Imię dla dziewczynki:) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-27, 04:06   #421
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Dot.: Imię dla dziewczynki:)

Cytat:
Napisane przez jocelyne mary Pokaż wiadomość
Vivianna, hmmm... na to bym nie wpadła. Ale rzeczywiście lepiej brzmi. I zdrobnienie ładniejsze, np. Vivi.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-22, 20:24   #422
looolitka
Raczkowanie

Ja z kolei z drugiej strony wole bardziej pospolite imiona. Moje jest bardzo rzadkie i wcale mi z tym nie najlepiej. Będąc dzieckiem zazdrościłam Anią i Kasią. Imiona proste, ładne i przyjemne

Moje typy to : Jan, Karol, Adam,

Żeńskich wciąż szukam

Edytowane przez looolitka
Czas edycji: 2014-07-22 o 20:27
looolitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-22, 20:28   #423
_vixen_
Zakorzenienie

Jaś też jest mega oklepany, mam kilka znajomych z dzieckiem o tym imieniu.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-22, 21:17   #424
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Jaś też jest mega oklepany, mam kilka znajomych z dzieckiem o tym imieniu.
Fakt, teraz nastała chyba taka moda, tak samo jak jest dużo Michałów czy dla dziewczynek - Lena. Ja mam na imię Anna i wkurza mnie to, że w mojej klasie jest 8 dziewczyn i 3 z nich (w tym ja) ma na imię Anna. Już wolałabym Kasie bo nie ma ich tak dużo.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-22, 22:13   #425
pankasztan
Rozeznanie

Nutella, Mercy, Goplana - oryginalnie i słodko.
pankasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-23, 08:07   #426
mimosa
Rozeznanie

Wydaje mi się że jest lepiej jeśli nie nadajemy imienia wyrażającego nasze gusta muzyczne, filmowe czy literackie lub mody tylko takie, które dobrze brzmi i może być ewentualnie jakoś modyfikowane (Jan/Jasiek/Janek/Janko/Hanys/John...) Kevina modyfikować już nie można, chyba że uzyjemy oryginalnej formy irlandzkiej Caoimhin, z Oliwką trudno, poza tym.. mała Oliwka jest słodka, ale wyobrażacie sobie Oliwkę sześciesięcioletnią?...

Dla mnie, imię: -powinno pasować do nazwiska - nie powinno być tak że budzi niezmierzony uśmiech - nie chcę cytować prawdziwego przykładu więc wymyśle coś podobnego, koleżanka z dzieciństwa miała na imię powiedzmy Antonella Rachciach - chodzi o to ze imię bylo jakby włoskie a nazwisko jakby gwarowe, polskie. Zwróćcie uwagę że Anna Rachciach wyglądałoby o wiele mniej smiesznie, przynajmniej mnie sie tak wydaje...

-nie nadawałabym imion z popularnych seriali czy znanych celebrytów, wiadomo jak dziś ludzie reagują na Izaurę, a o modnej dziś grupie rockowej za dwanaście lat może zaginąć ślad i dziecko będzie sie zastanawiało skąd ma takie imię.

- popularne tradycyjne imiona są nudne może ale bezpieczne bo neutralne, nikt chyba nigdy nie będzie się dziwił żadnemu Jasiowi czy Kasi, w szkole i tak dostaną przezwisko jak każdy, a w dorosłym wieku mogą wymyslic sobie jakąś modyfikację jak zdrobnienie, wersja z innego języka typu Kate zamiast Kasi lub używanie drugiego imienia - nawet jeśli to nie kolidowałoby bardzo z nazwiskiem, zastanowiłabym się dobrze przed nazwaniem syna Kevinem, czy córki Amy, chyba że udałoby mi się osiedlić na stałe w kraju anglojęzycznym lub też ojciec dziecka byłby stamtąd

To moje trzy grosze. Ps. mój Tato miał imię bardzo oryginalne, wzięte z powieści którą czytała Babcia, i zawsze narzekał; ja mam popularne i było nas 6 w każdej klasie - nie ma ideałów...
mimosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-23, 12:00   #427
_vixen_
Zakorzenienie

Najbardziej oklepane imię aktualnie to chyba ta nieszczęsna Lena, dali by sobie ludziska na wstrzymanie, bo sama znam kilka dziewczynek o tym imieniu.
Stary 2014-07-23, 12:42   #428
Kloe
Zadomowienie

Osobiście lubię swoje imię - Anna. Jest krótkie, ładne, łatwo zapamiętać, pasuje do nazwiska. Rodzice chcieli mnie nazwać Dominika (mam tak w końcu na drugie imię) i moja starsza siostra przekonała ich, żebym była Anną. Całe szczęście, bo o ile imię Dominika nie jest złe, to w połączeniu z moim nazwiskiem nie podoba mi się wcale. Zawsze mi mówiono, że to takie popularne imię, a tak naprawdę dopiero w liceum spotkałam inną Ankę w klasie i to też przez chwilę, bo się przeniosła. Na studiach w grupie jesteśmy za to we trzy (trzy na osiem osób... ).
W podstawówce miałam szczęście do osób z oryginalnymi imionami, m.in. Berenika, Noemi, Ksenia, Nicole... później przeważały "normalne" imiona i z takich mniej pospolitych to znam Roksanę, Iwettę, Pamelę, Dianę, Arnolda, Bernadettę, Malwinę.
Dzieci znajomych i rodziny nazywają się:
Zuzia, Gabrysia, Osar x2, Fabian, Wiktoria x2, Iga, Maja, Alicja, Zosia, Hubert, Amelia, Natalia. Żadnej Julki jak na razie .
Gdybym miała wybierać teraz imię dla dziecka (patrząc też na to jak się komponuje z nazwiskiem partnera ) to córkę nazwałabym imieniem Nadia, mój faworyt od jakiegoś czasu oprócz tego podoba mi się Laura, Liwia, Blanka, Nina, Rozalia.
Z męskich imion mam sentyment do imion Kornel i Marcel, ale chyba nie nazwałabym tak syna.
Mojemu facetowi strasznie podoba się Wiktoria, mi za to wcale(może przez to, że znałam Wiktorię i nie za bardzo ją lubiłam?) jeśli już to Wiktor.
Kloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 08:07   #429
sacima
Przyczajenie

dzień dobry chciałabym poznać Wasza opinię na temat imienia:
mój mąż jest Brazylijczykiem i chcielibyśmy naszą córeczkę nazwać Flavia - imię bardzo popularne w Brazylii.. a tu nieznane. Kurczę, jakoś zawsze byłam przeciwna nadawaniu obcych imion, ale sytuacja wygląda trochę inaczej w mieszanej kulturowo rodzinie.... Nie wiemy też jeszcze gdzie bedziemy mieszkać, tu czy tam. To imię bardzo mi sie podoba ale nie wiem jak zostanie odebrane przez Polaków. Powiedzcie - może być czy lepiej nie ryzykować i dac imię Maria, znane w każdym kraju? pozdrwiam
sacima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 09:44   #430
JohnLena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sacima Pokaż wiadomość
mój mąż jest Brazylijczykiem i chcielibyśmy naszą córeczkę nazwać Flavia - imię bardzo popularne w Brazylii.. a tu nieznane. Kurczę, jakoś zawsze byłam przeciwna nadawaniu obcych imion, ale sytuacja wygląda trochę inaczej w mieszanej kulturowo rodzinie.... Nie wiemy też jeszcze gdzie bedziemy mieszkać, tu czy tam. To imię bardzo mi sie podoba ale nie wiem jak zostanie odebrane przez Polaków. Powiedzcie - może być czy lepiej nie ryzykować i dac imię Maria, znane w każdym kraju? pozdrwiam
Daj spokój, nie przejmuj się, imię ładne.

Я свободен, словно птица в небесах,
Я свободен, я забыл, что значит страх.

Sowa, córka piekarza
JohnLena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 09:52   #431
201604130936
Konto usunięte

Jesli nazwisko ma ojca to raczej nikt krzywo nie będzie patrzyl i uwazal tego za fanaberie.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 10:30   #432
MeredithGrey
Zadomowienie

znam jedna mala Lene, i to corka takiej 'magiczno ezoterycznej' pary, wiec myslalam, ze to raczej rzadkie imie a u w rankingu - zaskoczenie!

ja moje dzieci nazwalabym
dz: Liwia, Helenka, Ida, Ada... kiedys chcialam Amelia na czesc filmu ale teraz samo imie przestalo mi sie podobac
ch: Oskar, Adrian, moze Leon. Albo mam Taki pomysl ze jakby bylo dwoch synkow to takie rymujace sie;p typu Marek i Jarek, albo Jarek i Darek.. albo Marek i Darek ;p haha
MeredithGrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 12:22   #433
201604250957
Konto usunięte

mi się bardzo podoba imię Kalina
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 13:09   #434
Misseczka
Zadomowienie

Ja mam takie dziwactwo, że od dawna chciałabym nazwać przyszła córkę Elena. Naprawdę mi się podoba, jest niby stare ale oryginalne, ładne i eleganckie. Ale kurcze, teraz tyle Lenek jest że każdy słysząc to imię od razu słyszy Lena
Misseczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 13:27   #435
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Szczerze? Takie sobie... A jakie jeszcze macie typy? Popularnych imion w Brazylii jest chyba więcej?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 08:44   #436
sacima
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Szczerze? Takie sobie... A jakie jeszcze macie typy? Popularnych imion w Brazylii jest chyba więcej?
Pewnie, że jest więcej popularnych ale niekoniecznie mi się podobają Jesli nie Flavia to wybierzemy coś, co pasuje w obu kulturach...np. Maria Marina, Gabriela, Lidia, Helena. Babcia męża ma na imię Elena, więc podobnieoni nie wymawiają "H". A nazwisko oczywiście taty będzie miała
Dzięki za Wasze opinie
sacima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 10:09   #437
201705230905
Konto usunięte

Mam trzy typy: Julia (wiem, że oklepane, ale i tak mi się podoba), Kamila i chyba to, które mi się najbardziej podoba - Małgorzata, śliczne jak dla mnie

A z kobiecych imion strasznie nie podoba mi się Edyta i Sandra - tak jakoś twardo brzmią :P
201705230905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 10:17   #438
201604130936
Konto usunięte

Sandra mi brzmi jak pato dziewczyna z wielkiej płyty, siedzaca na lawce pod klatka i sluchajaca rapow z telefonu. Czarne, az z granatowym połyskiem wlosy. Wysoki kucyk i wosy zaczesane ala łeb łabędzia. Kolczyk w nosie lub wardzie. Wyskubane do granic absurdu brwi polaczone z nieumiejetna kreska eyelinerem i sztucznymi rzesami. Bardzo jasne jeansy z bialymi przetarciami i cyrkoniami i biale adidaski. Do tego bluza dresowa w kolorze odblaskowego rozu ledwo sięgającą do nerek
Na to pikowany bezrekawnik z misiowym kapturem. "Francuski" manicure również z cyrkonia. I pasek do spodni. Tez cyrkonia. Obok puszka piwa z sympatycznym duzym lesnym zwierzakiem z rogami. I pluje pid siebie siedzac na tej ławce. Jej chlopak do typowy słowiański przykuc o imieniu Sebastian lub Daniel. Jezdzi golfem lub Calibra. Sandra interesuje się pilka nozna, zwłaszcza lokalnym klubem. Ma swoją przyjaciólke Amande i Eweline. Wrzeszczy i bluzga gdy ktos spojrzy na jej Sebka
Duzo gestykuluje i macha rekami pytajac się z troska czy ktoś ma jakiś problem. Uczy się w technikum hotelarskim, ale tylko dlatego ze byly tam wolne miejsca.

To jest mohe wyobrazenie SANDRY
Stary 2014-10-22, 10:23   #439
201705230905
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Sandra mi brzmi jak pato dziewczyna z wielkiej płyty, siedzaca na lawce pod klatka i sluchajaca rapow z telefonu. Czarne, az z granatowym połyskiem wlosy. Wysoki kucyk i wosy zaczesane ala łeb łabędzia. Kolczyk w nosie lub wardzie. Wyskubane do granic absurdu brwi polaczone z nieumiejetna kreska eyelinerem i sztucznymi rzesami. Bardzo jasne jeansy z bialymi przetarciami i cyrkoniami i biale adidaski. Do tego bluza dresowa w kolorze odblaskowego rozu ledwo sięgającą do nerek
Na to pikowany bezrekawnik z misiowym kapturem. "Francuski" manicure również z cyrkonia. I pasek do spodni. Tez cyrkonia. Obok puszka piwa z sympatycznym duzym lesnym zwierzakiem z rogami. I pluje pid siebie siedzac na tej ławce. Jej chlopak do typowy słowiański przykuc o imieniu Sebastian lub Daniel. Jezdzi golfem lub Calibra. Sandra interesuje się pilka nozna, zwłaszcza lokalnym klubem. Ma swoją przyjaciólke Amande i Eweline. Wrzeszczy i bluzga gdy ktos spojrzy na jej Sebka
Duzo gestykuluje i macha rekami pytajac się z troska czy ktoś ma jakiś problem. Uczy się w technikum hotelarskim, ale tylko dlatego ze byly tam wolne miejsca.

To jest mohe wyobrazenie SANDRY

Mniej więcej pokrywa się z moim
201705230905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 10:25   #440
bleuclair
Zakorzenienie

Mi bardzo podoba się imię Julia, Zosia oraz Nikola
Co do chłopców najbardziej Krzysztof ,Piotr oraz Antoni

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2014-11-12 o 07:51
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 10:27   #441
aer
O RLY?

Cytat:
Pewnie, że jest więcej popularnych ale niekoniecznie mi się podobają Jesli nie Flavia to wybierzemy coś, co pasuje w obu kulturach...np. Maria Marina, Gabriela, Lidia, Helena. Babcia męża ma na imię Elena, więc podobnieoni nie wymawiają "H". A nazwisko oczywiście taty będzie miała
Dzięki za Wasze opinie
Skoro będzie miała nazwisko ojca ja bym dała

Flavia Gomes czy Moreira brzmi całkowicie inaczej niż Flavia Cebula (nie obrażając nikogo) - i w tym przypadku wiadomo, że rodzice nie chcieli się dowartościować imieniem.

----------
moje typy to: Iga, Laura lub Emilia/Mikołaj, Igor

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 16:29   #442
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Mnie się bardzo podoba , ale przede wszystkim ma się podobać Wam.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Misseczka Pokaż wiadomość
Ja mam takie dziwactwo, że od dawna chciałabym nazwać przyszła córkę Elena. Naprawdę mi się podoba, jest niby stare ale oryginalne, ładne i eleganckie. Ale kurcze, teraz tyle Lenek jest że każdy słysząc to imię od razu słyszy Lena
Elena śliczne imię

W mojej rodzinie jest Ewelina, Edyta, Ewa, Ewa, Elwira i śmieję się, że moja córka też dostanie imię na E

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Sandra mi brzmi jak pato dziewczyna z wielkiej płyty, siedzaca na lawce pod klatka i sluchajaca rapow z telefonu. (...)
Pierwszą Sandrę poznałam jak ona miała 7 lat. Blondynka, długie włosy, a była tak ładna, jak lalka. Chodziłyśmy razem na taniec i jak tańczyła na turniejach w sukienkach

Od tej małej mam całkiem przeciwne wyobrażenie Sandry niż Ty
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 16:32   #443
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Mnie się bardzo podoba , ale przede wszystkim ma się podobać Wam.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Elena śliczne imię

W mojej rodzinie jest Ewelina, Edyta, Ewa, Ewa, Elwira i śmieję się, że moja córka też dostanie imię na E

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Pierwszą Sandrę poznałam jak ona miała 7 lat. Blondynka, długie włosy, a była tak ładna, jak lalka. Chodziłyśmy razem na taniec i jak tańczyła na turniejach w sukienkach

Od tej małej mam całkiem przeciwne wyobrażenie Sandry niż Ty
O. No. Miała 7. 10 lat później na pewno przepotwarzy(la) się w prawdziwą Sandre xd
Stary 2014-10-22, 17:17   #444
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Mi się podobają imiona Marlena i Karolina Dobre skojarzenia mam z nimi.

Wcześniej była mowa o Zuzannie - mam suczkę o imieniu Zuzia i od tego czasu to imię niestety kojarzy mi się z psami

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-22, 19:21   #445
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
U nas w rodzinie jest tradycja nadawania rodzeństwu imion na tę samą literę

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Wcześniej była mowa o Zuzannie - mam suczkę o imieniu Zuzia i od tego czasu to imię niestety kojarzy mi się z psami
Ja miałam Maję - jak poznaję dziewczyny o tym imieniu to widzę mojego psa

U mnie w imionach żeńskich pasujących do mojego nazwiska przodują póki co Liwia i Laura. Tylko męskie na "L" żadne mi się nie podobają więc trzeba będzie albo zrezygnować z tradycji rodzinnej albo rodzić tylko dziewczynki

Co do Flavii - mi się nie podoba niestety. Nie dlatego że niepolskie, po prostu jakoś mi nie podchodzi.
annic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-11, 06:34   #446
pyska95
Raczkowanie

Mi sie podobaja: miranda chloe melania lila i vivianna. U mnie w rodzinie byla leontyna (leonia) i antonina (antosia)

Wysłane z iPhone 4.

PYSKA95
pyska95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-12, 03:08   #447
Puolatar
Rozeznanie

Moje i TŻta dzieciaki będą miały starosłowiańskie imiona
Mamy to już uzgodnione

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Puolatar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-12, 06:35   #448
anemeon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puolatar Pokaż wiadomość
Moje i TŻta dzieciaki będą miały starosłowiańskie imiona
Mamy to już uzgodnione

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U mnie to samo. A macie już jakieś typy?

anemeon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-12, 06:51   #449
Nameria
Zadomowienie

Teraz najpopularniejszymi imionami u dziewczynek jest Julia i Maja. Podobały mi się kiedyś te imiona ale za dużo ich, co druga dziewczynka tak się nazywa.
Dużo jest też Amelek.
Nameria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-12, 10:01   #450
_vixen_
Zakorzenienie

Ja juz od dawna mam dość Lenek. Co druga kobieta w Polsce rodzi Lene
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości