Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 16:39   #421
Brawurka84
Raczkowanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

też nie pamiętam dokładnie która,ale pamiętam,że wyszło najpierw prawie 3 mm czyli ponad normę,a potem chyba 1,8 czyli w normie
właśnie mi powiedziała koleżanka,że u niej wyszło ponad normę-i okazało się,że duży chłopak się urodził bo ponad 4 kg i widac taką miał swoją normę ;-)
Brawurka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 16:41   #422
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość

A teraz mam jeszcze dla Was zadanie na kreatywność macie pomysły jak zdrobnić imię Konstancja? Tylko poproszę inne opcje niż Kostka, błagam Imię ogromnie nam się podoba ale zdrobnienie, masakra...
http://imiona.sennik.biz/k/konstancja.html poszłam na łatwiznę

przyznaję bez bicia, wszystkie te zdrobnienia są okropne może poza Kosią

Edytowane przez Lucy1111
Czas edycji: 2011-07-28 o 16:43
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 16:48   #423
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej...

A ja się dziś zarejestrowałam w urzędzie pracy... powiedziałam o ciąży i to, że nie chcę pracować, a baba do mnie: "no ale pani podpisywała, że jest zdolna do pracy" (mówiłam, że ciąża zagrożona) i że ja jak odmówię oferty (bez konkretnego powodu- a ciąża zagrożona to widać jest gówno dla nich) pracy to zasiłek się traci?!!! co przyjąć mam i od razu L4 dać?? czy jak to? wkurzyli mnie... robią wszystko, żeby kuroniówki nie dostać łajzy!!!!!!! 'ciąża to nie choroba' wrrrr i teraz nie wiem czy załatwić sobie u gina L4 jak będę za 2 tygodnie, czy dopiero wtedy, kiedy będą mnie chcieli wziąć do pracy?? ehh
I że jak mi zaproponują to ja będę się tłumaczyć, ale ofertę muszę przyjąć.... zasiłek 500 zł, a oferta pracy- staże ile?: 600-700 zł, co to jest?? 200 zł to na samo paliwo wydam dojeżdżając sorry, a w domu nic nie robiąc będę mieć te 500... wkurzyli mnie!! ale zasiłek przysługuje pół roku (a jak urodzę w czasie trwania zasiłku to następne pół roku mi muszą płacić dlatego czekałam z tym do 4 miesiąca )
No nieciekawie to wygląda, UP to wielkie cholerstwo. Jutro mnie czeka wycieczka do niego. Do tego palanta-szefa nie piszę, sama się dowiem co i jak.

