|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
kupujecie w sklepach internetowych karme itp?
Hej, korzystacie ze sklepów internetowych? Czy kupujecie w zwykłych sklepach zoologicznych albo w marketach? Bo ja do tej pory w marketach, ale ostatnio znajoma mi poleciła jeden internetowy i chciałam Was zapytać. Jak jest z dostawą? Szybko idzie? Wychodzi czasem taniej? Opłaca się ogólnie? Za i przeciw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
Dot.: kupujecie w sklepach internetowych karme itp?
Ostatnio zamawiałam na allegro 15 kg karmy jeszcze 1 kg dostałam gratis. Ogólnie jak dobrze poszukasz wyjdzie sporo taniej niż w zwykłych sklepach, sprzedawcy prześcigają się w promocjach. Dużym plusem było też to, że nie musiałam sama taszczyć worka (4 piętro bez windy^^). Dostawa naprawdę szybka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
No to zdecydowanie za
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Opinie o sklepach internetowych dla zwierzaków..
To ja muszę pochwalić sklep GO-DOG. Od niedawna zamawiam u nich karmy. Powiem tak - tanich rzeczy nie mają, akcesoria ekskluzywne - takie też ceny, ale karmy NDFC i Vet's Kitchen są dobre i ceny raczej też sensowne - ja tylko żarło u nich biorę. Sklepik działa sprawnie, do każdej przesyłki dostaję kilka miłych słów, ulotki i kilka próbek różnych karm - no super
![]()
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
Ja kupuje tylko przez internet - różnica cen i wygoda są niesamowite. Najczęściej na krakvecie - duży wybór, dostawa 0 zł powyżej 99 zł i karma przeważnie jest na drugi, najwyżej trzeci dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Ja również zakupy dla swoich 4 ogonów robię przez neta
![]() Karmę weterynaryjną kupuję zazwyczaj w krakvecie, karmę suchą bytową - na allegro, a karmę mokrą w zooplusie ![]() Co do szybkości dostawy: najszybciej dostarczają karmę kupioną na allegro (opcja-przesyłka kurierem). W krakvecie to zależy jak trafisz... czasami dostawa jest po 2-3 dniach, a czasami czekam grubo ponad tydzień i jeszcze muszę się przypominać ![]() Natomiast paczka z zooplusa zazwyczaj idzie do 7 dni.
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
hej, ja też kupuje przez internet, w keko. akurat ja wybieram odbiór osobisty, wiec nie wiem jak jest z dostawa, ale mi tak wygodniej, bo akurat mieszkam blisko, wiec podjezdzam samochodem po gigantyczne paczki jedzenia - 7,5 kg karmy light dla moich kocurow
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
kupuję wyłącznie w necie, toż to same plusy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie - co do cen to porównaj sobie jedną rzecz w kilku sklepach bo ceny mogą się różnić. Jeśli chodzi o allegro to mogę polecić z własnego doświadczenia Zookrak (sprawdzałam - było taniej niż np. w Krakvecie ale to zależy już od konkretnego produktu). ![]() Edytowane przez _NiNa Czas edycji: 2011-08-02 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze najlepiej oblicyzć wraz z dostawą. Bo w jednym sklepie karma może być tańsza ale po zsumowaniu z kosztem dostaw wychodzi drożej.
Lubię kupowac w internecie. Najszybszą przesłkę miałam z animalia, przesyłka tania, ale nie ma zbyt dużego wyboru jeśli chodzi o szczury więc biore tam tylko żwirek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
W krakvecie szybkość dostawy zależy od dostepności karmy - niestety nie ma na stronie informacji o tym czy karma obecnie znajduje się na magazynie czy nie. Mi się zdarzyło czekać tydzień na przesyłkę (ale pani dzwoniła do mnie już w dniu zamówienia i pytała czy chce czekać czy nie) a ostatnio już następnego dnia wysyłają paczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Przyczajenie
|
Oczywiście że przez net - wygodniej! Martynkaa to jestesmy sasiadkami, bo ja mieszkam doslownie 10min drogi od keko i tez sie tam zaopatruje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
ja kupuje tylko w necie, no chyba, że jakieś przysmaczki czasem w normalnym sklepie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
Majczi ja akurat AŻ TAK blisko nie mieszkam, wiec takimi dalszymi sasiadkami jestesmy ale i tak wygodniej mi podjeżdżać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, dzieki za odpowiedzi, a na allegro mozecie mi podac jakies linki do sklepow czy cos?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
jesli chcesz za darmo przesylke to od 50zł masz na swieciekarm.pl chyba najnizsze ceny w necie, maja dobre karmy (VL, mam nadzieję, że ludzie zamawiając już z neta nie kupują vitaśmieci i innych badziewi) i przede wszystkim taniej niż w stacjonarnych sklepach oraz większe opakowania. Wybór dość spory, chociaż mogli by mieć więcej asortymentu.
oczywiście wypowiadam się odnośnie akcesoriów i karmy dla gryzoni ![]() dostawa ok, o ile nie zamawiasz w okolicach świąt. Edytowane przez joasiaa89 Czas edycji: 2011-08-03 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
Plastelinka, bo musisz na fejsa wejsc i dolaczyc, to bedziesz wszystkie promocje widziala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
o, dzieki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Przyczajenie
|
Ja się zaopatruję w zoohurtowo i kuchnipupila. Obsługa bardzo fajna w obu. Zoohurtowo ma tylko minus, bo trzeba zamawiać powyżej 150 zł - ale w sumie się opłaca - biorę 20 kg benka - 10 karmy - ceny niskie i pod dom podstawione. Słyszałam, że krakvet też niezły.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Przyczajenie
|
Wszystkie potrzebne mi rzeczy dla moich kotek kupuję w necie. Taniej i dowiozą. Mam kilka uklepanych sklepów (znaczy dwa), znam już ich - oni mnie. Czasem czegos nie ma - ale to normalne. I zawsze taniej wychodzę na tym - i kurier pod drzwi przyniesie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
Ja też już od dawna zamawiam z Internetu wszystko
![]() Dla kotów i królików w Animalii (szybka dostawa za 5 zł), czasem na Świecie Królika produkty specjalistyczne dla uszaków. Zamówienia dla schronisk w Krakvecie, bo przesyłka za darmo powyżej 99 zł i ceny dosyć konkurencyjne. (Niestety potwierdzam, że z terminowością dostaw jest bardzo ciężko. Zamawiałam 5 czy 6 razy i nigdy nie obyło się bez problemów.) Mieszkam na 3 piętrze bez windy, więc to ratuje mój kręgosłup - 15kg worki karmy dla kotów, żwirki dla kotów i królików, mnóstwo paczek siana. W życiu bym tego sama nie doniosła, a nie jestem zmotoryzowana. ![]()
![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
@Blacky, nie chce robic jakiejs antyreklamy, czy Cie zniechecac do Twoich sklepow, ale jesli masz problemy z dowozem, to polecam Ci moj sklep, ja nigdy zadnych problemow z keko nie mialam
![]() ![]() @plastelinkaa, ja niestety Ci nie podam zadnych linkow do allegro, no chyba, ze tego mojego sklepu ale nie ma sensu zasmiecac, bo juz Ci strone podalam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
mam 4 psy i wygodniej jest mi kupic worek karmy, do tego szukam takiej bez konserwantow i innych świnstw, wiec net jest udogodnieniem,
kupuje w telekarma.pl, jak zamowie do 15 mam na drugi dzien duzy wybor, przesylka gratis od jakiejs tam kwoty czy kg i do tego ceny bardzo konkurencyjne w porownaniu do sklepow w moim miescie nieraz tez kupje cos dla swinek i krolikow, ale to juz rzadziej ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już chyba znalazłam. To ten: http://keko.pl/ , prawda? ![]() Edycja Zioła dla królików są strasznie drogie - 2 razy droższe niż w Animalii. Za to Brit, który zamawiam dla schronisk w podobnej cenie jak w Krakvecie. Więc następnym razem spróbuję zamówić tu. ![]()
![]() Edytowane przez Blacky Czas edycji: 2011-08-10 o 21:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
Ja zamawiam już długo w Animali i jestem super zadowolona. Kurier za 5 zł na terenie Warszawy, a produkty dla królików są dosyć tanie. Do tego kurierzy zawsze są mili, a status na stronie odzwierciedla stan magazynu, więc nie ma niespodzianek. Nigdy nie spóźnili się z dostawą. Do tego mam już niezły rabat za kwotę zamówień. No i mają oddzielną kategorię dla królików, które nie są gryzoniami. Zamawiam tam też karmę (15kg) i żwirek dla kotów.
Zamawiam czasem na Krakvecie karmę dla psów - konkurencyjna cena i gratisy, ale prawie zawsze są problemy z dostawą lub braki w magazynie. Chyba tylko 1 zamówienie z 5 zrealizowano mi od razu i bez problemów. Świat Królika jest bardzo ok i bardzo tani, ale kurier jest drogi, więc tam zamawiam tylko produkty specjalistyczne. Mieszkańcy Torunia moga odbierać osobiście - polecam właścicielom uszaków. ![]()
![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
Tak, dobrze znalazlas
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
Martynka, zamowilam dzis w tym sklepie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Rozeznanie
|
zamówiłam w krakvecie karmę i żwirki- wg porównań cenowych krakvet, keko, światkarm itd wyszło mi tam najkorzystniej,
zamówiłam w sobote wieczorem- okazało się że jednego żwirku nie mają na stanie, więc z niego zrezygnowałam, paczki z winy kuriera doszły osobno jedna w środę a druga w czwartek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Na animalia.pl, zamówienie przyjęte wczoraj, dziś kurier puka do drzwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
Słyszałyście coś może o takim sklepie jak pieskowo.pl?
Chce zamówić stamtąd pare rzeczy, a jako że nie słyszałam nic na ten temat to może Wy coś mi podpowiecie bo ceny oraz niektóre rzeczy mają naprawdę ciekawe ![]() ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.