|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - III część
Mocny Akcent doskonale Cię rozumiem, bo wiem, że co jak co, ale Ty się nie obijasz i nie czekasz tylko z otwartymi ramionami co Ci przyjdzie. Ale będzie dobrze, musi być. A może właśnie potrzebujesz trochę zwolnić, odpocząć?
|
|
#422 | |
|
Dolce vita
|
Cytat:
![]() Jak napisała Wizażanka na poprzedniej stronie - zacznę myśleć, że cos mam a nie że chciałabym. Póki co powoli i do przodu. Z mieszkaniem wyszło wcześniej, niż planowałam
|
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
40 lat?
no to wytrwałości życzę |
|
|
|
|
#424 |
|
Dolce vita
|
|
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam
ja nie wiążę przyszłości ze Stolicą...
|
|
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
To w takim razie ja życzę siły i szczęścia żeby Ci się to udało
|
|
#427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałam. Zapamiętałam Cię jako bardzo silną i stojącą mocno na nogach kobietkę i wierzę, że z każdego dołka uda Ci się wyjść, że w końcu coś drgnie, ruszy tak jak sobie tego życzysz. Cytat:
Układa nam się dobrze, choć początki były trudne. To cudowny facet, ale miałam sporo problemów z zaufaniem, zazdrością, akceptacją jego przeszłości, choć wcale nie była ciężka i mroczna, po prostu wolałabym, żeby pewnych osób w jego życiu nie było. I tego nie mogłam znieść. Nie wiem, czy wpłynęły na to doświadczenia z przeszłości, gdy kilkakrotnie dostałam po dupsku, relacje z ojcem i strach przed kolejną bubą na serduchu. Robiłam dużo głupich akcji, a on to cierpliwie znosił, bo powiedział, że łatwo nie odpuści. Ogólnie sporo dziwnych rzeczy, których dotąd nigdy nie robiłam, ale przeszliśmy przez to, uspokoiłam się, zaczęłam ufać i cieszyć się tą relacją. Docieramy się. Jak nadal będzie się dobrze kleiło, to w listopadzie walnie rok. A co u Ciebie? Co się dzieje z Celestią?
|
|
|
|
#428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem jeszcze co po studiach, póki co nie szukam jeszcze pracy, bo w sierpniu planuję lecieć do Nowego Jorku i nie wiem do kiedy tam zostanę, ale jeszcze nie mam do końca sprecyzowanych planów :D Podobnie jak Ty zakochałam się (jak to dziwnie brzmi w moim przypadku) i początkowo też było ciężko zaufać. Teraz jest coraz lepiej. I tak samo- jeśli wszystko pójdzie dobrze, to we Wszystkich Świętych (co za wymarzona data :brzydal:) minie nam rok. I tak to wygląda. Jest naprawdę dobrze, więc nie mogę absolutnie narzekać. Właśnie- co z Celestią i ewe jodko? Haaaalo! Odezwijcie się :D PS: Coś mi emoty nie chcą wyskakiwać nie wiem czemu :D Edytowane przez BittersweetCocaine Czas edycji: 2012-06-26 o 22:54 |
||
|
|
|
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, więc pozostaje jeszcze wyjazd turystyczny z biura podróży. Chyba, że jestem niedoinformowana.
|
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale widzę, że przynajmniej masz ciekawe plany. No i gratuluję, że wszystko się dobrze układa
|
|
|
#431 | |
|
Dolce vita
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny. Twardą dupę mam, ale wiecie, czasem jak za duzo to i spada nam zasób energii. Najważniejsze, że brnę do przodu. BittersweetCocaine paula dziewczyny i tak sobie radzicie i to bardzo dobrze! jesteście młode, bardzo madre, atrakcyjne, pożądane Zobaczycie, że zrealizujecie swoje plany już wkrótce |
|
|
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jestem za życiem, nie egzystencją, tylko że wolna od przyświecającej idei, mogę sobie pozwolić na odwagę łapania wszystkich szans, jakie mi życie daje nie godzę się na to, co mi przynosi dzień, ja ten dzień kształtuje podług siebie. I jestem szczęśliwa, bo przez to, że każdy dzień jest dla mnie sensem, żyję tu i teraz, i nic mnie nie mija Idea ciąży, wg mnie, bo wahania na drodze do niej to ciągła oscylacja między pustką i zwątpieniem a szczęściem i siłą.
|
|
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
paula - no ja mam teraz gorszy okres, nie wiem czy chcę zostać czy wyjechać, nie mam kompletnie żadnego wsparcia, zaczynam popadać w jakieś dziwne stany. Ale no cóż, może tak ma być.
|
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też jakos pesymizm powoli ogarnia. W sensie, że pracy mnie zaczyna męczyć. I póki co chcę zdobyc troche doświadczenia, ale jednak to nie jest to co bym chciała robic do końca życia.
|
|
|
|
|
#436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niedawno ubiegałam się o wizę turystyczną i dostałam Cytat:
Teraz kolejna obrona. Żeby tylko po tym pracę jakąś znaleźć, bo co mi po dwóch mgr Zobaczymy jak to się potoczy. A co więcej u Ciebie klaaa?![]() Cytat:
![]() Haaaha to mnie podniosłaś na duchu Oj, no nie powinniśmy narzekać. Nie mamy chyba tak źle Czasem ludzie borykają się z naprawdę wielkimi problemami i przeszkodami życiowymi... Dlatego ja staram się cieszyć z tego co mam Cytat:
Edytowane przez BittersweetCocaine Czas edycji: 2012-06-30 o 17:51 |
||||
|
|
|
|
#437 |
|
Zadomowienie
|
Mi udało się bez problemu skończyć sesję, a nie spodziewałam się tego,a teraz czekam tylko na egzamin licencjacki.
A w między czasie szukam sobie pracy. A poza tym ogólnie dobrze, raczej nie narzekam
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo tu u was przyjemnie
A jeśli byście chciały poczytać równie pozytywne osoby co wy - zapraszam na Pozytywne Myślenie raz jeszcze http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=408761&start=0 - ponad 800 stron pozytywnych porad, technik, słów wsparcia, niesamowicie pozytywny klimat (szczególnie około 300-500 strony) i wiele, wiele innych ![]() ja zaglądam i tam i tutaj, z obu wątków można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy, czegoś nauczyć
|
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja będę mieć teraz tydzień wolnego Oprócz prac domowych, weków itp chcę zrobić porządek w pokoju (zawsze przywodzi mi to na myśl robienie porządku w życiu - od czegoś trzeba zacząć ). Będę mieć teoretycznie wiecej czasu więc mam nadzieję, że wykorzystam go odpowiednio i naładuję się pozytywnie choć nigdzie nie wyjeżdżam
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#443 |
|
Dolce vita
|
Pozytywny wątek z moimi ukazywanymi tutaj problemami...Ale inaczej wariuję, jeśli zrezygnuję już całkowicie z wiary, że może być lepiej.......
No więc: od wtorku śpię już w swoim mieszkaniu. Od 30 czerwca mam klucze. Mój tata robił mi remont, i w trakcie czepiali się sąsiedzi (że im śmierdzi, że głośno). Ja od wtorku źle sypiam, bo na zewnątrz ciągle burdy, hałas, alkoholizm.... A wczoraj? sąsiad z parteru był wobec mnie agresywny, wyzywał mnie a w rezultacie przyciął mi rękę w drzwiach! Powód? bo jestem nowa!bo jestem "nie swoja". Płaczę od wczoraj, nie wiem co robić, jak mam czuć się bezpieczna? czuję się taka samotna, czuję się taka pechowa, taka......wyobcowana! boję się wyjść z mieszkania, nie wiem jak mam żyć..... No właśnie, jak żyć, skoro dopiero co wzięłam kredyt na całe życie ![]() Pomóżcie mi to przetrwać, bo zwariuję |
|
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sąsiedzi to starsi ludzie? Jak ten sąsiad mógł tak zrobić, nie rozumiem!!! Traktują Cię jak intruza. Bo jesteś obca. Straszne. Jezu, mnie nigdy nie przyszłoby do głowy, że tak można komuś uprzykrzać życie... Przecież jesteś miła, uprzejma... A skoro są burdy to nie możesz wezwać policji, żeby przyjechali na interwencję?
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Mocny Akcent- przede wszystkim wielkie buziole dla Ciebie
|
|
|
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Dopiero teraz trafiłam na ten pozytywny wątek. Ja jestem wyznawczynią pozytywnego myślenia od jakiegoś pół roku, bardzo mi w tym pomogła moja współlokatorka i mój kolega. Dzięki nim czuję się szczęśliwa i wiem, że MOGĘ WSZYSTKO Jak na razie moje pozytywne myślenie działa w małych sprawach jak np. znalezienie praktyk, czy zaliczenie sesji w pierwszym terminie. Najważniejsze, że działa Teraz obrałam sobie takie dwa większe cele i mocno wierzę, że wizualizacja stanie się rzeczywistością Jeden cel jest nazwijmy to 'miłosny', a drugi życiowy o którym zawsze marzyłam Wiem, że oba się spełnią, a jakieś małe przeszkody wcale mi w tym nie przeszkadzają
|
|
|
#447 |
|
Zadomowienie
|
nazelie witaj
![]() Mocny Akcent narzekaj tu ile chcesz .A ja z dobrą wiadomością: egzamin licencjacki na 5, w życiu bym się nie spodziewała takiego wyniku, cieszy jak nie wiem co , ale chyba dopiero jutro do mnie to dotrze, bo dziś jestem za bardzo zmęczona i na razie to do mnie nie dociera .Ostatnio tyle się uczyłam, że mam dość, a wczoraj wieczorem miałam rozmowę, która sprawiła, że już więcej tego dnia o nauce nie myślałam. Napisał do mnie dobry kolega (bardzo dobry, często się nawet zastanawiałam co by to było jakby było z tego coś więcej), napisał po radę w sprawie sercowej, oj, ciężko mi było mu doradzić, ale koniec końców, ucieszyłam się z jego szczęścia i co by nie było miłe było to, że z ponad pół tysiąca znajomych to mnie poprosił o radę, mimo że jestem najmniej kompetentną osobą w tej sprawie .A teraz idę odpoczywać i chyba tydzień będą docierać do mnie różne fakty, bo jak na razie mój mózg nie był w stanie ich przetwarzać .
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#449 |
|
Dolce vita
|
Nie cytuję wiadomości, ale dziękuję Wam kochane za wsparcie (paula, BitterSweet, Klaaa) Sprawę zgłosiłam do administracji i do dzielnicowego. W adm.już pani rozmawiała, koleś to nerwus, zapewniła, że nic mi nie grozi. Z jednej strony się uspokoiłam, a z drugiej....chyba za bardzo byłam naiwna i ufna. I to po części mój błą, a nie błąd losu. klaaa gratuluję piąteczki ![]() witam nową koleżankę. |
|
|
|
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
A ja jakiś czas temu pytałam, czy któraś z Was wizualizowała sobie dostanie się na studia. I nie powiem, ale było ciężko, były chwile zwątpienia, ale faktycznie, dostałam się w pierwszym naborze, jako jedna z niewielu osób
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

no to wytrwałości życzę
ja nie wiążę przyszłości ze Stolicą...
chwytać się wszystkich metod? albo zacząć zmieniać orientację? a może rzucić wszystko? albo rzucić i wyjechać? albo zapisać się na całą masę kursów i szkoleń? a może szydełkowanie?
) dzięki pozytywnemu myśleniu (albo tak miało być po prostu 

Czasem ludzie borykają się z naprawdę wielkimi problemami i przeszkodami życiowymi... Dlatego ja staram się cieszyć z tego co mam