|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Madziwnia ja mam wrażenie ze Wy multum ciuszkow macie, Miska tak ślicznie wystrojona zawsze
![]() Bao Marc tez mało co mówi. Przepaść Go dzieli z Lenka Evi. Lind super z tym sikaniem. U nas kupa na nocnik a za siuski jakos sie zabrać nie mogę. Lenistwo...
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2012-01-17 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oliwka, Młoda zdrówka dla chłopków ![]() ![]()
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
u mnie o 14 tz idzie do lekarza z kolanem bo wczoraj skrzynka mu spadla na noge na kolano wlasnie i ma cale opuchniete i zgiac nogi nie moze....;/
ja bede tam w galerii dzisiaj ale tak po 15 dopiero,jak on wroci i bez dziecia.
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
ja już po pracy dzisiaj
![]() ![]() ![]() ![]() Gmyrcia - jestem pewna, że Marcyś więcej od Kubusia mówi, ma starszą siostrę i to na bank dla niego na plus w rozwoju mowy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- no tak, ja wróciłam po szkole a was wywiało ![]() ![]() Mały zjadł całą michę rosołu gęstego ale spać ani myśli ![]()
#426 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas dzisiaj taka ładna pogoda a mały nie moze wyjść,cały czas babci buty przynosi i chodzi pod drzwi wołając tatusz(znaczy tatuś) żeby go tylko zabrać |
||
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
biedne te dzieciaki nasze teraz..dobrze ze zima idzie to wymrozi te syfy...
u na dzis tak dziwnie byl dostal antybiotyk o 15 potem o 19 ibum na goraczke....o 21 poszedl spac o 23 dalismy druga dawke antybiotyku i o 2 zaczal sie placz.... nie bylo goraczki nie byl glodny a przebudzal sie i plakal nie wiadomo dlaczego postawilismy lozeczko przy naszym..nic nie dalo wzielam go do nas to przez 30 minut bylo podobnie az w koncu padl... o 8 obidzulam go na antybiotyk potem jeszzce usnal i ajk sie obudzil po 9 to z goraczka... dostal ibum i pozniej z 2 godziny ryczal niewiadomo o co i to ryczal a nie poplakiwal...to nawet marudzenie nie bylo tylko wrzask;/ Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2012-01-17 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Wtajemniczenie
|
Biedny Dawidek
![]()
#430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my mamy na szczęście antybiotyk co 12h,daje o 9 i 21 Madzia super pomysł,puszczę mu jak wrócę ![]() Gmyrelka a jak tam Marcelek,nadal mówi tak słodko Hania czy juz krzyczy? ![]() mój nie mówi jeszcze po naszemu ale już się wykłócac nauczył i dyskutuje ze mną po swojemu przy tym gestykulując ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2012-01-17 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
no dostaje ten ibum on i na goraczke i przeciwbolowy..... nie cche przesadic z iloscia bo on bardzo malo mi je;/ i w nocy straszne baczki sadzi;/
co 12h bede dawac jak goraczki juz nie bedzie wiec moze dzis juz nie bedzie trzba go budzic oby |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gmyrcia.. bo mało nie ma.. ale nowych ZERO... No chyba że cos dostała albo dostanie Np. własnie tę super spódniczke getry bolerko i bluzka do tego była biała.. dostała jak miała 2 msc a to jest na 18-23 Te spodnie co ostatnio widziałąs na zdjeciu sa boskie takie"modne" i szare i sa z All kuipone używane kocham szarosci i brązy wiec tak samo staram sie ubierac Michalinkę Koleżanka p[racuje w super lumpku i odkłada mi jak szefowa nie widzi. Pozostałe ciuszki to od kumpeli ze szkoły średniej ale ona raczej nie miała nic jakby to ując "modnego"??.. albo czegos co by mi sie podobało ![]() Za to zaraz po wakacjach jak miałam kilka groszy to kupiłam dosłownie kilka sztuk "modnych" treściwych ciuszków z których tworze fajne wyjsciowe zestawy i tyle.. kiedys ja sie tak modziłam.... teraz tylko dziecko moge ![]() I faktycznie kazdy robi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Pewnie szczęścia ![]() Cytat:
A któż to do nas zawitał po tak długiej przewie. ![]() Oliwka- Młoda - Dużo zdrowia dla Waszych chłopaków. JA też już dzisiaj wybrałam sie w końcu z Oliwką do lekarza. Wstała dzisiaj rano z gorączką i była strasznie marudna. Katar ma już ponad 10 dni. Została przebadana i przynajmniej wiem tyle że płuca i oskrzela czyste, gardło też. Więc pozostaje tylko ta gorączka i katar.
![]() |
#434 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję PoP i Minka
![]() dobrze,że u Oliwci czysto ale skoro gardło,oskrzela i płuca czyste to skad gorączka ![]() u mnie na szczęście tfu tfu tfu kataru nie ma narazie,bo jakby to jeszcze doszło to dziecko wogóle juz nie ma jak oddychać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiadomo. tym bardziej że ona się tak pojawia i znika. Jest a potem jej nie ma.
Zapomniałam jeszcze napisać: Michalina, Zosia i Wercia - wszystkie śliczne dziewczynki ![]() MAdziwina - te kwiatki są super.
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny współczuję wam chorych dzieci. Żeby im szybko przeszło
![]() Mam nadzieję że u nas limit na choroby został wyczerpany na co najmniej pół roku... Ale odkąd bierze syropek na alergię i dostała bebilon pepti to odpukac ![]() lindsley i oby mu tak zostało ![]()
#437 |
Zakorzenienie
|
Tylkooliwka jeszcze tak mi się przypomniało że jak masz jakiś lek rozszerzający oskrzela do inhalacji to bezpośrednio po inhalacji nie można na dwór wychodzić
Lind super że postępy są ![]() Młoda współczuję nocki ,pewnie go boli to gardełko P0P bo to trza wdepnąć na bosaka w gówno żeby szczęście znaleźć ![]() a nie zaglądać Bao u mnie starsze rodzeństwo niestety nie wpłynęło na jakość mowy u młodszego , mówi nie dużo i po swojemu czyli praktycznie tylko dla nas zrozumiale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
kolejne wypowiedzi które zszokowały mnie bo o tym nigdy z Michasią nie rozmawiałam:
Leżymy obie w ozku wczoraj a ona bawi sie włosami moimi: M: mama ma włosy (chwila przerwy ) ciarne włosy (czarne włosy) ![]() ja: tak mam włosy długie i czarne, a tatus, jakie tatus ma włosy M: kjótkie ma (krótkie) ![]()
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#440 | |||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Zdrówka dla wszystkich choróbek ![]() Ja mam sporo ubrań dla Zosi na wyrost ale nie dlatego że je kupuję tylko dlatego że dostaję. Niestety nie wszystko trafia z rozmiarem w odpowiednim momencie więc znaczną część tych ubranek oddaję dalej, po co mają leżeć jak mogą się komuś przydać. Nie mam tez miejsca na składowanie tychże ![]() Sama kupuję wyłącznie w danej potrzebie chwili, w lumpku albo z przeceny. Madzia - az mnie skręca jak pomyślę że niedługo będę musiała kupić Zosi łóżko. Myślałam że to jeszcze potrawa trochę a ona już nieźle sobie radzi z próbami wyjścia górą ze szczebelkowego ![]() ![]() lind - dobrze Wam idzie ![]() Oliwka - nie zacytował mi się Twój post ![]() Ten cytrynian jest jeszcze w jakimś innym syropie ale już nie pamiętam w jakim. Pewnie faktycznie dzięki sterydowi działa szybko i skutecznie. Wydaje mi się że lekarz przepisuje dziecku w konkretnej sytuacji i można go dawać tylko wtedy a nie np. później przy okazji innego kaszlu. Sama nie wiem co bym zrobiła. Ja jestem uprzedzona do leków na sterydach bo moja siostra ma na łuszczycę a moja mama przy AZS ale tylko w momentach zaostrzenia objawów choroby nigdy indziej. Nie najlepiej wpływają na organizm Cytat:
A złobek znalazłam przy przedszkolu nr 3 chyba na Sikorskiego czy coś podobnego. Jak mieszkasz w Busku to raczej bardziej jesteś zorientowana co i jak. Ja tylko przez przypadek wpadła na to miejsce szukając zupełnie czegoś innego ![]() Cytat:
Zosia mi podobnie robi raban na środku biedronki albo chodnika że chce kupę i się tak zabawnie schyla ![]() Cytat:
Pomijam katar ale u nas jak dziecku się taka temperatura utrzymuje i do tego pojawia się i znika to dają skierowanie na dokladny mocz i krew żeby sprawdzić czy z nerkami jest ok i ze stawami
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
te maclarenki mi przyszły. No i jak zobaczyłam to się tak w nich zakochałam że obydwa sobie zostawię. Noż są super. Ten uszkodzony za chwilę zaniosę mojemu ojcu to bezproblemowo naprawi. Zostawię jeden na użytki przydomowe, a drugi niech w aucie jeździ.
Sorki za ofertę. Ale jakby się któraś zdecydowała wcześniej to by do niej poszedł bezpośrednio od tej kobietki. A tak to normalnie muszę je mieć ![]() Więc warto poszukać w necie. Bo tak w całości miałam zapłacić za 2 wózki 100 zł, a kobieta potem mi napisała że ona za ten uszkodzony to 30 zł chce, więc te 100zł to z przesyłką ![]() Wiecie to takie światło w tunelu bo dzień mam paskudny. Od rana wszystko mi z rąk leci. Erykowi skarbonkę zbiłam, tz jego nowy perfum, a młodego kubkiem 360 pełniutkim łóżko w sypialni zalałam. Po prostu jakby 13piątek. Więc jest nadzieja że pech minął ![]() A szczerze jak kurier przyszedł z przesyłką to wyskoczył do mnie z tekstem że ma nadzieje że to w tym kartonie nie jest telewizorem jak pisze na kartonie, bo pewnie w kawałkach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() właśnie zjadłam pierogi z kapustą i brukselkę ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- nie wiem co wy w tych maclarenach widzicie ![]() ![]()
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Madzia pech był chwilowy
![]() Najważniejsze że jesteś zadowolona z zakupów Cytat:
U nas w mieście właśnie tak robią choć niewiele to pomoże na potrzeby dzieci. Polikwidowali żłobki (zostały 2 w tym 1 prywatny) w jednym na jednej grupie wynajeli pomieszczenia i doktory zrobili przychodnię rodzinną _ była super (chodziłam do nich) a teraz im miasto wypowiedziło umowę i wraca grupa żłobkowa. Mi się też nie podobały maclareny ale jak zobaczyłam na zywo w sklepie to mi się oczka śmiały. Niestety jak dla mnie stanowczo za drogie tym bardziej ze podobał mi się taki w cenie kosmicznej ...
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-01-17 o 15:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Wtajemniczenie
|
zbieram sie zbieram do napisania
![]() u nas male zmiany...Karinka juz pozegnala smoka. zabralam i juz nie dalam.myslalm,ze bedzie gorzej ale po dwoch ciezkich dniach i nocach jest super ![]() Karina jest w trakcie leczenia zapalnia jamy ustnej.jest tak wkur....pisalam wczesniej Wam,ze ma czerwone gardlo i nie moze mowic,bo ma mocna chrype.bylismy u lekarza i ten kretyn powiedzial,ze gardelko tylko lekko zaczerwienione i nic nie przepisal.dwa dni poniej Karina miala pozarte wrecz cala jame ustna w srodku,w bialych plamach,buzia w srodku byla cala czerwona az przekrwiona,bialy jezor caly a krostki zaczely wysypywac sie na zewnatrz,na brode.usta popekane. tz szybko zamowil wizyte u innego lekarza i ten tylko zobaczyl krostki na buzi to juz stwierdzil,ze musi byc antybiotyk a jak zajrzal do buzi to sie przerazil. szczescie w nieszczesciu,ze Karina zaczela duuzo jesc ![]() ![]() prawdopodobnie jutro nam sie skonczy juz antybiotyk. Karina zarazila sie od drugiego dziecka. Adrian tez ma kropeczki biale na jezyku tylko wiec caly czas przemywam mu woda i pedzuje srodkiem na plesniawki. innym chorym maluchom duuuzo zdrowka ![]() zdjecia maluchow ![]() ![]() ![]() MADZIWNIA ![]() ![]() POP ja jeszcze nie zdazylam pochwalic zdjec z urodzin Oliwki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PL MADZIA akcja z stanikiem ![]() ![]() ![]() ![]()
#445 |
Raczkowanie
|
iza ta znajoma to dyr tego przedszkola i ona już tak zrobi żeby było dobrze w razie W
![]() agnieszka ale na konowała trafiliście :/ nic tylko takich ze stołków powywalac, szkoda małej :/ Zdrówka ![]()
#446 |
Wtajemniczenie
|
MYSIA
![]() BAOBABKU moja tez ma kilka slowek.cigle tylko slysze yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ![]() ale przyjdzie taki dzien gdzie naszemaluchy sie rozgadaja ![]() a tu pochwale sie dzielem Karinki.bylam pod wrazeniem jak to zobaczylam ![]()
#447 |
Wtajemniczenie
|
Oliwka Marci woła teraz "Haniuuuuuuuuuu", kopie Jej w drzwi jak otworzyć nie chce pokoju i teraz jak jest na feriach u babci to ciągle Jej szuka zwłaszcza rano i jak idziemy do jedzenia (zwołuje wszystkich do stołu)
Bao wierz mi, że Marc mało mówi: mama, tata, baba, bobi (mój tata), da papu, mniam mniam, myju myju (poziom naszych dziewczynek jak miały 10 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() Aga serio Karinka sama to zrobiła??? O maj gad, padłam ![]() ![]() Laski jakie macie sposoby na zatkane zatoki?? Walcze wciąż. Inhaluje się Olbas oil, amolem, wodą z solą (pod recznikiem), wlewam sobie do nosa roztwór soli fizjologicznej, psikam wodą morską i jednak wielka DUPA.
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2012-01-17 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Gmyrcia mi pomagały spacery na zimnym powietrzu.. zawsze jakos mnie odtykało na jakis czas
![]() Kiedys czesto miałam zatoki miałam nawet drenaż w szpitalu wrrrr
![]() |
#449 |
Wtajemniczenie
|
Spaceruje i tysz dupencja
![]()
#450 | |||||
Zakorzenienie
|
asiulek, ale werciucha fajna
![]() ![]() Cytat:
![]() ja się wyłamałam z bojkotu, bo mamy fotelik chicco (nie ten "wadliwy") i jest rewelacyjny tego maclarena mam od wakacji, ale na śniegu nie ma szans ![]() Oprócz maca mam jeszcze coneco fortunę, trochę większe ma te kółka, ale też nie są to pompowańce. Ale co tam- w wielki śnieg będziemy śmigać bez. Zośkę to ledwo spod czapy widać i widzę że piłka musi być. I rękawiczki-żeby ludzie nie pomyśleli że wyrodna mama nie dała ![]() U nas śniegu prawie wcale-jeszcze nie doleci do ziemi, a już się topi albo w formie ohydnej ciapy leży . Fuj i syf mysia, moja jeszcze śpi w szczebelkowym i pośpi w nim do oporu-ile się bedzie mieścić lub póki nie zacznie górą spierniczać Ja z wrocka także jak coś to wiesz ![]() madziwnia, ale z michaśki kuchareczka fajna ![]() Cytat:
![]() A dawidkowi gardełko psikasz? gmyrcia, ale numer z tymi skurczami oskrzeli-dobrze wiedzieć-ja swojej co katar sowicie skrapiam okolice łóżeczkowe oil olbas i z tym sinecodem....też trzeba będzie się przyjrzeć tematowi, bo ja w apteczce supremin mam (to tańszy O POŁOWĘ odpowiednik) Cytat:
![]() Moja to wie że robi się na nocnik i jak ją pytam to tak mówi właśnie, ale sama nie woła. Jak ją sadzam co 1-2h to na ogół zrobi, ale woła rzadko. Bez pieluchy czasem lata, ale raczej w rajty leje. Jak się zwali w pieluchę to wtedy woła "kupę-na noćniciek, szybko!" i wtedy jaja są z przewijaniem, bo przecież ona CHCE na nocniczek ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
aga, ale biedna karinka, się wycierpiała maleńka, dsobrze że już się poprawia. I dzieło-no jestem pod wrażeniem-do rodzinnego albumu trza wkleić pop, mi też się ta gorączka podejrzana wydaje, może faktycznie trza głębiej poszukać? myślisz że mogą to być kolejne zębole? Cytat:
Co do ilości ubrań to ja mam mnóstwo w dużych rozmairach, z lumpka lub dostane --- Pewnie już macie dość, ale klawiatura wszystko przyjmie ![]() No mi ciągle kopara opada co moja gada-bo gada już niemal normalnie i to całkiem wyraźnie (tylko to "r"- jak "rh" tak śmiesznie i no i słodko "odmienia" czasem), ale do rzeczy. Opisywałam wam jak się ze dwa dni podniecała że była u lekarza i co jej robiła, potem przestała. I nagle w niedzielę rano (ona jak się przebudza to już nie woła "tatusiu, zagziej mi mlećko, włącz mi baję", tylko takie śmieszne monologi uskutecznia, a my ryjemy pod kołdrą)i sobie w rzeczoną niedzielę (5 dni po wizycie u lekarza) gada tak: -byłam u lekazia. Padał deścik, był dzidziuś leżał sobie (byłam w szoku że pamięta!), doktor słuchała mojego sercia, ząbków słuchała. Bawiłam sobie zabawkami-królik był, telefon-dzwoniłam sobie itp. No padałam. A następnego dnia wyłowiła też sytuację sprzed kilku dni i z nią o tym WCALE nie rozmawiałam wcześniej: -judysia biła mnie. Ciocia Hania była zła ( lenka ma młodszą koleżankę, która ją tłucze w zabawie, a hania się faktycznie wścieka na judyte) Albo tak jak u madziwni i asi- gada o rzeczach o których z nią nie rozmawiałam-oglądamy książeczkę o strażakach -o zobacz lenuś, tam się coś pali - może papieroski ![]() Możliwe że z babcią kiedyś na spacerze jakieś pety widziały i "omawiały"coś tam zapamiętała
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-01-17 o 19:41 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.