Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VIII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-02-02, 08:56   #421
madzia2306
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 068
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez djerba Poka¿ wiadomo¶æ
Hej kobitki

Jako¶ siê ogarnê³am wkoñcu to napiszê w skrócie jak by³o.
Mia³am zacz±æ o 19.45, zaczê³am o 20.40..godzinne opó¼nienie..to a¿ dziwne, bo wcale du¿o ludzi nie by³o. Mi³y g³os wywo³a³ mnie do stanowiska numer 8...i tutaj
zdziwienie..bo mój samochód nie stoi na ¿adnym stanowisku z racji automatu..stoi sobie na boku Wybieg³am, jak zobaczy³am u¶miechniêtego examinatora to ju¿
wiedzia³am ¿e musi byæ dobrze. Pan pyta czy ja to ja i zaprasza do auta...ale nie do mojego jak mu powiedzia³am, to siê zdziwi³ hehehe. Wsiedli¶my, dosta³am zadanie ¶wiat³a postojowe/pozycyjne i zbiornik p³ynu hamulcowego. No i ok.
Przygotowa³am siê do jazdy...a mi³y Pan kaza³ mi wycofaæ do ty³u i wjechaæ ty³em w kopertê...ju¿ tak odrazu? Ja go pytam...czy to traktuje ju¿ jako zadanie, bo nie chcê mieæ podwójnego ³uku ale ok, sam mi tam macha³ kierownic±.
Wjecha³am, pojecha³am, zaliczy³am no i wyjazd z pordu.. E. nie zosta³ wyposa¿ony w pilot do bramy, wiêc wybieg³ z auta i chwilê go nie by³o Wróci³..jedziemy.
Nie minê³a chwila, a zmienili ¶wiat³a na migaj±ce...i to akurat jak mia³a nast±piæ zmiana na zielone...Ja zg³upia³am..i stanê³am pomiêdzy dwoma liniami zatrzymania...Nie wiedzia³am przed któr± stan±æ, to stanê³am po ¶rodku hehehe No i potraktowa³ to jako b³±d, ale powiedzia³, ¿e mog³am lepiej stan±æ przed tamt± drug±. Ok, jedziemy. Wzi±³ mnie na jakie¶ zadupie, gdzie nigdy w
¿yciu nie jecha³am i kaza³ zaparkowaæ prostopadle...zaparkowa³a m...ale podczas wyje¿d¿ania kaza³ pojechaæ w lewo, ja pojecha³am w prawo
No to kaza³ zawróciæ i jeszcze raz...Tym razem wszystko ok. Pó¼niej wyje¿d¿aj±c z tej uliczki kaza³ jeszcze raz zawróciæ..powiedzia³ : niech wykona Pani ten manewr jak chce w jakikolwiek sposób. No to zrobi³am sobie na 3, bo mia³am jeszcze te¿ do wykorzystania bramê No i pojechali¶my pó¼niej na estakadê i tam non stop siê krêcili¶my. A na estakadzie nic siê nie dzieje ciekawego, ma³o co mo¿na porobiæ, to powiedzia³ ¿e zje¿d¿amy..Zjechali¶my, kaza³ mi na najbli¿szym skrzy¿owaniu skrêciæ w lewo..I tu jest najlepsze, bo powiedzia³ : widzi Pani przej¶cie dla pieszych? i tego o tam ludzika na znaku, to tam skrêciæ heheh
No to skrêci³am..a to by³a ju¿ droga powrotna do pordu, wiêc ju¿ siê cieszy³am, ale dalej koncentrowa³am na je¼dzie. Po drodze ju¿ siê nic nie dzia³o. Dojechali¶my,
zaparkowa³am... no i powiedzia³ mi, ¿e pomimo paru malutkich b³êdów, które nie zagra¿aj± ruchu drogowemu, to i tak pozytywny Wy¶ciska³am mu rêkê i polecia³am.. Naprawdê...takiego egzaminatora ka¿demu ¿yczê..baaardzo
pozytywny cz³owiek. Zero g³upich komentarzy. Nawet komendy wydawa³ w taki sposób, ¿e a¿ mi³o siê jecha³o

Anyway, ile siê czeka tak ok na plastik?
dokumenty do urzêdu u mnie wys³ali na nastêpny dzieñ po moim egzaminie, i od momentu wp³acenia kasy za prawko czeka³am tydzieñ

10.10.2009r-ZARÊCZENI

JAKO ¯ONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podej¶ciem
madzia2306 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-02, 09:13   #422
djerba
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 681

A to u mnie inaczej bêdzie, bo ja op³acam przy odbiorze ;]
Stary 2012-02-02, 10:59   #423
emilcia0209
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 955

hejka laseczki ja jestem z³a , w¶ciek³a i nie wiem co jeszcze sama na siebie dzisiaj mia³am jazdê po 2 tygodniowej przerwie i myli³am sie na ka¿dym kroku to jest moja 19,5h jazdy i takie b³êdy robiæ to pora¿ka ja siê chyba do tego nie nadajê

- TATO ? A dlaczego cukierki s± owijane w takie papierki co szeleszcz± gdy siê je rozwija ?
- ¿eby¶my s³yszeli jak mamusia siê odchudza
emilcia0209 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:21   #424
playboykaa77
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 458

Cytat:
Napisane przez emilcia0209 Poka¿ wiadomo¶æ
hejka laseczki ja jestem z³a , w¶ciek³a i nie wiem co jeszcze sama na siebie dzisiaj mia³am jazdê po 2 tygodniowej przerwie i myli³am sie na ka¿dym kroku to jest moja 19,5h jazdy i takie b³êdy robiæ to pora¿ka ja siê chyba do tego nie nadajê
ej dasz rade sama mowisz ze nie jezdzilas 2 tyg to pewnie dlatego masz takie odczucie
playboykaa77 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:33   #425
emilcia0209
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez playboykaa77 Poka¿ wiadomo¶æ
ej dasz rade sama mowisz ze nie jezdzilas 2 tyg to pewnie dlatego masz takie odczucie
pewnie tak . A¿ nie moge przestaæ my¶leæ o tej dzisiejszej je¼dzie

- TATO ? A dlaczego cukierki s± owijane w takie papierki co szeleszcz± gdy siê je rozwija ?
Stary 2012-02-02, 12:22   #426
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 182
GG do maalwiinkaa2

ja mam nadziejê, ¿e nie zapomnia³am co i jak -.- bo nie je¼dzi³am od poprzedniego egzaminu, czyli po³owy grudnia, a za tydz mam egzamin mo¿e namówiê Tatê, albo Mamê to ze mn± w niedzielê podjad± na parking i chocia¿ poparkujê

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:28   #427
ann_mia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 301

Cytat:
Napisane przez djerba Poka¿ wiadomo¶æ
Hej kobitki

Jako¶ siê ogarnê³am wkoñcu to napiszê w skrócie jak by³o.
Mia³am zacz±æ o 19.45, zaczê³am o 20.40..godzinne opó¼nienie..to a¿ dziwne, bo wcale du¿o ludzi nie by³o. Mi³y g³os wywo³a³ mnie do stanowiska numer 8...i tutaj
zdziwienie..bo mój samochód nie stoi na ¿adnym stanowisku z racji automatu..stoi sobie na boku Wybieg³am, jak zobaczy³am u¶miechniêtego examinatora to ju¿
wiedzia³am ¿e musi byæ dobrze. Pan pyta czy ja to ja i zaprasza do auta...ale nie do mojego jak mu powiedzia³am, to siê zdziwi³ hehehe. Wsiedli¶my, dosta³am zadanie ¶wiat³a postojowe/pozycyjne i zbiornik p³ynu hamulcowego. No i ok.
Przygotowa³am siê do jazdy...a mi³y Pan kaza³ mi wycofaæ do ty³u i wjechaæ ty³em w kopertê...ju¿ tak odrazu? Ja go pytam...czy to traktuje ju¿ jako zadanie, bo nie chcê mieæ podwójnego ³uku ale ok, sam mi tam macha³ kierownic±.
Wjecha³am, pojecha³am, zaliczy³am no i wyjazd z pordu.. E. nie zosta³ wyposa¿ony w pilot do bramy, wiêc wybieg³ z auta i chwilê go nie by³o Wróci³..jedziemy.
Nie minê³a chwila, a zmienili ¶wiat³a na migaj±ce...i to akurat jak mia³a nast±piæ zmiana na zielone...Ja zg³upia³am..i stanê³am pomiêdzy dwoma liniami zatrzymania...Nie wiedzia³am przed któr± stan±æ, to stanê³am po ¶rodku hehehe No i potraktowa³ to jako b³±d, ale powiedzia³, ¿e mog³am lepiej stan±æ przed tamt± drug±. Ok, jedziemy. Wzi±³ mnie na jakie¶ zadupie, gdzie nigdy w
¿yciu nie jecha³am i kaza³ zaparkowaæ prostopadle...zaparkowa³a m...ale podczas wyje¿d¿ania kaza³ pojechaæ w lewo, ja pojecha³am w prawo
No to kaza³ zawróciæ i jeszcze raz...Tym razem wszystko ok. Pó¼niej wyje¿d¿aj±c z tej uliczki kaza³ jeszcze raz zawróciæ..powiedzia³ : niech wykona Pani ten manewr jak chce w jakikolwiek sposób. No to zrobi³am sobie na 3, bo mia³am jeszcze te¿ do wykorzystania bramê No i pojechali¶my pó¼niej na estakadê i tam non stop siê krêcili¶my. A na estakadzie nic siê nie dzieje ciekawego, ma³o co mo¿na porobiæ, to powiedzia³ ¿e zje¿d¿amy..Zjechali¶my, kaza³ mi na najbli¿szym skrzy¿owaniu skrêciæ w lewo..I tu jest najlepsze, bo powiedzia³ : widzi Pani przej¶cie dla pieszych? i tego o tam ludzika na znaku, to tam skrêciæ heheh
No to skrêci³am..a to by³a ju¿ droga powrotna do pordu, wiêc ju¿ siê cieszy³am, ale dalej koncentrowa³am na je¼dzie. Po drodze ju¿ siê nic nie dzia³o. Dojechali¶my,
zaparkowa³am... no i powiedzia³ mi, ¿e pomimo paru malutkich b³êdów, które nie zagra¿aj± ruchu drogowemu, to i tak pozytywny Wy¶ciska³am mu rêkê i polecia³am.. Naprawdê...takiego egzaminatora ka¿demu ¿yczê..baaardzo
pozytywny cz³owiek. Zero g³upich komentarzy. Nawet komendy wydawa³ w taki sposób, ¿e a¿ mi³o siê jecha³o

Anyway, ile siê czeka tak ok na plastik?
u mnie papiery z wordu do urzêdu sz³y tydzieñ, i na sam plastik ko³o 10 dni czekania

Prawko:

20.01.2012 Zdane
ann_mia jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2012-02-02, 13:01   #428
emilcia0209
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ann_mia Poka¿ wiadomo¶æ
u mnie papiery z wordu do urzêdu sz³y tydzieñ, i na sam plastik ko³o 10 dni czekania
gratulacje .... ja to pewnie bym musia³a cos dokupiæ bo cienko siebie widzê

Stary 2012-02-02, 13:42   #429
allice093
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 595

Dziewczyny mam problem
Na stronie urzêdu dalej pisze ¿e nie ma wniosku a to ju¿ ponad tydzieñ od zdania a na stronie kierowca.pwpw.pl tam pisze ¿e przyjêto i zg³upia³am co mam zrobiæ ?? Porad¼cie co¶
allice093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:56   #430
agnusek22
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 752

Chyba najlepiej zadzwoniæ i zapytaæ jak jest

Zawsze bêdê wierzyæ...

agnusek22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:39   #431
Agatos997
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 189

djerba gratulujê. Mia³a¶ wielkie szczê¶cie,¿e trafi³ Ci siê taki E.. Szerokiej drogi
Stary 2012-02-02, 21:32   #432
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 25 752

nie wiem czemu,a le w±tek mi siê nie zasubskrybowa³
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-02, 22:05   #433
Gruffi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 532

Cytat:
Napisane przez emilcia0209 Poka¿ wiadomo¶æ
Poprostu gorszy dzieñ i nie mo¿esz mówiæ, ¿e siê do tego nie nadajesz ja na ostatniej je¼dzie (w dniu egzaminu) zaliczy³am jeszcze krawê¿nik a teraz jak ju¿ prawie pó³ roku minê³o to sobie ³adnie ¶migam Zreszt± wiadomo, z ka¿d± godzin± nabiera siê praktyki i do¶wiadczenia, ale mimo wszystko te 30h kursu to jest naprawdê takie minimum ¿eby zdaæ egzamin, wiêc nie ma co oczekiwaæ, ¿e po tych 30h bêdzie siê jakim¶ super kierowc±, który nie pope³nia b³êdów ;P

badzia987 Uda siê uda Prawko to jest poch³aniacz pieniêdzy, ale jednak warto zrobiæ, bo w dzisiejszych czasach bez prawa jazdy to trochê ciê¿ko ;p
Just believe in yourself
Hear this voice from deep inside
It's the call of your heart
Close your eyes and your will find
The way out of the dark

Edytowane przez Gruffi
Czas edycji: 2012-02-02 o 22:10
Gruffi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-02, 22:11   #434
new_me
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 906

witam

za 2 tygodnie bede miala pierwszy egzamin a jutro mam pierwsza jazed od jakichs 3 tygodn..
Agatos - tez sie boje czy wogole cos pamietam btw zdaje w krk na balickiej

upss chyba cos poknocilam hehe odp na posta z ktorejs z wczesniejszych storn nie mniej jednak zaraz padne chyba na zawal przed jutrem, bo zawsze na jazdach mialam ladna pogode itd..

Edytowane przez new_me
Czas edycji: 2012-02-02 o 22:14
new_me jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-03, 09:04   #435
nezka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Dziewczyny nie dajcie siê!!! Znajoma zdawa³a 13!!!! razy. To ¿e my robimy jakie¶ b³êdy to normalka. I do tego WORDY musz± mieæ z czego ¿yæ (czyli z naszych niezdanych egzaminów).

Trzymam mocno kciuki za wszyskie zdaj±ce!!!!

Powiedzcie mi jak szybko za³apa³y¶cie jazdê same?? Mia³am wczoraj 2 godziny jazdy po Opolu. I jako tako jecha³o siê super Mam w sumie 12 godzin przejechanych. Ale jak wrócili¶my do P-ka to na prostych, g³upich krzy¿ówkach nawet biegu nie umia³am wbiæ
nezka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-03, 09:38   #436
betinka75
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 171

dawno tu nie zagl±da³am...
Agatos997 i Imperfecta- przykro mi...nastepnym razem dacie rade..
djerba- gratulacje ! ,super wiadomo¶ci -dobry i ¿yczliwy egzaminator to podstawa ..

ja tez na takiego trafi³am ostatnio-niestety z w³asnej winy zawali³am nawet nie wyjecha³am z placu , jestem za³amana...zawsze wyjezdza³am i jezdzi³am ok.30 minut ...
nawet nie chce mi sie znowu zapisywac -chyba sie do tego nie nadaje

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez nezka Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny nie dajcie siê!!! Znajoma zdawa³a 13!!!! razy. To ¿e my robimy jakie¶ b³êdy to normalka. I do tego WORDY musz± mieæ z czego ¿yæ (czyli z naszych niezdanych egzaminów).

Trzymam mocno kciuki za wszyskie zdaj±ce!!!!

Powiedzcie mi jak szybko za³apa³y¶cie jazdê same?? Mia³am wczoraj 2 godziny jazdy po Opolu. I jako tako jecha³o siê super Mam w sumie 12 godzin przejechanych. Ale jak wrócili¶my do P-ka to na prostych, g³upich krzy¿ówkach nawet biegu nie umia³am wbiæ
nie wiem czy mia³abym si³y zdawac 13 razy....choc to ¿aden wstyd (tak my¶le )
betinka75 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:13   #437
Konto usuniête

nezka ja zda³am za 9 razem

ogólnie po 20 wyje¿dzonych godzinkach wiele osób dopada kryzys, robi siê du¿o b³êdólw, zapomina siê i to w³a¶nie wnerwia i to baardzo..

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

betinka wstydem jest zda za 1 razem a potem baæ siê wsi±¶æ do samochodu i kompletnie nie umieæ je¼dziæ, lepiej zdawaæ 10 razy, lepiej mo¿na siê wyszkoliæ
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-03, 19:50   #438
emilcia0209
Rozeznanie

jejku dziewczyny jak ja sie cieszê ¿e was mam potraficie tak podnie¶æ na duchu jak ma³o kto i ¶wiadomo¶æ ¿e nie tylko ja mam takie problemy podnosi mnie na duchu .... dziêkujê wam

Stary 2012-02-04, 10:55   #439
ann_mia
Raczkowanie

ja po drugim nie zdanym nie chcia³am siê zapisywaæ, przyjació³ka mnie zmusi³a.
i sobie powiedzia³am do 3 razy sztuka.
no i uda³o sie

Prawko:

20.01.2012 Zdane
Stary 2012-02-04, 13:23   #440
Konto usuniête

ja dzisiaj maj±c prawko w rêkach ponad pó³ roku, nie wyobra¿am sobie ¿ycia bez niego bez plasticzka jak bez rêki
mimo, ¿e do szko³y i tak dojezdzam autobusem, ale baaardzo czêsto prawko siê przydaje
Stary 2012-02-04, 16:29   #441
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

ja siê ju¿ nie mogê doczekaæ normalnie a¿ bêdê mog³a ¶migaæ autkiem na pocz±tku tylko po Wroc³awiu, czy to do Babci, czy po Babciê a potem w koñcu w jakie¶ d³u¿sze (240km w jedn± stronê) do mojej Kuzynki

i chyba sobie wykupiê z godzinê przed egzaminem, tylko u innego I. bo mój je¼dzi tylko w weekendy i ju¿ u niego nie zd±¿ê tak¿e, bêdê dzwoniæ do jednej babeczki i mam nadziejê, ¿e w czwartek bêdzie mog³a.

Stary 2012-02-05, 09:09   #442
lza_slonca
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 056

I'm back
Kurde nie ma mnie ani w tym w±tku ani w poprzednim...ani na w±tku o egzaminach

Wpad³am se poczytaæ i powzdychaæ...têskniê za stresem egzaminowym
Ech...dziewczyny dacie radê tylko na luzie, ze ¶miechem

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:32   #443
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

a ja dzi¶ by³am z Tat± i psem na dzia³ce, ¿eby psiur sobie pobiega³ no i wracaj±c ju¿ do samochodu, mówiê do Taty, czy mi da dojechaæ chocia¿ do g³ównej drogi. By³am pewna, ¿e mi nie pozwoli bo ostatni raz siedzia³am w aucie na 1. egzaminie, a poza tym Tata ma focusa kombi a tu zonk i spyta³ siê tylko czy siê nie bojê Wycofa³ mi tylko i brum prost± drog±, potem zawracanie i z powrotem jecha³am. I Tata mówi, zawróæ ty³em i jeszcze raz. No to wsteczny i zawracanie. I wjecha³am w co¶ bo przez to, ¿e on taki d³ugi, a ja Tacie nie przestawia³am lusterek bo my¶la³am, ¿e tylko do drogi g³ównej dojadê to nie zauwa¿y³am, ¿e ju¿ dalej jechaæ nie mogê ale fajnie by³o chyba nim bêdê je¼dziæ, jak ju¿ zdam bo ma fajne przyspieszenie

Stary 2012-02-05, 20:58   #444
kiya09
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 72

Gratuluje tym co zda³y

Dawno mnie nie by³o. Moje drogie, czy tylko ja nie mogê siê przemóc aby je¼dziæ w zimê..? Ostatnio tata mnie namówi³, i jadê sobie, wszystko dobrze.. I tak± g³upotê na skrzy¿owaniu zrobi³am, ¿e szok na ¶wiat³ach ruszam, on mi ga¶nie. Tak to jest jak siê rusza z 3. Mówiê, ka¿demu mo¿e siê zdarzyæ. Potem kolejna gafa na mie¶cie, na rondzie dwupasmowym skrêcam w lewo, ale zapomnia³am zmieniæ pas i jecha³am tym na wprost. Jestem taka z³a na siebie, tak to jest jak siê robi d³ugie przerwy w je¼dzie. Ze stresu to zapomnia³am, który peda³ to gaz a który hamulec. Wiem mo¿e brzmi to g³upio. Ale jak mia³am ruszaæ to wszystko ju¿ by³o w porz±dku. Takie 3 sekundowe zaæmienie mia³am. Mam wra¿enie, ¿e wszytko zapomnia³am. Wiêc postanowi³am, wiêcej je¼dziæ, ni¿ raz na miesi±c. Czy która¶ z was, która zda³a w sezonie letnim, te¿ ma obawy przed jazd± w zimê? My¶la³am aby dokupiæ sobie kilka godzin i nabraæ wprawy. A mo¿e po prostu mia³am gorszy dzieñ i by³a to wina stresu.
kiya09 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:40   #445
Gruffi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiya09 Poka¿ wiadomo¶æ
Gratuluje tym co zda³y

Dawno mnie nie by³o. Moje drogie, czy tylko ja nie mogê siê przemóc aby je¼dziæ w zimê..? Ostatnio tata mnie namówi³, i jadê sobie, wszystko dobrze.. I tak± g³upotê na skrzy¿owaniu zrobi³am, ¿e szok na ¶wiat³ach ruszam, on mi ga¶nie. Tak to jest jak siê rusza z 3. Mówiê, ka¿demu mo¿e siê zdarzyæ. Potem kolejna gafa na mie¶cie, na rondzie dwupasmowym skrêcam w lewo, ale zapomnia³am zmieniæ pas i jecha³am tym na wprost. Jestem taka z³a na siebie, tak to jest jak siê robi d³ugie przerwy w je¼dzie. Ze stresu to zapomnia³am, który peda³ to gaz a który hamulec. Wiem mo¿e brzmi to g³upio. Ale jak mia³am ruszaæ to wszystko ju¿ by³o w porz±dku. Takie 3 sekundowe zaæmienie mia³am. Mam wra¿enie, ¿e wszytko zapomnia³am. Wiêc postanowi³am, wiêcej je¼dziæ, ni¿ raz na miesi±c. Czy która¶ z was, która zda³a w sezonie letnim, te¿ ma obawy przed jazd± w zimê? My¶la³am aby dokupiæ sobie kilka godzin i nabraæ wprawy. A mo¿e po prostu mia³am gorszy dzieñ i by³a to wina stresu.
Oj wiem co czujesz
te¿ zdawa³am latem i obawia³am siê mojej pierwszej jazdy zim±. Akurat tak siê z³o¿y³o, ¿e musia³am raz jechaæ co takie ¶niegi i to chyba prze³ama³o te moje obawy, bo nie by³o tak ¼le co nie zmienia faktu, ¿e zim± o wiele mniej je¿dzê ni¿ jak by³o ciep³o... Ale trzeba prze³amaæ to w³a¶nie je¿d¿±c wiêcej..
inaczej siê nie da. W koñcu siê nabierze wprawy i nie bêdzie siê my¶la³o czy ¶nieg czy nie tylko siê wsiada³o i jazda

A tymi ma³ymi b³êdami to siê nie przejmuj ka¿demu siê zdarza Ja te¿ nie tak dawno chcia³am szybciutko zmieniæ bieg i na 3 mi wbi³o zamiat 1 ale co tam ;D

Oj tam, ¿e pasa nie zmieni³a¶, gdyby tak poobserwowaæ ronda to co chwile tak siê zdarza kierowcom i to te¿ tym z d³ugim sta¿em za kó³kiem.
Lepiej pope³niaæ takie b³êdy ni¿ jak niektórzy co wyprzedzaj± przed wzniesieniem na zakrêcie...
Just believe in yourself
The way out of the dark
Stary 2012-02-05, 22:39   #446
ann_mia
Raczkowanie

dziewczyny teraz jest zima, ale jest sucho i nie ma lodu, przynajmniej u mnie drogi sa ³adne, nie ma sie czego bac

Prawko:

20.01.2012 Zdane
Stary 2012-02-06, 07:40   #447
djerba
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 681

Ja zaczynaj±c kurs w 2009 jako¶ pod koniec lata, przelecia³am chyba przez wszystkie pory roku, no oprócz wiosny i szczerze mówi±c, to a¿ takiej ró¿nicy nie odczu³am..
Na pewno robi swoje ta zima...warunki nie s± takie z³e, jak rok temu.

Ah...ale bym sobie poje¼dzi³a, ale nie ma czym...Na auto mogê liczyæ dopiero w kwietniu a do tego czasu nawet nic nie mogê sobie wypo¿yczyæ w wypo¿yczalni, bo nie mam przynajmniej 6 ms prawa jazdy Jak dla mnie to nie ma znaczenia, czy kto¶ ma 3 lata prawko i wsi±dzie pierwszy raz po takim czasie do auta, czy ma miesi±c i jest na ¶wie¿o z tematem... Dla wypo¿yczalni jednak ma....
Stary 2012-02-06, 08:37   #448
lza_slonca
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 056

Cytat:
Napisane przez kiya09 Poka¿ wiadomo¶æ
Gratuluje tym co zda³y

Dawno mnie nie by³o. Moje drogie, czy tylko ja nie mogê siê przemóc aby je¼dziæ w zimê..?
(...)
My¶la³am aby dokupiæ sobie kilka godzin i nabraæ wprawy. A mo¿e po prostu mia³am gorszy dzieñ i by³a to wina stresu.
Jak Ciê to pocieszy to:
* po przejechaniu ok 200km wbi³am siê na wstecznym w skrzynkê na s³upie ( nie by³o jej widaæ niby w lusterkach no ALE...) i tata by³ przy tym
* Jecha³am kiedy¶ na rêcznym bo mi zamarz³ tak ok 100m
* Wyprzedzi³ mnie taksówkarz i mnie "hamuje" ( zwalnia, jak próbuje wyprzedziæ to mnie blokuje itp) no to Kasia m±dra osoba z 2 wrzuci³a na 3(niunia zawy³a z zachwytu) i dawaj na lewy pas i...dziêki mnie kole¶ wjecha³ w znak.. Nic mi nie by³o bo to wsio widzia³y 2 radiowozy (1 sta³ w kolejce na myjnie w cywilnym a 2 jecha³ z naprzeciwka)
Kole¶ dosta³ 500z³ i 6pkt karnych
* Z dnia wczorajszego...Wyje¿d¿am z gara¿u i zamiast daæ Jej gazu to da³am hamulec i zamuli³am samochód

Jak chcesz wiêcej to nie ma problemu- gadasz z blondi która je¼dzi³a przez ponad 2 miechy zawodowo dzieñ w dzieñ

A ogó³em ju¿ na powa¿nie...To wszystko o czym piszesz to wina tego, ¿e tyle nie je¼dzisz. Z 1 strony ok bo nie nabierasz têpych my¶li "jestem ¦WIÊT¡ krow± na drodze" a z 2...brak Ci wprawy..
Staraj siê je¼dziæ czê¶ciej bo to pomaga

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:27   #449
201608191102
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 55

Czy która¶ z kursantek mo¿e mi poleciæ jaki¶ o¶rodek szkolenia w okolicach D±browy Górniczej ? na prawko mogê zacz±æ chodziæ dopiero w czerwcu, ale wypada³oby siê co¶ dowiedzieæ, a co siê pytam o jaki¶ to mi mówi±, ¿e nie id¼ tam, bo nie ucz± dobrze, ale o innych to nie mówi±
201608191102 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-06, 18:39   #450
Gruffi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ann_mia Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny teraz jest zima, ale jest sucho i nie ma lodu, przynajmniej u mnie drogi sa ³adne, nie ma sie czego bac
Przez kilka dni te¿ tak by³o ale obecnie ju¿ nie jest tak fajnie na drogach... Poruszanie siê po mie¶cie to nie jest jeszcze taki problem, gorzej, gdy trzeba jechaæ trochê dalej, raz mia³am tak, ¿e w³a¶nie te g³ówne drogi ³adnie czarne i w ogóle, a pó¼niej jecha³am przez wioskê, gdzie ca³y czas jezdnia bia³a i bardzoo ¶liska ale jako¶ da³am radê bez zaliczenia rowu
Just believe in yourself
The way out of the dark
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.