![]() |
#421 |
Zadomowienie
|
Dot.: Reformulacja - zmora perfumomaniaka
Czytałam dziś fragranticę i natknęłam się na taki post:
Sadly, ALL Chanels , including Exclusifs line have been ruined with 2014 reformulations. Don't be shocked if more and more people complain that they're getting fakes, when they're really NOT fakes, it's just bad Chanel reformulations. Wszystkie Chanele, w tym z linii Exclusifs zostały poddane reformulacji w 2014. Czy to prawda?W odniesieniu do Exclusifs?
[B]Uwolnijcie mnie od flaszek: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=127 Odlewki i próbki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...30&postcount=2 Ubrania, buty (dużo Simple): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=886741 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Niewyczymie.
|
W takim razie dam sobie spokój z kupowaniem kolejnego flakonu Beige
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Panaroja
|
Zreformulowali Dzinga!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nowy jest łagodniejszy , skóry jest mniej i jest delikatniejsza , bardziej papierowa , bardziej przypomina damską torebkę albo rękawiczki , no i ma znacznie więcej nut kupnych znaczy kupa konia jest wyraźnie wyczuwalna , czego w starym nie było . I znacznie szybciej ucieka ![]() Co oni dranie zrobili buuuuuu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
No ja jestem pewna zmiany herbatki dla dwojga
![]() co do Dzing!-a dobrze, że mam dwa starsze flakony... oj, a mam zamiar zrobić zapas ukochanej Dzongkha ...tylko, nie to ...oby nie byla zmieniona ![]() edit: nie uwieżycie ![]() chciałam wyciągnąć flakon Regio, który stał za Dzongkha, a jest dłuższy ...potąziłam kartonik i bach ![]() ![]() początek dnia, super
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę ![]() ![]() https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam ![]() Wymieniam się ![]() ![]() Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2015-10-03 o 07:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kilka miesięcy temu, w taki sam sposób, stłukłam Aziyade ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Wtajemniczenie
|
Tak myślałam, że pewnie za tą niższą ceną L'Artisanów idzie reformulacja.
Też jestem ciekawa czy Dzongkha się zmieniła ![]()
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
mąż dzwonił (jest w delegacji, dzisiaj wraca) i pyta co się stało, bo mam smutny głos, wiec mu opowiedziałam, powiedział, że kupi mi duży flakon jako dodatek do prezentu urodzinowego
![]() ![]() ![]()
![]() |
#429 | ||
Panaroja
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że wrócił ![]()
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() tak jest ![]() dobrze, że mam duuuuży zapas, to mogłam otworzyć nowy flakonik, ale i tak szkoda ogromna ...ukochany zapach Cytat:
![]() Miesiąc, może dwa ![]()
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę ![]() ![]() https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam ![]() Wymieniam się ![]() ![]() Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2015-10-04 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie a czy nowe i stare flakony można jakoś rozpoznać? Bo ja sobie kupiłam właśnie TKMaxx takiego tańszego L'Artisana i teraz nie wiem, czy to była wyprzedaż starych czy promocja nowych? ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
łatwo można odróżnić tylko najstarsze wersje flakonów i korków
tak wyglądały https://www.google.pl/search?q=dzing...6vP6hWiYcUM%3A ale, to najstarsze, później flakony się zmieniły (były też korki przeźroczyste) i wyglądają, tak jak dzisiejsze, teraz pewnie nie da sie ich odróżnić
![]() |
#437 |
Panaroja
|
Niech ich szlag z tą reformulacją
![]() ![]() Wiem , post o niskiej zawartości intelektualnej i nie wnoszący nic nowego do dyskusji , ale mnie furia ciska , spaprali mi najukochańszy najpiękniejszy skórzany zapach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() strach używać perfum ![]() i przyszłam dopytac czy ktos testowal nowe Dzongkha? podobno poddane kastracji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a może ktoś wie jak rozszyfrować datę produkcji L'Artisanów?
![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a slyszalyscie cos o reformulacji Comme des Garcons 2 MAN? przymierzam się do zakupu i się boję, bo kilka razy czytalam zażalenia na temat potwornego okaleczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
Pytanie do osób, które kupowały ostatnio, tzn w ciągu tego roku, Dark Purple Montale. Czy on nadal ma siłę rażenia Supernowej?
Mam próbkę, którą zamówiłam w 2012, i pomimo zamkniętego atomka z kroplą na dnie cały pojemnik na próbki pachnie. W ubiegłym roku testowałam globalnie w perfumerii i zapach "czepiał się" wszystkiego czego dotknęłam a na włosach przetrzymał ich mycie. A dzisiaj dostałam próbkę z Q i to jakaś kpina a nie Dark Purple. Zapach niby podobny, ale tak rozcieńczony, że w odległości większej niż 1 cm od skóry nie pachnie, chociaż poszły 3 psiki. Pomyślałam, że to może moja skóra go zjadła. Psik na bloterek, psik na jedwabną apaszkę, odczekałam 20 minut, wpakowałam nos do puszki z kawą - wącham bloterek - niby coś tam czuję podobnego, ale zdecydowanie bardziej cytrusowy i miękki, o mocy tak nikłej, że mgiełki do ciała pachną zdecydowanie mocniej. Nos znowu do kawy - wącham jedwab - no jak bonie dydy zmiękczony Dark Purple w wersji homeopatycznej. I nie wiem czy to Montale taką "genialną" reformulację przeprowadził czy jakiś lipny sampler dostałam? ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Na bloterku Dark Purple w chwili obecnej pachnie tak jak pachnieć powinien. Czyli nie reformulacja, nie zepsuta próbka tylko najzwyczajniej w świecie rozcieńczona próbka
![]() To już chyba wiem dlaczego większość testowanej w Polsce niszy na mnie nie pachnie albo pachnie kiepsko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś wie kiedy mniej więcej była reformulacja Noa Cacharela?
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Reformulację przeszedł na pewno Dsquared2 Velvet Forest Wood. Porównałam zapach kupiony zaraz po premierze z wodą kupioną teraz. Dosłownie "wodą"
![]() Orientujecie się może, jak jest z Niną Niny Ricci? Zapach wyszedł w 2006r., czy obecnie jest identyczny, czy trzeba polować na starsze egzemplarze?
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Trafiłam na allegro na Musc Ravageur - w opisie jest "wersja sprzed reformulacji". Czy ktoś wie, jak ta reformulacja wpłynęła na zapach? Pytam z ciekawości, bo miałam próbkę kupioną w lecie, i naprawdę - niczego temu zapachowi nie brakuje, moc ma potężną...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
perfumoholik.pl
|
I ja mam pytanie. Bo akurat na damskich perfumach znam się średnio.
Kupiłem mamie pod choinkę Eternity, pamiętam jak mama używała ich pod koniec lat 90. Jednak,gdy powąchałem najnowszy wypust (kupiony z pewnego źródła), to okazało się, że to kompletnie inny zapach. Teraz daje rumiankiem, jest duszący i nieprzyjemny. Czy któraś z Pań orientuje się, kiedy była ostatnia reformulacja tego zapachu?
![]() |
#449 |
Konto usunięte
|
A ja gdzieś wyczytałam, że wersja 2016 Prady Infusion d'Iris edp jest zmieniona, że jest delikatniejsza, mniej "drzewna", ma mniej charakteru....
![]() ![]() Musze wybrać się do perfumerii i sprawdzić, kiedyś miałam odlewkę, więc będę w stanie porównać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54466681]A ja gdzieś wyczytałam, że wersja 2016 Prady Infusion d'Iris edp jest zmieniona, że jest delikatniejsza, mniej "drzewna", ma mniej charakteru....
![]() ![]() Musze wybrać się do perfumerii i sprawdzić, kiedyś miałam odlewkę, więc będę w stanie porównać...[/QUOTE] Możliwe, bo ja w zeszłym roku też się czaiłam i przypadkowo kupiłam w tk maxxie, a sklepach już były innych opakowaniach. Już dawno zauważyłam, że co w tk maxxie, to albo reformulacja albo wycofywanie (CK Obsession, któraś Aqua Allegoria, L'Artisany, Chopardy, Si Lolita itd). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.