![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nail Tek-i jak Wam pasuje?
Dzięki arwenes za tyle informacji
![]() Jak rozpoznać w jakich preparatach są naturalne minerały?? Tak mnie jeszcze zaciekawiło, co w takim razie robi NT Intensiv Ther. II gdy się ją nałoży na Foundation i lakier kolorowy? Jeśli ma tylko zapobiegać odpryskom lakieru bo nie przenika do paznokcia, to można by było użyć czegoś tańszego ... ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "żeby zabezpieczyć odrosty , aby do paznokcia nie przedostawały się szkodliwe substancje jak np. detergenty które bardzo szkodzą płytce dlatego jak zaczyna się kurację to należy nakładać codziennie aby paznokieć odrastał zdrowy, późnieju już można tylko stosować jako podkład." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nail Tek - gdzie dostać?
Dziewczyny - podbijam pytanie otwierające ten wątek: GDZIE SPRZEDAJĄ NAIL TEKA W STANACH? Pytanie pilne - proszę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nail Tek-i jak Wam pasuje? - Rewelacja!!! Długie
[quote=annak_wawa]Witam,
Ja używałam NailTek XTRA. I jest extra ;-))) Najlepszy prepart do paznokci. Z ręką na sercu potwierdzam że na mnie podziałał jak żaden inny. A używałam chyba każdego Sally Hansen, Avon i Killy i nic nie działało. Po XTRA w końcu miałam swoje piękne, długie paznokcie. Po 3 miesiącach zaczełam używac pazkokci jako śrubokręta - i naprawde nic sie nie działo! Ale uwaga jest to bardzo mocno skondensowany preparat! ANNAK_WAWA proszę o POMOC lub inne kochane wizażanki!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() PS; dostałam ją orginalnie zapakowaną z ulotką wewnątrz. AchA jeśłi któraś z Was moje drogie Wizarzanki, zna dobrego sprzedawcę na alegro, proszę o napisanie na mojego maila rots@autocom.pl ![]()
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
Ja używam intensive therapy II już 3 tygodnie i nie ma efektu, odżywka odpryskuje po jednym dniu, lakierem kolorowym nie maluję, też kupiłam na allegro, ale raczej nie wydaje mi się, że to podróba. Może to sprawa indywidualna i potrzeba więcej czasu, by stan paznokci poprawił się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To własnie Foundation leży bezpośrednio na paznokciu, a nie IT. Dziewczyny przeczytajcie sobie ten wątek, a zwłaszcza wypowiedzi ARWENES. Było tu o tym mówione mnóstwo razy! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
Czytałm, właśnie zamierzam dokupić foundation
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Dot. NT Intensive Therapy II...
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Wtajemniczenie
|
a ja w końcu widzę u siebie efekty
![]() ![]()
![]() |
#431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=bad_kitty]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
Arwenes, wyglądasz na NailTekową specjalistkę, w związku z czym zapytam prosto z mostu - po jakim czasie widać wymierne rezultaty działania foundation i IT II? Bo, wybaczcie wszystkie Panie, nie wierzę, że po tygodniu można stwierdzić, że preparat działa REWELACYJNIE na pazury, może on je utrawdzić, trochę poprawić stan, ale nie zdziałać cuda... ale może się mylę i powinnam dać sobie spokój, skoro po tygodniu nie widzę tych cudów niewidów, które tu niektórzy opisują?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Hihi, ja też nie widziałam rezultatów od razu. Nawet po miesiącu to jeszcze nie było to
![]() ![]() ![]() Tak więc uzbrój się w cierpliwość, a napewno zobaczysz efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Arwenes ale wcześniej pisałaś, że jak już stan paznokci się poprawi, to należy zmienić tą kurację na inną, bo ta przy dłuższym stosowaniu może spowodować kruszenie się paznokci. Więc jak to w końcu jest? Używać cały czas FII + IT, czy zastąpić je czymś innym (jak skończę buteleczkę) ![]() I jeśli tak, to co proponujesz stosować, żeby paznokcie nadal były twarde i nie rozdwajały się, ale jednocześnie nie kruszyły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Rozeznanie
|
A mi już ręce opadają! Niby mam twarde paznokcie, niby ten cały Nail Tek działa, ale za każdym razem jak pomaluje paznokcie to mi na drugi dzień już lakier odpryskuje. Już staram sie malowac po jednej cienkiej warstwie, a tu i tak odpryskuje
![]()
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
A używasz NT Foundation jako podkładu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Przyczajenie
|
RVENES I MAGRES bardzo wam dziękuję za odpowiedz. Kupiłam tą odżywkę na allegro za 56 zl. A czytałam na forum że wiele dziewczyn kupuje je na aukcjach i są zadowolone. Natomisat to moje badziewie to coś stasznego, stsosuje już dwa tygodnie i zauważyłam pogorszenie stanu płytki paznokcia. Mam wrażliwe paznokcie na badziewiaste składniki w tanich lakierach bo zaczyna mi właśnie odchodzić płytka i tak zaczeło się dziać po używaniu Nail Teka ale uważam że to nie może być orginał, bo zbyt dużo jest dobrych opini na jego temat. Kupię teraz w sklepie internetowym, a może Wy znacie drogie wizażanki sprzedawców godnych polecenia?
![]()
![]() |
#442 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, używam NT Foundation jako podkładu, a potem na lakier jeszcze intensive therapy i po jednej cienkiej warstwie odpryskuje. Zmieniam lakiery ,więc raczej to wina lakieru nie jest. Już sama nie wiem, co robić-może ja robie coś źle???!!! ![]()
![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
Miałam paznokcie żelowe, ale przestałam je robić. Z trzech usunęłam żel, bo popękał i nie było wyjścia, reszta spokojnie odrasta. Te paznokcie bez żelu są w bardzo złym stanie i z nich odżywka odchodzi, na reszcie trzyma się. Na bardzo zniszczonych paznokciach nie trzyma się też lakier, mimo że u innych osób się sprawdza. Może po prostu trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać aż paznokcie odrosną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Rozeznanie
|
No jak paznokcie odrosną, to już NT nie będzie potrzebny! Ja myślałam,że mi pomoże i przynajmniej pozbędę się problemu z odpryskującym lakierem, ale niestety okazuje się,że nie
![]() Chyba jednak ten NT takich cudów nie robi, jak myślałam ![]()
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
Cuów raczej nie ma, ale może NT sprawi, że paznokcie , które odrosna będa ladne i mocne. Ja tak wlasnie myslalam, że jak już sa zniszczone to za wiele nie da się zrobić, ale dzięki temu, że stosuje się odżywkę paznokcie będa rosly zdrowe. Nie wiem, czy tak jest, może się mylę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Rozeznanie
|
no i chyba to jest jedyne pocieszenie,że odrosną zdrowe,ale z drugiej strony, jakie mają odrosnąć
![]()
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem żadna rewelacja! Używałam i nie widziałam skutków.
Potem już zrobiłam sobie paznokcie żelowe. A odpowiedzialna za nie jest moja koleżanka, Asia którą pozdrawiam! ![]()
![]() |
#448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o odżywki to jeśli nie masz Qickena (jest to preparat zabezpieczający lakier właśnie przed odpryskami bo jest elastyczny i zabezpiecza jasne lakiery przed żółknienciem, przyspiesza schnięcie wszystkich warstw ) to dlatego musisz nałożyć na lakier kolorowy przeźroczystą wersję odżywki bo po nałożeniu foundation i 2 warstw lakieru on robi się matowy i też będzie się kleić do niego kurz i brud a nawierzchniowa wygładza to wszystko jakby zamyka całą procedurę , następnego dnia nakładasz kolejną warstwę aby zabezpieczyć odrosty i tak przez kolejne dni (po pomalowaniu przez 6 dni ) potem wszystko zmywasz i od nowa dlatego maluje się lakierem bo on stabilizuje słaby miękki paznokieć jak skończysz butelkę i paznokcie będą ładne przechodzisz na łagodniejszą wersję , a gdy po stosowaniu łagodniejszej stan powraca to masz na bank objaw niedoboru minerałów, bo ja stosuję już od wielu lat odżywki tylko jako podkład pod lakier ale odtłuszczam płytkę Prep-em (to też jest produkt NT do odtłuszczania paznokci) nakładam NT Hydration I lub III i na to 2 warstwy lakieru (zawsze) potem Quicken potem po kropli 10-speed-a na każdy paznokieć (też produkt NT przyspiesza schnięcie lakieru atomowo) i noszę lakier 7-10 dni (oprócz ciemnych bo scierają się na brzegach ) a jak nie mam czasu to poprawiam lakier i noszę do 2 tygodni ! Nie wiem gdzie można kupić NT hydration w Stanach bo jest to stosunkowo nowy produkt i chyba tylko jest dostępny w hurtowniach kosmetycznych dla kosmetyczek musisz mieć działalność żeby móc go kupić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.