|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Doberek
U mnie już mróz był nad ranem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
dzien dobry...
a ja dzis jestem niewyspana ![]() dziecie urzadzalo mi dyskoteke w brzuchu do 2 nad ranem ![]() ide na sniadanko ![]()
#423 |
Rozeznanie
|
anagat trochę mnie uspokoiłaś z tymi leukocytami. Ja mam przewlekłą chorobę nerek więc może od tego ob tez zawsze przez to mam podwyższone. O dziwo wyniki nerkowe się poprawiły
![]() Ja wczoraj też sprzątanie już po 2 h kręgosłup mnie tak bolał ze resztę tż-towi zostawiłam. Niewiem jak was ale mnie mój tak ostatnio denerwuje ze normalnie mam ochote go udusić. Dosłownie wszystko mnie drażni najlepiej jak jest w pracy to mam taki spokój ![]()
#424 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() slodki siostrzeniec ![]() Cytat:
![]() wow ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
a gdzie można takei dostac w PL? w jakiejś konkretnej sieci sklepów? Z chęcią bym spróbowała ![]() Bo podobnie jest z Pomelo - tylko w niektórych sklepach można dostac. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Gucia super fotki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
Bry!
Ja jeszcze w lozku zaleguje ale czas sie ruszyc no mi burczy w brzuchu. |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Więc grzeszę częściej ![]() Pomelo jest już popularnym owocem i można dostać niemal wszędzie (każda sieć marketów - Auchan, Tesco, Biedronka, Carrefour, Kaufland i dawny Geant..) Piękny, słoneczny dzień. Tak jak wczoraj. Chłodny, ale to już mało istotne. Dziś kolejne spodnie powędrowały do drugiej szafy czekając na lepsze czasy ![]()
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
![]() ja znowu będę musiała Was nadrobić, ale to dopiero jutro... |
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
e karolca to malutko przybrałaś.
Ja już 21 i prawie +4 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki,
dzis niedziela a ja wstalam o 7!! normalnie dziwne to u mnie, ale sniadanka mi sie chcialo i musialam Ivorka nakarmic bo Tz odwiozl kolege na lotnisko o 4:30 rano. jak wrocil pojechalismy na car boots - czyli taka gielde uzywanych rzeczy badz nowych ale tanszych, zakupilam dwie lampy do sypilani, co by symetrycznie bylo i sprawiedliwie - bo tylko po mojej stronie lampa byla. dla dzieciaczkow malych tyle rzeczy przeroznych ze szok, potestowalam troche wozkow...ale nadal zielona jestem w tym temacie. a zimno u mnie dzis bylo 0 stopni o 7 rano. ju czapke zalozylam i zimowa kurtke. |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Pomelo zakupiłam raz na spróbę, i nie smakowało mi-mało soczyste, włókniste...Może to był jakiś trefny egzemplarz. Natomiast zajadam się grejpfrutami różowymi, bardzo lubię też mandarynki-baaardzo soczyste, więc może Aganat warto żebyś spróbowała?
Z jabłek przetestowałam niemal wszystkie gatunki jakie mozna dostać u nas w tesco, i moje najulubiensze to granny smith (właśnie zaraz pozrę jedno), pink lady i crunchy braeburn. Ale te ostanie coś się pogorszyły ostatnio i przerzuciłam się na granny smith. Emigra, ja dziś na śniadanie zjadłam jajeczniczkę na maśle z 3 jajek!!!!Kromkę razowca, pomidorka, kawkę słabą z mleczkiem, rządek czekolady, który został mi z wczoraj, i za chwilę-jabłko. Już myślę o tym, co tu zjeśc na obiad hahhaha W planach mamy brokuła, rybę, i ryż albo ziemniaczki ![]() Lena-mi, ja też mam 163, może lekko ponad, więc ze spodniami problem. Z reguły pasują te o długości regular, bo short zdecydowanie za krótkie-niska jestem, ale mam dośc długie nogi. Tylko te dżinsy co wczoraj mierzyłam to bardzo mi się podobały, ale one mają rozszerzane u dołu nogawki i podwijanie(spróbowałam w przymieżalni), psuje ich wygląd...Z kolei tu nawet nie wiem gdzie mam szukać krawca, więc wolę już poszukać innej pary gdzie indziej. Za radą Aganat wybiorę się do nexta i obczaję mothercare. Wczoraj zaczęliśmy 19tc, a dziś jedziemy na jakąs mała wycieczkę. Słońce przyświeca i stopni ok 18-19, trzeba skorzystać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ![]() ![]() MoniaHan, około 23 jechałam wczoraj z mamą do apteki, to skrobałam szyby w aucie :/ Nie wiem ile było w nocy, wyjątkowo nawet na siusiu nie wstawałam tak twardo spałam ![]()
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Pomelo uwielbiam ale moją miłościa są jabłka (tylko twarde)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Dziś muszę resztę gruszek, które są miękkie przerobić na sok. Mąż też nie lubi tych zbyt dojrzałych a szkoda, aby się popsuły.
#438 | |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam 4 na plusie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Narobilyscie mi ochoty na pomelo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Wtajemniczenie
|
nawet nie wiedzialam jak wyglada pomelo..wlasnie sprawdzilam na necie, chyba nie widzialam jak do tej pory, a moze nie zwrocilam uwagi.
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-16 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
U mnie pomelo nie widziałam w tym roku
![]() Podobno w drugim trymestrze najwięcej wagi przybywa |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tak , masz rację przerzucę się na mandarynki. Dobre w tesco mieli.. pyysssszzzne! A co do jajecznicy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i faktycznie musisz mieć problem z długością nogawek, bo regular na mnie są idealne- 167/168 cm.. A jak mówisz, że krótkie są dla Ciebie za krótkie, to pewnie regular zawsze są za długie.. Ja jestem jakaś strasznie wymiarowa, szczególnie jak ważę ok 60 kg, to po prostu każde spodnie rozm 10 są dobre, a góra rozm 8/10 I na szerokość i na długość ![]() Ja spałam do 10:30 ![]() ![]() ![]() I na razie mam zamiar się lenic ![]() Aaa pisałam Wam, że jeden z moich szefów(oczywiście lekarz) powiedział mi , że w ciąży to OBOWIĄZKOWO muszę wypijać 2 (słownie DWA litry mleka dziennie). Absolutnie nie mniej. Jak się spytałam, że niby po co? to odpowiedz była: BO TAK ![]() ![]() Może jakiś hinduski przesąd?? Bo ja owszem nabiał jem codziennie- albo jogurt, albo twaróg, ale 2 litry mleka, toć egzemy bym dostała i chyba za przeproszeniem się zesr...ła. Ja na obiadek mam pomidorówkę ![]() ![]() Kupiłam też sobie kluski z jagodami do zrobienia na parze ![]() ![]() Miłego dnia dziewczynki! P.S. po raz kolejny omówiliśmy z mężem cały spis imion męskich i dalej nic nam się nie podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Ja skłonności do tycia nie mam w ogóle. I szkoda, że rosnę tylko w brzuchu i biodrach
![]() Jesli chodzi o mleko, to jest wskazane jego picie, ale - cztery szklanki mleka równają się dwóm plasterkom żółtego sera - jeśli chodzi o zawartość wapnia. I to o wapń chodzi w ciąży, bo cały organizm jest jednak mocno obciążony. Jeśli we krwi jest za mało tego pierwiastka, to uwalniany jest z kości. Tylko nie wiem co się dzieje z nadmiarem bo o tym juz nie powiedzieli :/
#444 |
Zadomowienie
|
Karolca, u mnie nadmiar się pokaże na skórze, dość długo się leczyłam z alergii.. egzema, wysypka i takie tam.
A nadmiar np. może sobie pojść w kamienie nerkowe ew. żółciowe.. Ostatnie czego nam wszystkim potrzeba. Co za głupi lekarz, że nie wie, że we wszystkim jest ważny umiar??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Mój mi ostatnio powiedział, że jeśli mam na coś ochotę, to nie mam sobie odmawiać, ale mam zachować umiar i nie zjadać całej czekolady od razu tylko po trochu
![]() ![]() Ale wiadomo, żeby nie zjeśc całego kilograma. Moja mama kupiła body na wiosnę/lato dla maluszka ![]() ![]() DSC05783.jpg
#446 |
Rozeznanie
|
musiałam sprawdzić co to za owoc to pomelo a jak to smakuje????
To ja was przebije bo mam 155 cm haha naszczęście mam sis krawcową ![]()
#447 |
Zakorzenienie
|
czekoladę tez jem cała, nie umiem po trochu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest podobnego wzrostu jak Ty. Buty kupuje w sklepie dziecięcym, podobnie spodnie ![]() ![]()
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Melduje się w drugiej częsci wątku! U mnie też zimno jak w psiarni, ale dostałam od mamusi taką cieplutką kamizelkę futrzastą, którą zakładam na kurtkę i jest mi ciepło - kurtka już mi się ledwo dopina... ![]() Ja właśbnie zaczęłam 21 tc i niestety już +6kg ![]() Jeszcze się tylko wypowiem w sprawie ✂✂✂✂✂✂✂✂✂a - potwierdzam we wszystkim zdanie anagat - jest wart swojej ceny! ![]() ![]() No i jeszcze złe wieści - ktoś pisał o kamieniach nerkowych - ja kamieni nie mam, mam natomiast kolki nerkowe (w zeszłym tygodniu wylądowałam przez to na SORze), dzisiejsza noc również nie przespana, ostatni atak jakąś godzinę temu ![]() Jutro idę do lekarza zrobić znowu badanie moczu.... ciekawe co wyjdzie tym razem... Buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Rozeznanie
|
Oj ... posprzątałam, ugotowałam buraczkową,spacerek nad jeziorkiem też zaliczyłam (słonko świeci,ale jest zimno),a zaraz czeka mnie kąpiel ;D
Dzisiaj dowiedziałam się,że moja siostra odda mi świetne łóżeczko (kupiła córce większe),a dziadkowie obiecali wózek taki jak wybierzemy z TŻ-tem więc sporo wydatków nam odpada. Właśnie skusiłam się na Kinder Bueno.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.