Biorę tabletki i NIE jestem w ciąży, czyli wątek ANTYschizowy ;) CZĘŚĆ II - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-22, 08:21   #421
Lia89
Zakorzenienie

Dot.: Biorę tabletki i NIE jestem w ciąży, czyli wątek ANTYschizowy ;) CZĘŚĆ II

Już nie wiem co o tym myśleć. Za dwie godziny wybieram się do lekarza.

Dziś w nocy często się budziłam, nie wiem czemu. Za pierwszym razem - po 2 godzinach snu - byłam wręcz wgnieciona w poduszkę. Miałam zaciśnięte zęby (czułam), a lewy bark mnie dość pokaźnie bolał. Teraz jest już ok, nie wiem czy może się nie budziłam przez leki na ząb (apap extra + apo napro przeciwzapalnie). To dosyć dziwne, ale mam nadzieję, nie zapeszę, jak powiem, że ten ból szczęki trochę zelżał. Dwie doby temu łykałam sam apap i nie pomógł. Może to ten nocny szczękościsk? xd

Kolejna ciekawostka - wczoraj na wieczór byłam strasznie wysypana... Już myślałam, by powiedzieć lekarzowi i może zamieni mi tabletki... Ale rano patrzę w lustro - ponad połowa buzi jest czysta. O.O Idę przemyć oczy i jeszcze raz sprawdzić.

No nic, trzymajcie kciucki, żeby to nie było nic strasznego!

PS. Jak tam u Was pogoda? U mnie ciągle w kratkę. Niebo pochmurne, ale duszno jak nie wiem co! Ciężko się w coś ubrać.

Edytowane przez Lia89
Czas edycji: 2011-07-22 o 08:22
Lia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 08:50   #422
budyniowa
Raczkowanie

Lia powiedz o WSZYSTKIM na wizycie! Zdrowie to nie żarty, lepiej być spokojnym. Nie wiem czy mam rację, ale może jest tak jak z krwawieniem, same się nakręcamy i nie przychodzi, tak tutaj, stresujesz się, myślisz o bólu i skurczach i się pojawiają. Tak tylko gdybam
w każdym razie wielkie buziaki i uśmiechu w ten pochmurny i deszczowy dzień
budyniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 09:28   #423
Bialy Kotek
Wtajemniczenie

u mnie też strasznie deszczowo dziś poza tym już mam nawet nie wiem który dzień cyklu straciłam rachubę po pięćdziesiątym ktorymś a krwawienia ciągle nie ma i tabletek nie mogę zacząć brać w ciąży na pewno nie jestem ale to oczekiwanie już mnie wykańcza powoli

Codziennie plecak pełen całkiem nowych wzruszeń
Bialy Kotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 11:12   #424
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Juliette_ Pokaż wiadomość
To chyba Tobie się coś pomyliło, na przykład podstawy matematyki.
Tabletkę bierzemy codziennie o tej samej porze, ergo: jak biorę w poniedziałek o 23, to powinnam wziąć we wtorek o 23, a jak zapomnę, mam czas do środy do godziny 11. To jest 36 godzin, dzień dobry.
Tyle razy już tu pisałam, że trzeba brać regularnie, ale godzina czy 2 różnicy to nie jest wielki problem. Odstęp nie może przekroczyć 36 godzin, ze względu na zachwianie skuteczności antykoncepcji. I nie napisałam, że BIERZE SIĘ co 36 godzin, tylko że max 36 godzin może upłynąć.

i jedna i druga z was pisze o tym samym i kazda ma racje.
tylko ty liczysz czas brania tabletki od tuż już wziętej czyli np. biore w poniedzialek od 20 i juz od poniedziałku 20:01 liczysz czas wziecia kolejnej tabl.
Pajka liczysz czas juz po uplywie 24h (bo raczej wczensiej nikt nie bierze tabletki) czyli w jej systemie wychodzi 12h.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 11:24   #425
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
i jedna i druga z was pisze o tym samym i kazda ma racje.
tylko ty liczysz czas brania tabletki od tuż już wziętej czyli np. biore w poniedzialek od 20 i juz od poniedziałku 20:01 liczysz czas wziecia kolejnej tabl.
Pajka liczysz czas juz po uplywie 24h (bo raczej wczensiej nikt nie bierze tabletki) czyli w jej systemie wychodzi 12h.

No moment, ja napisałam, że odstęp między tabletkami może wynosić max 36 godzin, w czym nie ma nic błędnego, na co pajka odpisała:
Cytat:
Napisane przez pajka90 Pokaż wiadomość
Chyba Ci się coś pomyliło moja droga. Z Twojej uwagi wynika iż tabletkę bierze się co 1,5 dni? Tak być nie może. Tabletkę bierzemy dzień w dzień przeważnie o stałej porze. Można się spóźnić parę godzin, ale pamietając aby nie przekraczać 12h.
Nic mi się nie pomyliło.
Nie napisałam, że tabletkę bierze się co półtorej doby, tylko że tyle może maksymalnie minąć między tabletkami, żeby zabezpieczenie było zachowane. Napisałam MAX 36 godzin, a nie CO 36 godzin.
Z kolei już zwrot "pamietając aby nie przekraczać 12h" jest w samym swoim brzmieniu dosyć mylący, bo sugeruje, że trzeba brać tabletkę co 12 godzin Ja oczywiście rozumiem, co pajka miała na myśli, nie będę się czepiać, ale nie pozwolę też, żeby ktoś mi zarzucał, że piszę bzdury, podczas gdy nie napisałam nic nieprawidłowego.
Wiem, że obie z pajką mamy rację, ale to nie znaczy, że pozwolę sobie wciskać kity.
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 13:39   #426
XxCzarnotkaxX
Raczkowanie

Cześć Kobitki
Myślę ,że to wątek wręcz stworzony dla mnie
Dołączam się do Was !
XxCzarnotkaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:40   #427
pajka90
Raczkowanie

Cytat:
Organizm nie ma zielonego pojęcia, czy jest 15, czy 16.15 Odstęp między tabletkami ma być max 36 godzin, a już czy wczesny wieczór, czy późne popołudnie, to nie robi różnicy.
Może z kulturą i bez obrazy koleżanko. To ty sama wprowadziłaś się w błąd pisząc o liczbie mnogiej w przypadku tabletek. Można to zrozumieć, że miałaś na myśli każdą tabletkę, więc przestań się rzucać i nie odwracaj kota ogonem, że ja znowu błędnie interpretuje czy źle mówię mając na myśli, że nie można przekroczyć 12h.
Stary 2011-07-22, 16:05   #428
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Może z kulturą i bez obrazy koleżanko. To ty sama wprowadziłaś się w błąd pisząc o liczbie mnogiej w przypadku tabletek. Można to zrozumieć, że miałaś na myśli każdą tabletkę, więc przestań się rzucać i nie odwracaj kota ogonem, że ja znowu błędnie interpretuje czy źle mówię mając na myśli, że nie można przekroczyć 12h.
Odstęp między tabletkami- między jedną, np. z poniedziałku, a następną, np. spóźnioną, z wtorku. Ile to jest tabletek? Dwie. To możesz mi podać jeden dobry powód, dla którego miałam użyć liczby pojedynczej?
I gdzie ja tu kogoś obraziłam? Jakoś nie mogę znaleźć takiego fragmentu.
Stary 2011-07-22, 16:52   #429
Eldo_rado
amor vincit omnia

pajka i Juliette uspokójcie się, dziewczyny, bo to do niczego dobrego nie prowadzi! kwestia medyczna została wyjasniona więc nie ma co ciągnąc dalej tematu...
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 16:55   #430
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
pajka i Juliette uspokójcie się, dziewczyny, bo to do niczego dobrego nie prowadzi! kwestia medyczna została wyjasniona więc nie ma co ciągnąc dalej tematu...
Ja jestem spokojna Nawet jeśli obrażam kogoś telepatycznie, co najwyraźniej robię. Z mojej strony temat jest zamknięty.
Stary 2011-07-22, 17:50   #431
Lia89
Zakorzenienie

Śpieszę donieść czego dowiedziałam się u lekarza. Jest tego sporo.

Na początek pieczenie - mam uszkodzony nabłonek, poza tym wyjałowione środowisko antybiotykiem i tym środkiem przeciwgrzybiczym - mimo iż leki działały na gardło, odbiło się to na mojej pochwie... Dostałam maść Alantan Plus oraz Lactovaginal. Lekarz mówił na to ostatnie "globulki", ale to zwykłe kapsułki dopochwowe. Takie mają być?

Co do drętwienia... Chciał mi odstawić na miesiąc tabletki, ale w związku z wyjazdem zamiast tej opcji dorzucił mi kilka środków na uzupełnienie elektrolitów. Dotykając moich nóg mówił, że jest w porządku, podejrzewa niedobór magnezu, potasu, może zbyt zarzedzoną krew. Jak mi to pomoże, to znaczy, że z tabletkami nic to wspólnego nie ma. Dostałam na jakieś 2-3 tygodnie: Kalium Effervescens (potas) dwa razy w tygodniu, Acard raz dziennie, Filomag B6 raz dziennie i Lewitan (drożdże 5-6 razy dziennie).

Oby to pomogło! Lekarz był bardziej skłonny wersji niedoborów niż problemów z żyłami. Dziękuję za Wasze wsparcie!
Stary 2011-07-22, 18:12   #432
nagrananadzwiekach
Raczkowanie

Dziewczyny możecie mi jeszcze powiedzieć, czy któraś z Was jest może z Katowic i zna jakiegoś dobrego prywatnego ginekologa? szukam cały dzień w internecie i nie mogę znaleźć.. Ginekolog może poprzez badanie usg badź hormonalne sprawdzić, czy tabletka działają prawidłowo , tak?

Edytowane przez nagrananadzwiekach
Czas edycji: 2011-07-22 o 18:43
nagrananadzwiekach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 18:52   #433
pajka90
Raczkowanie

Cytat:
Ja jestem spokojna Nawet jeśli obrażam kogoś telepatycznie, co najwyraźniej robię. Z mojej strony temat jest zamknięty.
Ja też jestem spokojna. Temat zamknięty. Każda z nas inaczej to zinterpretowała i obie mamy rację, oczywiście

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez nagrananadzwiekach Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie mi jeszcze powiedzieć, czy któraś z Was jest może z Katowic i zna jakiegoś dobrego prywatnego ginekologa? szukam cały dzień w internecie i nie mogę znaleźć.. Ginekolog może poprzez badanie usg badź hormonalne sprawdzić, czy tabletka działają prawidłowo , tak?
Wysłałam Ci prywatną wiadomość
Stary 2011-07-22, 19:27   #434
Niqsiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lia89 Pokaż wiadomość
Śpieszę donieść czego dowiedziałam się u lekarza. Jest tego sporo.

Na początek pieczenie - mam uszkodzony nabłonek, poza tym wyjałowione środowisko antybiotykiem i tym środkiem przeciwgrzybiczym - mimo iż leki działały na gardło, odbiło się to na mojej pochwie... Dostałam maść Alantan Plus oraz Lactovaginal. Lekarz mówił na to ostatnie "globulki", ale to zwykłe kapsułki dopochwowe. Takie mają być?

Co do drętwienia... Chciał mi odstawić na miesiąc tabletki, ale w związku z wyjazdem zamiast tej opcji dorzucił mi kilka środków na uzupełnienie elektrolitów. Dotykając moich nóg mówił, że jest w porządku, podejrzewa niedobór magnezu, potasu, może zbyt zarzedzoną krew. Jak mi to pomoże, to znaczy, że z tabletkami nic to wspólnego nie ma. Dostałam na jakieś 2-3 tygodnie: Kalium Effervescens (potas) dwa razy w tygodniu, Acard raz dziennie, Filomag B6 raz dziennie i Lewitan (drożdże 5-6 razy dziennie).

Oby to pomogło! Lekarz był bardziej skłonny wersji niedoborów niż problemów z żyłami. Dziękuję za Wasze wsparcie!
ja przy podrażnieniu smarowałam się alantanem plus i na prawdę pomagał Co do tych globulek, chyba wszystkie dopochwowe kapsułki tak się nazywa Więc nie masz się co martwić, nie muszą jakoś inaczej wyglądać, żeby zasłuzyć na to miano Jeśli natomiast faktycznir Twoja krew jest za rzadka, to odstawienie tabletek raczej Ci nie grozi, bo one zagęszczają krew .
Niqsiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 19:34   #435
Lia89
Zakorzenienie

Miałam na myśli raczej tę drugą opcję, pochrzaniło mi się. Acard powoduje rozrzedzenie przecież. Zastanawiam się tylko jak te globulki brać, bo mam jedną na noc i po każdym stosunku, tam ich w opakowaniu nie ma ze wiele.

WAŻNE! Edycja: Wiecie co, przyszło mi coś do głowy. Ostatnio piję dość często alkohol. Jakieś 2 tygodnie temu stwierdziłam, że można byłoby w końcu pić po tej operacji i po tym chorowaniu... Tak to piłam raz na dwa tygodnie. Ostatnio częściej - kilka razy w tygodniu. Czy to mogło mieć wpływ na przykład na wypłukanie z organizmu magnezu, elektrolitów, innych witamin? W końcu alkohol wpływa też na wątrobę, tak jak tabletki... Dopiero teraz o tym pomyślałam.

Edytowane przez Lia89
Czas edycji: 2011-07-22 o 22:22
Stary 2011-07-22, 21:35   #436
XxCzarnotkaxX
Raczkowanie

Dziwne to wgl jest że pakują globunki bądź tabletki np po 10 sztuki jeszcze nieraz dają taką cene że to szok;o
Tylko żeby najwięcej kasy zbić na człowieku
XxCzarnotkaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 22:30   #437
Niqsiaaa
Zadomowienie

Mogło, nie bez powodu na kaca najlepsze są napoje zawierające elektrolity
Tylko nie wiem, jakie ilości musiałabyś pić, żeby własnie sie to wszystko wypłukało. Nie mam pojęcia.
Niqsiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 23:09   #438
Lia89
Zakorzenienie

No ja przeważnie piję max lampkę wina, bądź szklankę drinka. :-/ Próbuję znaleźć jakąś przyczynę tych niedoborów, nic innego mi nie wpadło do głowy. Chyba, że to tabletki... Pobiorę te leki i zobaczymy. Jestem dobrej myśli.

Czarnotka, masz rację. Mi lekarz kazał wziąć jeszcze opakowanie na wyprawę za granicę, a do tego czasu globulek już nie będę miała. Fakt, aż takie tanie to one nie były.

Jutro są urodziny mojego TŻ, będę musiała jakoś przeżyć z tym pieczeniem. Nie uśmiecha mi się tylko latać do łazienki po seksie, by włożyć tę globulkę i zaaplikować maść, bo wejście jest zaraz obok innych pokojów.
Stary 2011-07-22, 23:11   #439
nagrananadzwiekach
Raczkowanie

Dziewczyny , czy plamienia po tabletkach mogą być brązowe? mam takie po ostatnim stosunku..
nagrananadzwiekach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 23:28   #440
Lia89
Zakorzenienie

Ja mam takie przy krwawieniu z odstawienia, więc myślę, że te po stosunku również. Spokojnie.
Stary 2011-07-23, 10:30   #441
As_kaa
Raczkowanie

Lia, przy takiej mikroskopijnej ilosci alkoholu nie moglo Ci wyplukac wszystkich mikro i makro
gdzies kiedys przeczytalam, ze warto po piciu, rano, zjesc kisiel, on uzupelni przynajmniej czesc witamin
a co do watpliwosci to tak, alkohol wyplukuje, mi osobiscie wyplukal zelazo i magnez po ostatnich wakacjach i dosc dluugo dochodzilam do siebie (kolana do dzis skrzypią.. ;//_).
nie chwale sie w zadnym wypadku, tylko pisze, ze jest taka mozliwosc, ale .. to chyba trzeba naprawde 'stracic glowe' jak bylo w moim wypadku.
As_kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 12:57   #442
pajka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lia89 Pokaż wiadomość
Miałam na myśli raczej tę drugą opcję, pochrzaniło mi się. Acard powoduje rozrzedzenie przecież. Zastanawiam się tylko jak te globulki brać, bo mam jedną na noc i po każdym stosunku, tam ich w opakowaniu nie ma ze wiele.

WAŻNE! Edycja: Wiecie co, przyszło mi coś do głowy. Ostatnio piję dość często alkohol. Jakieś 2 tygodnie temu stwierdziłam, że można byłoby w końcu pić po tej operacji i po tym chorowaniu... Tak to piłam raz na dwa tygodnie. Ostatnio częściej - kilka razy w tygodniu. Czy to mogło mieć wpływ na przykład na wypłukanie z organizmu magnezu, elektrolitów, innych witamin? W końcu alkohol wpływa też na wątrobę, tak jak tabletki... Dopiero teraz o tym pomyślałam.

a może zła dieta, uboga w potas w magnez i inne witaminy. Alkohol owszem wypłukuje magnez i witaminę C i wystarczy nawet lampka.
Łykaj te witaminy które dostałaś, jedz dużo owoców i po jakimś czasie powinno wszystko wrócić do normy.
Stary 2011-07-23, 17:46   #443
wecandoit
Raczkowanie

hej dziewczyny wiecie co... wiem ze to moze nie temat na ten wątek ale juz was trochę poznałam więc postanowiłam zapytać tu
u samego wejścia do pochwy (jak wsadzam palec do środka) mam taką gulke wielkości orzecha włoskiego;/ dzisiaj boli mnie podbrzusze a jak naciskam na spojenie łonowe to też boli. Boję się co to, we wtorek ide do gina. Czy któraś z was może miała coś podobnego albo wie co to może być?
wecandoit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 20:58   #444
Bialy Kotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wecandoit Pokaż wiadomość
hej dziewczyny wiecie co... wiem ze to moze nie temat na ten wątek ale juz was trochę poznałam więc postanowiłam zapytać tu
u samego wejścia do pochwy (jak wsadzam palec do środka) mam taką gulke wielkości orzecha włoskiego;/ dzisiaj boli mnie podbrzusze a jak naciskam na spojenie łonowe to też boli. Boję się co to, we wtorek ide do gina. Czy któraś z was może miała coś podobnego albo wie co to może być?
dosłownie kilka dni temu moja koleżanka miała coś podobnego, strasznie się bała bo też wyczuła u siebie jakby "jakiś duży guzek" poszła do gina i okazało się, że to jakaś zupełnie nie groźna narośl

Codziennie plecak pełen całkiem nowych wzruszeń
Bialy Kotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 09:11   #445
Aagrestowy
Raczkowanie

ja oczywiście znowu schizuję że mogę być w ciąży, proszę powiedzcie mi że to niemożliwe...
biorę tabletki regularnie od 7 mcy i nie zdarzyło mi się nigdy 'zapomnieć'. miewam dość duże opóźnienia (max 6 h), ale to chyba nie mogło wpłynąć na skuteczność, jak myslicie?
pytam bo dotychczas z TŻ używaliśmy zawsze jeszcze dodatkowo prezerwatyw i pierwszy raz w zeszłym tygodniu z nich zrezygnowaliśmy, wierząc jedynie tabletkom... jeszcze nie przyszedł mój czas na okres, ale mimo to bardzo sie stresuje wiem że to głupie, ale powiedzcie powiedzcie powiedzcie mi że nie mogę być w ciąży

173cm
Aagrestowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 09:23   #446
mbamboo
Wtajemniczenie

Pozwolę sobie przekleić się z Intymnego, bardzo czekam na odpowiedzi.

Kurczę, nie sądziłam, że tu kiedyś napiszę, a teraz niepokój obudził mnie po zaledwie kilku godzinach snu i nie wiem, co robić.

Wczoraj współżyłam. Tabletkę wzięłam normalnie. Mam taką przykrą przypadłość, że po stosunku bardzo boli mnie brzuch, najwyraźniej mocno napinam mięśnie. Po 2,5 h przegoniło mnie do toalety. Byłam tam trzy razy w odstępie dwóch godzin, ale jestem pewna, że to nie biegunka (bez bólu, osłabienia, siedzenia po pół godziny w ubikacji, po prostu normalne załatwienie się, tylko luźniejsze). Przedwczoraj wróciłam z dwudobowej podróży autokarem, gdzie miałam kłopoty z załatwieniem się, więc przypuszczam, że po rozluźnieniu tych mięśni po prostu 'doczyszczał' mi się układ trawienny. Tyle rozsądku, a reszta mnie krzyczy, że to aż trzy razy i chociaż w ulotce piszą o ostrej biegunce, nie wiem, jak wiele zależy od mojej interpretacji.
Pomóżcie. Co mam robić? Początkowo naprawdę uznałam, że to po tej podróży, ale czy na pewno?
Stary 2011-07-24, 10:02   #447
Peyton22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aagrestowy Pokaż wiadomość
ja oczywiście znowu schizuję że mogę być w ciąży, proszę powiedzcie mi że to niemożliwe...
biorę tabletki regularnie od 7 mcy i nie zdarzyło mi się nigdy 'zapomnieć'. miewam dość duże opóźnienia (max 6 h), ale to chyba nie mogło wpłynąć na skuteczność, jak myslicie?
pytam bo dotychczas z TŻ używaliśmy zawsze jeszcze dodatkowo prezerwatyw i pierwszy raz w zeszłym tygodniu z nich zrezygnowaliśmy, wierząc jedynie tabletkom... jeszcze nie przyszedł mój czas na okres, ale mimo to bardzo sie stresuje wiem że to głupie, ale powiedzcie powiedzcie powiedzcie mi że nie mogę być w ciąży
Głupie to jest to, że bez sensu faszerujesz się hormonami jak i tak używacie prezerwatyw albo jedno , albo drugie. co za pomysł, żeby łączyć te metody ? Porozmawiaj może z ginekologiem i on Cie uswiadomi. Po co bierzesz tabletki skoro im nie wierzysz ? Jesli nie było spóźnienia więcej niż 12 godzin to nie jesteś w ciąży
Peyton22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 11:04   #448
pajka90
Raczkowanie

mbamboo z tego co wiem to tabletka potrzebuje 3-4h żeby zdążyła się wchłonąć. Teoretycznie zmniejszenie skuteczności tabletki antykoncepcyjnej występuje dopiero w przypadku ciężkiej biegunki. Sytuacja ma się tak,że przy braniu tabletek gdy wystąpi ostra biegunka lub wymioty należy przyjąc nową tabletkę. Ale nie wiem czy ta sytuacja tyczy się Ciebie, bo mowa w ulotkach tabletek jest o ostrej biegunce. A powiedz jaki jest odstęp od wzięcia tabletki, a zajścia tej sytuacji? Bo nie zrozumiałam czy te 2,5h to po stosunku czy tabletce
Stary 2011-07-24, 11:42   #449
mbamboo
Wtajemniczenie

Cytat:
mbamboo z tego co wiem to tabletka potrzebuje 3-4h żeby zdążyła się wchłonąć. Teoretycznie zmniejszenie skuteczności tabletki antykoncepcyjnej występuje dopiero w przypadku ciężkiej biegunki. Sytuacja ma się tak,że przy braniu tabletek gdy wystąpi ostra biegunka lub wymioty należy przyjąc nową tabletkę. Ale nie wiem czy ta sytuacja tyczy się Ciebie, bo mowa w ulotkach tabletek jest o ostrej biegunce. A powiedz jaki jest odstęp od wzięcia tabletki, a zajścia tej sytuacji? Bo nie zrozumiałam czy te 2,5h to po stosunku czy tabletce
2,5 h po wzięciu tabletki, zresztą to się nałożyło ze stosunkiem. Jestem pewna, że to nie biegunka, a już na pewno nie ostra.

Ale już się uspokoiłam, chłopak opanował moją panikę, nie zamierzam się stresować więcej, bo będzie jeszcze gorzej. Więc czekam do końca opakowania po prostu. Zobaczymy, co będzie. Rozsądek mówi mi, że nic, i muszę się tego trzymać. *wdech-wydech* Histeria jak u tych osób od plemników-komandosów, aż mi wstyd za siebie.
Stary 2011-07-24, 12:03   #450
pajka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mbamboo Pokaż wiadomość
2,5 h po wzięciu tabletki, zresztą to się nałożyło ze stosunkiem. Jestem pewna, że to nie biegunka, a już na pewno nie ostra.

Ale już się uspokoiłam, chłopak opanował moją panikę, nie zamierzam się stresować więcej, bo będzie jeszcze gorzej. Więc czekam do końca opakowania po prostu. Zobaczymy, co będzie. Rozsądek mówi mi, że nic, i muszę się tego trzymać. *wdech-wydech* Histeria jak u tych osób od plemników-komandosów, aż mi wstyd za siebie.
Czyli taki luźniejszy stolec więc w ogóle nie ma doczynienia z biegunką. Działanie antykoncepcyjne nie powinno być zaburzone, dobrze myślisz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości