Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie oszaleć. - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-29, 08:03   #421
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz

Kropka, do Katowic obie się przenieśmy

Dil, powinny teoretycznie do 2 roku wyjść

łokienko mam. Kawa i batonik bajeczny
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 08:22   #422
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz

Witajcie.
Jak tak czytam o Waszych przebojach, to sie cieszę, że na razie mnie to nie spotyka. Ale piszę na razie, bo pewnie i mnie to czeka. I współczuję bardzo zarywanych nocek i zbuntowanych dzieci

No i zdrówka dla chorowitków

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 08:57   #423
annLee
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30787362]
Dil, powinny teoretycznie do 2 roku wyjść [/QUOTE]
ZU miała 3 jak jej ostatnie piątki wychodziły a międzyczasie bunty i inne ciekawostki

MArgo-zdrówka! W Ententino te przeceny są już jakiś czas,więc nie sądzę,żeby znieśli na ten dzień chociaż... wszstko jest możliwe.Bluzki są swietne i te sukienki też ! gruba bawełna z jakimś ociepleniem od spodu.Ja teraz się czaję na zakupy dla Zu,tylko muszę poczekać na kasę,bo chwilowo halny na koncie...

Współczuję Wam tych nocek myślicie,że to zęby/nadwrażliwość?
Badałyście może kał na obecność pasożytów,candidię? Też podobno przy tym są podobne atrakcje

Kropko-żadna sąsiadka nie nadaje się na spacer? może którąś namówić? Echhhh...A Danio taki słodziak na tym blacie

Moja jak śpi 2h i obudzi się np.ok16 to wojuje do 22
Co prawda potrafi wtedy i do 10 spać ale mnie to nie urządza,wolę wolny wieczór

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 09:06   #424
araczki
Zadomowienie

Justin, Ona (niezle Ci sie bidulko zwalilo chorobsk) , Margo - zdowia dla Was szybkiego!

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość
w piątek byłam z małą na kontroli u okulisty w W-wie. (...) JEST POPRAWA !
fajne wiesci

Ozdoby: ja bede orzechy zawijac w folie i powiesze pierniki i wysuszone pomarane i moze nazbieram szyszek w lesie to tez dorzuce na drzewko

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A Wy dalej o prezentach.

U mnie w tym roku koniec w tej materii. Młody już ma szlaban na wyjścia i prezenty, i zero kieszonkowego do 25rż.

Papierowka, ale akcja z samochodem. Cale szczescie, ze mezowi nic sie nie stalo i ze Tymka nie bylo w samochodzie.
To ten facet co wpakowal sie w wasze auto musial bardzo szybko jechac skoro takich szkod narobil, debillo..

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30786660]Będę gryźć

Nie śpię od 3:30, dziecko też nie, wierci się, łazi po całym łózku, najpierw się zsikała po pachy (jak nigdy), potem jeść, a potem to już nie wiem co. Wstałam bo bez sensu leżę i wściekam się tylko. A mogłam spać do 6! cholera jasna. Muszę po południu babcię na spacer posłać i iść spać, bo nosem zaryję o ziemię. Jakbym normalnie sypiała to chrzanić, ale nie dość, że każda noc do bani, to jeszcze dzisiaj totalne niespanie. Ratunku [/QUOTE]

Szczescie masz, ze mozesz sie przekimac po robocie.

**
U Was tez pogoda jak na wiosne?
Tutaj w miare cieplo, ponuro i cholera znowu Mala katar i kaszel zaatakowal. Mam tylko nadzieje, ze uszy beda czyste
Dzisiaj w przedszkolu pieczenie piernikow dzieci maja Jutro zdjecia pamiatkowe a pojutrze male przyjecie cos jakby nasze andrzejkowe.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 09:19   #425
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne.

Niestety u nas jest obecnie faza takiej głupoty, że nic kupować nie zamierzam. Moje dziecko było mądrzejsze pół roku temu. Teraz tylko wszystko źle, wszystko wkurza, więc rozwala, rzuca, kopie. Już mnie szlag trafia jasny.

Wczoraj obrazki rozłożyłam, a ten podszedł i wszystkie rozpirzył po podłodze. Dałam żetony do wrzucania w pudełko, wrzucił naście i kolejne do paszczy. Zabrałam, ryk.
I tak od paru dni.
Dziś wziął podstawkę od takiego sortera, klocki wyrzucił, odwrócił ją patykami do dołu i zaczął po niej skakać.

Już tak się ładnie Duplo bawił, a od paru dni, jak mu klocek do klocka od razu nie pasuje, to jest krzyk i rzucanie.

Cofa mi się w rozwoju chyba. Nosi mnie już...

I to ciągłe rzucanie się... O byle co, sru i siad na dupę. I rzucanie się na podłodze.
A dopiero co czytałam na forach jak inne matki piszą i myślałam, że mnie to omija. A to tylko kwestia czasu i mojemu też odcedziło. :/
łączę się z Toba w bólu.. U nas tak trwa od... lipca ? rzucanie się, walenie głową o podłogę..

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
dilayla, ja też choruję od dawna na SC mam łazienkę w tym stylu
Ja moge na taki styl popatrzec jedynie na zdjeciach, chociaż i tam jakoś mi się specjalnie nie podoba. wolę prostszy ale nie surowy

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
Jeszcze pokażę wam mojego mafiozę.
haha Don Corleone

Wy o jakichś puzzlach, kartach a Blanka ma to gdzieeeśśś ;p kupiłam misia do 'ubierania', pobawiła sie dwa dni i zepsuła ;p
woli rysować

Niedługo dam jej kuchenkę, pewnie na mikołaja, bo na gwiazdkę dostanie bobasa i wózek itd to będzie za dużo na raz. I czuje że nie będę miała dziecka

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 09:45   #426
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość

Kropko-żadna sąsiadka nie nadaje się na spacer? może którąś namówić? Echhhh...A Danio taki słodziak na tym blacie
Słodziak, z diabłem we krwi.

Nie, sąsiadki się nie nadają, bo Daniel z nimi nie przebywa, więc nie pójdzie, gdy ja w domu zostaję.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
łączę się z Toba w bólu.. U nas tak trwa od... lipca ? rzucanie się, walenie głową o podłogę..
Ja już nic nie piszę, czego u nas nie ma, bo zaraz będzie.

Tak jakoś mam, że jak coś pochwalę, to zaraz dupa. Ale to migiem. Ledwie napisałam, że nie rzuca się, a po paru dniach bum. Napisałam, że nie robi tego czy śmego, i zaraz robi. Parę dni temu napomknęłam, że nie gryzie, to od wczoraj gryzie.

Nic już nie gadam, bo będę miała najgorsze dziecko na świecie. :/

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Ale napiszę czego nie mamy, nie w sensie pochwały...

Nie mamy mycia zębów. Szlag mnie trafia, ale nie dajemy rady. Zaciska to pyszczydło na amen. Nie ma zmiłuj. I drze się jak dziki, gdy mu chcemy umyć zębiska jakoś podstępem. Nie i koniec. :/

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 09:51   #427
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Słodziak, z diabłem we krwi.

Nie, sąsiadki się nie nadają, bo Daniel z nimi nie przebywa, więc nie pójdzie, gdy ja w domu zostaję.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Tak jakoś mam, że jak coś pochwalę, to zaraz dupa. Ale to migiem. Ledwie napisałam, że nie rzuca się, a po paru dniach bum. Napisałam, że nie robi tego czy śmego, i zaraz robi. Parę dni temu napomknęłam, że nie gryzie, to od wczoraj gryzie.

Nic już nie gadam, bo będę miała najgorsze dziecko na świecie. :/

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Nie mamy mycia zębów. Szlag mnie trafia, ale nie dajemy rady. Zaciska to pyszczydło na amen. Nie ma zmiłuj. I drze się jak dziki, gdy mu chcemy umyć zębiska jakoś podstępem. Nie i koniec. :/
Biedna

Blanka zęby myje, da sobie umyć zęby i chce sama. A jak chce sama to znaczy ze chce ta pastę pojeść

Oglądam bobasy dla małej.. i nie podobają mi się
Kieeeedyś moja przyjaciółka miała ładnego Baby Born ale nie ma chyba już takich.
Najbardziej to mi się spodobał taki za 50zł niefirmowy, najzwyklejszy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 10:09   #428
velluto
Zadomowienie

Współczuje nocek u nas w miarę ok
I kciuki za wszystkich chorowitków

AnnLee - a miałas bluzy z tego ententino? Fajne sa? Nic sie z nimi nie dzieje?
Kardashi - pochwal sie kuchenka
Araczki - dobrze, ze przypomniałas o tych orzechach na choinkę, tez zrobie
Chetnie upiekłabym tez pierniczki, ale chyba nie dan rady

velluto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 10:15   #429
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Współczuje nocek u nas w miarę ok
I kciuki za wszystkich chorowitków

AnnLee - a miałas bluzy z tego ententino? Fajne sa? Nic sie z nimi nie dzieje?
Kardashi - pochwal sie kuchenka
Jak tylko złożę to na pewno się pochwalę
Na razie stoi rozłożona, bo tak to do szafy schowałam,a takiej złożonej już bym nie miała gdzie schować

Stary 2011-11-29, 10:24   #430
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Są do kupienia na allegro.

Padłam jak zobaczyłam. No ale... nie każdy umie albo ma czas.

Ja próbowałam suszyć owoce, ale dupa... Schły, schły, cały dzień piec chodził, a i tak wyjęłam mokre. Doschły na stole, ale brzydko się zwinęły po bokach.
Nie wiem, za grube czy za bardzo soczyste były?

:/

Stary 2011-11-29, 10:36   #431
annLee
Zakorzenienie

u nas kuchnia codziennie w użyciu,odkąd zaczęła stawać
a chłopaki nas odwiedzające również świetnie się przy niej bawią

Kropko-każdą sąsiadkę można przyuczyć kwestia czy są chętne

u nas rzucanie,gryzienie i nawet obrażanie,do wyboru do koloru...

Velutto-bluz nie miałam niestety,ale mniemam,ze równie fajne.Podpytam koleżankę,która też tam zamawia

aaaa... i fajny gadżet tam mają na prezent-gdyby któraś szukała dla szkolnych dzieci- fajną pieczątkę

dzięki za opinie o spiewakach,to muszę pomacać w sklepie

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Kropko-nie wiem,może za grube?albo częściej trzeba obracać
do tej pory tylko raz robiłam i wyszły ładne,więc nie wiem jaki sekret.Ja suszyłam na kaloryferze

u nas będą drewniane zabaweczki,pierniki z okienkami,czekoladki,słom iane ozdoby,plastikowe jabłka i jak się zmieszczą gdzieś wyżej to i bombki łańcuchy i lampki.
MOżna jeszcze jakieś kokardy powiązać na gałązkach,serpentyny z cienkich wstążek przywiązanych do gałązek i zwisające

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 10:49   #432
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
u nas kuchnia codziennie w użyciu,odkąd zaczęła stawać
a chłopaki nas odwiedzające również świetnie się przy niej bawią

Kropko-każdą sąsiadkę można przyuczyć kwestia czy są chętne

u nas rzucanie,gryzienie i nawet obrażanie,do wyboru do koloru...

Velutto-bluz nie miałam niestety,ale mniemam,ze równie fajne.Podpytam koleżankę,która też tam zamawia

aaaa... i fajny gadżet tam mają na prezent-gdyby któraś szukała dla szkolnych dzieci- fajną pieczątkę

dzięki za opinie o spiewakach,to muszę pomacać w sklepie

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Kropko-nie wiem,może za grube?albo częściej trzeba obracać
do tej pory tylko raz robiłam i wyszły ładne,więc nie wiem jaki sekret.Ja suszyłam na kaloryferze

u nas będą drewniane zabaweczki,pierniki z okienkami,czekoladki,słom iane ozdoby,plastikowe jabłka i jak się zmieszczą gdzieś wyżej to i bombki łańcuchy i lampki.
MOżna jeszcze jakieś kokardy powiązać na gałązkach,serpentyny z cienkich wstążek przywiązanych do gałązek i zwisające
U nas to samo
Drewniane i słomiane ozdoby (będą albo już są w lidlu ) pierniczki, szyszki i suszone pomarańcze i kokardki z organzyn na ggałązkach. Widziałam ostatnio w sklepie takie wielkie kolorowe pióra, super to wygladało
No i lampki i łańcuchy

Stary 2011-11-29, 11:03   #433
margo80
Zakorzenienie

Cytat:

heh, ja pisałam, że Ewcia nie szczypie, a następnego dnia miała dzień szczypawki i oczywiście skupiło się to na mnie, bo byłyśmy same. :/

u nas też w pewnym momencie był bunt przy myciu zębów, zaciskanie paszczy i mycie na siłę. przeszło, jak wszystkie czwórki wyszły w całości. (bo nam 4 szły na końcu, a nie 3) teraz za to nie ma ochoty sama myć, rzuca szczotką, ale jak się ją posadzi albo weźmie na ręce, to bez problemu otwiera buzię. śpiewamy "szczotko, szczotko, hej szczoteczko, o, o,o"

wysłałam Ewcię z babcią na spacer, bo mama dziś cały dzień musi tu być. co prawda krótko dziś pracowałam i normalnie zwalniam ją do domu po moim powrocie, ale dziś po południu mamy konferencję, a małż ma dniówkę, więc babci się nie opłaca chodzić tam i z powrotem. tym sposobem ja grzeję się, a one marzną.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 11:09   #434
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Znamy to Albo myje sama, albo wcale, chociaż święto wczoraj, i mąż i ma mogliśmy umyć.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Oglądam bobasy dla małej.. i nie podobają mi się
Kieeeedyś moja przyjaciółka miała ładnego Baby Born ale nie ma chyba już takich.
Najbardziej to mi się spodobał taki za 50zł niefirmowy, najzwyklejszy
Mnie też

Cytat:

Ja próbowałam suszyć owoce, ale dupa... Schły, schły, cały dzień piec chodził, a i tak wyjęłam mokre. Doschły na stole, ale brzydko się zwinęły po bokach.

A z termoobiegiem?

Wujek do szpitala idzie! chyba się upiję ze szczęścia, jakkolwiek to chamsko brzmi Przyjaciółka załatwiła, nie wiem jak, na `12:30 ma być na miejscu.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 11:10   #435
araczki
Zadomowienie

Cytat:
ja tez bym nie dala rady ale kupuje...gotowe ciasto i tylko walkuje, wycinam i do pieca na 7 min...

Cytat:

oj... ciekawe to Obracalas co jakis czas? Cienkie na pol centymetra powinne byc mniej wiecej...

Mycie zebow u nas prawie przemoca. Czasami ladnie otwiera paszcze (rano) a czasami wcale (wieczorem) wiec daje jej szczotke i sama sobie wtedy myje, niech chociaz troche pasta podotyka zebow...

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 11:30   #436
velluto
Zadomowienie

Cytat:

ha ha widziałam te pierniki na allegro
Ja kiedys suszyłam cytrusy, troche w piekarniku, troche na kaloryferze, a reszta doschła wisząc juz na choince
Cytat:
to czekam na info chodzi mi o to czy ten materiał jest taki ciepły, jakby z delikatnym ociepleniem od spodu, czy taki zwykły dresowy

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
ja tez bym nie dala rady ale kupuje...gotowe ciasto i tylko walkuje, wycinam i do pieca na 7 min...
spryciula

u nas z myciem zębów róznie, przeważnie mąż puszcza jej w wanience takiego raka co sam pływa, ona patrzy z zaciekawieniem a ja wtedy myje zęby lubi tez myć przeglądając sie w lustrze

Właśnie koleżanka powiedziła mi, że w ten weekend była promocja w realu na zabawki -30%. Nawet nie chce myśleć ile kasy tam zostawiłam duzo wczesniej i ile bym zyskała na tej promocji

Stary 2011-11-29, 11:32   #437
kropka75
Zakorzenienie

Suszyłam z termoobiegiem. Pół cm maks miały. I obracałam.

Jedna mandarynka, bardziej sucha od początku, doschła, inne nie.

A jak suszycie, na blasze, czy na kratce, na papierze czy bez?

Stary 2011-11-29, 11:49   #438
velluto
Zadomowienie

Ja suszyłam na papierze rozłożonym na kratkowanej półce z piekarnika

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Jak przewidujecie, jaki rozmiar ubran beda nosic nasze dzieciaki w wakacje? My teraz nosimy 80 (86 przeważnie jeszcze za duze), to chyba 92 trzeba brac na wakacje

Stary 2011-11-29, 11:57   #439
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja suszyłam na papierze rozłożonym na kratkowanej półce z piekarnika

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Jak przewidujecie, jaki rozmiar ubran beda nosic nasze dzieciaki w wakacje? My teraz nosimy 80 (86 przeważnie jeszcze za duze), to chyba 92 trzeba brac na wakacje
Ja kupuje zazwyczaj miesiącami z metki
teraz nosimy 12-18, na wakacje brałam głownie 24-36 i 18-24 (tu raczej spódniczki i spodenki takie typowo letnie i moze ze dwie sukienki, no i oczywiście bluzki, bez względu na porę roku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 12:20   #440
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie przewiduję, bo żadne rozmiary mi się nie sprawdzają.

Tylko z Nexta wiem co nosimy i co ewentualnie będziemy nosić, ale to tylko z danej grupy ubrań.

Tymczasem nic nie kupuję z wyprzedzeniem takiego sezonowego. Mam kilka spodni i swetrów na wyrost. I starczy.

A krótkie gatki za rok będziemy nosić z tego roku, jak widzę. Dziecko tak mi schudło od lata, że w pasie wszystko spada, więc za te 6 miechów znowu pewnie dobre będzie.

Stary 2011-11-29, 12:21   #441
panna migotka
Rozeznanie

cześć
dołączam do grona niewyspanych dziś były takie płacze w nocy, że pomagało tylko jak tż nosił gada (mnie nei chciał ) w sumie spałam 2 godz

szaja super! trochę odpoczniecie psychicznie

papierowka współczuję straty samochodu, dobrze, że małego nie było w środku

szalony cieszę się, że jest poprawa

rozmiar Wiktor osi teraz 18-24 (czyli 92?) to na wakacje nie wiem, może 98?
Stary 2011-11-29, 13:01   #442
ona1981
Zakorzenienie

Dziękuję za życzenie zdrówka, przydało się, dziś juz się czuję niebo lepiej. Tylko się zastanawiam czy te dwa tygodnie antybiotyku to nie jest lekkie przegięcie. Dopiero biorę dwa dni i już nie ma śladu po bólu zatok. Ja wiem, że nie można brać krócej niż tydzień bo może się choróbsko nawrócić, ale zaraz dwa tygodnie ...

Widzę , ze nie tylko u nas problem z myciem zębów. Mój też zaciska paszczę, zabiera mi szczoteczkę, drze się. Myję silą, albo jak nie mam już siły na szarpanie się z nim to odpuszczam.

Co do rozmiarów to obecnie nosimy 86 (rozmiarówka h&m), w wakacje pewnie 92 będę kupowała. Chociaż sama nie wiem bo w zeszle wakacje to mój Michał 92 nosil z h&m i też było dobre. A trzy lata miał
Stary 2011-11-29, 13:10   #443
Edzia400
Zakorzenienie

wow ale mam nadrabiania
zaczniem od poczatku chyba ze kogos omine to sorry ale mi mózg ostatnio nie pracuje

szaja łacze sie z toba w bolu od paru dni mimo kładzenia jej po godz 20.30 zasypia sama po 15 min w łozeczku i teraz róznie ale godz to miedzy 24 a 2 w nocy jest pobudka z płaczem daje wode nic, daje smoka nie chce , w koncu okazało sie ze ona chce mleka wypija 240 a znalazłam na zaraze sposób ze ona sobie pije mleko a ja ja w tym czasie przewijam od paru dni musze 2 razy ja w nocy przebierac cała wszystko ma obsikane

ona jak wypije mleko szybko jakby ja kto z procy wystrzelił włazi do łozeczka przykrywa sie kołdrą i zasypia nie chce ze mna w łozku spac no ale kima tylko godz i potem robi rajdy
nawzucam jej tam zabawek to je wywala i potem mnie kopie (łozeczko mam przysuniete do łozka) ciagnie mnie za włosy wczoraj sie obudziłam z bolem głowy patrze a ona z przybornika wyciagneła maly grzebyczek , ten co był w kompelcie ze szczoteczka do włosów do niemowlaków i ona tym małym grzebyczkiem mi włosy czesała (mam za ramiona )

obiad jako tako przygotuje ale ona musi robic co ja wiec jej daje troche kapuchy kiszonej i drewniany nóz do masła i kroi

w dzien tez nie ma spania niestety max 1,5 godz
hmm i ona chłopczyca wczoraj przyjechała do nas straz pozarna bo ktos smietnik podpalił i ona tam stała 30 min nie chciała odejsc potem smieciara nastepne 30 min a na wózek z lala nawet nie popatrzyła

papierówka - samochód rzecz nabyta dobrze ze chłopu nic sie nie stało chociaz jego tez da sie wymienic na lepszy model :P

kropka chcesz ja mam całe mandarynki wysuszone zapomniałam o nich i mi w szafce wyschły sa twarde jak kamien

zeby by myła i ze 100 razy paste pieknie wypluwa ale ta 1 co na szczoteczce oczywiscie oblizana

szaja ciesze sie bo leki i jak jest leczy twój wuj ( z twoich opowiadan ) to marnie albo ta lekarka nie wie co sie z wujem dzieje albo go olewaja bo limity sie koncza

ja jak co roku od 3 lat tylko na choinke lampki i ozdoby ze słomy

sparkly ja i tak cie podziwiam bo wiem ile czasu i pracy trzeba poswiecic blizniakom
i ja tez juz nie powiem ze moje dziecko czegos nie robi badz tez nigdy nie próbowało bo tak jak u kropki to tylko kwestia czasu hahah

a z tych złych rzeczy to uwaga powrócił u nas pisk!!!!!!!!!! ten co był pogromcą dzieci ale teraz głosniejszy donosniejszy no az po uszach daje

dobra koncze bo ojciec mi folie popsuł odwijał nie z tej strony czy cós i cała se juz mozna w 4 litery wsadzic

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 13:13   #444
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Suszyłam z termoobiegiem. Pół cm maks miały. I obracałam.

Jedna mandarynka, bardziej sucha od początku, doschła, inne nie.

A jak suszycie, na blasze, czy na kratce, na papierze czy bez?
Suszyłam na kratce, bez papieru. Na maleńkim ogniu i częściowo otwartym piekarniku. Bez termoobiegu, bo nie mam.

U nas mycie zębów przebiega sprawnie. Lusia myje z przodu, ja jej gilam czwórki

szaja, to super, że wujek idzie do szpitala

W Auchan 2.12 od 18 do 22 wszystkie zabawki 20% taniej.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2011-11-29 o 13:16
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 13:25   #445
Silpe
Zadomowienie

Dołączam do niewyspanych matek
Gabi teoretycznie spi całe noce - teoretycznie bo w praktyce to wygląda tak że lata po całym łóżku oczywiscie przez sen , drze ryjka jak smoczek wypadnie , i niesamowicie ziewa i przeciąga sie - widział kto takie cuda - ziewac przez sen

za to u nas nie ma fazy bicia i złosci tylko małe próby samodzielnosci w stylu- nie zrobie tego i juz , zrobi mama ale rzadko .

w dzien oczywiscie ciągle faza - robie i bawie sie ale TYLKO z mamą wiec mama staje na uszach co by dziecku urozmaicic dzien..
idzie spac o 14stej na 1,5-2 godz. a potem na noc o 20stej.

za to zeby myje SAMA jak bym pozwoliła to myła by te zeby co godzine tak lubi
sama idzie do łazienki bierze swoją paste i szczoteczke i jazda czasem jej poprawie ale raczej nie musze

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 13:42   #446
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

za to zeby myje SAMA jak bym pozwoliła to myła by te zeby co godzine tak lubi
sama idzie do łazienki bierze swoją paste i szczoteczke i jazda czasem jej poprawie ale raczej nie musze
u nas tak samo Wiktor raz nawet umył zęby koledze młodszemu
Stary 2011-11-29, 14:10   #447
Silpe
Zadomowienie

Coś wam pokaże
1 fota dokładnie 29 listopada zeszłego roku
2 fota 29ty dziś

i gdzie ta zima tak lubie bo odsnierzac nie musze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (54,0 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (73,6 KB, 66 załadowań)

Stary 2011-11-29, 14:31   #448
margo80
Zakorzenienie

a za rok fota: Gabi pcha wózek z młodszym rodzeństwem

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 14:35   #449
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
a za rok fota: Gabi pcha wózek z młodszym rodzeństwem
nie, dziekuje

za rok dam jej łopate i bedzie sama odsnierzac a ja w domu przy kawce

Stary 2011-11-29, 15:06   #450
ona1981
Zakorzenienie

Tak małe dziecko nie jest w stanie sobie samo dokładnie umyć ząbków https://mamotoja.pl/maluch_zdrowie_artykul,8349.html
Ja nawet po moim starszym za każdym razem poprawiam.

A Gabi śliczna jak zawsze. Jak mi się podobają takie słodkie czapeczki u dziewczynek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości