Z iloma ludźmi... - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-25, 18:46   #421
Perfekcj0nistka
Zakorzenienie

Dot.: Z iloma ludźmi...

Temat wątku jest trochę inny, więc nie róbcie offtopu
Perfekcj0nistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-25, 18:49   #422
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aptrp Pokaż wiadomość
Tu:

Oczywiście, że Polska nie zalicza się do krajów rozwijających się, przynajmniej w kontekście epidemiologii HIV.
elvegirl - nie można się zarazić w tym kraju przy pobieraniu krwi w nawet najbrudniejszym gabinecie zabiegowym. Naprawdę. To jest szczyt absurdu, już prędzej rozmazując pluskwę na ścianie. Igieł używa się tylko jednorazowo - one są tak tanie, że nikt by na nich nie oszczędzał (kto nastrzykiwał arbuza, ten wie ). A liczenie na plamę krwi, w którą pacnie igła zanim się ją użyje jest właśnie tym absurdem. Tak patrząc można się zarazić klepiąc w klawiaturę.

TmargoT - to jak jest w końcu z Twoim medycznym wykształceniem?
na twoim miejscy bałabym się siąść na ławce szpitalnej
http://www.wirtualny.bialystok.pl/_a...s&&id_art=1220

Cytat:
TmargoT - to jak jest w końcu z Twoim medycznym wykształceniem?
a z twoja wiedza książkową?
musiałbyś się dokształcić,aby wiedzieć,że HIV można się zarazić nie tylko poprzez sex,ale i krew.jakby nie było to narkomani byli największa grupa ryzyka .ciekawe jak się zarazali.pewnie siędząc koło siebie

Wirus HIV przenoszony jest poprzez krew. Dlatego wszelkie zabiegi wymagające przerwania ciągłości skóry, podczas których może dojść do przedostania się krwi innej osoby, znajdującej się na nakłuwającym narzędziu, mogą stwarzać pewne ryzyko przeniesienia zakażenia,dlatego wirusem można się zarazić również robiąc tatuaż,czy przebijając ucho.
nie tylko poprzez sex,jak piszesz

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-08-25 o 18:54
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-25, 18:59   #423
aptrp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Perfekcj0nistka Pokaż wiadomość
Temat wątku jest trochę inny, więc nie róbcie offtopu
Już nie bądź taką perfekcjonistką

TmargoT- ja zdaję sobie sprawę, że można się zarazić przez krew, nigdzie nie napisałem, że nie można. Po prostu jest to w polskich realiach dość ciężkie (choć może nie nieprawdopodobne), a jeżeli chodzi o pobieranie krwi, to już przesada. I na pewno jest to rzadsze niż przez przypadkowy seks.
To jesteś lekarką? Bo nie odpowiedziałaś w końcu...

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Rzecz jasna chodziło mi o zakażenie w szpitalu/przychodni
aptrp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-25, 19:04   #424
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:

TmargoT- ja zdaję sobie sprawę, że można się zarazić przez krew, nigdzie nie napisałem, że nie można. Po prostu jest to w polskich realiach dość ciężkie (choć może nie nieprawdopodobne), a jeżeli chodzi o pobieranie krwi, to już przesada. I na pewno jest to rzadsze niż przez przypadkowy seks.
To jesteś lekarką? Bo nie odpowiedziałaś w końcu...

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Rzecz jasna chodziło mi o zakażenie w szpitalu/przychodni
podałam ci kilka przykładów naglośnionych afer,gdzie w polskich realiach nie przestrzegane sa podstawowe zasady higieny.trudno udowodnić po latach niewiedzy,że zaraziło się tu i tu.czlowiek może żyć z HIV-em i nawet o tym nie wiedzieć.jest nawet tu na wizażu wątek,gdzie dziewczyna pytała się,czy może zwrócić stomatologowi uwagę,że nie zakładał rękawiczek w prywatyn gabinecie.
widzisz,są ludzie,którzy nie potrafią uypomniec się o swoje bezpieczenstwo,.a co dopiero mówić o statystykach
nie o mnie tu mowa i powinno ci wystarczyć to co napisałam,nie będę opowiadac o sobie ze szczegółami,bo nie twój interes co robię

piszę jednak,że prawdopodobieństwo zarażenia z przypadkowymi partnerami stosując prezerwatywy jest podobny do zarażenia krwią poprzez zabieg.

ja dalej czekam na cytat,jakobym pisała o zarazaniu ze stołka

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-08-25 o 19:06
Stary 2011-08-25, 19:11   #425
aptrp
Rozeznanie

Och, ale skoro się powołujesz na swoje medyczne wykształcenie, to chyba mogłabyś napisać jak głęboko ono sięga Myślę, że napisanie, czy jesteś lekarką nie naruszy Twojej prywatności za bardzo, ale masz rację - to Twoja rzecz
A o stołku jest dwa moje posty wyżej
Stary 2011-08-25, 19:15   #426
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Och, ale skoro się powołujesz na swoje medyczne wykształcenie, to chyba mogłabyś napisać jak głęboko ono sięga Myślę, że napisanie, czy jesteś lekarką nie naruszy Twojej prywatności za bardzo, ale masz rację - to Twoja rzecz
A o stołku jest dwa moje posty wyżej
to chyba nie rozumiesz użycia cudzysłowia
Stary 2011-08-25, 19:23   #427
aptrp
Rozeznanie

O nim też napisałem
Za to Ty napisałaś, że takie samo ryzyko w szpitalu, jak w przygodnej sypialni. I tam nie było cudzysłowów.
I to trochę dziwne, że nie chcesz się przyznać do swojego zawodu - w ramach promocji zdrowia powinnaś chyba uwiarygodnić to, co piszesz. Ja się przyznałem - nie jestem lekarzem, ale chciałbym wiedzieć, czy Ty jesteś, w takim razie. Po prostu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-25, 19:32   #428
Perfekcj0nistka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie da się
Perfekcj0nistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-25, 19:47   #429
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
O nim też napisałem
Za to Ty napisałaś, że takie samo ryzyko w szpitalu, jak w przygodnej sypialni. I tam nie było cudzysłowów.
I to trochę dziwne, że nie chcesz się przyznać do swojego zawodu - w ramach promocji zdrowia powinnaś chyba uwiarygodnić to, co piszesz. Ja się przyznałem - nie jestem lekarzem, ale chciałbym wiedzieć, czy Ty jesteś, w takim razie. Po prostu.
i znow czytasz to co chcesz czytać.
pewnie wyczytaleś,że gronkowcem szpitalnym można zarazić się w łóżku?

Cytat:
czy Ty jesteś, w takim razie
jestem człowiekiem
Stary 2011-08-25, 20:14   #430
aptrp
Rozeznanie

Przeczytałem to:
"uważam,że ryzyko osoby sypiającej zwieloma partnerami w prezerwatywie jest takie samo,jak żony,która ma jednego męża,jednak ten mąż skusił się raz na skok w bok bez gumy,lub porównywalnie z zabiegami medycznymi ".
Twojego autorstwa.
I ok - już nie pytam o Twoje kompetencje. Wiadomo - wykształcenie medyczne wykształceniu medycznemu nierówne, ale na bank pielęgniarki czy ratownicy też mają solidne podstawy z chorób zakaźnych, bo ich to dotyczy. Tak więc może i lepsze nawet takie wykształcenie niż lekarskie... A na pewno lepsze niż żadne
Stary 2011-08-25, 20:46   #431
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałem to:
"uważam,że ryzyko osoby sypiającej zwieloma partnerami w prezerwatywie jest takie samo,jak żony,która ma jednego męża,jednak ten mąż skusił się raz na skok w bok bez gumy,lub porównywalnie z zabiegami medycznymi ".
Twojego autorstwa.
I ok - już nie pytam o Twoje kompetencje. Wiadomo - wykształcenie medyczne wykształceniu medycznemu nierówne, ale na bank pielęgniarki czy ratownicy też mają solidne podstawy z chorób zakaźnych, bo ich to dotyczy. Tak więc może i lepsze nawet takie wykształcenie niż lekarskie... A na pewno lepsze niż żadne
strasznie nudny się zrobiłeś.
powiedz teraz,gdzie w tym zdaniu użyłam porównania
uwaga twój cytat:
Cytat:
takie samo ryzyko w szpitalu, jak w przygodnej sypialni.
a teraz:
co to są zabiegi medyczne?
czy porównujesz wspomniane przeze mnie zabiegi medyczne nawet w szpitalu,gdzie w grę wchodzi krew do ławki szpitalnej
Cytat:
Tak więc może i lepsze nawet takie wykształcenie niż lekarskie... A na pewno lepsze niż żadne
lepsze niż googlowe i wikipediowe
czy nie masz lepszych argumentów,bo widzę,że się starasz,ale coś ci nie wychodzi ,a robi się co raz śmieszniej

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-08-25 o 20:48

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-25, 20:56   #432
aptrp
Rozeznanie

Jakiej ławki? O czym Ty mówisz? Napisałaś, że żona faceta, który ją raz zdradził bez gumy ma takie samo ryzyko zakażenia się HIV, jak gdyby została poddana losowemu zabiegowi medycznemu. Nie rozumiem, czego tu nie kumasz. Bo ja nie kumam, jak można mieć medyczne wykształcenie i pisać takie brednie.
Z tego co mi wiadomo, to teraz większość studentów się uczy z wikipedii, więc to na jedno wychodzi w sumie :P
Stary 2011-08-25, 21:09   #433
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Jakiej ławki? O czym Ty mówisz? Napisałaś, że żona faceta, który ją raz zdradził bez gumy ma takie samo ryzyko zakażenia się HIV, jak gdyby została poddana losowemu zabiegowi medycznemu. Nie rozumiem, czego tu nie kumasz. Bo ja nie kumam, jak można mieć medyczne wykształcenie i pisać takie brednie.
Z tego co mi wiadomo, to teraz większość studentów się uczy z wikipedii, więc to na jedno wychodzi w sumie :P
namieszałeś z tą ławką i stołkiem

a co ci się w tym stwierdzeniu nie podoba? łapiesz mnie za slówka?
może nie takie same szanse,ale porównywalne
nie masz lepszych argumentów?może podasz coś konstruktywnego

więc powiedz mi jakie jest prawdopodobienstwo natrafienia na zarazonego partnera sexualnego .oczywiście nie mówimy o liczniku prostytutki,ale zwyczajnej osoby.

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-08-25 o 21:15
Stary 2011-08-25, 21:13   #434
Diversification
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pingwinpingwin Pokaż wiadomość
witam!

Do założenia tego wątku zainspirowało mnie jedno z angielskich forum. Tytuł tematu, który mnie zainteresował, brzmiał dokładnie: ,,with how many people have you... (kissed, made out, fingered or made handjob, oral, sex)". Odpowiedzi były naprawdę różne, dlatego też uznałam, że warto jest założyć podobny wątek tutaj, na wizażu, zatem:

Z iloma ludźmi...

1. ...całowałaś się?
2. ...odważniej dotykałaś?
3. ...uprawiałaś petting?
4. ...uprawiałaś seks oralny?
5. ...uprawiałaś normalny seks?

Wydaje mi się to dosyć ciekawe, zatem zachęcam do odkrycia rąbka tajemnicy.
1. 5/6
2. 2
3. 1
4. 1
5. 1

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Diversification jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-25, 21:33   #435
aptrp
Rozeznanie

No to tak: w Polsce jest na koniec 2010 roku ok. 14 tysięcy zakażonych wirusem HIV, ale szacuje się, że ok. 70 % nie wie o zakażeniu. To daje około 45 tysięcy zakażonych. Ponad 70% jest w wieku 20-40 lat. Nie wiem, niestety, jak wygląda to pod kątem płci, ale myślę (biorąc pod uwagę większe ryzyko kobiet podczas stosunków jeśli idzie o zakażenie i rozkład populacji), że nie przesadzę jeśli założę, że połowa to kobiety. To daje ponad 15 tyś. zakażonych kobiet. Liczmy, że kobiet w tym wieku jest około 6 mln, to daje o ile mnie google nie myli, około 0,25% ryzyka natrafienia na nosicielkę. Rzecz jasna obliczenia są proste jak konstrukcja cepa i pewnie niejeden błąd można w nich znaleźć, tym niemniej są na podstawie konkretnych liczb. Czy możesz mi zatem powiedzieć, jakie jest ryzyko, będąc pacjentem, zakazić się wirusem HIV w Polsce podczas losowego zabiegu medycznego?
Stary 2011-08-26, 07:45   #436
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
No to tak: w Polsce jest na koniec 2010 roku ok. 14 tysięcy zakażonych wirusem HIV, ale szacuje się, że ok. 70 % nie wie o zakażeniu. To daje około 45 tysięcy zakażonych. Ponad 70% jest w wieku 20-40 lat. Nie wiem, niestety, jak wygląda to pod kątem płci, ale myślę (biorąc pod uwagę większe ryzyko kobiet podczas stosunków jeśli idzie o zakażenie i rozkład populacji), że nie przesadzę jeśli założę, że połowa to kobiety. To daje ponad 15 tyś. zakażonych kobiet. Liczmy, że kobiet w tym wieku jest około 6 mln, to daje o ile mnie google nie myli, około 0,25% ryzyka natrafienia na nosicielkę. Rzecz jasna obliczenia są proste jak konstrukcja cepa i pewnie niejeden błąd można w nich znaleźć, tym niemniej są na podstawie konkretnych liczb. Czy możesz mi zatem powiedzieć, jakie jest ryzyko, będąc pacjentem, zakazić się wirusem HIV w Polsce podczas losowego zabiegu medycznego?
ja poproszę wiarygodne źródła twoich wyliczeń,a nie wyssane z palca obliczenia
Stary 2011-08-26, 08:10   #437
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz zaraz. Może to ja nie doczytałem, ale uznałem, że chodzi raczej o polskie warunki. Więc, po pierwsze - TmargoT napisała, że można się zakazić przy pobieraniu krwi. Po drugie napisała, że każda bakteria,czy wirus znajdujący się we krwi ma styczność ze "stołkiem" pielęgniarki. Nawet biorąc pod uwagę cudzysłów jest to tak absurdalne stwierdzenie, że aż nie chce się wierzyć, że może coś takiego napisać lekarka.
A co do posta, który zacytowałaś i tego, co cytowałaś z wiki czy czegoś - to wcale nie znaczy, że ryzyko ze skokiem w bok i zabiegiem jest porównywalne. A nie jest
Osobiście znam osobę, która w szpitalu została zarażona WZW B.
Nie wiem jaki to procent przypadków, ale takie sytuacje dzieja się obok nas i warto być tego świadomym.

Kolejna sytuacja - studiuję kosmetologię i znam przypadki salonów, w których bywa nawet tak, że sprzęt nie zawsze jest sterylizowany. A można przeciąć naskórek nawet przy głupim wycinaniu skórek przy manicure.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
Wirus HIV przenoszony jest poprzez krew. Dlatego wszelkie zabiegi wymagające przerwania ciągłości skóry, podczas których może dojść do przedostania się krwi innej osoby, znajdującej się na nakłuwającym narzędziu, mogą stwarzać pewne ryzyko przeniesienia zakażenia,dlatego wirusem można się zarazić również robiąc tatuaż,czy przebijając ucho.
nie tylko poprzez sex,jak piszesz
Dokładnie tak.
Stary 2011-08-26, 08:29   #438
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Osobiście znam osobę, która w szpitalu została zarażona WZW B.
Nie wiem jaki to procent przypadków, ale takie sytuacje dzieja się obok nas i warto być tego świadomym.

Kolejna sytuacja - studiuję kosmetologię i znam przypadki salonów, w których bywa nawet tak, że sprzęt nie zawsze jest sterylizowany. A można przeciąć naskórek nawet przy głupim wycinaniu skórek przy manicure.[COLOR="Silver"]

.
.ludzie nawet nie zdają sobie sprawy,jak latwo można się zarazić nie mają nic wspólnego z sexem.o tym się nie mówi,bo często dowiadują się po latach i nie wiedzą skąd.
Stary 2011-08-26, 09:21   #439
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
.ludzie nawet nie zdają sobie sprawy,jak latwo można się zarazić nie mają nic wspólnego z sexem.o tym się nie mówi,bo często dowiadują się po latach i nie wiedzą skąd.
Mnie tylko przeraża, że tacy ludzie, niezdający sobie sprawy z zagrożeń, potem mówią, jak się ich prosi o badania przed seksem, że przecież nie mieli się gdzie zarazić bo np. mieli tylko jedną partnerkę, a ona była dziewicą więc na pewno nic mu nie jest i badań robić nie będzie. Ciemnogród, a niby Europa...

P.S. uprzedzając pytania- tak przed pójściem z kimś do łóżka bez zabezpieczenia w postaci prezerwatywy zawsze żądam okazania wyników badań krwi- sama swoje też pokazuję i się regularnie badam.
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-26, 09:45   #440
aptrp
Rozeznanie

1. Nigdzie nie napisałem, że uważam, że można się zakazić tylko przez seks. Napisałem tylko, że łatwiej tak, niż przez zabieg.
2. Moje obliczenia nie są wyssane z palca, tylko są na podstawie aids.gov.pl i rocznika statystycznego. Mogą być co najwyżej błędne A czy ja mógłbym Cię prosić, TmargoT, o JAKIEKOLWIEK dane, że łatwiej w szpitalu, albo chociaż - jak często się to zdarza? I to nie wyssane z palca o wykształceniu medycznym
Stary 2011-08-26, 10:00   #441
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
1. Nigdzie nie napisałem, że uważam, że można się zakazić tylko przez seks. Napisałem tylko, że łatwiej tak, niż przez zabieg.
2. Moje obliczenia nie są wyssane z palca, tylko są na podstawie aids.gov.pl i rocznika statystycznego. Mogą być co najwyżej błędne A czy ja mógłbym Cię prosić, TmargoT, o JAKIEKOLWIEK dane, że łatwiej w szpitalu, albo chociaż - jak często się to zdarza? I to nie wyssane z palca o wykształceniu medycznym
moje wypowiedzi tyczyły się każeego innego zarazenia,niz sex.pod to można podpiąć zabiegi medyczne,operacje,pobrani a krwi,wizyty u stomatologa,jak i przekłuwanie uszu,tatuaże ,zabiegi fryzjerskie i wiele innych,gdzie można przerwac ciągłość skóry.
nie tylko sex jest porównywalnym źródłem zarażeń i jesli tak sądzisz to nie mamy o czym rozmawiać.nie potrzebne są źródła,żeby wiedzieć,że można zarazić się różnymi sposobami,a najczęstym poprzez:
Cytat:
Jak dochodzi do zakażenia

Do zakażenia HIV dochodzi w wyniku kontaktu człowieka z każdym płynem ustrojowym, w którym znajdują się zainfekowane wirusem komórki (przede wszystkim limfocyty) lub jest obecne zakażone wirusami osocze. Szczególnie niebezpieczny jest kontakt z krwią, bowiem w niej jest największe stężenie czynnika zakaźnego.

HIV jest obecny w ślinie, nasieniu, wydzielinie pochwowej, mleku matki. Jest też w płynie przesiękowym w otwartej ranie.
źródło

sex jest popularnym źródłem zarażen,ale nie jedynym.więcej razy w swoim życiu spotykamy się z innymi mozliwościami zarażenia,niż sexem poza związkiem.ja np.co 2 tyg chodzę do kosmetyczki,a co miesiąć do fryzjera.porównywalnie żadziej zmieniałam partnerów sexualnych w przeszłości

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-08-26 o 10:02
Stary 2011-08-26, 10:15   #442
aptrp
Rozeznanie

Nie wiem, co miałaś na myśli, ale widzę jak na dłoni, że najpierw napisałaś, że można się zarazić podczas pobierania krwi, a potem, że równe prawdopodobieństwo jest przez przypadkowy seks, jak podczas zabiegu. Wiem, że już to setny raz chyba powtarzam, ale ciągle się od tego odcinasz. Oczywiście ryzyko jest (podczas jakiegoś zabiegu, ale nie pobierania krwi), ale wyraźnie, ogromnie mniejsze. Dziwię Ci się, że jako osoba sugerująca posiadanie medycznego wykształcenia, gadasz takie głupoty, które mogą zostać opacznie zrozumiane i nasilić strach przed zwykłymi badaniami. A tak w ogóle, to lekarze o tej porze nie pracują? :P aż żałuję, że nim nie jestem w takim razie :P
Stary 2011-08-26, 10:29   #443
Kolor Bzu
Zakorzenienie

aptrp- proszę przestań z tymi żenującymi wypowiedziami, bo im więcej Cię czytam tym bardziej wątpię w rasę ludzką
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 10:30   #444
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, co miałaś na myśli, ale widzę jak na dłoni, że najpierw napisałaś, że można się zarazić podczas pobierania krwi, a potem, że równe prawdopodobieństwo jest przez przypadkowy seks, jak podczas zabiegu. Wiem, że już to setny raz chyba powtarzam, ale ciągle się od tego odcinasz. Oczywiście ryzyko jest (podczas jakiegoś zabiegu, ale nie pobierania krwi), ale wyraźnie, ogromnie mniejsze. Dziwię Ci się, że jako osoba sugerująca posiadanie medycznego wykształcenia, gadasz takie głupoty, które mogą zostać opacznie zrozumiane i nasilić strach przed zwykłymi badaniami. A tak w ogóle, to lekarze o tej porze nie pracują? :P aż żałuję, że nim nie jestem w takim razie :P
jest podobne prawdopodobieństwo i nie odcinam się od tego co mówiłam.podawałam ci również przyklady AFER,gdzie ktoś zauważył nieprawidłowości w trakcie zabiegów medycznych w tym pobierania krwi.
jako osoba mająca praktyki w zawodzie widziała nie raz przyklady zaniedbań i to co pisze biorę za to odpowiedzialność.nie podam ci jednak konkretnego przykładu,bo RAZ-i tak nic ci to nie da,DWA-wiele grub zawodowych obejmuje zasada milczenia,TRZY-od dawna nie pracuję w zawdodzie na co miało wpływ wiele czynników,w tym i ta co podałam wcześniej.
dla mnie już eot,bo wchodzimy w bardzo osobiste pytania,a ja tego nie lubię.
Stary 2011-08-26, 10:33   #445
aptrp
Rozeznanie

Raz - dlaczego mi to nic nie da
Dwa - dopóki nie podajesz danych umożliwiających identyfikację osoby nic Cię nie obejmuje
Trzy - czyli w najlepszym razie jesteś lekarką z nieaktualną wiedzą

Nie podałaś przykładu żadnej afery związanej z pobieraniem krwi. Ale ok - zgadzam się - na pewno jest sporo nieprawidłowości i nietrzymania procedur, ale zwykłe pobieranie krwi to już jest jakiś absurd.
Stary 2011-08-26, 10:54   #446
shirleyyy
Rozeznanie

się uczepiłeś jak rzep psiego ogona.....daj se chłopie na luz, jakaś meliska albo co? Rozdmuchałeś OFF Topa niemiłosiernie.....:mdlej e:
to się robi niesmaczne
I don't even need your love
But you treat me like a stranger"...
shirleyyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 10:58   #447
aptrp
Rozeznanie

Wydawało mi się, że nie jest w zasadzie możliwe zrobienie offtopa w takim wątku, ale widać się myliłem Tak samo jak w przypadku definicji słowa niesmaczne, które w ogóle w tym dziale chyba nie powinno istnieć.
Stary 2011-08-26, 11:30   #448
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Raz - dlaczego mi to nic nie da
Dwa - dopóki nie podajesz danych umożliwiających identyfikację osoby nic Cię nie obejmuje
Trzy - czyli w najlepszym razie jesteś lekarką z nieaktualną wiedzą

Nie podałaś przykładu żadnej afery związanej z pobieraniem krwi. Ale ok - zgadzam się - na pewno jest sporo nieprawidłowości i nietrzymania procedur, ale zwykłe pobieranie krwi to już jest jakiś absurd.
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/art...STKO/437693146
http://krotoszyn.naszemiasto.pl/arty...krwi,id,t.html

to sa prywatne opinie i całkiem ich sporo
http://www.jakoscobslugi.pl/obserwacja/36349981
http://forum.gazeta.pl/forum/w,216,1...bowiazek_.html

"ale co tam.mnie sie to nigdy nie zdarzy"

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-08-26 o 11:36
Stary 2011-08-26, 11:42   #449
aptrp
Rozeznanie

Ok, dzięki. Faktycznie rzeźna. Ale akurat HIVem to się tak zarazić praktycznie nie da. Obecnie seks jest na zdecydowanie pierwszym miejscu, niestety (a może i dobrze, bo o seksie przynajmniej sami możemy decydować). I dobrze by było, żeby ludzie tak myśleli, a nie bagatelizowali sprawę tekstami typu "mogło mi się to przydarzyć wszędzie".
No i mnie się to nie zdarzy, dopóki będę przytomny
I to tyle tego obrzydliwego i niesmacznego offtopu, mam nadzieję.
Stary 2011-08-26, 12:04   #450
shirleyyy
Rozeznanie

Cytat:
Ok, dzięki. Faktycznie rzeźna. Ale akurat HIVem to się tak zarazić praktycznie nie da. Obecnie seks jest na zdecydowanie pierwszym miejscu, niestety (a może i dobrze, bo o seksie przynajmniej sami możemy decydować). I dobrze by było, żeby ludzie tak myśleli, a nie bagatelizowali sprawę tekstami typu "mogło mi się to przydarzyć wszędzie".
No i mnie się to nie zdarzy, dopóki będę przytomny
I to tyle tego obrzydliwego i niesmacznego offtopu, mam nadzieję.

nie mowa tu o prawdopodobieństwie czy też jego braku zarażenia się HIVEM w czasie seksu czy podczas zabiegów medycznych ..........mowa tu o tym kto ilu miał partnerów i co z nimi robił(całował, pieścił itd.).....nic więcej.....watki o zabezpieczaniu się i SKUTKACH rozwiązłości w postaci chorób gdzie indziej. Także tak.....jest to OFF TOP. Amen.
I don't even need your love
But you treat me like a stranger"...
shirleyyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości