaliło do poprzymierzenia, żeby potem kupić sobie taniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
Sklep to nie przymierzalnia! Takie praktyki doprowadzą kiedyś do upadku sklepów stacjonarnych
![]() Wstyd by mi się było nawet przyznać, że robię coś takiego :/ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Natchniona przez wątki na forum postanowiłam w końcu raz,a porządnie znaleźć swój właściwy rozmiar.Dotychczas nosiłam biustionosze,które po prostu miałam,nie zważając na to,że nie są idealnie dobrane.Wydaje mi się,że skrzywdziłam przez to swoje piersi.Jakież było moje zdziwienie,gdy okazało się,że zamiast nosić 65E nosiłam 75B!
Nigdy nie jest za późno na zmiany,dziękuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wyliczyło mi 60FF, po biustem miałam 73 a w biuście 88. Myslicie że to możliwe? Czy źle pomierzyłam? Bo kurde zwykle kupuje 70 C, wiem że rozmiar źle dobrany ale jak miałabym sie zapiąć w 60 jak 65 ledwo zapinam?
Edit: to był rozmiar brytyjski stanik bardzo ściśliwy W tym skróconym kalkulatorze wysżło mi 65E
21.11 Jest: 33 cm Edytowane przez JellyJumper Czas edycji: 2011-05-30 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny!
I ja postanawiam do Was dołączyć..mam dość odstających miseczek.. Moje wymiary: 1. Pod biustem: 69 cm, ciasno i ściśle mierzone. 2. W biuście: 78 cm, luźno. Czy możecie doradzić mi jakiś rozmiar konkretny? Wychodzi mi w kalkulatorze: 60 C Przedtem wyszło mi 60 D Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może ok byłby też 65B. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
Z rozciągliwców wyszło mi 60 FF, dlaczego niemożliwe?
Ze ściśliwców 70 D Na skróconym kalkulatorze 65 E. Który wynik jest najlepszy? Tzn na miare naszych biustonoszy
![]() |
![]() |
#446 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to który wynik najlepszy zależy już od konkretnej firmy, modelu stanika, nawet czasem koloru. Musisz mierzyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fakt, trochę racji macie, ale to nie znaczy że mam zamiar przepłacać. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Konto usunięte
|
Witam! W tym wątku jestem pierwszy raz i mam pytanie..Czy biustonosz o nazwie Róża Lady warto kupić na allegro? Zastanawiam się , bo bardzo mi się podoba, a nie wiem, czy w sklepach bym go znalazła..A Może któraś z Was widziała go gdzieś we Wrocławiu albo w Warszawie? Nie wiem też, czy rozmiar 80 D to taki standardowy 80 D..Bo może się przecież okazać, że jednak nie pasuje. Proszę o opinie
![]() I widzę zdanie wyżej i od razu mówię, że jak trafię go w sklepie to kupię, nawet drożej, bo taki ładny jest ![]() Edytowane przez 201607260936 Czas edycji: 2011-05-30 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.