Nie za bardzo wiem co Ci doradzić, bo sama się na tym nie znam, ale chyba to L4 bedzie nalepsze.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 16:49   #424
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
Hej,może mi coś doradzicie...bo przechodzę lekkie załamanie nerwowe..
dziś miałam robione usg,dokładnie 12 tydzień.narządy wszystkie i wymiary prawidłowe..oprócz przezierności..Tzn.mam wątpliwości,bo po prostu lekarz zasugerował mi dla własnego spokoju test pappa...
przeziernośc mi wyszła 2,0-2,1 a norma jest do 2,4
no i nie wiem co to oznacza za bardzo... ogólnie przeryczałam pół dnia,że musiałam zrobic jeszcze ten test pappa(wyniki za około 2 tygodnie,może wcześniej)
p.s dodam,że kośc nosowa jest widoczna
więc nie wiem o co chodzi z ta przeziernościa
dodam tylko,że w ciągu około godziny do usg musiałam podchodzic dwa razy,bo mały nie chciał sie ułożyc.musiałam po pierwszej turze sie przejśc,i potem jeszcze gorzej się ułożył-i tak oto został zrobiony ten pomiar,na pewno nie w idealnej pozycji
Nic się nie martw bo tylko maleństwu zaszkodzisz! Podczas mojego usg prenatalnego lekarka wykonująca badanie opowiadała, że ich koleżance z pracy przezierność wyszła ponad 5, pappa też była nie za ciekawa, zrobiła aminopunkcję w wszystko niby było ok ale tak naprawdę nikt nie dawał gwarancji. Stresowała się do końca ciąży tym bardziej, że jako lekarz doskonale zdawała sobie sprawę z ewentualnych konsekwencji a podczas porodu okazało się, że urodziła super zdrową dziewczynkę z punktacją 10/10. Robiąc badania prenatalne wpasowujemy się tylko w statystykę a wiadomo, że nie zawsze jest ona zgodna ze stanem rzeczywistym. Poza tym przezierność wyszła w normie! I to lekarz powinien ci wyraźnie powiedzieć i uspokoić! A zatem nic się nie martw, wszystko będzie dobrze
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 17:42   #425
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
dziś miałam robione usg,dokładnie 12 tydzień.narządy wszystkie i wymiary prawidłowe..oprócz przezierności..Tzn.mam wątpliwości,bo po prostu lekarz zasugerował mi dla własnego spokoju test pappa...
no i nie wiem co to oznacza za bardzo... ogólnie przeryczałam pół dnia,że musiałam zrobic jeszcze ten test pappa(wyniki za około 2 tygodnie,może wcześniej)
dodam tylko,że w ciągu około godziny do usg musiałam podchodzic dwa razy,bo mały nie chciał sie ułożyc.musiałam po pierwszej turze sie przejśc,i potem jeszcze gorzej się ułożył-i tak oto został zrobiony ten pomiar,na pewno nie w idealnej pozycji
kochana spokojnie
wdech wydech
ja niedawno przeżywałam podobna sytuację! albo jeszcze gorszą. przeziernosć wyszła 2,8 a kosci nosowej dzidziolek nie chciał pokazac bo byl pleckami odwrocony..no i lekarz od razu kazał robic test zintegrowany. no i od razu ryyk, płacz i rozpacz...zadzownil wtedy tz do pewnej kliniki specjalistycznej, pojechalismy, tam rejestratorki zadzownily do lekarza. lekarz kazał powtorzy usg (ozłociłabym go za to) i dopiero ew. myslec o testach. no i następnego dnia powtorzylismy usg, robil je wykwalifikowany lekarz. nosek się ładnie pokazał, przeziernosc 1,5 i dodatkowo sprawdzil tez przewód żylny (trzeci czynnik ktory tez się sprawdza przy usg genetycznym) i wszytsko bylo ok. lekarz powiedzial, ze nie wie skąd tamtemu się wziął ten wynik (mimo, ze powiedzial ze zna tamtego lekarza). no i generalnie odradził pappe. powiedzial ze ona i tak w zasadzie nam nic nie potwierdzi bo ma mała skutecznosc. powiedzial ze jedynym sensownym badaniem i dającym 100% pewnosc jest amniopunkcja ale on nie widzial absolutnie wskazan (z reszta i tak bysmy nie chcieli jej robic).
takze kochana
spokojnie
jak chcesz powtorz usg w innym miejscu... a wynik bliski 2 to przeciez norma...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:29   #426
Haniula
Zakorzenienie

Dziewczyny pomocy !

Wlasnie bylam w wc, i w kale miałam krew, takie skrzepy Od razu dzwoniłam do mojego lekarza ale ma wylaczony telefon. Nie wiem co mam teraz robic. Mama twierdzi ze zylka pękła i to nic takiego ale ja sie boje a wizyte mam dopiero 04.08
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:34   #427
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Haniu a nie masz hemoroidów??
zawsze można zadzwonic na pogotowie i zapytac co robic...albo do szpitala..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 18:38   #428
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Haniu a nie masz hemoroidów??
zawsze można zadzwonic na pogotowie i zapytac co robic...albo do szpitala..
nie wiem, ogolnie nie mam problemu ze stolcem ani nic mnie nie boli czasami zdarzają mi sie wzdęcia, ale teraz nic takiego nie mialo miejsca

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-07-28 o 18:40
Stary 2011-07-28, 18:40   #429
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
nie wiem, ogolnie nie mam problemu ze stolcem ani nic mnie nie boli
a jestes pewna, że to krew była?
Stary 2011-07-28, 18:47   #430
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
a jestes pewna, że to krew była?
tak krew, bo została na papierze i w kale tez byla ( przepraszam ze tak obrazowo)
Stary 2011-07-28, 19:00   #431
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

tez slyszalam o przypadku kiedy pani młoda poroniła na swoim weselu, i ja karetka zabierali do szpitala. Suknia od krwi, porazka Ale tam sprawa wygladała tak, ze niby ona alkohol piła to juz w ogole bezmyslnośc
To już na własne życzenie. Głupota

Cytat:
dziewczynki ja zeby ustrzec się problemów moczowych kupilam herbatke z żurawiny własnie akurat popijam... a jutro idę na kłucie ostatni dzień urlopu to wykorzystam
ale powiem Wam, ze zastanawiams ie jak ja dam radę w tej pracy... teraz przez te dwa tyg przyzywczaiłma się, ze w ciągu dnia sobie leżę, odpoczywam...do tego doszło jeszce,ze wczoraj i dzis mi się ciągle słbo robi.... moze jakos wyobię ten miesięc...a jak nie to szybciej niz planowałam zwolnionko....
No właśnie ja też nie wiem, jaki będzie mój powrót do pracy. Nie jestem taka pewna czy ja chcę tam wracać Jeszcze te dojazdy i ruch wahadłowy przez pół drogi .. Teraz będę się modlić, żeby w sierpniu nie było upałów, bo nie mam klimy w samochodzie
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej...

A ja się dziś zarejestrowałam w urzędzie pracy... powiedziałam o ciąży i to, że nie chcę pracować, a baba do mnie: "no ale pani podpisywała, że jest zdolna do pracy" (mówiłam, że ciąża zagrożona) i że ja jak odmówię oferty (bez konkretnego powodu- a ciąża zagrożona to widać jest gówno dla nich) pracy to zasiłek się traci?!!! co przyjąć mam i od razu L4 dać?? czy jak to? wkurzyli mnie... robią wszystko, żeby kuroniówki nie dostać łajzy!!!!!!! 'ciąża to nie choroba' wrrrr i teraz nie wiem czy załatwić sobie u gina L4 jak będę za 2 tygodnie, czy dopiero wtedy, kiedy będą mnie chcieli wziąć do pracy?? ehh
I że jak mi zaproponują to ja będę się tłumaczyć, ale ofertę muszę przyjąć.... zasiłek 500 zł, a oferta pracy- staże ile?: 600-700 zł, co to jest?? 200 zł to na samo paliwo wydam dojeżdżając sorry, a w domu nic nie robiąc będę mieć te 500... wkurzyli mnie!! ale zasiłek przysługuje pół roku (a jak urodzę w czasie trwania zasiłku to następne pół roku mi muszą płacić dlatego czekałam z tym do 4 miesiąca )
A musiałaś mówić, że jesteś w ciąży? Nie mogłaś poczekać aż np. coś Ci zaproponują?

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja mam za 9 dni ślub
Planuje go juz od 1,5 roku i jestem bardzo szcześliwa
Jutro zaczynam 4 miesiąc
a w poniedzialk wizyta u lekarza
To trzymam kciuki za wizytę i śłub I liczymy na jakieś fotki ze ślubu

Cytat:

Brawurka, Neska miała tak samo i okazało się, że pomiar źle wyszedł. NIe denerwuj sie na zapas, tylko jak masz możliwość to powtórz usg u innego lekarza.

Ale naskrobałyscie - tylko chwilę mnie nie było ...

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Dziewczyny pomocy !

Wlasnie bylam w wc, i w kale miałam krew, takie skrzepy Od razu dzwoniłam do mojego lekarza ale ma wylaczony telefon. Nie wiem co mam teraz robic. Mama twierdzi ze zylka pękła i to nic takiego ale ja sie boje a wizyte mam dopiero 04.08
Haniula, może to hemoroidy? Albo faktycznie żyłka? Ja bym nie panikowała, tylko poczekała np. do jutr. Jak się to jutro powtórzy, to wtedy pytaj lekarza.

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 19:09   #432
uska000
Zadomowienie

Cytat:
tak krew, bo została na papierze i w kale tez byla ( przepraszam ze tak obrazowo)
a nie jadlas zadnego barszczu cwikly ani nic z burakami??

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 19:11   #433
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Haniula, może to hemoroidy? Albo faktycznie żyłka? Ja bym nie panikowała, tylko poczekała np. do jutr. Jak się to jutro powtórzy, to wtedy pytaj lekarza.
tak czytam wlasnie w internecie i najwiecej o tych hemoroidach. Ale mi sie wydaje ze hemoroidy to jest ból straszny, a ja nic nie czułam ( bo teraz mam wrazenie ze wszystko mnie boli- ze strachu chyba )
Ale mama mnie uspokaja ze to nie powinno miec wpływu i tez radzi poczekac do jutra a jutro isc zapytac połozna. A ja jeszcze zapytam Panią w laboratorium jak bede wyniki odbierac, moze tez ma taka wiedze.

przestraszylam sie strasznie

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
a nie jadlas zadnego barszczu cwikly ani nic z burakami??
nie dziś lekko było, rosołek. To byla krew, takie jawne skrzepy
Stary 2011-07-28, 19:20   #434
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
to w takim razie idź na L4 od razu, uwielbiam UP "najlepsza" instytucja w mieście zaraz po niej US
muszę pogadać z lekarzem o tym jak najprędzej, bo już żeby tylko kasy nie dawać, tylko wysłać na staż za psie pieniądze
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
jedna z dziewczyn już byla w podobnej sytuacji tylko nie wiem kto, musiałabyś się wrócić do pierwszej części jak zrobiła usg u drugiego lekarza okazało się że wszystko wyszło w porządku, nie martw się u Ciebie też na pewno będzie ok.
Neska była w tej sytuacji, zrobiła sobie przezierność u innego lekarza i wyszła dobra, tamten widocznie źle zmierzył
Cytat:
zrób sobie ponownie przezierność karkową u innego lekarza, a potem się martw co dalej! oby było ok!!
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
A teraz mam jeszcze dla Was zadanie na kreatywność macie pomysły jak zdrobnić imię Konstancja? Tylko poproszę inne opcje niż Kostka, błagam Imię ogromnie nam się podoba ale zdrobnienie, masakra...
Konsti, Konsi, Konsa o labadabada nie mam pojęcia, ja nie znaju
Cytat:
T
A musiałaś mówić, że jesteś w ciąży? Nie mogłaś poczekać aż np. coś Ci zaproponują?
mogłam mówić, nie musiałam, ale to i tak nic nie zmieniło, a w papierach nie jest napisane, że ciąża, więc jeden kij

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 19:30   #435
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Haniula jak dziewczyny mówią, jak sytuacja się powtórzy to leć predko do lekarza a jak nie to powiedz przy najblizszej wizycie...
Stary 2011-07-28, 19:33   #436
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Haniula jak dziewczyny mówią, jak sytuacja się powtórzy to leć predko do lekarza a jak nie to powiedz przy najblizszej wizycie...
tak tez zrobie.

uciekam do łózka, musze sie troche rozluźnic. Dobrej nocy Wam zycze
Stary 2011-07-28, 19:34   #437
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Tak będzie najlepiej. Idz do lekarza jak coś , bo nie można lekceważyć takich rzeczy.

Ja dzis mam tak podły humor.. siedze przed tym komputerem i rycze , sama nie wiem dlaczego.
Miałam do niego napisać, zapytac , ale nie mam siły na to, jutro zadzwonie do UP albo sie przejde tam
Stary 2011-07-28, 19:36   #438
staraupa
Raczkowanie

Haniula ja to jestem panikara i na pewno żeby dmuchać na zimne skoczyła bym na pogotowie. Kto wie czy to nie jakiś krwotok wewnętrzny albo co. Ale jak nic cię nie boli to poczekaj, chyba że masz bóle brzucha wtedy raczej nie ryzykuj.

Dziewczynki pomóżcie mi przeszukałam już ze 30 stron poprzedniego wątku w poszukiwaniu tego przepisu na bułeczki z serem. Pamiętam że jedna z Was go podawała, takie krojone w plasterki. Napaliłam się na niego jak jeż na jabłko i zaplanowałam na jutro i nigdzie nie mogę znaleźć ma ktoś go może spisanego albo przeczyta to jego twórczyni?? proooszeee

Edytowane przez staraupa
Czas edycji: 2011-07-28 o 19:45
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:03   #439
AgaMili
BAN stały

Oj nie nadrobie. Nie mam sily. Niedobrze mi . Ide do lozeczka. Niech ten dol juz mi przejdzie . Dobranoc mamuski.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 20:12   #440
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Haniula ja to jestem panikara i na pewno żeby dmuchać na zimne skoczyła bym na pogotowie. Kto wie czy to nie jakiś krwotok wewnętrzny albo co. Ale jak nic cię nie boli to poczekaj, chyba że masz bóle brzucha wtedy raczej nie ryzykuj.

Dziewczynki pomóżcie mi przeszukałam już ze 30 stron poprzedniego wątku w poszukiwaniu tego przepisu na bułeczki z serem. Pamiętam że jedna z Was go podawała, takie krojone w plasterki. Napaliłam się na niego jak jeż na jabłko i zaplanowałam na jutro i nigdzie nie mogę znaleźć ma ktoś go może spisanego albo przeczyta to jego twórczyni?? proooszeee

Ten przepis jest chyba na tym wątku gdzieś

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Przepis na buleczki z 4 przepisow modyfikacja moja

ciasto;
do miski wsypac 0,5 kg maki
w kubku rozmieszac pol opak drozdzy swiezych z 250ml wody(cieplej) i 4 lyzeczkami cukru
wszysyko wymieszac lyzka (nie rekami) konsystecja gestej smietany

odstawic na 15minut pod scierka

po tym czasie dodac troszke maki i wyrabiac
podzielic na pol i rozwalkowac podsypujac maka na prostakat caly prostakat posmarowac nie zagrubo masa i zwinac dluzszynm bokiem w rulon
potem rulon pokroic w" kromki" i ukladac na blasze kromki jak chleb

i piec 15minut 180 st

masa
kostka sera bialego ta mala z biedrony do miski
budyn waniliowy rozmieszac w kubku z mlekiem dodac do sera
wsypac 4 lyzki cukro i razem zmiksowac dodac rodzynek wg uznania

dla leniwych wiaderko sera waniliowego z biedrony dodac tylko rodzynki

smacznego
Proszę , tu jest przepis. Mi wyszły nawet dobre, aż sie zdziwiłam , bo do drozdzowego mam zawsze dwie lewe rece
Stary 2011-07-28, 20:43   #441
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
tak czytam wlasnie w internecie i najwiecej o tych hemoroidach. Ale mi sie wydaje ze hemoroidy to jest ból straszny, a ja nic nie czułam ( bo teraz mam wrazenie ze wszystko mnie boli- ze strachu chyba )
Ale mama mnie uspokaja ze to nie powinno miec wpływu i tez radzi poczekac do jutra a jutro isc zapytac połozna. A ja jeszcze zapytam Panią w laboratorium jak bede wyniki odbierac, moze tez ma taka wiedze.

przestraszylam sie strasznie

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

nie dziś lekko było, rosołek. To byla krew, takie jawne skrzepy
Poczekaj do jutra, tym bardziej jak nic Cię nie boli. Jak się powtórzy, idź do lekarza. Lekarz Ci to samo chyba powie, bo co innego zrobi?
Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość

O matko, faktycznie panikara z ciebie Przy krwotoku to chyba bolałby ją brzuch tak fest I przy bólach brzucha też bym na pogotowie jechała. Ale tak to myślę, że lepiej zaczekać.

AgaMili

Stary 2011-07-28, 20:44   #442
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Dziewczyny pomocy !

Ja od lat mam problemy z hemoroidami, mniej więcej raz w roku mi wychodzą, mam je "po tatusiu"bo niestety są genetyczne zazwyczaj. Jak przypuszczałam w ciąży też mnie dopadną i tak sie stało. Mniej wiecej ok 10tc. 2 czy 3 razy miałam krew bo pękła żyłka, nigdy nie parłam ale hemoroidy też się robią jak stolec długo siedzi w jelitach a ja miałam problemy z wypróżnieniem. Na szczeście skończyło się tylko na tym krwawieniu bo żylak nie wyszedł a ten ból to wtedy jest największy, coś masakrycznego wręcz. Do końca ciąży jeszcze daleko a niestety w tym stanie jesteśmy bardziej na nie podatne...a ja to już w ogóle
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:44   #443
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny pomocy !

Haniula, mój tż kilka tygodni temu miał taką samą sytuację i wyszło na to, że to chyba ta żyłka właśnie pękła, bo to było tylko jednorazowe zajście, do tej pory się nie powtórzyło. Jak już się nie powtórzyło to oczywiście nie poszedł do lekarza, no ale jak narazie nic złego się nie dzieje. Też nic go nie bolało ani przed ani w trakcie załatwiania się.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:48   #444
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
http://imiona.sennik.biz/k/konstancja.html poszłam na łatwiznę

przyznaję bez bicia, wszystkie te zdrobnienia są okropne może poza Kosią
Lucy, mnie rozwaliła Kostucha Nie powiem, z czym mi się o kojarzy A nawet gdyby mi się nie kojarzyło, to nie wyobrażam sobie zawołać na dziecko "Kostucha"

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja od lat mam problemy z hemoroidami, mniej więcej raz w roku mi wychodzą, mam je "po tatusiu"bo niestety są genetyczne zazwyczaj. Jak przypuszczałam w ciąży też mnie dopadną i tak sie stało. Mniej wiecej ok 10tc. 2 czy 3 razy miałam krew bo pękła żyłka, nigdy nie parłam ale hemoroidy też się robią jak stolec długo siedzi w jelitach a ja miałam problemy z wypróżnieniem. Na szczeście skończyło się tylko na tym krwawieniu bo żylak nie wyszedł a ten ból to wtedy jest największy, coś masakrycznego wręcz. Do końca ciąży jeszcze daleko a niestety w tym stanie jesteśmy bardziej na nie podatne...a ja to już w ogóle
Ja też mam problem z hemoroidami,i krew na papierze mnie już nie dziwi. Niestety to boli, i nie raz mi się zdarzyło, że żylak mi pękł. Masakra
Zajmę się nimi juz po ciąży, bo teraz to nawet nie wiem czy mogłabym czymś to leczyć

Stary 2011-07-28, 20:57   #445
nawojka8583
Zadomowienie

No wreszcie Was nadrobiłam, nie dam rady odnieść się do wszystkiego, ale teraz już będę na bieżąco i postaram się nie robić sobie zaległości. Tylko, że wy tak skrobiecie czasem jak wracam z pracy to mam 5 str do nadrabiania i jak już nadrobie to pora na spanie i na drugi dzień znów 5 nowych stron
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:58   #446
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:

Ja też mam problem z hemoroidami,i krew na papierze mnie już nie dziwi. Niestety to boli, i nie raz mi się zdarzyło, że żylak mi pękł. Masakra
Zajmę się nimi juz po ciąży, bo teraz to nawet nie wiem czy mogłabym czymś to leczyć
Oj boli, boli ale póki nie wyjdzie żylak to jeszcze da sie wytrzymać, przynajmniej w moim przypadku. Też nie wiem jak leczy się je w ciąży. Obym nie musiała wiedzieć. Na razie mam spokój...zobaczę na jak długo.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 20:59   #447
staraupa
Raczkowanie

Zosia dziękuję za przepis będę jutro działać taka jestem na te bułeczki napalona hehe
Macie racje, panikara ze mnie niestety...
Dobrej nocki kochane!!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:09   #448
Lucy1111
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie odpowiedziałyście mi na pytanie, czy męczy was głód w nocy? błagam, poradźcie mi coś, bo dzisiaj nie mogłam zasnąć przez godzinę, tak się męczyłam

Przed snem coś zjadam, ale zasypiam na lekkim głodzie. W nocy budzi mnie straszny głód, muszę coś wtedy przekąsić. Najczęściej są to płatki z mlekiem. Rano o 8:00 to samo. Straszny głód.

Mam tak od ok. 2 tygodni.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Lucy, mnie rozwaliła Kostucha Nie powiem, z czym mi się o kojarzy A nawet gdyby mi się nie kojarzyło, to nie wyobrażam sobie zawołać na dziecko "Kostucha"
koszmar ... ale z tego co widziałam, to na tej stronie każde z imion zdrabniają w straszny sposób :/
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:14   #449
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie odpowiedziałyście mi na pytanie, czy męczy was głód w nocy? błagam, poradźcie mi coś, bo dzisiaj nie mogłam zasnąć przez godzinę, tak się męczyłam
Ja tak nie mam. Po prostu nie kladz sie nienajedzona
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:25   #450
uska000
Zadomowienie

przepis juz zosia wkleila wiec sie nie powarzam ja ez bede jutro robic bo dzis sie nie wyrobilam;/

ide spac dfobranoc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości