mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-21, 09:13   #421
Tottie1984
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
stwierdzili ze dla 1 dzidzi nie chcielismy by kupowali wozek wiec dla 2 nie odpuszcza
no i stwierdzili ze skoro taki wybralam to oni za niego placa
U mnie też jedni i drudzy rodzice złożą się na wózek także chociaż ten jeden wydatek mam z głowy
Stary 2011-07-21, 09:13   #422
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzien dobry.

moja mala wstala dzisiaj o 4:05 i ponad dwie i pol godziny wariowalysmy ale usnelysmy jeszcze i wstalysmy teraz

moze i lekarz ma prawo odmowic ale chyba nie koniecznie z takim podejsciem prada? uwazam ze z gosciem cos nie halo jest;/

seona mnie z wygladu ten wozek odpowiada wiec zastrzezen nie mam, z mloda chcialam kupic ale kasy nie mialam, teraz tez bym tyle nie miala jakby nie ten komis:P

bebeto tez mi sie podobaly i x lander przodowal.

ja posciel mam , wiec nie bede kupowala, ale mloda i tak z niej nie korzysta bo spi odkryta takze sie ad tym nie rozczulam
lozeczko kupimy z odsuwanym jednym bokiem na 100% , teraz byl blad ze tego nie bylo...no i z szzzzzuflaaaada bym chciala:P

jemy sniadanko i zmykamy na 1 spacer dopoki pogoda jeszcze na to pozwala.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 09:16   #423
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

ostatnio czytalam ze w jednym z amerykanskich stanow lekarze odmawiaja prowadzenia ciazy dla kobiet powyzej ilus tam kilogramow bo sa to ciaze wysokiego ryzyka i oni chca sie chronic przed pozwami do sadu w razie komplikacji.

Wydaje mi sie jednak ze skoro lekarz glam nie chce sie podjac prowadzenia to powinien przynajmniej zaproponowac innego lekarza, lub pokierowac ja gdzies indziej. przeciez wiec ze kobieta lekarza miec musi a nie kazdego stac na comiesieczne bieganie prywatnie.

w UK narzeka sie na lekarzy itd ale mimo wszystko jak narazie musze przyznac ze mam bardzo dobra opieke w ramach ubezpieczenia.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 09:20   #424
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Tincia wiesz mój lekarz też jest grubiański - ja już jestem przyzwyczajona, ale to jest bardzo niemiłe i przykre jak coś takiego sie usłyszy.
W sumie tak po przemyśleniu nie dziwię sie lekarzowi, bo to fakt lekarze nie lubią przejmować pacjentów -i przepraszam za grubiańskie określenie - nie lubią też poprawiać po innych spapranej roboty. Być może byłby również problem ze zmianą lekarza w przypadku ciąży nie zagrożonej. Nie mniej jednak współczuję Glam

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Idę robić jagodzienki - zajrzę później.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 09:37   #425
Tincia
Wtajemniczenie

Chawa- zgadzam się, że nie jest to miłe, a pokierować powinien, a jeśli nie wie do kogo to chociaż poinformować, że on nie ale żeby spróbował się dowiedzieć tu czy tam.

A mąż mi właśnie wylicytował sukienkę No to mam w czym iść we wrześniu na wesele (mam nadzieje, zobaczymy jak przyjdzie)
a pochwale się bom się ciesze
http://allegro.pl/sukienka-happy-mum...717722718.html
Tyle, ze wesela sa dwa: pt i sob. śmieszny ten ślub taki nietypowy Musze coś na drugi dzien jeszcze wymyslic

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 09:40   #426
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
W jakim sensie? Że dużo nas? Luty miesiącem miłości
Muffinka, mówię o starym wątku maj-czerwiec 2009, z poprzedniej ciąży. Glam też tam pisała 13 mam jest ponownie w ciąży!!!! A 3 się jeszcze starają

Zobaczymy jak u nas będzie za 2 lata?

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
U nas też duuuże zmiany. Opuszczamy z mężem mały pokój i z naszej sypialni robimy pokoik dla dziecka.
Pokaż jak to wyjdzie???

Darusiaaaa,
ja też strasznie żałuję, że nie kupiłam łóżeczka z odsuwanym bokiem i szufladą. Byłoby do teraz jako tapczanik

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 09:41   #427
magolina
Wtajemniczenie

Witam z rana.
wysmarowałam się wczoraj samoopalaczem i śmierdzi mi jak cholera używałam go w tamtym roku i było ok a teraz śmierdzi mi niemiłosiernie i chyba z niego zrezygnuje choc chciałam trochę się ,,opalić" na wesele przyjaciółki.
Dziś jadę do siostry bo ma 40 urodziny i oczywiście jak zywkle mam problem z prezentem.

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
21 tydzień i nie mam szyjki już prawie tzn. ma 2 cm, od wewnątrz na szczęście trzyma, ale od zewnątrz rozwarcie na... 1 cały palec!!! No załamka normalnie

Do tego od ostatniej wizyty przytyłam... 4 kg!!! Ważę 62 kg Glukoza na czczo wyszła mi źle, mam powtórzyć jeszcze raz i z obciążeniem, bo w pon. nie robiłam, mocz do poprawy i jak nadal będą bakterie to kolejny antyb.bo już raz brałam na ten mocz i dostałam żelazo na te niskie płytki i czerwone krwinki. No i leżeć i odpoczywać, żeby szyjka wytrzymała chociaż do 30 tyg.

Dzieć waży 414 gram.

No i dostałam L4 A tak chciałam chociaż do końca lipca popracować
Seona przykro mi że szyjka tak niebezpiecznie się skraca. wiem że nie dasz rady położyć się i cały dzień leżec ale dbaj mocniej o siebie i wypoczywaj ile możesz. Trzymam kciuki żeby wszystko bylo dobrze

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
i wiecie co- lekarz mi powiedzial prosto z mostu ze ODMAWIA prowadzenia mojej ciazy na tym etapie bo cytuje "to jest ciaza wysokiego ryzyka i jak pani dzieci umra to ja nie bede brac odpowiedzialnosci" no i jeszcze ogolnie ze on nie ma czasu bo ja szczegolniejszej opieki wymagam, a jak cos pojdzie nie tak to on nie bedzie po miescie oczami swiecil

pozostawie to wszystko bez komentarza- jeden lekarz na nfz mi mowi ze bede musiala placic podwojnie za usg w 2 i 3 trymestrze bo blizniaki- a "calej ciazy sie nie da na NFZ wiec bede bulic podwojnie"

generalnie w poniedzialek humor zwalony cale popoludnie ryczalam jak w ogole lekarz mogl mi tak powiedziec- jak pani dzieci umra to ja nie bede brac odpowiedzialnosci

no wiec chyba dla swietego spokoju bede chodzic prywatnie- chociaz wypadaloby zrobic jakas zadyme w NFZ bo cos mi to wszystko smierdzi...

no i lekarz potwierdzil oficjalnie- 2 chlopcow...20 tc za nami
Sposób w jaki Ci to powiedział jest straszny mógłby być delikatniejszy.
Najważniejsze że chłopcy ok, gratuluję

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i to nisko a jak siedze to mały kopie mnie dosłownie po samym dole normalnie koło Kaśki a ruchy juz czuje takie prawdziwe NARESZCIE
Mój mały też jest główką w dól ułożony
Moja Lenka też główką w dół ułożona i też niziutko bo jak robil mi usg to normalnie prawie po ,,trawce" jeździł żeby zmierzyć główkę a jak sprawdzał płeć to koło pępka mi jeździł

Cytat:

a jeszcze wam powiem ze moja mama dzisiaj z ojcem dali mi 650 zl!
stwierdzili ze dla 1 dzidzi nie chcielismy by kupowali wozek wiec dla 2 nie odpuszcza
no i stwierdzili ze skoro taki wybralam to oni za niego placa
dla rodziców. Zawsze to trochę odciążyli Cię finansowo.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
chyba paredziesiąt minut....
ja zwkle po max godzineie jestem głodna i jest mi niedobrze z głodu-i zastanawiam się jak ja wytrzymam tyle godzin bez jedzneia???
Właśnie ja tez się zastanawiam jak wytrzymam bo ja to zaraz jak tylko wstanę muszę zjeść śniadanko i wypić kawusie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja dzis na 16.30 ide do gina i będę wiedziała czy to on czy ona ale na 99,99999999% trzymam sie, ze synek. Czuje od poczatku tak, wiec nawet sie tym usg zbytnio nie stresuje, bo lekarz tylko potwierdzi
Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Hejka!!

Melduję się również i zmykam do pracy, a później na wizytę odnośnie tego HCV

napiszę wieczorkiem, pa
Dziewczyny powodzenia na wizytach

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy miewacie upławy żółte takie gęste? (nie chodzi mi o twarożek tylko taki budyń -sorry za dosadność). Nie mam żądnych dolegliwości, upławy bez zapchu a wizyta dopiero za tydzień. A nie wiem czy taki kolorek to norma hmm...
Ja mam często takie żółte, gęste bezzapachowe, nic mnie nie swędzi i nie piecze a mam je od początku ciązy na zmianę z białymi na szczęscie nie ma ich dużo.

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam. Wczoraj zadzwoniła do mnie siostra i powiedziała, ze jej sąsiadka robiła porządki i dała jej kilka worów ubranek ze swoich dzieci. Po segregacji okazała się że mnóstwo jest na takiego małego dzidziusia. Wobec tego ciuchów będę miała od groma i jeszcze trochę.
Super
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 09:45   #428
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
D
Mi się nie chciało jeśc po glukozie całe popołudnie, jakies to syte jak dla mnie
mam nadzieję,że nie bedzie mi się robiło słabo i żołądek nie będzie mnie bolał z głowy-b tak mam gdy nie zjem do 2-3 odzin po obudzeniu się...
Cytat:
Hej Laski
Ja dzis na 16.30 ide do gina i będę wiedziała czy to on czy ona ale na 99,99999999% trzymam sie, ze synek. Czuje od poczatku tak, wiec nawet sie tym usg zbytnio nie stresuje, bo lekarz tylko potwierdzi
trzymam kciuki

Cytat:
U mnie 20 tydz i ok. 2 kg na plusie
tylko tyle?to co Ty jadas

myślałam,że szyjka może się skrócić z jakiegos powodu-teraz to i ja bedę miała stracha przed wizytą choc do tej pory wszystko było ok.

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-21 o 09:48
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 09:49   #429
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
o widzisz to ci chociaż troszke odciąży finansowo

my musimy poczekać z zakupem wózka narazie bo limit narazie wykorzystałam hehheh ale zadowolona jestem z pościeli dla małego

Dziewczyny mam pytanie bo tak myślałam i tą pościel całą to wezmę wypiorę w proszku dla maluszka no nie żeby jakiegoś uczulenia sie maleństwo nie nabawiło tylko nie wiem czy jak bym teraz gdzieś wyprała i wyprasowała (korzystając z ładnej pogody) czy nie za wcześnie i czy później nie trzeba będzie drugi raz odświarzyć może poczekam chociaż do wrześnie z tym praniem to przy okazji ciuszki zaczne przygotowywać tylko właśnie nie wiem ile mogą tak leżeć te ciuszki wyprane w szafie

Ja tak samo sie zastanawiałam, ale jednak zrobię tak jak Ty piszesz ja wezme sie za pranie we wrzesniu pod koniec nawet w pazdzierniku i poukłamdam w szafce myslę że nie powinno zmienic zapachu ani nic (jeszcze włoże do nich do szafki mydełko bambino )

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 09:50   #430
Seona
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wizyty.

Wczoraj gin. mi robi usg i coś zobaczyłam Pytam się: "A co to, co to?!! To penis? Miała być dziewczynka!", a gin. "Spokojnie, to dwunastnica" Jajeczek nie widać, więc trzymam się myśli dalej, że dziewczynka, chociaż wczoraj kryło się strasznie

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-07-21, 09:50   #431
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
laserowanie 1 siarkowki, czyli naprawa oka, zeby rodzic naturalnie to musze to sobie zrobic

co do siary to ja tez nic nie mam i bardzo dobrze, mam 2 staniki w ktore wchodze to nie nadazylabym juz w ogole z praniem.

Muffinko ja mam taki preparat na kleszcze orinoko junior ze skladnikow naturalnych i tam pisze, ze mozna stosowac u dzieci od 1 miesiaca zycia, nie ma tez nic, zeby kobiety w ciazy nie mogly, wiec mysle, ze moglabys sprobowac, albo jakis inny dzieciecy. Ale to moje zdanie.
czyli korekta wzroku?
300zł??To taniutko...prywatnie znajoma płaciła chyba 2000 za oko-musiałabym się dopytać-choć apmiętam,że kiedyś pisłam ile ona płaciła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 09:51   #432
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
glamourous-oj lekarz to faktycznie jakis taki ....brak słów po prostu

Myszeczka86
- mnie ogólnie mała mało kopie,ale teraz jak siedziałam i oglądąłm filmy to kopała raz mocniej raz słabiej.mnie ostrzegają,że potem to juz nie będę tak czekała na kopniaczki jak bobas podrośnie i będzie po wątrobie kopał,itd...a po której stronie ciebie kopie najczęsciej?

Olusia
-a na jakich zajęciach dla kobiat w ciązy byłaś???

Aniolina-to co 300zł kosztuje??bo sie pogubiłam..

chyba paredziesiąt minut....
ja zwkle po max godzineie jestem głodna i jest mi niedobrze z głodu-i zastanawiam się jak ja wytrzymam tyle godzin bez jedzneia???

nie mogę spać bo jakieś debile robią imprezę w bloku-a tak mi się spać chce od kilku godzin...szkoda,że ludzie to tacy egosiści i nie liczą się z tym,że cisza nocna zaczyna się o 22 a nie o 3 w nocy...jak dzieci...czyli jakw akademiku..porażka

Mnie kopie jak leże to prawie zawsze po prawej stronie a jak siedze to na samiusienkim dole . Oj doczekamy sie tych kopniaczków i to szybciej niz nam sie to wydaje hihiii

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-21, 09:51   #433
Seona
Zakorzenienie

Wczoraj 5 lipcówek się rozpakowało!!

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-07-21, 09:51   #434
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Jesteśmy po pobraniu. Same stare kaszaloty były. I nikt nie przepuści kobiety w ciąży wrr
Pogoda straszna tzn.nie pada ale ani jednej niebieskiej chmurki na niebie to nie widzę.
u mnie też nikt nigdy nie przepuści w kolejce do pobrania krwi0-zawsze się tylko gapią.obawiam się tylko jak to bedzie przy glukozie bo nawet jak pojadę rano to pierwsza nie będę,ale będę musiała powiedzieć,że muszę wejśc i już-nie będę czekała 30 minut czy iluś tam az moja kolej nadejdzie bo będą mogli mnie później tylko zbierać z podłogi...

elf27 ja mam upławy,ale takie białe,ostatnio tez je miałam,ale gin nic nie powiedział,więc niestety nie pomogę.

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-21 o 09:52
Stary 2011-07-21, 10:06   #435
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
glam nie popuszczaj chamowi!
zadzwon do nfz i powiedz ze chcesz zlozyc jawna skarge na lekarza i tak dalej...

ja uciekam spac bo mala sie cos przebudza!;/
niech ten tz wraca odpoczne troszke zanim kazde z nas bedzie mialo po oganku za soba

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

dygotka nie ty 1 nie ostatnia, tyle nas daje rade to i ty dasz
czego sie nie zrobi dla dzieciatka

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

dygotka dobrze ostrzegaja chociaz ie wszystkie mamusie tak ostro odczuwaja i nie wszystkie maluchy to takie wredoty jak moja - niemal 2 bite miechy po zebrach !
ja pierdziele oby ten byl grzeczniejszy bo chyba te zebra sama sobie wydlubie

co do wagi powiem wam ze mam to gdzies raz zrzucialm 20 kg to i 2 raz tez mi sie uda!

Jestem tego samego zdania

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Hej Laski

Nawet nie widzialam, ze juz od wtorku nowa część ale się melduje

Ania21 moderatorzy w wolnej chwili napewno zamkną wątek, ja też tak czasami czekałam

Seona kobieto czemu masz taka krótka szyjkę? nadwyrężasz się za dużo czy jak? uwazaj na siebie i rozwarcie na jeden palec???

Dygotko ja też mam humory i ciągle płacziliwy humor, wszystko mnie potrafi maksymalnie zdołowac

Glamourus gratuluje synków i wszytskim pozostałym mamusiom, które ostatnio dowiedziałay się jaka płeć

Basiula19 lepiej poczekaj do wrzesnia, tak z maximum dwa miesiace przed porodem lepiej wszytsko wyprac

Ania21 mi w poprzedeniej ciazy od 17 tyg sie lała siara a teraz 20 tydz i nic. Chyba raz kropelka była, ale nie wiem czy sie nie ochlapalam wtedy

U mnie 20 tydz i ok. 2 kg na plusie

Ja ci powiem że ja wrecz byłam pewna na 100 % że to synek ale jak już lekarz powiedział że synek to az mi łezki staneło taka byłąm szczesliwa że to co ja czułam to było nic ze słowami od lekarza (mimo ze wiedziałam że synek) .

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Jesteśmy po pobraniu. Same stare kaszaloty były. I nikt nie przepuści kobiety w ciąży wrr
Pogoda straszna tzn.nie pada ale ani jednej niebieskiej chmurki na niebie to nie widzę.

Kochana Ja wczoraj stałam w kolejce w biedronce ludzi było aż ciemno i żadna męda nie przepuściła, tylko spojrzała sie na Mnie wrrrr

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Dziewczyny kupujecie laktatory ???

Tu jest Nowy i bardzo tani

http://allegro.pl/laktator-philips-a...728294548.html

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-21, 10:07   #436
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Chawa- zgadzam się, że nie jest to miłe, a pokierować powinien, a jeśli nie wie do kogo to chociaż poinformować, że on nie ale żeby spróbował się dowiedzieć tu czy tam.

A mąż mi właśnie wylicytował sukienkę No to mam w czym iść we wrześniu na wesele (mam nadzieje, zobaczymy jak przyjdzie)
Tyle, ze wesela sa dwa: pt i sob. śmieszny ten ślub taki nietypowy Musze coś na drugi dzien jeszcze wymyslic
też na nia patrzyłama,le nie wiem jak ja bym w niej wyglądała
nie lubię siebie w sukienkach choćBAARDZO chciałabym je nosić,ale wydaje mi się,że zawsze wyglądam jak potwór...ach ta samoocena,nie ważne.

Stary 2011-07-21, 10:08   #437
ela3010
Zadomowienie

Cześć wszystkim.

Ja jakaś zmartwiona z lekka bo wcześniej ruchy czułam koło pępka a od dwóch dni tak niziutko, dosłownie jakby dzidzia kopała po szyjce, nieprzyjemne tak mi dołem. Poza tym po niedzieli mam wizytę i boję się co lekarz mi powie jak tam z szyjką, jej, byle jakoś do 30tc wytrzymać!!

Dreamnes ja z podkarpacia jestem

Mnie też ta glukoza czeka a gin nic nie mówi na razie więc czekam.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 10:11   #438
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie kopie jak leże to prawie zawsze po prawej stronie a jak siedze to na samiusienkim dole . Oj doczekamy sie tych kopniaczków i to szybciej niz nam sie to wydaje hihiii
ta bardzo chciałas synka,że z dwunastnicy zrobiłabyś córeczce penisa:ha haha:

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim.

Ja jakaś zmartwiona z lekka bo wcześniej ruchy czułam koło pępka a od dwóch dni tak niziutko, dosłownie jakby dzidzia kopała po szyjce, nieprzyjemne tak mi dołem. Poza tym po niedzieli mam wizytę i boję się co lekarz mi powie jak tam z szyjką, jej, byle jakoś do 30tc wytrzymać!!

Dreamnes ja z podkarpacia jestem

Mnie też ta glukoza czeka a gin nic nie mówi na razie więc czekam.
mnie mała kopie zwykle poniżej pępka-nie wiedziałam,że to powód do martwienia się dopiero parę razy kopała na wysokości pępka...

no i teraz nie wiem czy się mam martwić czy nie?

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-21 o 10:09
Stary 2011-07-21, 10:24   #439
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie też nikt nigdy nie przepuści w kolejce do pobrania krwi0-zawsze się tylko gapią.obawiam się tylko jak to bedzie przy glukozie bo nawet jak pojadę rano to pierwsza nie będę,ale będę musiała powiedzieć,że muszę wejśc i już-nie będę czekała 30 minut czy iluś tam az moja kolej nadejdzie bo będą mogli mnie później tylko zbierać z podłogi...
Wchodz, wchodz. U mnie jest kartka na drzwiach laboratorium, ze na glukoze bez kolejki, jak cos to powiedz ze musisz zglosic na jakie badanie jestes i wejdziesz. i tyle. Nie ma co sie szczypac, i tak będziesz tam kwitła do drugiego pobrania.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
też na nia patrzyłama,le nie wiem jak ja bym w niej wyglądała
nie lubię siebie w sukienkach choćBAARDZO chciałabym je nosić,ale wydaje mi się,że zawsze wyglądam jak potwór...ach ta samoocena,nie ważne.
hehe, ja tez nie nosze, tyle co wlasnie od wesela do wesela Ale mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Do tego ten róż ... zaszalałam. Ja zazwyczaj jakieś male czarne kupuje No nic, zobaczymy. Jak mi będzie nie teges to wystawie na all i tyle. Na modelce mi się podoba

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 10:29   #440
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
ta bardzo chciałas synka,że z dwunastnicy zrobiłabyś córeczce penisa:ha haha:

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

mnie mała kopie zwykle poniżej pępka-nie wiedziałam,że to powód do martwienia się dopiero parę razy kopała na wysokości pępka...

no i teraz nie wiem czy się mam martwić czy nie?

Chciała byś :brzyda l: pokazała bym foto ale nie będe dla Niego taka żeby upubliczniać foty siusiaczka hihii

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-21, 10:42   #441
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:

Cześć dziewczyny,
Ja już po aerobiku i po drugim śniadanku na słodko
Tincia ... ja mam bardzo dużo rzeczy z happymum i ejstem bardzo zadowolona, tylko trzeba się do ich rozmiarówki rpzyzwyczaić. XS to jak S, S jak M, a M to jak L, czyli duże, ale mam nadzieję, że będzie pasować.

Lecę robić pranko i prasowanko może jakieś, w końcu za 2 dni wyjezdzamy na urlopik

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 10:44   #442
kropeczka27
Raczkowanie

Zrobiłam dziś zakupki na all:

1. http://allegro.pl/minoti-swietna-blu...709401135.html

2. http://allegro.pl/marks-spencer-nowa...709027265.html

3. http://allegro.pl/babaluno-sliniaki-...718878825.html

4.http://allegro.pl/disney-baby-sliczn...714161697.html[/QUOTE]

Prześliczne rzeczy! Wszystkie mi się podobają
Ja też wcziraj poszalałam i kupiłam pare rzeczy dla Olusia Pierwszy raz w rzyciu byłam wczoraj w Cocodrillo i mają tam naprawde łądne rzeczy.Udało mi się kupić przecenione takie śpoiszki bez nóżek,cześć na krótki rekaw a część bez rekawków (jak to się nazywa???) i będę zakładać je Małemu pod pajace i body jako bielizne acha i kuiłam je po 6 zł! A sa bardzo dobre gatunkowo. I do tego kupiłma dwie sztutki body-śliczniusie I w Reserved Kids kupiłm dwie bluzeeczki na krótki rękaw,body i koszule.I zastanawiam się czy tej koszuli nie oddac...bo to chyba troche bezsensowny zakup,czy ja takiego malszka ubiore w koszule? Poszukam kabelka do telefonu i possaram się wrzucuc fotki ciuszków
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 10:45   #443
Anusiak 83
Raczkowanie

hehehe, uśmiałam się z tekstu dygotki

Za dzisiejsze wizyty trzymam mocno kciuki, i za mnie też proszę, bo na 17,30 idę na USG połówkowe. I też jestem święcie przekonana, że to SYN

Moje dziecie tak czasem mnie "połaskocze", ale takiego kuksańca to tylko raz poczułam na razie.
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 10:54   #444
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
hehehe, uśmiałam się z tekstu dygotki

Za dzisiejsze wizyty trzymam mocno kciuki, i za mnie też proszę, bo na 17,30 idę na USG połówkowe. I też jestem święcie przekonana, że to SYN

Moje dziecie tak czasem mnie "połaskocze", ale takiego kuksańca to tylko raz poczułam na razie.

To uważaj na dwunastnice

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-21, 11:03   #445
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Ciasto mi rośnie - więc tylko na chwilkę zaglądam.

Cytat:
Musiałby się zachować jak człowiek, a zachowała się jak się zachował.

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Zobaczymy jak u nas będzie za 2 lata?
Nie będę ukrywać, że za dwa lata chciałabym powtórzyć ten stan

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Właśnie ja tez się zastanawiam jak wytrzymam bo ja to zaraz jak tylko wstanę muszę zjeść śniadanko i wypić kawusie
To prawie tak jak ja (prawie bo kawusię później piję), ale jak tylko oczy otwożę to musi być śniadanko.

Cytat:
mam nadzieję,że nie bedzie mi się robiło słabo i żołądek nie będzie mnie bolał z głowy-b tak mam gdy nie zjem do 2-3 odzin po obudzeniu się...
Mnie ż0łądek boli jak jestem głodna i zjem coś słodkiego - więc istnieje duże prawdopodobieństwo, ze po glukozie jednak zacznie - ale dam radę

Cytat:
A mnie kopie po lewej stronie, albo na samym dole (w tedy dodatkowo dostaje po pęcherzu).

dygotka dobrze, ze u mnie w laboratorium wołają po nazwiskach i problemu nie ma. Skoro u Ciebie tak nie ma to się pchaj pierwsza i juz.

Będę trzymać za dzisiejsze wizyty
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:05   #446
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

tez planujemy drugie za 2 lata a za kolejne 2 lata chcielibysmy adoptowac

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:14   #447
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
To uważaj na dwunastnice
Będę miała to na uwadze
Chociaż na szczęście lekarz do którego idziemy dokładnie wszystko opowiada

wiolqn, chawa my podobnie, bo też drugiego dzidziusia byśmy chcieli za jakieś 2 lata
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:20   #448
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

tylko tyle?to co Ty jadas

myślałam,że szyjka może się skrócić z jakiegos powodu-teraz to i ja bedę miała stracha przed wizytą choc do tej pory wszystko było ok.

Kochana w pierwszej ciazy miałam podobnie, na począku nic nie tyłam a potem jak ruszyłam...to 20 kg przytyłam, więc luuuz

Myszeczko tylko ja czuje, ze to synek a w głebi duszy wolałabym drugą córeczkę ...:/

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:28   #449
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana w pierwszej ciazy miałam podobnie, na począku nic nie tyłam a potem jak ruszyłam...to 20 kg przytyłam, więc luuuz

Myszeczko tylko ja czuje, ze to synek a w głebi duszy wolałabym drugą córeczkę ...:/

A Ja to teraz chce synka, ale córeczke też jeszcze chce i to bardzo

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Będę miała to na uwadze
Chociaż na szczęście lekarz do którego idziemy dokładnie wszystko opowiada

wiolqn, chawa my podobnie, bo też drugiego dzidziusia byśmy chcieli za jakieś 2 lata

U Nas też mielismy mieć drugie za 2 lata , ale wszystko sie tak odwlekło że hohoo. Ten co bylismy u niego na prenatalnych to tez bardzo dokładny człek, nawet nie chciał nam płci powiedziec jak nie jest pewien na 100 % . Godny lekarz zaufania

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-21, 11:29   #450
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie kochane

Właśnie się wykąpałam i wstawiłam pranie

Glamourus
(kurczę nigdy nie pamiętam jak się pisze), przykro mi z powodu przeżyć z ginekologiem, nie ma na niego słów
I gratuluję dwóch synków zaraz wpiszę na listę

Co do ustępowania w kolejce to ani w Polsce ani tutaj mi się nie zdarzyło żeby ktoś mnie przepuścił. Chociaż raz w biedronce sprzedawczyni mi zwróciła uwagę że mogłam wejść bez kolejki pierwszy raz coś takiego usłyszałam i byłam zaskoczona mile żebyście widziały minę babki co stała przede mną prawie zabiła ją wzrokiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości