Prrrawie narzeczone nie chcą słonka - chcą pierścionków i daty ślubów ! - cz 12 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-24, 23:02   #421
1988Marlena
Zadomowienie

Dot.: Prrrawie narzeczone nie chcą słonka - chcą pierścionków i daty ślubów ! - cz 12

Ja już znikam Serduszka
Zmęczona jestem
Ah jeszcze się nie pochwaliłam - byłam dziś wreszcie w kościele ostatnio byłam przed operacją a zwykle chodzę co niedzielę, więc taka przerwa była dla mnie co najmniej dziwna, ale poczułam że chyba już dam radę wysiedzieć i jakoś się udało, łatwo nie było, ale przetrwałam tylko ksiądz jak zwykle mnie na kazaniu wkurzył czułam się jak na jakimś wykładzie dla anonimowych <lub nie> alkoholików a nie w kościele <wrrr>

DOBRANOC

1988Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 23:04   #422
sylvi_86
Zakorzenienie

Dot.: Prrrawie narzeczone nie chcą słonka - chcą pierścionków i daty ślubów ! - cz 12

rudy_moniq

ciekawe co sie z paczkiem dzieje? od dwoch tygodni na wizazu jej nie bylo
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 23:11   #423
rudy_moniq
Zadomowienie

aluniaaaaa ten link co wstawiłam o zasłonce to jednak firanka bo jest napisane, że woal - więc delikatna cienka tkanina myślę że pasowałaby u Ciebie w pokoju

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
rudy_moniq

ciekawe co sie z paczkiem dzieje? od dwoch tygodni na wizazu jej nie bylo

a co z paczkiem to nie wiem...

Marlena też byłam dziś w Kościele w parafii mojej babci i podobało mi się, bo tam jest organista co przepięknie gra i śpiewa ta oprawa muzyczna tak wspaniale duchowo unosi człowieka, pozostawia w skupieniu, szczerej modlitwie
i ksiądz też całkiem ok (choć dziś na kazaniu było czytanie listu od biskupów) takich mszy jak tam nie ma nigdzie indziej
no i dobranoc

idę pod prysznic zw

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 00:40   #424
asiaczek87
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Jutro rano na pocztę wysłać kartki do wylosowanych. Dzisiaj prace domowe Przesadziłam swoją dracenę, co to już za ciasno miała w doniczce

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 09:02   #425
_kamea_
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Wybrałam się dzisiaj do pracy rowerkiem, dzieki czemu jak na razie nie chce mi sie spać ale to nie będzie zapewne trwało cały dzień
Stary 2011-07-25, 10:10   #426
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
A B. nie naszykował żadnej niespodzianki?
A spodziewalas sie tego po nim? Bo ja nie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
nudzi mi się! niedługo J. wraca z pracy i mamy film jakis oglądać. moja faza na horrory trwa - ostatnio oglądaliśmy DZIURĘ
Oooo i jak ta Dziura? ale to taki horror horror czy inteligentny troche?

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
A to moje kwiaty od narzeczonego,kinia grzecznie podziekowala,wychwalila,z e ladne po czym mowi do tz cos o nietrwalosci kwiatow i ,ze szkoda ich kupowac ,zreszta juz dawno na ten temat rozmawialismy i ustalilismy,ze szkoda kasy na bukiety,ostatecznie jedna roza
Slusznie tez mojemu powiedzialam, ze w przyszlosci nie musi od razu calego bukietu kupowac, pojedyncze kwiatki sa nieraz bardziej urocze niz cale bukiety! Nawet demoty byl kiedys o tym

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
aluniaaaaa na zdjęciu widzę wizaż na lapku i mam takie same serduszko na sprężynce z IKEA podłogę też masz czerwoną ? faaajnie (pewnie widać wszystkie paproszki i trzeba często odkurzać... miałam kiedyś bordowy dywan... i tak właśnie było...) i w porównaniu do wcześniejszego wystroju - teraz jest o wiele lepiej! myślę ze biała firanka na białej ścianie może być trochę nudna... moim zdaniem pasowałaby biała firanka w szkocką bordową kratę tylko gdzie taką znaleźć ? albo w paski... w necie tylko to znalazłam (niestety to zasłonka) http://www.pasaz.v10.pl/tkanina-na-m...,p6382815.html
Czekaj, czekaj bo sie pogubilam ja nie mam bialej sciany poza tym nie wezme firanki ciemnej bo juz w ogole jak w u murzyna bedzie tak, mam bordową podłoge i musze czesto odkurzac, aczkolwiek mi sie nie chce bo mamy tak chu*owy odkurzacz, ze glowa mala

Cytat:
Napisane przez 1988Marlena Pokaż wiadomość
Ah jeszcze się nie pochwaliłam - byłam dziś wreszcie w kościele ostatnio byłam przed operacją a zwykle chodzę co niedzielę, więc taka przerwa była dla mnie co najmniej dziwna, ale poczułam że chyba już dam radę wysiedzieć i jakoś się udało, łatwo nie było, ale przetrwałam tylko ksiądz jak zwykle mnie na kazaniu wkurzył czułam się jak na jakimś wykładzie dla anonimowych <lub nie> alkoholików a nie w kościele <wrrr>

DOBRANOC
No i wlasnie dlatego ja nie chodze bo by mnie tam co drugie slowo ksiadz wkurzal

Dzien doberek kartofelki

Pojechalabym sobie na zakupy... chcialabym sobie kupic koszulke nocna na wyjazd

Co tam dzisiaj porabiacie?

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Umylam okno w pokoju bo juz patrzec nie moglam na nie, takie zakurzone bylo i zasyfione zaraz bede podlogi myc to tak wiecie, zeby nie bylo, ze nic w domu nie robie

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:14   #427
sylvi_86
Zakorzenienie

wiesz Alunia myslalam ze chociaz przyjedzie hehe. ale co tam, mialam gosci i oni mi wystarczyli :P

a ja dzisiaj z mama wywoze elektrośmieci i makulature
a na 13 umowilam sie z kumpela na miescie na ploteczki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 10:34   #428
netali
Zadomowienie

dzień dobry

komu kawkę?

Kamea - podziwiam za rowerek tez masz taka kijowa pogoda za oknem? bo jesli tak to podziwiam dwukrotnie
netali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:39   #429
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez netali Pokaż wiadomość
dzień dobry

komu kawkę?

Kamea - podziwiam za rowerek tez masz taka kijowa pogoda za oknem? bo jesli tak to podziwiam dwukrotnie
Właśnie pogoda u mnie ładna ciekawe jak będzie jak będę wracać?

A kawki bardzo chętnie się napiję jak zawsze
Stary 2011-07-25, 10:41   #430
1988Marlena
Zadomowienie

Hej Słoneczka

Ja na dziś nie mam żadnych planów poza siedzeniem, pójściem na spacer i oglądaniem ostatniej części "jak rozpętałem II wojnę światową"

Umyłam sobie głowę i siedzę z Biovaxem czepkiem i ręcznikiem
Oj jak ja to lubię Czuć jak te dobrodziejstwa wnikają w kudełki Tylko tak cholernie mi te włosy wypadają że szok Jeszcze 4 miesiące i mam nadzieję że się uspokoi <podobno do pół roku od narkozy a ja w dodatku narkozę miałam przez ponad 4,5 godziny więc teraz mam efekty>.

Stary 2011-07-25, 10:53   #431
netali
Zadomowienie

Kamea - z mleczkiem i cukrem?
U mnie leje, ale może do Ciebie ta ulewa nie zdąży dotrzeć

Marlena - piona za leniuszkowy dzień a jak tak dbasz o włoski, to może szybciej się zregenerują i przestaną wypadać jesz też jakiś skrzyp, czy coś na wzmocnienie?
netali jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 11:02   #432
jlys
Zakorzenienie

Dzień dobry ;*
Beznadziejna pogoda jeszcze od 6 na nogach , z bratem siedze a potem pędęm do pracy...wiecie co moja koleżanka z pracy zadzwonila do mnie o 7 , ze ona dopiero wraca do Warszawy, bedzie za dwie godziny(prace zaczynamy o 9)i czy moge za nią przyjść..no kur*a ! co za odpowiedzialny człowiek powrot z wyjazdu planuje na dzien w ktorym wie, że na rano ma do pracy..ciekawe jak to rozwiazala, dowiem sie jak po poludniu przyjde...
Marlena powiem ci zaskoczyłaś mnie , nie wiedziałam ze po narkozie moga włosy wylazić- mnie w każdym bądź razie nie wychodziły a bylam b.dlugo bo przy pierwszej prawie 12 h ,(chyba , ze tego nie zauważyłam) też lubię na włosy różne maski nakładac itd
Sylvi mnie to sie wydaję, że Paczka to z miesiąc już nie było..też jestenm ciekawa czemu..zainspirowałas mnie tymi elektrośmieciami bo mamy stary tv ale u mnie w mieście nie przyjmują tv akurat(tak przynajmniej jest na stronce napisane)a do Warszawy nie mamy kiedy jechać go zawieść:/ bo reszta punktów u mnie to wymiana-kupujesz coś nowego oddajesz stary..ech :/
Ala a masz już jakąś tą koszulke nocną upatrzona ?

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-07-25 o 11:27
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:55   #433
sylvi_86
Zakorzenienie

u mnie zbieraja elektrosmieci tam gdzie PUK, sa 2 kosze wystawione i kazdy moze sobie podjechac i tam wrzucic wszystko co mu niepotrzebne
Stary 2011-07-25, 11:59   #434
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:

Marlena - piona za leniuszkowy dzień a jak tak dbasz o włoski, to może szybciej się zregenerują i przestaną wypadać jesz też jakiś skrzyp, czy coś na wzmocnienie?
Nie, nic nie zażywam bo i tak już biorę leki na prolaktynę i progesteron, więc lekarz mi powiedział że jak nie muszę to żebym nie zażywała już żadnych dodatkowych, nawet tak niewinnych jak skrzyp, bo mogą jakoś wpływać na siebie itp.

Cytat:
Napisane przez jlys Pokaż wiadomość
Dzień dobry ;*
Beznadziejna pogoda jeszcze od 6 na nogach , z bratem siedze a potem pędęm do pracy...wiecie co moja koleżanka z pracy zadzwonila do mnie o 7 , ze ona dopiero wraca do Warszawy, bedzie za dwie godziny(prace zaczynamy o 9)i czy moge za nią przyjść..no kur*a ! co za odpowiedzialny człowiek powrot z wyjazdu planuje na dzien w ktorym wie, że na rano ma do pracy..ciekawe jak to rozwiazala, dowiem sie jak po poludniu przyjde...
Marlena powiem ci zaskoczyłaś mnie , nie wiedziałam ze po narkozie moga włosy wylazić- mnie w każdym bądź razie nie wychodziły a bylam b.dlugo bo przy pierwszej prawie 12 h ,(chyba , ze tego nie zauważyłam) też lubię na włosy różne maski nakładac itd
Sylvi mnie to sie wydaję, że Paczka to z miesiąc już nie było..też jestenm ciekawa czemu..zainspirowałas mnie tymi elektrośmieciami bo mamy stary tv ale u mnie w mieście nie przyjmują tv akurat(tak przynajmniej jest na stronce napisane)a do Warszawy nie mamy kiedy jechać go zawieść:/ bo reszta punktów u mnie to wymiana-kupujesz coś nowego oddajesz stary..ech :/
A no ja też się dowiedziałam po operacji, jak się zdziwiłam że po kilku dniach leżenia mam całą poduszkę we włosach, no i przy myciu głowy wyleciało ich w cholerę, więc się pytam lekarza czy to od tych leków przeciwbólowych, a on że nie, że prawdopodobnie od narkozy i ze często się tak dzieje. Ale po pół roku powinno się poprawić. Już jest lepiej, ale dalej po myciu głowy w wannie jest pełny koszyczek włosów

A ta koleżanka to jakaś nieodpowiedzialna

Stary 2011-07-25, 12:15   #435
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, z mleczkiem i cukrem

A ja niestety nie mam leniuszkowego dnia

Paczek to cos pisała, że gdzieś wyjeżdża itp? bo nie pamiętam już
Stary 2011-07-25, 12:50   #436
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No to "fajne" masz kolezanki

Nie mam upatrzonej, wiem, ze chce na ramiaczkach, zaslaniajaca kolana

A ja umylam okno, poprasowalam i podlogi w kuchni, lazience i przedpokoju umylam A babcia kupila taki super odtluszczacz, popsikalam podloge i jak nowa a najwazniejsze, ze tluszcz pod kuchenka zniknal calkowicie! Jak dla mnie cud i nawet fugi sie wyszoruja jak sie mocniej przycisnie

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-07-25, 12:55   #437
rudy_moniq
Zadomowienie

hejka

u mnie leniwie z rana a nawet bardzo, bo spóźniłam się godzinę do pracy za to w nocy nie mogłam usnąć do 2-3... nie wiem o co kaman

dzisiaj 'rozkminiałam' finanse i stwierdzam - chole*ka, żeby uzbierać większą kasę to trzeba strasznie zaciskać pasa (ale odkrycie ) a jak się nie zaciska to cały bzik się odkłada... 2 tygodnie temu wyszukałam najlepszą lokatę, wpłaciłam trochę kasy żeby jej nie wydać i jak podliczyłam odsetki to jakiś śmiech na sali, kilkadziesiąt zotych to przecież nic w porównaniu do kwot jakich człowiek potrzebuje na start (kupno/wynajem mieszkania, remont)... moje półroczne oszczędności (z których mimo wszystko jestem strasznie dumna) okazują się kroplą w morzu potrzeb... równie dobrze w ogóle mogłabym ich nie mieć bo i tak na nic nie starczy
trzeba szukać porządnej roboty...

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
Stary 2011-07-25, 13:04   #438
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki
W końcu mam dzień wolny, mogę spokojnie odpocząć, później wezmę się za posprzątanie mieszkanka i zrobię obiadek
Jlys, super Wam mama prezent zrobiła! My też mamy telewizor 32 cale i na razie jest wystarczający Jak przeprowadziliśmy się do naszego mieszkanka, to musieliśmy kupować wszystko od podstaw. Rodzice byli za daleko, żeby mogli nam w czymś pomóc.
Santom, pędzicie z załatwianiem! Bardzo się cieszę, że wszystko Wam się tak układa I teściowie też się super zachowują
Gaja, Cika cudaśna I TŻ jaki opiekuńczy i w ogóle Super!
Ala, pokój na prawdę odmieniony i wygląda super!!
Ja mam właśnie coraz większą ochotę, żeby pokupić trochę bibelotów, nawet na kosmetyki bo tutaj nic takiego nie mam. A szafka w łazience jest za mała, żeby pomieścić moje i TŻ kosmetyki.
Marlenka, super, że rocznica Wam się udała Tylko szkoda, że bez przyklęku.

Z TŻ byliśmy wczoraj na długim spacerze, dużo się przytulaliśmy i w ogóle było pięknie
Stary 2011-07-25, 13:05   #439
rudy_moniq
Zadomowienie

aluniaaaaa wiem, że nie masz bałych ścian tytlko kakako, ale na zdjęciach nie było tego widać mimo wszystko uważam, że firanki/zasłonki aby ładnie komponować się z pokojem powinny mieć jakiś bordowy akcent i wcale nie będą za ciemne (tak jak mówiłam krata lub paski, a może lamówka bordo)
generalnie ja u siebie w pokoju nie mam firan/zasłon (ani nawet karniszy hehe) więc może nie powinnam się mądralować ale lubie takie designerskie tematy

jlys czaderska koleżanka... z taką nigdy nie będzie nudno powinnaś dostać od niej coś pysznego za taką przysługę a poza tym - to nie Ty miałaś się opiekować bratem?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 13:08   #440
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Jakby mi sie udalo znalezc firanke z bordowa lamowka to by bylo cudownie choc w takie cuda to nie wierze nie chce mi sie chodzic sto lat za jedna firanka poki co mam problem, zeby mame do Castoramy zagonic ale dziekuje za rady

Ja nie lubie takich ludzi jak ta "kolezanka" jlys. w takich momentach jestem chamska i sie nie zgadzam przynajmniej tak bylo na studiach

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-07-25, 13:14   #441
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
A ja umylam okno, poprasowalam i podlogi w kuchni, lazience i przedpokoju umylam A babcia kupila taki super odtluszczacz, popsikalam podloge i jak nowa a najwazniejsze, ze tluszcz pod kuchenka zniknal calkowicie! Jak dla mnie cud i nawet fugi sie wyszoruja jak sie mocniej przycisnie
Poka co to za cudo?

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość

jlys czaderska koleżanka... z taką nigdy nie będzie nudno powinnaś dostać od niej coś pysznego za taką przysługę a poza tym - to nie Ty miałaś się opiekować bratem?
No właśnie się nim opiekowała i dlatego nie zastąpiła tej koleżanki . Dopiero teraz chyba idzie do pracy

Stary 2011-07-25, 13:18   #442
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Marlena, to nie jest zadnej znanej firmy babcia to na targu kupila wyglada dokladnie tak http://www.ekozet.pl/sklep/product_i...oducts_id=3583

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-07-25, 13:36   #443
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Marlena, to nie jest zadnej znanej firmy babcia to na targu kupila wyglada dokladnie tak http://www.ekozet.pl/sklep/product_i...oducts_id=3583
Dzięki. Poszukam czegoś takiego bo te fugi w koło kuchenki mnie do szału doprowadzają i okap

Stary 2011-07-25, 13:37   #444
aluniaaaaa
Zakorzenienie

No wlasnie babcia to kupila zeby szafki spryskac bo cale w tluszczu popsikaj na plame, poczekaj pare minut i zetrzyj. Ja to recznikiem papierowym robilam bo jakby co to moglam mocniej przyszorowac

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-07-25, 13:57   #445
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1988Marlena Pokaż wiadomość
No właśnie się nim opiekowała i dlatego nie zastąpiła tej koleżanki . Dopiero teraz chyba idzie do pracy
aaaaa.... ok

aluniaaaaa no to powodzenia w dalszym urządzaniu pokoju jak kupisz coś fajnego to od razu wrzuć zdjęcie !

Stary 2011-07-25, 14:00   #446
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Najpierw musze zapolowac na żaby

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-07-25, 14:50   #447
jlys
Zakorzenienie

Ala , Moniq ja sie nie zgodziłam bo z bratem siedziałam , ona dziś miała 1 zmiane- od 9 do 15 a ja od 15 do 20.30 - wiec przyszłam teraz na swoja zmiane, a ona podobno sie godzine spóźnila do pracy a wszystko przez to , że była u chlopaka na slasku i pociag dzis miala opozniony 2 h....nie bede tego komentowac ale czlowiek raczej powinien takie rzeczy przewidziec i przyjechac dzien wczesniej...
Marlena widze , ż ejuż za mnie napisałas dzięki teraz dopiero zauwazyłam
Ala ja mam firanki z motywem bordowym- kwiatki bordowe plus taki pas bordo przechodzący przez firanke , mama je chyba na targu kupila- i sama ma takie same tylko, że z zielonym. jutro Ci pokaże jak bede fotki mieszkanka robić
bluesky zazdroszcze Ci spacerku tez bym poszła ale od kiedy zamieszkaliśmy razem nie ma nic czasu ,to to to tamto..jeszzce tż cały tydzień pracuje od 12 do 20- nienawidze jak ma ta zmiane:/w weekend też nic z tego bo ja pracuje ..i tak w kółko życie a co na obiadek ?

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-07-25 o 14:56
Stary 2011-07-25, 15:10   #448
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Marlena widze , ż ejuż za mnie napisałas dzięki teraz dopiero zauwazyłam
Nie ma za co i masz rację!! Jak się idzie do pracy na rano, to powinno się wrócić dzień wcześniej - zwłaszcza jak się jeździ pociągami

Stary 2011-07-25, 15:12   #449
aluniaaaaa
Zakorzenienie

jlys, bylabym wdzieczna za fotki - zawsze to jakas inspiracja

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-07-25, 15:38   #450
jlys
Zakorzenienie

specjalnie dla Ciebie zrobie serie zdjęć firanki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości