Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 09:51   #421
Malensstfo
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
i seksu

Ja dziś idę na obiad do teściowej
Może też
Tym bardziej, że teraz jest bezpieczny okres

Madzia bałamucisz normalnie
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 09:53   #422
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
od wtorku wracam do pracy. Nie będę juz miala tyle czasu.
Ciężko mi tutaj podłapać jakiś temat - wyjątkiem byl ten psi temat - bo sie nie staram jeszcze a większosc to robi lub niedługo zacznie,lub niedługo rodzi
Po pracy mam malo czasu, w pracy nie zawsze wejde, wiec zobaczę jak będzie.

w ogóle nie mam pomysłu dzis na obiad
Ja robie chili con carne..proste i pysze W niedziele robie pałki z kurczaka a w poniedziałek biały barszczyk na dwa dni....

Cytat:
Cześć

Zabcia co ma być to będzie. Czy chłopiec czy dziewczynka, bez różnicy. Moja koleżanka (ten sam gin) też na połówkowym jej powiedział, że będzie na 90 % dziewczynka. Podobno jak nie wie albo nie ma pewności to wcale nie mówi. A tak to na 100 % mówi w w 6 czy 7 miesącu dopiero.

Ja wczoraj byłam u koleżanki dostałam cały karton (po odkurzaczu) ubranek dla dziewczynki. Już wiem, z enawet połowy nie zdążę założyć. Ale super. Bo nic już nie muszę kupować i nawet jakby się okazało, ze to będzie chłopiec to nic mnie nie będzie to kosztowało, bo moje kupione ubranka są uniwerselna a te bym oddała. Ubranek jest masa. Są prześliczne , do tego 2 śliczne rożki, z 6 par bucików, laktator Dziś już zaprosiłam rodziców wieczorem i będziemy się z moją mamą zachwycały

Zabcia a co do wózka, to ja na razie jestem za XA. + fotelik maxi cosi citi lub cabriofix.
Ja przeszukalam internet w poszukiwaniu wózka dla blixniat nic fajnego nie ma....no moze poza jednym

Ja tez chce juz ubranka i wóżku kupować

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 09:54   #423
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Chcesz nas opuścić?

Pewnie, że Cię dopiszę, ale plis wyślij mi dane na priv z góry wielkie dzięki

Inseminiacja to pobranie nasienia od TŻ - wybranie najmocniejszych żołnierzyków i zapodanie ich kobiecie w dniu owulacji - naturalnej, lub wspomaganej jest to mało inwazyjny zabieg i większość ginekologów może go przeprowadzić w swoich gabinetach okazuje się, że moj nowy gin może - w szpitalu bardzo mołoda ginka (która "uczy się" u mojego nowego gin podczas robienia mi UGS powiedziała "o.... jaki ładny pęcherzyk to jakby się nadal nie udawało, to proszę pogonić doktora, zrobi inseminacje, i będzie good "

rozumię, że to [rz] to specjalnie

A od nas dopiero co wyszli przyjaciele - jeden z nich miał wczoraj urodziny i dziś trochę świętowaliśmy

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Ana co Ty tu jeszcze robisz??? Hihihihi
dziękuję za oświecenie mnie w tym temacie mam nadzieję, że jednak szybciutko uda wam się nawet i bez tego

Cytat:
Cześć

Zabcia co ma być to będzie. Czy chłopiec czy dziewczynka, bez różnicy. Moja koleżanka (ten sam gin) też na połówkowym jej powiedział, że będzie na 90 % dziewczynka. Podobno jak nie wie albo nie ma pewności to wcale nie mówi. A tak to na 100 % mówi w w 6 czy 7 miesącu dopiero.

Ja wczoraj byłam u koleżanki dostałam cały karton (po odkurzaczu) ubranek dla dziewczynki. Już wiem, z enawet połowy nie zdążę założyć. Ale super. Bo nic już nie muszę kupować i nawet jakby się okazało, ze to będzie chłopiec to nic mnie nie będzie to kosztowało, bo moje kupione ubranka są uniwerselna a te bym oddała. Ubranek jest masa. Są prześliczne , do tego 2 śliczne rożki, z 6 par bucików, laktator Dziś już zaprosiłam rodziców wieczorem i będziemy się z moją mamą zachwycały

Zabcia a co do wózka, to ja na razie jestem za XA. + fotelik maxi cosi citi lub cabriofix.
super! hehehe a ja po mojej siostrzenicy dostałam kilka worów jak w ciąży byłam, święcie przekonana, że córeczka będzie, wszystko poprane, poprasowane....i musiałam jej oddać bo się okazało, że jednak sisiak jest
Co do tego Xlandera...u mnie na wątku mamusiowym był szał na te wózki, większość dziewczyn je kupiła, i później wszystkie praktycznie wózek przeklinały ponoć strasznie ciężki, gondola nie starcza do pół roku, dziecko w 4-5 mcu miało już w nim ciasno, spacerówka wygodna ale cholernie ciężka, dziewczyny szybko wózki posprzedawały i kupiły parasolki albo inne spacerówki z funkcją rozkładania na płasko ale fakt -są bardzo ładne ja sie też nad drugim dzieckiem do tego wózka przymierzałam, ale jak sobie przypomniałam ich narzekania to na bank nie kupię tego wózka ale może akurat Tobie podpasuje...ale poczytaj jeszcze o nim trochę opinii
ja z kolei skusiłam sie na baby point (czeska wersja coneco) i też szybko sprzedałam - za mała spacerówka była i ciągle ten wózek trzeszczał, piszczał

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 09:58   #424
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Zielona przykro mi

Baobabek moja koleżanka ma x-landera i sobie chwali, ale tak jak pisałam pochodzę jeszcze z mężem i na żywo pooglądamy.

Kocurek a skad wiesz, ze będziesz miała bliźniaki??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 10:01   #425
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Zielona przykro mi

Baobabek moja koleżanka ma x-landera i sobie chwali, ale tak jak pisałam pochodzę jeszcze z mężem i na żywo pooglądamy.

Kocurek a skad wiesz, ze będziesz miała bliźniaki??
Hehehe nie wiem ale u mnie w rodiznie to dość częste..sama mam brata bliźniaka, moja mama miała brata bliźnika i moja babcia też..wiec psychicznie sie wole nastawic, że ja tez jestem objęta ryzykiem

Synuś
Stary 2012-01-06, 10:03   #426
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a chciałabyś??

Stary 2012-01-06, 10:10   #427
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Moj gin w 18 tygodniu tez nie byl pewien czy napewno dziewczynka, powiedzial szczerze zeby sie nie nastawiac, bo on tak tylko podejrzewa, ale nastepne wizyty juz potwierdzal

Fajnie ze strony kolezanki z tymi ubrankami a dlaczego polowy nie zalozysz? Tak duzo czy nie podobaja Ci sie? bo my mamy bardzo duzo ubranek i tez podejrzewam ze wiekszosci nie zalozymy
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Niestety test-negatywny.Dlatego postanowilam odpuscic i isc na calosc,bez kalendarzykow i testow owulacyjnych i bez przede wszystkim nerwow. Wrzucam na luz i ciesze sie sexem Jedynie to jem kwas foliowy i wiesiolek na poprawe sluzu a reszte niech sie dzieje co chce
Jedynie to szkoda,ze tym systemem nie zaplanuje dziewczyki
@ dalej nie ma...

Sklepy sa dzis otwarte moze
?
A jak rozpoznajesz owulacje ze bierzesz wiesiolka? bo wiesz ze to tylko do owulacji wolno lykac? Inaczej ja blokuje... A ja na przyklad testom owulacyjnym nie ufam - u mnie drogie pokazywala przez cala druga faze cyklu owulacje (dwie rownie mocne kreski) a w cyklu w ktorym zaszlam nie mialam ani jednego testu owulacyjnego pozytywnego ... Dla mnie najlepsza metoda jest obserwacja termiczna i ja polecam a nie zalamuj sie, to chyba pierwszy cykl tak? Czasem potrzeba kilku miesiecy zdrowym parom aby zajsc w ciaze, wiec luzik, spokoj i sex kiedy jest ochota a bejbik sie pojwai
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-06, 10:13   #428
Baobabek
Zakorzenienie

zielona - nie martw się, dopiero zaczęliście się starać, uda sie na pewno!

Stary 2012-01-06, 10:13   #429
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
a chciałabyś??
Hymmmm..wiesz jest duzo za i duzo przeciw...

Chciałabym bo:
-wiem, ze fajnie miec taka osobę obok siebie
-fajnie dzieciaki sie bawia jak sa starsze
-podobno lepiej sie rozwijają
-mamy do tego warunki mieszkamy w domku jednorodzinnym z ogrodem i nie bede tachac wózka na 4 pietro
-mamy tez pokoje dla każdego
-później już nie musiałabym sie zastanawiac nad drugim
-moj Tż marzy o prace
-mamy tez zdeklarowana pomoc mamy Tż i moich r
odziców
-to dwa razy tyle szcześcia...

A z minusów to:
-cięzka praca jest z 2 maluchów
-jak choruja to zawsze razem...wiem coś o tym
-ciąża jest bardziej zagrożona
-ja mam osteopenie wiec w moim przypadku taka ciąża jest jeszcze bardziej niebezpieczna

I jak myslisz co lepsze?

Synuś
Stary 2012-01-06, 10:18   #430
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kocur co ma być to będzie. Wiadomo, ze byłoby pewnie cieżej na początku, ale dacie rady jakby co

Emigruś wszystkie są śliczne, ale tak dużo ich, że na bank nie da rady aby wszystko założyć

Stary 2012-01-06, 10:27   #431
emigra
Zakorzenienie

Madzia to bedziemy codziennie po 5 razy przebierac Ja mam kilka niepraktycznych jak na takiego bobaska sukienek i wiem ze raczej ich nie zaloze tak na caly dzien malej, no ale moze chociaz do zdjecia
3270g, 47 cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-06, 10:52   #432
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Moj gin w 18 tygodniu tez nie byl pewien czy napewno dziewczynka, powiedzial szczerze zeby sie nie nastawiac, bo on tak tylko podejrzewa, ale nastepne wizyty juz potwierdzal

Fajnie ze strony kolezanki z tymi ubrankami a dlaczego polowy nie zalozysz? Tak duzo czy nie podobaja Ci sie? bo my mamy bardzo duzo ubranek i tez podejrzewam ze wiekszosci nie zalozymy

A jak rozpoznajesz owulacje ze bierzesz wiesiolka? bo wiesz ze to tylko do owulacji wolno lykac? Inaczej ja blokuje... A ja na przyklad testom owulacyjnym nie ufam - u mnie drogie pokazywala przez cala druga faze cyklu owulacje (dwie rownie mocne kreski) a w cyklu w ktorym zaszlam nie mialam ani jednego testu owulacyjnego pozytywnego ... Dla mnie najlepsza metoda jest obserwacja termiczna i ja polecam a nie zalamuj sie, to chyba pierwszy cykl tak? Czasem potrzeba kilku miesiecy zdrowym parom aby zajsc w ciaze, wiec luzik, spokoj i sex kiedy jest ochota a bejbik sie pojwai
o kurde..o tym nie slyszalam. Dopiero kupilam i zjadlam jedna tabletke ale czytalam gdzies ze dopiero sie je je od poczatku cyklu,wiec czekaja do @. U mnie metoda termiczna odpada bo pracuje na nocki,jedynie patrze na sluz-ale nie taki z samobadania szyjki tylko taki na majtkach,papierze.
Czyli lepiej nie jesc tego wiesiolka skoro niewiem kiedy mam owulcje dokladnie? tzn.czuje w srodku cyklu uklucia i myslalam ze to wlasnie wtedy. A co do testow owu to 11dnia cyklu mi pokazaly 2 krechy i na nastepny dzien czulam te kłucia.

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2012-01-06 o 10:54
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 11:13   #433
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde..o tym nie slyszalam. Dopiero kupilam i zjadlam jedna tabletke ale czytalam gdzies ze dopiero sie je je od poczatku cyklu,wiec czekaja do @. U mnie metoda termiczna odpada bo pracuje na nocki,jedynie patrze na sluz-ale nie taki z samobadania szyjki tylko taki na majtkach,papierze.
Czyli lepiej nie jesc tego wiesiolka skoro niewiem kiedy mam owulcje dokladnie? tzn.czuje w srodku cyklu uklucia i myslalam ze to wlasnie wtedy. A co do testow owu to 11dnia cyklu mi pokazaly 2 krechy i na nastepny dzien czulam te kłucia.
Ja bym zamienila w takim razie na siemie lniane, bo je mozna caly cykl ... a klucia i inne odczucia owulacyjne nie daja nam pewnosci ze owulacja byla akurat teraz bo u niektorych kobiet (np u mnie ) jest tak ze owulacja pojawia sie np 2-3 dni po innych objawach ...
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-06, 11:20   #434
zielona1911
Zakorzenienie

a jak powiedzmy zaczne pierwszego dnia @ do 11 dnia cyklu i tak caly czas?bo ostatnio test owu wlanie wtedy pokazal mi 2 krechy. szkoda mi go wyrzucac..
Chyba to nie bedzie mialo az tak duze znaczenie jezeli przerwe powiedzmy pare dni przed owulacja?
Stary 2012-01-06, 11:22   #435
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
a jak powiedzmy zaczne pierwszego dnia @ do 11 dnia cyklu i tak caly czas?bo ostatnio test owu wlanie wtedy pokazal mi 2 krechy. szkoda mi go wyrzucac..
Chyba to nie bedzie mialo az tak duze znaczenie jezeli przerwe powiedzmy pare dni przed owulacja?
Jak chcesz Ja pisalam, ze tym testom nie ufam
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-06, 11:29   #436
zielona1911
Zakorzenienie

normalnie zwariowalam z tym wszystkim kiedys to mieli po 10cioro dzieci,babka w ciazy urodzila w polu i poszla dalej robic,a teraz co chwile slychac ze para sie stara ale cos im nie idzie.. wszystko chyba przez tą chemie,ktora wszedzie nas otacza.
Stary 2012-01-06, 11:34   #437
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Witam ja przed chwilą wstałam

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Ja tez jeszcze się nie staram, ale fajnie sie przygotowac do tego w takim zacnym gronie

Cytat:
Ciężko mi tutaj podłapać jakiś temat - wyjątkiem byl ten psi temat - bo sie nie staram jeszcze a większosc to robi lub niedługo zacznie,lub niedługo rodzi

Ja też od poniedziałku wracam do pracy i też już tyle czasu na wizaż nie bede miała ..... widzisz, temat obiadowy też dobry do zagadania - u n mnie dziś będzie ryba zapiekana z pomidorami i sosem z jogurtu naturalnego i musztardy

Cytat:
Niestety test-negatywny.Dlatego postanowilam odpuscic i isc na calosc,bez kalendarzykow i testow owulacyjnych i bez przede wszystkim nerwow. Wrzucam na luz i ciesze sie sexem Jedynie to jem kwas foliowy i wiesiolek na poprawe sluzu a reszte niech sie dzieje co chce
@ dalej nie ma...

?
Sklepy są dziś zamknięte.

A co do negatywnego testu to proszę bez załamki uda się na pewno a jak z pierwszym dzieckiem poszło???
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 11:37   #438
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia to bedziemy codziennie po 5 razy przebierac Ja mam kilka niepraktycznych jak na takiego bobaska sukienek i wiem ze raczej ich nie zaloze tak na caly dzien malej, no ale moze chociaz do zdjecia
No chyba tak

Choć ja jeszcze w córcię nie uwierzyłam. Nie wiem dlaczego hehe

ja też piłam siemię lniane mniami

Stary 2012-01-06, 11:41   #439
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
No chyba tak

Choć ja jeszcze w córcię nie uwierzyłam. Nie wiem dlaczego hehe

ja też piłam siemię lniane mniami

Muszę znów zacząć od nowego cyklu plis Madzia napisz mi przepis kolejny raz i w których dniach cyklu jeść - w ogóle ma to jakieś znaczenie???
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-01-06, 11:45   #440
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę znów zacząć od nowego cyklu plis Madzia napisz mi przepis kolejny raz i w których dniach cyklu jeść - w ogóle ma to jakieś znaczenie???
Kochana ja piłam raz dziennie (przez cały cykl, ale ja tylko 2 tyg zdążyłam)
Łyżkę stołową siemienia zalewałam wrzątkiem tak aby tylko troszkę ponad nasionka w kubku był i przykrywałam na chyba 15 min a potem zjadałam łyżeczką siemię a resztę śluzu wypijałam

Stary 2012-01-06, 12:01   #441
zielona1911
Zakorzenienie

Bika83 z pierwszym dzieckiem to nie napisze brzydko,ze to byla "wpadka" tylko po prostu ehmm nie bylo planowane az tak wczenie ladniej brzmi tak wiec przy Oskarze nie stosowalam jakies szamaństwa po prostu tak bez testow owu,bez kalendarzyka spadł z nieba akurat pod nasz adres
Stary 2012-01-06, 12:11   #442
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Bika83 z pierwszym dzieckiem to nie napisze brzydko,ze to byla "wpadka" tylko po prostu ehmm nie bylo planowane az tak wczenie ladniej brzmi tak wiec przy Oskarze nie stosowalam jakies szamaństwa po prostu tak bez testow owu,bez kalendarzyka spadł z nieba akurat pod nasz adres
To z drugim tym bardziej się uda tylko się tak nie nastawiaj, my tu zaczynamy dokładniejsze obserwacje dopiero po kilku nieudanych cyklach. Powodzenia
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-01-06, 12:22   #443
kaaamila1
Zakorzenienie

Dziękuje za miłe przyjęcie

Zielona przykro mi odnośnie testu

Ja również coraz częściej słyszę od ludzi o problemach z zajściem w ciąże. Ludzie starają się latami o dziecko.. Sama nie wiem czy to psychika ludzka tak działa czy rzeczywiście coś dzieje się z naszymi organizmami..

No nic trzeba wierzyć, że nam się uda i tyle !
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 12:33   #444
xxKasiax
Wtajemniczenie

ale mam nadrabiania wczoraj cos mi sie z netem stalo i musialam czekac na meza az wroci z pracy i naprawi

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Ciesze się bardzo, że trafiłam na ten wątek bo dokładnie opisuje mój obecny stan
Od ślubu mineły 1,5 roku ale dopiero teraz zaczynamy myśleć o dziecku. Trochę to jest tak, że zawsze był nieodpowiedni moment. Ale tak naprawdę nigdy nie będzie dobrego czasu. Zawsze jest coś co może nam stać na przeszkodzie. Ponieważ mam 25 lat uważam, że to już tak naprawdę najwyższa pora. Poza tym dopiero teraz cieszy mnie bardzo myśl o byciu mamą. Z drugiej strony mam pelno obaw czy sobie poradzimy, czy jestem w stanie zmienić swoje życie o 180stopni i poświęcic całkowicie dziecku. Boję się jak to wpłynie na nasz związek, obecnie świetnie się dogadujemy.. I to jest trochę tak, że czuję się jak na jakieś karuzeli. Z jednej strony cieszę się podjętą decyzją i rozmyslam nad tyloma kwestiami (czesto blahymi), a z drugiej trochę mnie to wszystko przeraża.
Mysle, ze wiekszosc kobiet ma obawy przed maciezynstwem. W koncu zycie zmienia sie calkowicie od tego momentu. Ja tez duzo rozmyslalam na temat dziecka, nawet jak juz postanowilismy sie starac i w czasie staran mialam watpliwosci. A bo to mieszkanie, a potem auto, pozniej zmiana mebli, zmiana auta, wakacje za granica i tyle by sie jeszcze chcialo nacieszyc we dwojke, a potem okazuje sie, ze nigdy nie bedzie odpowiedniego momentu na dziecko, a moze wlasnie kazdy moment jest dobry Jak juz sie podejmie decyzje to potem dochodza inne zmartwienia i tak w kolko Ale coz takie jest zycie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Racje obydwa wozki wygladaja bardzo fajnie i co najwazniejsze maja jeszcze lepsze opinie Jedyny minus maxi cosi jak dla mnie to ten ze nie ma wiekszego wyboru jesli o kolor chodzi. Znalazlam tez brazowo-niebieski - http://www.thebraggingmommy.com/2011...system-review/ .
ja narazie nie patrze na wozki, ale czytam uwaznie co piszecie i mam nadzieje ze potem podzielicie sie swoimi doswiadczeniami z wozkami jako mamusie, to bede miala lzej z wyborem

Cytat:
Inseminiacja to pobranie nasienia od TŻ - wybranie najmocniejszych żołnierzyków i zapodanie ich kobiecie w dniu owulacji - naturalnej, lub wspomaganej jest to mało inwazyjny zabieg i większość ginekologów może go przeprowadzić w swoich gabinetach okazuje się, że moj nowy gin może - w szpitalu bardzo mołoda ginka (która "uczy się" u mojego nowego gin podczas robienia mi UGS powiedziała "o.... jaki ładny pęcherzyk to jakby się nadal nie udawało, to proszę pogonić doktora, zrobi inseminacje, i będzie good "
ooo to ja nawet nie wiedzialam, ze cos takiego jest. No prosze, myslalam ze w akich sytuacjach pozostaje tylko in vitro, a okazuje sie ze jest jeszcze inna metoda.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
no ok, nie zgadasz się. więc co byś zrobiła, gdyby dziecko odłożone do łóżeczka zaczynało płakać, budzić się, denerwować? i tak całą noc, dzień w dzień?

no dokładnie. ja też miałam mnóstwo ambitnych planów będąc w ciąży. ale życie szybko je zweryfikowało każde dziecko jest inne, ma inne potrzeby, które trzeba zaspokajać i szanować. Nie każdego niemowlaka da się zamknąć w sztywne ramy - karmienie co 3 h, 0 noszenia, spanie tylko w łóżeczku itd...

tak, z wygody również, ale potrzeba snu czy odpoczynku to nie jest widzi mi się. Jak nie śpisz praktycznie nic kilka nocy z rzędu, to zrobisz wszystko, żeby pospać choć trochę.
Ale to nie tylko wygoda. Bo jeżeli dziecko śpi zarówno u siebie w łóżeczku jak i w łóżku rodziców, a rodzice biorą malucha do siebie bo tak jest łatwiej np karmić - to tak, jest to wygoda, do której mama ma jak najbardziej prawo. ALe jeżeli maluszek płacze w łóżeczku a przy mamie się uspakaja, to co to jest jak nie potrzeba bliskości? Ja nie mówię tu o 2-3 latkach, bo takie dzieciaki jak najbardziej powinny spać same. Ja mówię o malutkich kilkutygodniowych bobasach, które przez 9 miesięcy były noszone, ciągle czuły mamę, słyszały bicie jej serca itd... I nagle zostają w brzucha wyciągnięte, włożone do wielkiego (jak dla nich) łóżeczka i zostawione tam same. Niektóre dzieci to akceptują, ale inne szukają nadal tej bliskości z mamą i ja sobie bie wyobrazam tej potrzeby nierealizować
aha, nigdy nie wygoniłam męża z łóżka

witam wszystkie nowe dziewczyny
wlasnie dobrze jest tez poczytac opinie Mam , jak to naprawde wyglada w praktyce, bo planowanie to jedno, a potem okazuje sie, ze dzidzius ma potrzebe bliskosci nawet podczas snu.

Cytat:
Cześć

u mojej kuzynki gin. do konca mowil, ze bedzie dziewczynka, a urodzil sie synus to musial byc szok
ja juz tez mam chyba 2 wielkie walizki odlozonych ubranek, ale tylko dla chlopczyka. Ale nawet jak okaze sie ze to dziewczynka to pewnie znajdzie sie troche uniwersalnych ciuszkow

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Witam z rana

Dzień wolny, rodziców nie ma przez 3 dni, więc będziemy mieć z mężem chatę wolną hehe dzisiaj dzień lenistwa i filmów chyba
Cytat:
i seksu
A to dobre Ja pamietam w mlodosci, jak sie ktos pytal co robilismy, to mowilismy, ze ogladalismy filmy

Cytat:
ja to obserwowalam miesiac wczesniej moj cykl, a w nastepnym zaczelismy sie starac. Tyle ze ja mam regularne cykle, a do tego obserwowalam temperature, szyjke i sluz. Wyliczylam mniej wiecej kiedy bede miala owulacje i przytulalismy sie co 2 dni i sie udalo
xxKasiax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 12:53   #445
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
no ok, nie zgadasz się. więc co byś zrobiła, gdyby dziecko odłożone do łóżeczka zaczynało płakać, budzić się, denerwować? i tak całą noc, dzień w dzień?

no dokładnie. ja też miałam mnóstwo ambitnych planów będąc w ciąży. ale życie szybko je zweryfikowało każde dziecko jest inne, ma inne potrzeby, które trzeba zaspokajać i szanować. Nie każdego niemowlaka da się zamknąć w sztywne ramy - karmienie co 3 h, 0 noszenia, spanie tylko w łóżeczku itd...

tak, z wygody również, ale potrzeba snu czy odpoczynku to nie jest widzi mi się. Jak nie śpisz praktycznie nic kilka nocy z rzędu, to zrobisz wszystko, żeby pospać choć trochę.
Ale to nie tylko wygoda. Bo jeżeli dziecko śpi zarówno u siebie w łóżeczku jak i w łóżku rodziców, a rodzice biorą malucha do siebie bo tak jest łatwiej np karmić - to tak, jest to wygoda, do której mama ma jak najbardziej prawo. ALe jeżeli maluszek płacze w łóżeczku a przy mamie się uspakaja, to co to jest jak nie potrzeba bliskości? Ja nie mówię tu o 2-3 latkach, bo takie dzieciaki jak najbardziej powinny spać same. Ja mówię o malutkich kilkutygodniowych bobasach, które przez 9 miesięcy były noszone, ciągle czuły mamę, słyszały bicie jej serca itd... I nagle zostają w brzucha wyciągnięte, włożone do wielkiego (jak dla nich) łóżeczka i zostawione tam same. Niektóre dzieci to akceptują, ale inne szukają nadal tej bliskości z mamą i ja sobie bie wyobrazam tej potrzeby nierealizować
aha, nigdy nie wygoniłam męża z łóżka

witam wszystkie nowe dziewczyny
uwazam identycznie

Czesc

Witam wszystkie nowe wizazanki

Mnie czekaja 2 noce w pracy, w niedz przed poludniem odwozimy mame i koniec dobrego
Tak miałam luz z małym, ale odpoczelam
Mam nadzieje,ze nie poprzestawiało mu sie za bardzo, bo babcia go rozpiescila i szybko wszystko powroci do normy
Stary 2012-01-06, 13:02   #446
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Witam ja przed chwilą wstałam

Ja też od poniedziałku wracam do pracy i też już tyle czasu na wizaż nie bede miała ..... widzisz, temat obiadowy też dobry do zagadania - u n mnie dziś będzie ryba zapiekana z pomidorami i sosem z jogurtu naturalnego i musztardy

Sklepy są dziś zamknięte.

A co do negatywnego testu to proszę bez załamki uda się na pewno a jak z pierwszym dzieckiem poszło???
toś pospała ja też dziś "długo" spałam, zamiast do 5.00, to do 8.30

Stary 2012-01-06, 13:12   #447
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
O mój borze, jaki piękny wózek!!!!!!!!!! jeszcze w takiej pięknej kolorystyce...boski
tylko bardziej chlopiecy jesli o kolory chodzi ten czerwono-kremowy bardziej uniwersalny

Cytat:
chyba wolalabym pomeczyc siebie i dziecko przez pare dni i przyzwyczaic je do spania w lozeczku.

Cytat:
Cześć

Racja teraz juz nic nie zmienimy wszystko zostalo zapisane przy zaplodnieniu

fajnie z tymi ciuszkami

Cytat:
@ dalej nie ma...

?
Nie nakrecaj sie. Tak jak piszesz ciesz sie z seksu nie mysl czy kazda proba skonczy sie zaplodnieniem

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
ja narazie nie patrze na wozki, ale czytam uwaznie co piszecie i mam nadzieje ze potem podzielicie sie swoimi doswiadczeniami z wozkami jako mamusie, to bede miala lzej z wyborem
dokladnie masz jeszcze czas na wybieranie wozka

Hej dziewczyny

Mialam dzisiaj piekny sen Wkoncu napilam sie Red Bulla Tak za nim tesknie ...

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-06, 13:17   #448
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
toś pospała ja też dziś "długo" spałam, zamiast do 5.00, to do 8.30
Jeszcze pytanie o której się poszło spać

Żabcia
ale masz sny
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-01-06, 13:30   #449
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Żabcia ale masz sny
Haha no mala rzecz a jak cieszy A tak w polowie picia sobie przypomnialam ze przeciez ja w ciazy nie moge a za chwile ... " to tylko sen pij spokojnie pij"

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 13:37   #450
Amani
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Cytat:
rozumię, że to [rz] to specjalnie
jasne wolę wzywać taki bór z drzewami nie będę Temu na górze tak często głowy zawracać

Cytat:

mam nadzieję, że będziesz tu zaglądać jednak, dopiero co się poznałyśmy

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości