Dobry Fryzjer w Poznaniu-część II - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 10:34   #421
ineczka7
Zadomowienie

Dot.: Dobry Fryzjer w Poznaniu-część II

No to ja zaryzykowałam kolejne robienie trwałej w Poznaniu. Wcześniej była to pomyłka - miałam robioną trwałą na szkoleniu Welli, ichnimi nowymi produktami do trwałej, wyszło coś okropnego, włosy zniszczone "trwała" prawie niewidoczna. Teraz wybrałam się do salonu w centrum - http://www.kruk-owski.pl/cennik.html.
Jestem bardzo zadowolona. Podczas samego zabiegu było widać, że pani fryzjerka ma do tego rękę i duże doświadczenie - niestety wszędzie gdzie pytam się o trwałą obrywam stwierdzeniami, że albo mi tego nie zrobią (no hej, to tak jakby mi w piekarni powiedzieli, że nie sprzedadzą mi chleba, bo nie.), ale nie robią tego w ogóle. Tak więc miła odmiana.
Miałam już wcześniej trwałą robioną kilka razy, z czego dwa razy byłam bardzo zadowolona (robiłam w sprawdzonym salonie w Łodzi), a teraz jestem zadowolona nawet bardziej.
Nie wiem jak w tym salonie wygląda sytuacja z koloryzacją, ale przy mnie dwie panie były strzyżone(trzy, ale trzeciej nie widziałam po strzyżeniu bo musiałam już lecieć) i obie wyszły z bardzo ładnymi, starannie wykonanymi i dobrze dobranymi fryzurami. Fryzjer, który je strzygł spędził przed każdym cięciem naprawdę sporo czasu na rozmowie z tymi paniami o tym co im pasuje i czego oczekują, przy czym przyzwyczaiłam się, że to troche zwykle jest takie pitu pitu, a tu nie, on naprawdę potem ścinał tak, jak się dogadali, miło było go obserwować.

Oczywiście jak to zwykle przy trwałej od razu zainwestowałam w dobrą maskę, krem do stylizacji i szeroki grzebień. Ale w przypadku poprzedniej spapranej trwałej niewiele to dało, a teraz naprawdę jestem zadowolona z tego z czym wyszłam i z tego co widzę po każdym myciu i układaniu włosów . Na zdjęciach włosy bez żadnej stylizacji (suszenia dyfuzorem czy układania), po prostu po naturalnym wyschnięciu.

Aha, cena - nie mam pojęcia jak się mają ceny do cennika, ja robiłam trwałą i strzyżenie (właściwie podcięcie o parę cm) na bardzo długich i bardzo gęstych włosach i zapłaciłam łącznie mniej niż wychodzi z dodania ceny trwałej i strzyżenia.

I jeszcze atmosfera w salonie - bardzo bardzo przyjemna. Lubię miejsca, w których nie słyszy się obgadywania, wrzucania na pracę innych fryzjerów/ogólnie na innych ludzi, można w ogóle nie rozmawiać albo pogadać o filmie/podróżach/czymkolwiek co kogoś interesuje, bez zbędnego zołzowania.

Edytowane przez ineczka7
Czas edycji: 2015-10-20 o 23:54
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-01, 21:49   #422
marta12101
Raczkowanie

Piekne masz loki!! bardzo zachecająco ten salon mi wygląda, moze się wybiorę, bo potrzebuję jakiejs odmiany.

a z drugiej strony boję się szalenczo cieniujących wlosy fryzjerow, bo udalo mi się za lopatki zapuscic. sama sobie od pol roku grzywkę pitolę, tak się boję, że ktoś się dorwie i mi wszystko poobcina.
marta12101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-03, 16:41   #423
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

a ja się wybieram do Minimum hair designe na Polance na ombre
w końcu
dzwonię w poniedziałek i się umawiam ;;0
Do końca świata i po końcu świata.
(A. Mickiewicz)
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 10:22   #424
ForgottenByWorld
Anna Kubska

Witam. Ostatnio byłam w Kauflandzie na Al. Solidarności, zauważyłam, że jest tam też fryzjer. Był tam całkiem niezły ruch. Ktoś może się wypowiedzieć na temat tego salonu? Nie znalazłam żadnych informacji w internecie na jego temat.
ForgottenByWorld jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 11:16   #425
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ForgottenByWorld Pokaż wiadomość
Witam. Ostatnio byłam w Kauflandzie na Al. Solidarności, zauważyłam, że jest tam też fryzjer. Był tam całkiem niezły ruch. Ktoś może się wypowiedzieć na temat tego salonu? Nie znalazłam żadnych informacji w internecie na jego temat.
ja bym tam nigdy w życiu nie poszła
(A. Mickiewicz)
Stary 2013-05-08, 11:31   #426
ladyasia
Raczkowanie

ja też bym się bała xD do takiego kauflandu to chyba głównie emeryci chodzą?

Nie chcę tutaj nikogo urazić, chodzi mi tylko o to że taki "swojski" salon pewnie oferuje tylko dość nieciekawe fryzury?
ladyasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-17, 20:25   #427
thecla
Raczkowanie

Witam,

Z czystym sumieniem mogę polecić dwa salony w Poznaniu
  • Łukasz Buhl fryzjer- stylista, ma salon na Piekarach 9/1, naprzeciwko NFZ tel.668197420. Ścinałam z długich na krótkie i byłam bardzo zadowolona (rozmawialiśmy co chce a czego nie, o moim stylu ubierania, pracy, żeby dopasować fryzurkę). Zapłaciłam 80 zł
  • p. Justyna z Miasta Kobiet salon na Mickiewicza 24 tel. 618474522. Bardzo dobre cięcie- a mam włoski z tendencją do podkręcania się. Ścinała też moją mamę i efekt był super- zaproponowała odważniejszą fryzurę, która odjęła lat. Zapłaciłam 80 zł

thecla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-29, 19:00   #428
LusciousElegance
Rozeznanie

Czy ktoś może polecić jaki mały, osiedlowy ale dobry fryzjer i w miare tani oczywiście?

Chodziłam do fryzjera dwie ulice dalej u siebie i byłam zawsze zadowolona, tylko moja fryzjerka w ciąży, a mi się marzy ombre
LusciousElegance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 18:36   #429
torba_borba
Przyczajenie

cześć mam takie pytanie- czy któraś z Was wie może gdzie obecnie pracuje pani Weronika z 5th Avenue (ul. Szewska 20A)? zakład został zlikwidowany już jakiś czas temu, a ja dostałam wtedy od niej smsa gdzie teraz będzie pracować. niestety przy wymianie telefonu niechcący skasowałam tego smsa i numer do niej:// wydaje mi się ze to miało być na Piekarach, ale nie pamiętam szczegółów, ani nie mam numeru... czy ktoś może pomóc?
torba_borba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 19:38   #430
Madelaine
Raczkowanie

Dziewczyny, orientujecie się może czy w jakimś salonie w Poznaniu jest wykonywane strzyżenie gorącymi nożyczkami ?
Madelaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-08, 13:51   #431
green.eyed
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madelaine Pokaż wiadomość
Dziewczyny, orientujecie się może czy w jakimś salonie w Poznaniu jest wykonywane strzyżenie gorącymi nożyczkami ?
Instytut piękna na Poznańskiej, jeśli koniecznie sie upierasz przy cięciu goracymi nozyczkami. Byłam tam w zeszłym roku, bo chciałam zapuścic włosy przez zimę i uznałam, ze taki rodzaj ciecia będzie świetny dla zabezpieczenia końcówek, ale niestety niewiele to dało ;/
Stary 2013-06-08, 23:35   #432
Lunawera
Raczkowanie

Hej dziewczyny!

Od jakiegoś czasu próbuję uzyskać jednolity blond, pasujący do mojej karnacji i mam z tym duży problem w Poznaniu
Poszukuję fryzjera, który na podstawie mojej karnacji dobierze odpowiedni odcien farby i nie zada typowego pytania "a co se pani życzy..."
Przez rok (co 2-3 mies.) chodziłam do jednego fryzjera, ale blond był za jasny jak dla mnie, szybko się zmywał i końcówki zawsze były dużo jasniejsze od reszty włosów.
Ostatnie dwa razy byłam u innej pani i tutaj blond poszedł sobie w stronę rudości - choć z palety wybrałam inny odcień - tak ponąć moje włosy dziwnie przyjmują pigment - to usłyszałam na zachętę .

Zdaję sobie sprawę, iż temat koloryzacji i rozjaśniania włosów do łatwych nie należy, no ale żeby to była taka loteria z samymi niewiadomymi, bez nadziei na główną nagrodę....

Lunawera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-09, 09:59   #433
Madelaine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez green.eyed Pokaż wiadomość
Instytut piękna na Poznańskiej, jeśli koniecznie sie upierasz przy cięciu goracymi nozyczkami. Byłam tam w zeszłym roku, bo chciałam zapuścic włosy przez zimę i uznałam, ze taki rodzaj ciecia będzie świetny dla zabezpieczenia końcówek, ale niestety niewiele to dało ;/
Już tam dzwoniłam, ale na razie nie mają fryzjera a jak znajdą nowego to nie wiadomo czy będą mieli nadal gorące nożyczki w ofercie. Hmmm, no właśnie mi się strasznie końcówki rozdwajają a chciałabym zapuścić włosy więc myślałam, że to dobry pomysł tym bardziej, że słyszałam na razie większość dobrych opinii...Teraz to już sama nie wiem, może jednak przejdę się na zwykłe cięcie. A pamiętasz może ile płaciłaś ? Nie musi byc dokładna cena, chodzi mi tylko o to czy dużo więcej niż za zwykłe cięcie
Madelaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 15:59   #434
green.eyed
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madelaine Pokaż wiadomość
Już tam dzwoniłam, ale na razie nie mają fryzjera a jak znajdą nowego to nie wiadomo czy będą mieli nadal gorące nożyczki w ofercie. Hmmm, no właśnie mi się strasznie końcówki rozdwajają a chciałabym zapuścić włosy więc myślałam, że to dobry pomysł tym bardziej, że słyszałam na razie większość dobrych opinii...Teraz to już sama nie wiem, może jednak przejdę się na zwykłe cięcie. A pamiętasz może ile płaciłaś ? Nie musi byc dokładna cena, chodzi mi tylko o to czy dużo więcej niż za zwykłe cięcie
cóż, miałam grupon na to ciecie, więc kosztowało mniej niż normalnie (ale może stąd tak niska jakość usługi

ale z tego co pamiętam regularna cena to mniej więcej 1,5 raza więcej niż za normalnie cięcie

gdzieś mi się obiło, ze któryś Piasecki oferuje taką usługę, ale nie mogę teraz tego znaleźć

Edytowane przez green.eyed
Czas edycji: 2013-06-13 o 16:02
green.eyed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 10:07   #435
gusia825
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Mam nietypowy problem i potrzebuję nietypowej usługi, a mianowicie metamotfozy w stylu tej:
http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...jasnianie.html
Chodzi mi o rozjaśnienie włosów po hennowaniu khadi ciemny brąz z przed 3 miesięcy bez ruszania 5cm odrostu i potem przefarbowaniu na rudo Zna ktoś fryzjera, który miał z tym do czynienia? A może na forum jest osoba, która może mi takie coś wykonać?
gusia825 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-23, 21:17   #436
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunawera Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Od jakiegoś czasu próbuję uzyskać jednolity blond, pasujący do mojej karnacji i mam z tym duży problem w Poznaniu
Poszukuję fryzjera, który na podstawie mojej karnacji dobierze odpowiedni odcien farby i nie zada typowego pytania "a co se pani życzy..."
Przez rok (co 2-3 mies.) chodziłam do jednego fryzjera, ale blond był za jasny jak dla mnie, szybko się zmywał i końcówki zawsze były dużo jasniejsze od reszty włosów.
Ostatnie dwa razy byłam u innej pani i tutaj blond poszedł sobie w stronę rudości - choć z palety wybrałam inny odcień - tak ponąć moje włosy dziwnie przyjmują pigment - to usłyszałam na zachętę .

Zdaję sobie sprawę, iż temat koloryzacji i rozjaśniania włosów do łatwych nie należy, no ale żeby to była taka loteria z samymi niewiadomymi, bez nadziei na główną nagrodę....
ja byłam Minimum Hair Design na Polance
Mistrzowie co tu dużo mówić
zgodziłam się na przemianę w ciemno tydzień przed swoim ślubem, Było Warto
kolor i cięcie piękne. Włosy blond, ombre delikatne
Polecam z czystym sumieniem
(A. Mickiewicz)
Stary 2013-06-24, 10:34   #437
Lunawera
Raczkowanie

Dzięki za informację. A polecasz na Polance konkretną osobę?

Stary 2013-06-28, 19:23   #438
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za informację. A polecasz na Polance konkretną osobę?
ta jest dwóch facetów i obydwaj są magikami także nie ma różnicy w czyje ręce trafi Twoja głowa. Efekt będzie WOW.
(A. Mickiewicz)
Stary 2013-07-01, 08:47   #439
Lunawera
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
ta jest dwóch facetów i obydwaj są magikami także nie ma różnicy w czyje ręce trafi Twoja głowa. Efekt będzie WOW.
To bardzo dobrze, bo jakoś bardziej ufam facetom, zwłaszcza w sprawach doboru fryzury do kształtu twarzy i układania włosów.
Skorzystam i dam znać o swoich wrażeniach - aczkolwiek dopiero we wrześniu, bo dopiero wtedy będę w Poznaniu. Dzięki za pomoc.

Stary 2013-07-01, 12:10   #440
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
To bardzo dobrze, bo jakoś bardziej ufam facetom, zwłaszcza w sprawach doboru fryzury do kształtu twarzy i układania włosów.
Skorzystam i dam znać o swoich wrażeniach - aczkolwiek dopiero we wrześniu, bo dopiero wtedy będę w Poznaniu. Dzięki za pomoc.
proszę bardzo
ja w każdym razie już nie szukam innego
aaa i zapisz się lepiej już teraz, bo terminy mają długie i jeszcze sezon urlopowy się zaczyna
(A. Mickiewicz)
Stary 2013-07-03, 20:32   #441
Kaja_n
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
proszę bardzo
ja w każdym razie już nie szukam innego
aaa i zapisz się lepiej już teraz, bo terminy mają długie i jeszcze sezon urlopowy się zaczyna
Hej, mam pytanie - ile Cię to kosztowało? Chcę się tam wybrać, ale za ombre i cięcie nie chcę płacić ponad 300 zł :/ Moje włosy są aż za łopatki, więc liczę się z większą ceną, ale są granice

A przy okazji, czy jeżeli mam obecnie ciemną farbę na włosach, a chce zrobić ombre ze zmianą koloru, to czy muszę poddać się dekoloryzacji?
Kaja_n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-04, 16:52   #442
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaja_n Pokaż wiadomość
Hej, mam pytanie - ile Cię to kosztowało? Chcę się tam wybrać, ale za ombre i cięcie nie chcę płacić ponad 300 zł :/ Moje włosy są aż za łopatki, więc liczę się z większą ceną, ale są granice

A przy okazji, czy jeżeli mam obecnie ciemną farbę na włosach, a chce zrobić ombre ze zmianą koloru, to czy muszę poddać się dekoloryzacji?
masz cennik na ich stronie
moim zdaniem warto się do nich wybrać, bo co za problem spieprzyć sobie włosy za 200 zl na przykład.
co do dekoloryzacji nie odpowiem. Ale wiem że tam będziesz w rękach fachowców.
zawsze możesz zadzwonić i zasięgnąć informacji
(A. Mickiewicz)
Stary 2013-07-14, 00:00   #443
Jutte
Wtajemniczenie

Co powiecie na temat salonu Magia na Żydowskiej bądz Bibiuti w Kupcu Poznańskim?
szukam fryzjera który podejmie sie podcięcia długich włosów z tendencją do kręcenia,i to za za studencką stawkę;p
cieszę się życiem!
Jutte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 20:56   #444
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

a ktoś może zna Chillout Time? widzę grupona na ścięcie i zastanawiam się czy warto?
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 23:31   #445
Jutte
Wtajemniczenie

no właśnie teego fryzjera też brałam pod uwagę .albo Trzykrotkę w Pasazu Orle Gniazdo
cieszę się życiem!
Jutte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 17:07   #446
JusMW
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, czy słyszałyście o Macieju z Le Grand w Poznaniu na Koziej? Wybieram się za kilka dni i zastanawiam sie czego moge sie spodziewać..
Będę wdzięczna za opinie
JusMW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 23:08   #447
nursii
Zadomowienie

Witam
Czy ktoś jest w stanie polecić mi fryzjera w Poznaniu, który potrafi ładnie ostrzyc włosy kręcone/falowane?Będę wdzięczna za jakieś podpowiedzi
nursii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 19:11   #448
Vinnga
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam pytanie, czy w polecanym przez Was salonie Farouk przez wakacje również są dostępne "studenckie środy" strzyżenie + modelowanie za 45 zł ?
I co sądzicie o salonie Pieczyńskich na Bukowskiej? Od paru ładnych lat nie byłam u fryzjera (zamiast podcinać 1 cm miałam podcinane znacznie więcej...), włosy podcinał mi przez cały czas ktoś z rodziny, jednak niedługo przeprowadzam się do Poznania i chyba pora na stałego fryzjera Mój TŻ poleca właśnie salonik Pieczyńskich, jednak nie wiem jak tam z cenami za podcinanie końcówek i jaka jakość usług według Wizażanek Nie chcę za podcięcie 1 cm włosów płacić stówy
Vinnga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-12, 16:50   #449
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
I co sądzicie o salonie Pieczyńskich na Bukowskiej? Od paru ładnych lat nie byłam u fryzjera (zamiast podcinać 1 cm miałam podcinane znacznie więcej...), włosy podcinał mi przez cały czas ktoś z rodziny, jednak niedługo przeprowadzam się do Poznania i chyba pora na stałego fryzjera Mój TŻ poleca właśnie salonik Pieczyńskich, jednak nie wiem jak tam z cenami za podcinanie końcówek i jaka jakość usług według Wizażanek Nie chcę za podcięcie 1 cm włosów płacić stówy
Byłam tam raz...wydaje mi się, że wtedy płaciłam 80zł (przesada!)
KLIK! na trzecim zdjęciu widać jak mi obcięto włosy w sumie to się na to zgodziłam (i grzywkę ), bo chciałam się pozbyć zniszczonych i rzadkich włosów (zdjęcie 1 i 2 w albumie). Niestety nikt mi nie powiedział/zauważył, że prostych włosów to ja nie mam (tak, wiem, że to widać ) całe szczęście krótko po cięciu trafiłam na wątek dla kręconych i tam dopiero mnie dziewczyny uświadomiły...
EDIT: Do podcięcia samych końcówek Pieczyński niepotrzebny ;P

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2013-08-12 o 16:53
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-16, 22:05   #450
Arundhati
Przyczajenie

Wie któraś coś może o dalszych losach Kamila z salonu Wagnera na Dąbrowskiego?
Arundhati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości