|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Konto usunięte
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Kropka, do Katowic obie się przenieśmy
![]() Dil, powinny teoretycznie do 2 roku wyjść ![]() łokienko mam. Kawa i batonik bajeczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Witajcie.
Jak tak czytam o Waszych przebojach, to sie cieszę, że na razie mnie to nie spotyka. Ale piszę na razie, bo pewnie i mnie to czeka. I współczuję bardzo zarywanych nocek i zbuntowanych dzieci ![]() No i zdrówka dla chorowitków ![]()
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30787362]
Dil, powinny teoretycznie do 2 roku wyjść ![]() ZU miała 3 jak jej ostatnie piątki wychodziły ![]() ![]() MArgo-zdrówka! W Ententino te przeceny są już jakiś czas,więc nie sądzę,żeby znieśli na ten dzień ![]() ![]() Współczuję Wam tych nocek ![]() Badałyście może kał na obecność pasożytów,candidię? Też podobno przy tym są podobne atrakcje ![]() Kropko-żadna sąsiadka nie nadaje się na spacer? ![]() ![]() ![]() Moja jak śpi 2h i obudzi się np.ok16 to wojuje do 22 ![]() Co prawda potrafi wtedy i do 10 spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | ||
Zadomowienie
|
Justin, Ona (niezle Ci sie bidulko zwalilo chorobsk) , Margo - zdowia dla Was szybkiego!
![]() Cytat:
![]() ![]() Ozdoby: ja bede orzechy zawijac w folie i powiesze pierniki i wysuszone pomarane i moze nazbieram szyszek w lesie to tez dorzuce na drzewko ![]() Cytat:
![]() ![]() Papierowka, ale akcja z samochodem. Cale szczescie, ze mezowi nic sie nie stalo i ze Tymka nie bylo w samochodzie. To ten facet co wpakowal sie w wasze auto musial bardzo szybko jechac skoro takich szkod narobil, debillo.. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30786660]Będę gryźć ![]() Nie śpię od 3:30, dziecko też nie, wierci się, łazi po całym łózku, najpierw się zsikała po pachy (jak nigdy), potem jeść, a potem to już nie wiem co. Wstałam bo bez sensu leżę i wściekam się tylko. A mogłam spać do 6! cholera jasna. Muszę po południu babcię na spacer posłać i iść spać, bo nosem zaryję o ziemię. Jakbym normalnie sypiała to chrzanić, ale nie dość, że każda noc do bani, to jeszcze dzisiaj totalne niespanie. Ratunku ![]() ![]() Szczescie masz, ze mozesz sie przekimac po robocie. ** U Was tez pogoda jak na wiosne? Tutaj w miare cieplo, ponuro i cholera znowu Mala katar i kaszel zaatakowal. Mam tylko nadzieje, ze uszy beda czyste ![]() Dzisiaj w przedszkolu pieczenie piernikow dzieci maja ![]()
![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja moge na taki styl popatrzec jedynie na zdjeciach, chociaż i tam jakoś mi się specjalnie nie podoba. wolę prostszy ale nie surowy ![]() haha Don Corleone ![]() Wy o jakichś puzzlach, kartach a Blanka ma to gdzieeeśśś ;p kupiłam misia do 'ubierania', pobawiła sie dwa dni i zepsuła ;p woli rysować ![]() Niedługo dam jej kuchenkę, pewnie na mikołaja, bo na gwiazdkę dostanie bobasa i wózek itd to będzie za dużo na raz. I czuje że nie będę miała dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, sąsiadki się nie nadają, bo Daniel z nimi nie przebywa, więc nie pójdzie, gdy ja w domu zostaję. ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Tak jakoś mam, że jak coś pochwalę, to zaraz dupa. Ale to migiem. Ledwie napisałam, że nie rzuca się, a po paru dniach bum. Napisałam, że nie robi tego czy śmego, i zaraz robi. Parę dni temu napomknęłam, że nie gryzie, to od wczoraj gryzie. ![]() Nic już nie gadam, bo będę miała najgorsze dziecko na świecie. :/ ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Ale napiszę czego nie mamy, nie w sensie pochwały... Nie mamy mycia zębów. Szlag mnie trafia, ale nie dajemy rady. Zaciska to pyszczydło na amen. Nie ma zmiłuj. I drze się jak dziki, gdy mu chcemy umyć zębiska jakoś podstępem. Nie i koniec. :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blanka zęby myje, da sobie umyć zęby i chce sama. A jak chce sama to znaczy ze chce ta pastę pojeść ![]() Oglądam bobasy dla małej.. i nie podobają mi się ![]() Kieeeedyś moja przyjaciółka miała ładnego Baby Born ale nie ma chyba już takich. Najbardziej to mi się spodobał taki za 50zł niefirmowy, najzwyklejszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
Współczuje nocek
![]() ![]() I kciuki za wszystkich chorowitków ![]() AnnLee - a miałas bluzy z tego ententino? Fajne sa? Nic sie z nimi nie dzieje? Kardashi - pochwal sie kuchenka ![]() Araczki - dobrze, ze przypomniałas o tych orzechach na choinkę, tez zrobie ![]() Chetnie upiekłabym tez pierniczki, ale chyba nie dan rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie stoi rozłożona, bo tak to do szafy schowałam,a takiej złożonej już bym nie miała gdzie schować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Padłam jak zobaczyłam. ![]() ![]() Ja próbowałam suszyć owoce, ale dupa... Schły, schły, cały dzień piec chodził, a i tak wyjęłam mokre. ![]() Nie wiem, za grube czy za bardzo soczyste były? :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
u nas kuchnia codziennie w użyciu,odkąd zaczęła stawać
![]() a chłopaki nas odwiedzające również świetnie się przy niej bawią ![]() Kropko-każdą sąsiadkę można przyuczyć ![]() u nas rzucanie,gryzienie i nawet obrażanie,do wyboru do koloru... Velutto-bluz nie miałam niestety,ale mniemam,ze równie fajne.Podpytam koleżankę,która też tam zamawia aaaa... i fajny gadżet tam mają na prezent-gdyby któraś szukała dla szkolnych dzieci- fajną pieczątkę ![]() dzięki za opinie o spiewakach,to muszę pomacać w sklepie ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Kropko-nie wiem,może za grube?albo częściej trzeba obracać ![]() do tej pory tylko raz robiłam i wyszły ładne,więc nie wiem jaki sekret.Ja suszyłam na kaloryferze ![]() u nas będą drewniane zabaweczki,pierniki z okienkami,czekoladki,słom iane ozdoby,plastikowe jabłka i jak się zmieszczą gdzieś wyżej to i bombki ![]() MOżna jeszcze jakieś kokardy powiązać na gałązkach,serpentyny z cienkich wstążek przywiązanych do gałązek i zwisające |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drewniane i słomiane ozdoby (będą albo już są w lidlu ![]() ![]() No i lampki i łańcuchy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też w pewnym momencie był bunt przy myciu zębów, zaciskanie paszczy i mycie na siłę. przeszło, jak wszystkie czwórki wyszły w całości. (bo nam 4 szły na końcu, a nie 3) teraz za to nie ma ochoty sama myć, rzuca szczotką, ale jak się ją posadzi albo weźmie na ręce, to bez problemu otwiera buzię. śpiewamy "szczotko, szczotko, hej szczoteczko, o, o,o" ![]() wysłałam Ewcię z babcią na spacer, bo mama dziś cały dzień musi tu być. co prawda krótko dziś pracowałam i normalnie zwalniam ją do domu po moim powrocie, ale dziś po południu mamy konferencję, a małż ma dniówkę, więc babci się nie opłaca chodzić tam i z powrotem. tym sposobem ja grzeję się, a one marzną. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wujek do szpitala idzie! chyba się upiję ze szczęścia, jakkolwiek to chamsko brzmi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mycie zebow u nas prawie przemoca. Czasami ladnie otwiera paszcze (rano) a czasami wcale (wieczorem) wiec daje jej szczotke i sama sobie wtedy myje, niech chociaz troche pasta podotyka zebow... ![]()
![]() |
![]() |
#436 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedys suszyłam cytrusy, troche w piekarniku, troche na kaloryferze, a reszta doschła wisząc juz na choince ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() u nas z myciem zębów róznie, przeważnie mąż puszcza jej w wanience takiego raka co sam pływa, ona patrzy z zaciekawieniem a ja wtedy myje zęby ![]() ![]() Właśnie koleżanka powiedziła mi, że w ten weekend była promocja w realu na zabawki -30%. Nawet nie chce myśleć ile kasy tam zostawiłam duzo wczesniej i ile bym zyskała na tej promocji ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Suszyłam z termoobiegiem. Pół cm maks miały.
![]() Jedna mandarynka, bardziej sucha od początku, doschła, inne nie. A jak suszycie, na blasze, czy na kratce, na papierze czy bez? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
Ja suszyłam na papierze rozłożonym na kratkowanej półce z piekarnika
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Jak przewidujecie, jaki rozmiar ubran beda nosic nasze dzieciaki w wakacje? My teraz nosimy 80 (86 przeważnie jeszcze za duze), to chyba 92 trzeba brac na wakacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz nosimy 12-18, na wakacje brałam głownie 24-36 i 18-24 (tu raczej spódniczki i spodenki takie typowo letnie i moze ze dwie sukienki, no i oczywiście bluzki, bez względu na porę roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko z Nexta wiem co nosimy i co ewentualnie będziemy nosić, ale to tylko z danej grupy ubrań. Tymczasem nic nie kupuję z wyprzedzeniem takiego sezonowego. Mam kilka spodni i swetrów na wyrost. I starczy. ![]() A krótkie gatki za rok będziemy nosić z tego roku, jak widzę. Dziecko tak mi schudło od lata, że w pasie wszystko spada, więc za te 6 miechów znowu pewnie dobre będzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
cześć
dołączam do grona niewyspanych ![]() ![]() szaja super! trochę odpoczniecie psychicznie ![]() papierowka współczuję straty samochodu, dobrze, że małego nie było w środku ![]() szalony cieszę się, że jest poprawa ![]() rozmiar Wiktor osi teraz 18-24 (czyli 92?) to na wakacje nie wiem, może 98? ![]()
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzenie zdrówka, przydało się, dziś juz się czuję niebo lepiej. Tylko się zastanawiam czy te dwa tygodnie antybiotyku to nie jest lekkie przegięcie. Dopiero biorę dwa dni i już nie ma śladu po bólu zatok. Ja wiem, że nie można brać krócej niż tydzień bo może się choróbsko nawrócić, ale zaraz dwa tygodnie ...
Widzę , ze nie tylko u nas problem z myciem zębów. Mój też zaciska paszczę, zabiera mi szczoteczkę, drze się. Myję silą, albo jak nie mam już siły na szarpanie się z nim to odpuszczam. Co do rozmiarów to obecnie nosimy 86 (rozmiarówka h&m), w wakacje pewnie 92 będę kupowała. Chociaż sama nie wiem bo w zeszle wakacje to mój Michał 92 nosil z h&m i też było dobre. A trzy lata miał ![]()
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
![]() zaczniem od poczatku chyba ze kogos omine to sorry ale mi mózg ostatnio nie pracuje szaja łacze sie z toba w bolu od paru dni mimo kładzenia jej po godz 20.30 zasypia sama po 15 min w łozeczku i teraz róznie ale godz to miedzy 24 a 2 w nocy jest pobudka z płaczem daje wode nic, daje smoka nie chce , w koncu okazało sie ze ona chce mleka wypija 240 a znalazłam na zaraze sposób ze ona sobie pije mleko a ja ja w tym czasie przewijam ![]() ![]() ona jak wypije mleko szybko jakby ja kto z procy wystrzelił włazi do łozeczka przykrywa sie kołdrą i zasypia ![]() nawzucam jej tam zabawek to je wywala i potem mnie kopie (łozeczko mam przysuniete do łozka) ciagnie mnie za włosy wczoraj sie obudziłam z bolem głowy patrze a ona z przybornika wyciagneła maly grzebyczek , ten co był w kompelcie ze szczoteczka do włosów do niemowlaków i ona tym małym grzebyczkiem mi włosy czesała (mam za ramiona ) ![]() obiad jako tako przygotuje ale ona musi robic co ja wiec jej daje troche kapuchy kiszonej i drewniany nóz do masła i kroi ![]() w dzien tez nie ma spania niestety max 1,5 godz hmm i ona chłopczyca wczoraj przyjechała do nas straz pozarna bo ktos smietnik podpalił i ona tam stała 30 min nie chciała odejsc potem smieciara nastepne 30 min a na wózek z lala nawet nie popatrzyła ![]() papierówka - samochód rzecz nabyta dobrze ze chłopu nic sie nie stało chociaz jego tez da sie wymienic na lepszy model :P kropka chcesz ja mam całe mandarynki wysuszone ![]() ![]() ![]() zeby by myła i ze 100 razy paste pieknie wypluwa ale ta 1 co na szczoteczce oczywiscie oblizana ![]() szaja ciesze sie bo leki i jak jest leczy twój wuj ( z twoich opowiadan ) to marnie albo ta lekarka nie wie co sie z wujem dzieje albo go olewaja bo limity sie koncza ja jak co roku od 3 lat tylko na choinke lampki i ozdoby ze słomy ![]() sparkly ja i tak cie podziwiam bo wiem ile czasu i pracy trzeba poswiecic blizniakom i ja tez juz nie powiem ze moje dziecko czegos nie robi badz tez nigdy nie próbowało bo tak jak u kropki to tylko kwestia czasu hahah a z tych złych rzeczy to uwaga powrócił u nas pisk!!!!!!!!!! ten co był pogromcą dzieci ale teraz głosniejszy donosniejszy no az po uszach daje dobra koncze bo ojciec mi folie popsuł odwijał nie z tej strony czy cós i cała se juz mozna w 4 litery wsadzic ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas mycie zębów przebiega sprawnie. Lusia myje z przodu, ja jej gilam czwórki ![]() szaja, to super, że wujek idzie do szpitala ![]() W Auchan 2.12 od 18 do 22 wszystkie zabawki 20% taniej.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-11-29 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
Dołączam do niewyspanych matek
![]() Gabi teoretycznie spi całe noce - teoretycznie bo w praktyce to wygląda tak że lata po całym łóżku oczywiscie przez sen , drze ryjka jak smoczek wypadnie , i niesamowicie ziewa i przeciąga sie - widział kto takie cuda - ziewac przez sen ![]() za to u nas nie ma fazy bicia i złosci ![]() ![]() w dzien oczywiscie ciągle faza - robie i bawie sie ale TYLKO z mamą ![]() idzie spac o 14stej na 1,5-2 godz. a potem na noc o 20stej. za to zeby myje SAMA ![]() ![]() sama idzie do łazienki bierze swoją paste i szczoteczke i jazda ![]() ![]()
![]() |
#446 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
Coś wam pokaże
![]() 1 fota dokładnie 29 listopada zeszłego roku ![]() 2 fota 29ty dziś ![]() i gdzie ta zima ![]() ![]()
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
a za rok fota: Gabi pcha wózek z młodszym rodzeństwem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zadomowienie
|
nie, dziekuje
![]() za rok dam jej łopate i bedzie sama odsnierzac ![]() ![]()
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Tak małe dziecko nie jest w stanie sobie samo dokładnie umyć ząbków
![]() Ja nawet po moim starszym za każdym razem poprawiam. A Gabi śliczna jak zawsze. Jak mi się podobają takie słodkie czapeczki u dziewczynek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.